RIF: Terveellisen taloudellisen ekosysteemin rakentaminen Bitcoinin päälle

Rootstock (RSK) on älykäs sopimusalusta johon on kytketty BitcoinOn blockchain kautta sivuketju tekniikkaa. Rootstockin avulla voit luoda Ethereumin (web3 / EVM / Solidity-malli) kanssa yhteensopivia sovelluksia nauttien silti Bitcoin-lohkoketjun tarjoamasta turvallisuudesta. Sen ydin, Runko on yhdistelmä:

 • Turingin täydellinen resurssilaskettu deterministinen virtuaalikone (älykkäille sopimuksille) on yhteensopiva Ethereumin EVM: n kanssa.
 • Kaksisuuntainen sidottu Bitcoin-sivuketju (BTC-nimiseen kauppaan), joka perustuu vahvaan federaatioon.
 • SHA256D-yhdistämis-kaivos-konsensusprotokolla (Bitcoinin kaivostyöntekijöihin perustuvaan konsensussuojaukseen) 30 sekunnin estovälillä. (nopeaa maksua varten).

Rootstock käyttää myös teknistä pinoaan – Rootstock Infrastructure Framework Open Standard (RIFOS) auttaakseen rakentamaan terveellisen talousjärjestelmän Bitcoinin päälle. Se helpottaa blockchain-tekniikan käyttöä tekemällä siitä mahdollisimman yksinkertaisen kaikille.

RIFOS – kolmas kerros

RIFOS voidaan visualisoida kolmanneksi kerrokseksi Bitcoin-lohkoketjun päällä ja ajatella hajautetuksi AWS: ksi. Pidä mielessä seuraavat ominaisuudet RIFOSissa:

 • Niin kauan kuin tuote on yhteensopiva alla olevien protokollien kanssa, kehittäjät voivat integroida sen saumattomasti RIFOS-ekosysteemiin.
 • Kaikki RIFOSin yksittäiset komponentit on suunniteltu maksimoimaan potentiaaliset hyödyt niille, jotka haluavat tarjota infrastruktuuripalvelujaan protokollan ekosysteemissä.
 • Kaikki komponentit on suojattu Bitcoin-verkon tarjoamalla suojauksella.
 • Sen protokollat ​​sisältävät mekanismeja verkon vaikutusten ja mittakaavaetujen aikaansaamiseksi.
 • Suurin osa RIFOS-järjestelmässä toimivista palveluista kulutetaan käyttämällä yhtä tunnusta (RIF).

RIFOS työskentelee tällä hetkellä kolmella erityisellä alueella tallennus-, maksu- & RNS. Tässä oppaassa puhumme siitä, mitä RIFOS tekee kussakin näistä luokista. Sitten verrataan myös vastaaviin käyttötapoihin liittyviä.

# 1 Varastointi

Hajautettu tallennus on yksi pakottavimmista käyttötapauksista johtuen seuraavista ongelmista keskitetyssä pilvivarastossa:

 • Hallinnan hallinta, hakkerointiriskit & Tietojen väärä hallinta: Perinteisissä pilvitallennusratkaisuissa sinun on luovutettava tietosi kolmannelle osapuolelle. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on luotettava kolmanteen osapuoleen olemaan turmeltumatta ja toivon, että heidän järjestelmät ja tietoturva ovat ajan tasalla. Koska kaikki tiedot on tallennettu kolmannen osapuolen keskitettyyn palvelimeen, ne ovat alttiita hakkerointihyökkäyksille. Tämä ei ole vain satunnainen oletus. Kolmannen osapuolen palvelimia on hakkeroitu toistuvasti arkaluonteisten ja yksityisten tietojen saamiseksi. Kolmas osapuoli voi hallita tietojasi väärin syistä tai vain yleisestä epäpätevyydestä. Katso, kuinka Facebook hallinnoi käyttäjätietoja väärin Cambridge Analytica -skandaalin aikana.
 • Sensuuriresistenssi: Koska tietoja ei ole tallennettu keskitettyihin yrityksiin, niihin ei sovelleta mitään ohjeita.
 • Helppo skaalaus: Tallennusjärjestelmällä on helppo laajentaa sisällönjakeluverkkoa oletusarvoisesti.

