Kaj je Bitcoin? [Najobsežnejši vodnik po korakih]

Kaj je Bitcoin in kako deluje?

Opredelitev: Bitcoin je kriptovaluta, oblika elektronskega denarja. Je decentralizirana digitalna valuta, ki je neodvisna od bank in jo je mogoče pošiljati od uporabnika do uporabnika v omrežju blockchain pecoin-to-peer bitcoin brez potrebe po posrednikih.

Posodobljeno aprila 2019

Če želite vedeti, kaj je Bitcoin, kako ga lahko dobite in kako vam lahko pomaga, ne da bi se zatikali v tehnične podrobnosti, je ta priročnik za vas. Pojasnila bo, kako sistem deluje, kako ga lahko uporabite za svoj dobiček, katerim prevaram se izognite. Usmeril vas bo tudi do virov, ki vam bodo pomagali shraniti in uporabiti prve koščke digitalne valute. Če iščete kaj bolj podrobnega, si oglejte naše tečaje blokčeinov o bitcoinih.

Kaj je Bitcoin in kako deluje?

Ni čudno, da se je Bitcoin pojavil leta 2008 tik po tem, ko je Occupy Wall Street obtožil velike banke, da so zlorabljale denar posojilojemalcev, zavajale stranke, nameščale sistem in zaračunavale neverjetne provizije. Bitcoin pionirji so želeli prodajalca odgovoriti, odpraviti posrednika, preklicati obresti in narediti transakcije pregledne, da bi vdrli v korupcijo, ustvarili organsko vrednost omrežja in znižali pristojbine. Ustvarili so decentraliziran sistem, kjer si lahko nadzoroval svoj denar in vedel, kaj se dogaja, ne da bi bil odvisen od bank.

Bitcoin je v razmeroma kratkem času prišel daleč. Po vsem svetu podjetja, od REEDS Jewellers, velike verige nakita v ZDA, do zasebne bolnišnice v Varšavi na Poljskem, sprejemajo njeno valuto. Tudi milijarde dolarjev vredna podjetja, kot so Dell, Expedia, PayPal in Microsoft. Spletna mesta jo promovirajo, publikacije, kot je Bitcoin Magazine, objavljajo njene novice in cenovne akcije, forumi razpravljajo o kriptovalutah in trgujejo z njenimi kovanci. Ima svoj vmesnik za programiranje aplikacij (API), indeks cen in menjalni tečaj.

Težave vključujejo tatove, ki vdirajo v račune, veliko volatilnost in zamude pri transakcijah. Po drugi strani pa se ljudem v državah tretjega sveta zdi, da je Bitcoin njihov najbolj zanesljiv kanal za dajanje ali prejemanje denarja.

Ključne meritve:

Kaj je Bitcoin? [Najobsežnejši vodnik po korakih]

Ključni poudarki

 • 31. oktober 2008: Anonimni Satoshi Nakamoto je objavil knjigo Bitcoin.
 • 3. januar 2009: Izkopan je Genesis Block ali blok številka ena.
 • 12. januar 2009: Prva Bitcoin transakcija.
 • 16. december 2009: Izšla je različica 0.2.
 • 6. november 2010: Vrednost tržne kapitalizacije presega milijon USD.
 • Oktober 2011: Bitcoin prvič vilice ustvari Litecoin.
 • 3. junij 2012: Blok 181919, ustvarjen s 1322 transakcijami. Je največji blok doslej.
 • Junij 2012: lansiranje Coinbase.
 • 27. september 2012: Ustanovljena je bitcoin fundacija.
 • 4. december 2013: Cena doseže najvišjo vrednost 1079 USD.
 • 7. december 2013: Cena pade na približno 760 USD.
 • 7. februar 2014: Mt. Gox je vdrl. To je bil eden najhujših vdorov, kar je privedlo do padca cen.
 • Junij 2015: BitLicense se vzpostavi. To je eden najpomembnejših predpisov o kriptovalutah.
 • 1. avgust 2017: Bitcoin se spet razcepi in oblikuje Bitcoin Cash.
 • 23. avgust 2017: SegWit se aktivira.
 • September 2017: Kitajska prepoveduje trgovanje z BTC.
 • December 2017: CBOE Global Markets (CBOE) in Chicago Mercantile Exchange (CME) sta sprožili prve terminske pogodbe za bitcoin.
 • December 2017: Cena Bitcoin doseže najvišjo vrednost v vseh časih.
 • Januar 2018: Znižanje cen zaradi padca trga kriptovalut v letu 2018.
 • September 2018: Vrednost kriptovalut se zruši za 80% od vrhunca januarja 2018, zaradi česar je kriptovaluta leta 2018 medvedja slabša od 78-odstotnega kolapsa mehurčka Dot-com.
 • 15. november 2018: Vrednost tržne kapitalizacije Bitcoina je prvič po oktobru 2017 padla pod 100 milijard dolarjev.
 • 31. oktober 2018: 10-letnica Bitcoina
 • 11. maj 2020: 3. prepolovitev Bitcoinov

