Ehdot blockchain-laki ovat olleet enimmäkseen toistensa vastakkaisilla puolilla. Lisääntyneiden maailmanlaajuisten kryptovaluuttasääntöjen ja -toimien avulla on vaikea uskoa, että nämä kaksi tilaa voivat löytää synergistisen työsuhteen. Blockchain-tekniikassa on kuitenkin paljon enemmän kuin vain kryptovaluutat. Joten, ennen kuin tarkastelemme muutoksia, joita se voi tuoda lailliselle teollisuudelle, tutustutaan blockchain-tekniikkaan.

Mikä on Blockchain-laki & Teknologia?

Blockchain-lain tiedot

Lohkoketju on yksinkertaisimmalla tavalla aikaleimattu sarja muuttamattomia tietueita, joita hallitsee tietokonejoukko, joka ei ole yksikään yksittäinen yksikkö. Jokainen näistä tietolohkoista (ts. Lohko) on suojattu ja sidottu toisiinsa salauksen periaatteiden (eli ketjun) avulla.

Syy miksi blockchain on saanut niin paljon ihailua on, että:

 • Se ei ole yhden yksikön omistuksessa, joten se on hajautettu
 • Tiedot tallennetaan kryptografisesti sisälle
 • Lohkoketju on muuttumaton, joten kukaan ei voi muuttaa tietoja, jotka ovat lohkoketjun sisällä
 • Lohkoketju on läpinäkyvä, joten tietoja voidaan seurata haluttaessa

Lakimiesten kiinnostus blockchainia kohtaan kasvoi dramaattisesti vuonna 2017. Itse asiassa Wall Street Blockchain Alliancen perustajan ja puheenjohtajan Ron Quarannan mukaan laillinen teollisuus oli yksi nopeimmin kasvavista aloista liittymään Allianceen.

Cardozon oikeustieteellisen korkeakoulun professori Aaron Wright sanoi: “Voimme käyttää lohkoketjua” selkärangana “koko laillisen teollisuuden hallintaan, tehokkaampien järjestelmien rakentamiseen, oikeudellisten palveluiden kustannusten alentamiseen ja varmistaaksemme, että ihmiset saavat oikeudelliset palvelut he tarvitsevat.”

Nyt kaikki on erittäin jännittävää, mutta katsotaanpa joitain todellisia käyttötapauksia tai apuohjelmia, joita blockchain-tekniikka voi tuoda lailliselle teollisuudelle.

Alueet, joilla Blockchain voi parantaa laillista teollisuutta

Paras kiinteistörekisteri

Omaisuuspetos on yksi Intian merkittävimmistä ongelmista. Pelkästään vuonna 2013 New Delhillä oli 181 ilmoitettua omaisuus petosta, kun taas Mumbai oli lähellä toista 173 tapausta. Kiinteistökauppa on yksi suurimmista tavoista sijoittaa mustaa rahaa. Suosituin tapa tehdä se on omaisuuden hallinta jonkun toisen nimessä. Tätä kutsutaan “benamiksi” eli “vääräksi nimeksi”. Marraskuusta 2016 lähtien on takavarikoitu yli 282 miljoonan dollarin benamikiinteistöjä.

Poliisin yhteiskomissaari Satish Golcha kertoi PTI: lle:

“Noin 30 prosenttia kaikista meille ilmoitetuista tapauksista liittyy kiinteistöihin.”

Surullisen benamitapauksessa rikollisosasto havaitsi, että Nirmala Krishna Nidhi -rahaston promoottorit olivat ostaneet kiinteistöjä ehdokkaidensa nimillä, mikä vei sadoilta ihmisiltä elämän säästöt.

Rikoshaara sai selville, että syytetyt olivat ostaneet huippuluokan kiinteistöjä, kuten ostoskeskuksia, asuntotontteja ja bungaloweja Thiruvananthapuramissa, Kollamissa ja Kundarassa. Petosten kokonaismääräksi on määrätty noin 500 kruunua (~ 7,8 miljardia dollaria)!

