3commas: Bot Perdagangan Cryptocurrency Generasi Seterusnya

Ini adalah panduan yang ditaja dan tidak mewakili nasihat pelaburan dari CryptoCompare. Harap buat dengan berhati-hati semasa berurusan dengan sebarang Penawaran Syiling Permulaan dan jangan sekali-kali melabur lebih banyak daripada apa yang anda mampu kehilangan.

Pasaran mata wang kripto sangat tidak stabil, namun, turun naik ini sebenarnya dapat digunakan untuk memperoleh keuntungan jika seseorang mempunyai alat yang tepat. Biasanya, pengguna baru dan tidak berpengalaman, gagal merealisasikan keuntungan yang berpotensi semasa berdagang cryptocurrency terutamanya kerana ketidakmampuan mereka untuk memantau pertukaran yang berbeza untuk beberapa syiling yang berbeza, kerugian berhenti yang tidak betul atau mengambil strategi keuntungan dan kurangnya pemberitahuan masa nyata. Ini adalah beberapa masalah atau had yang dihadapi oleh pengguna semasa berdagang cryptocurrency. Oleh itu, kualiti perdagangan mereka tidak cukup baik untuk memperoleh keuntungan maksimum.

Apa itu 3commas.io?

3 koma adalah bot perdagangan cryptocurrency yang meningkatkan kualiti perdagangan dengan membenarkan peniaga mengawal dan menggunakan ciri yang mereka perlukan untuk memaksimumkan keuntungan perdagangan cryptocurrency mereka. Syarikat itu memanggilnya Smart-Trading.

Pengguna yang ingin menggunakan pendekatan Smart-Trading, yang dilaksanakan oleh alat 3commas, akan memiliki akses ke beberapa fitur eksklusif:

  • Pengguna boleh berdagang di semua pertukaran dari satu antara muka iaitu dari tetingkap 3commas. Pada masa ini ia menyokong Bittrex, Bitfinex, Binance, KuCoin dan Poloniex.
  • Henti rugi dan ambil untung kontemporari.
  • Mengikuti mekanisme yang dapat membantu pengguna mengesan semua perubahan pasaran dan mengehadkan kerugian.
  • Pemberitahuan berguna mengenai keadaan pesanan dan nota pesanan.
  • Jurnal peniaga – Ringkasan automatik statistik perdagangan anda dari semua bursa dalam satu laporan yang mudah.

Aplikasi / perkhidmatan dapat diakses melalui penyemak imbas web atau mudah alih apa pun sehingga pengguna tidak perlu bimbang tentang banyak aksesibilitas peranti.

Bagaimana 3commas Berfungsi?

Akses Semua Pertukaran Dalam Satu Tetingkap

Apabila pengguna mendaftar pada 3commas menggunakan ID e-melnya, dan log masuk untuk pertama kalinya, dia akan melihat papan pemuka. Di papan pemuka, pengguna dapat mengesan keseimbangan, harga dan ciri akses cepat lain seperti ‘Sambungkan ke bursa’. 3 koma kini menyokong lima pertukaran (BittrexBitfinexBinanceKuCoin dan Poloniex.) dan mana-mana pengguna boleh menghubungkan semua pertukaran ini ke 3kom dan mengawalnya dari satu tetingkap.

Henti-rugi dan Ambil Keuntungan Kontemporari Kehilangan kerugian atau pengambilan untung kontemporari diurus dan dilaksanakan dalam masa nyata mengikut tujuan yang telah ditetapkan oleh pengguna. Berikut adalah contoh: Katakan pengguna ingin membeli duit syiling dan harga masuk adalah $ X. Dengan 3commas, pesanan sebenarnya akan dibuat di bursa pilihan pengguna apabila bot 3commas mengesan bahawa syarat pembelian dipenuhi. Begitu juga, apabila stop-loss harus diaktifkan, ia akan sentiasa memeriksa untuk mengetahui apakah syarat yang ditetapkan oleh pengguna benar-benar sesuai pada masa itu.

