RSK: n älykkäät sopimukset – yksinkertainen opas aloittamiseen

Yksi RSK-verkon tarjoamista ainutlaatuisista mahdollisuuksista on kyky koodata älykkäitä sopimuksia Bitcoinin lohkoketjussa. Sellaisena kehittäjät voivat hyödyntää älykkäiden sopimusten joustavuutta ja kerätä ne Bitcoinin lohkoketjun tarjoamaan turvallisuuteen. Tässä oppaassa näemme kuinka älykäs sopimusten koodaus toimii ja miten voimme ottaa ne käyttöön RSK: ssa.

Älykkäät sopimukset Blockchainissa

Älykkäät sopimukset ovat yksi mielenkiintoisimmista blockchain-tekniikan käyttötapauksista. Kun Bitcoin ilmestyi ensimmäisen kerran, kaikki ajattelivat, että lohkoketju ei ollut muuta kuin hajautetun taloudellisen toteutumisen väline. Asiat muuttuvat kuitenkin melko voimakkaasti älykkäiden sopimusten myötä, mikä mahdollisti kehittäjien mukauttamisen estoketjuun heidän tarpeidensa mukaan. Älykkäät sopimukset ovat automatisoituja sopimuksia. Ne suorittavat itsensä koodiin kirjoitetuilla erityisillä ohjeilla, jotka suoritetaan tiettyjen ehtojen täyttyessä.

Johdatus vakauteen

Kaikille, jotka haluavat oppia tekemään dAPP: itä (hajautetut sovellukset), vakauden oppiminen on ehdottoman välttämätöntä. Vakauden ovat kehittäneet Gavin Wood, Christian Reitwiessner, Alex Beregszaszi, Yoichi Hirai ja useat entiset Ethereumin ydintekijät mahdollistamaan älykkäiden sopimusten kirjoittamisen blockchain-alustoille kuten Ethereum.

Solidaarisuuden on tarkoitus olla tarkoituksellisesti kavennettu, löyhästi kirjoitettu kieli, jonka syntaksit ovat hyvin samanlaisia ​​kuin JavaScript. Voit tarkistaa Solidity-asiakirjat Juuri täällä.

Käyttämällä vakautta koodaat älykkäät sopimukset, jotka aiotaan suorittaa ethereum Virtual Machine -ohjelmassa, alias EVM. Ethereumin kehittäjät mainitsevat määrätyn määrän kaasua, joka on osoitettu heidän sopimuksiinsa. Kukin sopimusrivi vaatii jonkin verran kaasua. Kaasurajan tulisi olla riittävä sopimuksen toteuttamiseksi kokonaan.

Tietotyypit vakaana

Ensinnäkin käsitellään tietotyyppejä, joita käytät vakaana. Tietojenkäsittelytieteessä ja ohjelmoinnissa tietotyyppi tai yksinkertaisesti tyyppi on tietoluokka, joka kertoo kääntäjälle tai tulkille, miten ohjelmoija aikoo käyttää sitä.

Onko tieto kokonaisluku vai merkkijono vai taulukko?

Kääntäjä tekee nämä päätökset tarkastelemalla tietotyyppiä.

Ensinnäkin, tarkistetaan ensin kokonaislukutietotyypit, jotka sinulla on vakiona:

 • Normaali kokonaislukuilmoitus nimeltä “int”, joka vaihtelee välillä -128 – 127
 • Allekirjoittamaton kokonaisluku ”uint”, joka alkaa välillä 0–255 ja ei tallenna negatiivisia arvoja

Seuraavaksi meillä on loogiset tietotyypit, jotka tallentavat vain “true” tai “false”. Voit ilmoittaa loogisuusarvot seuraavasti: bool a;

Sen jälkeen sinulla on merkkijonot ja tavut.

Voit käyttää merkkijonoa vakiona tällä tavalla: merkkijononimi. Merkkijonot tallennetaan kiinteänä arvojoukkona.

Bytes on joukko tavuja, jotka alkavat 1-32 merkistä. Joten mikä on merkkijonojen ja tavujen ero?

Vakausdokumentaatiossa sanotaan:

“Nyrkkisääntönä on, että tavuja käytetään mielivaltaisen pituisissa raakatavuustiedoissa ja merkkijonoa mielivaltaisen pituisissa merkkijonoissa (UTF-8). Jos voit rajoittaa tietyn määrän tavuja, käytä aina yhtä tavuista tavuihin 32 tavuja, koska ne ovat paljon halvempia. “

Seuraavaksi meillä on hieno tietotyyppi nimeltä “enum”, jonka avulla käyttäjät voivat määrittää oman tietotyyppinsä.

toiminto {POISTA, PÄIVITÄ}

Joten miten käytät niitä ohjelmassa?

Toiminto myAction = Toiminto.PÄIVÄYS;

Loit yllä olevaan katkelmaan muuttujan, joka on tyyppiä Action, jolla on toiminnot “poista” ja “päivitä”.

Sinä pystyt lue vakavuusasiakirjat saadaksesi syvällisemmän tiedon erilaisista tietotyypeistä.

Älykkäiden sopimusten käyttöönotto RSK: lla

Vaikka on olemassa useita tapoja, joilla voit käyttää sopimuksiasi RSK: ssa, älykäs sopimusalusta Bitcoinin päällä, tutkimme standardoituja menetelmiä, kuten virallinen RSK-blogi.

