Οδηγός Πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον απλό οδηγό για να μάθετε τι είναι το πορτοφόλι κρυπτογράφησης, πώς λειτουργούν και να ανακαλύψετε ποιο είναι το καλύτερο στην αγορά. Εάν ψάχνετε κάτι πιο λεπτομερώς σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, ρίξτε μια ματιά στο μάθημά μας σχετικά με αυτό.

Τι είναι το Πορτοφόλι Cryptocurrency?

Απολαύστε ένα δωρεάν μάθημα από τη βιβλιοθήκη Blockgeeks!

Το πορτοφόλι κρυπτογράφησης είναι ένα πρόγραμμα λογισμικού που αποθηκεύει ιδιωτικά και δημόσια κλειδιά και αλληλεπιδρά με διάφορα blockchain για να επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν ψηφιακό νόμισμα και να παρακολουθούν το υπόλοιπό τους. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Bitcoin ή οποιοδήποτε άλλο κρυπτογράφηση, θα πρέπει να έχετε ένα ψηφιακό πορτοφόλι.

Πώς λειτουργούν?

Εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν πορτοφόλια κρυπτογράφησης, αλλά υπάρχει σημαντική παρανόηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας τους. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά πορτοφόλια τσέπης, τα ψηφιακά πορτοφόλια δεν αποθηκεύουν νόμισμα. Στην πραγματικότητα, τα νομίσματα δεν αποθηκεύονται σε καμία μεμονωμένη τοποθεσία ή δεν υπάρχουν πουθενά σε οποιαδήποτε φυσική μορφή. Το μόνο που υπάρχει είναι εγγραφές συναλλαγών που είναι αποθηκευμένες στο blockchain.

Τα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων είναι προγράμματα λογισμικού που αποθηκεύουν τα δημόσια και ιδιωτικά κλειδιά σας και διασυνδέονται με διάφορα blockchain, ώστε οι χρήστες να μπορούν να παρακολουθούν το υπόλοιπό τους, να στέλνουν χρήματα και να πραγματοποιούν άλλες λειτουργίες. Όταν ένα άτομο σάς στέλνει bitcoin ή οποιοδήποτε άλλο είδος ψηφιακού νομίσματος, ουσιαστικά αποσυνδέουν την κυριότητα των νομισμάτων στη διεύθυνση του πορτοφολιού σας. Για να μπορέσετε να ξοδέψετε αυτά τα νομίσματα και να ξεκλειδώσετε τα χρήματα, το ιδιωτικό κλειδί που είναι αποθηκευμένο στο πορτοφόλι σας πρέπει να ταιριάζει με τη δημόσια διεύθυνση στην οποία έχει εκχωρηθεί το νόμισμα. Εάν τα δημόσια και τα ιδιωτικά κλειδιά ταιριάζουν, το υπόλοιπο στο ψηφιακό πορτοφόλι σας θα αυξηθεί και οι αποστολείς θα μειωθούν ανάλογα. Δεν υπάρχει πραγματική ανταλλαγή πραγματικών νομισμάτων. Η συναλλαγή σηματοδοτείται απλώς από ένα αρχείο συναλλαγών στο blockchain και από μια αλλαγή στο υπόλοιπο στο πορτοφόλι κρυπτογράφησης.

Κλειδιά κρυπτονομισμάτων

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι πορτοφολιών Cryptocurrency?

Υπάρχουν διάφοροι τύποι πορτοφολιών που παρέχουν διαφορετικούς τρόπους αποθήκευσης και πρόσβασης στο ψηφιακό σας νόμισμα. Τα πορτοφόλια μπορούν να χωριστούν σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες – λογισμικό, υλικό και χαρτί. Τα πορτοφόλια λογισμικού μπορούν να είναι επιτραπέζια, κινητά ή διαδικτυακά.

