Sklici se navajajo, kjer je to mogoče. Vse izjave temeljijo na avtorjevih izkušnjah. Ponosen sem, da obveščam javnost in pomagam čim več, tako da svoje izkušnje delim s svojimi bralci. Kljub temu nihče razen vas ne more prevzeti odgovornosti za vaše odločitve o naložbah v kriptovalute, zato dobro premislite, preden naložite.

Če bi radi izvedeli več o tehnologiji kriptovalut, si oglejte naše tečaje blockchain o kriptovalutah.

Ko sem se prvič začel zanimati za kriptovalute, sem mislil, da sem se tako izgubil v tem ogromnem morju neznank. Kje naj začnem? Katere so koristne ključne besede, ki jih je treba iskati in upoštevati? Kateri so na voljo koristni viri? Ta vodnik za vlaganje kriptovalut je napisan tako, da boste v samo 20 minutah dobili občutek, kaj lahko pričakujete od prihajajočega kripto potovanja in kako ga najbolje začeti. Uživajte, morda je to le najbolj razburljiva vožnja v vašem življenju.

Vzpon kriptovalut

Ko se tehnična pismenost prebivalstva povečuje, sledi sprejemanje kripto kot legitimnega hranilnika vrednosti in se je razmahnilo. Naslovi po vzoru “Cena Bitcoinov dosegla novo najvišjo vrednost” in “Naraščanje cen Ethereuma” začenjajo perforirati vire novic za splošno javnost. To, kar zagotovo vemo, je, da ljudje, ki so bili nekoč dvomljivi glede bitcoinov in tehnologije, ki stoji za tem, počasi razumejo in se vse bolj vključujejo v kripto. V času pisanja je tržna omejitev celotnega kripto prostora znašala 30,9 milijarde USD. Pred štirimi meseci je bilo 20 milijard. Kaj bi bilo čez štiri mesece?

Trenutna sestava prostora kriptovalut

Saj bi že slišali za Bitcoin in „altcoinov.“ Kako se je začela ta konvencija o poimenovanju, ker so se v dneh leta 2011 na trgih pojavile vilice Bitcoina. Vsaka vilica ali klon stremi k temu, da služi nišnemu območju, katerega cilj je biti “boljši” od bitcoinov. Od takrat se je pojavilo nešteto novih kripto, ki izničujejo prevlado Bitcoinove kripto tržne kapitalizacije. Ti altcoini pridobivajo tržni delež z zaskrbljujočo hitrostjo. V časovnem razponu, krajšem od šestih tednov, so opazili desetkratno ali večjo rast (glej PIVX, altcoin).

Kriptovalute, delnice in Fiat

Valute, ki jih poznamo, v skupnosti kriptovalut imenujejo “fiat”. Čeprav imajo kriptovalute v svojem imenu ‘valuto’, imajo več podobnosti z delnicami kot valutami. Ko kupite nekaj kriptovalut, dejansko kupite nekaj tehnoloških delnic, del verige blokov in del omrežja.

Izmenjave kriptovalut

Na borzah najpogosteje kupujejo in trgujejo s kriptovalutami. Borze so mesta, kjer lahko kupujete in prodajate kripto s pomočjo fiat-a. Obstaja več ukrepov za presojo zanesljivosti in kakovosti menjave, kot so likvidnost, razmik, provizije, omejitve nakupov in dvigov, obseg trgovanja, varnost, zavarovanje, prijaznost do uporabnika. Iz vsega tega ugotovim Coinbase kot najboljše roke za izmenjavo. Ima do začetnikov prijazen uporabniški vmesnik in nepremagljivo 100-odstotno kripto zavarovanje.

Po nastavitvi posredniškega bančnega računa in preverjanju vaših podatkov s Coinbase vas do nakupa bitcoinov loči le pet preprostih korakov:

 1. Odprite zavihek ‘Nakup / prodaja bitcoinov’
 2. V spustnem meniju izberite način plačila
 3. Vnesite želeni znesek
 4. Kliknite »Takoj kupi bitcoin«.
 5. Na nadzorni plošči si oglejte svoje zaslužene Bitcoine

Priročnik za absolutne začetnike o naložbah v kriptovalute

Ko se seznanite z nakupom kripto in začnete srbeti za kripto trgovanjem (npr. BTC / ETH), preprosto izvedite takojšen prenos s Coinbase na GDAX brezplačno in začnite trgovati. Zamislite Coinbase kot kraj, kjer lahko kripto in GDAX priročno kupite in shranite kot platformo za trgovanje z maržami. Prenosi med njima so takojšnji in brezplačni.

