Blockchain Applications popoln pregled. Prvi internet se je ukvarjal z nematerialnimi viri. Pošiljali ali prejemali ste e-pošto, si dopisovali na forumih, brali in distribuirali članke. Ta sodobni internet obravnava sredstva, vaše najdragocenejše takojšnje predmete, ki se jih lahko dotaknete in jih želite zaščititi. Ta sredstva so v kodirani obliki shranjena v verigi omrežij, ki se imenuje veriga blokov ali knjiga, kjer vsak udeleženec vidi, s kom poslujete. To ne samo ščiti vaše poslovanje in preprečuje krajo, ampak tudi poenostavlja vaše zadeve, pospešuje postopek, zmanjšuje napake in vam prihrani najem tretje osebe.

Ta decentraliziran sistem veriženja blokov bo spremenil vaše življenje od načina poslovanja ali upravljanja premoženja do načina uporabe vaših strojev, glasovanja, najema avtomobila in celo dokazovanja, kdo ste. Na tej poti bo med drugim preoblikoval banke in druge finančne institucije, bolnišnice, podjetja in vlade.

Če želite ustvariti lastne aplikacije, si oglejte naše tečaje blockchain.

Tukaj je tisto, kar blockchain počne in kaj vam pomeni.

Blockchain Finance

Decentralizirane kriptovalute

Najenostavnejši kriptovalute ali digitalni kovanci so kovanci, ki se prenašajo po elektronskem omrežju. Transakcije lahko opravljate s čeki, ožičenjem ali gotovino. Uporabite lahko tudi vrsto virtualne valute, najbolj znane Bitcoin (BTC), med drugim pa tudi Litecoin, Peercoin ali Dogecoin, kjer za transakcijo uporabite elektronski kodirani naslov.

Vlak, da postanete razvijalec blokov

Začnite svojo brezplačno preskusno različico danes!

Bolj ko je transakcija dragocena, bolj jo želite zaščititi. Tradicionalni sistemi za zagotovitev zaupanja najemajo mediatorja, na primer bančnika ali nakazilno družbo. Otočani iz Jap imel drugačno rešitev. Vodili so si mentalno evidenco, kdo je lastnik, in se ob pojavu sporov sklicevali na to razdeljeno evidenco skupnosti. Blockchain je ta zapis skupnosti v širšem, digitalnem merilu. Razširi se po vsem svetu, z uporabniki računalnikov iz Jemna, Rima, Vermonta in tako naprej, kjer vsako vozlišče v omrežju beleži in preverja podatke o vsaki transakciji, ki se zgodi v omrežju. Zapisi so trajni, izčrpni in javni – zato uporabniki obožujejo verigo blokov za dokončanje dvomljivih ali tveganih transakcij.

Kako deluje

Vsaka transakcija je digitalni “blok”, ki ga je treba preveriti, preden lahko vstopi v sistem.

Vprašanja vključujejo:

 • Ali je denar tam?
 • Ali sta pošiljatelj in prejemnik ugledna?
 • Ali je zahteva upravičena? In tako naprej.

Vsak računalnik v omrežju tekmuje pri razvozljanju odgovorov, zmagovalni računalnik pa doda ta ‘blok’ v ‘blockchain’ v vrstnem redu, kot je prišel ‘blok’. Zmagovalec svoj dokaz pošlje preostali mreži, ki ta dokaz preveri in preveri, preden v čakalno vrsto ‘blok’ dokonča transakcijo. Vpletene stranke so prepričane, da so udeleženci pregledali in potrdili transakcijo.

Postopek ne samo zmanjša goljufije, kot so dvojna poraba ali neželena elektronska pošta, ampak tudi prenaša sredstva preprosto, varno in hitro.

