Ethereum

Ethereum rudarjenje je najbolje opraviti tako, da se pridružite rudarskemu bazenu – tako da v vašo denarnico teče stalen tok Etra (ETH). V tem priročniku vam bomo po korakih pokazali, kako to storiti.

 V našem "Kako izkopati Ethereum na računalniku z operacijskim sistemom Windows" pokazali smo vam, kako namestiti vso programsko opremo, da boste lahko računalnik rudarili z grafično kartico in če tega ne boste uspeli, s svojim procesorjem. Vendar to ni celoten postopek, saj je pri samem rudarjenju možnost, da bi našli blok, neverjetno majhna glede na skupno količino zgoščevalne moči v omrežju – zato je najboljša možnost, da se pridružite rudarskemu bazenu, da izravnate volatilnost donosov – o tem lahko preberete prednosti pridružitve Bitcoin ali Ethereum rudarskemu bazenu tukaj.

1 – Prepričajte se, da imate naslov

Korak 1: Če ste prebrali naš vodnik tukaj o tem, kako nastaviti računalnik za pridobivanje Ethereuma tja ste večino poti – pravzaprav potrebujete le naslov, ki ga dobite iz denarnice EthDev – kar je v bistvu lep vmesnik za popolnoma enak postopek. Razlog, zakaj potrebujete denarnico ali naslov, je, da bazenu poveste, kam naj plačate svoj denar! Ni vam treba sinhronizirati verige blokov – ponudnik rudarskega bazena bo to naredil namesto vas!

2 – Povezava z bazenom

2. korak: Ko imate naslov, morate zagnati ethminer – in če tega še niste namestili, lahko to storite tako, da sledite razdelku. 

2.1 Zdaj moraš prenesi Ethminer zaradi česar vaš GPU ali CPU zažene algoritem razprševanja, ki je bistven za zaščito Ethereum omrežje z dokazili o delu. To lahko prenesete tukaj in se prepričajte, da se pomaknete navzdol do dna strani, da dobite pravo različico – zadnja in najsodobnejša je na koncu.

2.2 Kliknite prenos in kliknite namestitev. Vaš požarni zid lahko povzroča težave, vendar samo kliknite dovoli, če to stori. Enako velja za okna in če programske opreme ne prepozna ali odobri – na zahtevo povejte oknu, da je v redu. Kliknite postopek namestitve, dokler Ethminer ni nameščen.

CPP Ethereum

2.3 Odpreti morate še en ukazni poziv, kot v koraku 4 – tako boste dobili dve strašljivi okenci. Preprosto kliknite z desno miškino tipko na že odprti ukazni poziv v opravilni vrstici na dnu strani in kliknite ukazni poziv v meniju, ki se prikaže. Odpre se nov ukazni poziv z C: \ users \ uporabniško ime>. To je napačno mesto za iskanje etminer zato mu morate povedati pravi kraj, da ga najdete.

2.4 Vrsta "cd /" v novo odprti ukazni poziv, ki bi moral izgledati tako "C: \ users \ uporabniško ime>cd /" in nato pritisnite enter. Zdaj bi morali videti "C: \>", Pravkar ste uporabili "cd" ukaz oz "spremeni imenik" ukaz, da ukazni poziv pogleda na pogon C: / – ne na vašo uporabniško datoteko.

2.5 Vnesite cd prog in nato pritisnite gumb jezička. To bi moralo izgledati takole "C: \>cd prog" in nato pritisnite "zavihek" ki bo samodejno dopolnil besedno zvezo za najbližje prileganje v vozilu C: tako kot samodejno besedilo na vašem telefonu Iphone. Po pritisku "zavihek, ki bi ga morali videti C: /> cd "Programske datoteke" in pritisnite enter, ki vam bo dal novo vrstico C: \ Programske datoteke>.

2.6 Vnesite cd cpp in nato pritisnite zavihek in potem vnesite. To vas popelje v novo nameščeno Programska oprema Ethereum Mining mapo. In to bi moralo izgledati takole po pritisku na zavihek C: \ Programske datoteke>cd cpp-ethereum in pritisnete tipko enter C: \ Programske datoteke \ cpp-ethereum>

3. korak: Zdaj, ko imate naslov ethereum in ste namestili in dobili Ethminer ob zagonu morate etminerju povedati, kaj naj stori – in to v bistvu pomeni, da etminerju rečete, naj se poveže z vašim rudarskim bazenom, in rudarskemu bazenu, kam naj pošljejo svoje minirane altcoine – vaš naslov.

4. korak: Izbira Rudarski bazen Ethereum je lahko nekoliko zapleteno in si lahko ogledate naš vodnik tukaj, kako in zakaj jih nabrati. Zaradi argumenta, ki smo ga izbrali nanopool ki imajo tukaj to povezavo:

http://eth1.nanopool.org:8888/

Najprej morate k temu dodati svoj naslov – naš je videti tako: 0x154230ed91d1e711e56b9c0f88b5ba5fd2b0503f (če se počutite radodarno, nam za ta vodnik napišite eter!)

 Na koncu bi moral imeti nekaj takega.

http://eth1.nanopool.org:8888/0x154230ed91d1e711e56b9c0f88b5ba5fd2b0503f

Nato morate v polje ukaznega poziva od 2. koraka vnesti naslednje:

ethminer.exe -F http://eth1.nanopool.org:8888/0x154230ed91d1e711e56b9c0f88b5ba5fd2b0503f -G

povezava rudarskega bazena ethereum

 

Zdaj ste povezani in v rudarstvu bi morali začeti prejemati ethereum na svoj naslov. Vendar je to odvisno od tega, s čim rudarite – če je vaš CPU -, bo majhen, če pa je vaša grafična kartica, pa bo veliko več, saj je bil Ethash zasnovan za kopanje na grafičnih procesorjih. Lahko se odjavite grafične kartice tukaj in si oglejte, koliko kopajo, razmerja med njihovo učinkovitostjo in dobičkom

Če obstajajo težave, vnesite komentar na dnu tega članka in skupnost vam bo pomagala začeti! Če ima kdo kakšno idejo za poenostavitev tega vodnika, nam to sporočite in ga bomo čim prej posodobili! In če je to pretežko, lahko vedno sledite našemu drugemu vodniku o tem, kako zamegliti rudnik ethereuma – metoda brez težav pri pridobivanju ethereuma!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me