Παρουσιάζουμε το Bumo Blockchain

Το BUMO είναι ένα δημόσιο Blockchain επόμενης γενιάς για πανταχού παρούσα και αξιόπιστη μεταφορά αξίας, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία αποκεντρωμένου οικοσυστήματος εφαρμογών με εκτεταμένη ψηφιακή εμπιστοσύνη, ελεύθερη ροή και εφαρμογές κοινής χρήσης.

Παρουσιάζουμε το Bumo Blockchain

Τα κύρια χαρακτηριστικά που προσθέτουν στο USP είναι:

 • Δημιουργία κοινού λογαριασμού με την ενσωμάτωση “μεμονωμένου συντελεστή λογαριασμού”
 • Χρησιμοποιώντας το Merkle-Patricia Trie για να βοηθήσετε στην αποθήκευση δεδομένων με αποτελεσματικό τρόπο
 • Ένα σύστημα “Trailer” που διαφοροποιεί τα δεδομένα σε δεδομένα εκτός αλυσίδας και εκτός αλυσίδας
 • Αρχιτεκτονική Orbit που βοηθά στη δημιουργία της πολυμορφικής αρχιτεκτονικής 2 επιπέδων του BUMO
 • Ένα σύστημα πολλαπλών αλυσίδων πολλαπλών αλυσίδων 2 επιπέδων που θα τις κλιμακώσει έως και 10.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο
 • Το σύστημα «Canal» που βοηθά στη διαλειτουργικότητα
 • Εργαλεία φιλικά για προγραμματιστές για τη δημιουργία έξυπνης σύμβασης
 • Επιτρέποντας στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές χωρίς να δημιουργούν έξυπνο συμβόλαιο

Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε μερικές από τις κύριες ιδιότητες του Bumo και θα δούμε πώς πρόκειται να βελτιώσουν το συνολικό κρυπτοσύστημα. Έτσι, προτού προχωρήσουμε περαιτέρω, ας δούμε αυτά τα προβλήματα και να δούμε πώς επηρεάζουν το κρυπτοσύστημα.

Τα προβλήματα με το Crypto Ecosystem

Είναι αυτονόητο ότι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κρυπτοσύστημα αυτή τη στιγμή είναι η επεκτασιμότητα και η διαλειτουργικότητα.

Πρόβλημα # 1: Επεκτασιμότητα

Έχουμε μιλήσει για το πρόβλημα επεκτασιμότητας του blockchain πολλές φορές πριν.

Για να το κρατήσουμε πολύ απλό, τα κρυπτονομίσματα όπως η αρχιτεκτονική του Bitcoin και του Ethereum απλά δεν σχεδιάστηκαν για να χειριστούν υψηλά επίπεδα δημοτικότητας και υιοθέτησης. Υπάρχουν δύο παράγοντες που παρεμποδίζουν τη συνολική απόδοση συναλλαγών.

Πρώτον, οι συναλλαγές περνούν μόνο όταν οι ίδιοι οι ανθρακωρύχοι ελέγχουν για επαλήθευση και τοποθετούν τα στοιχεία της συναλλαγής στα μπλοκ που έχουν εξορύξει. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό δημιουργεί ένα εμπόδιο δεδομένου ότι υπάρχουν μόνο τόσες πολλές συναλλαγές που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας ανθρακωρύχος κάθε φορά.

Δεύτερον, τα μπλοκ στο blockchain bitcoin έχουν ένα προκαθορισμένο όριο μπλοκ 1 MB. Έτσι, υπάρχουν μόνο τόσα δεδομένα που μπορείτε να χωρέσετε σε ένα μπλοκ. Το Ethereum από την άλλη πλευρά, μπορεί να μην έχει όριο μεγέθους, ωστόσο, έχει όριο 6,7 εκατομμυρίων αερίων ανά μπλοκ.

Ας δούμε λοιπόν τι έχουμε εδώ:

 • Η συναλλαγή σας θα πρέπει να περιμένει σε ουρά για να μπορέσει να μπει
 • Οι πιθανότητες είναι ότι το μπλοκ μπορεί να γεμίσει ακόμη και πριν ο ανθρακωρύχος αναγνωρίσει ακόμη και τη συναλλαγή σας
 • Εάν συμβεί αυτό, τότε η συναλλαγή σας θα πρέπει να περιμένει έως ότου εξουδετερωθεί το επόμενο μπλοκ, δηλαδή 10 λεπτά σε Bitcoin και 15 δευτερόλεπτα στο Ethereum.

Δεν θα είναι έκταση να πούμε ότι για να αποκτήσουν τα κρυπτονομίσματα περαιτέρω υιοθέτηση, το πρόβλημα της επεκτασιμότητας πρέπει να διορθωθεί.

Πρόβλημα # 2: Διαλειτουργικότητα

Ας δούμε το τρέχον οικοσύστημα. Στην κρυπτοσφαιρία, έχουμε διαφορετικά νομίσματα κρυπτογράφησης όπως Bitcoin, Ethereum, Litecoin κ.λπ. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για αυτές τις μεμονωμένες οντότητες να επικοινωνούν μεταξύ τους. Είναι δύσκολο για το bitcoin να γνωρίζει τι συμβαίνει στο Ethereum και το αντίστροφο

Γι ‘αυτό, οι ανταλλαγές κρυπτογράφησης, οι οποίες παρέχουν μια πύλη μεταξύ διαφορετικών κρυπτογράφησης γίνονται τόσο ισχυρές και σημαντικές. Ωστόσο, υπάρχει από μόνο του ένα πρόβλημα. Οι ανταλλαγές δεν είναι αποκεντρωμένη οντότητα και είναι εξαιρετικά ευάλωτες.