Razumevanje Bitcoina – Kaj je Bitcoin poglobljeno?

Kaj je Bitcoin? [Najobsežnejši vodnik po korakih]

Razumevanje Bitcoina – Kaj je Bitcoin poglobljeno?

Najenostavneje je Bitcoin virtualna valuta ali sklic na tehnologijo. Transakcije lahko opravljate s čeki, ožičenjem ali gotovino. Uporabite lahko tudi Bitcoin (ali BTC), kjer kupca napotite na svoj podpis, ki je dolga vrsta varnostne kode, šifrirane s 16 različnimi simboli. Kupec s svojim pametnim telefonom dekodira kodo, da dobi vašo kriptovaluto. Povedano drugače; kriptovaluta je izmenjava digitalnih informacij, ki vam omogoča nakup ali prodajo blaga in storitev. Transakcija dobi svojo varnost in zaupanje z zagonom v računalniškem omrežju enakovrednih računalnikov, ki je podobno sistemu izmenjave datotek Skype ali BitTorrent. Satoshi Nakamoto je izkoristil tehnologijo veriženja blokov, da bi Bitcoin lahko pridobil decentralizacijo, popolno preglednost in nespremenljivost.

Bitcoin transakcijske lastnosti:

1.) Nepovratno: Po potrditvi transakcije ni mogoče razveljaviti. Nihče. In nihče ne pomeni nikogar. Ne vi, ne vaše banke, ne predsednik ZDA, ne Satoshi, ne vaš rudar. Nihče. Če pošljete denar, ga pošljete. Obdobje. Nihče vam ne more pomagati, če ste sredstva poslali prevarantu ali če jih je heker ukradel iz vašega računalnika. Varnostne mreže ni.

2.) Psevdonim: Niti transakcije niti računi niso povezani z resničnimi identitetami. Bitcoin prejmete na tako imenovane naslove, ki so naključno videti verige s približno 30 znaki. Čeprav je ponavadi mogoče analizirati tok transakcij, ni nujno, da s temi naslovi povežemo resnično identiteto uporabnikov.

3.) Hitro in globalno: Transakcija se v omrežju razširi skoraj takoj in se potrdi v nekaj minutah. Ker se dogajajo v globalnem računalniškem omrežju, so popolnoma brezbrižni do vaše fizične lokacije. Vseeno je, ali Bitcoin pošljem sosedu ali komu na drugem koncu sveta.

4.) Varno: Bitcoin skladi so zaklenjeni v sistem kriptografije z javnimi ključi. Kriptovaluto lahko pošlje samo lastnik zasebnega ključa. Močna kriptografska tehnologija in čarobnost velikih številk onemogoča prekinitev te sheme. Bitcoin naslov je varnejši od Fort Knoxa.

5.) Brez dovoljenja: Nikogar ni treba prositi za uporabo kriptovalut. To je samo programska oprema, ki jo lahko vsi prenesejo brezplačno. Po namestitvi lahko prejemate in pošiljate Bitcoin ali druge kriptovalute. Nihče vam ne more preprečiti, da poslujete z lastnim denarjem. Ni vratarja.

