Bagaimana menambang Ethereum dengan Minergate GUI!

MinerGate adalah pintu masuk anda untuk melombong CryptoCurrencies dengan mudah, cepat dan tanpa kerumitan – anda tidak perlu menjadi programmer yang pakar – MinerGate akan membimbing anda melalui prosesnya. Perlombongan adalah bahagian penting dari ekosistem cryptocurrency mana pun, ia memungkinkan penyelenggaraan rangkaian dan juga cara yang baik untuk menggunakan komputer anda untuk menjana wang, tetapi tidak semua orang dapat menggunakan terminal baris perintah dan tidak semua orang mampu memiliki kad grafik yang kuat , jadi hari ini kami akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk melombong Ethereum dan Cryptocurrency lain – cara mudah!

Tidak ada terminal “Matrix”, tidak ada perintah dan parameter yang rumit untuk ditetapkan! Yang anda perlukan hanyalah komputer dan sambungan internet, MinerGate akan melakukan selebihnya untuk anda, walaupun anda tidak mempunyai GPU!

MinerGate adalah pelombong GUI (GUI bermaksud ia kelihatan cantik) dengan multipool tersendiri, dan walaupun ia adalah alat yang sangat intuitif, algoritma pintar canggih MinerGate selalu berfungsi di latar belakang untuk memastikan anda memanfaatkan sepenuhnya perkakasan.

Algoritma MinerGate Variable Difficulty, membolehkan sebahagian kecil Ethereum Blok dihantar ke pelombong mengikut peralatan mereka dan hashrate yang berkesan, menjadikan perlombongan Ethereum dapat dilakukan di mana-mana komputer dengan satu klik tetikus!

Bahagian 1 – Cara melombong Ethereum dengan Perisian MinerGate

Langkah 1: Perkara pertama yang anda perlukan adalah akaun www.minergate.com. MinerGate mempunyai dompet bawaan sendiri untuk membolehkan pengguna memulakan perlombongan walaupun mereka tidak mempunyai alamat dompet, jadi untuk melindungi dana anda, kami menasihatkan menggunakan kata laluan yang kuat dan mengaktifkan 2FA (pengesahan 2 faktor 2FA akan memastikan tidak ada yang dapat mengakses dana anda walaupun mereka mengetahui kata laluan anda. Ingat, tempat paling selamat untuk menyimpan dana anda adalah di dompet anda sendiri.

Langkah 2: Seterusnya anda perlu memuat turun perisian Mingergate dan memasangnya, laman web akan mengesan sistem operasi anda dan memberi anda versi yang betul. Pasang dan jalankan MinerGate.

Langkah 3: Setelah anda membuka dan memasang persediaan, anda akan diberi pilihan untuk memulakan perlombongan pintar. MinerGate secara automatik mengesan peralatan anda dan memilih cryptocurrency yang paling menguntungkan untuk ditambang mengikut perkakasan, harga pasaran dan kesukaran anda. Sekiranya anda ingin menambang Ethereum, abaikan pilihan ini dan bergerak terus ke Miner.

Langkah 4: Klik “Mulakan Perlombongan” dan pilih bilangan teras yang ingin anda gunakan. Sekiranya anda memilih untuk menggunakan lebih sedikit inti yang anda gunakan pada GPU / CPU, anda akan mempunyai hashrate yang lebih perlahan, tetapi perkakasan anda akan mengalami tekanan yang lebih sedikit. MinerGate sekarang akan membuat fail DAG sebelum dapat memulakan perlombongan, tunggu sehingga proses ini selesai, setelah fail DAG dibuat, anda akan memulakan perlombongan secara automatik!

Itu sahaja! Anda secara rasmi melombong Ethereum! Ingat kapan itu memerlukan masa yang lama untuk diselesaikan? Ya, kita juga tidak!