 • Μπορούν να παραβιαστούν.
 • Μπορούν να μαυρίσουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα για την αναβάθμιση του συστήματος. Αυτό βασικά συνέβη στον Binance στις 8 Φεβρουαρίου 2018, το οποίο καθυστέρησε εντελώς τις υπηρεσίες του.

Ωστόσο, ένας άλλος λόγος για τον οποίο η διαλειτουργικότητα καθίσταται επιθυμητή είναι ότι είναι απαραίτητο για την γενική υιοθέτηση του blockchain. Για να επιτύχουν τα blockchains, πρέπει να είναι σε θέση να αλληλεπιδρούν με παλαιότερα συστήματα όπως χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κ.λπ. Από τώρα, είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον κρυπτο-κόσμο και τον κληρονομικό κόσμο να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Δεν είναι τίποτα που η διαλειτουργικότητα ονομάστηκε «Το Άγιο Δισκοπότηρο του Blockchain».

Σε ένα αποκεντρωμένο μέλλον, όπου υπάρχουν πολλές οντότητες που λειτουργούν σε blockchain, η ύπαρξη ενός διαλειτουργικού οικοσυστήματος είναι κρίσιμη. Φανταστείτε ένα νοσοκομείο που έχει τα ιατρικά αρχεία του στο blockchain του να αλληλεπιδρά με το blockchain κοινωνικής ασφάλισης για να επικυρώσει αυτόματα την ταυτότητα ενός ασθενούς.

Επιπλέον, υπάρχει ένας άλλος τομέας όπου αυτή η εσφαλμένη επικοινωνία μεταξύ του κόσμου κληρονομιάς και του κόσμου κρυπτογράφησης μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικό αποτέλεσμα: ICO.

Στα ICOs, μια οντότητα παίρνει εκατομμύρια δολάρια σε αντάλλαγμα για τα κουπόνια τους, ωστόσο, η αποθήκευση αυτών των χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους μπορεί να γίνει δύσκολη. Οι τράπεζες θα ήθελαν προφανώς να μάθουν από πού προήλθαν όλα αυτά τα χρήματα και ποιοι ήταν αυτοί που παρείχαν αυτά τα χρήματα που είναι σχεδόν αδύνατο να παράσχουν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διαλειτουργικότητα είναι ένας άλλος τομέας που πρέπει να εργαστεί.

Πρόβλημα # 3: Επιπλοκές εφαρμογής

Υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα που πρέπει να διορθωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Τα περισσότερα έργα blockchain εκεί έξω είναι πολύ περίπλοκα για το καλό τους. Το γεγονός είναι ότι η πολυπλοκότητα των λειτουργιών δεδομένων στο καθολικό είναι άμεσα ανάλογη με το πόσο υιοθετείται από μεγάλες βιομηχανίες.

Με άλλα λόγια, απλούστερες οι λειτουργίες εντός ενός καθολικού, τόσο περισσότερο η υιοθέτηση και η χρήση από μεγάλες βιομηχανίες.

Λοιπόν, τώρα που έχουμε εξοικειωθεί με τα 3 κύρια προβλήματα που θέλει να επιλύσει η Bumo, ας καταλάβουμε τι είναι πραγματικά.

Bumo – Μια εισαγωγή

Παρουσιάζουμε το Bumo Blockchain

Το BUMO είναι ένα εμπορικό κοινό blockchain επόμενης γενιάς. Η ομάδα του BUMO στοχεύει στη δημιουργία ενός αποκεντρωμένου οικοσυστήματος εφαρμογών που θα χρησιμοποιεί τον συναίνετο αλγόριθμο DPoS + BFT για πολλαπλές αλυσίδες δύο επιπέδων, ο οποίος υποτίθεται ότι βελτιστοποιεί την επεξεργασία συναλλαγών. Η BUMO σχεδιάζει επίσης να γεφυρώσει διαφορετικές κύριες αλυσίδες μέσω μιας αλυσίδας. Το σύστημα θα μπορεί να συνδέει ομοιογενή και ετερογενή μπλοκ αλυσίδων.

Το παρακάτω είναι η ομάδα BUMO:

Παρουσιάζουμε το Bumo Blockchain

Ας εξοικειωθούμε με τους τρεις συνιδρυτές και τον επικεφαλής επιστήμονα τους:

Στίβεν Λι: Ο Steven Li είναι υπεύθυνος για τις καθημερινές επιχειρήσεις. Έχει πτυχίο Φυσικής από το Τμήμα Τεχνικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Πεκίνγκ και πτυχίο MBA από το Πανεπιστήμιο Πεκίνου Γκουάνγκουα Κολέγιο.

Στίβεν Γκόο: Είναι υπεύθυνος για το οικοσύστημα εφαρμογών, την παγκόσμια κοινότητα και τις επενδύσεις. Ως πρόδρομος που έθεσε το blockchain στην πράξη και επενδυτής του κλάδου, ήταν αντιπρόεδρος του 21Vianet Group υπεύθυνος για τη στρατηγική καινοτομία.

