Adakah Binance pertukaran yang boleh dipercayai atau merupakan penipuan?

Apa kisah di sebalik Binance?

Sekiranya Anda menggunakannya?

Mari dapatkan jawapan untuk semua soalan ini dalam edisi khas ulasan Binance.

Binance kini merupakan pertukaran cryptocurrency yang paling popular di dunia dan ini adalah lengkap kajian semula pertukaran Binance. Saya juga telah membuat liputan mengenai BNB (duit syiling Binance) yang merupakan salah satu duit syiling crypto yang paling tinggi.

Sebelum itu,

Tidak salah untuk mengatakan bahawa banyak dari kita pada masa ini, atau pada titik tertentu pada masa lalu, telah berhadapan dengan masalah kelumpuhan yang terlalu banyak pilihan. Dan tidak perlu dikatakan, ruang crypto hari ini memuji pernyataan itu kepada T!

Kemas kini: Niaga hadapan Binance dilancarkan sebagai asas jemputan. Gunakan pautan di bawah untuk membuat akaun Niaga hadapan Binance secara percuma.

Buat Akaun Binance

Dengan lebih daripada 2100+ mata wang kripto dan +200 pertukaran cryptocurrency untuk dipilih, boleh menjadi trauma untuk memilih yang tepat. Banyak pilihan di pertukaran cryptocurrency boleh menjadi sakit kepala bagi kedua-dua pemula dan peminat crypto yang berpengalaman.

Selain daripada itu, dengan sebahagian besar pertukaran terpusat, selalu ada ketakutan yang kuat untuk diretas.

Namun, di tengah semua ketakutan dan pilihan sukar untuk dibuat, satu pertukaran terpusat telah menonjol dan pastinya menjadikan hidup lebih mudah – Binance.

Penafian: Saya telah banyak kali menggunakan Binance dan dalam catatan ini, saya akan memberitahu anda semua yang saya perhatikan dan juga perkara yang perlu anda ketahui sebelum memulakan.

 • Lihat juga: Pertukaran Cryptocurrency terbaik tahun 2020

Apa itu Binance?

Apa itu Binance

Binance adalah pertukaran cryptocurrency terbesar di dunia. Binance mula wujud sekitar tahun 2017

Binance bermaksud “Kewangan Binari”, dan sebagai pertukaran, ia bertujuan untuk memperkuat masa depan kewangan crypto.

Ia adalah pertukaran terpusat dan mereka berpusat di China. Ia mengaku sebagai alternatif yang lebih baik daripada banyak pertukaran terpusat yang lain kerana mereka telah mengenal pasti titik-titik kesakitan paling utama dari pertukaran terpusat dan berusaha dengan pantas untuk memberikan penyelesaian.

Masalah Yang Binance bertujuan untuk Diselesaikan

Ini adalah masalah berikut yang didakwa diselesaikan oleh Binance:

 • Senibina teknikal perdagangan crypto yang lemah
 • Platform tidak selamat
 • Kecairan pasaran yang lemah
 • Perkhidmatan pelanggan yang lemah
 • Pengantarabangsaan dan sokongan bahasa yang lemah

Jawapan Binance Terhadap Masalah Ini

Binance telah memperkenalkan dan sedang dalam proses memperkenalkan, beberapa ciri untuk mengatasi masalah ini.

Beberapa ciri yang ada pada Binance adalah:

 1. Enjin yang sepadan – Mesin pencocokan Binance, seperti yang dinyatakan dalam kertas putihnya, mampu menangani 1.400,000 pesanan / saat, menjadikan Binance sebagai salah satu pertukaran terpantas di pasaran hari ini. Oleh itu, tidak ada risiko “tersekat” kerana masalah yang sepadan dengan Binance.
 2. Perlindungan Peranti – Mereka menyediakan pelanggan perdagangan lintas platform untuk:

  ● Perdagangan berasaskan web

  ● Android

  ● iOS dan Aplikasi iOS mudah alih

  HTML5 mudah alih

  ● PC (Windows)

 3. Sokongan berbilang bahasa – Dalam kertas putih mereka, mereka berjanji bahawa mereka akan melancarkan Binance di semua antara muka pengguna mereka dalam bahasa Inggeris, Cina, Jepun, dan Korea. Mereka telah menambahkan sokongan untuk laman web mereka dalam bahasa Jepun, Sepanyol, dan Korea (bersama dengan Inggeris dan Cina). Saya akan mengatakan bahawa ini adalah permulaan yang baik hanya dalam dua bulan, dan saya pasti akan ada lebih banyak bahasa yang akan datang kerana penambahan sokongan bahasa sepenuhnya disebutkan secara jelas dalam buku putih mereka.

