Začnimo z učenjem trgovanja z bitcoini!

Trgovanje z bitcoini je pravzaprav precej enostavno, ko se ga lotite. Ker ste glavna kripto valuta, jih je enostavno kupiti in prodati, kadar koli želite. Bitcoin ima zgodovino nestanovitnosti, ki je v ekosistem prinesla veliko zanimanja trgovcev in medijev. 

Kako trgovati z bitcoini: Hitri vodnik

Vsakič, ko cena Bitcoina naraste, novi vlagatelji in špekulanti želijo svoj delež dobička. Vsakdo je zelo enostavno trgovati z Bitcoini, saj je ovira za vstop tako nizka. Torej, kako dobite rezino pite? ?

No, ta priročnik vam bo pomagal pri sprejemanju trgovinskih odločitev. Torej, preden se lotite vprašanja “kako”, začnimo z vprašanjem “zakaj”.

Zakaj bi morali trgovati z bitcoini?

Razlog, zakaj bi morali vlagati v Bitcoin in kriptovalute na splošno, je, da ni nič podobnega. Obstaja več funkcij, zaradi katerih je trgovanje z bitcoini vznemirljivo in edinstveno.

Bitcoin ni Fiat

Bitcoin ni fiat valuta, torej ni pod nadzorom ene same vlade. Namesto da bi se eno samo gospodarstvo zadušilo nad ceno sredstva, se je cena Bitcoina odzvala na številne dogodke.

Oglejmo si nekaj dogodkov v zadnjih nekaj letih, ki so vplivali na ceno Bitcoina.

Ledger Nano S - varna denarnica za strojno opremo

# 1 Brexit

Odločitev Združenega kraljestva, da se odloči za članstvo v Evropski uniji, je s svojim lokalnim gospodarstvom povzročila kar nekaj prizora. Kot rezultat tega so borzni velikani Binance izjavili, da so jih zaradi nenavadnega povpraševanja “prevzele” registracije za njegovo novo trgovalno platformo s sedežem v Jerseyju. Binance Jersey uporabnikom omogoča trgovanje z evri in britanskimi funti z bitcoini in ethereumom ter dostop do storitev upravljanja digitalnega premoženja.

# 2 indijska demonetizacija

Demonetizacija je bila poteza indijskega premierja Narendre Modija, ki je naredil Rs. 500 in Rs. 1000 bankovcev nezakonito plačilno sredstvo. Samo 18 dni po izjavi o demonetizaciji se je cena Bitcoina na Zebpayu, eni vodilnih borz v Indiji, zvišala s 757 na 1020 dolarjev (. Takrat je BTC v ZDA trendiral 770 dolarjev)..

# 3 Trumpove volitve

Takoj po Trumpovi zmagi so trgi začeli padati. Dow Jones, S.&P 500 in Nasdaq sta strmo padala. Povsem podobno so avstralski trgi izgubili 30 milijard USD. Vendar je bil Bitcoin povsem druga zgodba. Tik pred volilno noč se je zaradi težav, s katerimi se je srečeval mehiški pezo, povzpel na 740 dolarjev. Po tem se je znižal na 705 dolarjev in nato na 739 dolarjev takoj, ko je bil Trump izvoljen.

Iz vseh teh treh primerov lahko naredimo en preprost in očiten zaključek. Ljudje ponavadi vlagajo v Bitcoin, ko se soočajo z nestabilnimi trgi in ovirami, s katerimi se spopadajo fiat valute

Bitcoin je odprt 24 ur na dan, vse dni v tednu

Za razliko od delniških trgov je Bitcoin odprt 24X7. Razlogi za to, da so delniške trge, so specifični za državo, v kateri delujejo, in običajno odražajo delovni čas te države. Vsakdo lahko kupi bitcoin na večini borz. Obstaja na stotine borz po vsem svetu, ki delujejo 24 ur na dan. !

Bitcoin je hlapljiv

Bitcoin in kriptovalute so na splošno razvpiti zaradi hitrega in pogostega gibanja cen. Ta nestanovitnost lahko trgovcem pomaga pri hitrem zaslužku.

Kako deluje Bitcoin?