Judd Bagley: Kaj je BlockchainUstvarjalec bitcoinov je našel način, kako omogočiti dvema subjektoma, da samozavestno trgujeta neposredno med seboj, ne da bi se bilo treba zanašati na vse te posrednike. Ključna je matematika. Dokler oba zaupamo v matematiko, smo lahko prepričani, da bo do izmenjave prišlo po pričakovanjih.

Bitcoin uporablja kriptografijo z javnimi ključi in inovativen pristop k knjigovodstvu, da doseže avtorizacijo, preverjanje stanja, prepoved dvojne porabe, dostavo sredstev in zgoraj opisano nespremenljivost. In to se zgodi v skoraj realnem času brez stroškov.

Kriptografija zagotavlja avtorizacijo. Za transakcijo potrebujete zasebni ključ. In vaš ključ je dovolj zapleten, da bo najboljši računalnik potreboval dlje, kot je obstajala zemlja, da ga je zlomil. Z drugimi besedami, v bistvu je neokusen.

– direktor komunikacij na Overstock.com in glavni evangelist pri t0.com

Kje najdem Bitcoin?

Najprej vam priporočamo, da preberete ta poglobljeni vodnik za nakup Bitcoinov.

Prve bitcoine lahko dobite iz katerega koli od teh štirih krajev.

 • Izmenjava kriptovalut, kjer lahko “običajne” kovance zamenjate za bitcoine ali za satoši, ki so podobni centom BTC. Viri: Coinbase in Coinsquare v ZDA & Kanada ter BitBargain UK in Bittylicious v Veliki Britaniji.
 • Bitcoin bankomat (ali menjalnica kriptovalut), kjer lahko zamenjate bitcoine ali gotovino za drugo kriptovaluto. Viri: Najboljše stave sta BTER in CoinCorner
 • Tajna storitev, kjer lahko najdete prodajalca, ki vam bo pomagal zamenjati bitcoin za gotovino. Viri: Dokončno spletno mesto je LocalBitcoins.
 • Lahko prodate izdelek ali storitev za bitcoin. Viri: spletna mesta, kot je torbica.

Previdno! Bitcoin je znan po prevarah, zato pred uporabo katere koli storitve poiščite ocene prejšnjih strank ali objavite svoja vprašanja na Bitcoin forumu.

Kako deluje Bitcoin?

Ne da bi se spuščal v tehnične podrobnosti, Bitcoin deluje na obsežni javni knjigi, imenovani tudi veriga blokov, kjer so vse potrjene transakcije vključene v tako imenovane „bloke“. Ko vsak blok vstopi v sistem, se predvaja peer-to- enakovredno računalniško omrežje uporabnikov za preverjanje. Na ta način se vsi uporabniki zavedajo vsake transakcije, ki preprečuje krajo in dvojno porabo, kjer nekdo dvakrat zapravi isto valuto. Postopek pomaga tudi uporabnikom blockchaina, ki zaupajo sistemu.

»Za razliko od tradicionalnih valut, ki jih izdajajo centralne banke, Bitcoin nima centralne monetarne oblasti. Namesto tega je podprto z enakovrednim računalniškim omrežjem, ki ga sestavljajo stroji njegovih uporabnikov, podobno kot omrežja, ki podpirajo BitTorrent, sistem za izmenjavo datotek in Skype, avdio, video in klepetalnica. Bitcoini se generirajo matematično, saj računalniki v tem omrežju izvajajo težke naloge drobljenja številk, postopek, znan kot “rudarjenje Bitcoinov”. Matematika sistema Bitcoin so bili postavljeni tako, da sčasoma postaja postopoma težje “rudariti” Bitcoine, skupno število, ki ga je mogoče kadar koli izkopati, pa je omejeno na približno 21 milijonov. Centralna banka zato ne more izdati poplave novih bitcoinov in razvrednotiti tiste, ki so že v obtoku. “

Kaj je Bitcoin? [Najobsežnejši vodnik po korakih]

Je Bitcoin varen in zakonit?

