Binance Vs. Bitmex: Pertukaran Cryptocurrency mana yang hendak dipilih?

Terdapat beratus-ratus cara untuk menjana wang dalam crypto. Dan salah satu kaedah yang paling popular untuk menjana pendapatan adalah melalui perdagangan altcoin, iaitu membeli rendah dan menjual tinggi untuk keuntungan yang lebih tinggi.

Saya telah memperdagangkan altcoin di beberapa bursa seperti Binance, Bitfinex dan telah memperoleh keuntungan di beberapa altcoin.

Kemudian, saya mendapat tahu mengenai pertukaran BitMEX, dan ini adalah ciri perdagangan margin yang lebih bermanfaat, tetapi sangat berisiko juga.

Binance dan BitMEX adalah dua juara yang tiada tandingannya di pasaran pertukaran crypto, tetapi mereka sebenarnya untuk tujuan yang berbeza.

Dan banyak orang kehilangan titik ini dan mula berniaga dengan mereka yang sering mengakibatkan kehilangan dana mereka.

Kita mesti memahami bahawa kedua-dua pertukaran tersebut untuk tujuan yang berbeza.

Jadi yang mana satu untuk digunakan? Bila, dan mengapa?

Binance vs BitMex: Mana Yang Lebih Baik?

Sangat penting untuk membandingkan Binance dan BitMEX kerana ini adalah dua pertukaran cryptocurrency yang paling popular dan banyak dari kita menukar banyak altcoin di sini, jadi menjadi mustahak untuk melihatnya dan memahami semua kemungkinan.

Alasan lain yang baik untuk menggunakan dua pertukaran adalah bahawa seseorang boleh melakukan perdagangan dalam banyak mata wang melalui satu muka dan oleh itu tidak perlu membuat beberapa dompet untuk setiap koin / token yang anda jual.

Tetapi itu tidak bermakna anda menyimpan dana anda di Binance atau BitMEX atau pertukaran lain kerana mereka berpusat dan tidak selamat untuk tujuan penyimpanan.

Untuk menyimpan duit syiling, kami telah menjadi penyokong kuat Ledger Nano X dan Trezor dan mencadangkan kedua-duanya kepada pembaca kami.

Kemudahan penggunaan

Binance – Terbaik untuk Dagangan Berhenti / Margin / Masa Depan

Papan pemuka asas Binance

Binance adalah pertukaran crypto-to-crypto yang wujud pada pertengahan tahun 2017, dan sejak itu telah memperoleh bahagian penting dalam bahagian pasaran perdagangan cryptocurrency.

Ia secara konsisten kekal di bursa # 3 teratas dari segi jumlah dagangan dan pada masa ini memperdagangkan lebih daripada 380 cryptocurrency / pasangan di atasnya.

Selain itu, ia mempunyai token asli yang disebut BNB untuk memberi manfaat kepada penggunanya dalam bentuk pengurangan yuran jika mereka memilih untuk membayar yuran perdagangan mereka di BNB. (Lebih lanjut mengenai ini kemudian)

Dan ini adalah perdagangan mata wang kripto di mana seseorang benar-benar dapat membeli / menjual di Binance dan juga seseorang dapat mendeposit / mengeluarkan mata wang ini dengan mudah. Pada tahun 2019, Binance juga memperkenalkan perdagangan margin yang menjadikannya tempat terbiar untuk peniaga margin juga.

BitMEX – Terbaik Untuk Perdagangan Margin

Kajian Dagangan BitMEX

BitMEX bermaksud Bitcoin Mercantile Exchange. Ini adalah platform perdagangan peer-to-peer yang menawarkan kontrak leveraj yang dibeli dan dijual dalam Bitcoin.

Ia berbeza berbanding Binance kerana pada kontrak niaga hadapan BitMEX yang meniru cryptocurrency dibeli dan dijual sedangkan pada Binance perdagangan spot sebenar berlaku.

Margin trading a.k.a. leverage trading adalah istilah yang digunakan di pasaran perdagangan. Pasaran derivatif adalah satu lagi bentuk pasaran perdagangan.

BitMEX adalah pasaran derivatif untuk instrumen crypto. Inilah maksud derivatif:

Derivatif adalah instrumen yang nilainya berasal dari nilai satu atau lebih yang mendasari, yang boleh berupa komoditi, logam mulia, mata wang, bon, saham, indeks saham, dll. Empat contoh instrumen derivatif yang paling umum adalah Pilihan, dan Tukar. (Sumber-www.bseindia.com)

Oleh itu, BitMEX menawarkan derivatif atau kontrak hadapan beberapa cryptocurrency popular yang diselesaikan di BTC, yang bermaksud seseorang hanya boleh mendeposit / mengeluarkan BTC dari BitMEX.

Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai perdagangan Margin?

Baca: Apa itu Margin Trading dalam CryptoCurrency: Pelajari Cara Memulakan

Pasukan

Pasukan Binance

Pasukan Binance kelihatan kukuh dan cara mereka berkembang dalam satu tahun terakhir adalah bukti kemampuan mereka. Pasukan Binance terdiri daripada veteran dari crypto dan juga industri kewangan yang mempunyai pengalaman menjalankan pertukaran crypto lain sebelum ini.

Pasukan Binance

Pasukan BitMEX

Pasukan ini terdiri daripada pemaju berpengalaman, ahli ekonomi, dan peniaga algoritma frekuensi tinggi, yang menjadikannya produk yang boleh dipercayai.

Pasukan BitMEX

HDR Global Trading Limited memiliki sepenuhnya BitMEX. HDR Global Trading Limited (selanjutnya disebut BitMEX) diperbadankan di bawah Akta Syarikat Perniagaan Antarabangsa 1994 Republik Seychelles dan beroperasi dari Hong Kong mulai sekarang.

Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai Pasukan BitMEX di sini.

Struktur Yuran

Struktur Bayaran Binance

Struktur yuran binance adalah yang paling kompetitif dan terendah di pasaran crypto (0.1% yuran perdagangan) dan anda bahkan dapat mengurangkannya lebih jauh jika anda memegang token BNB asli mereka.

Apabila anda menggunakan BNB untuk membayar yuran perdagangan anda, anda akan mendapat diskaun yang besar mengikut jadual yang ditunjukkan di bawah. Anda dapat melihat struktur yuran mereka secara terperinci di sini.

Bayaran-Bayaran

Tambahan, insentif tambahan untuk memegang token BNB adalah bahawa BNB dibakar secara berkala oleh syarikat Binance sehingga meningkatkan nilai token yang anda pegang akhirnya. Lebih dari itu, token ini mempunyai lebih banyak kes penggunaan seperti:

  • Anda boleh membelanjakannya dalam talian
  • Anda boleh mengambil bahagian dalam IEO (Penawaran pertukaran awal)

Struktur Bayaran BitMEX

Bayaran BitMEX tidak begitu mudah, dan itu tidak mungkin kerana ia melibatkan kontrak niaga hadapan dengan cryptocurrency yang berbeza.

Bayaran BitMEX juga berbeza-beza, bergantung pada cryptocurrency yang anda jual dan jenis kontraknya. Berikut adalah pecahan yuran untuk perkara yang sama.

Bayaran BitMEX

Catatan: BitMEX tidak mengenakan yuran ke atas deposit atau pengeluaran. Semasa mengeluarkan Bitcoin, yuran rangkaian Bitcoin minimum ditetapkan secara dinamik berdasarkan beban blockchain.

Cryptocurrencies yang disokong

Duit Bersama Binance

Binance menyokong sejumlah besar syiling / token dan betul bilangan pasangan cryptocurrency yang berdagang di Binance adalah 380.

Dan ini adalah pertukaran crypto-to-crypto yang mengapa anda tidak akan menjumpai pasangan fiat seperti USD atau EUR, tetapi anda boleh membeli mata wang popular lain seperti LTC, ETH, BCH, XRP atau ADA dengan mudah jika anda mempunyai BTC.

Beberapa pasangan cryptocurrency yang berdagang di atas disenaraikan di bawah:

Bitcoin BTC / USDT
Ethereum ETH / USDT
EOS EOS / USDT
Ethereum ETH / BTC
Hebat XLM / BTC
Tunai Bitcoin BCC / USDT
EOS EOS / BTC
Ethereum Classic ETC / USDT
NEO NEO / USDT
Ethereum Classic ETC / BTC
Hebat XLM / USDT
Ontologi ONT / BTC
Tunai Bitcoin BCC / BTC
Cardano ADA / USDT

Syiling yang Disokong BitMEX

Seperti yang saya kongsi sebelumnya, untuk memanfaatkan perdagangan di BitMEX hanya deposit BTC yang diterima, dan tidak ada mata wang lain yang diterima untuk kepentingan perakaunan.

Semua nombor untung dan rugi juga dalam istilah BTC. Itulah sebabnya ia hanya menyediakan dompet BTC untuk mendeposit dan mengeluarkan BTC.

Anda mungkin menjumpai USD di sana sini tetapi itu hanya untuk rujukan, dan BTC yang setara dikira semasa pengeluaran.

Berikut adalah senarai duit syiling dengan nombor leverage mereka yang boleh didagangkan dalam niaga hadapan di bursa BitMEX.