Todella monumentaalisessa päätöksessä Andhra Pradeshin ja Telanganan osavaltioiden hallitukset tekevät yhteistyötä ruotsalaisen startup-yrityksen ChromaWayn kanssa torjuakseen nämä omaisuuden petostapaukset soveltamalla blockchain-tekniikkaa.

Kolme pääongelmaa, jotka lohkoketju ratkaisee

Kolme päähaastetta, jotka lohkoketjun oli ratkaistava ollakseen tehokas maarekisterien säilytysyksikkö, ovat seuraavat:

Digitaalisten yksiköiden ei pitäisi olla helppo kopioida

Yksi arvokkaan tuotteen ydinominaisuuksista on, että sitä on vaikea toistaa. Tästä syystä fiat-valuuttaa ei voida helposti toistaa kotona. Jos joku voi viedä tulostimen kotiin ja tulostaa 100 dollaria, valuutan arvo laskisi huomattavasti.

Sama koskee luottamuksellisia asiakirjoja, kuten maarekisteriasiakirjoja. Joku ei saa olla mahdollista saada kaksi kopiota samasta rekisteristä, mutta eri yksityiskohdilla. Lohkoketju ratkaisi tämän ongelman vuosia sitten. Tätä ongelmaa kutsutaan kaksinkertaiseksi menoksi. Otetaan esimerkiksi bitcoinin esimerkki. Minun on mahdotonta käyttää samaa bitcoinia samanaikaisesti useammassa kuin yhdessä tapahtumassa. “Kaksinkertaisen menosuojan” käyttäminen estoketjuissa auttaa estämään tämän tapahtumisen.

# 2 Digitaalisten tiedostojen tulisi olla turvasuojattuja

Kaikki, joka tallennetaan lohkoketjun sisään, on automaattisesti peukaloinnissa.

Jokaisella lohkoketjun lohkolla on oma ainutlaatuinen digitaalinen sormenjälkensä nimeltä hash. Kun tiedostot menevät lohkon sisään, niitä ei voida muuttaa, koska salauksen hash-toiminnot estävät sen tapahtumisen.

Katsotaanpa, kuinka hajautusprosessi toimii. Aiomme laittaa tiettyjä panoksia. Tähän harjoitukseen aiomme käyttää SHA-256: ta (Secure Hashing Algorithm 256).

blockchain-hajautus

Kuten näette, SHA-256: n tapauksessa, riippumatta siitä, kuinka suuri tai pieni syötteesi on, lähdöllä on aina kiinteä 256-bittinen pituus. Tästä tulee kriittinen, kun olet tekemisissä valtavan määrän tietoja ja tapahtumia. Joten pohjimmiltaan sen sijaan, että muistaisit valtavia syötetietoja, voit muistaa hashin ja seurata.

Salaushajautusfunktio on erityinen hajautusfunktioiden luokka, jolla on useita ominaisuuksia, mikä tekee siitä ihanteellisen salaukseen. On tiettyjä ominaisuuksia, joita salauksen hajautusfunktiota on pidettävä turvallisena. Voit lukea niistä yksityiskohtaisesti hajautusoppaassamme.

On vain yksi kiinteistö, johon haluamme sinun keskittyvän tänään. Sitä kutsutaan “lumivyöryvaikutukseksi”.

Mitä tuo tarkoittaa?

Vaikka teetkin pienen muutoksen syötteessäsi, hashissa näkyvät muutokset ovat valtavat. Testataan se SHA-256: lla:

Näetkö tuon? Vaikka muutit juuri syötteen ensimmäisen aakkosen kirjainkokoa, katso kuinka paljon se on vaikuttanut lähtöhajautukseen.

Koska kaikki lohkot on kytketty kryptografisesti, yhden lohkon tiivisteen muuttaminen käynnistää ketjureaktion, joka voi jäädyttää koko ketjun. Koska se on mahdotonta, lohkoketjusta tulee turvasuojattu.

