Ο απόλυτος οδηγός για νομίσματα εφαρμογών και διακριτικά πρωτοκόλλου

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν τεράστια σύγχυση σχετικά με τις διαφορές μεταξύ των διαφόρων ειδών νομισμάτων και μαρκών στο χώρο κρυπτογράφησης… και για καλό λόγο. Με τον τεράστιο όγκο έργων εκεί έξω, θα μπορούσε να είναι απίστευτα δύσκολο για κάποιον, νέο στον χώρο, να συμβαδίζει με τα πάντα. Έχουμε ήδη καλύψει τις διαφορές μεταξύ των διακριτικών ασφαλείας και των διακριτικών χρησιμότητας. Ωστόσο, για να αποκτήσετε μια πιο οικεία γνώση της κρυπτογράφησης, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις διαφορές μεταξύ των κερμάτων εφαρμογής και των διακριτικών πρωτοκόλλου επίσης.

οδηγός νομισμάτων εφαρμογής

Κατανόηση πρωτοκόλλων και διακριτικών πρωτοκόλλου

Όλοι γνωρίζουμε τι είναι τα κέρματα / τα διακριτικά της εφαρμογής. Αυτά είναι τα νομίσματα που πυροδοτούν διάφορες εφαρμογές και υπήρχαν πριν από το blockchain. Ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού είναι τα εσωτερικά νομίσματα σε διαδικτυακά παιχνίδια πολλαπλών παικτών. Κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματά του για να αγοράσει μάρκες σε αυτά τα παιχνίδια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους (για να αγοράσουν πανοπλία στο παιχνίδι, δέρματα κ.λπ.). Ωστόσο, πριν από την τεχνολογία blockchain, δεν υπήρχαν μάρκες πρωτοκόλλου.

Για να κατανοήσουμε τι είναι τα διακριτικά πρωτοκόλλου, ας καταλάβουμε τι σημαίνει πρωτόκολλο. Με εξαιρετικά απλούς όρους, τα πρωτόκολλα είναι ένα σύνολο ιδεών που διέπουν ένα οικοσύστημα.

Σύμφωνα με wikipedia, «Στις τηλεπικοινωνίες, ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας είναι ένα σύστημα κανόνων που επιτρέπουν σε δύο ή περισσότερες οντότητες ενός συστήματος επικοινωνιών να μεταδίδουν πληροφορίες μέσω οποιασδήποτε μορφής παραλλαγής μιας φυσικής ποσότητας. Το πρωτόκολλο καθορίζει τους κανόνες, τη σύνταξη, τη σημασιολογία και συγχρονισμός της επικοινωνίας και πιθανές μεθόδους αποκατάστασης σφαλμάτων. Τα πρωτόκολλα μπορούν να εφαρμοστούν από υλικό, λογισμικό ή συνδυασμό και των δύο. “

Μία από τις πιο γνωστές μορφές συστήματος πρωτοκόλλου είναι το πρωτόκολλο TCP / IP. Το Διαδίκτυο είναι μια θαυμάσια εφεύρεση που συνδέει όλους μας. Ωστόσο, για να λειτουργήσει το Διαδίκτυο, έπρεπε να καθορίσει ορισμένους κανόνες και πρωτόκολλα, τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν να συνδεθούμε ομαλά μεταξύ μας.

Έτσι άρθρο το βάζει, «Το TCP / IP καθορίζει τον τρόπο ανταλλαγής δεδομένων μέσω του Διαδικτύου παρέχοντας επικοινωνίες από άκρο σε άκρο που προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να χωρίζονται σε πακέτα, να απευθύνονται, να μεταδίδονται, να δρομολογούνται και να λαμβάνονται στον προορισμό. Το TCP / IP απαιτεί ελάχιστη κεντρική διαχείριση και έχει σχεδιαστεί για να κάνει τα δίκτυα αξιόπιστα, με δυνατότητα ανάκτησης αυτόματα από την αποτυχία οποιασδήποτε συσκευής στο δίκτυο. “

Το θέμα είναι όμως, πριν προκύψει το blockchain, αυτά τα πρωτόκολλα χρησιμοποιήθηκαν ελεύθερα παντού και ερευνήθηκαν από καλούς samaritans και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Ωστόσο, το ίδιο δεν ισχύει για τις εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί πάνω από αυτό το πρωτόκολλο. Σκεφτείτε εταιρείες δισεκατομμυρίων δολαρίων όπως το Facebook, το Google, το Twitter κ.λπ. που έχουν δημιουργηθεί πάνω σε αυτά τα πρωτόκολλα. Δεδομένου ότι έχουν ενσωματώσει οικονομικά κίνητρα μέσα τους, οι επενδυτές σύντομα ανακάλυψαν ότι είναι πολύ πιο λογικό να επενδύσουν στις εφαρμογές και να λάβουν υψηλή απόδοση παρά να επενδύσουν σε πρωτόκολλα και να πάρουν ελάχιστες ή καθόλου αποδόσεις.