Če si želite ogledati, kako sistem deluje, si predstavljajte nekoga po imenu Alice, ki preizkuša Bitcoine. Napisala bi se za denarnico za kriptovalute, v katero bi vstavila svoje bitcoine.

Bitcoin denarnice

Obstajajo tri različne aplikacije, ki bi jih lahko uporabila Alice.

 • Polna stranka – To je kot samostojni e-poštni strežnik, ki obravnava vse vidike procesa, ne da bi se zanašal na tuje strežnike. Alice bi nadzirala celotno svojo transakcijo od začetka do konca sama. Razumljivo je, da to ni za začetnike.
 • Lahka stranka – To je samostojni e-poštni odjemalec, ki se za dostop do nabiralnika poveže s poštnim strežnikom. Shranila bi Aliceine bitcoine, vendar potrebuje strežnik v lasti tretje osebe za dostop do omrežja in izvedbo transakcije.
 • Spletni odjemalec – To je nasprotno od »polnega odjemalca« in spominja na spletno pošto, ker se popolnoma zanaša na tuji strežnik. Tretja oseba zamenja Alice in upravlja celotno transakcijo.

Tehnologijo denarnice boste našli v petih glavnih vrstah: namizna, mobilna, spletna, papirna in strojna. Vsak od teh ima svoje prednosti in slabosti.

Bonus: Najobsežnejši vodnik po digitalni denarnici: primeri po korakih

Kako kupujem in prodajam stvari z bitcoini?

Tu je smešno pri bitcoinih: o njih ni fizičnih sledi kot o dolarjih. Vse, kar imate, so samo zapisi o transakcijah med različnimi naslovi, s saldi, ki se povečujejo in zmanjšujejo v njihovih zapisih, ki so shranjeni v verigi blokov.

Da vidimo, kako postopek deluje, se vrnimo k Alice.

Primer Bitcoin transakcije

Alice želi s svojim Bitcoinom kupiti pico od Boba. Bitcoin bo poslala na Bobov javni naslov, ki je podoben njegovemu bitcoin bančnemu računu. Transakcijo podpiše z zasebnim ključem, da preveri, ali je res pošiljatelj digitalne valute. Ko rudarji preverijo veljavnost njene transakcije, Bitcoin pošljejo na Bobov javni naslov. Bob lahko zdaj Bitcoin odklene s svojim zasebnim ključem. Hkrati se Aliceina transakcija predvaja vsem ostalim udeležencem omrežja (imenovane “vozlišča”) na verigi bitcoinov in približno deset minut kasneje se potrdi s postopkom nekaterih tehničnih in poslovnih pravil, imenovanih “rudarstvo”. Ta postopek “rudarjenja” daje Bobu oceno, da ve, ali naj nadaljuje z Aliceino transakcijo ali ne.

Kaj je Bitcoin Rudarstvo?

Rudarstvo ali obdelava poskrbi, da je postopek Bitcoin varen, tako da kronološko dodajate nove transakcije (ali bloke) v verigo in jih hranite v čakalni vrsti. Bloki se sekajo, ko je vsaka transakcija dokončana, kode dešifrirane in bitcoini preneseni ali zamenjani.

Rudarji lahko nove bitcoin generirajo tudi z uporabo posebne programske tehnologije za reševanje kriptografskih problemov. To zagotavlja pameten način izdaje valute in spodbuja ljudi k rudarjenju.

Za nagrado se dogovorijo vsi v omrežju, običajno pa znaša 12,5 bitcoinov, pa tudi pristojbine, ki jih plačajo uporabniki, ki pošiljajo transakcije. Da bi preprečili inflacijo in sistem ohranili obvladljiv, do leta 2040 v obtoku ne sme biti več kot določeno skupno število 21 milijonov bitcoinov (ali BTC), zato je “uganko” vse težje rešiti.