Preden naložite v sredstvo, morate vsaj vedeti, kako deluje. Tu smo že večkrat podrobno opisali mehaniko kriptografije. Za nepoznavalce pa bomo podali kratek pregled. Če že poznate mehaniko, preskočite na naslednji razdelek.

Blockchain tehnologija

Kako trgovati z bitcoini: hitri vodnik

Bitcoin je ustvaril neznani programer, ki se imenuje psevdonim “Satoshi Nakamoto”. Bitcoin poganja tehnologija veriženja blokov.

Blockchain je časovno žigosana serija nespremenljivega zapisa podatkov, ki ga upravlja skupina računalnikov, ki niso v lasti nobene posamezne entitete. Vsak od teh blokov podatkov (tj. Blok) je zavarovan in vezan drug na drugega s pomočjo kriptografskih načel (tj. Verige). Ok, kaj to preprosto pomeni?

Predstavljajte si univerzalno knjigo, ki jo lahko vsak prenese in zapiše. Kdor ima kopijo te knjige, lahko:

 • Preverite zapise, ki so bili prijavljeni v knjigo.
 • Preverite čas, ko so bili ti zapisi zabeleženi.
 • Ne morem posegati v nobenega od predhodno vnesenih vpisov, ker je knjiga nespremenljiva. Ta lastnost “nespremenljivosti” je ena najpomembnejših lastnosti blockchaina in jo pridobi s kriptografskimi hash funkcijami.

To nam je dal Bitcoin, prva pravilna izvedba tehnologije, ki lahko deluje kot nespremenljiva in pregledna knjiga. Ta inovacija nam daje sistem, ki je popolnoma nepodkupljiv in brez človeške korupcije, saj je mogoče preveriti vsako transakcijo v verigi blokov.

Kako potekajo transakcije?

Ena najdragocenejših stvari o Bitcoinu je ta, da vam za pošiljanje transakcije ni treba iti skozi banko. Kot skupnost rada reče “vi ste lastna banka.” Torej, kako jim to uspe? S pomočjo kriptografije z javnimi ključi.

Vsak uporabnik Bitcoina ima zasebni ključ in javni naslov, ki oba matematično izhajata drug od drugega. Torej, kako deluje? Pravzaprav je precej enostavno. Javni naslov je podoben številki vašega računa, zasebni ključ pa kot vaša koda PIN Ko prejmete Bitcoin, ga bodo ljudje poslali na vaš javni naslov. Nato lahko svoje bitcoine pošljete komu prek zasebnega ključa.

Glede na to razlago lahko ugotovimo dve:

 • Svoj javni nagovor bi morali razkriti vsem.
 • Nikoli ne smete nikomur povedati svojega zasebnega ključa.

Res je tako preprosto.

To bi vam moralo na kratko predstaviti, kaj je Bitcoin in kako deluje. To je razlog, zakaj je Bitcoin postal tako velik posel. Zdaj pa poglejmo, kako jih lahko dobimo v roke, !

Izmenjave: Gateway to Cryptos

Izmenjava služi kot ena najpomembnejših funkcij kripto ekosistema. Deluje kot portal med svetom Fiat in kripto svetom. Borza kriptovalut je podobna borzi, vendar s poudarkom na žetonih kriptovalut in ne na trgovanju z delnicami. Preprosto povedano, kripto borza je platforma, kjer lahko stranke kupujejo in prodajajo sredstva kriptovalut.

Izmenjavo je mogoče zasnovati z določenimi cilji:

 • Da bo postopek čim bolj prijazen do začetnikov.
 • Ponuditi konkurenčne cene.
 • Zagotovite platformo za izkušene in profesionalne kripto trgovce.

Na splošno obstajata dve obliki kripto izmenjav:

 • Izmenjave med Fiatom in crypto.
 • Kripto-kripto izmenjave.

Fiat v kripto

Menjalnice Fiat za Crypto vam pomagajo kupiti kriptovalute v zameno za Fiatov denar. Te izmenjave so bile zasnovane tako, da so čim bolj prijazne do začetnikov. Kraken in Coinbase in Bitbuy so odlični primeri izmenjave fiat-to-crypto. Z BitBuy lahko neposredno kupujete Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether, Ripple in Litecoin.