 • Επιφάνεια εργασίας: Τα πορτοφόλια λαμβάνονται και εγκαθίστανται σε υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή. Είναι προσβάσιμα μόνο από τον μοναδικό υπολογιστή στον οποίο λαμβάνονται. Τα επιτραπέζια πορτοφόλια προσφέρουν ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας, ωστόσο, εάν ο υπολογιστής σας έχει παραβιαστεί ή εμφανιστεί ιός, υπάρχει η πιθανότητα να χάσετε όλα τα χρήματά σας.
 • Σε σύνδεση: Τα πορτοφόλια λειτουργούν στο cloud και είναι προσβάσιμα από οποιαδήποτε υπολογιστική συσκευή σε οποιαδήποτε τοποθεσία. Ενώ είναι πιο βολικά στην πρόσβαση, τα διαδικτυακά πορτοφόλια αποθηκεύουν τα ιδιωτικά σας κλειδιά στο διαδίκτυο και ελέγχονται από τρίτο μέρος που τα καθιστά πιο ευάλωτα σε επιθέσεις και κλοπές εισβολής.
 • Κινητό: Τα πορτοφόλια λειτουργούν σε μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας και είναι χρήσιμα επειδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε, συμπεριλαμβανομένων καταστημάτων λιανικής. Τα κινητά πορτοφόλια είναι συνήθως πολύ μικρότερα και απλούστερα από τα επιτραπέζια πορτοφόλια, λόγω του περιορισμένου χώρου που διατίθεται σε κινητά.
 • Σκεύη, εξαρτήματα: Τα πορτοφόλια διαφέρουν από τα πορτοφόλια λογισμικού, καθώς αποθηκεύουν τα ιδιωτικά κλειδιά ενός χρήστη σε μια συσκευή υλικού όπως ένα USB. Παρόλο που τα πορτοφόλια υλικού πραγματοποιούν συναλλαγές στο διαδίκτυο, αποθηκεύονται εκτός σύνδεσης που παρέχουν αυξημένη ασφάλεια. Τα πορτοφόλια υλικού μπορούν να είναι συμβατά με πολλές διεπαφές ιστού και μπορούν να υποστηρίξουν διαφορετικά νομίσματα. εξαρτάται απλώς από το ποιο θα αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε. Επιπλέον, η πραγματοποίηση μιας συναλλαγής είναι εύκολη. Οι χρήστες απλώς συνδέουν τη συσκευή τους σε οποιονδήποτε υπολογιστή ή συσκευή με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο, εισάγουν μια πινέζα, στέλνουν νόμισμα και επιβεβαιώνουν. Τα πορτοφόλια υλικού επιτρέπουν την εύκολη συναλλαγή, διατηρώντας ταυτόχρονα τα χρήματά σας εκτός σύνδεσης και μακριά από κινδύνους.
 • Χαρτί: Τα πορτοφόλια είναι εύχρηστα και παρέχουν πολύ υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Ενώ ο όρος πορτοφόλι χαρτιού μπορεί απλώς να αναφέρεται σε ένα φυσικό αντίγραφο ή εκτύπωση των δημόσιων και ιδιωτικών κλειδιών σας, μπορεί επίσης να αναφέρεται σε ένα κομμάτι λογισμικού που χρησιμοποιείται για την ασφαλή δημιουργία ενός ζεύγους κλειδιών που στη συνέχεια εκτυπώνονται. Η χρήση χαρτιού πορτοφολιού είναι σχετικά απλή. Η μεταφορά Bitcoin ή οποιουδήποτε άλλου νομίσματος στο πορτοφόλι σας γίνεται με τη μεταφορά χρημάτων από το πορτοφόλι λογισμικού σας στη δημόσια διεύθυνση που εμφανίζεται στο πορτοφόλι σας. Εναλλακτικά, εάν θέλετε να κάνετε ανάληψη ή να ξοδέψετε νόμισμα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μεταφέρετε χρήματα από το χαρτοφυλάκιό σας στο πορτοφόλι λογισμικού. Αυτή η διαδικασία, που συχνά αναφέρεται ως «σάρωση», μπορεί να γίνει είτε χειροκίνητα εισάγοντας τα προσωπικά σας κλειδιά είτε σαρώνοντας τον κωδικό QR στο πορτοφόλι χαρτιού.

Είναι τα πορτοφόλια Cryptocurrency ασφαλή?

