Mikä on QTUM? [Kattavin opas] – Blockgeeks

Qtum (lausutaan Quantum) on kääntänyt paljon päitä salaustilassa. Qtum-säätiö on rekisteröity Singaporessa ja on globaali projekti tiimin kanssa Aasiassa, Amerikassa, Afrikassa ja Euroopassa. Syynä suosion nousuun on sen USP – Ethereumin EVM: n tarjoaminen Bitcoinin turvallisella UTXO-mallilla. Tämän lisäksi he varmistavat yksimielisyyden Proof of Stake 3.0 (POS 3.0) -algoritmin kanssa. Tässä oppaassa tarkastelemme tarkemmin Qtumia ja selvitämme, miksi kehittäjien tulisi alkaa kokeilla alustaansa.

Yhdistämällä molempien maailmojen parhaat puolet

Suosituimmat lohkoketjut maailmassa ovat tällä hetkellä Bitcoin ja Ethereum. Bitcoin, joka aloitti kaiken, on edelleen avaruuden turvallisin lohkoketju. Sen UTXO (Unspent Transaction Output) -malli auttaa myös tapahtumien suuressa jäljitettävyydessä. Tästä syystä Qtum päätti perustaa Bitcoin-lohkoketjun. Yhtälön toisella puolella meillä on Ethereum-lohkoketju. Ethereum aloitti älykkäiden sopimusten aikakauden. Yhtäkkiä blockchain ei ollut enää vain hieno tapa siirtää rahaa. Ethereum antoi kehittäjille ympäri maailmaa mahdollisuuden rakentaa hajautetut sovelluksensa (dApps) ketjun päälle. Älykkäiden sopimusten sisällyttämiseksi Qtum-kehittäjät ovat luoneet abstraktikerroksen nimeltä “Account Abstraction Layer (AAL)”, jotta Ethereum Virtual Machine (EVM) voisi olla olemassa Qtumin UTXO-lohkoketjun päällä. Tämän yksinkertaisen innovaation avulla Qtum tarjoaa käyttäjilleen turvallisen älykkään sopimusmekanismin, joka on yhteensopiva sekä Bitcoinin että Ethereumin kanssa. Tämä on erittäin jännittävä ehdotus sekä tavallisille käyttäjille että kehittäjille, koska sekä Bitcoinilla (Lightning Network) että Ethereumilla (Raiden Network, Plasma jne.) Työskentelevät skaalautumistekniikat voivat olla käytettävissä Qtumissa, kunhan yhteisö suostuu siihen. Yhteentoimivuudesta puhuttaessa on vielä kaksi kiehtovaa näkökohtaa, jotka on pidettävä mielessä:

SegWit-yhteensopivuus

Saadaksesi täydellisen käsityksen SegWitistä, tutustu perusteelliseen oppaasemme täällä. Jotta saisit hyvin lyhyen ymmärryksen, SegWit tarkoittaa ”erillinen todistaja”. Ennen SegWitin käyttöönottoa Bitcoin-transaktiot kärsivät skaalautuvuusongelmasta, koska ne olivat tarpeettoman isoja. Allekirjoitustiedot lisäsivät ylimääräisen massan. Toteuttamalla SegWit allekirjoitustiedot otettiin lohkoista ja pidettiin sivuketjussa, joka kulkee rinnakkain tärkeimmän Bitcoin-lohkoketjun kanssa. Koska Qtum on yhteensopiva SegWitin kanssa, se voi hyödyntää sen etuja.

Ethereumin älykäs sopimusten yhteensopivuus

Qtum varmistaa Ethereumin virtuaalikoneella (EVM) varmistaakseen, että Ethereumin älykkäät sopimukset toimivat Qtumissa ja päinvastoin. Tämä on uskomattoman tärkeä toiminto. Ethereumilla on maailman vahvin kehittäjäyhteisö. Tämän toiminnon avulla Qtum voi levittää nämä kehittäjät alustalleen. Ethereum dApps voidaan myös helposti siirtää Qtumiin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kehittäjät voivat käyttää jo vakiintunutta kieltä Solidityä älykkäiden sopimusten luomiseen Qtumiin.

