Mikä on kryptovaluutta? [Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää!]

Mikä on kryptovaluutta: 2000-luvun yksisarvinen – tai tulevaisuuden raha?

TL; DR:

 1. Salausvaluutta on Internet-pohjainen vaihtoväline, joka käyttää salausfunktioita rahoitustapahtumien suorittamiseen. Kryptovaluutat hyödyntävät blockchain-tekniikkaa hajauttamisen, läpinäkyvyyden ja muuttumattomuuden saavuttamiseksi.
 2. Salausvaluutan tärkein piirre on, että mikään keskusviranomainen ei valvo sitä: lohkoketjun hajautettu luonne tekee krypto-valuutoista teoreettisesti immuuni hallituksen vanhoille valvonnan ja häiriöiden tavoille.
 3. Salausvaluuttoja voidaan lähettää suoraan kahden osapuolen välillä käyttämällä yksityisiä ja julkisia avaimia. Nämä siirrot voidaan suorittaa pienillä käsittelymaksuilla, jolloin käyttäjät voivat välttää perinteisten rahoituslaitosten perimät jyrkät maksut.

Tänään kryptovaluutoista (Buy Crypto) on tullut maailmanlaajuinen ilmiö, jonka useimmat ihmiset tuntevat. Tässä oppaassa kerromme sinulle kaiken, mitä sinun on tiedettävä kryptovaluutoista ja siitä, kuinka paljon ne voivat tuoda maailmantalousjärjestelmään.

Nykyään sinulla on vaikea löytää suurta pankkia, suurta kirjanpitoyritystä, merkittävää ohjelmistoyritystä tai hallitusta, joka ei tutkinut kryptovaluuttoja, julkaissut siitä paperia tai aloittanut ns. Blockchain-projektin. (Käy blockchain-kursseillamme saadaksesi lisätietoja blockchainista)

thomas-carper-us-senaattori-bitcoin“Virtuaalivaluutat, ehkä varsinkin Bitcoin, ovat valloittaneet joidenkin mielikuvituksen, herättäneet muiden pelkoa ja hämmentäneet helvettiä meistä muista.” – Thomas Carper, Yhdysvaltain senaattori

Mutta melun ja lehdistötiedotteiden lisäksi valtaosalla ihmisistä – jopa pankkiireilla, konsulteilla, tutkijoilla ja kehittäjillä – on hyvin vähän tietoa kryptovaluutoista. He eivät usein edes ymmärrä peruskäsitteitä.

Käydään siis läpi koko tarina. Mitä ovat kryptovaluutat?

Kryptovaluutan perusteiden ymmärtäminen 101

 • Mistä kryptovaluutta on peräisin? 
 • Miksi sinun pitäisi oppia kryptovaluutasta?
 • Ja mitä sinun tarvitsee tietää kryptovaluutasta?

Kuinka kryptovaluutta toimii?

Harvat ihmiset tietävät, mutta kryptovaluutat nousivat toisen keksinnön sivutuotteeksi. Satoshi Nakamoto, tuntematon Bitcoinin keksijä, ensimmäinen ja edelleen tärkein salausvaluutta, ei koskaan aikonut keksiä valuuttaa.

Satoshi sanoi Bitcoin-ilmoituksessaan vuoden 2008 lopulla, että hän kehitti “Vertaisviestinnän sähköisen kassajärjestelmän”.  

Hänen tavoitteena oli keksiä jotain; monet ihmiset eivät onnistuneet luomaan ennen digitaalista käteistä.

Ilmoitetaan Bitcoinin ensimmäinen julkaisu, uusi sähköinen kassajärjestelmä, joka käyttää vertaisverkkoa kaksinkertaisen kulutuksen estämiseksi. Se on täysin hajautettu ilman palvelinta tai keskusviranomaista.  – Satoshi Nakamoto, 9. tammikuuta 2009, ilmoitti Bitcoinista SourceForgessa.

Tärkein yksittäinen osa Satoshin keksintöä oli, että hän löysi tavan rakentaa hajautettu digitaalinen kassajärjestelmä. 1990-luvulla on yritetty luoda paljon digitaalista rahaa, mutta ne kaikki epäonnistuivat.

… Yli vuosikymmenen epäonnistuneiden luotettujen kolmansiin osapuoliin perustuvien järjestelmien (Digicash jne.) Jälkeen he pitävät sitä kadonneena syynä. Toivon, että he pystyvät erottamaan, että tämä on ensimmäinen kerta, kun tiedän, että yritämme luottamukseen perustumatonta järjestelmää. – Satoshi Nakamoto sähköpostiviestissä Dustin Trammellille

Nähtyään kaikki keskitetyt yritykset epäonnistuneet, Satoshi yritti rakentaa digitaalisen kassajärjestelmän ilman keskusyksikköä. Kuten Vertaisverkko tiedostojen jakamista varten.