Nama Syiling Memanfaatkan
Bitcoin 100x
Tunai Bitcoin 20x
Cardano 20x
Token EOS 20x
Ethereum 50x
Litecoin 33.33x
Riak 20x

Negara yang Disokong

Negara yang Disokong Binance

Binance menyediakan perkhidmatan ke banyak negara di seluruh dunia. Mereka tidak berkhidmat di China di mana cryptocurrency dilarang. Juga, Binance.com tidak tersedia untuk warganegara AS kerana peraturan dan tidak lama lagi varian A.S. Binance bernama Binance.us akan dilancarkan.

Negara yang Disokong BitMEX

BitMEX terbuka untuk pelanggan di seluruh dunia namun pelanggan AS tidak dibenarkan berdagang dengan kontrak BitMEX kerana tidak diatur di AS.

Tetapi beberapa pelanggan AS telah menggunakan BitMEX menggunakan VPN, tetapi BitMEX melarang ini. Namun, sebilangan peniru menggunakan BitMEX kerana mereka berjaya mengubah sistem.

Sokongan pengguna

Sokongan Pelanggan Binance

Sokongan pelanggan Binance adalah teladan jika anda membandingkannya dengan BitMEX atau pertukaran perdagangan spot lain kerana mereka memberikan sokongan dalam lebih dari 6 bahasa antarabangsa termasuk Bahasa Inggeris.

Selain itu, anda mendapat sokongan standard dari sistem tiket mereka yang boleh anda gunakan bila-bila masa. Anda juga boleh menghubungi sokongan Binance melalui pilihan sokongan sembang langsung mereka seperti yang ditunjukkan di sini dalam waktu operasi yang terhad.

Saya menasihati anda untuk melalui mereka Bahagian Soalan Lazim kerana banyak soalan dijawab di sana sebelum menghubungi pasukan sokongan mereka.

Sokongan Pelanggan BitMEX

Sokongan pelanggan BitMEX lebih baik daripada yang anda lihat di ruang ini kerana mereka mempunyai banyak saluran yang boleh dihubungi oleh pelanggan kepada mereka. Mereka juga memberikan sokongan pelanggan 24/7 melalui saluran komunikasi yang disenaraikan di bawah:

Mereka juga mempunyai komprehensif asas pengetahuan untuk membantu anda menyelesaikan beberapa masalah mendesak yang biasa anda lakukan sendiri.

Kesimpulan: Binance Vs. BitMEX

Binance adalah pertukaran crypto bertaraf dunia, yang sentiasa berinovasi dan menjadi pertukaran untuk setiap tujuan. BitMex di sisi lain sudah bertahun-tahun dan dipercayai oleh banyak peniaga margin. Walau bagaimanapun, ciri perdagangan margin Binance menjadikannya pilihan yang lebih baik dan terbiar antara kedua-duanya.

Berikut adalah carta trend Google mereka:

Binance juga mempunyai aplikasi mudah alih yang berfungsi penuh dan elegan untuk iOS dan Android untuk perdagangan spot sedangkan BitMEX juga mempunyai satu.

Selain itu, UI mereka cukup standard dan boleh digunakan untuk jenis perdagangan mereka. Sebagai contoh, anda akan menemui jenis carta dan petunjuk yang tepat di BitMEX dan juga Binance.

Tetapi jika anda bertanya kepada saya, Binance mempunyai kelebihan kerana UI-nya lebih mesra pengguna. UI BitMEX kelihatan agak ketinggalan zaman.

Terakhir, Binance terus melancarkan program inisiatif komuniti dan airdrops untuk memastikan komuniti terlibat, tetapi BitMEX tidak mempercayai perkara itu.

Ini kerana BitMEX adalah untuk pedagang yang lebih matang dan veteran yang memahami perdagangan margin dan perdagangan kripto sedangkan Binance adalah untuk pemula dan pengguna maju yang mempercayai perdagangan spot.

Buat Akaun di Binance

Buat Akaun di BitMEX

Sekarang masanya untuk mendengar daripada anda: Oleh itu, cubalah kedua-duanya dan kemudian kembali ke sini untuk memberitahu kami pandangan anda! Pertukaran mana yang anda suka dan mengapa? Saya akan menunggu komen anda!

Suka siaran ini? Jangan lupa untuk berkongsi!

Berikut adalah beberapa ulasan pilihan lain yang perlu anda baca seterusnya:

  • Ulasan Binance: Ciri, Yuran pada tahun 2020 (Panduan Permulaan)
  • Kajian BitMEX: Adakah Masih Selamat pada 2020? (Jangan mendaftar sebelum membaca ini)
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map