Kaj je AION

TLDR:

 1. Omrežje Aion je večtirno omrežje blokovnih verig, zasnovano za podporo prihodnosti, kjer obstaja veliko blokovnih verig za reševanje edinstvenih industrijskih problemov in za poganjanje storitev sodobnega sveta..
 2. Cilj Aiona je postati skupni protokol, ki se uporablja za te verige blokov, kar omogoča gradnjo učinkovitejših in decentraliziranih sistemov.
 3. Protokol Aion omogoča razvoj zveznega omrežja verig blokov, kar omogoča nemoteno integracijo različnih sistemov verig blokov v večtirni model zvezdišča in kraka, podoben internetu.

Najobsežnejši vodnik po blokih AION. Sprejemanje blokčeinov narašča z blazno hitrostjo. Vsak dan se pojavlja vedno več aplikacij, osredotočenih na verigo blokov, in resnično je neverjeten čas, da postanete živi. Vendar pa je s tem hitrim posvojitvijo velik problem. S toliko podjetji, ki temeljijo na verigah blokov, postaja vsaka skupnost zase.

Tako medsebojna komunikacija med njima postane skoraj nemogoča. Razmislite za trenutek, imamo skupnost Bitcoin in skupnost Ethereum, vendar je skoraj nemogoče, da bi oba učinkovito komunicirala in komunicirala med seboj.

Tu nastopi AION Blockchain.

Aion Blockchain je prvo večtirno blockchain omrežje, zasnovano za medsebojno povezovanje teh različnih blockchain entitet. V tem priročniku bomo podrobno preučili Aion. Z njihovimi glavnimi izdajami v prihodnjem mesecu je zdaj pravi čas, da se seznanijo s tem, potencialno prelomnim podjetjem.

Najobsežnejši vodnik po blokih AION

Tri generacije blockchain

Do danes smo šli skozi tri generacije verig blokov.

1. generacija: Bitcoin in prenos denarja

Bitcoin je nastal, ker so vsi postavljali enaka vprašanja.

Ali bo mogoče ustvariti obliko denarja, ki jo bo mogoče nakazati med dvema osebama brez posrednika??

Ali bo mogoče ustvariti decentraliziran denar, ki bo lahko deloval na nečem podobnem blockchainu?

Satoshi Nakamoto je na ta vprašanja odgovoril, ko je ustvarjal bitcoin. Končno smo imeli decentraliziran denarni sistem, ki lahko prenaša denar od ene osebe do druge.

Vendar pa je prišlo do težave z bitcoini, kar je težava z vsemi verigami blokov prve generacije.

Dovolili so samo denarne transakcije, pogojev k tem transakcijam ni bilo mogoče dodati.

Alice lahko pošlje Bob 5 BTC, vendar ni mogla postaviti pogojev za te transakcije. Npr. Bobu ni mogla povedati, da bo denar dobil le, če bo opravljal določene naloge.

Za te pogoje bi bilo potrebno zelo zapleteno skriptiranje. Nekaj ​​je bilo treba, da bi bil postopek bolj brezhiben.

2. generacija: Ethereum in pametne pogodbe

In to “nekaj” so bile pametne pogodbe:

Kaj je pametna pogodba?

Pametne pogodbe vam pomagajo zamenjati denar, lastnino, delnice ali kaj vrednega na pregleden in brezkonflikten način, pri čemer se izognete storitvam posrednika.

Spoznajte, kaj je AION: Najobsežnejši vodnik doslej

Ethereum Vitalika Buterina je zlahka vztrajnik te generacije. Svetu so pokazali, kako se blockchain lahko razvije iz preprostega plačilnega mehanizma v nekaj veliko bolj smiselnega in zmogljivega.

Vendar je imela tudi ta generacija nekaj težav.

Ko so izhajali vedno bolj zanimivi primeri uporabe verige blokov, so bili vedno bolj sprejeti.

Težava pa je bila v tem, da te generacije verig blokov v resnici niso imele dobrih pogojev za razširljivost. Skupaj s tem sistem upravljanja teh verig blokov v resnici ni bil tako dobro premišljen. Primer v tem primeru Ethereum in Ethereum Classic split je po Hoskinsonu klasičen primer slabega upravljanja (ni namenjen besedni igri).

Tu nastopi tretja generacija.

3. generacija: Aion Blockchain in interoperabilnost

Bela knjiga Aion Blockchain napoveduje, da bodo v prihodnosti verige blokov delovale v zvezdiščnem in govornem modelu, podobnem internetu.

