”How to Read Crypto Charts” -osan ensimmäisessä osassa kerroimme sinulle markkina-arvosta, japanilaisista kynttilänjalkoista ja suhteellisesta vahvuusindeksistä (RSI). Jatkamme salauskaavioiden lukemisen oppimista ja ymmärryksen lisäämistä teknisistä analyyseistä keskittymällä:

 • Trendiviivat
 • Yksinkertainen liukuva keskiarvo
 • Bollinger-nauhat
 • Liukuva keskiarvon lähentyminen.

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 2

Lue salauskaaviot

Trendiviivat

 Suuri osa salaustaulukoiden lukemisen oppimisesta on ymmärtämistä trendiviivat. Trendiviivojen piirtäminen auttaa meitä tunnistamaan ja vahvistamaan trendejä. Joten mikä on trendiviiva? Trendiviiva on suora viiva, joka yhdistää vähintään kaksi hintapistettä ja voi ulottua tuki- tai vastariviksi.

Trendijonoja on kahta ensisijaista tyyppiä:

 • Alaspäin suuntautuva trendi
 • Ylös nouseva viiva

Alas suuntaavat linjat

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 1

Kaaviossa näkyvä punainen lävistäjä on alaspäin suuntautuva viiva. Alaspäin suuntautuvalla viivalla on negatiivinen kaltevuus, ja se syntyy yhdistämällä punaisen kynttilänjalan ylempi varjo. Nämä ovat joitain ominaisuuksia, jotka kannattaa pitää mielessä:

 • Trendiviiva luodaan yhdistämällä enemmän kuin kaksi näistä kohokohdista.
 • Jokaisen näistä korkeimmista pisteistä tulisi olla alhaisempia kuin edellinen korkein kohta.

Alaspäin suuntautuva trendi toimii vastustasona ja näyttää laskevan hinnan yhdistettynä tarjonnan lisääntymiseen. Niin kauan kuin hinta pysyy trendiviivan alapuolella, se näyttää laskusuunnassa. Tauko laskusuuntaisen viivan yläpuolella osoittaa, että trendin muutos voi olla välitön.

Ylös nousevat linjat

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 1

Ylöspäin nousevalla viivalla on positiivinen kaltevuus, ja se muodostetaan yhdistämällä enemmän kuin kaksi pistettä vihreiden kynttilöiden alemmassa varjossa (matala kohta). Jokainen matalapiste on korkeampi kuin edellinen matalapiste. Ylöspäin suuntautuva trendi toimii tukena ja osoittaa, että omaisuuden kysyntä kasvaa hinnan noustessa.

Nouseva hinta yhdistettynä kasvavaan kysyntään on hyvin nousussa ja osoittaa ostajien vahvaa halua. Ylös nouseva trendi toimii tukena ja hinta pysyy linjan yläpuolella. Jos hinta kuitenkin murtautuu trendiviivan läpi, se on vahva laskeva indikaattori.

Useita trendiviivoja

Tähän asti olemme juuri nähneet yksittäisiä trendirivejä hintakaavioissa. Piirrämme kuitenkin usein useita trendiviivoja, kuten tämä:

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 1

Kuten aiemmin BTC / USD-kaaviossa, on kaksi alaspäin suuntautuvaa ja kolme ylöspäin suuntautuvaa trendiviivaa. Näiden linjojen lähentyminen voi auttaa meitä ymmärtämään omaisuuden käyttäytymistä.

Vahvistetaan trendiviivat

Kun piirrät trendiviivan, sen on käytävä läpi vähintään 2 pistettä kynttilänjalan ylemmästä tai alemmasta varjosta. Hoitolinjasi on vahvempi, jos se voi käydä läpi enemmän näistä pisteistä.