Τα πορτοφόλια είναι ασφαλή σε διάφορους βαθμούς. Το επίπεδο ασφάλειας εξαρτάται από τον τύπο του πορτοφολιού που χρησιμοποιείτε (επιτραπέζιος υπολογιστής, κινητό, ηλεκτρονικό, χαρτί, υλικό) και ο πάροχος υπηρεσιών. Ένας διακομιστής ιστού είναι ένα εγγενώς πιο επικίνδυνο περιβάλλον για να διατηρείτε το νόμισμά σας σε σύγκριση με το offline. Τα διαδικτυακά πορτοφόλια μπορούν να εκθέσουν τους χρήστες σε πιθανές ευπάθειες στην πλατφόρμα πορτοφολιών που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι χάκερ για να κλέψουν τα χρήματά σας. Τα πορτοφόλια εκτός σύνδεσης, από την άλλη πλευρά, δεν μπορούν να παραβιαστούν επειδή απλά δεν είναι συνδεδεμένα σε ένα διαδικτυακό δίκτυο και δεν βασίζονται σε τρίτους για ασφάλεια.

Αν και τα διαδικτυακά πορτοφόλια έχουν αποδειχθεί τα πιο ευάλωτα και επιρρεπή σε επιθέσεις εισβολής, πρέπει να εφαρμόζονται και να ακολουθούνται επιμελείς προφυλάξεις ασφαλείας κατά τη χρήση οποιουδήποτε πορτοφολιού. Να θυμάστε ότι ανεξάρτητα από το πορτοφόλι που χρησιμοποιείτε, η απώλεια των ιδιωτικών κλειδιών σας θα σας οδηγήσει να χάσετε τα χρήματά σας. Παρομοίως, εάν το πορτοφόλι σας παραβιαστεί ή στείλετε χρήματα σε έναν απατεώνα, δεν υπάρχει τρόπος ανάκτησης του χαμένου νομίσματος ή αντιστροφή της συναλλαγής. Πρέπει να λάβετε προφυλάξεις και να είστε πολύ προσεκτικοί!

 • Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας του πορτοφολιού σας. Αποθηκεύστε μόνο μικρά ποσά νομίσματος για καθημερινή χρήση στο διαδίκτυο, στον υπολογιστή ή στο κινητό σας, διατηρώντας τη συντριπτική πλειονότητα των χρημάτων σας σε περιβάλλον υψηλής ασφάλειας. Επιλογές αποθήκευσης κρύου ή εκτός σύνδεσης για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όπως Καθολικό Nano X ή χαρτί ή USB θα σας προστατεύσει από αστοχίες του υπολογιστή και θα σας επιτρέψει να ανακτήσετε το πορτοφόλι σας σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής. Ωστόσο, δεν θα σας προστατεύσει από ανυπόμονοι χάκερ. Η πραγματικότητα είναι ότι, εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα διαδικτυακό πορτοφόλι, υπάρχουν εγγενείς κίνδυνοι που δεν μπορούν πάντα να προστατευτούν.
 • Ενημέρωση λογισμικού. Διατηρήστε το λογισμικό σας ενημερωμένο, ώστε να έχετε τις πιο πρόσφατες βελτιώσεις ασφαλείας διαθέσιμες. Θα πρέπει να ενημερώνετε τακτικά όχι μόνο το λογισμικό του πορτοφολιού σας, αλλά και το λογισμικό στον υπολογιστή ή στο κινητό σας.
 • Προσθέστε επιπλέον επίπεδα ασφαλείας. Όσο περισσότερα επίπεδα ασφάλειας, τόσο το καλύτερο. Ο καθορισμός μεγάλων και πολύπλοκων κωδικών πρόσβασης και η εξασφάλιση τυχόν ανάληψης χρημάτων απαιτεί έναν κωδικό πρόσβασης είναι μια αρχή. Χρησιμοποιήστε πορτοφόλια που έχουν καλή φήμη και παρέχουν επιπλέον επίπεδα ασφαλείας, όπως έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και πρόσθετες απαιτήσεις κωδικού pin κάθε φορά που ανοίγει μια εφαρμογή πορτοφολιού. Ίσως θελήσετε επίσης να σκεφτείτε ένα πορτοφόλι που προσφέρει συναλλαγές πολλαπλών ψηφίων όπως Armory ή Copay. Ένα πορτοφόλι πολλαπλών υπογραφών ή πολλαπλών υπογραφών απαιτεί την άδεια άλλου χρήστη ή χρηστών προτού γίνει μια συναλλαγή.

Πολλαπλά νομίσματα ή μία χρήση?