Kaj je Hub and Spoke Model?

Spoznajte, kaj je AION: Najobsežnejši vodnik doslej

Zasluge za slike: blog.bmtmicro

Distribucijsko omrežje pesta in napere je sistem, pri katerem so različna omrežja razporejena kot žično kolo, kjer promet teče skozi napere, povezane s pestom v sredini.

Aion si predstavlja, da je “mrežna, zvezna veriga blokov, ki vključuje te ločene napere.”

Cilj Aiona je biti tretja generacija verig blokov, ki javnim in zasebnim organizacijam omogoča:

 • Združite: Pošljite podatke in vrednost med verigo blokov, povezano z Aion in ethereum

 •  Lestvica: Povečajte razširljivost vseh verig blokov Aion.

 • Govoril: organizacijam pomaga ustvariti verige blokov, ki so interoperabilne, vendar imajo lahko svoje edinstvene mehanizme soglasja, izdajanje in sodelovanje.

V jedru verige Aion je “namensko zgrajena, javna veriga tretje generacije”, imenovana Aion-1. Aion-1 je bil posebej zasnovan tako, da ni samo samooskrben, ampak se povezuje tudi z drugimi verigami blokov.

Pomen interoperabilnosti

Poglejmo si trenutni ekosistem. V kriptosferi imamo različne kripto kovance, kot so Bitcoin, Ethereum, Litecoin itd. Težava je v tem, da je tem posameznim entitetam zelo težko komunicirati med seboj. Bitcoin je težko vedeti, kaj se dogaja v ethereumu in obratno.

Zato kripto izmenjave, ki zagotavlja portal med različnimi kripto, postanejo tako močne in pomembne. Vendar pa je samo po sebi problem. Borze niso decentralizirana enota in so izredno ranljive.

 • Lahko jih vdrejo.
 • Zaradi nadgradnje sistema lahko dolgo časa izpadajo. V bistvu se je to zgodilo Binance nazaj 8. februarja 2018, ki so popolnoma ustavili njihove storitve.

Vendar pa je še en razlog, zakaj interoperabilnost zaželena, ta, da je potrebna za splošno sprejemanje verige blokov. Da bi verige blokov uspele, morajo imeti možnost interakcije s starejšimi sistemi, kot so finančne institucije itd. Zdaj je kripto-svetu in staremu svetu izjemno težko medsebojno komunicirati.

Interoperabilnost ni ničesar imenovana “Sveti gral blokčeinov”.

V decentralizirani prihodnosti, kjer na verigah blokov deluje več entitet, je interoperabilen ekosistem ključnega pomena. Predstavljajte si, kako bolnišnica, ki ima na svojem blockchainu svoje zdravstvene kartoteke, komunicira z blockchainom socialne varnosti, da samodejno preveri identiteto pacienta.

Skupaj z verigo blokov Aion obstajajo projekti IKONA in Wanchain, katerega cilj je okrepiti interoperabilnost. Skupaj so oblikovali „Zavezništvo za interoperabilnost blokov“Katerega cilj je„ sodelovati pri raziskavah o medverižnih transakcijah in komunikaciji. “

Poleg reševanja zapletenosti interoperabilnosti želi Aion ustvariti tudi sistem, ki lahko deluje tako z zasebnimi kot javnimi verigami blokov in pomaga pri reševanju razširljivosti.

Torej, zdaj vemo, kaj je Aion blockchain in kaj je njegov glavni cilj. Zdaj pa poglejmo, kako dejansko deluje. Kaj mislimo, ko rečemo, da je Aion prvo “večplastno omrežje blokovnih verig”?

AION Blockchain: večtirno omrežje blokov

Aionovo večtirno omrežje blokovnih verig bo delovalo kot računalniško omrežje, ki različnim sistemom ponuja način medsebojne komunikacije. Poleg tega bo Aion sodelujočim blokovnim verigam omogočil tudi ustvarjanje skupnih verig med njimi za izvajanje transakcij v verigi..

Spoznajte, kaj je AION: Najobsežnejši vodnik doslej

Zasluge za slike: Aion blog

Predstavljajte si mrežo omrežij računalnikov, povezanih z osrednjim vozliščem, kjer lahko računalniki prosto komunicirajo med seboj. Zdaj po tej analogiji zamenjajte »računalnik« s posameznim blockchainom. Prek AION-a bo lahko vsak sodelujoči blockchain posloval z vsemi verigami, povezanimi z ekosistemom.