Tästä päätöksestä tuli kryptovaluutan syntymä. Ne ovat puuttuva kappale, jonka Satoshi havaitsi ymmärtävän digitaalisen käteisen. Syy siihen on hieman tekninen ja monimutkainen, mutta jos saat sen, tiedät enemmän kryptovaluutoista kuin useimmat ihmiset. Joten yritetään tehdä se mahdollisimman helpoksi:

Digitaalisen käteisen toteuttamiseksi tarvitset maksuverkon, jossa on tilit, saldot ja maksutapahtumat. Se on helppo ymmärtää. Yksi merkittävä ongelma, jonka jokaisen maksuverkon on ratkaistava, on estää niin sanotut kaksinkertaiset menot: estää yksi yhteisö käyttämästä saman summan kahdesti. Yleensä tämän tekee keskuspalvelin, joka pitää kirjaa saldoista.

Hajautetussa verkossa sinulla ei ole tätä palvelinta. Joten tarvitset jokaisen yksittäisen verkon kokonaisuuden tekemään tämän työn. Jokaisella vertaisverkolla on oltava luettelo kaikista tapahtumista, jotta voidaan tarkistaa, ovatko tulevat tapahtumat voimassa, tai yrittää kaksinkertaistaa kulutuksen.

Mutta kuinka nämä entiteetit voivat pitää yksimielisyyden näistä tiedoista? 

Jos verkon ikäisensä ovat eri mieltä vain yhdestä pienestä tasapainosta, kaikki on rikki. He tarvitsevat ehdottoman yksimielisyyden. Yleensä otat jälleen keskushallinnon julistamaan oikean saldotilan. Mutta kuinka voit saavuttaa konsensuksen ilman keskusviranomaista?

Kukaan ei tiennyt ennen kuin Satoshi nousi tyhjästä. Itse asiassa kukaan ei uskonut, että se oli edes mahdollista.

Satoshi osoitti, että se oli. Hänen tärkeimpänä innovaationaan oli saavuttaa yksimielisyys ilman keskusviranomaista. Kryptovaluutat ovat osa tätä ratkaisua – osa, joka teki ratkaisusta jännittävän, kiehtovan ja auttoi sitä kiertämään maailmaa.

Mikä on kryptovaluutta?

Jos poistat kaiken salauksen valuutan ympärillä olevan melun ja pienennät sen yksinkertaiseksi määritelmäksi, löydät sen olevan oikeudenmukainen rajoitetut tietokannan tietueet, kukaan ei voi muuttaa täyttämättä tiettyjä ehtoja. Tämä saattaa tuntua tavalliselta, mutta uskokaa tai älkää: Voit määrittää valuutan juuri näin.

Ota rahat pankkitililtäsi: Mikä on enemmän kuin tietokannan merkinnät, joita voidaan muuttaa vain tietyissä olosuhteissa? Voit ottaa jopa fyysisiä kolikoita ja seteleitä: Mitä muuta kuin rajoitettuja merkintöjä julkisessa fyysisessä tietokannassa, joita voidaan muuttaa vain, jos noudatat ehtoa kuin omistat kolikot ja setelit fyysisesti? Rahalla on kyse tarkistetusta merkinnästä jonkinlaiseen tilien, saldojen ja tapahtumien tietokantaan.

Joten oikean määritelmän antamiseksi – Kryptovaluutta on Internet-pohjainen vaihtoväline, joka käyttää salausfunktioita rahoitustapahtumien suorittamiseen. Kryptovaluutat hyödyntävät blockchain-tekniikkaa hajauttamisen, läpinäkyvyyden ja muuttumattomuuden saavuttamiseksi.

Kuinka kaivostyöläiset luovat kolikoita ja vahvistavat liiketoimet

Katsotaanpa mekanismia, joka hallitsee kryptovaluuttojen tietokantoja. Bitcoinin kaltainen kryptovaluutta koostuu vertaisverkostosta. Jokaisella vertaisryhmällä on ennätys kaikkien tapahtumien täydellisestä historiasta ja siten jokaisen tilin saldosta.

Tapahtuma on tiedosto, joka sanoo “Bob antaa X Bitcoinin Alicelle” ja jonka allekirjoittaa Bobin yksityinen avain. Se on julkisen avaimen peruskoodaus, ei mitään erikoista. Allekirjoituksen jälkeen tapahtuma lähetetään verkossa, ja se lähetetään yhdeltä vertaiselta toiselle vertaiselle. Tämä on p2p-perustekniikkaa. 

mikä on kryptovaluutta

Lohkoketju ja kryptovaluutta

Kauppa on melkein heti koko verkon tiedossa. Mutta vasta tietyn ajan kuluttua se vahvistuu.