17 aplikacij Blockchain, ki spreminjajo družbo

17 Uporabe aplikacij Blockchain, ki spreminjajo družbo

 1. Upravljanje premoženja: predelava in poravnava trgovine
 2. Zavarovanje: Obdelava škod
 3. Plačila: čezmejna plačila
 4. Nekonvencionalni posojilodajalci / posojila s trdim denarjem
 5. Vaš avto / pametni telefon
 6. Blockchain Internet-of-Things (IoT)
 7. Pametni aparati
 8. Senzorji dobavne verige
 9. Blockchain Healthcare
 10. Blockchain glasba
 11. Blockchain vlada
 12. Javna vrednost / skupnost
 13. Pridobila odgovornost
 14. Blockchain Identity
 15. Potni listi
 16. Rojstni, poročni in smrtni list
 17. Osebna identifikacija

Blockchain posel

Finančne storitve

Tradicionalni sistemi so ponavadi okorni, nagnjeni k napakam in blazno počasni. Pogosto so potrebni posredniki za posredovanje postopka in reševanje sporov. Seveda to stane stres, čas in denar. V nasprotju s tem se uporabnikom zdi veriga blokov cenejša, preglednejša in učinkovitejša. Ni čudno, da vse več finančnih služb uporablja ta sistem za uvajanje inovacij, kot so pametne obveznice in pametne pogodbe. Prvi imetnikom obveznic samodejno izplača kupone, ko so izpolnjeni določeni vnaprej programirani pogoji. Slednje so digitalne pogodbe, ki se samoizvajajo in vzdržujejo, tudi ko so izpolnjeni pogoji.

Primeri aplikacij za finančne storitve blockchain

 1. Upravljanje premoženja: predelava in poravnava trgovine

  Tradicionalni trgovinski procesi znotraj upravljanja premoženja (kjer stranke trgujejo in upravljajo premoženje) so lahko dragi in tvegani, zlasti če gre za čezmejne transakcije. Vsaka stranka v postopku, na primer posrednik, skrbnik ali upravitelj poravnave, vodi svoje evidence, ki ustvarjajo velike neučinkovitosti in prostor za napake. Knjiga blockchain zmanjšuje napake s šifriranjem zapisov. Hkrati knjiga poenostavi postopek, hkrati pa odpravi potrebo po posrednikih.

 2. Zavarovanje: Obdelava škod

  Obdelava zahtevkov je lahko moteč in nehvaležen postopek. Zavarovalni obdelovalci se morajo prebiti skozi goljufive zahtevke, razdrobljene vire podatkov ali opuščene pravilnike, da jih lahko uporabniki navedejo nekaj – in te obrazce obdelajo ročno. Prostora za napake je ogromno. Blockchain ponuja popoln sistem za varno upravljanje in preglednost. Njegove šifrirne lastnosti omogočajo zavarovalnicam, da zajamejo lastništvo premoženja, ki ga je treba zavarovati.

 3. Plačila: čezmejna plačila

Globalni sektor plačil je nagnjen k napakam, drag in odprt za pranje denarja. Potrebujejo dneve, če ne celo več, da denar prečka svet. Blockchain že ponuja rešitve s podjetji za nakazila, kot je Abra, Poravnajte trgovino in Bitspark ki ponujajo storitve nakazila, ki jih poganja blockchain. Leta 2004 je Santander postala ena prvih bank, ki je verigo blokov povezala s plačilno aplikacijo, kar je strankam omogočilo izvrševanje mednarodnih plačil 24 ur na dan, medtem ko je obračunavalo naslednji dan.

Pametna lastnina

V opredmeteno ali nematerialno lastnino, kot so avtomobili, hiše ali štedilniki na eni strani ali patenti, naslovi nepremičnin ali delnice podjetij, je lahko vdelana pametna tehnologija. Takšno registracijo lahko shranite na knjigi skupaj s pogodbenimi podatki o drugih, ki jim je dovoljeno lastništvo te nepremičnine. Pametne tipke bi lahko uporabili za lažji dostop do dovoljene stranke. Glavna knjiga shrani in omogoča izmenjavo teh pametnih ključev, ko je pogodba preverjena.

Decentralizirana knjiga postane tudi sistem za evidentiranje in upravljanje lastninskih pravic ter omogoča podvajanje pametnih pogodb v primeru izgube zapisov ali pametnega ključa.

Če pametno ustvarite lastnino, zmanjšate tveganje za goljufije, stroške posredovanja in vprašljive poslovne razmere. Hkrati povečuje zaupanje in učinkovitost.

