Najboljša orodja za razvijalce blokov

Kot sem pred kratkim pisal o tem članku, stavite na bitcoin, če želite najti visoko plačano službo, ker ste razvijalec blokov je morda vaš igralec sprememb. Razvijalci blokov so trenutno samorog, saj veliko podjetij in startupov išče to znanje, a le nekaj ljudi na svetu deluje na tem področju.

Najboljša orodja za razvijalce blokov

Kljub temu bi vam rad pokazal najboljša orodja za razvijanje blokov, ki bi jih morali upoštevati, če ste že začeli delati v tem okolju ali če ste novinec. z internetom v devetdesetih. Ampak, kako ga lahko uporabimo za izdelavo tako imenovanih dapps (decentralizirane aplikacije)?

Blockchain ni le omrežje za transakcije in shranjevanje vrednosti, temveč lahko izvaja tudi programe. Nekateri blockchains lahko vsebujejo programe, ki se imenujejo pametne pogodbe, kot v primeru verige ethereum. Pametno pogodbo lahko opredelimo kot obljubo, da se podpisnice dogovorijo o posebnih pogojih, zapisanih v sami pogodbi. Če na primer želite najeti stanovanje, vas bo posojilojemalec pozval, da plačate varščino, preden se preselite.

Namesto da se zanašate na notarje in banke, lahko tako napišete kot podpišete pametno pogodbo, ki določa pogoje najema in s tem povezano polog. V primeru, da se nekateri pogoji ne upoštevajo, bi se denar vrnil zakonitemu lastniku brez kakršnega koli posredovanja odvetnikov.

Pravzaprav vam pametne pogodbe omogočajo, da se izognete posegom bank, odvetnikov in katerega koli sodišča. Preprosto napišite program, v katerem je določeno, koliko denarja je treba nakazati, da izpolnite posebne pogoje.

Seznam najboljših orodij za razvijalce blokov

Decentralizirani in javni blockchains

Blockchains lahko potencialno odpravijo vse posrednike, potrebne za izgradnjo zaupanja.

Če želite to narediti, vam seveda ni treba zgraditi lastne verige blokov, vendar boste lahko uporabljali že obstoječa omrežja, kot so Bitcoin, Ethereum ali Hyperledger. Bitcoin in Ethereum sta decentralizirana, odprtokodna in javna veriga, medtem ko je Hyperledger zasebna, vendar tudi odprtokodna, ki jo je ustvarila fundacija Linux. Seveda so dovolj različni in moramo reči, da Bitcoin ni dobra izbira za gradnjo dapps, ker je bil zasnovan za medsebojne transakcije in ne za to nalogo..

Kljub temu si oglejmo najbolj uporabna orodja za razvijalce blokov, tako za bitcoin kot ethereum.

Blockchain Testnet

Če ste razvijalec verig blokov, ne glede na to, ali želite ustvariti nov dapp z uporabo Ethereuma ali druge verige, uporabite ustrezni testnet ali sistem, ki deluje kot nadomestek za pravi blockchain, ki ga boste želeli uporabiti za pravi dapp..

BaaS: veriga blokov kot Microsoftova storitev

Microsoft Azure je ustvaril tako imenovani BaaS ali Blockchain kot storitev, uporabno orodje za razvijalce za izdelavo dappsov v varnem in cenejšem okolju, ki podpira več verig, vključno z MultiChain, Eris, Storj in Augur. BaaS je bil ustvarjen z glavnim ciljem, da omogoči zaledju zmogljivosti, ki jih potrebujejo rešitve blockchain, tako da lahko blockchain zaženete z le nekaj kliki, namesto da bi sami nastavili v Azure.

Megla

Za razvijalca ethereum lahko Mist uporabljate ne samo za shranjevanje etra ali pošiljanje transakcij, temveč tudi za uvajanje pametnih pogodb. Izvirno aplikacijo Mist lahko uporabite za razvijanje svojih datotek na bloku verige ethereum ali na njegovi testni mreži. Preprosto morate dobiti Mist in začeti delati na brskalniku. Seveda boste za izvedbo lastne pametne pogodbe morali porabiti nekaj etra kot goriva za njegovo izvajanje v omrežju ethereum. Eter je pravzaprav podoben električni energiji, ki ohranja ethereum pri življenju.

API Coinbase

API Coinbases omogočajo razvijalcem verig blokov enostavno izdelavo novih bitcoin aplikacij in integracijo bitcoinov v že obstoječe aplikacije. Ta sistem omogoča širok spekter zmogljivosti, od zbiranja podatkov samo za branje do gradnje nečesa res novega. API-ji Coinbase zagotavljajo tudi sistem za ustvarjanje bitcoin denarnic in naslovov, nakup, prodajo, pošiljanje in prejemanje bitcoinov po vsem svetu in ponujajo več odjemalskih knjižnic in mobilnih SDK-jev, ki so za uporabnika zelo koristni.

Tierion

Omogoča ustvarjanje preverljive baze podatkov o vseh podatkih ali procesih v verigi bitcoinov, tako da ponuja orodja za razvijalce & API za dodajanje podatkov v razdeljeno knjigo. Tierior je razvil tudi odprti standard, imenovan ChainPoint, za snemanje podatkov in ustvarjanje potrdil, ki vsebujejo vse informacije, potrebne za preverjanje podatkov, ne da bi se zanašal na posrednike.

Stopite

Je razvijalni okvir za ethereum dapps, zato to pomeni, da vam omogoča enostaven razvoj in uvajanje dapps ali html5 brez strežnika, ki uporablja decentralizirane tehnologije. Embark vam omogoča ustvarjanje novih pametnih pogodb in njihovo dostopnost v kodi JS. Prav tako pazi na spremembe in če posodobite pogodbo, bo Embark samodejno spremenil pogodbe in z njimi povezan dapp.

Ether Scripter

To je orodje, ki vam pomaga pri pisanju skripta (ali kode) vaše pametne pogodbe. Je uporabniku prijazna platforma, ustvarjena leta 2014. Trenutno jo je mogoče uporabljati samo s programskim jezikom Serpent.

Solc

Solc je Solidity Compiler (Solidity je programski jezik za pisanje kode v verigi Ethereum). Veliko število vozlišč ethereum izvorno vključuje izvedbo solc, vendar je tudi pakiran kot samostojni modul za prevajanje brez povezave. Torej, lahko se odločite za uporabo web3.eth.compile.solidity za sestavljanje datotek Solidity z vašim vozliščem ali pa lahko začnete uporabljati solc.compile, ki se ne zanaša na nobeno zunanje vozlišče.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map