Vahvistus on kriittisissä valuutoissa kriittinen käsite. Voisit sanoa, että kryptovaluutat ovat kyse vahvistuksesta.

Niin kauan kuin tapahtumaa ei ole vahvistettu, se on vireillä ja se voidaan väärentää. Kun liiketoimi on vahvistettu, se on kivissä. Se ei ole enää anteeksiantava, sitä ei voida kääntää, se on osa historiallisten tapahtumien muuttumattomaa kirjaa: ns..

Vain kaivostyöläiset voivat vahvistaa tapahtumia. Tämä on heidän työnsä kryptovaluutta-verkossa. He ottavat liiketoimet, leimaavat ne laillisiksi ja levittävät niitä verkossa. Kun kaivosmies on vahvistanut tapahtuman, jokaisen solmun on lisättävä se tietokantaansa. Siitä on tullut osa blockchainia.

Tästä työstä kaivostyöläiset palkitaan salausvaluutan tunnuksella, esimerkiksi Bitcoineilla. Koska kaivostyöläisen toiminta on kriittisen valuutan tärkein yksittäinen osa, meidän tulisi pysyä hetken aikaa ja tarkastella sitä syvemmin.

caleb-chen: Mikä on Ethereum“Seuraavien vuosien aikana aiomme nähdä kansallisten hallitusten ottavan suuria askeleita kohti käteisvapaan yhteiskunnan perustamista. Samanaikaisesti hajautetut kryptovaluutat – joita jotkut pitävät jopa kovempana rahana – lisääntyvät kaikilla aloilla. ” – Caleb Chen London Trust Media

Mikä on kryptovaluutan louhinta?

Lähinnä kaikki voivat olla kaivostyöläisiä. Koska hajautetulla verkolla ei ole valtuuksia siirtää tätä tehtävää, kryptovaluutta tarvitsee jonkinlaisen mekanismin estääkseen yhtä hallitsevaa puoluetta väärinkäyttämästä sitä. Kuvittele, että joku luo tuhansia ikäisensä ja levittää väärennettyjä tapahtumia. Järjestelmä rikkoutuisi välittömästi.

Joten, Satoshi asetti säännön, jonka mukaan kaivostyöläisten on investoitava tietokoneidensa töihin voidakseen tulla tähän tehtävään. Itse asiassa heidän on löydettävä hash – salaustoiminnon tuote -, joka yhdistää uuden lohkon edeltäjäänsä. Tätä kutsutaan työtodistukseksi. Bitcoinissa se perustuu SHA 256 Hash-algoritmi.

kaivostyöläiset

Kuvahyvitys: https://privacycanada.net

Sinun ei tarvitse ymmärtää SHA 256: n yksityiskohtia. On vain tärkeää, että tiedät, että se voi olla salakirjoituksen perusta, jonka kaivostyöläiset kilpailevat ratkaisemaan. Löydettyään ratkaisun kaivosmies voi rakentaa lohkon ja lisätä sen lohkoketjuun. Kannustimena hänellä on oikeus lisätä ns. Kolikkopohjainen kauppa, joka antaa hänelle tietyn määrän bitcoineja. Tämä on ainoa tapa luoda kelvollisia Bitcoineja.

Bitcoineja voidaan luoda vain, jos kaivostyöläiset ratkaisevat salauksen. Koska tämän palapelin vaikeus lisää tietokonetehoa koko kaivostyöntekijän investointiin, on olemassa vain tietty määrä kryptovaluutta-tunnuksia, jotka voidaan luoda tietyssä ajassa. Tämä on osa konsensusta, jota kukaan vertaisverkko ei voi rikkoa.

Vallankumoukselliset ominaisuudet

Jos ajattelet sitä todella, Bitcoin on hajautettu vertaisverkko, joka pitää yksimielisyyttä tileistä ja saldoista, enemmän valuuttaa kuin pankkitililläsi näkyvät numerot. Mitä nämä numerot ovat enemmän kuin tietokannan merkinnät – tietokanta, jota voivat muuttaa ihmiset, joita et näe, ja säännöt, joita et tiedä?

Erik Vorhees:“Se on kerronta inhimillisestä kehityksestä, jossa meillä on nyt muita taisteluita taistelemaan, ja sanoisin Bitcoinin alueella lähinnä rahan ja valtion erottamisen.” 