Če povzamemo postopek rudarjenja Bitcoinov:

 • Bitcoin rudarji so vozlišča v Bitcoin omrežju, ki imajo specializirano programsko tehnologijo, imenovano ASIC.
 • Bitcoin rudarji nenehno rešujejo kriptografsko težke uganke.
 • Če bodo uspeli, bodo bloku Bitcoin dodali blok in v zameno dobili nagrado.
 • Trenutno je nagrada za bitcoin blok približno 12,5 BTC.

Še nekaj ključnih stvari, ki si jih je treba zapomniti pri pridobivanju bitov ali dokazilih o delu, je naslednje:

 • To je izjemno težko narediti. Rudarji pogosto potrebujejo veliko denarja in računalniške moči za uspešno rudarjenje Bitcoinov. Dejansko je rudarjenje zdaj tako težko izvesti, da samotnemu rudarju ni mogoče to storiti sam. Zato rudarji pogosto združujejo moči in ustvarjajo rudarske bazene.
 • Meritev, ki določa stopnjo žilavosti rudarjenja, je znana kot “težavnost”.
 • Težavnost je sorazmerna s hitrostjo omrežja. Hashrate je vrednost, ki izračuna hitrost, s katero rudarji izvajajo operacije znotraj ekosistema. Višji je hashrate omrežja, večja je hitrost in varnost omrežja.
 • Ko se bitkoin hashrate poveča, se poveča tudi težava pri ohranjanju rudarjenja pod nadzorom in ohranjanju konstantnega časa blokov bitcoinov 10 minut.

Kaj moram vedeti za zaščito svojih bitcoinov?

Tu so štirje nasveti, ki bodo vašim bitcoinom pomagali iti naprej.

Kot pri običajni denarnici, v računalnik, mobilno napravo ali strežnik shranjujte le majhne količine bitcoinov za vsakodnevno uporabo, preostali del sredstev pa hranite v varnejšem okolju..

 • Redno varnostno kopirajte denarnico in šifrirajte denarnico ali pametni telefon z močnim geslom, da ga zaščitite pred tatovi (čeprav na žalost ne pred zaklepanjem strojne ali programske opreme)..
 • Za dodatno varnost shranite nekaj svojih bitcoinov v denarnico brez povezave z bitcoinom, ki je odklopljena od vašega omrežja. Pomislite nanje kot na svoje bančne račune, medtem ko vi navadno v denarnici hranite le nekaj svojega denarja.
 • V zvezi s tem ne shranjujte svoje kriptovalute v borzah bitcoinov ali na katerem koli drugem skladišču.
 • Posodobite svojo programsko opremo za bitcoin. Za dodatno zaščito uporabite funkcijo Bitcoins z več podpisi, ki omogoča, da transakcija zahteva več neodvisnih odobritev.

Če nekaj časa porabite za te korake, lahko prihranite denar.

Priporočamo Nano Ledger S – Hardware Wallet

Nano knjiga X je prav tako varen kot drugi dve denarnici strojne opreme. Priljubljen je zaradi razmeroma nizke cene 65 dolarjev v primerjavi s konkurenco. Ker je manjši od KeepKey, je bolj prenosljiv in ga je lažje prenašati. Gre za strojno denarnico, ki ima zelo konkurenčno ceno in je podprta z vrhunsko tehnologijo.

Pomembne Bitcoin karte

Bitcoin uspešnost v mesecih

Kaj je Bitcoin? [Najobsežnejši vodnik po korakih]

Na zgornjem grafikonu je svečna predstavitev cene Bitcoinov v mesecih. Bodite pozorni na zadnjih osem svečnikov. Od avgusta 2018 do januarja 2019 je imel Bitcoin šest zaporednih rdečih svečnikov. To kaže, da je Bitcoin v teh šestih mesecih v izgubi. Vendar sta bila zadnja meseca zelena, z drugimi besedami, bila sta donosna meseca.

Skupaj provizije za transakcije, zbrane v zadnjih desetih 10 dneh

kaj je btc

24. aprila je bilo največ transakcijskih provizij zbranih s 131 BTC, podeljenimi kot transakcijske provizije.

