Kako prevzemajo Bitcoin plačila in zakaj bi vas moralo skrbeti

V zadnjih letih so se nefizične oblike plačila znatno povečale v priljubljenosti do te mere brezgotovinska plačila so zdaj prehitela uporabo fizičnega denarja v Veliki Britaniji.

Eno od področij rasti je nadaljnji razvoj in vstop na trg kriptovalut. Medtem ko je Bitcoin najbolj znan, trenutno je na voljo preko 700 kriptovalut za trgovanje prek spletnih trgov, obilico možnosti v svetu nefizične valute.

Skupna obdelava so ponudniki plačilnih vrat in trgovskih storitev. V tem članku njihov vodja operacij David Midgley opisuje, kaj je ta premik k nefizičnim vrstam plačil, pri čemer se posebej osredotoča na prednosti, ki jih ponujajo kriptovalute, preden poudari grožnje, s katerimi bi se lahko soočili naprej..

Ko so bile prvič izdane, so bile kriptovalute, kar se mene tiče, zaščita spletnih igralcev. Ko so se pa razvili, sem res opazil in začel razumeti, kako revolucionarni so lahko. Tudi jaz nisem bil edini, saj se je uživanje še naprej povečevalo do te mere zdaj po vsem svetu obstajajo celo Bitcoin bankomati.

Nisem presenečen, da je uporaba kriptovalut zdaj razširjena, saj ponujajo vrsto prednosti in ugodnosti v primerjavi s tradicionalnejšimi oblikami valut.

Prednosti kriptovalut

Prvič, uporaba kriptovalut prinaša številne varnostne prednosti; podobno kot kadar s svojo kreditno kartico kupujete nekaj prek spleta, kriptovalute za njihov dostop zahtevajo preverjanje pristnosti. Glede na to, da so številne kriptovalute decentralizirane, to pomeni, da so tudi manj dovzetne za spletne prevare. Nazadnje, ker gre za digitalno valuto, zagotavlja varnost pred fizičnimi težavami v svetovni valuti, kot so kraja ali izguba.

Kaj je kriptovaluta

Poleg tega, da je ni mogoče fizično ukrasti, ima kriptovaluta tudi druge prednosti. Na primer, ker je spletna varnost, ki jo ščiti, tako dobra, je tudi teoretično ni mogoče izgubiti ali uničiti. Za razliko od nacionalnih valut so tudi kriptovalute brez meja. Zato jih je mogoče uporabiti za plačilo blaga iz drugih držav brez skrbi za vprašanja, kot so nihanje valut, provizije za transakcije ali provizije.

Trden argument lahko trdimo tudi, da so kriptovalute močnejše, močnejše in manj dovzetne za geopolitične in socialno-ekonomske učinke kot nacionalne valute. To rečem, saj v večini primerov kriptovalute niso neposredno povezane z narodom ali nacionalnim gospodarstvom. Na primer, medtem ko je vrednost Bitcoina prikazana v ameriških dolarjih (USD), ni indeksirana glede na USD, kot so druge valute. Ko torej Velika Britanija glasuje za izstop iz Evropske unije, vrednost Bitcoina v primerjavi z drugimi valutami ni negativno prizadeta, saj je bil in je še vedno britanski funt, vrednost kriptovalute ne upada kot odgovor na izvolitev Donalda Trumpa za predsednika ZDA, kot je to storil USD, in vrednost kriptovalute ne pade, preden se vrne na dvotedensko, kot je to storil evro po vsej celini po izidu ustavnega referenduma v Italiji v nedeljo.

Vendar to še ne pomeni, da geopolitični dogodki na kriptovaluto ne bi mogli negativno vplivati. Kriptovalute so postale pod vprašajem kot potencialni vir financiranja terorizma in vidim, zakaj. Na primer, ZCash je odprt sistem brez dovoljenj in zahteva varnost brez znanja. Kot smo že omenili, so številne kriptovalute tudi decentralizirane. Zato se bo v nekaterih četrtletjih zaznavanje, da kriptovalute pomagajo financirati teroristične dejavnosti, nadaljevalo, saj so enaka jamstva zasebnosti in neizsledljivi prehodi, zaradi katerih so privlačni za navadne ljudi, ki preprosto cenijo svojo zasebnost, tudi idealen način za premikanje teroristov denar okoli. To je razlog, zakaj oboje Evropska komisija in Avstralska vlada so napovedali, da bodo kriptovalute urejali v okviru protiterorističnih ukrepov. Zato je možno, da temu sledijo tudi druge države. Resno, res ne bi bil presenečen, če bi Donald Trump na Twitterju objavil, da namerava “voditi vojno” na bitcoinu.

Ko posebej razmišljamo o plačilih z bitcoini, je treba omeniti tudi, da se z njimi zdaj trguje kot z blagom. Čeprav ne vidim, da bi kmalu bistveno upadala, so v zadnjem letu ali tako prišle do izraza izvedljive alternativne kriptovalute. Ko konkurenti pridobivajo oprijem na trgu, je verjetno, da bo bitcoin vsaj izgubil nekaj vrednosti, saj se bo povpraševanje po njem zmanjšalo. Kot pri vseh surovinah še vedno veljajo tržne sile in tisti, ki so veliko vlagali v bitcoin, bi lahko ustvarili velike izgube.

Zaključek

Bitcoin in druge oblike plačil so začele prevzemati zaradi svojih dodatnih varnostnih ugodnosti, njihove čezmejne uporabe in robustnosti do svetovnih dogodkov. Tudi ob upoštevanju predpisov Avstralije in Evropske komisije je bitcoin še naprej ohranil svojo vrednost do te mere, da ga je mogoče obravnavati kot izvedljivo naložbeno priložnost ter varno valuto brez meja. Če pa začnejo delovati svetovne velesile Kitajske, Rusije ali ZDA, bi me začelo skrbeti, ali bodo kriptovalute šle naprej. Glede na to, da je večina te uredbe nastala zaradi strahu pred financiranjem terorizma, bi bilo priporočljivo, da ustvarjalci kriptovalut poiščejo način, kako preprečiti zločincem, da zlorabljajo svoje stvaritve.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map