Večtirno omrežje je sestavljeno iz naslednjih komponent:

 • Povezovanje omrežij.
 • Medverižne transakcije.
 • Mostovi.
 • Sodelujoča omrežja.

Povezovanje omrežij

Povezovalna omrežja so protokoli, s katerimi bodo vsi zasebni in javni blockchaini komunicirali znotraj ekosistema blockchain AION. Povezovalna omrežja nudijo naslednje funkcije:

 • Usmerjanje sporočil med različnimi udeleženci verige blokov prek premostitvenega protokola.
 • Zagotovite prej omenjeni premostitveni protokol.
 • Zagotoviti decentralizirano odgovornost.

Povezovalno omrežje zagotavlja pravilnost transakcij, ki tečejo prek njega, z uporabo mostov in blockchain omrežja. S prevzemom odgovornosti za usmerjanje sporočil iz, povezovalno omrežje zagotavlja, da sodelujočim verigam blokov ni treba skrbeti za upravljanje težkih ali nejasnih situacij.

Medverižne transakcije

Ok, poglejmo, kaj imamo do zdaj:

Imamo medsebojno povezano omrežje, ki vsa ta različna omrežja poveže v en medsebojno povezan ekosistem. Kako torej ta različna omrežja komunicirajo med seboj?

Preko medverižnih transakcij.

Preden nadaljujemo, določimo, kaj so. Interchain transakcije omogočajo vsem povezanim blockchain omrežjem, da si med seboj izmenjujejo informacije.

Recimo, da želi veriga A komunicirati z verigo B prek medverižnih transakcij, tako bo to delovalo:

 • Transakcija med verigami se ustvari v verigi A, tj.izvirni verigi blokov.
 • Transakcija teče prek mostov in povezovalnih omrežij.
 • Transakcija doseže ciljno verigo blokov, to je verigo B.

Ustvarjalec medverižnih transakcij mora plačati provizijo za transakcijo z žetoni AION.

Torej, zdaj, ko vemo, kaj pomeni medvezna transakcija, pojdimo malo globlje. Zdaj bomo izvedeli, kako izgleda medverižna transakcija, kako deluje njen sistem usmerjanja in kako se stanje spreminja v sami verigi.

Kako je videti medverižna transakcija?

Vizualno je transakcija med verigami videti tako:

Popoln vodnik po AION Blockchain

Zasluga za sliko: Aion Whitepaper

Kot lahko vidite od zgoraj, medverižna transakcija obsega:

 • Koristni tovor: dejanski podatki, ki jih pošiljatelj namerava poslati prejemniku.

 • Metapodatki: metapodatki o transakciji, ki vključujejo vse informacije, povezane z usmerjanjem in provizijo.

 • Merkle dokaz: To ni obvezno. Uporablja se lahko le, če uporabnik načrtuje obvoz mostu (več o tem v kratkem).

Usmerjanje medverižnih transakcij

Popoln vodnik po AION Blockchain

Zdaj, ko vemo, kako izgleda medverižna transakcija, poglejmo, kako dejansko doseže svoj cilj z usmerjanjem. Osnovni pregled usmerjanja gre takole:

 • Usmerjanje je večfazni postopek, v katerem med vsako fazo potrjevalci preverijo veljavnost transakcije in ugotovijo, ali naj gre naprej ali ne.

 • Če se transakcija zavrne, se stanje ekosistema povrne v stanje, v katerem je bilo, preden je transakcija šla skozi.

Usmerjanje ima dve podpot:

 • Posredna pot: Medverižna transakcija teče od izvorne verige vse do ciljne verige.

 • Povratna pot: potrditev veljavnosti medverižne transakcije se pošlje nazaj.

Recimo, da želi Alice poslati sporočilo Bobu prek Charlieja in med dostavo sporočila Charlie gre skozi Davea. Charlie, ki nosi sporočilo, gre naprej. Če Dave pošlje Alici potrditev, da je videl Charlieja, ki je nosil podatke in tekel proti Bobu, potem je Daveovo sporočilo Povratna pot.

No, kaj se torej zgodi s transakcijo, če most potrjevalcev zavrne oddajo transakcije?

V takih primerih se lahko pošiljatelj še vedno odloči, da bo transakcijo posredoval in popolnoma obšel most, tako da bo povezovalnemu omrežju zagotovil Merkleov dokaz. Povezovalno omrežje bo poslalo transakcijo kot veljavno, če bo dokaz o merkle resničen.

