Kako kupiti Litecoin so 3 preprosti koraki

 1. Pridobite Litecoin denarnica (npr. Trezor, Ledger,)
 2. Poiščite borzo, ki prodaja Litecoin
 3. Položite denar in opravite trgovino.
 4. Umaknite Litecoins v denarnico.

Litecoin je eden najbolj vznemirljivih projektov. Litecoin, ki ga je ustanovil in podpiral nekdanji uslužbenec Googla Charlie Lee, služi kot srebro za Bitcoin-ovo zlato. Vendar ta izjava preprosto ne naredi Litecoin dovolj pravičnosti. Znova in znova se je Litecoin izkazal kot izhodišče v kripto prostoru. Litecoin je eden od razprtih protokolov prvotne kode Bitcoina. Torej, ali bi morali vlagati v Litecoin? Kako bi se lotili tega, če bi želeli kupiti Litecoin? To raziščimo v tem članku.

Kako kupiti Litecoin: Ultimate Investor’s Guide

Litecoin in Altcoins: Zakaj ne bi smeli vlagati samo

Ena najširših posploševanj kriptovalut je »Bitcoin in Altcoins«. Z drugimi besedami, Bitcoin in kovanci, ki niso Bitcoin. Torej, če je Bitcoin vodja kriptoekonomije, zakaj bi želeli vlagati v katere koli druge kovance? No, izkaže se, da obstaja veliko razlogov:

Bitcoin je drag

Kako kriptovaluta dobi svojo vrednost? No, to imata dva dela. Kripto vrednost sestavljajo:

 • Notranja vrednost: Vrednost, ki jo žeton pridobi z verodostojnostjo in uporabnostjo svojega projekta.
 • Špekulativna vrednost: Vrednost, ki jo žeton dobi od špekulativnih trgovcev, ki pričakujejo nihanje njegove cene v bližnji prihodnosti.

Špekulativni vlagatelji so dragocen del vsakega ekosistema. Vendar pa je nevarno, da se žeton določi zgolj na podlagi njegove špekulativne vrednosti. Za resnično preživetje mora biti žeton močno odvisen od njegove lastne vrednosti. Torej, kako žeton dobi svojo notranjo vrednost? Notranjo vrednost ustvari osnovni projekt in koliko odstotkov te vrednosti zajame žeton.

Trenutno večina Bitcoin-ovih cen temelji na čistih špekulacijah in je zato lahko precenjena. V bližnji prihodnosti, ko bo Bitcoin dobil več uporabnosti, bo njihova cena bolj značilna. Vendar se zaenkrat cena Bitcoina ponavadi napihne na podlagi čistih špekulacij. Kot taki vlagatelji, ki niso tako premožni, težko smiselno vlagajo .

Bitcoin je poln vlagateljev FOMO

Pošteno ali ne, ker je Bitcoin najbolj priljubljena kriptovaluta, dobi veliko pozornosti. Kot tak v prostor vstopi veliko naivnih in začetniških vlagateljev, ki nimajo nobenega boljšega razloga za vlaganje, razen “nočem biti izpuščen.” Težava pri tem je, da nimajo pravega znanja o verigi blokov. Bitcoina ne kupujejo, ker jih zanima tehnologija veriženja blokov in njen potencial, to počnejo, ker jim je nekdo rekel, naj vanj vlagajo. V trenutku, ko nekdo sloviti kritizira Bitcoin ali kriptovalute, bodo ti vlagatelji prodali vse svoje premoženje in v tem procesu zrušili trg. Zdaj ne rečemo, da je Litecoin svoboden iz tega pojava, vendar je dejstvo, da ker je manj priljubljen kot Bitcoin, ima sorazmerno manj FOMO vlagateljev.

Altcoins so poceni (er)

Altcoins trgujejo po zelo nizkih cenah v primerjavi z Bitcoini. To je super iz dveh razlogov:

 • Je veliko bolj dostopen kot Bitcoin, kar pomeni, da lahko povprečni vlagatelj z altcoinom še vedno precej investira. Npr. 10.000 USD vam ne bo kupilo 2 BTC, ampak 125 LTC (litecoin).
 • Ker so ti kovanci tako poceni, imajo izjemen potencial za napredovanje. Cena litecoinov se je od začetka leta 2017 do novembra 2017 zvišala za 7.291%! V primerjavi, .