Τζον ΖάοΌντας ειδικός στο blockchain και σε άλλες σχετικές τεχνολογίες, παρατηρεί τη γενική απόδοση του blockchain. Είναι έμπειρος στις αρχές και τα βοηθητικά προγράμματα των mainstream blockchains, όπως Bitcoin, Ethereum και Hyperledger

Γιουλιάνγκ Τζενγκ: Ο Yuliang Zheng είναι ο επικεφαλής επιστήμονας του BUMO. Είναι γνωστός για την εφεύρεση του πρωτόγονου κρυπτογράφησης Signcryption που συνδυάζει τις λειτουργίες ψηφιακής υπογραφής και κρυπτογράφησης σε ένα μόνο βήμα. Εφευρέθηκε επίσης η συνάρτηση HAVAL hash, SPEED cipher και STRANDOM pseudo-random number generator.

Η δομή του βιβλίου ονομάζεται “BU Bambook”. Υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν με το BUMO. Θα διαφοροποιήσουμε αυτές τις δυνατότητες σε:

 • Αυτοί που θα βοηθήσουν στην επεκτασιμότητα
 • Αυτά που θα βοηθήσουν στη διαλειτουργικότητα

Χαρακτηριστικά κλιμάκωσης

Τα χαρακτηριστικά που θα επικεντρωθούμε στις δυνατότητες κλιμάκωσης είναι:

 • Ο λογαριασμός Multisig
 • Merkle Patricia Trie
 • Το Σύστημα Τρέιλερ για δεδομένα μεγάλης κλίμακας
 • BUMO Firework: Το σύστημα πολλαπλών αλυσίδων 2 επιπέδων
 • Αρχιτεκτονική τροχιάς

Πολλαπλός λογαριασμός

Όταν δημιουργείτε έναν λογαριασμό πολλαπλών ψηφίων στο σύστημα καθολικών Bambook, υπάρχει μια δυνατότητα που πρέπει να γνωρίζετε για την ονομασία “weightage account”. Ο λογαριασμός Multisig μπορεί να ανοίξει και να ελεγχθεί ταυτόχρονα από πολλά μέρη. Π.χ. εάν μια εταιρεία θέλει να ανοίξει έναν λογαριασμό στο blockchain BUMO, θα ήθελε να είναι ένας λογαριασμός πολλαπλών ψηφίων.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχει κάτι που πρέπει να λάβουμε υπόψη σε έναν λογαριασμό πολλαπλών ψηφίων. Ας υποθέσουμε ότι η Αλίκη (Διεύθυνση Α), ο Μπομπ (Διεύθυνση Β) και ο Τσάρλι (Διεύθυνση Γ) κατέχουν μια εταιρεία και έχουν ανοίξει έναν λογαριασμό στο blockchain BUMO. Εάν η Αλίκη είναι Διευθύνων Σύμβουλος, τότε έχει νόημα το γιατί η έγκρισή της πρέπει να μετράει περισσότερο από τον Bob και τον Charlie ξεχωριστά. Με άλλα λόγια, η Αλίκη θα πρέπει να έχει περισσότερο βάρος από τα άλλα δύο.

Λάβετε υπόψη αυτό και δείτε αυτό το ακόλουθο διάγραμμα:

μπούμο

Στο παραπάνω διάγραμμα, η Άλις, ο Μπομπ και ο Τσάρλι έχουν δημιουργήσει τον λογαριασμό τους. Το συνδυασμένο βάρος τους πρέπει να υπερβαίνει την τιμή κατωφλίου λειτουργίας. Εάν είναι μικρότερο από αυτό, τότε η λειτουργία απορρίπτεται.

Αυτές οι τακτικά σχεδιασμένες τακτικές δημιουργίας λογαριασμών θα βοηθήσουν το σύστημα BUMO να αποκτήσει ευρύτερη υιοθέτηση από μεγάλες εταιρείες.

Merkle Patricia Trie

Το Merkle Patricia Trie συνδυάζει τις δυνατότητες του Merkle Tree και του Patricia Tree για την αποτελεσματική αποθήκευση δεδομένων. Ας ρίξουμε μια ματιά στην εμφάνιση του Merkle Tree:

You’ve taken the courses, passed the quizzes, you’ve worked on your own personal projects and mastered the Blockchain Fundamentals; Crypto-economics, Bitcoin and Ethereum. The time has come for you to take the exam and enter the job market as a</p>
<p></εικόνα></p>
<p>Blockgeeks Verified Blockchain Developer. Αυτή η πλήρως περιεκτική εξέταση διασφαλίζει ότι οι μαθητές έχουν τόσο τις τεχνικές δεξιότητες όσο και τη θεωρητική κατανόηση απαραίτητες για μια επιτυχημένη καριέρα στην ανάπτυξη blockchain. ” πλάτος = “802” ύψος = “511” /></Π></p>
<p><Π><τους><span style = “font-weight: 400;”> Η εικόνα προσφέρθηκε: Wikipedia</p>
<p><span style=Σε ένα δέντρο Merkle, κάθε κόμβος χωρίς φύλλα είναι ο κατακερματισμός των τιμών των θυγατρικών κόμβων τους.

Λοιπόν, πώς ακριβώς είναι τα δέντρα Merkle χρήσιμα στην αποθήκευση δεδομένων?