# 1 Ympäristön asettaminen

Voit käyttää ympäristöäsi useilla työkaluilla, ja se riippuu enimmäkseen käyttöjärjestelmästäsi tai käyttöympäristöstäsi. Joitakin esimerkkejä näistä ovat:

RSK: n älykkäät sopimukset

# 2 Työkalut

RSK: lla on testnet ja mainnet. Voit luoda oman solmun ja liittää sen joko testnetiin tai mainnetiin. Käyttöjärjestelmän mukaan voit asentaa solmun seuraavasti:

 • Linux: https://github.com/rsksmart/rskj/wiki/install-rskj-using-ubuntu-package
 • MacOS: https://github.com/rsksmart/rskj/wiki/install-rskj-using-fat-jar
 • Windows: https://github.com/rsksmart/rskj/wiki/install-rskj-using-fat-jar
 • Microsoft Azure Marketplace: https://github.com/rsksmart/rskj/wiki/install-rskj-using-azure
 • Amazon Web Services Marketplace: https://github.com/rsksmart/rskj/wiki/install-rskj-using-aws

Täältä löydät linkit, jotta voit olla vuorovaikutuksessa ja nähdä verkon tilan:

RSK: n älykkäät sopimukset

RSK-testiverkko tarjoaa kehittäjille seuraavat työkalut:

 • Hana, joka tarjoaa kehittäjille ”R-BTC” -kolikoita älykkään sopimuksen tekemiseen.
 • Testiverkko, jossa kehittäjät voivat vapaasti luoda ja testata älykkäitä sopimuksiaan.

Selvä, nyt kun sinulla on oikea käsitys siitä, mitä sinun tarvitsee luoda ympäristössäsi, ja erilaisista työkaluista, joita tarvitset älykkäiden sopimusten koodaamiseen. Jos haluat yksityiskohtaisen erittelyn koko prosessin toiminnasta, Klikkaa tästä.

Miksi Bitcoin tarvitsee älykkäitä sopimuksia ja RSK: ta

Jos tulevaisuus hajautetaan, älykkäät sopimukset ovat tämän vallankumouksen ydin ja sielu. Kuten olemme aiemmin maininneet, älykkäät sopimukset voivat tehdä taustalla olevan lohkoketjun ohjelmoitavaksi. Siksi suuret organisaatiot, kuten Deloitte, ovat alkaneet tutkia älykkäiden sopimusten haittoja.

Olemme jo nähneet lukuisia älykkäiden sopimusten käyttötapauksia. Sen vaikutus Bitcoiniin on kuitenkin todella valtava. Ennen RSK: ta Bitcoin tunnettiin vain yksinkertaisena maksuprotokollana. RSK ja älykkäät sopimukset voivat kuitenkin tuoda ennennäkemättömän hyödyllisyyden Bitcoin-lohkoketjuun. Rakentamalla terveellisen ja kukoistavan ekosysteemin blockchainin päälle, Bitcoin siirtyy puhtaasti spekulatiivisesta valuutasta toimivaan taloudelliseen ratkaisuun.

Tämän sanotaan, että Bitcoinin tiedetään olevan tunnetusti hidas, ja se hallitsee vain 7-10 tapahtumaa sekunnissa. Kuten olemme jo nähneet Ethereumin ja cryptokittiesin kanssa, älykkäät sopimusalustat eivät tule olemaan tehokkaita, elleivät ne ole skaalautuvia. Tämä on kuitenkin toinen paikka, jossa RSK voi auttaa valtavasti Bitcoinia.

 • Ensinnäkin meillä on Lumino. Lumino-verkon avulla osapuolet voivat suorittaa kauppaa ketjun ulkopuolella maksukanavien avulla. Vaikka se toimii samalla tavalla kuin Lightning Network (LN), ne molemmat on suunniteltu toimimaan rinnakkain toistensa kanssa. Lightning Network toimii pääketjussa, kun taas Lumino työskentelee RSK: n sivuketjussa.
 • Lopuksi RSK-protokolla itsessään toimii sivuketjussa. Tämä tarkoittaa, että se voi ohjata kaikki monimutkaiset älykkäät sopimuslaskelmat pois päälohkoketjusta, mikä vähentää turvotusta.

Missä RSK on älykkäässä sopimuksessa?

 • Sanotaan ensin selvä asia. Ethereum on älykkään sopimusalueen johtaja. Meillä on myös muita projekteja, kuten EOS, Tron ja Cardano, jotka ovat osoittaneet paljon lupauksia. RSK: n etu kaikkiin muihin projekteihin on kuitenkin Bitcoin-lohkoketjun turvallisuus ja uskottavuus.
 • Tämän lisäksi RSK: lla on merkkisillat jotka muodostavat yhteyden suoraan Ethereum-lohkoketjuun. Tämän lisäksi sopimuksen luoja voi hyödyntää molempien lohkoketjujen etuja, mutta se mahdollistaa myös kukoistavan, yhteentoimivan ekosysteemin luomisen näiden kahden välillä.

Päätelmä – RSK: n älykkäät sopimukset

RSK-sopimusten luomisen kauneus kehittäjänä on, että voit hyödyntää molempien maailmojen parhaita puolia – Ethereumin ohjelmoitavuutta ja Bitcoinin lohkoketjun turvallisuutta. Lisätietoja saat kutsumalla sinut tarkistamaan RSK: t älykkäät sopimusten kehittämisoppaat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map