Crypto Pioneer Mengalu-alukan Goldman Sachs, Tuntutan Ia Dapat Meningkatkan Bitcoin

Sejak beberapa bulan kebelakangan ini, Blockchain.com, Coinbase, dan CoinList telah mengumumkan kehilangan veteran Wall Street, yang akan membantu para pemula dalam usaha mereka memasuki bahagian institusi koin crypto. Tetapi, pemula di ruang ini nampaknya bersedia untuk menyambut institusi kewangan ke alam Bitcoin (BTC) dengan tangan terbuka. Ketua eksekutif BitGo, Mike Belshe, misalnya, baru dicatatkan bahawa kedatangan firma seperti itu adalah sesuatu yang akan dia terima.

Goldman Sachs Dapat Mendorong Bitcoin Sepuluh Kali Lebih Tinggi

Dalam temu bual dengan The Block, Belshe berpendapat bahawa kedatangan Goldman Sachs ke ruang ini dan serangan serupa dari nama-nama isi rumah Wall Street yang lain adalah “luar biasa.” Menyentuh mengenai Goldman secara khusus, yang kononnya mengusahakan produk hak penjagaan yang akan menyaingi miliknya sendiri, Belshe menyatakan bahawa institusi yang beribu pejabat di New York dapat membawa “lima atau sepuluh miliar orang dalam tahanan hanya dalam beberapa bulan,” hanya karena mereka Ahli Emas. Dia menjelaskan bagaimana kesan syarikat yang berpindah ke jagaan cryptocurrency di pasaran:

“Itu boleh menyebabkan harga [Bitcoin] melonjak, dan ia boleh meningkat sendiri dengan faktor sepuluh … Saya ingin memilikinya di ruang.”

Bagi mereka yang ketinggalan memo itu, tahun lalu, desas-desus mulai terungkap bahawa Goldman Sachs mengusahakan perkhidmatan penjagaan untuk cryptocurrency seperti Bitcoin. Walaupun orang dalam telah mendakwa bahawa syarikat itu menangguhkan penawarannya, bank terkenal di dunia ini masih berusaha memasukkan jari-jari kakinya ke ruang ini, yang ada yang berpendapat boleh menyebabkan kesan domino di seluruh syarikat Amerika, dan kemudian dunia.

Mereka Datang Untuk Crypto

Tidak kira bagaimana kedatangan institusi menggerakkan pasaran cryptocurrency – jika sama sekali – intinya adalah bahawa kawanan berjalan (atau perlahan-lahan berjalan di mata beberapa pengulas) ke arah ekosistem ini.

Hujah boleh dibuat bahawa bahagian unik pelabur ini, yang memegang sebahagian besar kad (wang tunai), sudah ada di sini dengan kekuatan penuh.

Kontrak niaga hadapan Bitcoin dalaman CME Group, yang dilancarkan pada puncak gelembung crypto 2017, menyaksikan sesi perdagangan terbesarnya setakat ini beberapa minggu yang lalu. Menurut laporan sebelumnya dari outlet ini, 19 Februari, tidak 24 jam setelah nilai agregat semua aset digital melonjak 10%, menyaksikan sesi perdagangan BTC terbesar CME yang pernah berlaku dalam rali pasaran beruang. Produk ini menyaksikan 18,338 kontrak, bernilai 91,690 BTC ($ 360 juta), diperdagangkan pada hari itu sahaja. Berbanding dengan 4.630 kontrak produk dalam jumlah purata harian pada suku terakhir, sesi ke-19 tidak diragukan lagi mengejutkan.

Pencen dan dana juga mula diam-diam meminta peluang pelaburan di tempat pemula ini. Wakaf University of Michigan, yang memiliki aset $ 12 bilion, baru-baru ini mengumumkan niatnya untuk menyedot lebih banyak dana ke dana crypto-centric dalam masa terdekat.

Mengikut agenda Dewan Regent, institusi ini mengawasi dana “cryptonetwork technology” (kemungkinan itu bermaksud teknologi blockchain) yang diuruskan oleh Andreessen Horowitz yang terkenal di dunia. Lebih khusus lagi “CNK Fund I,” kerana kenderaan tersebut dijuluki oleh kumpulan usaha niaga yang berpangkalan di Menlo Park, California yang kini menyokongnya, kini berada di ruang lingkup University of Michigan. Menurut Kevin Hegarty, ketua pegawai keuangan di institusi pendidikan yang dikendalikan negara, CNK melabur dalam “perusahaan teknologi cryptonetwork di seluruh spektrum peluang, usaha dan tahap pertumbuhan.”

Dana pencen Amerika, dua dari Fairfax County, Virginia untuk menjadi spesifik, juga telah mulai “turun sifar,” seperti yang dikatakan oleh Anthony Pompliano dari Morgan Creek Digital. Rancangan pencen pasukan polis dan pegawai kerajaan negeri baru-baru ini mengetuai pusingan penggalangan dana untuk usaha terbaru Morgan Creek, dana $ 40 juta yang berpusat di sekitar mengumpulkan ekuiti di peringkat awal terkemuka, seperti Bakkt, Coinbase, dan Harbour, dan peruntukan dalam cryptocurrency fizikal.

https://twitter.com/APompliano/status/1103807698485764096

Walaupun begitu, masih ada cara untuk ditempuh. Sebagai contoh, tidak ada nama terbesar Wall Street yang mempunyai pelaburan aktif dalam mata wang kripto, walaupun terdapat sentimen bahawa tidak memegang Bitcoin tidak akan bertanggungjawab, kerana profil risiko / pulangan asimetrik aset.

Tetapi, ketua eksekutif Galaxy Digital Mike Novogratz yakin bahawa akhirnya, kawanan itu akan muncul dengan penuh kekuatan. Dalam petikan Twitter, Novogratz, mantan rakan Goldman Sachs, menyatakan bahawa sementara institusi lambat bergerak, mereka akan datang, terutama kerana jumlah pekerjaan yang sedang dilakukan “di bawah kendali.” Lihat sahaja platform Fidelity yang akan datang dan integrasi Bakkt dengan Starbucks sebagai bukti kerja ini. Oh betul, dan jangan lupa khabar angin bahawa Facebook ingin melancarkan aset digitalnya sendiri dalam beberapa bulan akan datang.

gambar dari Martin Ceralde pada Buka paparan

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map