– Erik Voorhees, kryptovaluuttayrittäjä

Pohjimmiltaan kryptovaluutat ovat merkkejä tunnisteista hajautetuissa konsensustietokannoissa. Niitä kutsutaan CRYPTO-valuutat koska konsensuksen säilyttäminen varmistetaan vahvalla salauksella. Salausvaluutat on rakennettu salaukseen. Niitä eivät turvaa ihmiset tai luottamus, vaan matematiikka. On todennäköisempää, että asteroidi putoaa taloosi kuin että bitcoin-osoite vaarantuu.

Kryptovaluuttojen ominaisuuksia kuvattaessa meidän on erotettava transaktio- ja rahaominaisuudet. Vaikka useimmilla kryptovaluutoilla on yhteinen ominaisuusjoukko, niitä ei ole veistetty kiveen.

Cryptocurrency-ominaisuuksien ymmärtäminen

1) Palautumaton: Vahvistuksen jälkeen tapahtumaa ei voida peruuttaa. Kukaan ei. Eikä kukaan tarkoita ketään. Ei sinä, ei pankkisi, ei Yhdysvaltojen presidentti, ei Satoshi, ei kaivosmiehesi. Ei kukaan. Jos lähetät rahaa, lähetät sen. Aika. Kukaan ei voi auttaa sinua, jos lähetit rahasi huijariin tai jos hakkeri varastaa ne tietokoneeltasi. Turvaverkkoa ei ole.

2) Salanimi: Tapahtumat eivätkä tilit ole yhteydessä todellisiin identiteetteihin. Saat Bitcoineja ns. Osoitteisiin, jotka ovat satunnaisesti näennäisesti noin 30 merkin pituisia ketjuja. Vaikka tapahtumavirta on yleensä mahdollista analysoida, ei ole välttämättä mahdollista yhdistää käyttäjien todellista identiteettiä näihin osoitteisiin.

3) Nopea ja globaali: Tapahtumat etenevät lähes välittömästi verkossa ja vahvistetaan muutamassa minuutissa. Koska ne tapahtuvat maailmanlaajuisessa tietokoneverkossa, he ovat täysin välinpitämättömiä fyysisen sijaintisi suhteen. Sillä ei ole väliä, lähetänkö Bitcoinin naapurilleni vai jollekin toiselle puolelle maailmaa.

4) Suojattu: Salausvarat on lukittu julkisen avaimen salausjärjestelmään. Vain yksityisen avaimen omistaja voi lähettää kryptovaluutta. Vahva salaus ja suurten numeroiden taika tekevät mahdottomaksi rikkoa tätä järjestelmää. Bitcoin-osoite on turvallisempi kuin Fort Knox.

5) Luvaton: Sinun ei tarvitse pyytää ketään käyttämään kryptovaluutta. Se on vain ohjelmisto, jonka kaikki voivat ladata ilmaiseksi. Asennuksen jälkeen voit vastaanottaa ja lähettää Bitcoineja tai muita kryptovaluuttoja. Kukaan ei voi estää sinua. Ei ole portinvartijaa.

mikä on kryptovaluutta

Mikä on kryptovaluutta: Rahalliset ominaisuudet

1) Hallittu toimitus: Useimmat kryptovaluutat rajoittavat rahakkeiden tarjontaa. Bitcoinissa tarjonta vähenee ajan myötä ja saavuttaa lopullisen numeronsa noin vuoden 2140 ympäri. Kaikki krypto-valuutat ohjaavat tunnuksen toimitusta koodiin kirjoitetulla aikataululla. Tämä tarkoittaa, että kryptovaluutan rahallinen tarjonta jokaisena tulevaisuuden hetkenä voidaan karkeasti laskea tänään. Ei ole yllätystä.

2) Ei velkaa, mutta haltija: Pankkitilisi Fiat-raha syntyy velasta, ja kirjanpidossasi näkyvät numerot edustavat vain velkoja. Se on IOU-järjestelmä. Salausvaluutat eivät edusta velkoja, vaan vain edustavat itseään. 

Jotta ymmärtäisit salausvaluutan vallankumouksellisen vaikutuksen, sinun on otettava huomioon molemmat ominaisuudet. Bitcoin luvattomana, peruuttamattomana ja salanimellä maksuvälineenä on hyökkäys pankkien ja hallitusten hallintaan kansalaistensa rahaliikenteessä. Et voi estää jotakuta käyttämästä Bitcoinia, et voi kieltää jotakuta hyväksymästä maksua, et voi kumota tapahtumaa.

Koska raha, jolla on rajoitettu, hallittu tarjonta ja jota hallitus, pankki tai muu keskuslaitos ei voi vaihtaa, kryptovaluutat hyökkäävät rahapolitiikan piiriin. Ne vievät keskuspankkien hallinnan ottamaan inflaation tai deflaation manipuloimalla rahapalvelua.