Bahagian 2 – Cara menambang Ethereum di kolam MinerGate dengan ethminer & Pelombong Genoil

Sekiranya terdapat pelombong sekolah lama di luar sana yang lebih suka kaedah tradisional, anda juga boleh menyertai MinerGate kolam melalui pelombong baris perintah seperti pelincir. Yang mesti anda lakukan adalah mengikuti panduan ini: Cara melombong Ethereum dan gunakan arahan ini:

Untuk perlombongan CPU:

ethminer -C -F http://eth.pool.minergate.com:55751/YOUR_EMAIL –disable-submit-hashrate

Untuk perlombongan GPU:

ethminer -G -F http://eth.pool.minergate.com:55751/YOUR_EMAIL –disable-submit-hashrate

Untuk garpu ethminer yang popular, Penambang Genoil anda boleh menggunakan arahan ini:

BukaCL:

ethminer -G -F http://eth.pool.minergate.com:45791/YOUR_EMAIL

CUDA:

ethminer -U -F http://eth.pool.minergate.com:45791/YOUR_EMAIL

Bahagian 3 – Keistimewaan MinerGate

Dan itu bukan semua, “menggali” sedikit lebih dalam (tidak ada pun yang dimaksudkan) ke dalam MinerGate perisian yang kami temui begitu banyak ciri unik yang hanya perlu kami kongsikan dengan rakan-rakan cryptonians kami:

 • Kolam Multi 

  Anda boleh memilih duit syiling mana yang akan ditambang, daripada 10 cryptocurrency yang disediakan oleh minerGate.

 • Perlombongan Pintar 

  Algoritma pintar memeriksa mata wang yang paling menguntungkan untuk ditambang, dan secara automatik beralih antara mata wang untuk memberikan keuntungan maksimum. Perlombongan pintar boleh dihidupkan / dimatikan pada bila-bila masa.

 • Perlombongan Gabungan 

  Menambang dua cryptocurrency berbeza sekaligus, tanpa mengurangkan hash mata wang utama anda.

 • Keamatan perkakasan 

  MinerGate membolehkan anda menambang dengan CPU atau GPU anda atau bahkan kedua-duanya, anda juga dapat memilih berapa teras yang anda ingin gunakan CPU / GPU anda. Ini membolehkan anda mengatur haba dan elektrik yang dihasilkan oleh perkakasan anda, sehingga mempunyai jangka hayat yang lebih besar.

 • Perisian Perlombongan Pentadbir 

  Ingin melombong di tempat lain daripada komputer anda sendiri? MinerGate menyediakan versi Pentadbiran perisian yang membolehkan penambangan ke akaun minerGate tertentu tanpa membenarkan akses ke dompet gabungan pelombong.

 • Melayari laman web 

  Anda tidak perlu memuat turun perisian untuk menambang! Anda boleh menggunakan lebar jalur anda untuk menambang cryptocurrency di laman web MinerGate

 • Kalkulator 

  Hitung keuntungan setiap jam, harian atau mingguan anda dengan kalkulator minerGate

 • Tanda aras 

  Ketahui seberapa baik perkakasan anda dibandingkan dengan pelombong lain

 • Sistem Lencana Ganjaran 

  MinerGate mempunyai sistem ganjaran yang menyeronokkan dan interaktif yang akan memberi anda lencana mengikut prestasi baru yang dilakukan, sebagai pelombong. Menangkan semua lencana untuk menerima hadiah.

 • Program Gabungan 

  Ya, anda boleh menjana lebih banyak lagi dengan minergate dengan menjemput rakan, keluarga dan bahkan musuh utama anda, Mingergate akan memberi anda ganjaran untuk setiap rujukan anda, sesuai dengan keuntungan rujukan anda!

Jadi tunggu apa lagi? Sertailah Rangkaian Ethereum, anda boleh menggunakan pelantar multi-GPU atau komputer riba lama, seperti yang kami gunakan dalam panduan ini, dan jika Ethereum bukan jalan anda, terdapat 9 lagi syiling untuk diterokai di MinerGate kolam! 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map