Αυτό σύμφωνα με τον Joel Monegro’s διάσημη αναλογία δημιούργησε μια στοίβα Διαδικτύου που έχει «λεπτά» πρωτόκολλα και εφαρμογές «λίπους» όσον αφορά τον τρόπο διανομής της αξίας.

επίπεδα διαδικτύου

Ωστόσο, εδώ μπήκε το blockchain και άλλαξε εντελώς ολόκληρη την ιδέα στο κεφάλι του για δύο λόγους.

 • Αποκέντρωση: Δεδομένου ότι καμία οντότητα δεν κατέχει το blockchain, το εμπόδιο στην είσοδο είναι πολύ χαμηλό. Γι ‘αυτό όλο και περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να έρθουν στη δημιουργία εφαρμογών και προϊόντων πάνω από τα πρωτόκολλα. Επιπλέον, καθώς οι εφαρμογές λαμβάνουν περισσότερη προσοχή, αυξάνει εγγενώς την αξία του υποκείμενου πρωτοκόλλου επίσης.
 • Κρυπτογραφικά διακριτικά: Περισσότερα σε αυτό λίγο.

Ακριβώς έτσι, είχαμε ένα σύστημα που χρησιμοποιούσε πρωτόκολλα λίπους και λεπτές εφαρμογές.

στρώματα blockchain

Όπως συζητήθηκε παραπάνω, ένας από τους μεγαλύτερους λόγους πίσω από την πάχυνση του επιπέδου πρωτοκόλλου είναι οι κρυπτογραφικές μάρκες. Πριν από το blockchain, δεν υπήρχε τρόπος να δοθούν κίνητρα οικονομικά στα υποκείμενα πρωτόκολλα. Αυτά τα κουπόνια ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να εργαστούν προς το συμφέρον του πρωτοκόλλου. Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει πώς σχηματίζεται η στοίβα Διαδικτύου έναντι της στοίβας blockchain:

συγκρίσεις επιπέδων

Όπως είμαστε σήμερα, οι εταιρείες μπορούν τώρα να δημιουργήσουν πρωτόκολλα που θα δημιουργήσουν αξία για τους (και για τους επενδυτές τους) αρκεί να διατηρήσουν ορισμένα από τα κουπόνια. Στην πραγματικότητα, όσο καλύτερο είναι το πρωτόκολλο, τόσο περισσότερο το υιοθετείται, τόσο περισσότερο εκτιμάται η αξία του, και ως εκ τούτου τόσο μεγαλύτερη εκτιμά η αξία των μαρκών. Αυτό ακριβώς συνέβη με το Ethereum.

Αυτή η αλλαγή βάζει την μπάλα ακριβώς στο γήπεδο του δημιουργού πρωτοκόλλου. Νωρίτερα ο μόνος τρόπος με τον οποίο αυτοί οι δημιουργοί μπορούσαν να βγάλουν λεφτά από τα πρωτόκολλά τους ήταν με τη δημιουργία λογισμικού που εφαρμόστηκε σε αυτό και στη συνέχεια προσπαθούσε να το πουλήσει για χρήματα. Ωστόσο, με την εφαρμογή των διακριτικών, αυτοί οι δημιουργοί πρωτοκόλλου μπορούν να δημιουργήσουν έσοδα από τα πρωτόκολλα. Στην πραγματικότητα, όπως έχουμε πει παραπάνω, καθώς όλο και περισσότερο λογισμικό δημιουργείται πάνω του, αυξάνει την αξία του υποκείμενου πρωτοκόλλου.

Τώρα, τι κάνει αυτό το είδος θετικού οικονομικού κινήτρου?