Κάθε μπλοκ περιέχει χιλιάδες και χιλιάδες συναλλαγές. Θα είναι πολύ χρόνο ανεπαρκής για την αποθήκευση όλων των δεδομένων σε κάθε μπλοκ ως σειρά. Κάτι τέτοιο θα κάνει την εύρεση συγκεκριμένης συναλλαγής εξαιρετικά δυσκίνητη και χρονοβόρα. Εάν χρησιμοποιείτε ένα δέντρο Merkle, ωστόσο, θα μειώσετε σημαντικά τον απαιτούμενο χρόνο για να μάθετε εάν μια συγκεκριμένη συναλλαγή ανήκει σε αυτό το μπλοκ ή όχι.

Παρουσιάζουμε το Bumo Blockchain

Από την άλλη πλευρά, η Patricia σημαίνει «Πρακτικός αλγόριθμος για την ανάκτηση πληροφοριών με κωδικοποίηση σε αλφαριθμητικό». Ένα δέντρο Patricia είναι ένα δυαδικό δέντρο ακτίνας με δυαδική επιλογή σε κάθε κόμβο κατά τη διέλευση του δέντρου. Με απλά λόγια, βοηθά στη μείωση του βάθους του δέντρου του καθολικού και στην αύξηση της ισορροπίας του δέντρου.

Σύστημα τρέιλερ για δεδομένα μεγάλης κλίμακας

Η ανάγκη για blockchain για αποθήκευση βαρύτερων και πολύπλοκων μορφών δεδομένων γίνεται όλο και πιο σημαντική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εισάγετε έναν «μηχανισμό διαφορικής αποθήκευσης» που ονομάζεται «Trailer». Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά των δεδομένων, το σύστημα Trailer θα διαφοροποιήσει τα δεδομένα σε:

 • Δεδομένα εκτός αλυσίδας: Δεδομένα που αποθηκεύονται εκτός του blockchain
 • Δεδομένα εντός της αλυσίδας: Δεδομένα που αποθηκεύονται στο blockchain

Δεδομένα On-Chain

Έχοντας έμπνευση από το Google Spanner, η BUMP δημιούργησε μια ειδική βάση δεδομένων κινητήρα αποθήκευσης για όλα τα δεδομένα της αλυσίδας που ονομάζεται ChainDB. Το ChainDB βασίζεται σε τεχνολογία TiDB η οποία είναι μια ανοιχτή πηγή, κατανεμημένη HTAP (Hybrid Transactional and Analytical Processing). Το ChainDB έχει τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • Μια οριζόντια επέκταση, έτσι ώστε οι νέοι κόμβοι να μπορούν εύκολα να προστεθούν χωρίς διακοπή των τερματικών υπηρεσιών.
 • Υψηλή διαθεσιμότητα, ώστε το σύστημα να ανακάμψει γρήγορα σε περίπτωση βλάβης
 • Ενεργοποιεί την κατανεμημένη συναλλαγή.

Δεδομένα εκτός αλυσίδας

Το BUMO χρησιμοποιεί παραδοσιακές τεχνολογίες αποθήκευσης όπως το IPFS για αποθήκευση δεδομένων εκτός αλυσίδας. Τα πλεονεκτήματα της μηχανής αποθήκευσης εκτός αλυσίδας είναι:

 • Δεδομένου ότι τα δεδομένα αποθηκεύονται εκτός αλυσίδας, το είδος των δεδομένων που μπορούν να αποθηκευτούν είναι διαφορετικού χαρακτήρα.
 • Η επιβάρυνση για το blockchain μειώνεται πολύ επειδή, αντί να αποθηκεύουν όλα αυτά τα ογκώδη δεδομένα, πρέπει να αποθηκεύσουν έναν κατακερματισμό
 • Μειώνει το κόστος του υλικού επειδή η πίεση στους κόμβους θα είναι πολύ μικρότερη
 • Η αποθήκευση δεδομένων εκτός αλυσίδας μπορεί εύκολα να επεκταθεί με την πάροδο του χρόνου.

BUMO Firework: Το σύστημα πολλαπλών αλυσίδων 2 επιπέδων

Έχοντας έναν αξιόπιστο αλγόριθμο συναίνεσης, ο οποίος είναι ανεκτικός σε βυζαντινά σφάλματα είναι η ραχοκοκαλιά ενός έργου κρυπτογράφησης. Το Bitcoin, από τώρα, χρησιμοποιεί τον μηχανισμό συναίνεσης Proof of Work (POW), ενώ το Ethereum τελικά θέλει να προχωρήσει στο Proof Of Stake μέσω του πρωτοκόλλου Casper.

Το πρόβλημα με το POW και το POS ως έχουν είναι ότι, δεδομένου ότι η συναίνεση απαιτεί έγκριση υπεράριθμης από όλους τους κόμβους που βρίσκονται στο σύστημα, οι οποίες δεν βοηθούν πραγματικά στην κλιμακούμενη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, πρόσφατα cryptos όπως NEO, EOS και Cardano έχουν χρησιμοποιήσει μηχανισμό συναίνεσης με βάση ηγέτες, όπου λίγοι επιλεγμένοι επικυρωτές επιλέγονται από όλους τους κόμβους και είναι υπεύθυνοι για τη συνολική συναίνεση του συστήματος.