Ko se počasi seznanjate z drugimi valutami, boste morda želeli vlagati v njih. Bittrex in Polo sta dve borzi, ki ponujata širok izbor.

Ko se prvič prijavite na te borze, bodite pozorni na to, da svoj račun z zahtevanimi dokumenti preverite zgodaj, saj ne želite, da vas ujame neko dolgočasno in počasno skrbniško delo, ko pride priložnost za trgovanje. Preverjanje na teh borzah lahko traja nekaj dni, omejitve nakupa / dviga pa se lahko postopoma povečujejo, ko trgujete.

Dodatna opomba: če uporabljate valuto, ki ni USD, preverite enostavnost financiranja in dviga borze. Ne želite, da bi vaša borza naletela na težave z umikom, kot je Bitfinex pred kratkim.

Denarnice za kriptovalute

Borze imajo vgrajene spletne denarnice, s katerimi ohranjajo kupljeno kripto valuto. Za tiste, ki so slišali za Mt. Gox kramp, morda se boste počutili nelagodno za izmenjavo. Če ne želite obdržati svojega kripto imetja na borzi, lahko uporabite storitev papirnate denarnice, kot je myetherwallet.com, ali zapravite 99 USD za strojno denarnico, kot je KeepKey. Oboje služi namenu odstranjevanja tveganja za platformo, za ceno prevzema odgovornosti za varovanje vaše kriptovalute.

Če želite prenesti kripto iz borz v denarnico strojne opreme za dolgoročno shranjevanje, preprosto sledite tem korakom, za primer pa uporabite Coinbase in KeepKey:

 1. Priključite kabel USB KeepKey
 2. Odprite odjemalca KeepKey (v brskalniku Google Chrome v razdelku Aplikacije)
 3. Poiščite naslov svoje denarnice v uporabniškem vmesniku odjemalca KeepKey
 4. Odprite zavihek Coinbase ‘Send / Request’ in vnesite naslov denarnice KeepKey
 5. Potrdite znesek in kliknite ‘Pošlji sredstva’

Upoštevajte, da najprej pošljete majhen znesek (npr. 0,0001 BTC) na testiranje, preden pošljete večji del, da ne pride do napake in da se znesek nakazila izgubi. Lahko se zaračuna majhna pristojbina za prenos omrežja.

Osebno sem lastnik strojne denarnice, saj imam rad občutek, da imam okoli sebe oprijemljiv opomnik na svoja kripto imetja. Prav tako uporabniški vmesnik strojne denarnice olajša shranjevanje več kovancev, kar je še posebej priročno, če v prihodnosti sodelujete v ICO (Initial Coin Offering).

Kriptovaluta kot odstotek vašega naložbenega portfelja

Ta del bo divje subjektiven. Crypto ima potencial za uresničitev številnih zgodb o “krpah do bogastva”, vendar je zaradi njegove nestanovitnosti nepredvidljiv. Iz previdnosti bi moral biti denar, ki ga vstavite v kripto, denar, ki ga izgubite. Ne morem poudariti pomena tega, saj pogosto podcenjujemo, kako nestanovitnost vpliva na naše čustvene sposobnosti. Navzgor je ogromno, vendar prinaša veliko tveganj in, če lahko rečem, čustvene muke.

Konservativni portfelj, ki bi ga predlagal, je naslednji:

< 30 let (največ) 30% kripto, 50% tradicionalne naložbe

30 – 40 let (največ) 20% kripto, 60% tradicionalne naložbe

> 40 let (največ) 10% kripto, 70% tradicionalne naložbe

To naj ne bi bilo starostno diskriminatorno, ampak upošteva dejstvo, da človek s staranjem prevzema več finančnih odgovornosti (hipoteka, družina).

Znotraj določenega kripto deleža vašega portfelja lahko svoje kovance diverzificirate glede na svojo nagnjenost k tveganju.

Pokaži mi denar! Naložbe v kriptovalute

Zdaj je to vznemirljivo.

Kako izberemo zmagovalca? Kako se izogniti izbiri poraženca?