Kako se država spreminja z medverižnimi transakcijami?

Popoln vodnik po AION Blockchain

Zgornji diagram prikazuje različna možna stanja, ki jih lahko opravi medverižna transakcija (IKT). Upoštevajoč zgornji diagram si oglejmo, kako bi lahko dosegli vsako od teh držav.

 • Ko veljavniki mostu opazijo medverižno transakcijo v sodelujočem omrežju, se stanje spremeni v »prejeto«.

 • Če medverižna transakcija prejme dve tretjini glasov potrjevalcev, se stanje transakcije spremeni v “On Hold”. To ustvari dogodek, ko bo ustrezen žeton povezovalnega omrežja zaklenjen, dokler transakcija ne bo obdelana.

 • Če dobijo manj kot dve tretjini glasov, se država spremeni v »Zavrnjeno«. In sčasoma se spremeni v »Dokončano«.

 • Če je stanje »Zadržano«, potrjevalci transakcijo posredujejo v povezovalno omrežje.

 • Če ciljni verižni blok transakcije pošlje potrditev, se stanje spremeni v »potrjeno«, drugače, če potrditve ni, se spremeni v »Časovna omejitev«.

 • Vse potrjene transakcije med verigami spremenijo svoje stanje v »Dokončano«. Vse zaklenjene pristojbine prejmejo povezovalniki omrežja in mostida.

Sistem Aion Blockchain

Popoln vodnik po AION Blockchain

V redu, o mostovih smo že govorili, kaj točno so? Mostovi so sklop preveriteljev, katerih naloga je nadziranje in potrjevanje medverižne transakcije prek sodelujočih in povezovalnih omrežij. Vizualno gledano zagotavljajo povezavo med sodelujočimi omrežji in povezovalnimi omrežji.

Most ima dve glavni odgovornosti:

 • Podpis in oddajanje medverižne transakcije le, če je bila zapečatena v izvorni verigi blokov in je bila plačana pristojbina za posredovanje medverižne transakcije.

 • Obveščanje povezovalnega omrežja o posodobitvah merkle hash-a sodelujočega omrežja.

Kako most postane veljaven?

Povezovalna omrežja so tista, ki so odgovorna za registracijo mostov, ki se neposredno povezujejo z njimi. Vsak most bo imel posebno tabelo potrjevalnikov, ki vidi transakcije, ki tečejo po njem.

Vsakdo lahko postane del javno dostopnega mostu tako, da mu zastavi svoj delež. Most lahko postane veljaven le, če njegov skupni vložek presega najmanjši zahtevani skupni vložek. Najboljši potrjevalci vsakega mostu se lahko udeležijo konsenza o mostu.

Kako spodbuditi validatorje mostu?

Več skupin potrjevalcev lahko registrira več mostov za isto omrežje verig blokov. Uporabnik sam določi, kateri most bo uporabil z določitvijo svojega ciljnega omrežja. Ta občutek konkurence pomaga ustvariti odprt trg in spodbuja mostove, da tekmujejo in izboljšajo svoje tekmece.

Kako pridejo validatorji mostov do a konsenz?

Popoln vodnik po AION Blockchain

Zgornji diagram precej dobro dela, kako deluje konsenz mostu.

 • Preverjevalniki čakajo na medverižno transakcijo.

 • Prišli so do soglasja o njegovi veljavnosti. Če se dve tretjini strinjata, potem transakcija poteka, sicer se opusti.

 • Če je transakcija veljavna, potem preverijo, ali ima dovolj provizij ali ne, če jo ima, jo potrdijo in oddajo, sicer pa transakcijo opustijo.

Kako se pristojbine razdelijo med preveritelje mostov?

Validatorji imajo dva vira dohodka:

 • Nagrade iz provizij medverižnih transakcij.
 • Del blokovske nagrade (če je veljavna).

Potrjevalci lahko dobijo plačilo sorazmerno z njihovim vložkom ali pa nagrado enakomerno razdelijo. To je odvisno od mostu.

Uporabnik, ki pošlje medverižno transakcijo, lahko vpliva tudi na to, kako bodo nagrajeni tudi potrjevalniki in povezovalna omrežja. To lahko storijo na enega od naslednjih dveh načinov, odvisno od uporabljenega modela distribucije:

 • Določajo, koliko denarja bo dobil model za povezovanje in koliko za mostove.

