Ini adalah panduan yang ditaja dan tidak mewakili nasihat pelaburan dari CryptoCompare. Harap buat dengan berhati-hati semasa berurusan dengan sebarang Penawaran Syiling Permulaan dan jangan sekali-kali melabur lebih banyak daripada apa yang anda mampu kehilangan.

Setiap kali seseorang bermain permainan dalam talian, barang maya diperoleh pada masa yang dihabiskan untuk permainan. Barang-barang ini boleh berbeza-beza dari barang seperti pedang, perisai, kereta, atau hanya tumpukan kristal. Malangnya, permainan dalam talian tidak berhubung antara satu sama lain, dan perdagangan di antara mereka tidak selamat dan boleh dipercayai.

Pada masa ini, terdapat ribuan permainan, di mana orang berpotensi melakukan perdagangan dan pertukaran barang digital. Walau bagaimanapun, kerana ketidakupayaan pembangun permainan untuk menyediakan di pasaran perdagangan permainan, ini masih belum berlaku.

Sebab lain mengapa membeli barang maya tidak selamat seperti barang fizikal yang lain, adalah kerana ia tidak dilindungi oleh perlindungan pembeli. Sebagai sebahagian daripada kemas kini terbaru mengenai dasar penipu, Valve, platform permainan dalam talian menyatakan:

"Kami bersimpati dengan orang-orang yang menjadi mangsa penipuan, tetapi kami memberikan cukup maklumat di laman web kami dan dalam sistem perdagangan kami untuk membantu pengguna membuat keputusan perdagangan yang baik. Komuniti kami memberikan item nilai yang sekurang-kurangnya sebahagiannya ditentukan oleh kekurangan item tersebut. Sekiranya lebih banyak salinan item ditambahkan ke ekonomi melalui pengembalian inventori, nilai setiap contoh item tersebut akan dikurangkan."

Penyelesaian DMarket

DMarket, pasaran global yang terdesentralisasi untuk memperdagangkan item digital, telah menghasilkan penyelesaian merentas platform yang membolehkan pengguna memperdagangkan barang maya dari mana-mana permainan. Pengguna akan dapat melakukan pesanan beli / jual satu klik dengan mudah untuk setiap kemungkinan aset, mata wang, item, kulit, atau objek permainan lain.

Projek ini juga akan menawarkan penyelesaian unik untuk pembangun permainan, DMarket API. API akan membolehkan item dalam permainan disatukan ke kedai dalam talian yang popular, digunakan sebagai pembayaran untuk barang dan perkhidmatan, atau diterima sebagai pinjaman. DMarket yang berpotensi akan membolehkan item dalam permainan menjadi aset sebenar. Apabila ini berlaku, pengguna mungkin dapat menginsuranskan aset dalam permainan atau menerima pinjaman dari bank menggunakan aset maya sebagai jaminan. Selain itu, pasukan ini juga sedang berusaha mencari penyelesaian permainan mudah alih untuk iOS dan Android.

Bagaimanakah ia berfungsi?

The DMarket sistem terbahagi kepada dua bahagian. Yang pertama adalah pangkalan data blockchain yang terdesentralisasi – sistem penyimpanan maklumat tersebar sepenuhnya untuk semua transaksi yang berlaku dalam permainan atau di platform perdagangan. Blockchain DMarket akan memanfaatkan teknologi kontrak pintar, yang akan memastikan ketelusan dan keselamatan transaksi untuk semua peserta. Sebagai tambahan, teknologi ini memungkinkan untuk mengurangkan kos transaksi.

DMarket akan menggunakan beberapa fungsi melalui penggunaan kontrak pintar seperti, pengesahan kehadiran item dalam permainan (berdasarkan HASH) dan kuantiti yang ada, pemantauan keselesaan pengguna untuk membeli item tertentu, dan parameter lain yang akan ditetapkan oleh pengguna atau platform.

Selepas pembelian yang berjaya, kontrak pintar, yang bertanggungjawab untuk membuat penjelasan kos bersama, diaktifkan.