Ciri dan Faedah Binance:

Spot / Margin dan perdagangan Masa Depan:

Binance menawarkan terminal perdagangan untuk semua jenis peniaga. Sama ada peniaga, hobi atau profesional yang berpengalaman. Mereka bermula sebagai pertukaran mata wang kripto spot, dan sekarang mereka menawarkan perdagangan Margin dan niaga hadapan juga.

Pinjaman Binance:

Binance menawarkan ciri pinjaman kripto di mana anda dapat memperoleh faedah dari penahanan kripto anda. Mereka menyokong banyak duit syiling termasuk Bitcoin, Binance, koin Stabil untuk menamakan beberapa.

Pengambilan Crypto:

Ramai di antara anda mungkin menyedari bukti syiling saham dan anda akan terkejut apabila mengetahui bahawa Binance juga menawarkan ciri-ciri kripto. Satu faedah yang saya lihat di sini adalah, anda juga dapat menemui beberapa projek menarik yang menawarkan ciri khas.

Sub-akaun Crypto (urus akaun untuk rakan, keluarga atau pelanggan anda)

Berapa kerap anda mahu mempunyai banyak akaun di bursa yang sama? Baiklah, ciri sub-akaun Binance sesuai untuk anda. Anda boleh menggunakannya untuk membuat dan mengurus akaun binance rakan, keluarga, dan pelanggan anda. Anda boleh membuat sehingga 200 sub-akaun di bawah satu akaun Binance yang merupakan sesuatu yang luar biasa.

Akaun korporat:

Sekiranya anda ingin memperdagangkan atau menggunakan pertukaran Binance di bawah entiti undang-undang (Perbadanan, LLP, Pvt terhad) atau yang lain, anda juga boleh memohon dan membuka akaun korporat.

Beli aset crypto menggunakan mata wang fiat

Binance telah mula menambahkan banyak pilihan pembayaran fiat untuk membolehkan pengguna di seluruh dunia dapat membeli aset Crypto menggunakan akaun bank tempatan atau kad kredit mereka. Manfaat yang anda dapat di sini adalah, mereka mengenakan yuran yang sangat rendah dan anda boleh memulakan perniagaan secara langsung atau bahkan memperoleh faedah.

Pasukan Binance

Ahli pasukan Binance telah berada di industri kewangan dan crypto selama bertahun-tahun. Pasukan ini telah bekerja dan mengendalikan sejumlah pertukaran, dan mereka telah mengumpulkan rangkaian rakan kongsi yang besar di ruang ini.

Mereka jelas bukan pemula yang cuba menjalankan pertukaran penipuan; mereka memahami risiko dan cabaran dengan baik.

Pada pendapat saya, pertukaran Binance dan token BNB ada di sini untuk kekal.

Inilah sebabnya:

 • Dari sudut pandang ekonomi subjektif, model perniagaan Binance masuk akal, dan berdasarkan undang-undang penawaran dan permintaan yang mudah. Oleh itu, tidak salah untuk mengatakan bahawa harga BNB akan terus naik kerana orang ingin mendapat potongan harga semasa berdagang di bursa Binance.
 • Pemerhatian lain adalah bahawa Binance berkembang dengan sangat pantas dan sudah berada di 10 pertukaran cryptocurrency teratas mengikut jumlah – satu prestasi yang patut disebut untuk pertukaran berusia 3 bulan.
 • Dari model perniagaan mereka jelas bahawa harga BNB akan didorong oleh keuntungan perniagaan mereka yang akhirnya akan digunakan untuk menghancurkan 50% dari semua token BNB. Untuk mencapainya, mereka melakukan banyak perkara inovatif dan kreatif seperti Program Binance Angel, yang Duit Syiling Komuniti Sebulan, yang Pertandingan Pengekodan API Binance, dan pelbagai hadiah.
 • Binance adalah satu-satunya pertukaran yang memberi NeoGAS kepada NEO HODLersnya yang merupakan petanda penggunaan yang baik untuk pelabur NEO dan Binance.
 • Mereka melancarkan diri mereka dalam pelbagai bahasa antarabangsa di semua platform yang merupakan strategi yang baik untuk penggunaan secara besar-besaran.
 • Dan terakhir sekali, cara Binance berkembang dan volumnya bertambah dari hari ke hari, saya tidak akan terkejut jika mereka berada di antara 5 pertukaran teratas dari segi jumlah dalam enam bulan akan datang. Hanya dalam 2 bulan, mereka telah membina senarai 50 cryptocurrency yang diperdagangkan dengan yuran perdagangan 0.1% nominal – jauh lebih murah daripada kebanyakan pesaingnya.