Το BUMO επέλεξε αυτή τη διαδρομή δημιουργώντας έναν αλγόριθμο συναίνεσης πολλαπλών αλυσίδων δύο επιπέδων, ο οποίος δημιουργεί ένα σύνολο κόμβων επικύρωσης για την κύρια αλυσίδα ψηφίζοντας σύμφωνα με το DPoS και στη συνέχεια δημιουργεί μπλοκ από τους επιλεγμένους κόμβους επικύρωσης μέσω του βελτιωμένου αλγορίθμου BFT, επιτυγχάνοντας έτσι υψηλότερη απόδοση συναλλαγών, επεκτασιμότητα και ασφάλεια. Το αποκαλούν “BU Firework”.

Έτσι, έχουμε πει ότι είναι ένα σύστημα δύο επιπέδων όπου:

 • Το πρώτο επίπεδο είναι η συναίνεση mainchain: οι χρήστες επιλέγουν ένα σύνολο κόμβου επικύρωσης για το mainchain ψηφίζοντας ανά πρωτόκολλο DPoS και στη συνέχεια δημιουργούνται μπλοκ από τον βελτιωμένο αλγόριθμο BFT. Οι κόμβοι επικύρωσης στην κύρια αλυσίδα είναι πλήρεις κόμβοι και μπορούν να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε συναίνεση επικύρωσης υπο-αλυσίδας.
 • Το δεύτερο επίπεδο είναι η συναίνεση υπο-αλυσίδας: τα μπλοκ στην υπο-αλυσίδα δημιουργούνται περιοδικά από Προτείνοντες και η κεφαλίδα του μπλοκ υποβάλλεται στην κύρια αλυσίδα για συναίνεση επικύρωσης. Οι κόμβοι επικύρωσης στο subchain είναι ένα υποσύνολο των κόμβων επικύρωσης στο mainchain. Με βάση τον αλγόριθμο VRF (Επαληθεύσιμη Τυχαία Λειτουργία), οι κόμβοι επικύρωσης δημιουργούνται τυχαία και αλλάζουν δυναμικά και είναι εξαιρετικά ανθεκτικοί σε επιθέσεις.

Το παρακάτω διάγραμμα σας δείχνει μια οπτική αναπαράσταση του τρόπου λειτουργίας αυτού του μηχανισμού συναίνεσης δύο επιπέδων:

Ας δούμε σύντομα όλα τα βήματα που εμπλέκονται στο Firework. Πρώτα έχουμε την εκλογική διαδικασία.

Η εκλογή

 • Πρώτον, πραγματοποιούνται οι εκλογές. Το BUMO εφαρμόζει τη διαδικασία ψηφοφορίας των κόμβων επικύρωσης με βάση ένα έξυπνο συμβόλαιο με την ένδειξη “σύμβαση ψηφοφορίας” και ο χρήστης συμμετέχει στη διαδικασία ψηφοφορίας στέλνοντας μια συναλλαγή για να ενεργοποιήσει τη σύμβαση.
 • Κάθε άτομο ή οργανισμός ικανός να λειτουργεί και να διατηρεί κόμβους στο blockchain μπορεί να υποβάλει αίτηση για να γίνει υποψήφιος για τον κόμβο επικύρωσης μεταφέροντας κατάθεση BU στο συμβόλαιο ψηφοφορίας. Η σύμβαση καταγράφει τη διεύθυνση λογαριασμού του υποψηφίου και μόλις γίνει κόμβος επικύρωσης, το αντίστοιχο κίνητρο αποκλεισμού θα εκχωρηθεί στον λογαριασμό.
 • Όταν εκλέγονται επικυρωτές, ψηφίζουν για διάφορες προτάσεις. Εάν η πρόταση αποκτήσει 2 / 3η υπερπροσφορά, τότε θεωρείται επιτυχημένη πρόταση.

Τώρα, τι θα συμβεί εάν ένας από αυτούς τους κόμβους αποδειχθεί κατεστραμμένος; Ας υποθέσουμε ότι ένας από αυτούς τους κόμβους επικύρωσης είναι ένοχος για τη διεξαγωγή κακόβουλων λειτουργιών ή είναι γενικά αναποτελεσματικός. Σε αυτήν την περίπτωση, οι άλλοι κόμβοι μπορούν να ξεκινήσουν μια «κατάργηση κακόβουλου κόμβου».

 • Ένας κόμβος ταξινομείται ως αναποτελεσματικός εάν ο ρυθμός δημιουργίας μπλοκ είναι χαμηλότερος από το όριο (όπως το 10%) σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα
 • Ένας κόμβος ταξινομείται ως κακόβουλος εάν ενεργεί σκόπιμα με βυζαντινό τρόπο.

Η συναίνεση

Μια συναλλαγή προστίθεται στο blockchain μόνο όταν πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • Η συναλλαγή δεν έχει δοθεί στον κόμβο στο παρελθόν
 • Οι παράμετροι εντός των οποίων ορίζεται η συναλλαγή είναι νόμιμες
 • Τα τέλη συναλλαγής που εκχωρούνται είναι αρκετά για να καλύψουν τα πάντα
 • Απομένει χώρος στην ουρά προσωρινής μνήμης μέσα στην οποία θα πραγματοποιηθεί η συναλλαγή

Μπορείτε να λάβετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρωτόκολλο Firework ακριβώς εδώ.