Αν και το Bitcoin είναι μακράν το πιο γνωστό και δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα, έχουν εμφανιστεί εκατοντάδες νέα κρυπτονομίσματα (αναφέρονται ως altcoins), το καθένα με ξεχωριστά οικοσυστήματα και υποδομές. Εάν σας ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία κρυπτονομισμάτων, τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ξεχωριστό πορτοφόλι για κάθε νόμισμα. Αντί να χρησιμοποιήσετε ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης που υποστηρίζει ένα ενιαίο νόμισμα, ίσως είναι πιο βολικό να δημιουργήσετε ένα πορτοφόλι πολλαπλών νομισμάτων που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πολλά νομίσματα από το ίδιο πορτοφόλι.

Υπάρχουν χρεώσεις συναλλαγής?

Δεν υπάρχει απλή απάντηση εδώ.

Σε γενικές γραμμές, οι χρεώσεις συναλλαγών είναι ένα μικρό μέρος των παραδοσιακών τραπεζικών τελών. Μερικές φορές τα τέλη πρέπει να καταβάλλονται για συγκεκριμένους τύπους συναλλαγών σε ανθρακωρύχους δικτύου ως τέλος επεξεργασίας, ενώ ορισμένες συναλλαγές δεν έχουν καθόλου χρέωση. Είναι επίσης δυνατό να ορίσετε τη δική σας χρέωση. Ως οδηγός, το μέσο μέγεθος συναλλαγής 226 bytes θα οδηγούσε σε χρέωση 18.080 satoshis ή 0,12 $. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εάν επιλέξετε να ορίσετε χαμηλή χρέωση, η συναλλαγή σας ενδέχεται να έχει χαμηλή προτεραιότητα και ίσως χρειαστεί να περιμένετε ώρες ή ακόμα και ημέρες για να επιβεβαιωθεί η συναλλαγή. Εάν χρειάζεστε την ολοκλήρωση και επιβεβαίωση της συναλλαγής σας, τότε ίσως χρειαστεί να αυξήσετε το ποσό που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε. Οποιοδήποτε πορτοφόλι καταλήγετε να χρησιμοποιείτε, τα τέλη συναλλαγής δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχείτε. Θα πληρώσετε ελάχιστα τέλη συναλλαγής, θα επιλέξετε τα δικά σας έξοδα ή δεν θα πληρώνετε καθόλου τέλη. Μια σαφής βελτίωση από το παρελθόν!

Τα πορτοφόλια κρυπτογράφησης είναι ανώνυμα?

Είδος, αλλά όχι πραγματικά. Τα πορτοφόλια είναι ψευδώνυμα. Ενώ τα πορτοφόλια δεν συνδέονται με την πραγματική ταυτότητα ενός χρήστη, όλες οι συναλλαγές αποθηκεύονται δημόσια και μόνιμα στο blockchain. Το όνομα ή η προσωπική σας οδός δεν θα είναι εκεί, αλλά δεδομένα όπως η διεύθυνση πορτοφολιού σας θα μπορούσαν να εντοπιστούν στην ταυτότητά σας με διάφορους τρόπους. Παρόλο που καταβάλλονται προσπάθειες για να καταστεί ευκολότερη η ανωνυμία και το απόρρητο, υπάρχουν προφανή μειονεκτήματα για την πλήρη ανωνυμία. Δείτε το DarkWallet έργο που επιδιώκει να ενισχύσει το απόρρητο και την ανωνυμία μέσω μυστικών διευθύνσεων και ανάμιξης νομισμάτων.

Ποιο πορτοφόλι Cryptocurrency είναι το καλύτερο?

Υπάρχει μια συνεχώς αναπτυσσόμενη λίστα επιλογών. Πριν διαλέξετε ένα πορτοφόλι, θα πρέπει, ωστόσο, να σκεφτείτε πώς σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε.

 • Χρειάζεστε ένα πορτοφόλι για καθημερινές αγορές ή απλά να αγοράζετε και να κρατάτε το ψηφιακό νόμισμα για μια επένδυση?
 • Σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε πολλά νομίσματα ή ένα ενιαίο νόμισμα?
 • Χρειάζεστε πρόσβαση στο ψηφιακό πορτοφόλι σας από οπουδήποτε ή μόνο από το σπίτι?
 • Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αξιολογήσετε τις απαιτήσεις σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε το πιο κατάλληλο πορτοφόλι για εσάς.