Trendiviivaa ei ole mahdollista piirtää jokaiseen hintakaavioon, vaikka ne olisivatkin tärkeä osa teknistä analyysiä. Yleissääntönä on, että trendiviivan tulisi kulkea kahden pisteen läpi ja kolmannen pisteen pitäisi vahvistaa se. Jos se kulkee yli kolmen pisteen läpi, trendiviivaa pidetään erittäin vahvana.

Pisteiden väli

Pisteiden etäisyys nousu- tai laskusuunnassa ei saa olla liian kaukana toisistaan ​​tai liian lähellä toisiaan. Liian lähellä toisiaan tai liian kaukana olevien pisteiden käyttäminen voi olla ongelmallista.

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 1

Kuten yllä voit nähdä, trendiviivalla on kolme pistettä ja ne ovat aivan liian lähellä toisiaan. Koska nämä istunnot ovat niin lähellä toisiaan, ei voida tietää, onko tämä todellinen trendi vai ei. Toisaalta, jos pisteet ovat liian kaukana toisistaan, se voi olla myös ongelma:

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 1

Tämän ongelmana on, että pisteet ovat niin kaukana toisistaan, että on mahdotonta tietää, ovatko pisteillä mitään suhteita toisiinsa vai eivät. Ihannetapauksessa haluamme pisteitä, jotka ovat suhteellisen hyvin erillään toisistaan. Tämä varmistaa, että meillä on vahva ja totta trendi.

Kulmat trendiviivoissa

Trendiviivan jyrkkyys on myös erittäin tärkeä tekijä. Katso alla oleva kaavio:

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 1

Joten meillä on ylöspäin suuntautuva trendiviiva, joka on erittäin jyrkkä. Ongelma niin jyrkässä linjassa, että se vähentää lujuuden tai vastustason pätevyyttä. Vaikka tämä viiva olisi tehty kohtuullisesti toisistaan ​​pisteistä, jyrkkä viiva merkitsisi silti heikkoa tukea ja vastustusta. Yhtälön toisella puolella on tasaiset kulmat:

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 1

Täällä on trendiviiva, jossa on tasainen kulma. Tämä on jälleen hyödytöntä, koska et todellakaan saa mitään klassisen trendilinjan toiminnallisuutta. Sinulla on paljon parempi piirtää vaakasuoria tuen ja vastuksen viivoja kuin mennä eteenpäin tällaisten trendiviivojen kanssa.

Hyödyt ja haitat

Trendilinjojen suurin etu on, että se on erittäin yksinkertainen, halpa ja nopea. Joidenkin historiallisten tietojen perusteella trendilinja voidaan vetää nopeasti, jotta voidaan tehdä arvio siitä, miten hinta reagoi tulevaisuudessa.

Suurin haitta on, että tämä ei ole tarkin lähestymistapa. Sitä on käytettävä yhdessä muiden teknisten analyysityökalujen kanssa tarkemman ennusteen tekemiseksi.

Tärkeitä kaavioita

Katsotaan siis joitain tärkeimpiä kaaviokuvia trendiviivojen avulla.

# 1 Lipunmuodostus

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 2

Tämä on yksi yleisimmistä malleista, jotka näet. Idea on yksinkertainen, ensin tulee olemaan joko voimakas laskeva liike tai voimakas nouseva liike, joka näkyy ison punaisen tai suuren vihreän kynttilänjalan kautta. Tämän liikkeen jälkeen huomaat yhdistymisjakson, jonka korostaa yllä oleva vihreä suorakulmio.

Vakauttamisjakson aikana karhut ja sonnit taistelevat pohjimmiltaan markkinoiden hallinnan puolesta. Yllä olevassa esimerkissä sonnit yrittävät epätoivoisesti palauttaa markkinat takaisin, mutta karhut haluavat tuoda markkinat vielä alas. Lopulta karhut ottavat vallan ja jatkavat alaspäin suuntautuvaa vauhtia. Tätä kutsutaan “laskevaksi purkautumiseksi”. Jos tapaus olisi päinvastainen, tämä olisi ollut “nouseva puhkeaminen”.