Bahagian kedua sistem DMarket adalah platform perdagangan bebas yang mampu memproses ratusan ribu operasi sesaat dan berinteraksi dengan data blockchain pada masa yang sama. Lapisan ini dikembangkan menggunakan GoLang, PostgreSQL. Untuk memberikan prestasi terbaik, pemaju DMarket telah memilih seni bina perkhidmatan mikro dengan RestFull API. Kluster, dibina di atas Kubernetes, memastikan kestabilan operasi perkhidmatan mikro.

Sistem DMarket juga menggunakan perkhidmatan penyimpanan multimedia bebas. Perkhidmatan ini berinteraksi dengan blockchain dan platform perdagangan, berfungsi sebagai penyimpanan sumber media berkelajuan tinggi. Berkat seni bina perkhidmatan ini, walaupun pemutusan sepenuhnya tidak akan mempengaruhi kesinambungan dan keselamatan data.

Integrasi API DMarket

Untuk menguruskan item dalam permainan, pembangun permainan akan menerima semua alat yang diperlukan dalam bentuk dokumentasi API, perpustakaan DLL atau penyelesaian siap pakai yang akan dikembangkan untuk enjin permainan popular, mempermudah integrasi API DMarket. Pada masa ini, pasukan sudah mengembangkan perkhidmatan yang akan membantu permainan yang ditulis dalam Unity 3D, CryEngine atau Unreal Engine untuk menjadikan proses penyesuaian secepat dan mudah difahami.

Bagaimana sistem berfungsi dari perspektif pengguna akhir?

Pengguna perlu membuat akaun di platform DMarket. Secara automatik, sistem membuat dompet berdasarkan Token DMarket. Setelah pengguna mendapat akses ke akaunnya, dia dapat segera mulai mengerjakan dompet, menambahkan jumlah Token DMarket atau item dalam permainan yang diperlukan yang disokong oleh pasar. Pembelian Token DMarket boleh dilakukan dengan kad kredit. Sistem ini juga membolehkan penukaran cryptocurrency segera menjadi Token DMarket.

Untuk menjalankan operasi perdagangan, sistem secara automatik menyegerakkan item dalam permainan pengguna dengan akaun peribadinya di blockchain dan marketplace. Penyegerakan dilakukan dengan bantuan API menggunakan kelayakan pengguna untuk mendapatkan kebenaran.

Untuk melaksanakan penyegerakan ini dan interaksi keseluruhan permainan dengan platform perdagangan, pembangun permainan akan diberikan API yang akan mengandungi beberapa kumpulan kaedah asas. Buku putih berbunyi:

“Kaedah untuk mendaftarkan pembangun dalam sistem, sementara sistem mendaftarkan akaun baki baru untuk pembangun; Kaedah untuk menghasilkan nilai HASH untuk setiap item permainan (HASH akan digunakan sebagai nilai unik, untuk memperhitungkan item maya.); Kaedah untuk memindahkan nilai HASH dalam rangkaian antara pemain dan penjual; Kaedah yang membolehkan pengenalan keadaan setiap item permainan; Kaedah yang mengesan parameter tertentu dari objek maya tertentu. “

Token dan ICO

DMarket Coin adalah satu-satunya cryptocurrency yang beroperasi di DMarket. Semua urus niaga dengan barang digital (termasuk yuran) dibuat dalam DMarket Coin sahaja. Selepas Tahap Jualan Token # 2, semua penyumbang akan menerima Token DMarket ERC-20 yang dapat ditukar di rangkaian Ethereum. Selepas pelancaran rangkaian DMarket utama, ini akan ditukar 1-ke-1 dengan Koin DMarket asli. Jumlah token yang dihasilkan akan sesuai dengan jumlah token yang dijual di crowdsale, tetapi tidak lebih daripada Hard Cap yang dinyatakan.

DMarket Coin akan digunakan di DMarket dan tidak terhad pada platform. Pada masa akan datang ia akan menjadi item mata wang maya sepenuhnya. Anda boleh membeli Token DMarket dalam dua fasa penjualan. Fasa penjualan pertama diadakan pada 17-21 Ogos 2017. Dalam tempoh ini, pengguna dapat membeli token dengan syarat pembelian yang lebih baik. Fasa penjualan kedua akan bermula pada 3 November 2017 dan akan berterusan sehingga 17 November 2017. Lihat butiran ICO di sini.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai DMarket sila lawati pejabat rasmi mereka laman web.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me