Ατομικό πορτοφόλι

Ατομικό πορτοφόλι είναι μια νέα λύση χωρίς προστασία από πολλά περιουσιακά στοιχεία για ασφαλή αποθήκευση και διαχείριση των BTC, ETH, XLM, XRP, LTC και πάνω από 300 άλλα νομίσματα και μάρκες. Τα κρυπτο-στοιχεία και τα χαρακτηριστικά ενημερώνονται τακτικά. Τα ιδιωτικά κλειδιά κρυπτογραφούνται με ασφάλεια στη συσκευή ενός χρήστη, επομένως κάποιος έχει τον πλήρη έλεγχο των χρημάτων του. Η εφαρμογή για υπολογιστές είναι διαθέσιμη για Windows, MacOS, Ubuntu, Debian και Fedora. Οι ιδιωτικές εκδόσεις alpha των εφαρμογών για κινητά Android και IOS θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο του 2018. Το Atomic Wallet είναι ένας ασφαλής αποθηκευτικός χώρος κρυπτογράφησης all-in-one, χωρίς κρυπτογράφηση με ομαλή και ολοκληρωμένη διεπαφή. Το πορτοφόλι υποστηρίζει Atomic Swaps, μια πρωτοποριακή δυνατότητα που βοηθά τους χρήστες να εξοικονομήσουν σημαντικά χρήματα. Το Atomic πορτοφόλι επιτρέπει επίσης στους χρήστες να αγοράζουν κρυπτογράφηση με USD και EUR και να ανταλλάσσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στις καλύτερες τιμές μέσω του Changelly ή του ShapeShift.

 • Πλεονεκτήματα: Εύχρηστη διεπαφή, Βέλτιστο απόρρητο & ασφάλεια, Αποκεντρωμένη, Πολλαπλά νομίσματα, Χωρίς θεματοφυλακή, Ενσωματωμένο Exchange, Δεκτές τραπεζικές κάρτες, άμεση υποστήριξη 24/7.
 • Μειονεκτήματα: Δεν υποστηρίζουν ακόμη όλα τα νομίσματα Atomic swaps

Πορτοφόλι ψωμιού

Πορτοφόλι ψωμιού είναι ένα απλό ψηφιακό πορτοφόλι Bitcoin για κινητά που κάνει την αποστολή bitcoin τόσο εύκολη όσο και την αποστολή email. Μπορείτε να κατεβάσετε το πορτοφόλι από το App Store ή το Google Play. Το Bread Wallet προσφέρει έναν αυτόνομο πελάτη, οπότε δεν υπάρχει διακομιστής για χρήση κατά την αποστολή ή τη λήψη bitcoin. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους και να έχουν τον πλήρη έλεγχο των χρημάτων τους ανά πάσα στιγμή. Συνολικά, η καθαρή διεπαφή του Bread Wallet, ο ελαφρύς σχεδιασμός και η δέσμευση για συνεχή βελτίωση της ασφάλειας, καθιστούν την εφαρμογή ασφαλή, γρήγορη και ευχάριστη χρήση τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους χρήστες..

 • Πλεονεκτήματα: Καλό απόρρητο & ασφάλεια, φιλική για αρχάριους, απλή & καθαρό, λογισμικό ανοιχτού κώδικα, δωρεάν.
 • Μειονεκτήματα: Χωρίς διεπαφή ιστού ή επιτραπέζιου υπολογιστή, δεν διαθέτει δυνατότητες, ζεστό πορτοφόλι.

Μυκήλιο

Οι προχωρημένοι χρήστες που αναζητούν ένα ψηφιακό πορτοφόλι για κινητά bitcoin, δεν πρέπει να κοιτάζουν περισσότερο από το μυκήλιο. ο Μυκήλιο Το κινητό πορτοφόλι επιτρέπει στους χρήστες iPhone και Android να στέλνουν και να λαμβάνουν bitcoin και να διατηρούν τον πλήρη έλεγχο των bitcoin. Κανένας τρίτος δεν μπορεί να παγώσει ή να χάσει τα χρήματά σας! Με την ασφάλεια σε επίπεδο επιχείρησης ανώτερη από τις περισσότερες άλλες εφαρμογές και λειτουργίες όπως η αποθήκευση σε κρύο χώρο και τα κρυπτογραφημένα αντίγραφα ασφαλείας PDF, ένας ενσωματωμένος σαρωτής QR-code, μια τοπική αγορά συναλλαγών και η ασφαλής συνομιλία, μεταξύ άλλων, μπορείτε να καταλάβετε γιατί το Mycelium θεωρείται από καιρό ως ένα από τα καλύτερα πορτοφόλια στην αγορά.