 • Preprosto plačujejo pristojbine, ki se porazdelijo med validacijske in povezovalne mreže v skladu z distribucijskim modelom, ki je že bil trdno kodiran v transakciji.

Sodelujoča omrežja

Sodelujoče omrežje je vsako omrežje, ki je izpolnilo določene zahteve, ki so potrebne, da postanejo del ekosistema Aion. Niso omejeni le na blockchain entitete, lahko so tudi: orakuli, kriptleti ali grozdi baz podatkov. Ko izpolnijo pogoje, se prek mostov povežejo s povezovalnimi omrežji.

Zahteve, ki jih morajo izpolniti, so naslednje:

 • Bodite decentralizirani in podpirajte atomsko oddajanje in transakcije.

 • Bodite sposobni razlikovati med rednimi transakcijami in transakcijami med verigami.

 • Zavedajte se protokola konsenza, ki ga uporablja most, in shranite transakcijo, ki velja za veljavno.

 • Uvedite čas zaklepanja ali podobno funkcijo, ki jim bo omogočila, da se zamrznejo, kadar koli stanje medverižne transakcije preide v »Oh Hold«.

Kaj je AION?

Blok veriga Aion-1 je prva ali geneza izvedba povezovalnega omrežja Aion. Zasnovan je tako, da je čim bolj pošten, razdeljen in odprt. Ima tri glavne cilje oblikovanja:

 • Povežite sodelujoče verige blokov z zunanjimi entitetami.
 • Zagotavljanje robustnosti za ustvarjanje medverižnih aplikacij.
 • Ustvarjanje vzdrževanega ekosistema.

Način, kako blok-veriga Aion-1 dosega te naloge, je zaradi dveh stebrov:

 • Konsenz.
 • Navidezni stroj Aion

1. steber: soglasje

Popoln vodnik po AION Blockchain

Zgornji diagram prikazuje ptičji pogled na arhitekturo AION-1, prikazane so ključne komponente omrežij: struktura povezovalnega omrežja, sestavljena iz protokola konsenza in aplikacij, zgrajenih na vrhu navideznega stroja.

Kaj so mehanizmi soglasja?

Wikipedia tako opredeljuje soglasno odločanje:

»Odločanje s konsenzom je skupinski postopek odločanja, v katerem se člani skupine razvijajo in se strinjajo, da bodo podprli odločitev v najboljšem interesu celote. Konsenz lahko poklicno opredelimo kot sprejemljivo resolucijo, ki jo je mogoče podpreti, četudi ne “najljubšo” vsakega posameznika. “

Preprosteje povedano, soglasje je dinamičen način doseganja dogovora v skupini. Medtem ko se glasovanje le dogovori za večinsko vladavino, ne da bi pri tem razmišljali o občutkih in blaginji manjšine, soglasje po drugi strani zagotavlja, da bo dosežen dogovor, ki bi lahko koristil celotni skupini kot celoti..

Z bolj idealističnega vidika lahko skupino ljudi, raztresenih po svetu, soglasje uporabi za ustvarjanje bolj enakovredne in pravične družbe.

Metoda, s katero se doseže konsenzno odločanje, se imenuje “mehanizem konsenza”.

Torej, kaj smo opredelili, kaj je konsenz, poglejmo, kakšni so cilji mehanizma konsenza (podatki povzeti iz Wikipedije).

 • Iskanje dogovora: mehanizem konsenza bi moral doseči čim več soglasja skupine.

 • Sodelovanje: Vsi udeleženci bi si morali prizadevati, da bi skupaj dosegli rezultat, ki daje prednost najboljšim interesom skupine.

 • Sodelovanje: Vsi udeleženci ne bi smeli postavljati svojih interesov na prvo mesto in delati kot skupina bolj kot posamezniki.

 • Egalitarna: Skupina, ki poskuša doseči konsenz, mora biti čim bolj egalitarna. Kaj to v bistvu pomeni, da ima vsak glas enako težo. Glas ene osebe ne more biti pomembnejši od glasu drugega.

 • Vključno: V postopek soglasja mora biti vključenih čim več ljudi. Ne bi smelo biti kot pri običajnem glasovanju, kjer ljudje v resnici ne želijo voliti, ker verjamejo, da njihov glas dolgoročno ne bo imel uteži.

 • Sodelovalni: Mehanizem soglasja mora biti tak, da bi morali vsi dejavno sodelovati v celotnem procesu.