Kajian Pertukaran Binance 2020:

Binance bermula di China pada pertengahan 2017 tetapi beralih ke pangkalan ke Hong Kong dan sekarang di Malta setelah kerajaan China melarang pertukaran cryptocurrency.

Ia adalah pertukaran terpusat tetapi boleh dipercayai kerana walaupun menangani volume secara berkala, belum ada laporan atau penurunan.

Binance, sebagai pertukaran terpusat seperti Bittrex dan Poloniex, menggunakan cara unik untuk membiayai diri mereka sendiri melalui ICO, yang berakhir pada bulan Julai 2017. Dan dengan wang yang dikumpulkan, Binance telah sampai ke tahap dan terus menyelesaikan masalah kesakitan pertukaran terpusat yang mereka telah mengenal pasti dan menjelaskan dalam kertas putih mereka.

Beberapa perkara yang lebih penting …

Binance menawarkan pertukaran (Crypto-to-crypto) dan (fiat-to-crypto), dan anda akan menemui pasaran yang sangat baik untuk pasangan ini dengan jumlah dan kecairan yang besar di Binance.

Pada masa ini, Binance adalah salah satu daripada 3 pertukaran teratas dari segi jumlah on CoinGecko.

Mereka juga mempunyai token Binance asli yang akan saya terangkan lebih lanjut dalam artikel ini.

Pendaftaran, Log Masuk dan Keselamatan Binance

Proses pendaftaran Binance agak mudah dan akaun anda akan diaktifkan dengan serta-merta. Untuk memulakan Binance, anda perlu mendaftar menggunakan ID e-mel anda dan anda akan diberi akaun asas di mana anda mempunyai had pengeluaran sebanyak 2 BTC sehari.

Setelah mendaftar, anda boleh log masuk menggunakan ID e-mel dan kata laluan anda untuk dapat melihat skrin di bawah, di mana anda boleh, dan HARUS, menetapkan pengesahan 2FA dan SMS anda untuk keselamatan tambahan (sangat disyorkan untuk melakukannya).

Binance-Security-Dashboard

Anda juga boleh menggunakan papan pemuka ini untuk menyerahkan dokumen KYC tambahan untuk meningkatkan had pengeluaran anda dari 2 BTC menjadi 200 BTC.

Papan Pemuka Binance

Setelah anda log masuk dan menyediakan semua langkah keselamatan, pergi ke halaman utama Binance untuk melihat papan pemuka ini.

Papan Pemuka Binance

Di papan pemuka ini, anda dapat melihat pasaran untuk BTC, ETH, BNB, dan USTD.

Papan pemuka Binance juga memberi anda akses ke versi papan pemuka lanjutan dan asas. Perbezaan utama antara versi lanjutan dan asas adalah yang pertama mempunyai lebih banyak alat charting dan UI padat dengan lebih banyak parameter untuk dianalisis sedangkan yang terakhir mempunyai UI yang lebih terbuka dan kurang ciri charting.

Versi asas kelihatan seperti ini:

Aplikasi Mudah Alih Binance

Paling tidak, aplikasi mudah alih Binance sangat bagus. Saya menemui aplikasi Binance ketika saya mencari pilihan untuk berdagang di mana sahaja.

Untuk mengulangi, aplikasi perdagangan Binance untuk iOS dan Android adalah yang terbaik yang anda dapati di pasaran.

Untuk menggunakan aplikasi mudah alih, anda perlu membuat akaun di Binance yang anda boleh daftar disini. Setelah anda didaftarkan, anda boleh memuat turun aplikasi iOS atau Android mereka dan mula berdagang kripto dari telefon pintar anda.