Sarah Granger.

“Vaikka se on vielä melko uusi ja epävakaa suhteessa kultastandardiin, kryptovaluutta on ehdottomasti saamassa vetovoimaa, ja sen käyttö on varmasti normalisoitunutta lähivuosina. Erityisesti tällä hetkellä sen suosio kasvaa vaalien jälkeisessä markkinavarmuudessa. Avain on helpottaa laajamittaista käyttöönottoa (kuten mitä tahansa salausta koskevaa), mukaan lukien suojatoimenpiteiden ja suojausten kehittäminen ostajille / sijoittajille. Odotan, että olemme kahden vuoden kuluessa paikassa, jossa ihmiset voivat työntää rahansa virtuaalisen patjan alle kryptovaluutan kautta, ja he tietävät, että missä tahansa ne ovatkin, rahat ovat siellä. ” – Sarah Granger, kirjailija ja puhuja. 

Ymmärtäminen kryptovaluutta: Uuden talouden kynnyksellä

Suurimmaksi osaksi sen vallankumouksellisten ominaisuuksien ansiosta kryptovaluutoista on tullut menestys, jonka keksijä Satoshi Nakamoto ei uskaltanut haaveilla. Vaikka jokainen toinen yritys luoda digitaalinen kassajärjestelmä ei houkutellut käyttäjien kriittistä massaa, Bitcoinilla oli jotain, joka herätti innostusta ja kiehtovuutta. Joskus se tuntuu enemmän uskonnolta kuin tekniikalta.

mikä on kryptovaluutta

Kryptovaluutat ovat digitaalista kultaa. Hyvä raha, joka on suojattu poliittiselta vaikutukselta. Raha lupaa säilyttää ja kasvattaa arvonsa ajan myötä. Salausvaluutat ovat myös nopea ja mukava maksuväline, jolla on maailmanlaajuinen laajuus, ja ne ovat riittävän yksityisiä ja tuntemattomia toimiakseen maksuvälineenä mustille markkinoille ja muulle laittomalle taloudelliselle toiminnalle.

Mutta vaikka kryptovaluuttoja käytetään enemmän maksamiseen, sen käyttö keinotteluvälineenä ja arvovarasto kääpiö maksunäkökohdat. Kryptovaluutat synnyttivät uskomattoman dynaamiset, nopeasti kasvavat markkinat sijoittajille ja keinottelijoille. Pörssit, kuten Okcoin, Poloniex tai shapeshift, mahdollistavat satojen kryptovaluuttojen kaupan. Niiden päivittäinen kauppavolyymi ylittää tärkeimpien Euroopan pörssien kaupan.

Samaan aikaan Initial Coin Distribution (ICO) -käytäntö, jota enimmäkseen helpottivat Ethereumin älykkäät sopimukset, antoi elämän uskomattoman onnistuneille joukkorahoitusprojekteille, joissa usein idea riittää miljoonien dollarien keräämiseen. DAO: n tapauksessa se on ollut yli 150 miljoonaa dollaria.

Tässä rikkaassa kolikoiden ja rahakkeiden ekosysteemissä koet äärimmäistä vaihtelua. On tavallista, että kolikko saa 10 prosenttia päivässä – joskus 100 prosenttia – vain menettääkseen saman seuraavana päivänä. Jos olet onnekas, kolikon arvo kasvaa jopa 1000 prosenttia yhden tai kahden viikon aikana.

Kryptovaluuttaluettelo

Vaikka Bitcoin on edelleen ylivoimaisesti tunnetuin kryptovaluutta ja useimmilla muilla kryptovaluutoilla ei ole spekulatiivisia vaikutuksia, sijoittajien ja käyttäjien tulisi pitää silmällä useita kryptovaluuttoja. Tässä esitämme tämän päivän suosituimmat kryptovaluutat.

Mikä on kryptovaluutta

Lähde: coinmarketcap

Bitcoin

Yksi ja ainoa, ensimmäinen ja tunnetuin kryptovaluutta. Bitcoin toimii digitaalisena kultastandardina koko kryptovaluuttateollisuudessa, sitä käytetään globaalina maksuvälineenä ja se on tosiasiallista tietoverkkorikollisuuden valuuttaa, kuten darknet-markkinat tai ransomware. Seitsemän vuoden olemassaolonsa jälkeen Bitcoinin hinta on noussut nollasta yli 650 dollariin, ja sen tapahtumamäärä saavutti yli 200 000 päivittäistä tapahtumaa.

Ei ole paljon muuta sanottavaa – Bitcoin on täällä pysyä.