Το πλεονέκτημα του τροποποιημένου BFT του πρωτοκόλλου Firework είναι ότι:

 • Το δικαίωμα δημιουργίας μπλοκ κατανέμεται πιο ομοιόμορφα μεταξύ των κόμβων για να αποφευχθεί η συγκέντρωση
 • Η κατάσταση των κόμβων στο τέλος κάθε γύρου είναι σταθερή, οπότε δεν χρειάζεται να προσθέσετε μια διαδικασία ελέγχου και να προσθέσετε περισσότερες επιπλοκές
 • Το μέγεθος της ουράς προσωρινής μνήμης προσαρμόζεται δυναμικά στο μέγεθος του συνολικού δικτύου
 • Βελτιωμένο ποσοστό επιτυχίας παράδοσης μηνυμάτων και πιθανότητες διαθεσιμότητας κόμβων.

Συνολικός αριθμός 500 εκατομμυρίων κουπονιών BUMO απονέμονται σε μπλοκ BUMO. Αρχικά 8 κουπόνια BUMO επιβραβεύονται για την ανακάλυψη ενός μπλοκ. Μετά από αυτό, η επιβράβευση μειώνεται κατά 1/4 κάθε 5 χρόνια. Θεωρητικά, ο συνολικός αριθμός BUMO θα υπερβεί τα επόμενα 360 χρόνια.

Παρουσιάζουμε το Bumo Blockchain

Αρχιτεκτονική τροχιάς

Η τρέχουσα ιδέα της ενιαίας αλυσίδας είναι εξαιρετικά ξεπερασμένη για διάφορους λόγους.

Οι Dapps γίνονται όλο και πιο περίπλοκες

Πρώτον, με αυξημένη υιοθέτηση, η αποδοτικότητα αποθήκευσης έχει γίνει ένας νόμιμος λόγος ανησυχίας. Οι Dapps γίνονται όλο και πιο περίπλοκες. Εξαιτίας αυτού, η δομή blockchain που έχουμε τώρα απλά δεν έχει εξελιχθεί αρκετά για να αντιμετωπίσει αυτά τα Dapps υψηλού επιπέδου.

Θυμηθείτε ολόκληρο το φιάσκο Cryptokitties?

Το Cryptokitties ήταν ένα δημοφιλές παιχνίδι όπου ανατράφηκε και μεγάλωσε ψηφιακές γάτες στο blockchain. Το παιχνίδι έγινε τόσο δημοφιλές, που πραγματικά έφραξε ολόκληρο το blockchain. Στην πραγματικότητα, δείτε αυτό το γράφημα παρακάτω:

Παρουσιάζουμε το Bumo Blockchain

Το blockchain ήταν τόσο φραγμένο που καθυστέρησε κάθε συναλλαγή. Καθυστέρησε ακόμη και την έναρξη ενός ICO.

Ποικιλομορφία δεδομένων

Όλο και περισσότερες ενδιαφέρουσες περιπτώσεις χρήσης blockchain έχουν εμφανιστεί τα τελευταία δύο χρόνια. Ενώ αυτό είναι πραγματικά πολύ συναρπαστικό, η αλήθεια είναι ότι το blockchain, όπως το γνωρίζουμε, δεν είναι έτοιμο να καταλάβει τόσο διαφορετικά είδη δεδομένων.

Πιθανές τεχνικές επεκτασιμότητας?

Οι δύο πιο δημοφιλείς τεχνικές επεκτασιμότητας που εξετάζουν το Bitcoin και το Ethereum είναι:

 • Λύσεις 2 επιπέδων όπως δίκτυο αστραπής και δίκτυο Raiden
 • Σκάρνοντας

Οι λύσεις Layer 2 αυξάνουν σίγουρα την απόδοση των συναλλαγών, ωστόσο, δεν αντιμετωπίζουν ζητήματα κλιμάκωσης κατάστασης. Το Sharding έχει υπόσχεση, αλλά σύμφωνα με το Ethereum, απέχει πολύ από την πλήρη εφαρμογή.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η BUMO χρησιμοποιεί μια δομή «Πολυμορφικής αρχιτεκτονικής δύο επιπέδων για Blockchain πολλαπλών παιδιών» για την αντιμετώπιση όλων των μελλοντικών αναγκών κλιμάκωσης.

Το σύστημα πολλαπλών παιδιών blockchain διαθέτει πολυεπίπεδη δομή δύο επιπέδων, στην οποία “δύο στρώματα” σημαίνει την κύρια αλυσίδα και τις παιδικές αλυσίδες. και «πολύμορφο» σημαίνει τα διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά μεταξύ της κύριας και της παιδικής αλυσίδας.

Αυτός ο σχεδιασμός ονομάζεται “Orbit Architecture” που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω διάγραμμα.

Παρουσιάζουμε το Bumo Blockchain

Η τροχιά χωρίζεται σε:

 • Κύρια αλυσίδα
 • Παιδική αλυσίδα

Πρώτα έχουμε την Κύρια Αλυσίδα. Θα υπάρχει μόνο μία κύρια αλυσίδα στο σύστημα BUMO που θα είναι υπεύθυνη για τη συνολική συντήρηση του οικοσυστήματος. Θα είναι υπεύθυνη για την επιλογή των επικυρωτών της υπο-αλυσίδας, υποκαταστημάτων υποκαταστημάτων αλυσίδας, για την αποθήκευση της τελικής κατάστασης της υπο-αλυσίδας. Περιλαμβάνει δύο τύπους κόμβων, τους κανονικούς κόμβους και τους κόμβους επικύρωσης.