Skupno število transakcij, opravljenih v zadnjih 10 dneh

Kaj je Bitcoin? [Najobsežnejši vodnik po korakih]

Ko gre za skupno število poslanih transakcij na dan, lahko navedemo nekaj zanimivih ugotovitev:

 • Skupne dnevne transakcije se gibljejo med 300.000 in 400.000.
 • 24. aprila je bilo v našem naboru podatkov največ transakcij s 404.279.
 • 23. aprila je bilo v našem naboru podatkov najmanj 311.753 transakcij.
 • V našem naboru podatkov je bilo 24. aprila zbranih največ transakcij in največ zbranih transakcijskih provizij.
 • Zanimivo je, da 23. aprila ni sovpadlo z najmanj zbranimi provizijami za transakcije.
 • Najmanjši skupni znesek provizij za transakcije je bil zbran 21. aprila, kar je tudi drugo največje število transakcij!

Povprečne dnevne provizije za transakcije v zadnjih 10 dneh

Do zdaj imamo zbrane celotne provizije za transakcije in skupno število izvršenih transakcij. Zdaj lahko s pomočjo teh dveh ugotovimo, kolikšne so bile povprečne dnevne provizije za transakcije. Formula je preprosta:

Povprečne provizije za transakcije = skupno zbrano provizijo za transakcijo / skupno število transakcij.

Kaj je Bitcoin? [Najobsežnejši vodnik po korakih]

 • 24. aprila imajo najvišje dnevne povprečne provizije za transakcije z 0,00032 BTC.
 • 21. april ima najmanj dnevnih povprečnih provizij za transakcije z 0,00012 BTC, kljub temu, da imamo drugo največje število transakcij v našem naboru podatkov.
 • Po nadaljnjem izračunu smo ugotovili, da so bile povprečne provizije za transakcije v zadnjih 10 dneh 0,00022 BTC ali 1,13 USD.

Skupna dnevna vrednost transakcije, poslana v zadnjih 10 dneh

kaj je btc

 • Takoj, 24. aprila spet štrli. Tega dne je bilo prenesenih 279.421 BTC.
 • 21. aprila je bilo prenesenih najmanj Bitcoinov s 65.431 BTC.
 • Šele 20. in 21. aprila je bilo nakazanih manj kot 100.000 BTC.
 • V zadnjih 10 dneh je bil povprečni znesek poslanih BTC dnevno 140.488 BTC.

Povprečna vrednost vsake transakcije

Za izračun povprečne vrednosti posamezne transakcije lahko uporabimo preprosto formulo: Skupni BTC, poslani tisti dan / Skupno število transakcij.

kaj je btc

 • 24. aprila je bila povprečna vrednost vsake poslane transakcije najvišja pri 0,473 BTC.
 • Najmanj je imel 21. aprila z 0,167 BTC.
 • Tudi 17. in 23. aprila sta bili visoki vrednosti z 0,473 BTC oziroma 0,477 BTC.
 • Če vzamemo povprečje vseh teh vrednosti, potem dobimo, 0,387 BTC ali 2002 USD.
 • Lahko sklepamo, da moramo za transakcijo v vrednosti 2002 USD poslati le 1,13 USD provizije za transakcijo. Torej provizije za transakcije v našem naboru podatkov znašajo 0,56%.
 • Za isto transakcijo bi vam PayPal zaračunal 58,30 USD (izračunano prek salecalc).

Distribucija Bitcoinov

Kaj je Bitcoin? [Najobsežnejši vodnik po korakih]

Zgornji graf prikazuje, koliko naslovov ima določen obseg bitcoinov. Le pet naslovov ima več kot 100.000 BTC. 98 naslovov ima v lasti 10.000–100.000 bitcoinov. Ogromen del naslovov (45,5%) je lastnik 0,0001-0,001BTC ali 0,001-0,01 BTC

Kaj še moram vedeti?