  Mahdollisuus estää tietojen menetys, jos palveluntarjoaja lopettaa palvelun: periaatteessa sinun pitäisi aina pystyä hakemaan tietosi hajautetusta tallennustilasta, vaikka sovellus lakkaisi toimimasta.

RIF-tallennustila

 • RIF antaa kehittäjien palvella dApps: iään ilman palvelinta. RIF-tallennustilan ominaisuudet ovat seuraavat:
 • Salli salattu ja hajautettu tietojen tallennus ja suoratoisto sen yhtenäisen käyttöliittymän ja kirjastoryhmän kautta.

  Tarjoaa useita vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin hajautetusta parvekevarastosta salattuun pilvipalveluun ja fyysiseen tallennustilaan.

RIFOS aloitti yhteistyön Swarm-verkon, hajautetun tallennusalustan ja sisällönjakelupalvelun kanssa luodakseen todella hajautetun ja pysäyttämättömän arvoyhteyden. Swarmin ja RIF-varastojen välinen kumppanuus huolehtii myös:

 • Luo vankka kannustimissuunnitelma, joka yhdistää Swarmin kirjanpitoprotokollan (SWAP) kerroksen 2 (L2) selvitys- ja maksumekanismiin..
 • Rakenna tarvittavat kirjanpitotoiminnot solmujen väliin tarjottua tietoa ja selvitystä varten.
 • Lisää yhteentoimivuus ja särkymättömyys, jotta Swarmista voi tulla monilohkoketjuinen hajautettu tallennustila.

Kuinka RIF-varastointi ja parvi toimii

Ymmärtää miten RIF-tallennustila ja Parvi toimii, ymmärretään kuinka yksinkertainen tallennustoiminto toimii. Käyttäjät voivat tehdä pilvitallennuksessa vain kaksi asiaa – lähettää ja ladata tiedostoja. Swarmissa lataaminen toimii näin:

 • Tiedoston lataaminen solmuun.
 • Tiedoston valmistelu (paloittelu ja salaus).
 • Palojen jakaminen verkkoon.

Tiedoston lataamiseksi käyttäjä muodostaa ensin yhteyden Swarm-solmuun ja lähettää tiedoston käyttöliittymän kautta RIF Storage UI: ksi. Ennen verkkoon lataamista tiedosto jaetaan pieniksi osiksi, joita kutsutaan paloiksi. Palat kartoitetaan sitten Merkle-puuhun:

RIF (Rootstock Infrastructure Framework) - Terveellisen taloudellisen ekosysteemin rakentaminen Bitcoinin päälle

Tässä puussa lehdet täytetään jokaisen palan hashilla, kun taas puun juuri edustaa koko tiedoston hashia. Haluatko oppia lisää Merkle-puista? Voit lukea oppaamme tässä.

Latausprosessi toimii päinvastaisessa järjestyksessä. Käyttäjä pyytää tiedostoa Merkle-puun juurihajalla. Palat puretaan lopulta ja tiedosto kootaan.

Kannustamisesta

Kannustaakseen yksittäisiä solmuja osallistumaan järjestelmään Swarm määritteli järjestelmän nimeltä Swarm Accounting Protocol (SWAP). Asiakirjojensa mukaan SWAP on “tit-for-tat-järjestelmä, jossa solmut kertovat kuinka paljon tietoja he pyytävät ja palvelevat. Pohjimmiltaan tämä tarkoittaa sitä, että jos pyydät minulta miljoona palaa, palvelen sinulle miljoona palaa vastineeksi. “

Kun jokin näistä solmuista saavuttaa tietyn kynnyksen (~ 10 Mt juuri nyt), se lähettää automaattisesti “sekkejä” maksua varten. Solmuja kannustetaan maksamaan velkansa ajoissa. Muuten he saattavat irrottaa verkosta. Taloudellisesta näkökulmasta takaisin verkkoon pääseminen on paljon kalliimpaa kuin velan maksaminen.