Henti-Henti Mengikuti:

Sebagai contoh, pengguna membeli 1 ETH untuk 0,05 BTC, dan menetapkan matlamat stop-loss dalam sistem, misalnya, 10% (0,045BTC) dan untung ambil ditetapkan pada 20% (0,06 BTC). Henti rugi yang mengikuti selalu mengikuti harga dan menggerakkan stop-loss setelah harga bergerak menuju sasaran untung ambil. Sebagai contoh, anggaplah harga ETH meningkat sebanyak 10% (0.55 BTC). Sekarang stop-loss 10% akan disusun semula menjadi 0.0495 BTC.

Ambil Untung yang Meninggalkan:

  1. Seorang pengguna membuka kedudukan pada harga, misalnya, $ 5, dan keuntungan yang ditetapkan menjadi $ 6. Keadaan TP itu sendiri bermaksud bahawa apabila harganya mencecah $ 6, kedudukan anda akan ditutup, dan anda akan mendapat $ 1.
  1. Ikut ambil untung diperlukan untuk memaksimumkan keuntungan, kerana jika nilai kedudukan meningkat, ia tidak akan menutupnya pada harga tetap, tetapi akan menaikkan keadaan penutupan sementara nilainya naik. Sekiranya pengguna bertaruh Trailing TP menjadi $ 7 (40% pertumbuhan dari yang awal), sementara harganya naik – $ 6 (20%), $ 7 (40%), $ 8 (60%) – kedudukan penutup berubah dan ambil untung bertambah.
  1. Pada saat harga turun lebih dari X% (yang akan dipilih pengguna dalam tetapan), kedudukan ditutup. Sekiranya ini berlaku, misalnya, pada harga $ 9 dolar, pengguna juga akan memperoleh $ 3, berkat keuntungan untung.

Pemberitahuan Masa Nyata

3 koma pengguna juga boleh mengaktifkan pemberitahuan untuk telefon bimbit, di penyemak imbas, dan e-mel dari sudut kanan atas di bawah tetapan di sini. Mereka juga dapat menyesuaikan jenis pemberitahuan yang ingin dan tidak ingin mereka terima.

Tambah Nota Untuk Perdagangan

Pengguna juga dapat menambahkan nota / komen dalam pesanan perdagangan mereka sehingga mereka dapat mengingat atau mendapatkan jejak auditnya dalam laporan itu sendiri mengapa dan kapan perdagangan itu dilakukan. Komen seperti ‘anda ingin menyimpan duit syiling ini selama 6 bulan akan datang’ juga dapat dilampirkan pada pesanan tertentu, untuk berdagang dengan lebih berkesan melalui 3commas.

Diari Pedagang

Buku harian pedagang adalah satu lagi ciri luar biasa, di mana pengguna mendapat laporan gabungan perdagangan yang telah mereka buat di semua bursa yang dihubungkan melalui 3commas. Pengguna juga akan dengan mudah menyedari sekilas pandang, dengan melihat buku harian ini, keuntungan atau kerugian yang mereka alami pada perdagangan tertentu dalam jangka masa tertentu.

Portfolio Ikut / Salin

Pengguna akan mempunyai pilihan untuk meneroka portfolio orang lain melalui alat ini dan menganalisis prestasi mereka dengan mengikuti portfolio tersebut. Pengguna juga boleh menyalin portfolio jika mereka mahu, tetapi untuk ciri ini digunakan pengguna harus mempunyai pertukaran tertentu yang dihubungkan dengan 3kom.

Struktur Yuran

3 koma mengurangkan banyak kerumitan untuk pelbagai pengguna pertukaran. Komisen 0.25% pada jumlah transaksi dikenakan untuk setiap Smart Trade (Buy) atau Smart Sell (Sell) yang dibuat. Penggunaan infografik dan portfolio, pengimbangan automatik, khususnya, kini percuma pada 3kom.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai 3kom, lawati mereka Laman web, Twitter atau muat turun Aplikasi iOS daripada Stor aplikasi secara percuma.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map