Zdaj, ko smo opredelili, kaj so mehanizmi soglasja in čemu naj si prizadevajo, moramo pomisliti na drugega slona v sobi.

Katere konsenzne mehanizme je treba uporabiti za entiteto, kot je veriga blokov.

Pred bitcoinom je bilo veliko ponovitev decentraliziranih valutnih sistemov peer-to-peer, ki so propadli, ker niso mogli odgovoriti na največji problem, ko je prišlo do soglasja. Ta težava se imenuje »problem bizantinskih generalov«.

Kaj je problem bizantinskih generalov??

Popoln vodnik po AION Blockchain

Vljudnost slike: srednja

Ok, predstavljajte si, da obstaja skupina bizantinskih generalov, ki želijo napasti mesto. Soočata se z dvema zelo različnima težavama:

 • Generali in njihove vojske so zelo oddaljeni, zato je centralizirana oblast nemogoča, zaradi česar je usklajen napad zelo težak.

 • Mesto ima ogromno vojske in edini način, kako lahko zmagajo, je, če vsi napadejo hkrati.

Za uspešno koordinacijo vojske na levi strani gradu pošljejo vojsko na desni strani gradu s sporočilom “NAPAČI SREDO.” Recimo, da vojske na desni niso pripravljene na napad in rečejo: »NE. ATTACK PETEK «in pošljite selca skozi mesto nazaj vojakom na levi.

Tu se soočamo s težavo.

Slab sel se lahko zgodi marsikaj. Mesto bi ga lahko ujeli, ogrozili, ubili in zamenjali z drugim glasnikom. To bi privedlo do tega, da bi vojske dobivale nedovoljene informacije, kar bi lahko povzročilo neusklajen napad in poraz.

To se jasno sklicuje tudi na blockchain. Veriga je ogromno omrežje; kako jim lahko verjamete? Če bi nekomu pošiljali 4 Ether iz denarnice, kako bi zagotovo vedeli, da se nekdo v omrežju ne bo vmešaval in spremenil 4 na 40 Ether?

Kar potrebujejo ti generali, je mehanizem konsenza, ki lahko zagotovi, da lahko njihova vojska dejansko napade kot enota kljub vsem tem zastojem.

Mehanizem soglasja, ki lahko odgovori na vsa ta vprašanja, se imenuje odporen na bizantinske napake. Obstaja veliko mehanizmov, ki rešujejo te težave, vendar so najbolj znani:

 • Dokazilo o delu.
 • Dokaz o vložku.
 • Delegirano dokazilo o vložku.
 • Delegirana bizantinska toleranca napak.

Mehanizem soglasja, ki ga uporablja veriga blokov Aion, je hibridni sistem za vstavljanje in dokazovanje inteligence. Za pregled delovanja sistema:

 • Vsako posamezno vozlišče v mreži se lahko prijavi kot kandidat in postane podpornik kandidata. Podporniki so lahko stakerji ali reševalci. To bomo kasneje razširili.

 • Kandidati z največjim številom podpornikov so izbrani kot potrjevalci za ta mandat.

 • Preverjevalniki generirajo bloke in dobijo sorazmerne nagrade blokov.

Nato se postopek začne na novo za nov termin. Zdaj, ko imamo splošen pregled nad tem, kako deluje celoten postopek konsenza, pojdimo na več podrobnosti!

Nominacijski postopek

Vsako vozlišče se lahko imenuje za potrjevalca. Da bi to postalo, pa mora vozlišče podpirati dovolj vozlišč v omrežju. Če želite ostati aktivni, mora omrežje neprekinjeno podpirati validacije. Kandidati z največjo zalogo postanejo člani aktivnega sklopa.

Kako deluje ta neprekinjen postopek podpore?

Nabor preveriteljev v živo se posodobi vsakič, ko vozlišča dajo ali odstranijo svojo podporo kandidata. Obstaja tudi statični niz, ki obstaja samo za čas trajanja.

Tu se nekoliko zaplete, aktivni niz validacij, ki je potreben za zagon protokola konsenz, izvleče svoj aktivni niz iz statičnega nabora in na koncu vsakega izraza statični nabor v času trajanja prepiše nabor v živo naslednjega mandata.

Vsak validator lahko določi pogoje svoje podpore in če so ugodni, vozlišča postanejo podporniki tega validatorja z zavzemanjem svojih virov.