Jos sinusta tuntuu, että markkinat ovat ensisijaiset laskusuhdanteelle, on parasta myydä konsolidointijakson aikana. Muussa tapauksessa, jos luulet markkinoiden nousevan nousuun, osta sitten konsolidointikauden aikana.

# 2 Kolmion muodostuminen

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 2

Tämä on toinen erittäin suosittu malli, jonka kohtaat toistuvasti teknisen analyysin aikana – kolmion muodostuminen. Idea on yksinkertainen, kolmio muodostuu seuraavien risteyksistä:

 • Laskeutuva ja nouseva trendiviiva.
 • Vastusviiva / tuki nousevalla trendiviivalla.
 • Vastusviiva / tuki laskevalla trendiviivalla.

Kolmion muodostuminen kuvaa, että nouseva tai laskeva puhkeaminen on välitön kolmiosta.

# 3 Pää ja hartiat

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 2

“Pään ja hartioiden” kuvio on yksi tunnetuimmista kääntämismalleista teknisessä analyysissä. Kääntökuvio tarkoittaa, että se joko osoittaa nousutrendin loppu tai laskusuuntauksen loppu. Ihannetapauksessa kuvio näyttää tältä:

Joten miten se toimii?

 • Olkapää 1: Markkinat nousevat, kun ne kohtaavat vastarinnan ja sitten laskevat. Tämä muodostaa ensimmäisen olkapään.
 • Pää: Markkinat kohtaavat tuen ja nousevat. Tätä tukilinjaa kutsutaan “pääntie”. Sitten markkinat nousevat, voittavat entisen vastustason ja saavuttavat huippunsa, ennen kuin kaatuvat jälleen pääntielle, kun markkinat yrittävät säätää uudelleen.
 • Olkapää 2: Markkinat nousevat pääntiestä ja saavuttavat vastuksen tason, joka on matalampi kuin pää. Olkapää 1 ja olkapää 2 eivät ole samalla korkeudella ihanteellisessa tilanteessa. Sitten markkinat kokoontuvat alas ja hajoavat pääntien alapuolelle.

Tietenkin päinvastainen asia on olemassa myös:

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 2

Selvä, joten katsotaanpa, miten se toimii todellisessa markkinatilanteessa.

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 2

Tämä on oikeastaan ​​realistisempi versio siitä, miten pään ja hartioiden kuvio toimii. Sininen alaspäin suuntautuva trendiviiva toimii kuin pääntie tässä kaaviossa. Olka 1 saavuttaa pääntien ja kohtaa vastuksen. Sitten hinta laskee aina tukeen, joka on musta alaspäin suuntautuva trendiviiva.

Sitten hinta palautuu tukilinjasta ja kerää sitten tarpeeksi vauhtia murtamaan pääntien vastuksen ja saavuttaa uuden korkeimman. Tämä on kuvion pää. Sitten markkinat laskevat taas ja menevät pääntien alle.

Hinta nousee nyt ja kohtaa vastuksen uudelleen pääntiessä ennen pudottamista takaisin.

Tarkastellaan nyt käänteinen pään ja hartioiden kuvio.

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 2

Joten mitä täällä tapahtuu?

Hinta laskee ja pääntie tukee. Kun palautuu takaisin, hinta nousee. Tämä muodostaa olkapään 1.

Hinta kohtaa nyt vastuksen mustalla trendiviivalla ja putoaa sitten alas. Itse asiassa alaspäin suuntautuva vauhti on niin voimakas, että se rikkoo pääntien tuen ja menee alaspäin vielä pidemmälle. Nyt sonnit kokoontuvat yhteen, hinta nousee ja kohtaa vastustuksen mustalla trendiviivalla. Tämä muodostaa pään.

Hinta putoaa nyt vastuslinjasta (musta trendiviiva) ja laskee kaulan viivaan asti. Täällä se palautuu tuesta ja nousee uudelleen. Tämä muodostaa olkapään 2.