Primeri aplikacij Blockchain Smart Property

 1. Nekonvencionalni posojilodajalci / posojila s trdim denarjem

  Pametne pogodbe lahko revolucionirajo tradicionalni sistem posojil. Na primer, nekonvencionalni posojilodajalci (npr. Posojilodajalci s trdim denarjem) posojilojemalcem, ki imajo slabe kredite, nudijo potrebna posojila – hkrati pa zaračunajo od dva do deset odstotkov zneska posojila in zahtevajo svoje premoženje kot zavarovanje. Preveč posojilojemalcev pade v stečaj in izgubi domove. Blockchain lahko to spodkoplje tako, da vam tujcu omogoči, da vam izposodi denar in vzame vašo pametno lastnino kot zavarovanje. Ni treba pokazati kredita posojilodajalca ali delovne zgodovine. Številnih dokumentov ni treba ročno obdelovati. Lastnost je kodirana na verigi blokov, da jo lahko vsi vidijo.

 2. Vaš avto / pametni telefon

  Obstajajo primitivne oblike pametne lastnine. Vaš avtomobilski ključ je na primer lahko opremljen z imobilizatorjem, pri katerem se lahko avto aktivira šele, ko na tipki tapnete pravi protokol. Tudi vaš pametni telefon bo deloval šele, ko vnesete pravo kodo PIN. Oba delata na kriptografiji, da bi zaščitila svoje lastništvo. Problem primitivnih oblik pametne lastnine je, da je ključ običajno v fizičnem vsebniku, kot je avtomobilski ključ ali kartica SIM, in ga ni mogoče enostavno prenesti ali kopirati. Knjiga blockchain rešuje to težavo tako, da rudarjem blockchain omogoča zamenjavo in kopiranje izgubljenega protokola.

 3. Blockchain Internet-of-Things (IoT)

  Vsak materialni predmet je ‘stvar.’ Internet stvari postane internet stvari (IoT), ko ima stikalo za vklop / izklop, ki ga poveže z internetom in med seboj. S priključitvijo na računalniško omrežje objekt, kot je avto, postane več kot le objekt. Zdaj so to ljudje-ljudje, ljudje-stvari in stvari-stvari. Analitično podjetje Gartner pravi, da bo do leta 2020 povezanih več kot 26 milijard naprav. Drugi dvignejo to številko na več kot 100! Kako IoT vpliva na vas? Tiskalnik lahko samodejno naroči kartuše pri Amazonu, ko ga zmanjka. Vaša budilka vam bo spremenila čas za kuhanje kave, pečica pa bo za zahvalni dan pripravila brezhibno tempiranega purana. To je le nekaj primerov. V večjem obsegu lahko mesta in vlade z IoT uporabljajo čistejša okolja, učinkovitejšo rabo energije in tako imenovana „pametna mesta“, da izboljšajo naše življenje in delo..

Kam pride blockchain

Kot v vseh primerih tudi knjiga blokovnih verig zagotavlja varnost tega interneta stvari. Z milijardami naprav, povezanih skupaj, strokovnjaki za kibernetsko varnost skrbijo, kako zagotoviti, da bodo te porazdeljene informacije ostale varne.

 • Kaj lahko podjetja storijo za zaščito svojih sistemov pred napadi?
 • Kako lahko izumitelji zaščitijo svoje ideje??
 • Kako naj vlade zaščitijo svoje tajne podatke pred vohuni in morebitnimi teroristi??

Nato je problem, kako organizirati in analizirati to ogromno količino podatkov, ki prihajajo iz teh sorodnih naprav.

Vnesite sistem glavne knjige blokov, ki zagotavlja, da se informacije sprejemajo in pošiljajo samo zaupanja vrednim osebam. Glavna knjiga strankam zagotavlja upravljavsko platformo za analizo ogromnih količin podatkov.

Primeri aplikacij Blockchain Internet-of-Things (IoT)

 1. Pametni aparati

  Pametna naprava je naprava, ki se poveže z internetom in vam nudi več informacij in nadzora kot prej. Na primer, kodo, povezano z vašo napravo, lahko povežete z internetom in vas opozori, ko so piškotki pripravljeni ali če se vaše perilo ustavi. Ta opozorila ohranjajo vaše naprave v dobrem stanju, med drugim vam prihranijo denar za energetsko učinkovitost in vam pomagajo nadzorovati naprave, ko ste zunaj doma. Šifriranje teh naprav na verigi blokov ščiti vaše lastništvo in omogoča prenosljivost.