Celoten postopek izbire validatorja prek podpornikov je predstavljen v tem diagramu:

Popoln vodnik po AION Blockchain

Kako deluje podpora?

Vozlišča lahko svojo podporo razširijo na potrjevalnike s pomočjo podpore, ki jo lahko:

 • Vlog.
 • Reševanje aka dokaz o inteligenci.

Podpora z vložki

Podporniki lahko podporo kandidatom pokažejo tako, da vložijo njihove žetone. Tako deluje.

 • V časovnem obdobju t lahko podporniki pokažejo svojo podporo validatorju V, tako da jim v obdobju t + 1 vložijo svoje žetone.

 • Žetoni so ostali vloženi do konca t + 1.

 • Ko se t + 1 konča, lahko podporniki dobijo vložene žetone nazaj.

 • Če pa želijo še naprej vložiti preverjevalnike, lahko to storijo tako, da pošljejo sporočilo, preden t + 1 preide.

AION Blockchain: Dokaz inteligence

Drug način, kako lahko podporniki pokažejo svojo podporo, je sistem dokazovanja obveščevalnih podatkov (POI).

V POI se ustvari edinstvena sestavljanka, ki jo je treba rešiti z algoritmom preverjanja inteligence, da se ustvari dokaz inteligence. Nato se dokazilo predloži v mrežo kot dokazilo o količini podpore za določen validacijski program.

Zdaj, ko imamo splošno idejo, pojdimo v podrobnosti!

Popoln vodnik po AION: Večtirno omrežje blokov

Reševalci pomagajo pri napadih proti zavrnitvi storitve z izvajanjem izračunavanja umetne inteligence (AI). Namen je spodbuditi ustvarjanje posebne ali specializirane strojne opreme za umetno inteligenco, ki bi se lahko v prihodnosti uporabljala za strojno učenje in usposabljanje nevronskih mrež..

V rešitvah POI trenirajo vnaprej določeno nevronsko mrežo za identifikacijo določenih vzorcev, tako da bodo v prihodnosti izdali rezultate, ki bodo podobni prejšnjim ponovitvam pravilnih rezultatov (npr. Zgoščevanje trenutnega bloka glede na zgoščevanje prejšnjih blokov kot vhod).

Postopek preverjanja veljavnosti je zelo preprost in sledi naslednjim trem korakom:

 • Nalaganje nevronske mreže s predloženimi parametri.
 • Hranjenje nevronske mreže s heši iz prejšnjih N blokov, da bo vedela, kako mora izgledati hash N + 1.
 • Zberite rezultate.

Podobno kot pri tradicionalnih dokazih o delu se lahko tudi dokazi o inteligenci združujejo v svojih virih.

2. steber: Aion navidezni stroj (AVM)

Kaj je torej navidezni stroj?

Obstajata dve vrsti sistemov, v katerih lahko izvajate in izvajate pametne pogodbe: Virtual Machines (Ethereum, Neo itd. Uporablja to) in Dockers (Fabric to uporablja). Če primerjate obe, potem lahko vidite, zakaj so kaj podobne virtualnim strojem bolj zaželene:

Popoln vodnik po AION Blockchain: večplastno omrežje

Torej, kaj je navidezni stroj Aion?

AVM je prilagojena lahka izvedba JVM, prilagojena izvajanju verižne logike (aplikacijska logika) znotraj porazdeljenih omrežij in utrjena pred scenariji, ki nastanejo v takem okolju

Implementacija AVM je sestavljena iz naslednjih lastnosti:

 • Zmogljivost: uporablja strojno prijazna navodila, ki zagotavljajo, da AVM deluje v največji možni meri.

 • Stabilnost: Če se v glavnem VM izvaja nestabilen ali nov kos kode / računanja, lahko povzroči nestabilnost v sistemu. Temu se izognemo z uporabo okolja peskovnika in s skrbnim merjenjem računanja in porabe virov.

 • Omejena poraba: Večina jezikov, ki se uporabljajo pri ustvarjanju pametnih pogodb, je Turing Complete, kar pomeni, da lahko z dovolj viri rešijo vse težave. To na papirju zveni res kul, vendar lahko nekateri zlonamerni uporabniki kodirajo neželeno pošto, ki lahko zavzame vse računske vire..

Torej mora uporabnik za izvajanje pametnih pogodb natančno določiti, koliko sredstev nameni svojim pametnim pogodbam. To je podobno kot pametne pogodbe za plin in ethereum.