# 4 Kuppi ja kahva

Kupin ja kahvan kuvio näyttää tältä:

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 2

Kuten näette, tätä kutsutaan kupiksi ja kahvaksi melko ilmeisen mallin takia. Joten mitä täällä tapahtuu?

Hintojen aalto on laskussa, jota seuraa vakautumisjakso, jota seuraa suunnilleen saman kokoinen ralli kuin edellinen lasku. Se luo U-muodon tai kupin. Sitten hinta liikkuu sivuttain tai ajautuu alaspäin kanavan sisällä. Se muodostaa kahvan. Kahva voi olla myös kolmion muotoinen.

Joten mikä on kupin ja kahvan kuvion tarkoitus?

 • Kääntö: Jos hinta laskee, kuppi- ja kahvamalli kääntää laskutrendin.
 • Jatkoa: Jatko tapahtuu, kun hinta on jo nousemassa ja kuppi- ja kahvamalli esiintyy ja jatkaa nousutrendiä.

Katso seuraava kaavio:

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 2

Hinta muodostaa kupin ja sitten nousevan kolmion, joka toimii kahvana. Kahvasta alkaen hinta on positiivinen.

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 2

Hinta muodostaa kupin ja sitten laskevan lippukuvion, joka toimii kahvana. Kahvasta hinta nousee.

Yksinkertaiset liukuvat keskiarvot

Seuraava käytettävissäsi oleva työkalu on yksinkertaiset liukuvat keskiarvot. Joten mikä on liukuva keskiarvo? Liukuva keskiarvo lasketaan keskiarvolla useita aikaisempia datapisteitä. Kun pisteet on piirretty, ne auttavat tunnistamaan nykyisen trendin suunnan. Suunniteltaessa kauppiailla on mahdollisuus tarkastella tasoitettuja tietoja sen sijaan, että keskityisivät erottamattomiin, vaihteleviin tietoihin.

Joten mikä on yksinkertainen liukuva keskiarvo?

Kuten nimestä käy ilmi, yksinkertainen liukuva keskiarvo (SMA) on yksinkertaisin muoto liukuvasta keskiarvosta. SMA lasketaan ottamalla tietyn arvojoukon aritmeettinen keskiarvo.

SMA-kaava on seuraava:

SMA n = (A1 + A2 + A3 +… + An) / n.

Täällä A viittaa omaisuuserän päätöshintoihin ja n ajanjaksoon, jonka aikana se lasketaan. Oletetaan, että sinulla on omaisuus ja sen hinta viimeisten kymmenen päivän aikana on seuraava:

1, 5, 4, 2, 3, 7, 6, 8, 9, 9

Sen 10 yksinkertainen liukuva keskiarvo on seuraava: (1 + 5 + 4 + 2 + 3 + 7 + 6 + 8 + 9 + 9) / 10 = 5,4.

Jos nyt haluamme laskea 50 päivän yksinkertaisen liukuvan keskiarvon, otamme kyseisen varallisuuden viimeisten 50 arvon keskiarvon.

Joten miksi kutsumme sitä liukuvaksi keskiarvoksi?

Omaisuuserän päätöshinta muuttuu joka päivä. Joten omaisuuserällemme A, jos viimeisten 11 päivän arvo näyttää tältä:

1, 5, 4, 2, 3, 7, 6, 8, 9, 9, 11.

Kun lasket SMA 10: n, pudotamme ensimmäisen arvon ja laskemme viimeisimpien kymmenen arvon keskiarvon: (5 + 4 + 2 + 3 + 7 + 6 + 8 + 9 + 9 + 11) / 10 = 6,4

Piirrämme kaikki nämä pisteet kaavioon ja piirrämme käyrän.

Joten, SMA 20 tai Bitcoinin päivittäisen kaavion 20 päivän yksinkertainen liukuva keskiarvo näyttää tältä:

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 2

Violetti käyrä on tämän käyrän SMA 20.