  Če ima izbrani altcoin dobro kakovost in potencial, potem obstajajo vse možnosti, da se bo cena kmalu znatno povečala.

Altcoins so več kot le kovanci

Medtem ko je Litecoin, podobno kot Bitcoin, plačilni mehanizem, obstaja ogromno kovancev, ki zagotavljajo veliko več koristnosti kot pa zgolj plačilni kovanec. Večina altcoinov temelji na nekaterih precej revolucionarnih idejah, ki bi lahko spremenile svet. Ethereum, NEO in EOS so pametne pogodbene platforme, ki jih lahko uporabljajo razvijalci po vsem svetu za izdelavo svojih aplikacij. Golem ljudem omogoča, da svojo računalniško moč izposodijo vsem, ki so povezani v omrežje Golem. Zaradi teh različnih pripomočkov imajo ti altcoini veliko večji potencial navzgor.

Altkoine je mogoče zlahka izkopati

Bitcoin uporablja mehanizem soglasja za dokazovanje dela. Dokazilo o delu je precej enostavno razumeti.

Rudarji s svojo računsko močjo rešujejo težke kriptografske uganke. Reševanje ugank mora biti izjemno težko. Če je preprosto, .

Čeprav je del reševanja ugank težaven, preverjanje, ali je rešitev uganke pravilna ali ne, naj bo preprost.

In to je na kratko dokaz dela.

 • Reševanje ugank in iskanje rešitve bi moralo biti težko.
 • Preverjanje, ali je rešitev pravilna ali ne, bi moralo biti težko.
 • Zdaj, .

Bitcoin za svoje rudarske namene uporablja algoritem razprševanja SHA-256. Kmalu so rudarji odkrili, da lahko eksponentno povečajo svojo rudarsko moč s povezovanjem in oblikovanjem rudarskih bazenov z vzporedno obdelavo.

Pri vzporedni obdelavi so programska navodila razdeljena med več procesorjev. S tem se čas delovanja tega programa bistveno zmanjša in v bistvu to počnejo rudarski bazeni.

Sestavljanke SHA 256 zahtevajo veliko procesorske moči, kar je povzročilo specializirana “specifična integrirana vezja, imenovana ASIC”. Edini namen, ki so mu služili ti ASIC, je bil rudarjenje bitcoinov.

.

Kako kupiti Litecoin

Rudarstvo, kot ga je prvotno predvideval Satoshi, naj bi bil zelo demokratičen proces. Zamisel je bila, da bi vsak povprečen Joe lahko sedel za svoj prenosnik in prispeval k sistemu tako, da bi postal rudar. Vendar z naraščanjem obratov ASIC povprečni Joesi nimajo možnosti konkurirati velikim podjetjem.

Vendar je pridobivanje altcoinov sorazmerno veliko bolj preprosto. Litecoin, npr. uporablja algoritem rudarjenja Scrypt.

Scrypt je bil sprva imenovan “s-crypt”, vendar se izgovarja kot “script”. Čeprav ta algoritem uporablja algoritem SHA 256,. Paralelnost izračunov kot taka ni mogoča.

Kaj to pomeni?

Recimo, da imamo dva procesa A in B.

V bitcoinih bo ASIC-jem mogoče hkrati narediti A in B, tako da jih vzporedno vzpostavijo.

V Litecoinu pa boste morali zaporedoma narediti A in nato B. Če jih poskusite vzporediti, postane potreben pomnilnik preveč preveč primeren.

Scrypt se imenuje “težava s pomnilnikom”, saj glavni omejevalni dejavnik ni surova procesorska moč, temveč pomnilnik. Prav to je razlog, zakaj paralelizacija postane problem. Vzporedno izvajanje petih pomnilniško zahtevnih procesov zahteva petkrat več pomnilnika. Zdaj lahko seveda obstajajo naprave, ki vsebujejo tone pomnilnika, vendar dva učinka ta učinek omilita:

 • Navadni ljudje lahko tekmujejo tako, da namesto super specializiranih ASIC-ov kupijo preproste vsakodnevne pomnilniške kartice.
 • Pomnilnik funta za funt je dražji za izdelavo kot razpršilni čipi SHA-256.