Οι ίδιοι οι κόμβοι επικύρωσης χωρίζονται μεταξύ των κόμβων επικύρωσης και των συνηθισμένων κόμβων επικύρωσης. Οι κόμβοι υπερ-επικύρωσης πρέπει να κατεβάσουν τις πληροφορίες και να λάβουν μέρος σε κάθε υπο-αλυσίδα. Οι συνηθισμένοι επικυρωτές, από την άλλη πλευρά, μπορούν να επιλέξουν τις κεραίες που θέλουν να κατεβάσουν και να κυβερνήσουν.

Το επόμενο μέρος είναι η Παιδική Αλυσίδα. Θα μπορούσε να είναι είτε μία μεμονωμένη αλυσίδα είτε μια συλλογή από υπο-αλυσίδες. Η παιδική αλυσίδα μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες μιας επιχείρησης που αναπτύσσεται στην κορυφή της αλυσίδας BUMO. Μπορούν να ακολουθήσουν την αρχιτεκτονική της κύριας αλυσίδας BUMO Ή μπορεί να έχουν το δικό τους σύνολο κανόνων και να περιορίσουν τα όρια για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους.

Σκεφτείτε την κύρια αλυσίδα ως τις ρίζες και το στέλεχος ενός δέντρου που αυτές οι παιδικές αλυσίδες είναι τα κλαδιά που βγαίνουν από το στέλεχος.

Λόγω της αυξανόμενης φύσης των υπο-αλυσίδων, το BUMO μπορεί θεωρητικά να κλιμακώσει πολύ πιο αποτελεσματικά από τα άλλα έργα.

Η συνολική δομή μοιάζει με αυτό:

Παρουσιάζουμε το Bumo Blockchain

Χαρακτηριστικά διαλειτουργικότητας

Το BUMO προσφέρει διαλειτουργικότητα με την εφαρμογή του συστήματος Canal. Πριν ξεκινήσουμε, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω διάγραμμα:

Το κανάλι αποτελείται από δύο στρώματα:

 • Κύριες αλυσίδες
 • Σταυρές αλυσίδες

Το Mainchain αποτελείται από κόμβους συλλογής και κόμβους επικύρωσης. Οι κόμβοι επικύρωσης είναι υπεύθυνοι για την παροχή συναίνεσης υψηλού επιπέδου για τη διασταυρούμενη αλυσίδα. Μετά την επικύρωση ενός μπλοκ της διασταυρούμενης αλυσίδας, τα δεδομένα του μπλοκαρίσματος αποθηκεύονται στην κύρια αλυσίδα.

Σκεφτείτε τις διασταυρούμενες αλυσίδες ως δρομολογητές στο παραδοσιακό σύστημα δικτύου. Δρομολογούν τα δεδομένα από διαφορετικά blockchain στο blockchain στόχο. Μεταφράζουν το πρωτόκολλο και διασφαλίζουν επίσης ότι αποτρέπεται το φορτίο και η επίθεση μεταξύ αλυσίδων.

Η κύρια αλυσίδα μεταφέρει πολλές σταυρωτές αλυσίδες. Λοιπόν, πώς επικοινωνεί η κύρια αλυσίδα με τις διασταυρούμενες αλυσίδες και πώς αυτές οι διασταυρούμενες αλυσίδες επικοινωνούν μεταξύ τους?

Για αυτό, πρέπει να εξετάσουμε το Canal Interchain Communication Protocol ή το CIC. Τα επίπεδα του CIC έχουν ως εξής:

Παρουσιάζουμε το Bumo Blockchain

Επίπεδο # 1 είναι συμβάσεις υπηρεσιών που χωρίζονται σε συμβόλαιο μεταξύ αλυσίδων και συμβόλαιο εντός αλυσίδας. Αυτά καθορίζουν τις συμβάσεις υπηρεσιών διακλαδικής επικοινωνίας και υπηρεσιών εντός της αλυσίδας.

Επίπεδο # 2 είναι μια ελαφριά επαλήθευση. Αυτή είναι μια ελαφριά επαλήθευση που αποδεικνύει το γεγονός ότι μια συναλλαγή μεταξύ αλυσίδων υπάρχει πραγματικά.

Επίπεδο # 3 είναι η ίδια η συναλλαγή.

Επίπεδο # 4 είναι το πραγματικό ημερολόγιο της συναλλαγής.

Οι κύριοι συμμετέχοντες στο CIC είναι οι εξής:

 • Ο πελάτης
 • Επικυρωτής εγκάρσιας αλυσίδας
 • Κύριος κύριος επικυρωτής
 • Συλλεκτικός κόμβος που θα προσφέρει υπηρεσίες δρομολόγησης

Λοιπόν, πώς θα λειτουργήσει πραγματικά η CIC; Εξετάστε τα ακόλουθα βήματα:

 • Αρχικά, ο αποστολέας θα δημιουργήσει ένα διασυνοριακό συμβόλαιο συναλλαγής στην αλυσίδα αποστολής που θα ορίζει διάφορους όρους για την εκτέλεση και την ακύρωση της σύμβασης. Πρέπει επίσης να δείξουν την απόδειξη της επιτυχούς εκτέλεσης από την αλυσίδα προορισμού.
 • Η αλυσίδα αποστολής στέλνει τη συναλλαγή στον κόμβο συλλέκτη της κύριας αλυσίδας. Ο συλλέκτης λαμβάνει επίσης μια ελαφριά επικύρωση συναλλαγής την οποία μπορούν να ελέγξουν για να δουν την εγκυρότητα της συναλλαγής.
 • Ο συλλέκτης ξεκινά τη διαδικασία δρομολόγησης χωρίζοντας τη συναλλαγή σε δύο μέρη. Η συναλλαγή από τον αποστολέα στην κύρια αλυσίδα και στη συνέχεια η συναλλαγή από την κύρια αλυσίδα στην αλυσίδα προορισμού.
 • Η αλυσίδα προορισμού επικυρώνει τη συναλλαγή και στέλνει ένα μήνυμα επιβεβαίωσης στην κύρια αλυσίδα. Ο συλλέκτης ελέγχει το μήνυμα και το εισάγει στο blockchain.