Qtum ja UTXO

Ymmärtääksesi UTXOn, sinun on ymmärrettävä, kuinka liiketoimet toimivat Bitcoinissa (ja toimivat samalla tavalla Qtumilla). Ajattele maallikon ymmärrystä UTXO: iden toiminnasta pohtimalla kuinka käteisoperaatiot toimivat. Oletetaan, että ystäväsi on sinulle velkaa 6 dollaria. Hän tavoittaa kukkaronsa, ottaa 5 ja 1 dollarin setelin ja maksaa sinulle takaisin. 

Jos olet jollekin velkaa 8 dollaria, otat pois 5 dollaria ja 1 dollarin, jonka ystäväsi oli aiemmin maksanut sinulle, ja 2 dollaria, jonka joku muu oli aiemmin maksanut sinulle.

Näin liiketoimet toimivat Bitcoinissa. Aikaisemman tapahtuman tuotoksista tulee tulevan tapahtuman panoksia. Joten pidä tämä mielessä ja katsotaanpa, miten Bitcoin-liiketoimet toimivat.

Transaktiotulo

Oletetaan, että Alicen on lähetettävä joitain Bitcoineja Bobille. Tämän tapahtuman suorittamiseksi Alicen lompakko tekee aiempien tapahtumiensa tuotoksista uuden tapahtuman syötteen.

Joten oletetaan, että Alice tarvitsee vetää bitcoineja seuraavista tapahtumista, jotka nimetään TX (0), TX (1) ja TX (2). Nämä kolme tapahtumaa lasketaan yhteen ja se antaa sinulle syötetapahtuman, jota kutsumme TX: ksi (Input).

Kaaviollisesti se näyttää tältä:

mikä on qtum

Joten, se on tulopuolelta, katsotaanpa, miltä lähtöpuoli näyttää.

Tapahtuman tuotos

Lähdössä on pohjimmiltaan määrä bitcoineja, jotka Bobilla on tapahtuman jälkeen, ja mahdolliset jäljellä olevat muutokset, jotka sitten lähetetään takaisin Alicelle. Tästä muutoksesta tulee sitten hänen tuloarvonsa tulevaa tapahtumaa varten.

Kuvaesitys ulostulopuolelta näyttää tältä:

mikä on qtum

Nyt tämä on suoraviivainen tapahtuma, jolla on vain yksi lähtö (muutosta lukuun ottamatta), jotkut tapahtumat ovat mahdollisia useilla lähtöillä.

Joten, miksi Qtum otti käyttöön UTXO-mallin? Syitä on kaksi:

 • Ensinnäkin käyttää kypsää, vakaata ja turvallista tapahtumamallia, joka ymmärretään laajalti Bitcoin-lohkoketjusta.
 • Toiseksi UTXO-malli auttoi yksinkertaisen maksuvahvistuksen (SPV) toteuttamisessa. SPV antaa kevyen solmun olla vuorovaikutuksessa älykkäiden sopimusten kanssa ja tarkistaa tapahtumia. Valosolmut ovat solmuja, jotka lataavat vain osan lohkoketjusta koko lohkoketjun sijaan.

Qtum ja EVM

Kuten edellä mainittiin, Ethereum aloitti älykkäiden sopimusten aikakauden. Älykkäät sopimukset ovat itsensä toteuttavia ja automaattisia sopimuksia kahden tai useamman osapuolen välillä, mikä ei vaadi laillisia välittäjiä. Se kuulostaa melko hämmästyttävältä?

Kuitenkin missä aiot täyttää nämä sopimukset? Älykkäät sopimukset voidaan toteuttaa jommassakummassa seuraavista järjestelmistä:

 • Virtuaalikoneet: Ethereum käyttää tätä.
 • Satamatyöläinen: Kangas käyttää tätä.

Verrataan näitä kahta ja määritetään, mikä tekee paremman ekosysteemin. Yksinkertaisuuden vuoksi aiomme verrata Ethereumia (virtuaalikone) kankaaseen (Docker).

mikä on qtum

Joten virtuaalikoneet tarjoavat paremman deterministisen, irtisanottavan ja eristetyn ympäristön älykkäille sopimuksille. EVM integroi kaasumekanismin loputtomien silmukoiden ja roskapostin estämiseksi (toteutus päättyy, kun sopimuspuhelu loppuu). Haluatko tietää enemmän kaasusta? Klikkaa tästä.