Resnična uporabnost

Bitcoin mora premagati nekaj pomembnih ovir, preden postane ustrezno plačilno sredstvo. Glavna ovira je seveda vprašanje razširljivosti. Skratka, čas pretoka in čas transakcij Bitcoina je precej nizek, da bi ga lahko uporabili kot plačilo pri običajnih vsakodnevnih transakcijah. Poleg tega nekateri raje uporabljajo Bitcoin kot skladišče vrednosti in ne kot plačilno sredstvo.

Po drugi strani pa imajo altcoini, kot je Litecoin, veliko višjo hitrost transakcij. Bitcoin lahko upravlja samo 7 transakcij na sekundo, medtem ko lahko litecoin opravi 56 transakcij na sekundo.

Diverzifikacija portfelja

Končno bi moral vsak vlagatelj razpršiti svoj portfelj.

Če vstopite v kripto igro, je samoumevno, da začnete z Bitcoinom. Kot rečeno, Bitcoin ostaja glavna kripto valuta. Vendar je narobe, če vsa jajca položite v eno košaro, kot pravi pregovor. Izobražen in resen vlagatelj bo vedno želel vlagati v čim več kovancev.

Tehnološki napredek Litecoina

Delovni postopek Litecoina je podoben Bitcoinu. Oba izkoriščata tehnologijo blockchain, da omogočita prenos plačil med dvema entitetama, ne da bi potrebovali tretjo osebo. Razlog, zakaj mnogi ljudje zelo cenijo Litecoin, pa je njihova pripravljenost na eksperimentiranje s potencialno motečimi tehnologijami. V našem prejšnji vodnik o Litecoinu smo že omenili, kako je Litecoin deloval na naslednjih tehnologijah:

 • Lightning Protocol: Uporaba pogodb za zaklepanje zgoščenk (HTLC) za ustvarjanje plačilnih kanalov zunaj verige za izmenjavo več mikro transakcij, ne da bi šli skozi verigo blokov. To je tehnika razširljivosti, ki jo mnogi kovanci, kot so Bitcoin, Litecoin, Decred itd., Želijo povečati svojo pretočnost.
 • Atomska zamenjava: Atomska zamenjava omogoča medsebojno izmenjavo kovancev brez potrebe tretje osebe. Npr. , običajno bi morala iti na borzo in plačati določene honorarje, da bi to storila. Ta tehnika uporablja tudi HTLC.
 • SegWit: Ločena priča je postopek, s katerim se omejitev velikosti bloka na verigi blokov poveča z odstranjevanjem podatkov o podpisih iz transakcij Bitcoin. Podatki o podpisih se hranijo v razširjenih blokih, ki so s stransko verigo pritrjeni na glavno verigo blokov.

Zasebnost in zamenljivost

Ena lastnost, ki jo je Litecoin pred kratkim preučil, je »zamenljivost«. 28. januarja 2019 je Lee objavil naslednje:

»Zamenljivost je edina lastnost zdravega denarja, ki pri bitcoinu manjka & Litecoin. Zdaj, ko je obsežna razprava za nami, bo naslednje bojišče na področju zamenljivosti in zasebnosti. Zdaj sem osredotočen na to, da bi Litecoin postal bolj zamenljiv z dodajanjem zaupnih transakcij. “

Torej, kaj je zamenljivost? Investopedia jo opredeljuje tako:

“Zamenljivost je dobrina ali zamenljivost sredstva z drugim posameznim blagom ali sredstvi iste vrste.”

Recimo, da ste si od prijatelja izposodili 20 USD. Če mu denar vrnete z DRUGIM računom v višini 20 USD, je popolnoma v redu. Denar jim lahko celo nadomestite v obliki 1 bankovca za 10 dolarjev in 2 bankovca za pet dolarjev. Še vedno je v redu. Dolar ima zamenljive lastnosti (čeprav ne ves čas).

Če pa bi si nekdo izposodil avto za konec tedna in se vrnil ter mu v zameno dal kakšen drug avto, potem bo ta oseba verjetno udarila po obrazu. Če ste odšli z rdečo Impalo in se vrnili z drugo rdečo Impalo, potem tudi to ni končana stvar. V tem primeru so avtomobili neopredmeteno sredstvo.

Kriptovalute uporabljajo pregleden sistem odprte knjige za beleženje svojih transakcij. Vsakdo, ki je del omrežja blockchain, lahko opazuje transakcije v njem in kar je še pomembneje, vsakdo lahko vidi sled teh transakcij. Torej, npr. nakup drog, bi bil za vedno vtisnjen v podrobnosti transakcije. .