 2. Senzorji dobavne verige

  Senzorji omogočajo podjetjem celovito preglednost njihove dobavne verige, tako da zagotavljajo podatke o lokaciji in stanju zalog, ko se prevažajo po vsem svetu. Od leta 2016 poročilo Deloitte in MHI anketiran 99 vodilnih podjetij v dobavni verigi in ugotovili, da je senzorje uporabljalo 44% teh vprašanih. Sedeminosemdeset odstotkov teh industrij je reklo, da nameravajo tehnologijo uporabljati do leta 2020. Glede na poročilo Deloitte in MHI naj bi tehnologija do leta 2022 narasla na 1 bilijon in do 10 bilijonov senzorjev. Blockchain shranjuje, upravlja, ščiti in prenaša te pametne informacije.

Pametne pogodbe

Pametne pogodbe so digitalne in so vdelane s kodo if-this-then-that (IFTTT), ki jim omogoča samoizvajanje. V resničnem življenju posrednik zagotavlja, da vse stranke sledijo pogojem. Blockchain se ne odpove samo potrebi po tretjih osebah, temveč tudi zagotavlja, da vsi udeleženci v knjigi poznajo podrobnosti pogodbe in da se pogodbeni pogoji samodejno izvajajo, ko so izpolnjeni pogoji.

Pametne pogodbe lahko uporabljate za vse vrste situacij, na primer za izvedene finančne instrumente, zavarovalne premije, premoženjsko pravo in sporazume o množičnem financiranju..

Kaj so pametne pogodbe. Vodnik za začetnike

Primeri aplikacij za pametne pogodbe Blockchain

 1. Blockchain Healthcare

  Osebne zdravstvene evidence bi lahko kodirali in shranili v verigi blokov z zasebnim ključem, ki bi omogočal dostop samo določenim posameznikom. Z isto strategijo bi lahko zagotovili, da se raziskave izvajajo prek Zakoni HIPAA (na varen in zaupen način). Potrdila o operacijah lahko shranite v verigi blokov in jih samodejno pošljete ponudnikom zavarovanja kot dokazilo o dobavi. Tudi knjigo bi lahko uporabili za splošno zdravstveno varstvo, na primer za nadzor zdravil, skladnost s predpisi, rezultate testiranja in upravljanje zdravstvenih zalog.

 2. Blockchain glasba

  Ključni problemi v glasbeni industriji so lastniške pravice, distribucija licenčnin in preglednost. Digitalna glasbena industrija se osredotoča na monetizacijo produkcij, lastniške pravice pa so pogosto spregledane. Tehnologija blockchain in pametnih pogodb lahko to težavo poveže z ustvarjanjem celovite in natančne decentralizirane baze podatkov o glasbenih pravicah. Hkrati knjiga zagotavlja pregleden prenos avtorskih honorarjev in distribucije v realnem času vsem, ki sodelujejo pri založbah. Igralci bi bili plačani z digitalno valuto v skladu z določenimi pogoji pogodbe.

 3. Blockchain vlada

  Na volitvah leta 2016 so demokrati in republikanci dvomili o varnosti volilnega sistema. Stranka zelenih je zahtevala ponovno štetje v Wisconsinu, Pensilvaniji in Michiganu. Računalniški znanstveniki pravijo, da lahko hekerji prilagodijo elektronski sistem za manipulacijo glasov. Knjiga bi to preprečila, saj glasovi postanejo šifrirani. Zasebniki lahko potrdijo, da so bili njihovi glasovi prešteti, in potrdijo, za koga so glasovali. Mimogrede, sistem prihrani denar tudi za vlado. Tudi knjiga blockchain ponuja platformo za tisto, kar imenujemo “odzivni, odprti podatki”. Po navedbah a Poročilo McKinsey and Company za leto 2013, Odprti podatki – prosto dostopni vladni podatki, ki so po internetu na voljo vsem državljanom – lahko svet obogatijo za 2,6 bilijona dolarjev. Startupi lahko te podatke uporabijo za odkrivanje goljufivih shem, kmetje jih lahko uporabijo za natančno obrezovanje kmetij, starši pa lahko raziščejo neželene učinke zdravil za svoje bolne otroke. Trenutno se ti podatki objavljajo le enkrat na leto in se večinoma ne odzivajo na prispevke državljanov. Blockchain kot javna knjiga lahko državljanom odpre te podatke kadar koli in kjer koli želijo.