 • Πλεονεκτήματα: Καλό απόρρητο, προηγμένη ασφάλεια, πλούσιο σε χαρακτηριστικά, λογισμικό ανοιχτού κώδικα, δωρεάν
 • Μειονεκτήματα: Χωρίς διεπαφή ιστού ή επιφάνειας εργασίας, ζεστό πορτοφόλι, όχι για αρχάριους

Εξοδος πλήθους

Εξοδος πλήθους είναι ένα σχετικά νέο και άγνωστο ψηφιακό πορτοφόλι που προς το παρόν διατίθεται μόνο στην επιφάνεια εργασίας. Επιτρέπει την αποθήκευση και την εμπορία Bitcoin, Ether, Litecoins, Dogecoins και Dash μέσω μιας απίστευτα εύκολης στη χρήση, διαισθητικής και όμορφης διεπαφής. Το Exodus προσφέρει επίσης έναν πολύ απλό οδηγό για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του πορτοφολιού σας. Ένα από τα σπουδαία πράγματα για το Exodus είναι ότι διαθέτει μια ενσωματωμένη ανταλλαγή shapeshift που επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν altcoins για bitcoin και το αντίστροφο χωρίς να αφήνουν το πορτοφόλι.

 • Πλεονεκτήματα: Καλό απόρρητο & ασφάλεια, φιλικό για αρχάριους, διαισθητικό, εύκολο στη χρήση, συναλλαγές στο πορτοφόλι, υποστηρίζει πολλαπλά νομίσματα, λογισμικό ανοιχτού κώδικα, δωρεάν.
 • Μειονεκτήματα: Hot wallet, χωρίς διεπαφή ιστού ή εφαρμογή για κινητά

Κοπάι

Δημιουργήθηκε από την Bitpay, Κοπάι είναι ένα από τα καλύτερα ψηφιακά πορτοφόλια στην αγορά. Αν ψάχνετε για ευκολία, η πρόσβαση στο Copay γίνεται εύκολα μέσω μιας φιλικής προς το χρήστη διεπαφής σε επιτραπέζιο, κινητό ή διαδικτυακό. Ένα από τα καλύτερα πράγματα για το Copay είναι ότι είναι ένα πορτοφόλι πολλαπλών υπογραφών, ώστε φίλοι ή επιχειρηματικοί συνεργάτες να μπορούν να μοιράζονται χρήματα. Συνολικά, το Copay έχει κάτι για όλους. Είναι αρκετά απλό για χρήστες αρχικού επιπέδου, αλλά διαθέτει πολλές επιπλέον δυνατότητες που θα εντυπωσιάσουν και πιο έμπειρους παίκτες.

 • Πλεονεκτήματα: Καλό απόρρητο & ασφάλεια, συναλλαγές πολλαπλών ψηφίων, πολλαπλές πλατφόρμες & συσκευές, αποθήκευση πολλαπλών πορτοφολιών, δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα για αρχάριους
 • Μειονεκτήματα: Μπορεί να είναι αργή & απάντηση, περιορισμένη υποστήριξη χρηστών

Τζαξ

Το Jaxx είναι ένα Ether, Ether Classic, Dash, DAO, Litecoin, REP, Zcash, Rootstock, Bitcoin πορτοφόλι και διεπαφή χρηστών πολλαπλών νομισμάτων. Το Jaxx έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια ομαλή εμπειρία bitcoin και Ethereum. Διατίθεται σε διάφορες πλατφόρμες και συσκευές (Windows, Linux, Chrome, Firefox, OSX, Android mobile & tablet, iOS για κινητά & tablet) και συνδέεται με ιστότοπους μέσω επεκτάσεων Firefox και Chrome. Το Jaxx επιτρέπει τη μετατροπή πορτοφολιών μεταξύ των διακριτικών Bitcoin, Ether και DAO μέσω του Shapeshift και της εισαγωγής χαρτιών πορτοφολιών Ethereum. Με μια σειρά χαρακτηριστικών και τη συνεχή ενσωμάτωση νέων νομισμάτων, το Jaxx είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους χρειάζονται πορτοφόλι πολλαπλών νομισμάτων.