, ti “umazani” kovanci ne bodo nikoli vredni toliko kot “čisti” kovanci. . Konec koncev, ?

Uporaba funkcij zasebnosti bi to lahko ublažila in kriptovalutam dala nekaj prepotrebne zamenljivosti. Litecoin želi vključiti protokol MimbleWimble za izvajanje zasebnosti. Lee je tvitnil:

»Ekipa Litecoin dev je ure in ure razpravljala o tem, kako dodati zaupne transakcije. Način CT for softfork je zelo podoben podaljševanju blokov in razširitev blk je lahko preprostejša in lahko naredi veliko več. Zdaj raziskujemo tudi neprebojne MimbleWimble z razširitvami.

Koncept razširitvenih blokov je podoben stranskim verigam. Zamislite si to kot stransko verigo MimbleWimble, ki je pritrjena na glavno verigo s konsenzom z nadgradnjo softforka. Lahko se prijavite s pošiljanjem kovancev v razširitvene bloke MW in kovance pošljete nazaj v glavno verigo. “

MimbleWimble je protokol zasebnosti, ki uporablja kriptografijo z eliptično krivuljo in zahteva manjše ključe kot druge vrste kriptografije. Potrebuje le 10% zahtev za shranjevanje podatkov v omrežju Bitcoin. Zaradi tega je Mimblewimble zelo prilagodljiv in učinkovit. Težava drugih protokolov zasebnosti je, da so neverjetno obsežni, kar ogroža njihovo razširljivost.

Torej, zdaj, ko veste, zakaj bi morali vlagati v Litecoin, pojdimo naprej kako lahko se lotite vlaganja / trgovanja.

Temeljna analiza vs tehnična analiza

Temeljna in tehnična analiza sta temelj trgovanja. Preden nadaljujemo, bi morali vsaj vedeti, kaj pomenita ta dva izraza.

Temeljna analiza

Ta analiza namesto gibanja cen obravnava splošno sliko. Ko opravljate temeljno analizo kovanca, gledate:

 • Dejavnost razvijalca, ki obdaja kovanec. Koliko projektov ali pozitivnih dogodkov projekt prehaja. V zadnjem času je vrednost Cardano-a močno skočila, potem ko so izdali različico mainnet 1.5.
 • Glavna integracija kovanca. Ali kakšno podjetje ali glavna platforma integrira kovanec? Če je odgovor pritrdilen, bo to bistveno vplivalo na ceno. Stellar XLM je marca 2019 po IBM-u pridobil skoraj 50% napovedal lansiranje World Wire, modela za čezmejna plačila s protokolom Stellar.
 • Pomembni svetovni dogodki lahko spremenijo ceno kriptovalute, kot je bilo že omenjeno v tem priročniku.

Redno obveščanje o vseh trenutnih dogodkih je nujno za temeljito temeljno analizo.

Tehnična analiza

Tehnična analiza je orodje ali metoda, ki se uporablja za napovedovanje verjetnega prihodnjega gibanja cen valutnega para, kriptovalutnega para ali delnice. To je lahko kreativen in dinamičen postopek, ki vam bo pomagal pridobiti zelo globok pogled na kovanec.

Temeljna predpostavka tehnične analize je torej: Ne glede na to, kaj se trenutno dogaja na svetu, gibanje cen govori samo zase in pove zgodbo, ki vam pomaga napovedati, kaj se bo zgodilo naprej.

Lahko preberete prvi del našega dvodelnega vodnika o tehnični analizi za večji vpogled.

Torej, kako boste s temi orodji dejansko kupili Litecoin? Na srečo, ker je litecoin ena od “velikih pušk” v kripto prostoru, vam bo več borz omogočilo, da jih kupite v zameno za fiat denar. Če živite v Kanadi, ne glejte dlje kot Bitbuy.

Bitbuy – Premier Candian Exchange

Bitbuy je kanadska platforma za digitalne valute v lasti in upravljanju. Bitbuy, ustanovljen leta 2013, je Kanadčanom dosledno zagotavljal zanesljivo in zaupanja vredno platformo za nakup in prodajo njihovih kriptovalut. Kot je bilo že razloženo, je bil Bitbuy izmenjava med kripti in kripto, pri kateri lahko kanadske dolarje položite neposredno na njihovo spletno mesto in jih zamenjate za digitalno valuto. Njihov sedež je v Torontu v državi Ontario, njihove storitve pa so na voljo kanadskim trgovcem po vsej državi.