UTXO: n ja EVM: n yhdistäminen

Koska UTXO: t ja EVM ovat villin erilaisia ​​käsitteitä, miten QTUM onnistui yhdistämään ne alustalleen? Lisäämällä tilin tiivistekerros (AAL). AAL toimii liitäntäkerroksena UTXO: n ja EVM: n välillä. AAL: n kauneus on, että se ei rajoitu vain EVM: ään. Mikä tahansa AAL: n kanssa yhteensopiva virtuaalikone voi suorittaa AAL: n päälle. 

Joten, ennen kuin lähdemme eteenpäin AAL: iin, ymmärretään, mitä abstraktio tarkoittaa.

Abstraktio tarkoittaa, että kuka tahansa voi käyttää mitä tahansa järjestelmää tai protokollaa tuntematta täysin sisään- ja ulospäin sekä kaikkia teknisiä yksityiskohtia. Esimerkiksi. Kun käytät iPhonea, sinun ei tarvitse olla ohjelmoija tai insinööri käyttääksesi sitä. Aktivoi sovellus painamalla vain ruudulla tai soittamalla jollekulle painamalla soittopainiketta. Sinun ei tarvitse tietää, kuinka tiettyjen sovellusten painaminen aktivoi puhelimen piirin tai kuinka tietyt sovellukset on ohjelmoitu. Abstraktio tekee hienostuneesta tekniikasta massan saataville piilottamalla monimutkaisuudet.

Älykkäille sopimusalustoille ja dAppsille abstraktio on melkein pyhä graali. Jos tavoite on todella massahyväksyminen, dApps: n on toimittava samalla tavalla kuin normaalissa sovelluksessa. Vastaavasti Qtumin tulisi integroida EVM ja UTXO tavalla, joka on suoraviivaista käyttäjien ja kehittäjien kanssa olla vuorovaikutuksessa niiden kanssa. 

Joten saadaksemme paremman käsityksen AAL: n toiminnasta, katsotaanpa, kuinka yksinkertainen Bitcoin-tapahtuma toimii kooditasolla. Tapahtuman aikana lompakko suorittaa seuraavat opkoodit koneellasi. Tämä ohjeistaa ohjelmiston periaatteessa tarkistamaan, vastaako tapahtuman julkinen avain allekirjoitusta vai ei:

mikä on qtum

Script-sarakkeessa on joukko avainsanoja, joita kutsutaan opcodeiksi. Bitcoin-tapahtumat kirjoitetaan näiden opkoodien yhdistelmällä. AAL lisää kolme muuta opcodia alkuperäiseen Bitcoin-luetteloon älykkään sopimustuen mahdollistamiseksi.

 • OP_CREATE: Käytetään uusien älykkäiden sopimusten luomiseen. 
 • OP_CALL: Käytetään koodin suorittamiseen olemassa olevan älykkään sopimuksen sisällä.
 • OP_SPEND: Käytetään älykkään sopimuksen arvon käyttämiseen.

Joten miten nämä opkoodit prosessoidaan? Katsotaanpa.

 • Vahvistimen ohjelmisto jäsentää komentosarjan Qtum-tapahtumissa.
 • Kun he kohtaavat yhden näistä kolmesta opkoodista, he asettavat ne sivuun EVM: ien käsittelemään.
 • EVM-sopimustapahtumat käsitellään sitten erityiseksi “Odotettujen sopimusten tapahtumaluetteloksi”, jonka validointisolmut suorittavat.
 • Nämä tapahtumat suoritetaan sitten EVM: ää vastaan, jolloin saatu tulos muunnetaan kulutettavaksi Qtum tx: ksi. 
 • Jos sopimus kutsuu sopimuksen toteuttamisen aikana toisen arvoisen sopimuksen, kyseinen tapahtuma muutetaan myös nimenomaiseksi Qtum tx: ksi ja liitetään nykyiseen lohkoon.

Qtum UTXO -kokoa voidaan hallita melko hyvin, koska OP_CREATE-, OP_CALL- ja OP_SPEND-tapahtumat ovat kaikki kulutettavissa. Kun sopimus tuhoaa itsensä, OP_CREATE-tapahtuma käytetään, mikä poistaa sen UTXO-poolista.

Jos olet vakavaraisuuden kehittäjä, sinun on aika suoraviivaista aloittaa koodaaminen Qtumille, koska se hyödyntää jo EVM: ää. Jos olet kiinnostunut, suosittelemme sinua aloittamaan heidän kattava kehittäjän opas.