 • Πλεονεκτήματα: Καλό απόρρητο & ασφάλεια, Πολλαπλά νομίσματα, σύνδεση πορτοφολιού σε πολλές πλατφόρμες, εξαιρετική υποστήριξη χρηστών, πλούσια σε χαρακτηριστικά, φιλικά προς το χρήστη, δωρεάν.  
 • Μειονεκτήματα: Ο κωδικός δεν είναι ανοιχτού κώδικα, μπορεί να είναι αργός για φόρτωση.

Οπλοστάσιο

Οπλοστάσιο είναι ένα πορτοφόλι επιτραπέζιου υπολογιστή ανοιχτού κώδικα ιδανικό για έμπειρους χρήστες που δίνουν έμφαση στην ασφάλεια. Ορισμένες από τις δυνατότητες του Armory περιλαμβάνουν κρύο χώρο αποθήκευσης, συναλλαγές πολλαπλών υπογραφών, εφάπαξ εκτυπώσιμα αντίγραφα ασφαλείας, διεπαφή πολλαπλών πορτοφολιών, κρυπτογράφηση πορτοφολιών ανθεκτική στη GPU, εισαγωγή κλειδιών, σάρωση κλειδιών και άλλα. Παρόλο που ο Armory χρειάζεται λίγο χρόνο για να κατανοήσει και να χρησιμοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του, είναι μια εξαιρετική επιλογή για περισσότερους τεχνολογικούς bitcoin που θέλουν να διατηρήσουν τα χρήματά τους ασφαλή.

 • Πλεονεκτήματα: Καλό απόρρητο, εξαιρετικές δυνατότητες ασφαλείας, επιλογές πολλαπλών υπογραφών, επιλογές ψυχρής αποθήκευσης, δωρεάν.
 • Μειονεκτήματα: Μόνο προσβάσιμο μέσω του υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας, όχι για αρχάριους.

Τρέζορ

Το Trezor είναι ένα πορτοφόλι bitcoin υλικού που είναι ιδανικό για αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων bitcoin. Το Trezor δεν μπορεί να μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό και ποτέ δεν εκθέτει τα προσωπικά σας κλειδιά που το καθιστούν τόσο ασφαλές όσο η κατοχή παραδοσιακών χαρτονομισμάτων. Το Trezor είναι ανοιχτού κώδικα και διαφανές, με όλες τις τεχνικές αποφάσεις να επωφελούνται από ευρύτερες κοινοτικές διαβουλεύσεις. Είναι εύκολο στη χρήση, έχει μια διαισθητική διεπαφή και είναι φιλικό προς τα Windows, το OS X και το Linux. Ένα από τα λίγα μειονεκτήματα του πορτοφολιού Trezor είναι ότι πρέπει να είστε μαζί σας για να στείλετε bitcoin. Αυτό, επομένως, καθιστά το Trezor καλύτερο για ανενεργούς αποταμιευτές, επενδυτές ή άτομα που θέλουν να διατηρήσουν μεγάλες ποσότητες bitcoin εξαιρετικά ασφαλείς.

 • Πλεονεκτήματα: Καλή ασφάλεια & προστασία της ιδιωτικής ζωής, κρύος χώρος αποθήκευσης, εύχρηστη διεπαφή ιστού, ενσωματωμένη οθόνη, λογισμικό ανοιχτού κώδικα, φιλική για αρχάριους.
 • Μειονεκτήματα: Κοστίζει 99 $, μια απαραίτητη συσκευή για την αποστολή bitcoin

Καθολικό Nano

ο Πορτοφόλι καθολικού NanoΤο X είναι ένα νέο ιεραρχικό ντετερμινιστικό πορτοφόλι υλικού πολλαπλών ψηφίων για χρήστες bitcoin που στοχεύει στην εξάλειψη ενός αριθμού φορέων επίθεσης μέσω της χρήσης ενός δεύτερου επιπέδου ασφαλείας. Αυτή η τεχνική περιγραφή δεν σημαίνει πολλά για τον μέσο καταναλωτή, γι ‘αυτό θα το εξηγήσω σε απλή γλώσσα, περιγράφοντας τι κάνει το Ledger Wallet Nano να τσεκάρει. Όσον αφορά το υλικό, το Ledger Wallet Nano είναι μια συμπαγής συσκευή USB που βασίζεται σε μια έξυπνη κάρτα. Είναι περίπου το μέγεθος μιας μικρής μονάδας flash, διαστάσεων 39 x 13 x 4mm (1,53 x 0,51 x 0,16in) και ζυγίζει μόλις 5,9g.