Zaščitite svoj naslov: Čeprav je vaša uporabniška identiteta za vašim naslovom anonimna, je Bitcoin najbolj javna oblika transakcij, pri čemer vsi v omrežju vidijo vaša stanja in dnevnik transakcij. To je eden od razlogov, zakaj bi morali z vsako transakcijo spremeniti Bitcoin naslove in zaščititi svoj naslov. Več denarnic lahko uporabite tudi za različne namene, tako da ostanejo vaša stanja in zgodovina transakcij zasebni od tistih, ki vam pošiljajo denar.

Vaša potrditvena ocena: Kot rečeno, prejmete približno 10-minutno potrditveno oceno pred nakupom. Različne denarnice imajo svoje branje.

Kaj je Bitcoin

Katere so slabosti Bitcoina?

Na začetku je bilo veliko ljudi dvomljivih glede bitcoinov, saj nihče ne ve identitete njegovega ustanovitelja – Satoshija Nakamota. Pravzaprav sploh ne vemo, ali je Satoshi Nakamoto moški, ženska ali skupina ljudi.

Kar zadeva bolj praktične pomisleke, sta vdiranje in prevare običajna pravila. Zgodijo se vsaj enkrat na teden in postajajo bolj izpopolnjeni. Zapletenost programske opreme Bitcoin in nestanovitnost njene valute marsikoga odvrneta od uporabe njenega plačilnega sistema, medtem ko so lahko njegove transakcije frustrirajoče počasne. Na odobritev transakcije bo treba počakati vsaj deset minut. V zadnjem času so nekateri uporabniki Reddita poročali, da čakajo več kot eno uro na potrditev svojih transakcij.

Prevare, na katere je treba paziti

Štiri najbolj tipične prevare z Bitcoinom so Ponzijeve sheme, rudarske prevare, denarnice in prevare..

 • Ponzi prevare: Prevare Ponzi ali naložbeni programi z visokim donosom vas pripeljejo do višjih obresti od prevladujoče tržne obrestne mere (npr. 1-2% obresti na dan), medtem ko denar preusmerite v tatovo denarnico. Prav tako se ponavadi racajo in pojavljajo pod različnimi imeni, da bi se zaščitili. Izogibajte se podjetjem, ki vam za dohodna plačila dajejo naslove Bitcoin, ne pa običajnim plačilnim procesorjem, kot sta BitPay ali Coinbase.
 • Bitcoin rudarstvo Prevare: Ta podjetja bodo ponudila, da za vas izkopljejo nesramne količine bitcoinov. Morali jih boste plačati. To je zadnje, kar boste videli od svojega denarja (tudi bitcoinov ni za pokazati).
 • Bitcoin Izmenjava Prevare: Bitcoin Exchange prevare ponujajo funkcije, ki jih tipične denarnice za bitcoin ne ponujajo, na primer obdelava PayPal / kreditne kartice ali boljši menjalni tečaj. Ni treba posebej poudarjati, da vas te prevare pustijo obesiti, medtem ko pobirajo vaše dolarje.
 • Bitcoin denarnica Prevare: Bitcoin denarnice so podobne spletnim denarnicam – z razliko. Vprašali vas bodo za vaš denar. Če je roparjem všeč znesek, je to zadnji znesek, ki ga boste videli pri svojem depozitu. Z drugimi besedami, naslov vodi k njim in ne k vam.

Od vseh teh so prevare z denarnicami najbolj priljubljene pri prevarantih, ki jim uspe priti na milijone.

Kakšne so prednosti Bitcoina?

Najboljše pri Bitcoinu je, da je decentraliziran, kar pomeni, da imate plačilni sistem, s katerim lahko urejate mednarodne posle, ne da bi se motili z menjalnimi tečaji in doplačili. Poleg tega vam za izvajanje transakcij ni treba iti prek tretje osebe, kot je banka. Bitcoin je brez vladnega vmešavanja in manipulacij, zato ni sistema zveznih rezerv‍ za povišanje obrestnih mer. Je tudi pregleden, tako da veste, kaj se dogaja z vašim denarjem. Bitcoin lahko začnete sprejemati takoj, ne da bi vložili denar in energijo v podrobnosti, kot je na primer postavitev trgovskega računa ali nakup strojne opreme za obdelavo kreditnih kartic. Bitcoinov ni mogoče ponarediti niti stranka ne more zahtevati vračila kupnine.

