Nämä ovat parhaita tapoja tallentaa yksityiset avaimesi tai siemenavaimesi turvallisesti

Tunnustetaan tosiasia, että kryptovaluuttojen hallinta ei ole helppoa. Salausvaluuttojen omistaminen tarkoittaa omaa pankkiasi ja kokonaisvastuun ottamista varoistasi.

Täällä, toisin kuin fiat-maailmassa, ei ole pankinhoitajaa tai kassaa, joka kuuntelisi valituksiasi tai peruuttaisi tapahtumasi.

Liiketoimet salausmaailmassa, jossa käymme kauppaa bitcoineilla ja muilla altcoineilla, ovat peruuttamattomia.

Siksi on oltava erityisen varovainen heidän yksityisissä avaimissaan tai siemenavaimissa varmistaakseen, että heidän varansa ovat turvassa.

Korostaaksemme, kuinka tärkeitä nämä avaimet ovat, sanokaamme vain:

“Jos sinulla ei ole yksityisiä avaimiasi, et omista bitcoinejasi tai muita altcoineja.”

Voit myös lukea artikkelini Bitcoinin yksityisten avainten perusteista, vain jos et ole vielä tehnyt: Bitcoin Private Keys: Everything You Know.

Lisäksi tämän kriittisen valuutan kriittisen ominaisuuden vuoksi niitä kutsutaan usein todellisen tekijöiksi rahallinen itsemääräämisoikeus kuten Trace Mayer on määritellyt – edelläkävijä Bitcoin-kannattaja.

Kaikista näistä tosiseikoista huolimatta monet aloittelijoille sijoittajat käsittelevät yksityisiä avaimiaan tai siemenavaimiaan hyvin huolimattomasti ja vaarantavat siten rahastojensa turvallisuuden.

Siksi ajattelin, että oli tärkeää jakaa “mihin yksityiset avaimesi tulisi tallentaa”.

Parhaat vinkit yksityisten avainten tallentamiseen

Huomautus: Yksityiset avaimet ovat aakkosnumeerinen merkkijono, joka näyttää tältä: 1EHNa6Q4Jz2uvNExL497mE43ikXhwF6kZm

1. Laitteiston lompakot: Käytä laitteiston lompakoita pitämään yksityiset avaimesi turvassa. Laitteiston lompakko on flash-aseman kaltainen laite, joka on suunniteltu erityisesti bitcoineidesi tallentamiseen. Nämä ovat HD-lompakoita, jotka muodostavat yksityiset ja julkiset avaimet muistilausekkeella tai alkusanoilla alustettaessa. Joitakin suosittuja laitteita, joita todella käytämme ja joihin luotamme, ovat:

  • Ledger Nano X
  • CoboVault

Jos omistat kryptoja pienessä määrin, kannattaa ehkä tarkastella matkapuhelimia tai työpöydän lompakoita, kuten Mycelium tai Electrum.

2. Älä koskaan pidä yksityisiä avaimia verkossa, postissa tai pilvessä, koska ne ovat alttiimpia hakkeroitumiselle siellä.

3. Jos sinulla ei ole laitteistolompakkoa, voit väliaikaisesti pitää yksityiset avaimesi tai siemeniä offline-muistitikussa tai HDD. Nämä vaihtoehdot ovat kuitenkin turvallisia vain niin kauan kuin ne eivät ole hyökkääjän käsissä. Voidaan käyttää myös offline-asemia, jotka salaavat niihin tallennetut tiedot. Näin voit lisätä vielä yhden suojakerroksen kolikoidesi käyttöön.

4. Toinen tehokas tapa tallentaa yksityiset avaimesi on tallentaa ne yli Cryptosteel. Cryptosteel on ruostumattomasta teräksestä valmistettu työkalu, jonka avulla voit tallentaa jopa 96 merkin arvoisen luottamuksellisen tiedon. Ja tässä tapauksessa nämä luottamukselliset tiedot voivat olla myös yksityinen avain, joka on aina alle 96 merkkiä. Tämä on erittäin turvallinen tapa käsitellä yksityisiä avaimiasi, koska Cryptosteel on palo- ja vedenpitävä. Mutta tämä turvallisuustaso ei ole ilmainen. Cryptosteel maksaa noin 100 dollaria.

