ZCash je anonimna kriptovaluta, ki uporablja zk-snarks za zagotovitev, da so vse informacije v zvezi z uporabniškimi transakcijami varno šifrirane, hkrati pa jih rudarji še vedno preverijo, kar lahko zagotovi, da ni prišlo do dvojne porabe z uporabo nič dokazov.

ZCash uporablja Equihash kot algoritem zgoščevanja, ki je asimetrični spominsko trdni algoritem PoW, ki temelji na splošnem rojstnem problemu. Zanaša se na visoke zahteve glede RAM-a, da bi ustvaril ozka grla pri ustvarjanju dokazov in onemogočil razvoj ASIC-a, podobno kot Ethereum.

Da bi se izognili Instamine ZCash, se bo počasen začetek rudarjenja, kjer bodo nagrade blokov dodeljene počasneje kot običajno.

Pokazali vam bomo, kako rudariti ZCash v Ubuntuju. Kopati ZCash v sistemu Windows Klikni tukaj. Lahko tudi poskusite z rudarjenjem s pogodbo o rudarskem oblaku Genesis Rudarstvo ali Hashflare.

Vendar nimajo vsi dostopa do računalnika in nimajo vsi časa, znanja ali potrpljenja, da bi lahko Zcash začeli kopati sami, še posebej, ker še ni na voljo rudar grafičnega uporabniškega vmesnika (GUI). Če želite rudariti v svojem računalniku, vendar morate za to nekoliko potisniti, ste na pravem mestu. Če pa želite izkoristiti rudarstvo Zcash brez truda, ta vodnik bo naredil trik.

Rudarstvo ZCash na Linuxu (Ubuntu) – DELUJE SAMO ZA 64-bitne sisteme

1. del – Namestitev odvisnosti sistemskega paketa ZCash

Korak 1: Odprite terminal. To lahko storite s klikom na zgoraj levo logotip (1) in iskanje "Terminal". Kliknite Logotip terminala (2). 

2. korak: Najprej namestite odvisnosti, ki jih zahteva Zcash. To lahko storite tako, da v ukazno vrstico vnesete naslednje:

sudo apt-get install \

build-bistveni pkg-config libc6-dev m4 g ++ – multilib \

autoconf libtool ncurses-dev unzip git python \

zlib1g-dev wget bsdmainutils automake

Ta ukaz lahko tudi kopirate (CTRL + SHIFT + C) in prilepite (CTRL + SHIFT + V) v svoj terminal, da ga olajšate. Ko vnesete ukaz, pritisnite enter. 

3. korak: Ko vnesete ukaz, boste pozvani k vnosu gesla. Vnesite in pritisnite enter.

4. korak: Terminal vas bo tudi prosil, da potrdite dejanje. Napiši "Y." in kliknite Enter, da sprejmete 

5. korak: Prenesite repozitorij Zcash, tako da vnesete naslednji ukaz: "klon git https://github.com/zcash/zcash.git". To bo ustvarilo novo mapo z imenom ZCash znotraj vašega "Datoteke" imenik. 

6. korak: Ko se repozitorij ZCash konča s prenosom, pojdite v mapo ZCash, tako da vnesete ukaz: "cd zcash". In pritisnete enter. 

7. korak: Znotraj datoteke Zcash morate dobiti javni ključ za preverjanje in preverjanje alfa. Vnesite ukaz:

git checkout v1.0.1

./zcutil/fetch-params.sh

Te tipke so 1,5 GB, zato lahko ta postopek traja nekaj časa.

2. del – Sestavljanje ZCash

Ko prenesete in namestite vse odvisnosti sistemskega paketa, jih lahko sestavite in zgradite zcashd.

Korak 1: Za prevajanje ZCash vnesite naslednji ukaz: "./zcutil/build.sh -j $ (nproc)".

3. del – Zagon ZCash

Korak 1: Pred zagonom Zcash-a moramo ustvariti mapo za konfiguracijsko datoteko. Zunaj terminala pojdite na "Datoteke" (1), Z desno miškino tipko kliknite kjer koli in ustvarite mapo z imenom ".zcash". 

2. korak: Morda boste videli, da je mapa, ki ste jo pravkar ustvarili, izginila. To je zato, ker Linux prepozna mape, ki se začnejo z "." kot skrita mapa. Za ogled skritih map kliknite CTRL + H.

3. korak: Zdaj boste morali v mapo .zcash, ki ste jo pravkar ustvarili, ustvariti konfiguracijsko datoteko, znova kliknite z desno tipko miške in izberite "Nov dokument", potem "Prazen dokument".

4. korak: Odprite nov dokument, ki ste ga pravkar ustvarili, in prilepite naslednjo konfiguracijo:

rpcuser = uporabniško ime

rpcpassword = geslo

 

5. korak: Datoteko shranite in zaprite, nato pa jo preimenujte v "zcash.conf".

5. korak: Zdaj se vrnite na terminal in vnesite naslednji ukaz: "./ src / zcashd -daemon".

Če ste zaprli terminal, vnesite "cd zcash" odpreti mapo zcash (ukaz bo deloval samo v mapi zcash).

 

4. del – Rudarstvo ZCash

Zdaj, ko vemo, da je bil ZCash pravilno nameščen, lahko začnemo rudariti nekaj zcash-a.

Korak 1: Z vnosom ukaza ustavite deamon ZCash "./ src / zcash-cli ustavi se". 

2. korak: Pojdite na Datoteke (1) in vnesite svoj .zcash (2) mapo

 

3. korak: Zdaj uredite svojo konfiguracijsko datoteko "zcash.conf" in mu dodajte eno vrstico: "gen = 1" in save dokument.

4. korak: Znova zaženite deamon ZCash z vnosom ukaza: "./ src / zcashd -daemon". ponovno

In to je to! Zdaj uradno kopate testne kovance ZCash. Ne boste videli svojega hashrateja ali kakršnih koli informacij v zvezi z njim, lahko pa preverite svoje stanje in druge informacije o verigi blokov, tako da vnesete in vnesete ukaz: "./ src / zcash-cli getinfo". Pridobivanje novih testnih kovancev lahko traja nekaj časa, zato, če niste, ste vse naredili pravilno, se prepričajte, da ima vaša "gen = 1" linijo in počakajte nekaj ur, preden preverite stanje.

Vnesite ukaz: "./ src / zcash-cli listunspent" da dobite podrobnejše informacije o svojih kovancih in denarnici.

Rudarstvo ZCash v sistemu Windows

ZCash trenutno ne podpira operacijskega sistema Windows niti za zagon različice 1.0. Različica s podporo za Windows je predvidena za naslednjo izdajo. Če ste uporabnik sistema Windows in želite rudariti ZCash, lahko Linux namestite na navidezni stroj ali počakate na izdajo sistema Windows. Če se odločite za zagon Zcash-a na navideznem računalniku, morate slediti navodilom na ta video. Ko je Ubuntu nameščen na navideznem računalniku, od začetka sledite navodilom v tem priročniku

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me