Ethereum

Nuorten salausgeenien Vitalik Buterinin ideologia on noussut toiselle sijalle kryptovaluuttojen hierarkiassa. Sen lisäksi, että Bitcoin, sen lohkoketju ei tarkista vain tilien ja saldojen joukkoa, mutta myös ns. Valtioita. Tämä tarkoittaa, että ethereum ei voi vain käsitellä tapahtumia, vaan monimutkaisia ​​sopimuksia ja ohjelmia.

Tämä joustavuus tekee Ethereumista täydellisen instrumentin blockchain-sovellukseen. Mutta se maksaa. Hack of the DAO – Ethereum-pohjainen älykäs sopimus – jälkeen kehittäjät päättivät tehdä kovan haarukan ilman yksimielisyyttä, mikä johti Ethereum Classicin syntymiseen. Tämän lisäksi on olemassa useita Ethereumin klooneja, ja Ethereum itse on isäntänä useille tunnuksille, kuten DigixDAO ja Augur. Tämä tekee ethereumista enemmän kryptovaluuttaperhettä kuin yhtä valuuttaa.

Ripple

Vaikka Ripplellä on natiivi kryptovaluutta – XRP -, kyse on enemmän verkosta IOU: iden käsittelemiseksi kuin itse kryptovaluutta. XRP, valuutta, ei ole väline arvon tallentamiseen ja vaihtamiseen, vaan pikemminkin merkkinä verkon suojaamiseksi roskapostilta.

Ripplellä, toisin kuin Bitcoinilla ja ethereumilla, ei ole kaivostoimintaa, koska kaikki kolikot on jo valmiiksi kaivettu. Ripple on löytänyt valtavan arvon finanssitilasta, kun monet pankit ovat liittyneet Ripple-verkkoon.

Litecoin

Litecoin oli yksi ensimmäisistä kryptovaluutoista Bitcoinin jälkeen ja merkitty hopeaksi digitaaliseen kultabitcoiniin. Nopeampi kuin bitcoin, suuremmalla rahamäärällä ja uudella kaivosalgoritmilla Litecoin oli todellinen innovaatio, joka oli räätälöity täydellisesti bitcoinin pienemmäksi veljeksi. “Se helpotti useiden muiden kryptovaluuttojen syntymistä, jotka käyttivät koodipohjaansa, mutta tekivät siitä vieläkin kevyemmän”. Esimerkkejä ovat Dogecoin tai Feathercoin.

Vaikka Litecoin ei löytänyt todellista käyttötapausta ja menetti toisen sijansa bitcoinin jälkeen, sitä kehitetään edelleen ja vaihdetaan aktiivisesti, ja se on kerätty varmuuskopiona, jos Bitcoin epäonnistuu.

Monero

Monero on merkittävin esimerkki CryptoNight-algoritmista. Tämä algoritmi keksittiin lisäämään yksityisyyden ominaisuuksia Bitcoin puuttuu. Jos käytät Bitcoinia, jokainen tapahtuma dokumentoidaan lohkoketjussa ja tapahtumien jälkiä voidaan seurata. Ottaen käyttöön renkaan allekirjoituksiksi kutsutun konseptin CryptoNight-algoritmi pystyi leikkaamaan tämän polun läpi.

CryptoNightin ensimmäinen toteutus, Bytecoin, oli voimakkaasti aloitteellinen ja näin yhteisö hylkäsi. Monero oli ensimmäinen tavuttamaton kloori bytecoinista ja herätti paljon tietoisuutta. Kryptonootilla on useita muita inkarnaatioita, joilla on omat pienet parannuksensa, mutta mikään niistä ei koskaan saavuttanut samaa suosiota kuin Monero.

Moneron suosio saavutti huippunsa kesällä 2016, kun jotkut darknet-markkinat päättivät hyväksyä sen valuutaksi. Tämä johti hintojen tasaiseen nousuun, kun taas Moneron todellinen käyttö näyttää pysyvän pettymyksellisen pienenä.

Näiden lisäksi on olemassa satoja kryptovaluuttoja useista perheistä. Suurin osa niistä ei ole muuta kuin yrityksiä tavoittaa sijoittajia ja ansaita rahaa nopeasti, mutta monet heistä lupaavat leikkikenttiä testaamaan cryptocurrency-tekniikan innovaatioita.

mikä on kryptovaluutta

Kryptovaluuttojen kehitys

Tavallinen kryptovaluuttasi on kehittynyt merkittävästi ajan myötä. Yksi merkittävimmistä salaustoteutuksista sattuu olemaan vakiomallit, alias kryptovaluutat, jotka käyttävät erityistä salausta pysyäkseen hintatason vakaana. Markkinoilla on kolmenlaisia ​​stablecoineja:

 • Fiat-takana.
 • Salausvakuus.
 • Algoritmipohjainen (seignorage).