Kuinka SMA toimii?

Tässä on joitain asioita, jotka on pidettävä mielessä SMA: n suhteen:

 • Jos SMA liikkuu ylöspäin, trendi on nousussa. Jos SMA liikkuu alaspäin, trendi on laskenut. SMA: t ovat erittäin hyödyllisiä trendin suunnan määrittämisessä. SMA 200: ta käytetään yleisesti pitkän aikavälin trendin löytämiseen, SMA 50: tä käytetään välitrendin löytämiseen, ja monet kauppiaat käyttävät SMA 20: tä lyhyen aikavälin trendin löytämiseen.
 • Pidempi ajanjakso, tasaisemmat hintatiedot ja tekniset indikaattorit. Tämä johtaa kuitenkin enemmän viiveeseen SMA: n ja lähteen välillä.

Risteyssignaalit

Hinta ja SMA risteävät

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 2

Hintojen ylittäviä SMA-käyriä käytetään usein kaupankäyntisignaalien laukaisemiseen:

 • Kun hinta ylittää SMA-käyrän, se on nouseva merkki.
 • Kun SMA-käyrä ylittää hinnan, se on laskeva merkki.

SMA: t ylittävät toisiaan

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 2

SMA Crossing SMA on toinen yleinen kaupankäyntisignaali.

 • Kun lyhyt jakso SMA ylittää pitkän jakson SMA: n, se on nouseva merkki.
 • Kun pitkä aika SMA ylittää lyhyen jakson SMA, se on laskeva merkki.

Tämä johtuu pääasiassa siitä, että lyhytaikainen SMA-ylitys pitkällä aikavälillä SMA osoittaa, että lyhytaikainen trendi on ottamassa pitkän aikavälin trendin. Yksi tehokkaimmista indikaattoreista on SMA 200- ja SMA 50 -käyrien ylitys.

 • SMA 50 ylittää SMA 200: n on erittäin nouseva merkki ja sitä kutsutaan “kultaiseksi ristiksi”.
 • SMA 200 ylittää SMA 50: n on erittäin laskeva merkki ja sitä kutsutaan “kuoleman ristiksi”.

Teknisen analyysin aikana sinun on tarkistettava useita SMA-käyriä tarkemman ennusteen tekemiseksi:

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 2

Yllä olevassa BTC / USD-päivittäisessä kaaviossa käytetään SMA 20, SMA 50 ja SMA 200.

Bollinger-yhtye

Bollinger Band on tekninen analyysityökalu, jonka määrittelee joukko viivoja, jotka piirtävät kaksi keskihajontaa (positiivisesti ja negatiivisesti) poispäin salauksen hinnan yksinkertaisesta liukuva keskiarvosta (SMA). SMA-ajanjaksoa voidaan säätää käyttäjän mieltymysten mukaan. Jos käytät SMA 20 -käyrää, käytät 20 päivän Bollinger-nauhaa. Tämän teknisen analyysityökalun on kehittänyt kuuluisa tekninen kauppias John Bollinger,

Alla olevassa kaaviossa olemme käyttäneet 20 päivän Bollinger-nauhaa BTC / USD-päivittäisessä kaaviossa.

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 2

Bollinger Bandin eri linjat

Bollinger-yhtye muodostaa kolme riviä:

 • Valitsemasi ajanjakson yksinkertainen liukuva keskiarvo. Tämä on yllä olevan kaistan keskimmäinen käyrä.
 • Positiivinen keskihajonta, joka on ylempi käyrä.
 • Negatiivinen keskihajonta, joka on alempi käyrä.