Kuten aiemmin mainittiin, EVM ei kuitenkaan ole ainoa virtuaalikone, joka on saatavilla Qtumilla älykkääseen sopimuksen toteuttamiseen. Qtum-tiimi kehittää x86-älykkäitä sopimuksia käyttävää virtuaalikonetta Qtumille. Tämä x86-virtuaalikone antaa kehittäjille joustavuuden koodata älykkäät sopimukset suosituilla ohjelmointikielillä, kuten Rust ja muut. 

Qtum and Proof of Stake (POS)

Kuten jo useita kertoja mainittiin, Qtum käyttää POS-konsensusmallia. Monet nykyaikaisista lohkoketjuista ovat valinneet POS-mallin, koska sillä on etuja verrattuna klassiseen POW-malliin. POW tai todiste työstä oli Bitcoinin käyttöön ottama yksimielisyysmalli, jossa erikoistuneet solmijat, joita kutsutaan kaivostyöläisiksi, ratkaisevat salakirjoituksellisesti vaikeita pulmia ASIC: n avulla. 

Työn todistamiseen liittyvät ongelmat.

 • Työn todistaminen on äärimmäisen tehoton prosessi, koska se syö paljon valtaa ja energiaa.
 • Ihmisillä ja organisaatioilla, joilla on varaa nopeammin ja tehokkaampiin ASIC: iin, on yleensä paremmat mahdollisuudet kaivostoimintaan kuin muilla. Tämä tarkoittaa, että Bitcoin-kaivostoiminta ei ole niin hajautettua kuin haluamme sen olevan.
 • Koska sotavoimien kaivostoiminta syö todellisia resursseja, se on erittäin haitallista ympäristölle.

Toisaalta panostodistus tekee kaivosprosessista täysin virtuaalisen. Annetaan sinulle lyhyt katsaus POS: n toimintaan:

 • Vahvistimet / kaivostyöläiset lukitsevat osan kolikoistaan ​​panoksena.
 • Sen jälkeen he alkavat tarkistaa lohkot. Jos he löytävät lohkon, jonka heidän mielestään voidaan lisätä ketjuun, he vahvistavat sen liittämällä yhden tai useamman UTXO: n 500 vahvistukseen..
 • Jos lohko liitetään, validoijat saavat lohkopalkinnon, jossa lohkopalkintojen taajuus on verrannollinen kyseisen vahvistajan panostamaan määrään.

Eri projektit käyttävät POS-algoritmin eri muunnelmia. Ethereum käyttää Casper-protokollaa, kun taas Algorand käyttää puhdasta myyntipistettä. Sitten on projekteja, kuten EOS, jotka käyttävät delegoitua myyntipistettä

Qtum käyttää POS-versiota 3 tai POSv3, joka on rakennettu UTXO-pohjaisiin lohkoketjuihin. Tarkastellaan edellisiä versioita ennen POSv3: een saapumista.

POSv1:

“Kolikon ikä” on termi, jota käytetään kuvaamaan kuinka kauan UTXO: ta ei ole käytetty blockchainiin. POSv1 riippuu suuresti kolikoiden iästä. Mitä korkeampi kolikon ikä, sitä enemmän vaikeuksia vähennetään. Tämän lähestymistavan ongelmana oli kuitenkin se, että ihmiset vain lopettivat kolikoidensa käytön! Ihmiset avasivat lompakkonsa vain silloin, kun he tarvitsivat sitä panostamiseen. Jos kolikko olisi tarpeeksi vanha, se tuottaisi melkein heti uusia panostuspalikoita. 

POSv2:

Tämä versio parantaa edellistä versiota poistamalla kolikon ikä konsensuksesta. Toinen merkittävä muutos, jonka he tekivät joukon päivityksiä, oli käyttää täysin erilaista panoksen muokkausmekanismia kuin v1. Tämä panosmuuttaja sisälsi satunnaisesti edellisen lohkoajan. Pidä tämä mielessä, kun keskustelemme versiosta 3.

POSv3: 

POSv2: een sisältyvä estoaika voi tehdä siitä alttiuden “lyhyen kantaman” hyökkäykselle, jossa vaihtoehtoinen lohkoketju pystyttiin louhimaan iteroimalla edelliset lohkoajat. Tällaiset muutokset tekevät POSv3: sta paljon paremman version POSv2: sta. 

POSv2 käytti myös lohko- ja transaktioaikoja UTXO: n iän määrittämiseen, joka on erilainen kuin kolikon ikä. POSv3 määrittää UTXO: n iän arvioimalla sen syvyyttä lohkoketjussa (esim. Vahvistukset). 