Πλεονεκτήματα:

 • Οθόνη / συσκευή προστατεύεται από μεταλλικό περιστρεφόμενο κάλυμμα
 • Υποστήριξη πολλαπλών νομισμάτων
 • Οι εφαρμογές τρίτων μπορούν να εκτελούνται από τη συσκευή
 • Υποστήριξη U2F
 • Κατά την ανάκτηση ενός πορτοφολιού από σπόρο, ολόκληρη η διαδικασία μπορεί να γίνει από τη συσκευή χωρίς καν να το συνδέσετε σε υπολογιστή!
 • Αρκετά φθηνό (~ 65 $ USD)

Μειονεκτήματα:

 • Όχι ως προηγμένο λογισμικό πορτοφολιών (χωρίς επισήμανση συναλλαγής)
 • Δεν υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας κρυφών λογαριασμών
 • Χωρίς διαχειριστή κωδικών πρόσβασης

Πράσινη διεύθυνση

Πράσινη διεύθυνση είναι ένα φιλικό προς το χρήστη πορτοφόλι Bitcoin που είναι μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους. Η πράσινη διεύθυνση είναι προσβάσιμη μέσω επιτραπέζιων υπολογιστών, διαδικτυακών ή κινητών με διαθέσιμες εφαρμογές για Chrome, iOS και Android. Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν διευθύνσεις πολλαπλών υπογραφών & έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων για βελτιωμένη ασφάλεια, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πορτοφολιού και άμεση επιβεβαίωση συναλλαγής. Ένα μειονέκτημα είναι ότι απαιτείται η πράσινη διεύθυνση για την έγκριση όλων των πληρωμών, επομένως δεν έχετε πλήρη έλεγχο των δαπανών σας.

 • Πλεονεκτήματα: Στερεά ασφάλεια, πολλαπλών πλατφορμών & συσκευή, λογισμικό πολλαπλού sig, φιλικό για αρχάριους, ανοιχτού κώδικα, δωρεάν.
 • Μειονεκτήματα: Καυτό πορτοφόλι, μέσος όρος απορρήτου, το τρίτο μέρος πρέπει να εγκρίνει πληρωμές.

Πληροφορίες Blockchain (κουκκίδα)

Blockchain είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πορτοφόλια Bitcoin. Η πρόσβαση σε αυτό το πορτοφόλι μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ή smartphone. Το Blockchain.info παρέχει δύο διαφορετικά επιπλέον επίπεδα. Για την έκδοση του προγράμματος περιήγησης, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, ενώ οι χρήστες κινητών μπορούν να ενεργοποιούν μια απαίτηση κωδικού PIN κάθε φορά που ανοίγει η εφαρμογή πορτοφολιού. Παρόλο που το πορτοφόλι σας θα αποθηκευτεί στο διαδίκτυο και όλες οι συναλλαγές θα πρέπει να περάσουν από τους διακομιστές της εταιρείας, το Blockchain.info δεν έχει πρόσβαση στα ιδιωτικά σας κλειδιά. Συνολικά, αυτή είναι μια καθιερωμένη εταιρεία που είναι αξιόπιστη σε όλη την κοινότητα bitcoin και δημιουργεί ένα σταθερό πορτοφόλι για να διατηρήσει το νόμισμά σας.

 • Πλεονεκτήματα: Καλή ασφάλεια, εύκολος στη χρήση ιστός & φορητή διεπαφή, γνωστή & αξιόπιστη εταιρεία, φιλική για αρχάριους, δωρεάν.
 • Μειονεκτήματα: Το ζεστό πορτοφόλι, η αδύναμη προστασία της ιδιωτικής ζωής, η εμπιστοσύνη τρίτου μέρους που απαιτείται, αντιμετώπισε διακοπές λειτουργίας.

Θέλετε να ξεκινήσετε να επενδύετε σε κρυπτονομίσματα; Δείτε τα μαθήματά μας

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map