Primeri vladnih aplikacij Blockchain

 1. Javna vrednost / skupnost

  Blockchain lahko olajša samoorganizacijo z zagotavljanjem platforme za samoupravljanje za podjetja, nevladne organizacije, fundacije, vladne agencije, akademike in posamezne državljane. Stranke lahko komunicirajo in si izmenjujejo informacije na svetovni in pregledni ravni – pomislite na Google Cloud, vendar večje in manj tvegane.

 2. Pridobila odgovornost

  Pametne pogodbe lahko zagotovijo, da lahko volivci volijo volivce za ljudi, tako da je vlada to, kar naj bi bila. Pogodbe določajo pričakovanja volivcev in volivci bodo plačani šele, ko bodo storili tisto, kar je volilno telo zahtevalo, in ne tisto, kar so želeli financerji.

 3. Blockchain Identity

  Če nam je všeč ali ne, spletna podjetja vedo vse o nas. Nekatera podjetja, pri katerih kupujemo, prodajajo svoje identitetne podatke oglaševalcem, ki vam pošljejo njihove oglase. Blockchain to blokira tako, da ustvari zaščiteno podatkovno točko, kjer šifrirate samo informacije, za katere želite, da jih ob določenih časih poznajo ustrezni ljudje. Če greste na primer v bar, natakar preprosto potrebuje podatke, ki mu sporočajo, da ste starejši od 21 let.

Blockchain Identity

Blockchain ščiti vašo identiteto tako, da jo šifrira in zaščiti pred neželeno pošto in trženjskimi shemami.

Primeri aplikacij za identiteto Blockchain:

 1. Potni listi

  Prvi digitalni potni list, ki se je začel leta Github leta 2014 in bi lahko lastnikom pomagal, da se identificirajo v spletu in izklop. Kako deluje? Fotografirate se, žigosate z javnim in zasebnim ključem, ki sta kodirana, da dokazujeta, da je zakonit. Potni list je shranjen v knjigi, podan je bitcoin naslov z javnim IP-jem in potrjen s strani uporabnikov Blockchaina.

 2. Rojstni, poročni in smrtni list

  Nekaj ​​stvari je pomembnejših od dokumentov, ki dokazujejo, da ste rojeni, poročeni in umrli, kar vam odpira pravice do vseh vrst privilegijev (kot so glasovanje, delo, državljanstvo), vendar je napačno upravljanje veliko. Do tretjini otrok, mlajših od petih let, niso izdali rojstnega lista, UNICEF je poročal leta 2013. Blockchain bi lahko vodil evidenco bolj zanesljivo s šifriranjem potrdil o rojstvu in smrti ter državljanom omogočil dostop do teh ključnih informacij.

 3. Osebna identifikacija

  Nosimo vrsto identifikacij: vozniško dovoljenje, računalniško geslo, osebne izkaznice, ključe, osebno izkaznico itd. Blockchain ID je digitalna oblika ID-ja, ki je zasnovana tako, da nadomešča vse te oblike fizične identifikacije. V prihodnosti znanstveniki fintecha pravijo, da boste lahko en digitalni ID uporabili za prijavo pri katerem koli registrarju. Je odprtokodna, zaščitena z verigo blokov in zaščitena s knjigo preglednega računa.

Blockchain aplikacije: Zaključek

Pomembno je omeniti, da mora omrežje od vozlišča do vozlišča, da blokchain deluje, biti motivirano in se strinjati z delom v skladu z etičnimi standardi. Enkrat in le, če se bodo upoštevali ti standardi, bi veriga blokov lahko postala močno orodje za izboljšanje poslovanja, vodenje poštene trgovine, demokratizacijo svetovnega gospodarstva in pomoč pri podpiranju bolj odprtih in poštenih družb..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me