HUOMAUTUS: Qtum lisäsi äskettäin tukea OP_RETURN-opkoodille, jonka avulla vout voi sisältää julkisen avaimen lohkon allekirjoittamiseen ilman, että vaaditaan täyttä pay-to-pubkey-komentosarjaa. Tämä tarkoittaa, että dApp-palveluntarjoaja voi maksaa kaasun uusille dApp-käyttäjille, mikä helpottaa pääsyä alukseen.

Katsaus syvemmälle POSv3: een 

POW-järjestelmässä satunnainen nonce lisätään lohkon otsikon hashiin ja tuloksena oleva hajautetaan uudelleen. Tämän hajautuksen tulisi puolestaan ​​olla pienempi kuin verkon yleinen vaikeus. Vasta sitten lohko lisätään päälohkoketjuun.

Toisaalta POSv3: lla on ytimen hajautus, joka koostuu useista tiedoista, joita ei voida helposti muokata nykyisessä lohkossa. Tässä on joitain muita ominaisuuksia, jotka on pidettävä mielessä Qtumin POS-järjestelmässä: 

 • Jokaisen lohkon toista tapahtumaa kutsutaan “kolikkotapahtumaksi”, kun taas ensimmäinen tapahtuma on tyhjä kolikkopohjainen tapahtuma.
 • Jokaisessa lohkossa on oltava vähintään yksi panostustapahtuma.
 • Lohkon aikaleimassa on oltava alimmat neljä bittiä asetettu 0: een, joten estoaika voidaan esittää vain 16 sekunnin välein.
 • Vain kerran 500 lohkon välein (noin 18 tuntia) voidaan UTXO: ta käyttää panostustapahtuman tuottamiseen.

Katsotaan nyt, mistä POSv3: n Kernel Hash on rakennettu:

 • Edellisen lohkon panosmuokkaaja, joka on ennakkotapahtuman hash PoS-lohkoissa, ja edellisen lohkon panoksen muokkaaja.
 • Aikaleima edellisestä tapahtumasta. 
 • Prevout-tapahtuman hajautus.
 • Ennakkotuloksen tuotosnumero (tämä on tapahtuman tuotos, jonka panostustapahtuma käyttää).
 • Nykyinen lohkoaika, jossa neljä alinta bittiä on asetettu arvoon 0. Tämä ominaisuus muuttuu panostusprosessin aikana.

HUOMAUTUS: Ennakkotapahtuma on UTXO, jota käytetään panostustapahtuman luomiseen. Ainoa tapa muuttaa nykyistä ytimen hashia on muuttaa UTXO, jota käytät luomaan lohko tai muuttamaan nykyistä lohkoaikaa.

Nyt kun tiedämme, kuinka Qtumin POSv3 toimii, katsotaanpa, miten se lieventää POS: n suurinta puutetta – ei mitään-vaakana -ongelmaa.

Mikä on “Ei mitään-vaarassa” -ongelma?

Harkitse seuraavaa tilannetta:

mikä on qtum

Yllä olevassa kaaviossa meillä on pääketju (sininen), joka on louhittu lohkoon # 53 asti. Lohkosta # 50 (punainen) tulee kuitenkin rinnakkainen haara. Mitä tapahtuu, jos jotkut haitalliset kaivostyöläiset kokoontuvat yhteen ja jatkavat kaivostoimintaa punaisella ketjulla, kunnes se ohittaa sinisen? Kaikki sinisissä lohkoissa 51, 52 ja 53 tapahtuneet tapahtumat mitätöidään välittömästi.

POW-lohkoketjut ovat alttiita tälle 51%: n hyökkäykselle, koska hajautusvoimaa voi vuokrata lyhyellä aikavälillä.

Oletetaan, että haitallinen kaivosmies Alice haluaa kaivaa punaiseen ketjuun. Vaikka hän omistaa kaiken hajautusvoimansa sille, hän ei saa muita kaivostyöläisiä liittymään uuteen ketjuun. Kaikki muut jatkavat edelleen kaivamista sinisellä ketjulla, koska pitkällä ketjulla on kannattavampaa ja riskittömämpää kaivaa.

POW on helppo asentaa 51%: n hyökkäys vuokratulla hajautusvoimalla. Siksi ketjujakaumat ovat ongelmallisia kaikille paitsi suurimmalle POW-lohkoketjulle (bitcoin).