# 3 Digitaalisten prosessien pitäisi olla väärinkäyttäviä

Viimeinen ongelma, jonka lohkoketju voi ratkaista omaisuustietueiden tallentamiseen (tai minkä tahansa oikeudellisen asiakirjan tallentamiseen), on turvata luotettava prosessi. Jokaisella virallisella laitoksella on kuitenkin prosessi, koska he ovat riippuvaisia ​​siitä, että “ihmiset tekevät työnsä kunnolla”, heillä saattaa olla pari estoa:

 • Ihmisen huolimattomuus.
 • Korruptio

Tämä voi olla ongelma, koska nämä asiakirjat ja asiakirjat ovat alttiita ja väärinkäsittely voi johtaa miljoonien dollarien menetyksiin. Paras tapa käsitellä näitä tietoja on seurata asetettua prosessia, jota ei voida muuttaa tai hyödyntää.

Blockchainin arkkitehtuuri estää tämän tapahtumasta.

Lohkoketju on hajautettu järjestelmä, jossa on paljon toimijoita. Tapa, jolla nämä toimijat tekevät päätöksiä järjestelmässä, tapahtuu algoritmeilla, joita kutsutaan konsensusmekanismeiksi. Useat mekanismit auttavat heitä saavuttamaan tavoitteen, kuten työn todistus, vaarnan todistus jne.

Tärkein takeaway on, että lohkoketju voi varmistaa saumattoman, turvallisen, ihmisten tunteista vapaan tiedon tallennusprosessin.

# 2 Turvallisuus

Lakiasiaintoimistot ovat hakkereiden ensisijainen kohde, koska niillä on niin paljon arkaluontoisia tietoja, että ne ovat usein hakkerien ensisijainen kohde. Vuonna 2016 hakkerit murtautuivat eräiden suurten yhdysvaltalaisten asianajotoimistojen, mukaan lukien Cravath Swaine, tietokoneverkkoihin & Moore LLP ja Weil Gotshal & Manges LLP. Muutama kuukausi edellä mainitun hyökkäyksen jälkeen oikeusministeriö rankaisi kolmea miestä miljoonien ansaitsemisesta sisäpiirikaupassa sen jälkeen, kun hän oli hakkeroinut Big Law M -sähköpostit&Joukkue. Asianajotoimisto DLA Piper murtautui vuonna 2017 ransomware-hyökkäykseen, jossa haittaohjelmat salaavat tietokoneen ja vaativat sitten maksua avatakseen sen..

Syy miksi nämä yritykset tekevät niin suuren tavoitteen, johtuu siitä, että ne ovat erittäin arkaluontoisten tietojen siiloja. Lohkoketjun arkkitehtuuri tuhoaa käsitteen siiloista. Monet teollisuudenalat ottavat käyttöön blockchain-yhteenliittymän, jossa he asettavat tietonsa yksityiseen blockchainiin. Koska tiedot hajautetaan, hakkereiden on mahdotonta hyökätä keskitettyyn lähteeseen.

Oikeudellisessa tilassa Global Legal Blockchain Consortium yrittää luoda yksityisen lohkoketjun, johon kuuluu yli 140 suurta yritystä, asianajotoimistoa, ohjelmistoyritystä ja yliopistoa. Mukaan sen verkkosivuilla, konsortio keskittyy:

 • Tietojen eheys ja aitous sopimuksissa, asiakirjoissa ja vastaavissa tiedoissa.
 • Tietosuoja ja sopimusten, asiakirjojen ja viestinnän suojaus.
 • Yhteentoimivuus suuryritysten lakiosastojen ja asianajotoimistojen välillä.
 • Tuottavuuden parantaminen ja kustannussäästöt lakiosastojen ja asianajotoimistojen toiminnassa.
 • Lohkoketjun käyttö nykyisten laillisten teknologiainvestointien vahvistamiseksi ja lisäämiseksi lisäämällä vanhoihin järjestelmiin tärkeitä toimintoja niiden käyttöiän pidentämiseksi.

Lyhyesti sanottuna heidän tehtävänään on parantaa oikeudellisen teknologian ekosysteemin turvallisuutta, yksityisyyttä, tuottavuutta ja yhteentoimivuutta.

# 3 Älykkäät sopimukset

Älykkäät sopimukset ovat automatisoituja sopimuksia. He suorittavat itsensä ja koodiin on kirjoitettu erityiset ohjeet, jotka suoritetaan tiettyjen ehtojen täyttyessä.