Bitbuyjevi nakupi in načini plačila

Bitbuy.ca sprejema naslednje načine plačila:

 • Bančna žica
 • Interac na spletu
 • Interac e-Transfer
 • Flexepin boni
 • Express Interac e-Transfer

Kako kupiti Litecoin

Druga zanimiva lastnost Bitbuy je ta, da za dvig vaše kriptovalute ni treba plačati nobene provizije. Kripto lahko brezplačno pošljete v zasebno denarnico. Zaradi tega je idealen za dolgoročne vlagatelje, ki želijo preiti na svojo kripto valuto.

Prvi nakup boste zaradi varnostnih razlogov imeli od enega do treh delovnih dni. Če imate preverjen račun in ste na Bitbuyu izvedli več kot tri transakcije, bodo vaša sredstva na voljo v realnem času.

V redu, torej, kako postati preverjeni član?

Ko postanete preverjeni član, ste upravičeni do uporabe katerega koli plačilnega sredstva, s katerim želite financirati svoj račun Bitbuy. Za potrditev boste morali predložiti zahtevane podrobnosti KYC. Dokumenti, ki jih morate predložiti, so:

 • Barvna kopija potnega lista ali vozniškega dovoljenja.
 • Kopija bančnega izpiska ali računa za komunalne storitve, ki prikazuje vaše ime in dokazilo o naslovu.
 • Fotografija, na kateri držite osebno izkaznico.
 • Če je račun poslovni račun, je treba predložiti dodatne dokumente, ki dokazujejo “pooblastilo za delovanje v imenu družbe”.

Celoten postopek preverjanja običajno traja od enega do treh delovnih dni.

Podpora strankam v Bitbuyu

Bitbuy ima tudi zelo hitro podporo strankam. Za podporo pri poizvedbi lahko storite naslednje:

 • Dostopite do razdelka za podporo spletnega mesta in uporabite gumb »Predloži zahtevo«.
 • Uporabite podporo za klepet v živo.
 • Stopite v stik z njimi po e-pošti ali telefonu.
 • Če živite v Torontu, lahko po potrebi preprosto obiščete njihovo pisarno.

Kako varen je Bitbuy?

Bitbuy je oddelek First Ledger Corp, ki je družba blockchain in digitalnih valut s sedežem v Torontu. Izjavili so, da je borza v skladu z vsemi kanadskimi zakoni. Za zaščito vaših podatkov so sprejeli tudi naslednje varnostne ukrepe:

 • Bitbuy za zaščito uporabnikov uporablja tehnologijo Secure Socket Layer (SSL).
 • Za dodatno varnost uporabljajo tudi dvofaktorsko overjanje.
 • Bitbuy.ca deluje s 95-odstotno rezervo hladilnika za vse digitalne valute na spletnem mestu in dnevno izvaja šifrirane in distribuirane varnostne kopije, da se izogne ​​kakršnim koli posledicam ali napadom..

Prednosti in slabosti Bitbuya

Prednosti

 • Kriptovalute kupujte neposredno s kanadskimi dolarji.
 • Išče konkurenčne cene na več borzah.
 • E-prenos Express Interac omogoča dvourno financiranje
 • Uporabniki lahko izbirajo med več možnostmi plačila.
 • Način plačila z bančnim nakazilom omogoča visoke meje vplačil.
 • Kalkulator cen za transakcije pred nakupom.
 • Omogoča hiter dvig CAD.

Slabosti

 • Ponuja samo BTC, BCH, ETH, XRP in LTC.

Če ste kanadski državljan, lahko takoj pojdite na Bitbuy in ustvarite svoj račun, da začnete trgovati. Kliknite tukaj, da ustvarite svoj račun.

Kako kupiti Litecoin – Zaključek

Upajmo, da bi morali imeti zdaj vse informacije, potrebne za vaše trgovanje. Ne kupujte samo Litecoina samo zato, ker vam to naročimo. Prosimo vas, da temeljito raziščete in preberete več o projektu. Začnete lahko z branjem našega Litecoina vodnik tukaj. Če želite izvedeti več o trgovanju, preberite naše vodiče za kripto trgovanje tukaj in tukaj.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me