5. Niille, jotka eivät halua käyttää rahaa kolikoidensa turvaamiseen hankkimalla laitteistolompakon tai Cryptosteelin, toinen vaihtoehto on paperilompakko. Paperilompakko on ilmainen ja on vain pala paperia, joka tulostaa siihen yksityiset ja julkiset avaimet. Mutta jotta se olisi turvallisempi, sinun on laminoitava se ja säilytettävä se holvissa.

Paperilompakko

6. CryptoArt

CryptoArtQR koodi

Yksityiset avaimetYksityiset avaimet

Toinen vaikuttava tapa tallentaa yksityiset avaimesi on taideteos. CryptoArt.com tekee taideteoksia, joissa on Bitcoinin QR-koodi edessä ja yksityiset avaimet takana turvallisen tarran alla. Katso tämä video saadaksesi lisätietoja siitä.

Se on eräänlainen kylmävarasto, joka voi peittää itsensä hyökkääjiä vastaan. Kryptovaluutta voidaan periä kuninkaallisella tavalla esi-isiltään.

7. Älä koskaan ota kuvakaappausta tai kuvaa palautussiemenestä tai yksityisistä avaimista. Joku on todella helppo hakkeroida tietokoneellesi / matkapuhelimeesi ja kopioida se. Sen sijaan säilytä niitä useissa muissa kylmävarastoissa, kuten olemme keskustelleet tässä artikkelissa: Mikä on kylmävarastointi kryptovaluutassa?

8. Laita lopuksi Bitcoin-palautusavaimesi tai yksityiset avaimesi testamenttiin tai kerro luotettavimmalle perheenjäsenellesi, kuinka löytää avaimesi, jos et ole lähellä. Sanon tämän, koska on ollut sellaisia ​​tapauksia, joissa henkilö kuoli, jättäen perillisen aavistustakaan siitä, kuinka avata Bitcoin-varat. Tämä on kuitenkin vaarallinen alue, koska jos sinulla on merkittävä määrä omistuksia, jotkut ihmiset (jopa jotkut luotetut perheenjäsenet) saattavat haluta vahingoittaa sinua saadaksesi rahat. Katso tämä viesti.

Tämän sanottuani toivon, että nämä oivallukset auttavat sinua tekemään parhaan päätöksen itsellesi ja auttavat myös turvaamaan salauksesi tulevina aikoina..

Sinun vuorosi: Mitä tekniikoita tai työkaluja käytät pitämään salausvaluutat turvassa? Missä säilytät yksityisiä avaimiasi? Mitä muita vinkkejä voit lisätä tähän luetteloon? Anna minun kuulla ajatuksesi alla olevissa kommenteissa! Myös jos sinulla on kysyttävää salausvaluuttasi suojaamisesta, kysy rohkeasti.

Ja jos pidät tästä viestistä hyödyllistä, jaa se ystäviesi kanssa Facebookissa & Viserrys! 

Tässä on muutama muu käsin valittu artikkeli, jotka sinun tulisi lukea seuraavaksi:

  • Korostamalla lakaisun välinen ero & Tuo yksityiset avaimet
  • Laskupisarat kryptovaluutoissa: kaikki, mitä aloittelija tarvitsee tietää
  • Hajautetut salauspörssit vs. keskitetyt pörssit, kuten Binance, Bittrex
  • 9 mielenkiintoista Bitcoin-tietoa jokaisen Bitcoin-omistajan tulisi tietää
  • Mobiilin, verkon turvallisuusriskit & Työpöydän Bitcoin-lompakot [täytyy tietää]
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map