Ανάπτυξη έξυπνων συμβάσεων BUMO

Όντας μια έξυπνη πλατφόρμα ανάπτυξης συμβολαίων, το BUMO στοχεύει να δώσει στους προγραμματιστές τους τα καλύτερα δυνατά εργαλεία για να τους βοηθήσουν να ξεκινήσουν. Για μια έξυπνη πλατφόρμα συμβάσεων, ο ιδανικός τρόπος για να αποκτήσετε γρήγορη αναγνώριση κέρδους είναι να δημιουργήσετε όσο το δυνατόν πιο φιλικά για προγραμματιστές εργαλεία. Ας δούμε πώς το BUMO καταφέρνει να επιτύχει αυτό το έργο.

Τα έξυπνα συμβόλαια στο BUMO έχουν τις ακόλουθες ιδιότητες:

 • Ολοκληρώνοντας το Turing που σημαίνει ότι, δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετοί πόροι, η σύμβαση θα μπορεί να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα
 • Γρήγορη ανάπτυξη
 • Ευέλικτες κλήσεις
 • Αξιόπιστη εκτέλεση των συμβάσεων

Τα έξυπνα συμβόλαια στο BUMO εκτελούνται σε μια εικονική μηχανή που ονομάζεται BuVM. Το BuVM προσφέρει τις ακόλουθες ιδιότητες που θέτουν το πλαίσιο για τις «Οικολογικές έξυπνες συμβάσεις».

 • Επιτρέπει καλύτερη απόδοση έξυπνης σύμβασης
 • Αυξάνει την ασφάλεια των έξυπνων συμβάσεων
 • Επιτρέπει πολυγλωσσική υποστήριξη για έξυπνες συμβάσεις
 • Δημιουργήστε ένα περιβάλλον φιλικό για προγραμματιστές

Το συνολικό πλαίσιο του έξυπνου συστήματος συμβάσεων της BUMO μοιάζει με αυτό:

Έτσι, τα στοιχεία του πλαισίου είναι τα εξής:

 • Bambook: Το σύστημα καθολικών στο BUMO
 • BuOracle: Παρέχει έναν μηχανισμό oracle για την ενεργοποίηση της επιστροφής συμβάσεων
 • BuDAPP: Το Dapps στο σύστημα BUMO επιτυγχάνει πλούσια επιχειρηματική λογική με το συνδυασμό ανάπτυξης DApp και έξυπνων συμβάσεων BUMO
 • BuVM: Η εικονική μηχανή BUMO

Ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά του BUMO είναι το πόσο φιλικό είναι για τους παραδοσιακούς προγραμματιστές εφαρμογών. Αυτό οφείλεται κυρίως στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Ο πλούτος των εγγενών API του
 • Λειτουργίες τύπου Websocket που ελέγχουν την κατάσταση της συναλλαγής
 • Εξουσιοδότηση των χρηστών να διαχειρίζονται μάρκες χωρίς την ανάγκη έξυπνης σύμβασης

Ας επεκταθούμε σε αυτό το τελευταίο σημείο, γιατί αυτό κάνει το BUMO αρκετά μοναδικό. Με απλά λόγια, το BUMO επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν μια εφαρμογή χωρίς την ανάγκη δημιουργίας έξυπνης σύμβασης. Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε ένα παράδειγμα για το πώς μπορεί κανείς να κάνει διαχείριση διακριτικών στο BUMO χωρίς έξυπνο συμβόλαιο.

Συνήθως σε άλλες πλατφόρμες έξυπνων συμβάσεων, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι το εμπόδιο για την είσοδο. Οι προγραμματιστές πρέπει να μάθουν μια νέα γλώσσα (όπως η σταθερότητα) και να δημιουργήσουν έξυπνα συμβόλαια που θα είναι αεροστεγή και δεν θα είναι ευπαθή σε τυχόν παραβιάσεις ή σφάλματα. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη λειτουργία «χωρίς συμβόλαια», το BUMO πρόκειται να δημιουργήσει άμεσα πολλούς προγραμματιστές στην πλατφόρμα τους.

BUMO έναντι άλλων πλατφορμών έξυπνων συμβάσεων

Ας συγκρίνουμε το BUMO με κάποιες άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες έξυπνων συμβάσεων.

Παρουσιάζουμε το Bumo Blockchain

συμπέρασμα

Λοιπόν, το έχετε.

Το BUMO φέρνει πολλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά στον χώρο κρυπτογράφησης. Η ομάδα έχει δεσμευτεί για την καινοτομία blockchain για να παρουσιάσει πραγματικές λύσεις σε μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα στον χώρο της κρυπτογράφησης.

Εάν θέλετε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας με περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες, τότε ρίξτε μια ματιά τον ιστότοπό τους εδώ.

“>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map