Kripto na kripto

Te izmenjave vam pomagajo zamenjati določene kripto valute, kot so BTC, ETH, BCH itd., Za druge kriptovalute. Binance je lep primer izmenjave med kripto-kripto. To so borze, ki so bolj namenjene izkušenim trgovcem kot začetnikom.

Kripto borze se dnevno ukvarjajo z noro količino denarja. Pravzaprav preverite, koliko meri 5 najboljših borz (razvrščenih glede na obseg transakcij v zadnjih 24 urah):

Kako trgovati z bitcoini: hitri vodnik

Če dodamo vse, je imelo teh pet borz v zadnjih 24 urah neverjetnih 9.544.591.940 USD obsega transakcij! Torej, to je veliko številk. Torej, kje točno začnete?

Če ste Kanadčan, potem je odgovor dokaj enostaven. Bitbuy.

Bitbuy – Premier kanadska borza

Naučite se trgovati z bitcoini: Najobsežnejši hitri vodnik

Bitbuy je kanadska platforma za digitalne valute v lasti in upravljanju. Bitbuy, ustanovljen leta 2013, je Kanadčanom dosledno zagotavljal zanesljivo in zaupanja vredno platformo za nakup in prodajo svojih kriptovalut. Kot je bilo že razloženo, je bil Bitbuy izmenjava med kripami in izmenjavo kanadskih dolarjev na njihovo spletno stran, ki jo je treba zamenjati za digitalno valuto. Njihov sedež je v Torontu v državi Ontario, njihove storitve pa so na voljo kanadskim trgovcem po vsej državi.

Bitbuyjevi nakupi in načini plačila

Bitbuy.ca sprejema naslednje načine plačila:

 • Bančna žica
 • Interac na spletu
 • Interac e-Transfer
 • Flexepin boni
 • Express Interac e-Transfer

Kako trgovati z bitcoini: hitri vodnik

Druga zanimiva lastnost Bitbuy je ta, da za dvig vaše kriptovalute ni treba plačati nobene provizije. Kripto lahko brezplačno pošljete v zasebno denarnico. Zaradi tega je idealen za dolgoročne vlagatelje, ki želijo preiti na svojo kripto valuto.

Prvi nakup boste zaradi varnostnih razlogov imeli od enega do treh delovnih dni. Če imate preverjen račun in ste na Bitbuyu izvedli več kot tri transakcije, bodo vaša sredstva na voljo v realnem času.

Kraken – Premier American Exchange

Če ste Američan, potem je odgovor dokaj enostaven. Kraken

Kraken je dobro uveljavljena mednarodna borza kriptovalut, ki prvotno temelji na San Franciscu. Kraken uporabnikom omogoča, da svoje račune financirajo v kanadskih dolarjih in ima več trgovskih parov za kanadski dolar. Kraken ima majhno pisarno v Halifaxu na Novi Škotski, ki skrbi za njihove kanadske operacije in podporo.

Kraken ima omejene možnosti financiranja v primerjavi z drugimi kanadskimi borzami. Trenutno je edini način, da kanadske dolarje položite na Kraken prek bančnega nakazila, kar pomeni, da boste morali fizično potovati v svojo banko in obdelati bančno nakazilo, da boste lahko uporabljali storitev. Zagotovo ni najbolj priročen način financiranja, toda če ste pripravljeni dokončati postopek, je Kraken dobra platforma za uporabo naprednih funkcij.

Morda njihova najboljša lastnost, Kraken omogoča uporabnikom, da maržijo trgovino, kar pomeni, da si lahko uporabniki sposodijo sredstva za nakup digitalnih sredstev. To je napredna taktika, ki je lahko zapletena, vendar je lahko donosna, če veste, kaj počnete.

Kraken ponuja tudi popuste velikim trgovcem, česar ne ponujajo številne druge borze. Čeprav Kraken ponuja nekaj najboljših naborov funkcij in izbor številnih altcoinov, v Kanadi trpi zaradi pomanjkanja priljubljenosti. Nekateri pari CAD, ki jih ponujajo, imajo majhen obseg trgovanja, kar pomeni, da če načrtujete nakup večjega zneska, lahko naletite na zdrs cene in plačate višjo ceno, kot bi si želeli za svojo digitalno valuto. Kraken ima koristi, ker je vrhunska mednarodna borza in ima dobro podporo ter nenehne nadgradnje.