Siacoin

Sia on blockchain-pohjainen pilvialusta, jonka tarkoituksena on tarjota ratkaisu hajautettuun tallennustilaan. Sian verkkoyhteisöt voivat vuokrata kiintolevytilaa toisiltaan varastointitarkoituksiin sen sijaan, että vuokrasivat sen keskitetystä palveluntarjoajasta. Tämä hajautettu lähestymistapa ei ainoastaan ​​tee Siasta turvallisempaa, vaan se vähentää merkittävästi myös kokonaiskustannuksia. Yksinkertaisesti sanottuna, jos kiintolevylläsi on käyttämätöntä tilaa, voit vuokrata sen Siasta ja ansaita siitä rahaa Siacoins (SC) -muodossa. Sia käyttää kaksoistunnusjärjestelmää – Siacoin ja Siafunds.

Sian luovat voimat ovat David Vorick ja Luke Champine of Nebulous Inc, VC: n rahoittama startup Bostonissa.

Kuinka Sia P2P -tallennustila toimii?

Siian ekosysteemissä on kaksi pääkomponenttia – vuokralaiset ja isännät. Vuokralaiset voivat maksaa Siacoinissa sijaitseville isännille varastokapasiteetin vuokraamisesta. He voivat myös vapaasti määrittää varastointimaksut suoraan isänniltä.

Koska isännillä on niin tärkeä rooli verkossa, heillä on vapaus:

 • Mainosta heidän varastointiresurssejaan ja tarjoamiensa palvelujen laatua.
 • On oikeus kieltäytyä tietylle asiakkaalle vuokratallennuksesta, jos he kokevat tietojen olevan liian arkaluonteisia, etnisesti mahdotonta hyväksyä tai laitonta.

Vuokralaisilla on puolestaan ​​oikeus:

 • Suojaa kärpäsiä jakamalla ne ja kopioimalla ne eri isäntien välillä. Tämä auttaa varmistamaan tiedoston turvallisuuden.
 • Maksa isännöille yli vaaditut maksut etuuskohtelun, kuten nopeamman latausnopeuden ja tallennustilapyyntöjen myöntämisen varmistamiseksi.

Tiedostojen lataaminen ja lataaminen

Niin kauan kuin varoja on jäljellä, vuokralaiset voivat ladata ja ladata tiedostojaan niin monta kertaa kuin haluavat. Tämä ei vaikuta nykyisiin sopimuksiin, jos isäntä päättää muuttaa hinnoittelunsa puolivälissä. Tiedonsiirron osalta:

 • Tehty suora yhteys vuokralaisen ja isäntien välillä.
 • Twofish-algoritmi salaa tiedot ja tallentaa redundanssialgoritmin Reed-Solomon isäntien kesken.

# 2 Maksu

Suurin ongelma lohkoketjutilassa on sen skaalautumattomuus. Bitcoin työskentelee parhaillaan Lightning Network -verkossa, toisen kerroksen verkossa, joka perustuu maksukanavien käsitteeseen. Olemme myös melko varmoja siitä, että olet varmasti kuullut SegWitistä, joka poistaa allekirjoitustiedot ja laittaa ne sivuketjuun. Vaikka ne ovat molemmat melko hämmästyttäviä innovaatioita, he molemmat kärsivät samasta asiasta: alkuperäisen Bitcoin-protokollan rajat rajoittavat molempia.

RIF Lumino – Kolmannen kerroksen lisääminen

RIF Lumino on kolmannen kerroksen ratkaisu Bitcoinin lohkoketjuun, joka mahdollistaa maksukanavat jokaiselle RSK: lle rakennetulle tunnukselle. Kaiken kaikkiaan se lisää tapahtumien läpimenoa ja vähentää kustannuksia suuruusluokittain. RIF Lumino Network tulee olemaan RIF: n maksuprotokollan sydän ja sielu, joka mahdollistaa yhteentoimivuuden Lightning Networkin kanssa ja ristikoodimaksut.

Mikä on Lumino?

Lumino käyttää LTCP-protokollaa (Lumino Transaction Compression Protocol), joka poistaa tarpeettomat allekirjoitukset ja pakkaa tapahtumat myös käyttäjän määrittelemillä esiasetuksilla. Aivan kuten Bitcoin-lohkoketju, allekirjoitustiedot voivat olla hyvin isoja myös RSK: lla. RIF Lumino -verkon avulla osapuolet voivat suorittaa kauppaa ketjun ulkopuolella maksukanavien avulla. Vaikka se toimii samalla tavalla kuin Lightning Network (LN), ne molemmat on suunniteltu toimimaan rinnakkain toistensa kanssa. Lightning Network toimii pääketjussa, kun taas Lumino RSK-sivuketjussa.