(Aplikasi Android | Aplikasi iOS)

Tonton tutorial video ini untuk mengetahui cara menggunakan aplikasi mudah alih Binance.

Struktur Bayaran Pertukaran Binance

Struktur yuran di Binance juga sangat kompetitif berbanding dengan pertukaran rakan sebayanya.

Bayaran perdagangan standard ialah 0.1%. Walau bagaimanapun, untuk menarik balik mata wang yang berbeza, jadual yuran ini berlaku.

Bayaran Pengeluaran Binance

Anda juga dapat mengurangkan yuran perdagangan anda dengan ketara jika ada token HODLer of Binance (iaitu BNB). Apabila anda menggunakan BNB untuk membayar yuran, anda akan mendapat diskaun yang besar (seperti di bawah).

Bayaran Bayaran

Anda boleh mengaktifkan ciri pengurangan yuran perdagangan 50% ini dari papan pemuka mereka di sini.

Ciri Pengurangan Bayaran Binance

Bukan hanya ini, memegang token Binance itu sendiri sangat menguntungkan kerana kenaikan harga mereka hampir pasti dalam jangka masa panjang memandangkan Binance membakar sejumlah token BNB setiap suku tahun untuk memberi ganjaran kepada pemegangnya secara ekonomi.

Berikut adalah kos perdagangan Binance yang dikemas kini, sehingga Mac 2020:

Catatan: Saya telah menjadi token HODLer dari BNB sejak $ 2 per token.

Cryptocurrency yang Disokong Binance

Binance menyokong sejumlah besar cryptocurrency dan mempunyai jumlah yang besar. Tidak perlu dikatakan, anda tidak perlu risau tentang kecairan dana anda.

Anda akan menemui semua cryptocurrency yang popular seperti BTC, ETH, DASH, LTC, NEO, ETC, XRP dll di Binance dan juga beberapa permata langka seperti Dragon chain, Vechain, dan Neblio.

The isi padu pada pertukaran ini yang mempunyai lebih daripada 260 cryptocurrency disenaraikan di ia adalah 165,711 BTC ($ 1.4 bilion), angka yang mengagumkan.

Pertukaran Binance

Negara yang Disokong Binance

Pertukaran Binance dapat diakses oleh pengguna di seluruh dunia. Walau bagaimanapun, terdapat bahagian-bahagian tertentu di dunia yang mempunyai tumpuan pengguna yang tinggi:

Negara yang Disokong Binance

Ini adalah statistik trafik terbaru mereka yang menunjukkan bahawa Binance dapat diakses di kebanyakan negara.

Kemas kini: Binance tidak lagi tersedia untuk Warganegara A.S. Lihat alternatif Binance untuk Pengguna A.S..

Sokongan Binance

Sokongan juga boleh dicontohi jika anda membandingkannya dengan pertukaran rakan sebayanya. Untuk menekankan, Binance memberikan sokongan dalam 7 bahasa!

Setakat ini, tidak ada nombor perkhidmatan pelanggan, tetapi mereka memiliki portal sokongan di mana anda boleh mengemukakan permintaan anda. Jangkakan waktu pemulihan adalah 24 jam.

Anda juga boleh menggunakan pilihan sokongan sembang langsung mereka seperti yang ditunjukkan di sini dalam waktu operasi yang terhad.

Selain itu, mereka Bahagian Soalan Lazim cukup mantap dan jika anda mengatasinya dengan baik, anda mungkin tidak perlu menghubungi sokongan mereka.

Inisiatif Binance

Selain itu, pertukaran Binance terus mengadakan pelbagai pertandingan, pembahagian hadiah dan inisiatif lain untuk penggunanya, beberapa di antaranya adalah:

Sekarang mereka telah melancarkan Laporan projek pihak ketiga yang mempunyai wawasan institusi untuk membantu pelabur membuat keputusan yang lebih baik.

Binance coin: Semua yang Perlu Anda Ketahui

Jumlah Bekalan Syiling BNB & Model perniagaan

Soalan pertama yang terlintas di fikiran saya semasa membaca buku putih Binance adalah:

Apa perlunya ICO untuk pertukaran?

Jawapan untuk ini berdasarkan model perniagaan mereka yang unik, yang dapat menampung diri sendiri dan mudah difahami tanpa formula matematik rumit yang biasanya anda dapati dalam kertas putih.