Prednosti:

 • Nizke pristojbine
 • Trženje marž
 • Napredna platforma za trgovanje s številnimi funkcijami

Slabosti:

 • Omejene možnosti financiranja
 • Majhna količina za pari Altcoin / CAD

V redu, kako naj postanem preverjeni član?

Ko postanete preverjeni član, ste upravičeni do uporabe katerega koli plačilnega sredstva, s katerim želite financirati svoj račun Bitbuy. Za potrditev boste morali predložiti zahtevane podrobnosti KYC. Dokumenti, ki jih morate predložiti, so:

 • Barvna kopija potnega lista ali vozniškega dovoljenja.
 • Kopija bančnega izpiska ali računa za komunalne storitve, ki prikazuje vaše ime in dokazilo o naslovu.
 • Fotografija, na kateri držite osebno izkaznico.
 • Če je račun poslovni račun, je treba predložiti dodatne dokumente, ki dokazujejo „pooblastilo za delovanje v imenu družbe“.

Celoten postopek preverjanja običajno traja od enega do treh delovnih dni.

Podpora strankam v Bitbuyu

Bitbuy ima tudi zelo hitro podporo strankam. Za podporo pri poizvedbi lahko storite naslednje:

 • Dostopite do razdelka za podporo spletnega mesta in uporabite gumb »Predloži zahtevo«.
 • Uporabite podporo za klepet v živo.
 • Stopite v stik z njimi po e-pošti ali telefonu.
 • Če živite v Torontu, lahko po potrebi preprosto obiščete njihovo pisarno.

Kako varen je Bitbuy?

Bitbuy je oddelek First Ledger Corp, ki je družba blockchain in digitalnih valut s sedežem v Torontu. Izjavili so, da je borza v skladu z vsemi kanadskimi zakoni. Za zaščito vaših podatkov so sprejeli tudi naslednje varnostne ukrepe:

 • Bitbuy za zaščito uporabnikov uporablja tehnologijo Secure Socket Layer (SSL).
 • Za dodatno varnost uporabljajo tudi dvofaktorsko overjanje.
 • Bitbuy.ca deluje s 95-odstotno rezervo hladilnika za vse digitalne valute na spletnem mestu in dnevno izvaja šifrirane in distribuirane varnostne kopije, da se izogne ​​kakršnim koli posledicam ali napadom..

Prednosti in slabosti Bitbuya

Prednosti

 • Kriptovalute kupujte neposredno s kanadskimi dolarji.
 • Išče konkurenčne cene na več borzah.
 • E-prenos Express Interac omogoča dvourno financiranje
 • Uporabniki lahko izbirajo med več možnostmi plačila.
 • Način plačila z bančnim nakazilom omogoča visoke meje vplačil.
 • Kalkulator cen za transakcije pred nakupom.
 • Omogoča hiter dvig CAD.

Slabosti

 • Ponuja samo BTC, BCH, ETH, XRP in LTC.

Če ste kanadski državljan, lahko takoj pojdite na Bitbuy in ustvarite svoj račun, da začnete trgovati. Kliknite tukaj, da ustvarite svoj račun.

Kako trgovati z Bitcoini

Obstaja veliko načinov, s katerimi lahko trgujete z Bitcoini in kriptovalutami, in to je popolnoma odvisno od tega, kaj želite pridobiti od svojih naložb in koliko časa ste pripravljeni nameniti trgovanju. Glede na IG, obstajajo štiri glavne vrste trgovanja:

 • Dnevno trgovanje
 • Swing trgovanje
 • Skalping
 • Pasivno trgovanje

OPOMBA: Diagrami v tem razdelku so povzeti po IG.

Dnevno trgovanje

Kako trgovati z bitcoini: hitri vodnik

Dnevni trgovci odprejo in zaprejo svojo pozicijo v enem samem trgovalnem dnevu.

Ta strategija deluje za trgovce, ki želijo izkoristiti kratkoročne priložnosti na trgu Bitcoin, ki se lahko pojavijo v luči razvijanja novic ali nastajajočih vzorcev.