Joten miten voimme laskea tämän? Tiedät jo kuinka luoda yksinkertainen liukuva keskiarvokäyrä. Katsotaan nyt standardipoikkeamaa. Keskihajonta on matemaattinen keskimääräisen varianssin mittaus, ja se näkyy näkyvästi tilastoissa, taloustieteessä, kirjanpidossa ja rahoituksessa. Keskihajonta laskee, kuinka paljon omaisuuserän nykyinen arvo poikkeaa sen keskiarvosta.

Kuinka Bollingerin nauhat voivat auttaa sinua kaupankäynnissä?

Bollinger-bändit ovat erittäin suosittuja kauppiaiden keskuudessa kahdesta hyvin erityisestä syystä:

Bändin laajentaminen ja kaventaminen

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 2

Kun nauhat lähestyvät toisiaan, kaventaen liikkuvaa keskiarvoa, sitä kutsutaan nauhan puristukseksi tai kaventumiseksi. Tämä tarkoittaa, että markkinat ovat menettämässä volatiliteettiaan. Kun bändit menevät kauemmas toisistaan ​​tai laajenevat, se osoittaa, että markkinat lisäävät volatiliteettiaan. Bändin laajentuminen ja kapeneminen antaa sinulle hyvän ohjeistuksen siitä, muuttuuko hinta vai ei.

Palkinnot

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 2

Katso yllä olevasta kaaviosta ymmärtääksesi, miten purkaukset toimivat ja miten hinta ja bändi ovat vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Haluamme sinun keskittyvän kolmeen alueeseen:

 • Vihreä neliö
 • Punainen neliö
 • Musta neliö

Vihreä neliö

Hinta nousee ja markkinat nousevat niin nouseviksi, että ne rikkovat bollinger-nauhan ylemmän käyrän. Tämä on voimakkaasti nouseva merkki. Ihannetapauksessa haluamme, että omaisuutemme on SMA-käyrän yläpuolella. Jos se rikkoo ylärajaa, se tarkoittaa, että markkinat ovat erittäin nousussa.

Vihreällä aukiolla on myös pari punaista kynttilänjalkaa. Nämä kynttilänjalat ovat luonteeltaan laskusuunnassa, mutta ne ovat edelleen nousussa ylemmän käyrän yläpuolella tai lähellä.

Punainen neliö

Täällä karhut ovat vallanneet markkinat ja hinta putoaa, kunnes se rikkoo alempaa kaistaa. On myös vihreä kynttilänjalka, mutta se koskettaa alempaa nauhaa. Tämä tarkoittaa, että vaikka istunto oli nouseva, yleinen mielipide säilyy laskevana.

Musta neliö

Tämä on melko sama kuin vihreä neliö. Ostajat ovat ottaneet markkinat haltuunsa, ja nyt hinta on rikkonut ylemmän tason ennen uudelleen säätämistä.

Liukuva keskiarvon lähentyminen divergenssi (MACD)

Liukuva keskimääräinen konvergenssihajonta (MACD) on vauhti-indikaattori, joka on erittäin hyödyllinen ilmoitettaessa meille, onko omaisuuserällä nouseva vai laskeva vauhti. Se osoittaa omaisuuden hinnan kahden eksponentiaalisen liikkuvan keskiarvon välisen suhteen.

HUOMAUTUS: Eksponentiaalinen liukuva keskiarvo (EMA) on eräänlainen liukuva keskiarvo, kuten yksinkertainen liukuva keskiarvo. Eksponentiaalisesti painotettu liukuva keskiarvo reagoi merkittävämmin viimeaikaisiin hintamuutoksiin kuin yksinkertainen liukuva keskiarvo (SMA), joka soveltaa yhtä painoa kaikkiin jakson havaintoihin.

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 2

MACD: n komponentit

Yllä olevassa kaaviossa näet kolme erilaista komponenttia:

 • Sininen käyrä, joka on 9 päivän eksponentiaalinen liukuva keskiarvo (EMA 9). Tätä kutsutaan myös signaalilinjaksi.
 • MACD-käyrä, joka on oranssi käyrä.
 • Histogrammi, joka on arvojen ero EMA 9: n ja MACD: n välillä.