Asiat näyttävät kuitenkin hieman erilaisilta, kun tuot POS: n. Jos olet validoija, voit yksinkertaisesti laittaa rahasi sekä punaiseen että siniseen ketjuun pelkäämättä mitään seurauksia. Riippumatta siitä, mitä tapahtuu, voitat aina ja sinulla ei ole mitään menetettävää huolimatta siitä, kuinka pahantahtoinen toiminta voi olla. Punainen ketju olisi kuitenkin panostettava suurempaan määrään kolikoita (verkon paino) menestyäkseen, ja toisin kuin POW, jossa hyökkääjä voi vuokrata hajautusvoimaa, POS vaatii todellisen kolikon omistuksen.

Tätä kutsutaan “Ei mitään-vaakana” -ongelmaksi.

Ethereumin Casper-protokolla lieventää tätä käyttämällä rangaistusmekanismia. Pohjimmiltaan haitalliset validoijat rangaistaan ​​heidän omistamiensa osien pienentämisellä. Qtum aikoo tarjota erilainen ratkaisu mikään vaakalaudalla olevaan ongelmaan, eikä koskaan rankaise väärinkäyttäjiä muilla tavoin kuin potkimalla heidät pois verkosta. He uskovat, että mitään ohjelmistoa ei voida tehdä täydelliseksi, joten heille ei voida hyväksyä virheen riskiä, ​​joka saa sidosryhmän toimimaan väärin ja menettämään miljoonia dollareita. Seuraavat seikat on pidettävä mielessä, jotta ymmärrämme Qtumin lieventävän mitään vaarassa olevaa ongelmaa:

 • Tarkistuspisteiden ja 500 vahvistusjakson käyttäminen tapahtumien panostamiseen. 
 • He asettavat osan Bitcoin-lohkoketjun tiedoista, jotka voidaan myöhemmin tarkistaa SPV: n kautta. Tämä varmistaa, että hyökkääjä ei voi valehdella, kun tietty lohko luotiin.

Lisäksi on huomattava, että Qtumin mielestä mikään vaakalaudalla oleva ongelma on hieman ylipuhuttu, erityisesti heidän järjestelmäänsä sitoutunut, koska:

 • Hyökkäyksen kokoonpanon rakentaminen voi olla erittäin kallista.
 • Vaikka kaikki on asetettu, muiden solmujen on silti noudatettava johtoasi, mikä on pitkä laukaus.
 • Kuka tahansa voi havaita sen helposti tarkistamalla keskitetyt ketjun ulkopuoliset resurssit, kuten lohkotutkijat.
 • Tarkistuskohdat voidaan lisätä koodiin useammin, jotta päästään nopeammin. Tämä varmistaa, että näillä haitallisilla mikään vaakaketjuilla ei koskaan ole merkittävää määrää valtaa.

Hajautettu hallintotapa

Toinen Qtumin ominaisuus on DGP (Decentralized Governance Protocol), joka on tarkoitettu muokkaamaan lohkoketjun parametreja nopeasti ja saumattomasti ilman kovaa haarukkaa. DGP on rakennettu älykkään sopimustekniikan avulla ja pystyy säätämään lohkokokoa (enintään 32 Mt) ja muuttamaan kaasumääriä erilaisille älykkäille sopimusoperaatioille.

Joten lohkon kokoa ja kaasuparametreja voidaan muuttaa verkon hallintaprosessin kautta ilman, että tarvitaan uusia ohjelmistoja, eikä verkon sidosryhmiltä ja solmuoperaattoreilta tarvitse tehdä mitään. Kovia haarukoita tarvitaan edelleen esimerkiksi konsensuksen muutoksiin tai esimerkiksi uusiin virtuaalikoneisiin.

Johtopäätös

Qtum on yksi avaruuden mielenkiintoisimmista projekteista. Yhdistämällä UTXO, EVM ja POS – Qtum tarjoaa alustan, joka on ainutlaatuinen, turvallinen ja luontaisesti skaalautuva. Johtuen yhteydestään EVM: ään, Qtum voi helposti houkutella jo vilkkaan vakauden kehittäjäyhteisön ja antaa heille mahdollisuuden siirtää dApps-sovelluksensa alustalle. On erittäin mielenkiintoista nähdä, kuinka tämä projekti kasvaa lähitulevaisuudessa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map