Swing trgovanje

Kako trgovati z bitcoini: hitri vodnik

Trgovci z nihanji ujamejo trende gibanja cen v trenutku, ko se oblikujejo, in se držijo, dokler se trend ne spremeni. Ta strategija je odlična, če želite izkoristiti zagon na trgu.

Skalping

Kako trgovati z bitcoini: hitri vodnik

Naredite več trgovanj znotraj dneva z manjšimi gibanji cen. Če ste tisti trgovec, ki bi prej zaslužil več majhnih rednih dobičkov, kot da bi čakal na veliko priložnost,

Pasivno trgovanje

Če ste dolgoročni imetnik ali želite samo vstopiti na kripto trg in preizkusiti svojo roko, je pasivno trgovanje morda idealno za vas. Ideja je tako neposredna, kot tudi brezčasna. Počakajte, da se cena spusti na določeno raven in vplačajte. Počakajte, da se cena dvigne na določeno raven in odkupite.

Kako trgovati z bitcoini: hitri vodnik

Za razliko od drugih oblik trgovanja lahko čas med nakupom in prodajo traja več dni, tednov, mesecev in celo let.

Temeljna analiza vs tehnična analiza

Najpomembnejši orodji, ki ju morate upoštevati pri trgovanju, sta temeljna analiza in tehnična analiza.

Temeljna analiza

Ta analiza namesto gibanja cen obravnava splošno sliko. Ko opravljate temeljno analizo kovanca, gledate:

 • Dejavnost razvijalca okoli kovanca. Koliko projektov ali pozitivnih dogodkov projekt prehaja. V zadnjem času je vrednost Cardano-a močno skočila, potem ko so izdali različico mainnet 1.5.
 • Glavna integracija kovanca. Ali kakšno podjetje ali glavna platforma integrira kovanec? Če je odgovor pritrdilen, bo to bistveno vplivalo na ceno. Stellar XLM je marca 2019 po IBM-u pridobil skoraj 50% napovedal lansiranje World Wire, modela za čezmejna plačila s protokolom Stellar.
 • Pomembni svetovni dogodki lahko spremenijo ceno kriptovalute, kot je bilo že omenjeno v tem priročniku.

Redno obveščanje o vseh trenutnih dogodkih je nujno za temeljito temeljno analizo.

Tehnična analiza

Tehnična analiza je orodje ali metoda, ki se uporablja za napovedovanje verjetnega gibanja cen valutnega para, kriptovalutnega para ali delnic v prihodnosti. Lahko je kreativen in dinamičen, kar vam pomaga pridobiti zelo globok pogled v kovanec.

Temeljna predpostavka tehnične analize je torej: Ne glede na to, kaj se trenutno dogaja na svetu, gibanje cen govori samo zase in pripoveduje nekakšno zgodbo, ki vam pomaga napovedati, kaj se bo zgodilo naprej.

Lahko preberete prvi del našega dvodelnega vodnika o tehnični analizi za večji vpogled.

Bitcoin trgovanje: pogoste napake, ki se jim je treba izogniti

# 1 Ima srbeč trgovalni prst

Zaradi nestanovitnosti kriptota in FOMO za splošno javnost ljudje pretirano trgujejo. Ena stvar, ki jo morate razumeti, je, da je trgovanje s kriptovalutami podobno igranju na srečo in ni natančna znanost. Ne preigravajte roke, še posebej, če vam primanjkuje razpoložljivega dohodka. Seveda lahko veliko pridobite, lahko pa tudi veliko izgubite.

# 2 Slepo trgovanje

Trgovanje brez kakršne koli strategije je neumna naloga. Vzemite si čas in opravite nekaj raziskav. Spoznajte kovance in spoznajte določene strategije trgovanja. Spoznajte izmenjave in izberite tisto, ki vam bo najbolj koristila.

Prav tako ljudje običajno vlagajo v iste kovance, v katere vlagajo njihovi prijatelji. Čeprav svetovanje ni nič, bi morali nasvet kombinirati z lastnimi raziskavami..

