DeHedge – Platform Lindung Nilai Risiko untuk Pelabur Cryptocurrency

Ini adalah panduan yang ditaja dan tidak mewakili nasihat pelaburan dari CryptoCompare. Harap buat dengan berhati-hati semasa berurusan dengan sebarang Penawaran Syiling Permulaan dan jangan sekali-kali melabur lebih banyak daripada apa yang anda mampu kehilangan.

Setiap hari ICO baru dicipta, dengan idea yang lebih baru dan lebih inovatif, industri ini mewujudkan peluang besar untuk pelabur dan peminat. Melabur dalam cryptocurrency dan token menjadi sangat kerap pada masa kini. Pada tahun 2017, jumlah dana yang dilaburkan dalam ICO (Penawaran Syiling Permulaan), menurut Coindesk, telah melebihi $ 3.5 bilion. Token cryptocurrency mempunyai pertumbuhan hasil yang belum pernah terjadi sebelumnya, sementara masih menjadi aset pelaburan yang sangat berisiko.

Walau bagaimanapun, adalah penting untuk diperhatikan bahawa pelaburan dalam ICO dan cryptocurrency juga boleh memberikan hasil negatif yang dapat menandingi keuntungan projek yang berjaya. Terdapat banyak ICO yang gagal di mana pelabur mengalami kerugian atau akhirnya kehilangan pelaburan mereka sepenuhnya.

Pada masa ini, tidak ada penyelesaian yang menawarkan perlindungan dari pasaran cryptocurrency dan tidak ada yang memperhatikan kepentingan pelabur. Ini membawa kepada kemunculan projek penipuan yang menjalankan ICO untuk mengumpulkan wang dan cepat hilang. Walau bagaimanapun, instrumen lindung nilai boleh menjadi penyelesaian sekiranya berlaku kehilangan sebahagian atau keseluruhan dana.

Apa itu DeHedge?

Di sinilah dimana DeHedge datang, sebuah syarikat yang sedang membangun dan melaksanakan alat lindung nilai untuk pasaran cryptocurrency dan token ICO. Menurut pasukan DeHedge, lindung nilai adalah strategi yang berkesan untuk melindungi daripada turun naik kadar token dan cryptocurrency. Mengurangkan risiko pelabur, hingga tahap tertentu, juga mengurangkan potensi keuntungan mereka dengan jumlah premium Hedge. Peruntukan yang diberikan ditentukan di bawah.

Pelabur yang memperoleh lindung nilai dalam jumlah kos token projek yang dibeli akan menerima pampasan dalam jumlah kerugian yang berlaku sekiranya harga token jatuh. Oleh itu, pelabur membayar nilai lindung nilai untuk peluang menerima pampasan.

DeHedge menawarkan pelbagai model untuk membayar pampasan kepada pelabur. Pelabur boleh menerima pembayaran dari platform DeHedge dalam jumlah kerugian yang dialami semasa mengekalkan token yang terakhir dibeli, atau pembayaran dari platform DeHedge dalam jumlah 100% yang dibayar untuk token lindung nilai sebagai pertukaran dengan DeHedge Token (DHT) yang telah jatuh harga.

Lindung nilai berlaku melalui pembelian atau penjualan kontrak DeHedge di crypto-exchange, dengan syarat sekatan tertentu.

Bagaimana ia berfungsi

DeHedge menawarkan perlindungan lindung nilai untuk dua jenis projek:

Pra-Jual dan Proyek penjualan (Pra-ICO, ICO), token yang tidak beredar di pasaran, dan memproyeksikan token yang diperdagangkan di pertukaran crypto.

Risiko Lindung Nilai Semasa Melabur Ke Dalam ICO

DeHedge melakukan pemarkahan untuk projek yang hanya bersiap untuk penempatan awal token mereka (Pra-ICO, ICO) berdasarkan kriteria yang dikembangkan oleh pasukan analitiknya dengan kerjasama pakar Rusia dan antarabangsa terbesar dalam penilaian risiko pelaburan dalam produk berisiko tinggi, yang membantu menyusun algoritma yang membolehkan DeHedge memberikan skor untuk projek dalam lingkungan 0 hingga 100.