Ymmärtää maksukanavien toiminta, lue tämä opas. Tämän salamaverkon infografiikan pitäisi kuitenkin antaa sinulle pieni käsitys prosessin toiminnasta.

RIF (Rootstock Infrastructure Framework) - Terveellisen taloudellisen ekosysteemin rakentaminen Bitcoinin päälle

Mitkä ovat maksukanavien käytön edut?

 • Nopeat maksut: Maksut ovat melkein välittömiä.
 • Ei ole riippuvainen kaivostyöläisistä: Kaivostyöntekijöiden ei tarvitse hyväksyä ja vahvistaa tapahtumia, jotta ne voidaan suorittaa.
 • Mikromaksuystävällinen: Aikaisemmat mikromaksut olivat erittäin hankalia bitcoin-lohkoketjussa. Nyt ne ovat mahdollisia salamaverkon ansiosta.
 • Usean allekirjoituksen ystävällinen: Tapahtumat käydään läpi vain ja vain, jos kaikki kanavalla olevat henkilöt hyväksyvät. Luminossa kanavat ovat vain kahden jäsenen välillä.
 • Vähentää blockchain-kuormitusta: Kun ketjussa tapahtuu niin paljon tapahtumia, se vähentää dramaattisesti pääketjun vastuulla olevaa kuormaa.
 • Pienentää odotusaikaa: Koska tapahtumat tapahtuvat ketjun ulkopuolella ja ilman kaivostyöntekijöiden väliintuloa, odotusaikaa on vähän tai ei lainkaan.
 • Skaalautuvuus: Auttaa skaalattavuudessa, koska se lisää tapahtumien määrää sekunnissa.

Miksi käyttää Luminoa, kun sinulla on jo LN?

Kuten jo mainittiin, LN on tarkoitettu erityisesti pääketjulle, joka on rakennettu puhtaasti maksua varten. RIF Lumino -verkko puolestaan ​​on RSK: ta varten. Sellaisena kaikki RRC-20-yhteensopivat rahakkeet (RSK-alustalle rakennettujen sovellusten tunnukset) voivat käyttää Luminoa suurentamaan.

Raiden Network – Ethereumin skaalausratkaisu

Raiden Network, jonka avulla Ethereumin käyttäjät voivat suorittaa välittömiä tapahtumia valtion kanavien kautta, on lähin asia, joka tulee Luminoon. Käyttäjät voivat käyttää Raiden-verkkoa lähettämään kaikki ERC-20-yhteensopivat tunnukset.

Raiden rakennetaan kuin verkkotyyppinen rakenne, joka kulkee ethereumin pääketjun päällä:

RIF (Rootstock Infrastructure Framework) - Terveellisen taloudellisen ekosysteemin rakentaminen Bitcoinin päälle

Joten miten Raiden toimii?

Oletetaan, että Alice ja Bob haluavat olla vuorovaikutuksessa toistensa kanssa Raidenin avulla. Näin he jatkavat:

 • Alice ja Bob avaavat keskenään maksukanavan, joka on ketjun ulkopuolella, ja he ottavat käyttöön älykkään sopimuksen.
 • Molemmat osapuolet tekevät vakuuden älykkäässä sopimuksessa.
 • Oletetaan, että Alice haluaa lähettää 3 tunnusta Bobille, hän allekirjoittaa viestin “3” ja lähettää sen Bobille. Bobilla on nyt todiste siitä, että Alice lähettää hänelle 3 rahaketta.
 • Oletetaan, että Alice haluaa lähettää Bobille vielä 4 rahaketta. Hän päivittää viestin tilaksi ”7”. Tämä osoittaa, että viesti välittää myös edellisen ja viimeisimmän tapahtuman.
 • Heti kun Bob haluaa lunastaa 7 rahaketta, hän siirtyy lohkoketjuun ja sulkee kanavan. Hän saa 7 merkkiä talletuksesta, joka alun perin tehtiin kanavalle.
 • Tiedot välitetään lohkoketjuun, ja ainoa tallennettava tietue on Bobille suoritettu viimeinen 7 token -talletus.

