Tudi novincem na srečo je stavek “hiša vedno zmaga.” Toda kako ste lahko prepričani, da hiša pravično zmaguje? Število spletnih igralnih platform, ki se potegujejo za vaš vložek, je v zadnjih letih naraslo in čeprav je delovanje številnih portalov zavito v tajnost, so se nekatere igralnice zavezale k preglednosti s sprejetjem sistema Provably Fair, ki temelji na blockchainu.

Provably Fair, ustvarjen za mir igralcev, je napreden algoritem, ki odpravlja kakršno koli nenamerno prakso igralnega igralca. Jasno je, da se ohranja hišni rob – Provably Fair ne gre za izravnavo igralnega polja, temveč za zagotavljanje, da igralec ve, da so njegove možnosti za zmago realne. Torej, kako je sistem nastal in ali bi lahko začel novo igro iger, določeno z odprtostjo in odgovornostjo??

Kako dokazljivo pošteno je postalo

Dokazljivo pošteno se je v zadnjih letih vzpenjalo s kripto igre na srečo začeli ceniti, koliko prodajna točka je pri vabljenju novih igralcev. Ni pa ravno novo. Leta 2012 je platforma bitZino predstavila zgodnjo ponovitev Provably Fair, del kriptografije, ki je igralcem omogočil, da samostojno preverijo pristnost mešanja kart..

Takrat je bitZino kombiniral kriptografsko zgoščevalno funkcijo SHA256, zasnoval NSA in ga kasneje uporabil v različnih delih Bitcoin omrežja, z algoritmom Fisher-Yates naključno in Mersenne twister algoritmi, ki zagotavljajo, da niti hiša niti igralec ne moreta ugotoviti končnega krova pred začetkom igre. In v teh letih se je koncept Provably Fair razširil.

Vrednost naključnosti

V bistvu Provably Fair uvaja preverljivo naključnost številnih aplikacij – od vrtenja rulete do premešanja krova ali metanja kovanca. Za razliko od starih algoritmov črne skrinjice, ki jih spletne igralnice že dolgo držijo pod ključem (in zato jim moramo slepo zaupati, so pravični), Provably Fair generira šifriran ključ, ki vsebuje končne rezultate igre, znan kot (neokrnjen) strežnik seme, ki ga igralec dobi skupaj s ključem (zgoščeno seme strežnika), ki mu omogoča, da po zaključku preveri pravičnost igre. Ker se semena oddajajo pred igro, jih ni mogoče manipulirati, medtem ko ste v igri.

Koristno je, da večina spletnih mest, ki izvajajo Provably Fair, nudi preveritelj, kar pomeni, da lahko predvajalnik hitro in enostavno utemelji naključnost rezultata. Tako kot Bitcoin izreže bančne posrednike, se Provably Fair odpove tretjim podjetjem, zadolženim za nadzor legitimnosti igralnic.

: Popularizacija spletnih mest za kripto igre na srečo in športnih knjig je nedvomno prispevala k razvoju in izvajanju iger na srečo Provably Fair, morda zaradi idealov, ki jih imajo številni zagovorniki kriptovalut: pravičnost, zasebnost, svoboda, varnost in finančna svoboda. ; ni treba posebej poudarjati, da isti ljudje verjetno ne bodo zaupali igralnicam ali oblastem, ki jih vodijo.

Pričakovanja sodobnih igralcev

Zdi se, da sodobni igralci hrepenijo po več kot le kakovostni igralni izkušnji. Želijo, da lahko stavijo v svoji najljubši valuti, želijo dvigniti dobitke z minimalnimi težavami (ali stroški), želijo mero interakcije, ki bi simulirala izkušnjo iger na srečo osebno, in očitno želijo, da so igralnice popolnoma pregledne o tem, kako potekajo igre.

Zahvaljujoč tehnologiji veriženja blokov hiša ne more izkoristiti svojega znanja o tem, kako igralci stavijo – Provably Fair bi po svoji naravi izpostavil tako brezvestnost. Sistem igralcem omogoča, da se znajdejo pod pokrovom sistema, ki se uporablja za določanje, ali bodo zmagali ali izgubili, toda tako kot hiša ne more pridobiti prednosti, ker ve, kako igralci stavijo, tudi sam igralec ne more preoblikovati algoritma, da bi pridobil večje možnosti za zmaga.

Če vas Lady Luck premami skozi navidezna vrata meke spletnih iger na srečo, je smiselno preveriti, ali je Provably Fair na mestu. Tako bodo vaše izkušnje poštene in zabavne. Nenazadnje se spomnite besed kralja Leonide: Ne dajte jim ničesar, ampak jim vzemite vse.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me