 • Determinizem: V smislu matematike bo v determinističnem sistemu, če imamo število A in f (A) = A ’, ne glede na to, kaj se zgodi, bo f (A) VEDNO dal A’. Za ekosistem, ki izvaja pametne pogodbe, je določenost dosledna.

 • Združljivost nazaj: To pomeni, da bodo z razvojem verige logika in vrednost pretekle verige vedno veljavni.

 • Orodja: Orodja iz obstoječih analiz bajt kod lahko prilagodimo tudi bajt kodam AVM. Izkoriščanje te interoperabilnosti omogoča orodja, ki bi bila primerna za kritično pomembno kodo, kot je verižna logika.

Skriptni jezik

Skriptni jezik, ki se uporablja za kodiranje pogodb v AVM, tj. Jezik Aion, ima naslednje lastnosti:

 • Obrambno programiranje.
 • Izvajalno okolje Blockchain.
 • Blockchain kontekstna injekcija.
 • Varnost

5 vrst uporabnikov, ki bodo uporabljali AION Blockchain

Na Severnoameriški konferenci o bitkoinih 2018 je govoril ustanovitelj in izvršni direktor Aiona Matthew je imel govor kjer je identificiral pet vrst uporabnikov, ki bi lahko uporabljali verigo blokov Aion:

 • Zagon: Prišlo je do eksplozije zagonskih podjetij, ki želijo, da je njihovo podjetje v verigi blokov. Čeprav imajo poglobljeno domensko znanje, niso tako dobro podkovani v verigi blokov in pogosteje poskušajo rešiti že rešene težave, ki temeljijo na verigi blokov. Če imate sistem, kot je Aion, kjer lahko svoje podjetje preprosto povežejo z drugimi rešitvami, ki temeljijo na verigah verig, lahko zanje naredijo čudeže in jim omogočijo, da se osredotočijo na področja, kjer imajo resnično znanje..

 • Podjetje: Velik cilj interoperabilnosti verige blokov Aion je povezati podedovane industrije z industrijo verig blokov na neprekinjen način. Aion je večji del štirih let poskušal razumeti, kaj tem velikim podjetjem preprečuje vstop v prostor verige blokov.

 • Razvijalec Dapp: To so v bistvu razvijalci, ki že gradijo dapps na ethereum, ethereum classic, neo itd. Vendar pa so ti razvijalci zaradi pomanjkanja interoperabilnosti prisiljeni in omejeni na razvoj samo enega protokola. Aion jim bo pomagal pri prehodih med več sistemi.

 • Validator: Zdaj smo prišli do glavnih uporabnikov. Prva skupina jedra Aiona so potrjevalci, tj. Ljudje, ki so odgovorni za soglasje znotraj ekosistema Aion.

 • Bridge Builders: Druga skupina osnovnih uporabnikov so graditelji mostov. To so tisti, ki bodo nadzorovali medverižne transakcije.

Ekipa Aion Blockchain

Podjetje, ki stoji za Aionom, je Nuco, podjetje za programsko opremo za podjetja, ki gradi modularna, varna in razširljiva omrežja verig blokov za zapletene, regulirane trge.

Aion se ponaša z eno najbolj neverjetnih ekip v blockchain prostoru:

Popoln vodnik po AION Blockchain

Zasluga za sliko: Aion

Vodi jih izvršni direktor in ustanovitelj Matthew Spoke, ki je tudi član upravnega odbora ethereum Enterprise Alliance in svetovalec za FinTech pri komisiji za vrednostne papirje Ontario.

Ob tem je neverjeten tudi njihov seznam partnerjev:

Spoznajte, kaj je AION: Najobsežnejši vodnik doslej

Kaj je AION: Zaključek

Če bo prihodnost decentralizirana in bodo verige blokov postale naš zeitgeist, je samoumevno, da je treba obvladati interoperabilnost. To je glavni razlog, zakaj je za projekte, kot je veriga blokov Aion, ključnega pomena uspeh. Za seboj imajo briljantno ekipo in trdno tehniko, zato ni razloga, da tega ne bi mogli storiti. Ob prihajajoči izdaji njihove glavne mreže iskreno upamo, da bodo lahko dosegli svoje cilje.

Obstajajo tudi drugi projekti, kot sta ICON in Wanchain, ki si prizadevajo doseči enake cilje kot Aion, in lepo je videti, da združujejo svoje vire, da bi dosegli sanje o univerzalni interoperabilnosti blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me