Jos haluat oppia lisää stablecoineista, tutustu samaan oppaaseen. Vaikka yksityiskohtiin ei tarvitse mennä, katsotaanpa, miksi niiden suosio on räjähtänyt viime aikoina.

 • Parhaat puolet eri vaihtoehdoista: Yksi stablecoinien houkuttelevimmista ominaisuuksista on se, että se tarjoaa sinulle molempien maailmojen, fiatin ja salauksen parhaat puolet. Vakauden puute ja äärimmäinen volatiliteetti on usein mainittu suurimpana syynä salauksen käyttöönottoon. Stablecoinit kuitenkin lieventävät tätä ongelmaa täysin varmistamalla hintavakauden. Siitä huolimatta se perustuu edelleen blockchain-tekniikkaan ja antaa sinulle blockchain-tekniikalle ominaiset hajauttamisen ja muuttumattomuuden edut.
 • DApps: Hajautettu rahoitus (DeFi) on mainostettu rahoituksen tulevaisuudeksi ja yhdeksi suurimmista blockchain-käyttöönoton vetureista. Yksi näiden dApps: n upeimmista ominaisuuksista on niiden koostuvuus. Toisin sanoen voit yhdistää helposti erilaisia ​​DeFi-tuotteita / -sovelluksia. Stablecoins voidaan sellaisenaan integroida helposti DeFi-sovelluksiin kannustamaan sovellusten sisäisiä ostoksia ja rakentamaan sisäistä taloutta.
 • Nopeampi rahalähetys: Stablecoinsin avulla voit suorittaa rajat ylittäviä maksuja ja rahalähetyksiä paljon nopeammin.

Keskuspankin digitaalisen valuutan (CBDC) käyttäminen

Keskuspankin digitaaliset valuutat tai CBDC: t ovat käytännöllinen toteutus vakiomallisista rahoista, jotka voivat työntää kryptovaluutta valtamarkkinoille. Ajatuksena on saada maan keskuspankin tuottama digitaalinen rahamuoto, jota voidaan käyttää laillisena maksuvälineenä.

Mitkä ovat CBDC: n edut?

 • Rahan ansaitsemisen kustannukset voivat olla erittäin korkeat syrjäisillä saarilla asuville maille. CBDC: t voivat auttaa vähentämään näitä kustannuksia.
 • Perinteiset rahoitusjärjestelmät käsittelevät usein paljon välittäjiä, jotka kasvattavat kustannuksia ja palkkioita.
 • CBDC voi olla loistava tapa pankkitalletuksille. Maailmanpankin mukaan noin 80% ihmisistä Indonesiassa, Filippiineillä ja Vietnamissa ja 30% Malesiassa ja Thaimaassa on pankkitonta. Myanmarissa vain 23 prosentilla ihmisistä on laillinen pankkitili. CBDC voi auttaa luomaan osallistavan rahoitusjärjestelmän.
 • CBDC voi tehdä globaalista maksujärjestelmästä paljon joustavamman. Tällä hetkellä maksujärjestelmä on keskittynyt muutamille suurille yrityksille. DLT-pohjaisen kolikon käyttämisellä voi olla tässä erittäin positiivinen vaikutus.
 • IMF: n mukaan oikein toteutettu CBDC voi torjua uusia digitaalisia valuuttoja. Yksityisesti liikkeeseen lasketut digitaaliset valuutat voivat olla sääntelyn painajaisia. Kotimainen laskentayksikkö, joka on nimetty kotimaisessa laskentayksikössä, auttaisi ratkaisemaan tämän ongelman.
 • Yksi suurimmista kryptovaluuttojen ongelmista on sen hintavaihtelu. CBDC: n kanssa hallitukset voivat käyttää yksityistä lohkoketjua hintojen volatiliteetin hallintaan. Vaikka tämä vaarantaa hajauttamisen, se voi auttaa lisäämään blockchain-tekniikan laajaa käyttöä.
 • Kun puhutaan blockchain-tekniikan laajasta käytöstä, CBDC: n hyödyntäminen voi auttaa pankkeja kokeilemaan enemmän DLT (Distributed Ledger Technology) -tekniikkaa. Jotkut keskuspankit harkitsevat mahdollisuutta tarjota CBDC vain institutionaalisille markkinaosapuolille DLT-pohjaisten omaisuusmarkkinoiden kehittämiseksi.
 • CBDC: t voivat lisätä talouden reaktiota politiikan koron muutoksiin. Esimerkiksi pitkittyneen kriisin aikana CBDC: itä voidaan teoriassa käyttää negatiivisten korkojen veloittamiseen.
 • CBDC: t voivat auttaa kilpailun ja innovaatioiden edistämisessä rahoitusalalla. Uudet tulokkaat voivat hyödyntää tekniikkaa siirtyäkseen maksutilaan ja tarjoamaan omia ratkaisujaan. Se vähentää myös useimpien pienten ja muiden pankkien tarvetta suorittaa maksut suurempien pankkien kautta.
 • Kun sähköiset ja digitaaliset maksut siirtyvät fyysisestä käteisestä, keskuspankit pyrkivät korvaamaan fyysisen käteisen sen elektronisella vastaavalla eli CBDC: llä. Tämän tekeminen lisää tuloja, jotka syntyvät pankin ansaitseman rahan, eli seigniorage, luomisesta.