Tetapi sebelum membincangkan model perniagaan mereka, penting untuk memahami ekonomi token mereka.

Binance Coin (iaitu BNB) adalah token ERC20 dengan bekalan tetap 200 juta. Dari jumlah penawaran ini, 100 juta token BNB diedarkan semasa ICO.

Inilah rupa perpecahan peruntukan akhir:

Binance-ICO

Pada pendapat saya, salah satu sebab untuk memiliki ICO untuk Binance adalah mempercepat proses pembangunan sambil menjadi pemangkin penggunaannya secara besar-besaran melalui insentif yuran untuk penggunanya. Ini meletakkan semua orang dalam situasi menang-menang.

Insentif yuran ini dimungkinkan oleh token BNB yang merupakan bahagian tidak terpisahkan dari pertukaran ini. Anda boleh menggunakan BNB untuk membayar sebarang yuran di platform, termasuk tetapi tidak terhad kepada:

 • Bayaran Pertukaran
 • Bayaran pengeluaran
 • Bayaran penyenaraian
 • Bayaran lain

Selain daripada ini, apabila anda menggunakan BNB untuk membayar yuran, anda akan mendapat diskaun yang besar mengikut jadual yang ditunjukkan di bawah. Anda dapat melihat struktur yuran mereka secara terperinci di sini.

Bayaran Bayaran

Dan yang terakhir, untuk memastikan bahawa setiap orang yang berpartisipasi dengan Binance berakhir dalam situasi menang-menang, setiap suku tahun mereka akan menggunakan 20% daripada keuntungan mereka untuk membeli kembali BNB dan memusnahkannya sehingga akhirnya mereka membeli 50% dari semua BNB ( 100M) kembali.

Mereka mengumumkan semua transaksi pembelian balik di blockchain dan akhirnya akan menghancurkan 100M BNB, meninggalkan 100M BNB dalam edaran.

Ini bertujuan untuk menaikkan harga token BNB.

Cara membeli Syiling BNB (duit syiling Binance)?

Tempat terbaik untuk membeli duit syiling Binance adalah dari Binance exchange itu sendiri.

Klik di sini untuk membeli duit syiling Binance

Setelah anda mendaftar akaun, klik pada dana dan depositkan Bitcoin.

Sekiranya anda belum membeli Bitcoin, Beli bitcoin sekarang dari Coinmama.

 • Pertama, masukkan BTC atau syiling lain di Binance.

Deposit-BTC-inBinance

 • Setelah duit syiling dimasukkan ke dalam akaun Binance anda, pergi ke perdagangan bahagian dan pilih pasangan perdagangan BTC / BNB dari sebelah kanan papan pemuka.

 • Di sebelah kiri, anda akan melihat buku pesanan dan harga di mana pembelian / penjualan berlaku. Anda boleh memilih harga beli anda dari buku pesanan kiri dan membuat pesanan anda dengan memasukkan jumlah syiling BNB yang berkaitan yang anda ingin beli.

Berikut adalah senarai pertukaran cryptocurrency yang mapan yang menyenaraikan BNB:

 • Binance (jelas) -Pasangan yang disokong adalah BNB / BTC, BNB / ETH

Kesimpulan: Adakah Binance Legit & Selamat?

Mengingat semua fakta ini dan pengalaman saya, saya dengan yakin dapat mengatakan bahawa tidak ada pertukaran yang hampir sama dengan Binance dari segi keselamatan, jumlah, dan inisiatif masyarakat.

Seperti yang saya katakan, aplikasi mudah alih mereka sangat senang digunakan.

Walaupun semasa kegelisahan crypto pada bulan Disember 2017 ketika pertukaran seperti Bittrex dan Bitfinex menutup pintu mereka, Binance adalah pertukaran terakhir yang berhenti mengambil pendaftaran baru.

Saya katakan, sebagai kesimpulan, jika anda belum menggunakan Binance, anda harus segera bermula.

Buat Akaun Percuma di Binance

Adakah anda menggunakan Binance untuk membeli, menjual, dan / atau berdagang BTC / ETH? Bagaimana pengalaman anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah. Mahu saya mengkaji pertukaran cryptocurrency lain? Beritahu saya dalam komen.

Suka siaran ini? Jangan lupa untuk berkongsi!

Berikut adalah beberapa ulasan pilihan lain yang perlu anda baca seterusnya:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me