Dengan meningkatnya ASIC dan kumpulan perlombongan besar, perlombongan Cryptocurrency telah menjadi amalan perindustrian yang sangat baik, hanya tersedia bagi mereka yang mempunyai kemudahan perlombongan besar dan poket dalam. Beberapa mata wang seperti Ethereum atau Zcash menggunakan algoritma memori yang sukar untuk menambang melalui ASIC dan telah menghidupkan semula industri perlombongan GPU. Walaupun begitu, masih sukar untuk menggunakan kad grafik kerana kadaran ini semakin meningkat kerana populariti perlombongan.

Electroneum adalah cryptocurrency yang bertujuan untuk mengembalikan perlombongan yang terdesentralisasi ke tangan pengguna (secara harfiah). Electroneum telah melancarkan aplikasi yang membolehkan pengguna melombong ETN dengan telefon pintar mereka. Apabila pengguna memuat turun aplikasi Electroneum, mereka dapat melombong syiling Electroneum pertama mereka terus ke dompet mereka dalam beberapa minit tanpa merosakkan perkakasan mereka, meningkatkan suhu atau kehilangan bateri. Aplikasi ini juga menyediakan antara muka yang mesra pengguna untuk melakukan beberapa tugas dengan mudah pada blockchain Electroneum.

Menurut Richard Ells, Ketua Pegawai Eksekutif Electroneum, aplikasi ini tidak melakukan perlombongan sebenar hanya simulasi perlombongan.

Aplikasi Electroneum akan menambang ETN berdasarkan kapasiti CPU telefon anda tetapi sebenarnya tidak akan menggunakan kuasa CPU untuk menambang. Aplikasi ini akan terus membaca kekuatan CPU yang ada di telefon dan menyesuaikan kadar perlombongan dengan sewajarnya.

Dengan panduan langkah demi langkah ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara memasang aplikasi Electroneum dan mula menjana Electroneum dengan mana-mana telefon pintar Android.

Aplikasi versi iOS masih dalam tinjauan dan pada masa ini tidak tersedia.

Bahagian 1: Buat akaun di laman web rasmi Electroneum

Langkah 1: Pergi ke laman web Electroneum (atau klik di sini, dan klik “Buat akaun“(Atau klik di sini)

Langkah 2: Anda akan dibawa ke halaman pendaftaran, di mana anda boleh mendaftar dengan facebook anda atau membuat akaun dari awal. Mari buat yang terakhir. Isi jurang dengan e-mel dan kata laluan anda, sahkan bahawa anda telah membaca dan bersetuju dengan Syarat & Syarat, semak dan selesaikan reCAPTCHA dan klik “Buat akaun

Langkah 3: E-mel telah dihantar ke Peti Masuk anda. Ia mengandungi pautan pengaktifan. Klik pautan untuk mengaktifkan akaun anda.

Langkah 4: Sekali lagi, selesaikan reCAPTCHA dan klik “Sahkan Akaun

Langkah 5: Tambahkan nombor telefon bimbit anda (Anda mesti memasukkan nombor telefon bimbit anda untuk menjadikan akaun anda lebih selamat. Nombor telefon bimbit anda tidak akan digunakan untuk tujuan lain selain untuk mengesahkan identiti anda) selesaikan reCAPTCHA dan klik “Hantar SMS

Langkah 6: Sistem Electroneum akan menghantar mesej SMS yang mengandungi kod, mengisi jurang dengan kod tersebut untuk mengesahkan nombor telefon bimbit anda, menyelesaikan reCAPTCHA dan klik “Hantar kod pengesahan

Langkah 7: Sediakan e-mel pemulihan PIN, e-mel ini mestilah berbeza dengan e-mel utama anda, hanya untuk memulihkan PIN anda, kemudian periksa dan selesaikan reCAPTCHA dan klik “teruskan

Langkah 8: Sekali lagi, e-mel telah dihantar ke peti masuk anda. Ia mengandungi pautan pengaktifan, klik pautan untuk mengaktifkan e-mel pemulihan PIN pilihan anda.

Langkah 9: Selesaikan reCAPTCHA dan klik “Sahkan alamat emel

Langkah 10: Buat PIN 5 digit, sahkan, periksa reCAPTCHA dan klik “Simpan PIN

Langkah 11: Terakhir, masukkan PIN anda dan selesaikan reCAPTCHA. Kemudian, klik “Teruskan

Akaun / dompet anda dibuat. Sekarang, mari muat turun aplikasinya.

Bahagian 2: Muat turun, Pasang dan mulakan perlombongan dengan Aplikasi Elektroneum

Langkah 1: Pergi ke Appstore anda dan cari “Elektroneum“(Atau klik di sini, kemudian tekan pasang (1), setelah aplikasi dipasang tekan buka (2)

Pada aplikasi, klik “Log masuk (3) dan kemudian, gunakan e-mel dan kata laluan yang sama dengan yang anda gunakan untuk membuat akaun dan klik “Log masuk(4).

Langkah 2: Sekiranya kali pertama anda menggunakan akaun tersebut, anda mungkin perlu pergi ke e-mel anda untuk mengesahkan akaun tersebut (1), kemudian masukkan pin anda (2), dan terakhir klik “memulakan perlombongan(3). Seperti yang anda lihat itu sahaja, anda kini dapat melihat status Miner, hashrate, Pending Balance dan jumlah pelombong aktif di rangkaian (4).

Aplikasi ini di atas merangkumi dompet dan pertukaran masing-masing di mana duit syiling ini boleh diperdagangkan. Untuk maklumat lebih lanjut mengenai projek ini, sila lawati laman web rasmi – https://electroneum.com/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me