Mitkä ovat Raiden-verkon ominaisuudet?

 • Käytettävä ja yksinkertainen sovellusohjelmointirajapinta (API).
 • Mahdollistaa Ethereumin skaalautuvuuden.
 • Voidaan käyttää minkä tahansa ERC20-tunnuksen lähettämiseen.
 • Mahdollistaa nopean ja yksinkertaisen rahansiirron.
 • Vähentää Ethereumin estoketjun kuormitusta.

# 3 Nimipalvelut

Nopea kysymys: Mitkä kaksi asiaa estävät lohkoketjutilaa saamasta valtavirran hyväksymistä?

Yksi näistä asioista on skaalautuvuus. Yllä olevassa osiossa olemme tarkastelleet, kuinka maksukanavat voivat auttaa skaalautuvuuden turvaamisessa. Toinen asia, joka auttaa merkittävästi valtavirtaistamista, on “abstraktio”.

Abstraktio tarkoittaa, että kuka tahansa voi käyttää mitä tahansa järjestelmää tai protokollaa tuntematta täysin sisään- ja ulospäin sekä kaikkia teknisiä yksityiskohtia. Esimerkiksi. Kun käytät iPhonea, sinun ei tarvitse olla ohjelmoija tai insinööri käyttääksesi sitä. Aktivoi sovellus painamalla vain ruudulla tai soittamalla jollekulle painamalla soittopainiketta. Sinun ei tarvitse tietää, kuinka tiettyjen sovellusten painaminen aktivoi puhelimen piirin tai kuinka tietyt sovellukset on ohjelmoitu. Abstraktio tekee hienostuneesta tekniikasta massan saataville piilottamalla monimutkaisuudet.

Joten kuinka monimutkainen on salaustila?

Jos pyydät uutta tulijaa lähettämään sinulle ETH: tä julkiseen osoitteeseesi, pelätät todennäköisesti köyhän sielun. Julkiset osoitteet ja yksityiset avaimet ovat satunnaisia ​​heksadesimaaleja, jotka pelottavat kaikki uudet tulokkaat. Entä jos he lähettävät sinulle ETH: n osoitteeseen “Blockgeeks.eth”.

Se on paljon yksinkertaisempaa ja suoraviivaisempaa, eikö niin? Tässä nimipalvelut tulevat sisään. Nimipalvelu mukauttaa julkisen osoitteesi ja auttaa poistamaan tarpeettomat monimutkaisuudet.

RIF-nimipalvelu

RIF-nimipalvelu (RNS) on suunniteltu tekemään käyttökokemuksesta ystävällisempi. Se tekee niin tarjoamalla arkkitehtuurin, joka mahdollistaa lohkoketjuosoitteiden tunnistamisen ihmisen luettavilla nimillä tai aliaksilla. RNS käytti vain RSK-verkkoon rakennettujen osoitteiden tukemista, mutta tosiasia on, että blockchain-käyttäjät hallitsevat monenlaisia ​​kolikoita ja omaisuutta. Tätä varten RIF-nimipalvelu on päivittänyt itsensä RIF-nimipalveluksi MultiCrypto. Tämä on ratkaisevan tärkeää yhteentoimivuuden kannalta, koska se antaa käyttäjille mahdollisuuden hallita minkä tahansa alustan päälle rakennettuja tunnuksia, mikä helpottaa salausresurssien massallista käyttöönottoa.

RNS: n edut

 • Käytetään henkilökohtaisten resurssien, kuten maksu- tai viestintäosoitteiden, tunnistamiseen.
 • Paranna käyttökokemusta keskittämällä pääsy useisiin resursseihin, jotka liittyvät ihmisen luettavaan nimeen.
 • Vähennä virheiden todennäköisyyttä. Koska resurssien nimet voivat muuttua ajan myötä, järjestelmä on riittävän joustava tukemaan usein tapahtuvia muutoksia.
 • Lisää yhteentoimivuutta antamalla käyttäjien siirtää resursseja eri verkkojen / tunnusten välillä.

