Ethereum

Ethereum perlombongan paling baik dilakukan dengan menyertai kolam perlombongan – supaya terdapat aliran Ether (ETH) yang stabil ke dalam dompet anda. Dalam panduan ini, kami akan menunjukkan kepada anda, langkah demi langkah cara melakukannya.

 Dalam kami "Cara Melombong Ethereum pada PC Windows" kami menunjukkan kepada anda cara memasang semua perisian untuk mendapatkan perlombongan komputer anda dengan kad grafiknya dan jika tidak, dengan CPUnya. Namun ini bukan keseluruhan prosesnya, kerana apabila anda sendiri berpeluang mencari blok sangat kecil mengingat jumlah kekuatan hash dalam rangkaian – jadi pilihan terbaik adalah bergabung dengan kumpulan perlombongan untuk melancarkan turun naik pulangan – anda boleh membaca tentang faedah menyertai kumpulan perlombongan bitcoin atau ethereum di sini.

1 – Memastikan anda mempunyai Alamat

Langkah 1: Sekiranya anda telah melalui panduan kami di sini mengenai cara menyediakan komputer untuk menambang Ethereum anda hampir sampai ke sana – sebenarnya yang anda perlukan hanyalah alamat yang anda dapat dari dompet EthDev – yang pada dasarnya merupakan antara muka yang bagus untuk melakukan proses yang sama. Sebab anda memerlukan dompet atau alamat adalah untuk memberitahu kolam di mana untuk membayar wang anda! Anda tidak perlu menyegerakkan blockchain – penyedia kolam perlombongan akan melakukan ini untuk anda!

2 – Bersambung ke Kolam Renang

Langkah 2: Sebaik sahaja anda mempunyai alamat, anda perlu memulakan ethminer – dan jika anda belum memasangnya, anda boleh melakukannya dengan mengikuti bahagian ini. 

2.1 Sekarang anda perlu muat turun Ethminer yang menjadikan GPU atau CPU anda menjalankan algoritma hash yang tidak terpisahkan untuk mengamankan Ethereum rangkaian melalui bukti kerja. Anda boleh memuat turunnya di sini dan pastikan untuk menatal ke bawah halaman untuk mendapatkan versi yang betul – yang terbaru dan paling terkini betul-betul di hujung.

2.2 Klik pada muat turun dan klik pasang. Firewall anda boleh menyebabkan masalah, tetapi klik izinkan jika ia berlaku. Perkara yang sama berlaku untuk windows, dan jika tidak mengenali atau menyetujui perisian – beritahu windows itu OK ketika diminta. Klik melalui proses pemasangan sehingga Ethminer dipasang.

PKP Ethereum

2.3 Anda perlu membuka command prompt yang lain seperti pada langkah 4 – sehingga anda akan mendapat dua kotak yang menakutkan. Cukup klik kanan klik pada prompt arahan anda yang sudah terbuka di bar tugas di bahagian bawah halaman dan klik pada command prompt di menu yang muncul. Perintah arahan baru harus dibuka dengan C: \ pengguna \ nama pengguna>. Ini adalah tempat yang salah untuk dicari pelincir jadi anda perlu memberitahu tempat yang tepat untuk mencarinya.

2.4 Jenis "cd /" ke dalam command prompt yang baru dibuka yang kelihatan seperti ini "C: \ pengguna \ nama pengguna>cd /" dan kemudian tekan enter. Anda sekarang mesti melihat "C: \>", Anda baru sahaja menggunakan "cd" perintah atau "tukar direktori" perintah untuk membuat arahan cepat melihat C: / drive – bukan fail pengguna anda.

2.5 Jenis masuk cd prog dan kemudian tekan butang tab. Ini mesti kelihatan seperti ini "C: \>cd prog" dan kemudian tekan "tab" yang akan melengkapkan frasa secara automatik untuk muat terdekat yang terdapat di drive C: seperti autotext pada Iphone anda. Selepas menekan "tab yang mesti anda lihat C: /> cd "Fail program" dan tekan enter yang akan memberi anda ucapan baru C: \ Fail Program>.

2.6 Taipkan cd cpp dan kemudian tekan tab dan kemudian masuk. Ini membawa anda ke tempat yang baru dipasang Perisian Ethereum Mining folder. Dan ini akan kelihatan seperti ini setelah menekan tab C: \ Fail Program>cd cpp-ethereum dan menekan enter memberi anda C: \ Program Files \ cpp-ethereum>

Langkah 3: Sekarang anda mempunyai alamat ethereum dan anda telah memasang dan mendapat Etminer anda perlu memberitahu ethminer apa yang harus dilakukan – dan ini pada dasarnya bermaksud memberitahu ethminer untuk menyambung ke kolam perlombongan anda dan memberitahu kolam perlombongan di mana untuk menghantar altcoin ditambang anda – alamat anda.

Langkah 4: Memilih an Kolam perlombongan Ethereum agak sukar dan anda boleh melihat panduan kami di sini mengenai bagaimana dan mengapa memilihnya. Demi hujah kami telah memilih nanopool yang mempunyai hubungan ini di sini:

http://eth1.nanopool.org:8888/

Anda perlu terlebih dahulu menambahkan alamat anda ke alamat ini – alamat kami seperti ini 0x154230ed91d1e711e56b9c0f88b5ba5fd2b0503f (jika anda merasa murah hati, beri kami petunjuk untuk panduan ini!)

 Anda harus berakhir dengan sesuatu seperti ini.

http://eth1.nanopool.org:8888/0x154230ed91d1e711e56b9c0f88b5ba5fd2b0503f

Kemudian anda perlu memasukkan kotak Prompt Perintah anda dari langkah 2 yang berikut:

ethminer.exe -F http://eth1.nanopool.org:8888/0x154230ed91d1e711e56b9c0f88b5ba5fd2b0503f -G

kolam perlombongan ethereum bersambung

 

Sekarang anda berhubung dan melombong, anda harus mula menerima ethereum ke alamat anda. Tetapi ini bergantung pada apa yang anda lombong – jika CPU anda – ia akan menjadi kecil, dan jika kad grafik anda, ia akan menjadi lebih banyak kerana Ethash dirancang untuk ditambang di GPU. Anda boleh lihat kad grafik di sini dan lihat berapa banyak yang dimiliki, nisbah kecekapan dan keuntungan mereka

Sekiranya terdapat masalah, masukkan komen di bahagian bawah artikel ini dan komuniti akan membantu anda memulakannya! Sekiranya ada yang mempunyai idea untuk menjadikan panduan ini lebih mudah, beritahu kami dan kami akan mengemas kini secepat mungkin! Dan jika ini terlalu sukar, anda selalu boleh mengikuti panduan kami yang lain mengenai cara mengaburkan ethereum – kaedah tidak perlu untuk menambang ethereum!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me