Hasil daripada sistem pemarkahan, projek tersebut ditolak (jumlah mata markah berada di bawah nilai minimum yang ditentukan) atau menjalani prosedur penilaian tambahan untuk merumuskan cadangan lindung nilai bagi pemegang Token DHT.

Berdasarkan hasil proses ini, kos kedudukan lindung nilai dan keadaan penting diberikan.

Pengguna di laman web dehedge.com dan pemilik Token DHT dapat memilih projek, risiko yang ingin mereka lindung nilai, dan waktu lindung nilai. Pemilik DHT memilih projek dan tempoh lindung nilai dan membayar premium lindung nilai dengan menghantar token DHT ke DeHedge.

Kejadian lindung nilai untuk projek yang memasuki tahap ICO dianggap sebagai fakta bahawa harga pasaran token projek di bursa lebih rendah daripada harga yang ditentukan dalam kontrak DeHegde (biasanya harga ICO).

Maklumat mengenai kejadian lindung nilai diterbitkan di laman web dehedge.com di akaun peribadi pembeli lindung nilai dan juga dikirimkan melalui e-mel. DeHedge menerima maklumat mengenai penurunan kadar token melalui crypto-exchange API, di mana token yang telah dipilih oleh pelabur untuk melindung nilai disenaraikan. Fungsi penyelesaian tuntutan pampasan kerugian adalah automatik. Pampasan lindung nilai dibayar melalui kontrak pintar Ethereum. Pembayaran lindung nilai dihantar ke butiran dompet pembeli lindung nilai.

Token yang diperdagangkan secara terbuka di bursa kripto.

Sukar untuk meramalkan kadar pertukaran token yang diperdagangkan secara terbuka. DeHedge memberi peluang kepada pelabur untuk menerima liputan lindung nilai dan lindung nilai terhadap turun naik kadar token semasa tempoh lindung nilai.

Pengguna laman web dehedge.com melihat antara muka sebagai senarai token aplikasi. Setiap token mempunyai beberapa pilihan sementara untuk lindung nilai dan julat harga. Setiap pilihan untuk kadar lindung nilai mempunyai kos. Pada masa yang sama, kadar perdagangan rata-rata DeHedge White Paper 19 semasa yang diperoleh oleh API untuk setiap token dikira berdasarkan data yang dikumpulkan dari sekurang-kurangnya dari tiga pertukaran yang berbeza (jika data tersebut tersedia). Mekanisme ini membolehkan penerimaan maklumat secara automatik mengenai kadar cryptocurrency atau token tanpa mengakses laman web bursa.

DeHedge memberitahu pengguna tentang peristiwa lindung nilai melalui e-mel. Pengguna boleh mengaktifkan titik tolak harga token yang mencetuskan pampasan automatik oleh DeHedge. Dalam kes ini, DeHedge secara automatik akan membayar pampasan lindung nilai. DeHedge membayar faedah lindung nilai untuk dompet crypto pengguna lindung nilai. Orang yang dilindung nilai dibayar dalam jumlah kerugian yang ditanggung atau sepenuhnya melalui pertukaran token projek yang telah jatuh harga.

Untuk maklumat lebih lanjut, rujuk DeHedge Kertas putih.

Token / ICO

Token DeHedge (DHT) adalah token patuh ERC20 yang dibina di blockchain Ethereum. Token tersebut digunakan dalam aplikasi untuk membayar perkhidmatan lindung nilai.

10,000,000,000 (sepuluh bilion) Token DeHedge akan dikeluarkan. 25% token akan ditawarkan untuk penempatan semasa Pra-Jualan dan ICO kerana DeHedge tidak mengecualikan kemungkinan melakukan pusingan penjualan tambahan untuk meningkatkan rizab utama dan memperluas skala perniagaannya. DeHedge akan mengadakan Pra-penjualan pada 15 Mac 2018 dan dijangka berakhir pada 29 Mac 2018. Penyumbang mendapat 25% bonus semasa Pra-penjualan dan tiada bonus semasa ICO. Jualan awam akan bermula pada bulan April, 2018. Had keras untuk Pra-Jualan adalah 3,000,000 USD dan 30,000,000 USD untuk ICO.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map