Kuinka MACD toimii?

Tavanomainen MACD lasketaan vähentämällä EMA 26 EMA 12: sta. MACD: n kaava on: MACD = EMA 12 – EMA 26.

 • Kun signaalilinja ylittää MACD: n, se on ostosignaali. Kun MACD ylittää singalilinjan, se on myyntisignaali. Mitä enemmän etäisyys kahden EMA: n välillä on, sitä suurempi histogrammin koko on.
 • Histogrammin koko auttaa meitä ymmärtämään, kuinka vahva laskeva tai nouseva impulssi on.
 • Jos jakosuodinten nopeus on nopea, sen ymmärretään olevan yliostettu tai ylimyyty.

Mitä MACD kertoo sinulle?

EMA: iden crossoverit

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 2

Yllä olevassa kaaviossa tämä on segmentti MACD-kaaviosta:

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 2

Kun MACD putoaa signaalilinjan alapuolelle, se on laskusignaali, joka osoittaa, että saattaa olla aika myydä. Vastaavasti, kun MACD nousee signaalilinjan yläpuolelle, indikaattori antaa nousevan signaalin, mikä viittaa siihen, että omaisuuden hinnalla on todennäköisesti nouseva vauhti..

Histogrammin koko

Yllä olevassa kaaviossa näet erikokoisia histogrammeja. Suuri histogrammi osoittaa, että vauhti on raskasta joko laskupuolella (punaiset histogrammit) tai nousupuolella (vihreät histogrammit).

Nopea nousu tai putoaminen

Kun MACD nousee tai laskee nopeasti, se on merkki siitä, että omaisuuserä on ostettu yli tai ylimyynnissä ja palaa pian normaalille tasolle. Esimerkiksi. tarkista tämä uudelleen:

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 2

Joten meillä on nopea lasku, jota seuraa nopea nousu, nopea lasku ja sitten pitkä kestävä nousu. Tämä kertoo meille, että karhut ja sonnit ovat käyneet kauppaa, kunnes sonnit pääsivät lopulta kärkeen.

Yhdistä kaikki yhdessä

Joten osissa 1 ja 2 olemme oppineet useita erilaisia ​​indikaattoreita. Otetaan kaikki yhteen ja luetaan viimeisin BTC / USD-päivittäinen kaavio teknisen analyysin avulla.

Opi lukemaan salauskaaviot - Ultimate Guide Part 2

Katsotaanpa, mitä meillä on täällä.

 • Markkinoiden vastus on tällä hetkellä 4 200 dollaria. Toinen viimeinen istunto oli luonteeltaan erittäin laskeva ja hinta laski, kunnes se löysi tukea ylöspäin suuntautuvalta linjalta (musta viiva).
 • Kun tarkistat MACD-ilmaisimen, signaalilinja on siirtymässä ja menee MACD-käyrän alapuolelle, mikä tarkoittaa, että voidaan odottaa edelleen laskusuuntausta.
 • Markkinat ovat edelleen trendillä sekä SMA 50- että SMA 20 -käyrien yläpuolella..

Selvä, joten lopuksi:

 • BTC / USD-päivittäisessä kaaviossa on tällä hetkellä nouseva ilmapiiri.
 • MACD-indikaattori osoittaa kuitenkin, että laskeva hallitsevuus voi olla horisontin ympäri.

Johtopäätös: Lue salauskaaviot

Kahden viimeisen osan aikana olemme osoittaneet, kuinka erilaiset teknisen analyysin työkalut toimivat. Muista yksi asia, suurin osa näistä indikaattoreista ei ole niin tarkkoja, kun niitä käytetään erikseen. Sinun on käytettävä näitä kaikkia yhdessä saadaksesi tarkemman tuloksen. Toivottavasti tämä opas on auttanut sinua oppimaan lukemaan salauskaavioita!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me