Upoštevajte, da je kripto zdaj na velikem trgu bikov in sčasoma se lahko kaj poveča. Prav tako ne zanemarjajte možnosti, da bi se lahko znašli v mehurčku, kot je bil dot-com razcvet že leta 2000. Kljub temu si zastavite ta vprašanja, preden se odločite za naložbo v kovanec:

 • Ali so moje naložbe varne s skupino razvijalcev? Prvo pravilo vlaganja mora biti vedno ohranjanje kapitala. Ali lahko zaupate razvojni skupini s svojim denarjem? Ali boste svoj denar pustili ustanoviteljem, ki so bili vpleteni v prejšnje prevare? Če opazite te znake, se takoj umaknite. Cena kovanca lahko naraste za vse, kar vas zanima, vendar se vam ne splača tvegati svojega kapitala.
 • Ali ima moj kovanec dolgoročen načrt?? Če ne razumete njihovega rumenega papirja, preberite vsaj njihov bel papir. Kaj poskuša ekipa doseči? Ali imajo sredstva ali so si že prizadevali za dosego svojih ciljev? Kakšni so časovni okviri in mejniki?
 • Ali se zdi moj kovanec zanimivega načrta brez rezervne kopije? Veliko ICO v teh dneh ima samo lepo spletno stran, nato pa so poslani v prodajo. Pazite na to: ali so sposobni dostaviti?
 • Kako dolgo naj ostanem v tem? Ali imam načrt izstopa? Na voljo bodo kovanci, ki jih ne želite večno hraniti, ampak želite nekaj kratkoročno pridobiti. V tem primeru ne pozabite določiti časovnega okvira ali izhodne cene, ki bo zmanjšala učinek čustev na vaše posle. Držite se svojega načrta in pazite na svoja čustva.
 • Ali ima resničen primer uporabe? Zdi se, da nekateri kovanci naraščajo samo zaradi dejavnikov povpraševanja in ponudbe. Ta trend morda ni vzdržen. Da ima kovanec dolgoročno podprto vrednost, mora imeti na koncu resničen primer uporabe. Pazite na kovance, ki so preveč podobni shemi hitrega obogatitve.

Kratkoročno trgovanje z maržo

Ko se enkrat seznanite s kripto, boste morda želeli trgovati s svojim “skladiščem” v upanju, da ga povečate. Za izkušene forex trgovce to ni nič novega. Toda za novega vlagatelja kriptosvetov boste morda želeli na kratko predstaviti, kako opraviti trgovanje z vzvodom.

Kratkoročno trgovanje izkoristi prednosti dohodnih novic, da hitro zasluži. Če predvidevate dobre novice iz prihajajoče izdaje kovanca, boste morda želeli odpreti dolgo in videti, kako bo. Ne pozabite, kupite govorice, prodajte novice; delujte hitro in drzno, če želite s kratkoročnim trgovanjem zaslužiti.

Rudarstvo

Za tiste, ki bolj ustrezajo predvidljivi obliki nagrajevanja, je rudarstvo pot. Rudarstvo vključuje postavitev naprave, sestavljene iz grafičnih procesorjev ali procesorjev, in naložbo v električno energijo. Rudarstvo je možno samo na kriptovalutah, ki sledijo protokolu Dokazilo o delu. Potrebno je nekaj napora za nastavitev in zagon stvari, vendar je privlačen kot dolgoročni pasivni dohodek, če le napolnite delo.

Vlog

Stake je različica Dokazila o vložku „rudarjenja“. Razmislite o tem kot o dividendi za svoje delnice. Stopnja nagrajevanja in način vložitve se med kovanci Proof of Stake močno razlikujeta, vendar na splošno v primerjavi z rudarjenjem potrebujete manj napora.

Arbitraža

Ko dobite roko na več borzah, boste morda želeli kupovati pri eni borzi in prodajati na drugi, da boste lahko »arbitražno« pridobili, ko boste opazili priložnost za arbitražo. Če želite to storiti, upoštevajte dve stvari: ne pozabite upoštevati provizij in ne pozabite, da se lahko cena spremeni, ko prenašate svoj kovanec med menjalnicami, zlasti v nestanovitnih časih. USD je ponavadi likviden, zato se to zanje zgodi manj, toda za druge valute, kot sta CAD (kanadski dolar) in SGD (singapurski dolar), lahko obstaja več arbitražnih možnosti za izkoriščanje.

Koristni viri

Preveri coinmarketcap za določanje tržne zgornje meje in cene različnih kovancev. Preveri kriptovat za cene priljubljenih kovancev na različnih borzah. Oglejte si podredite ustreznih kovancev, da najdete novice in razpoloženja na trgu. Nazadnje, preverite hipekoaster koliko kriptografije potrebujete za Lamborghini Aventador &# 128578;

To je približno vse, kar za zdaj vlagam pametno in kar je najpomembneje, ne pozabite se zabavati!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me