Kuinka älykkäät sopimukset toimivat

Älykkäät sopimukset ovat asioita, jotka tapahtuvat Ethereumin ekosysteemissä. Kun joku haluaa suorittaa tietyn tehtävän Ethereumissa, hän tekee älykkään sopimuksen yhden tai useamman henkilön kanssa. Älykkäät sopimukset ovat sarja ohjeita, jotka toimivat IFTTT-logiikan eli IF-THIS-THEN-THAT-logiikan pohjalta. Pohjimmiltaan, jos ensimmäinen ohjeisto on suoritettu, suorita seuraava toiminto ja sen jälkeen seuraava ja jatka toistamista, kunnes saavut sopimuksen loppuun.

Ok, joten se kuulostaa melko siistiltä. Mikä on kuitenkin sen soveltaminen laillisella alalla? Älykkäiden sopimusten suurin käyttötapa oikeudellisessa tilassa on tehdä sopimusprosessista tehokkaampi. Älykkäät sopimukset poistavat välittäjien tarpeen kaupassa ja yhdistävät suoraan kaksi osapuolta toisiinsa.

Oikeusjärjestelmässä älykkäät sopimukset voivat auttaa monissa tehtävissä, kuten:

 • Kiinteistöjen rekisteröinti
 • Kaupalliset liiketoimet
 • Taiteilijan rojaltit
 • Sulatetut palvelut
 • Sopimukset, joissa vaaditaan sopimusta tai kaupallista asianajajaa

Älykäs sopimus, joka sisältää kaikki perinteisen sopimuksen vaatimukset, kuten tarjous, hyväksyminen, vastike, asianmukainen suostumus jne. Sillä on kuitenkin selvä etu perinteisiin sopimuksiin nähden, että sen sijaan, että lähetettäisiin tiettyjä ohjeita escrow-agenteille tai kolmansille osapuolille, on automaattinen tai itse toteuttava.

Älykkään sopimuksen hyväksymisen esteet

Älykkäiden sopimusten hyväksymiselle on joitain esteitä:

 • Ensimmäinen asia, johon on työskenneltävä, on perinteisten ja blockchain-sopimusten yhteentoimivuus. On oltava tehokas tapa luoda ihmisluettavia laillisia sopimuksia, jotka korreloivat koneellisesti luettaviin älykkäisiin sopimuksiin. Projektit, kuten OpenLaw, Accord Project, Agrello ja Mattereum, työskentelevät tämän näkökohdan parissa.
 • Edellisestä kohdasta eteenpäin on luotava uudet esineiden internet (Internet of Things) -laitteet, jotka auttavat älykkäiden sopimusten hyödyntämisessä todellisessa fyysisessä maailmassa.
 • Sopimukset ovat luonteeltaan epätäydellisiä. Saattaa olla useita tilanteita, joita ei voida ennakoida. Älykkäillä sopimuksilla on erittäin tiukka täytäntöönpano, mikä voi johtaa epäoikeudenmukaisiin seurauksiin. Joten vaikka älykkäät sopimukset toimivat suoraviivaisissa tilanteissa, se ei ehkä ole paras tapa käsitellä subjektiivista työtä, kuten taidetta tai kirjoittamista.

Päätelmä – Tarvitseeko blockchain-lakia?

Kuten näette, laillisella teollisuudella on paljon hyötyä blockchain-integraatiosta. Toisinaan kohtaamme tekniikan, joka luokitellaan “horisontaaliseksi innovaatioksi”, eli tekniikaksi, jota voidaan soveltaa useilla toimialoilla. Blockchain-tekniikka lasketaan ehdottomasti horisontaaliseksi innovaatioksi. Vaikka laillinen teollisuus ja blockchain ovat näennäisesti olleet ristiriitoja tähän mennessä, he ovat löytäneet hedelmällisen, synergistisen kumppanuuden, joka vaikuttaa positiivisesti molempiin.

Kryptovaluutta-asianajajat ja -säännöt

Haluatko kryptovaluutta-asianajajan opastavan sinut läpi asioita tarkemmin? Tutustu 2 viikon nopeutettuun ohjelmaan, joka koskee blockchain-lakeja ja -määräyksiä.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me