# 3 Predajanje čustvom

Strah in pohlep sta najpogostejša čustva pri vlagateljih. Zaradi strahu se ne boste potopili v kovanec, ko je pripravljen, ali pa lahko predčasno zapustite trgovino. Nasprotno, pohlep vam lahko povzroči slepo in neutemeljeno vero v določen kovanec ali pa vas pripelje do trgovanja, ki je preteklo po preteku njegove veljavnosti. Ne predajajte se čustvom, ostanite čim bolj racionalni.

# 4 Neučenje na napakah

Ni važno, ali ste začetnik ali strokovnjak, naredili boste napake. Kar ločuje poklicne trgovce od novincev, pa je sposobnost učenja in naraščanja iz teh napak. Če prvič napačno preberete vzorec, je to poštena napaka. Če ste drugič napačno prebrali isti vzorec, je popolnoma na vas.

# 5 Ohranjanje kripto v borzi

Pravzaprav ta točka ponuja precej čudovit prehod v naš naslednji razdelek, ki je ….

Kaj so denarnice za kriptovalute?

Vsaka menjalnica ima svojo denarnico, vendar ni najbolj varna. Če nameravate svoj kripto obdržati dlje časa, si oglejte hladne denarnice. Dve vrsti hladnih denarnic, ki bi jih priporočili, so denarnice s strojno opremo in papirnate denarnice.

Denarnice za strojno opremo

Kako trgovati z bitcoini: hitri vodnik

Denarnice s strojno opremo so fizične naprave, kamor lahko shranite svojo kriptovaluto. Na voljo so v nekaj oblikah, najpogostejši pa je slog USB ključa, ki ga je narisala serija Nano Ledger. Čeprav mnogi prisegajo nanje, so denarnice strojne opreme še vedno nagnjene k kompromisom. Prvič, zaupate, da podjetje, ki je izdelalo vašo denarnico, ni prijavilo vseh zasebnih ključev z načrtom, da bi v prihodnosti vdrlo v denarnice. To velja za tiste, ki so jih kupili pri podjetju sami, še posebej, če je bila denarnica za strojno opremo nabavljena iz druge roke. Spodaj brez okoliščin naj kdo kdaj uporabi lastniško denarnico v lasti.

Čeprav lahko nepripravljeni izguba ali škoda povzroči katastrofo, lahko denarnice strojne opreme obnovite. Zato je enako pomembno, da varnostno kopirate denarnico strojne opreme, kot tudi spletne vroče denarnice. Podrobnosti o restavriranju hranite na varnem, samo vi in ​​vsi, za katere nameravate pustiti denar, da vedo za njih. Ne pozabite, da vaši podatki o restavriranju odpirajo denarnico. Dobro premislite, s kom (če sploh) jih delite. Prav tako je zelo pomembno, da vse kovance prenesete v novo denarnico, če se med vami in drugimi, ki poznajo vaše zasebne ključe (zakonec itd.) Zgodi kaj nesrečnega,

Tu je nekaj denarnic za strojno opremo, ki jih lahko uporabite:

Papirnate denarnice

Papirnate denarnice so način hladilnega shranjevanja kriptovalut brez povezave. Vključuje tiskanje javnih in zasebnih ključev na papir, ki ga nato shranite in shranite na varno mesto. Tipke so natisnjene v obliki QR kod, ki jih lahko v prihodnosti skenirate za vse svoje transakcije. Razlog, zakaj je tako varen, je, da daje popoln nadzor vam, uporabniku. Ni vam treba skrbeti za dobro počutje dela strojne opreme, prav tako vam ni treba skrbeti za hekerje ali kakršno koli škodljivo programsko opremo. Samo poskrbeti morate za list papirja.

Za ustvarjanje papirnatih denarnic vam ni treba plačati nobenega denarja. Zaradi tega je ekonomsko upravičena možnost. Lahko greš na Generator denarnice da ustvarite svojo Bitcoin papirnato denarnico.

Zaključek: Kako trgovati z bitcoini

Karkoli ste se naučili v tem priročniku, vam mora pomagati pri začetku trgovanja. Vendar se boste morali še naprej učiti in pridobivati ​​vedno več znanja. Po tem bi morali biti vsaj pripravljeni na prvi preprost posel. Torej, zakaj ne bi skočite na Bitbuy zdaj in trgujte z bitcoini!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me