Ethereumin nimipalvelu

Ethereum Name Service (ENS) on täysin hajautettu nimeämisjärjestelmä. Sen avulla käyttäjät voivat rekisteröidä julkiset osoitteensa .eth-verkkotunnuksella ja linkittää ne ethereum-resursseihin, kuten älykkäisiin sopimuksiin, lompakon osoitteisiin ja muuhun. Huhtikuusta 2019 lähtien yli 270 000 verkkotunnusta on määritetty käyttämällä ethereum-verkkotunnusta .eth Brantly Mileganin mukaan – ENS: n kehittäjäkoordinaattori.

Nimien huutokauppa

Uudet nimet jaetaan huutokaupoilla, jotka voivat edetä kolmessa vaiheessa:

 • Joku avaa huutokaupan nimellä ja tekee tarjouksen. Tämä käynnistää myös kolmen päivän ajastimen, jolla muut ihmiset voivat tehdä tarjouksia nimestä.
 • Kolmen päivän kuluttua on kahden päivän paljastusjakso, jolloin kaikki tarjoajat paljastavat tarjouksensa.
 • Jos tarjouksesi ei ole korkein, sinulle hyvitetään tarjouksesi ja veloitetaan alle 0,5%: n maksu.
 • Kahden päivän paljastusjakson jälkeen voittaja on korkeimman tarjouksen saanut, mutta heidän on maksettava vain toiseksi korkeimman tarjouksen summa.

* RNS: n huutokauppaprosessin odotetaan poistuvan lyhyellä aikavälillä suoremmalla lähestymistavalla, joka yksinkertaistaa prosessia.

RIF-tunnus

RIF-tunnus on puhdas apuohjelman tunnus, jota käytetään erilaisten palvelujen maksamiseen. Tällä tavalla dApp-kehittäjien ei tarvitse pitää hallussaan kymmenen erilaista tunnusta kymmenelle eri palvelulle, joita he tarjoavat dAppissaan. Nämä palvelut sisältävät kolmansien osapuolten kehittämiä infrastruktuuripalveluja ja muita sovelluksia, jotka voidaan ottaa käyttöön RIF-protokollassa. Näiden kolmansien osapuolten palveluntarjoajien on hyväksyttävä RIF-tunnukset, jos he haluavat integroitua RIFOS-järjestelmään. Tämä on järkevää, koska universaalin tunnuksen saaminen kaikille näille alustoille mahdollistaa yksinkertaisen yhteentoimivuuden kaikissa palveluissa.

Rootstockin toimitusjohtaja Diego Zaldivar toi esiin myös kaksi erittäin mielenkiintoista RIF-tapausta hänen AMA:

“Kuvittelemme myös, että ei niin kaukaisessa tulevaisuudessa RIF-tunnuksen muita käyttötarkoituksia syntyy RIF-markkinapaikan ympärillä. Kaksi merkittävimpiä ovat RIF-tunnuksen käyttö vakuudeksi vastapuolen riskittömien vakavaraisuuksien (eli $ RIFUSD, $ RIFARS jne.) Liikkeeseen laskemisessa, joita voidaan käyttää palveluhintojen ilmoittamiseen vakavissa omaisuuserissä ja RIF-tunnus tunnistaa RIF-maksukeskusten väliset liiketoimet ilman yhteistä omaisuutta tai riittävää likviditeettiä.

Kuvittelemme RIF-käyttöjärjestelmää pitkällä aikavälillä yhtenäisenä markkinapaikkana ketjun ulkopuolisille infrastruktuuripalveluille, joita kaikki suuret älykkäät sopimukset mahdollistavat salaustalouden käyttöön, joten vaikka RIF-tunnus on alun perin luotu RSK-verkossa, se tulevaisuudessa on kannettava muille alustoille, kuten Ethereum tai EOS. Tämä luo mittakaavaetuja ja vahvistaa koko hajautetun ekosysteemin haurastumista ja tuo näkemyksemme arvoyhteydestä yhden askeleen lähemmäksi toteutumista. “

Johtopäätös

Kunnianhimoisen vision lisäksi RIF Labsia tukee taitavasti yksi salausalueen parhaista joukkueista. Tämä joukkue on ollut aktiivinen vuodesta 2011, ja sillä on todistettu menestys. Bitcoin-lohkoketjun turvallisuuden ja yhteisön hyödyntämien innovatiivisten talouksien rakentaminen on välttämätöntä salaustilan tulevan kasvun kannalta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map