Esimerkkejä CBDC: stä

 • Kiina ja Digital Yuan.
 • Thaimaan keskuspankki ja Project Inthanon.
 • Marshallinsaaret ja Marshallese suvereeni (SOV).

Mikä on kryptovaluutta: Päätelmä

Kryptovaluuttojen markkinat ovat nopeat ja villit. Lähes joka päivä syntyy uusia kryptovaluuttoja, vanhat kuolevat, varhaiset käyttöönotot rikastuvat ja sijoittajat menettävät rahaa. Jokaisella kryptovaluutalla on lupaus, enimmäkseen iso tarina kääntää maailma ympäri. Harvat selviävät ensimmäisistä kuukausista, ja keinottelijat pumppaavat ja kaatavat suurimman osan niistä ja elävät zombi-kolikoina, kunnes viimeinen pussinhaltija menettää toivon koskaan nähdä sijoituksensa tuottoa.

cody-littlewood-and-im-the-author-and-ceo-of-codelitt

Uskon, että kahden vuoden kuluttua kryptovaluutat ovat saamassa legitiimiyttä liiketapahtumien, mikromaksujen ja Western Unionin ohittamisen ensisijaisena rahalähetystyökaluna. Liiketapahtumien osalta näet kaksi polkua: On olemassa rahoitusyrityksiä, jotka käyttävät sitä maksutta, lähes välittömällä mahdollisuudella siirtää minkä tahansa rahan määrä ympäriinsä, ja on myös yrityksiä, jotka käyttävät sitä blockchain-tekniikkaansa. Blockchain-tekniikka tarjoaa suurimman hyödyn luotettavalla auditoinnilla, yhdellä totuuden lähteellä, älykkäillä sopimuksilla ja värirahoilla. “

– Cody Littlewood, ja minä olen Codelittin perustaja ja toimitusjohtaja

Markkinat ovat likaiset. Mutta tämä ei muuta sitä tosiasiaa, että salausvaluutat ovat täällä pysymässä – ja täällä muuttamaan maailmaa. Tämä tapahtuu jo. Ihmiset ympäri maailmaa ostavat Bitcoinia suojautuakseen kansallisen valuutan devalvoitumiselta. Enimmäkseen Aasiassa, Bitcoin-rahalähetyksille on syntynyt eloisa markkina, ja kyberrikollisuuden tummia verkkoja käyttävä Bitcoin kukoistaa. Yhä useammat yritykset löytävät älykkäiden sopimusten tai tunnuksen voiman Ethereumista, joka on ensimmäinen todellinen blockchain-tekniikoiden sovellus.

Vallankumous on jo tapahtumassa. Institutionaaliset sijoittajat alkavat ostaa kryptovaluuttoja. Pankit ja hallitukset ymmärtävät, että tällä keksinnöllä on mahdollisuus viedä hallintaansa pois. Kryptovaluutat muuttavat maailmaa. Askel askeleelta. Voit joko seistä vieressä ja tarkkailla – tai sinusta voi tulla osa historiaa.

Oletko kiinnostunut salauksen kaupasta? Osallistu kryptovaluuttaan sijoittaville kursseillemme!

brad-mills-mikä-salausvaluutta“Jos trendi jatkuu, keskimääräisellä ihmisellä ei ole varaa ostaa yhtä kokonaista bitcoinia kahdessa vuodessa. Kun maailmantaloudet paisuvat ja markkinoilla on taantuman merkkejä, maailma kääntyy Bitcoinin puoleen suojauksena fiat-myllerrykseltä ja pakenemiselta pääoman hallintaa vastaan. Bitcoin on tie, eikä kryptovaluutta kokonaisuutena koskaan häviä, sen käyttö ja hyväksyntä kasvavat kypsyessään. “

– Brad Mills: sarja-alan yrittäjä

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map