Če se na kratko seznanimo s trgovsko dejavnostjo kripto trga, je več kot očitno, da je število vlagateljev skupaj z dodeljenim kapitalom v letu 2018 množično kapituliralo. Nekateri celo trdijo, da se je Bitcoin umaknil iz mainstreama zavest in bi lahko bila na zadnjih nogah.

Primer tega je Chris Burniske, partner pri Placeholder Ventures, nekoč pojasnil, da so bili dnevi “kriptovalut” in “verig blokov” oblečeni po običajnih medijih, saj je CoinMarketCap na pametnih telefonih in prenosnih računalnikih milijonov po vsem svetu že davno minil..

Dejansko so mali vlagatelji, vključno z vami in jaz, bolj verjetno kot ne, s svojega seznama zaznamkov odstranili CoinMarketCap, očistili ključe na svojih računih Coinbase in Binance ter na Twitterju odpravili najbolj ekscentrične komentatorje kriptofonije..

Toda zagonska podjetja, ki podpirajo ta nadobudni ekosistem, so še naprej postavljala vse od sebe. Verjetnost je morda v nasprotju z njimi, vendar se vseeno najbolj trudijo za uspeh.

Izmuzljiv ček v višini 250 milijonov USD

Po mnenju an ekskluzivno poročilo iz poslovnega medijskega vira The Information, ki je navedel osebo, ki je seznanjena z ekskluzivnimi informacijami, želi Circle dobiti devetmestni ček za del kapitala in dolga. Insiders so prodajalcem povedali, da svetovno znani zagon kriptovalut, ki ga podpira moč Goldman Sachs z Wall Streeta, v tem zadnjem krogu išče 250 milijonov dolarjev, ki pa ostajajo nenapovedani za javno občinstvo. Analitiki sicer trdijo, da to ni potrjena govorica, bolj verjetno pa je, da ta posel verjetno že poteka. V intervjuju je tehnološki podjetnik Jeremy Allaire iz podjetja opozoril, da njegovo podjetje išče alternativne strukture za zbiranje kapitala.

Crypto Startup Circle išče 250 milijonov dolarjev novega financiranja https://t.co/dgmUT3EkbB prek @Informacije

– Jon Victor (@jon_victor_) 2. marec 2019

Če Circle, ki je lastnik priljubljene maloprodajne borze Poloniex, osredotočene na vlagatelje, uspe s tem domnevnim krogom, bi podvojil znesek tveganega financiranja, ki ga je prejel v svoji večletni življenjski dobi. Za tiste, ki niso v zanki, je podjetje, ki ga vodi Allaire, že zbralo 246 milijonov dolarjev od vlagateljev, kot so Goldman, kitajski težkokategornik Baidu, IDG Capital in Bitcoin rudarski gigant Bitmain (najpomembnejši svetovni proizvajalec ASIC).

Medtem ko je bilo podjetje lani ocenjeno na tri milijarde dolarjev, kar je slaba polovica ocene konkurenta Coinbase v višini 8 milijard dolarjev, ni jasno, kako se razvija ta devetmestni krog. Glede na nezanesljive dokaze bi bilo pravično domnevati, da je družba ocenila, da je njena zasebna ocena drastično padla. Pravzaprav na a poročilo družbe The Block so letos januarja delnice družbe s sedežem v Massachusettsu na zasebnem lastniškem kapitalu ponujale 3,8 dolarja, kar je drastično manj od njihove lanske ocene na 16,23 dolarja na delnico. Cena delnice v višini 3,8 USD bi pomenila, da je podjetje v očeh vlagateljev ocenjeno na 705 milijonov USD.

Kaj se dogaja v krogu?

Čeprav ima lahko padec cene Bitcoina vse, razen najbolj predanih vlagateljev in imetnikov, nekateri trdijo, da se bostonskemu podjetju veliko dogaja. Pred samo osmimi tedni sta Sean Neville in Jeremy Allaire objavila razčlenitev leta 2018 in pojasnila, kako so se včeraj ravnali s Circleom in kako nameravajo obravnavati leto 2019. Skratka, številke in poslovni razvoj so bili dokaj impresivni. Tu je kratka razčlenitev.

  • Poloniex je dodal vrsto priljubljenih digitalnih sredstev, vključno z EOS, Quantum, Basic Attention Token, Status, Kyber, LOOM, FOAM, MANA, Bancor in USDC. Ta vidik Circle je tudi črtal številne projekte, zlasti tiste, ki so bili v slabem stanju.
  • Circle je predstavil Invest, ki je igralcem na drobno omogočil nemoteno izkušnjo kripto naložb. 30% vseh nakupov na borzi se ponavlja, kar pomeni, da vlagatelji želijo v ta prostor vložiti denar na dolge razdalje.
  • Circle Trade, ki je v prosti prodaji, je v letu 2018 nominalno prodajal 24 milijard dolarjev, večina zahtev za trgovino pa je prišla od institucionalnih akterjev. Ta obseg je bil izveden v 10.000 poslih, 600 nasprotnih strankah in v 36 različnih kriptovalutah.
  • Družba je v partnerstvu z Coinbase lansirala ameriški dolar (USDC). USDC se hitro izkazuje kot sposoben stabilni valut.

Ali bo Crypto zagon uspel? 

To je vprašanje, ki ostane vsem v mislih. Ali bo Circle lahko zagotovil tako veliko vsoto kapitala, zlasti ob upoštevanju trenutnih tržnih razmer?

Nekateri trdijo, da bi lahko bil odgovor pritrdilen, evo zakaj.

Raziskava, ki jo je zaključil Diar, publikacija za kriptoanalitiko, je nedavno potrdila, da čeprav je nejasna (podcenjena) uspešnost cene Bitcoina odvrnila vse, razen najbolj zaničnih trgovcev, tveganih skupin in skupin vlagateljev podobnega kalibra, pa so svoje pregovorne stopalke obdržali do kovine..

V najnovejši izdaji glasila v publikaciji je bilo pojasnjeno, da je bilo leto 2018 “kri za kriptovalute”, kar je Diar ocenil kot “blockchain-led” operacije, je v preteklem letu zagotovilo 1,6 milijarde ameriških dolarjev vloženih naložb.

Diar trdi, da je bilo od takrat, ko so deleži v zagonu kriptovalut postali izvedljivo naložbeno sredstvo, v takšne priložnosti izkoriščenih 5 milijard dolarjev, kar je najmanj malo. Zanimivo je, da se je 1,6 milijarde dolarjev, ki jih je kripto-vojna skrinja videla leta 2018, v prvi vrsti nanašala na trgovsko infrastrukturo in ne na blokčein projekte sami po sebi..

Coinbase, Circle, Kraken, trije pomembni ameriški ponudniki kriptovalut, so skupaj zbrali 500 milijonov dolarjev celo “dolgo po tem, ko je mehurček počil”. Bakkt in njegovi konkurenti v podjetjih ErisX in SeedCX so zagotovili tudi na stotine milijonov, saj mnogi, vključno z Fundstrat Global Advisors, trdijo, da so trenutno urejeni, instituciji prijazni in večplastni fiat na rampah in izven ploščadi trenutno nekaj zajezitve ta prostor.

Torej, če bo Circle sledil trendu, ki ga je zastavil lani, bo z neupoštevanjem neizrečenih pravil na medvedjem trgu obstajala verjetnost, da bi lahko zagotovil 250 milijonov dolarjev ali vsaj zajeten del te vsote.

Naslov Slika Prispevek Sharon Mccutcheon Via Unsplash

TweetSkupna raba3DelitiWhatsApp

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me