Majhno čudo je, da uporabniki Bitcoin imenujejo “Money 2.0” ali da ga je Bill Gates imenoval “techno tour de force”.

Tyler Winklevoss, soustvarjalec Facebooka, je to povzel, ko je rekel:

tyler-winklevoss: Kaj je Bitcoin? Priročnik po korakih za začetnike

“Odločili smo se, da bomo svoj denar in vero dali v matematični okvir, ki ne vsebuje politik in človeških napak.”

Rick Falkvinge, ustanovitelj švedske piratske stranke, je to napovedal

rick_falkvinge: Kaj je Bitcoin

“Bitcoin bo storil bankam tisto, kar je e-pošta naredila poštni industriji.”

John McAfee, ustanovitelj podjetja McAfee,

John Mcafee: Kaj je Bitcoin

»Stvari, kot je Bitcoin, ne morete ustaviti. Bilo ga bo povsod in svet se bo moral na novo prilagoditi. “

Kaj je Bitcoin: Zaključek

Drugi kovanci, kot je Bitcoin

Medtem ko je Bitcoin VELIK kovanec v kripto prostoru, ima nekaj pomanjkljivosti, ko gre za razširljivost in zasebnost. Zato so številni projekti preprosto odcepili glavni protokol bitcoinov, da bi ustvarili lastne valute. Nekatere bolj znane bitcoin vilice so:

 • Litecoin: Litecoin se lahko označi kot srebro za zlato bitcoinov, zato lahko Litecoin velja za lažjo in hitrejšo različico bitcoina.
 • Bitcoin Cash: vilica protokola Bitcoin, ki ima velikost bloka 8 MB v primerjavi z 1 MB.
 • Zcash: zk-SNARKS uporablja z osnovnim protokolom bitcoin za ustvarjanje edinstvenega kovanca za zasebnost.
 • Dash: Bitcoin vilice, ki omogočajo plačilni sistem, ki je tako zaseben kot prilagodljiv.

Kaj je Bitcoin: Zaključek

Kam naj grem od tu?

Tu so različni viri, ki vas bodo med drugimi vodili do najboljših krajev za iskanje denarnic, trgovin, ki sprejemajo bitcoine, borze za trgovanje z bitcoini, in Bitcoin novic, cen, grafikonov, vodnikov in analiz..

Bitcoin je v zadnjem času prešel več ovir z uporabo vilic Bitcoin Cash in implementacijo SegWit. Bitcoin je v zadnjih 11 letih resnično motil svetovno gospodarstvo in finančne sisteme z zagotavljanjem plačilnega sistema, ki je pred svojim časom. Zamisel, da ste lastna banka in imate svoj bančni račun, v nasprotju s shranjevanjem denarja v tretji finančni instituciji ali obdelovalcu plačil, je revolucionarna. Po tem pa je to šele začetek. Bitcoin revolucija ima še veliko kilometrov. Nadvse razburljivo bo videti, kam bomo nadaljevali od tu.

 • Blockchain.info – Blockchain info je mesto za preverjanje transakcij v knjigi. Preverite lahko, koliko denarja vsebuje vaša denarnica ali, koliko BTC je shranjenega na katerem koli naslovu denarnice.
 • Bitnodes – Bitnodes vodi Bitcoin Foundation, ocenjuje in vizualizira velikost Bitcoin omrežja.
 • Wizbit – Wizbit v realnem času prikazuje vse transakcije in na novo izkopane bloke na privlačnem vrtečem se globusu.
 • Uporabljamo kovance – Weusecoins.com je seznam verodostojnih borz za trgovanje z bitcoini po vsem svetu ali v ZDA..
 • Nakup Bitcoinov po vsem svetu – Poiščite pomoč pri iskanju izmenjav bitcoinov.

Bonus: Najboljše izmenjave kriptovalut: Ultimate Guide

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map