Οι προγραμματιστές έχουν τώρα ένα πραγματικό κίνητρο για τη δημιουργία πιο καινοτόμων πρωτοκόλλων που φέρνουν ακόμη μεγαλύτερη αξία στο οικοσύστημα. Επιπλέον, αυτά είναι καλά νέα για τους επενδυτές, καθώς θα μπορούν να επενδύσουν τα χρήματά τους σε πιο πολύτιμα tokens, γεγονός που βοηθά τους προγραμματιστές να κερδίσουν κέρδη. Στην επιφάνεια, μοιάζει με μια καλά λαδωμένη μηχανή.

Υπάρχει ένα άλλο πράγμα για το οποίο μιλάει ο Monegro στο άρθρο του που ονομάζεται «token feedback loop». Με άλλα λόγια, πώς αυτά τα διακριτικά πρωτοκόλλου συμβάλλουν στην αύξηση της υιοθέτησης του πρωτοκόλλου και ως εκ τούτου αντισταθμίζει το τμήμα πρωτοκόλλου της κατανομής αξιών.

επενδυτικός κύκλος

Το διάγραμμα που βλέπετε παραπάνω είναι αυτό που χρησιμοποιεί η Monegro για να εξηγήσει αυτόν τον βρόχο. Τι συμβαίνει όταν αυξάνεται η τιμή του διακριτικού:

 • Οι επενδυτές, προγραμματιστές και άλλα στοιχεία της αγοράς ενδιαφέρονται για το έργο και αρχίζουν να επενδύουν και γίνονται ενδιαφερόμενοι. Η εισροή αξίας αυξάνει το συνολικό όριο αγοράς του δικτύου.
 • Επιπλέον, εάν το πρωτόκολλο θεωρείται πολύτιμο, τότε θα προσελκύσει περισσότερους προγραμματιστές για να δημιουργήσουν εφαρμογές και προϊόντα πάνω από αυτό. Εάν οι εφαρμογές είναι καλής ποιότητας, τότε θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους χρήστες και προγραμματιστές στο δίκτυο, κάτι που θα αυξήσει ξανά τη συνολική αξία. Σκεφτείτε πώς οι κρυπτογραφίες έφεραν τόσους πολλούς χρήστες στο δίκτυο Ethereum που πραγματικά έφραξαν ολόκληρο το σύστημα.

  Στην πραγματικότητα, μόνο για να συμπληρώσουμε αυτό το σημείο, το ανώτατο όριο αγοράς του πρωτοκόλλου αυξάνεται πάντα ταχύτερα από τη συνδυασμένη αξία των εφαρμογών που έχουν δημιουργηθεί πάνω από αυτό. Με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο πρωτοκόλλου γίνεται πιο παχύ από το επίπεδο εφαρμογής.

Αναλογία για τον τρόπο με τον οποίο υπάρχουν νομίσματα εφαρμογών και διακριτικά πρωτοκόλλου

Όπως θα μπορούσατε να μαντέψετε τώρα, τα νομίσματα εφαρμογών είναι τα διακριτικά που εκτελούν τις εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί πάνω από τα πρωτόκολλα. Αν λοιπόν το Ethereum είναι το πρωτόκολλο, τότε το Augur είναι η εφαρμογή που βασίζεται σε αυτό και τα token του Augur REP είναι τα διακριτικά πρωτοκόλλου.

Ας σας δώσουμε ένα παράδειγμα για το πώς συνυπάρχουν τα διακριτικά πρωτοκόλλου και τα κέρματα εφαρμογών με μια αναλογία.

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα blockchain που ονομάζεται «Σιγκαπούρη» το οποίο έχει έναν κανόνα πρωτοκόλλου που αναφέρει ότι «οι συναλλαγές μπορούν να επιτρέπονται μόνο με ανταλλαγή νομισμάτων». Για να διευκολυνθεί αυτό το πρωτόκολλο, η Σιγκαπούρη διαθέτει ένα φυσικό νόμισμα που ονομάζεται Σιγκαπούρη Δολάρια ή SGD.

Τώρα, υπάρχει ένα εμπορικό κέντρο μέσα στη Σιγκαπούρη που διαθέτει γήπεδο τροφίμων. Ωστόσο, μπορεί κανείς να αγοράσει φαγητό μόνο μέσα στο δικαστήριο τροφίμων, ανταλλάσσοντας το SGD τους με μάρκες δικαστηρίου τροφίμων από έναν μετρητή διακριτικών. Μόλις επιτευχθούν αυτά τα διακριτικά, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αγοράσετε οτιδήποτε θέλετε μέσα στο δικαστήριο τροφίμων.

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε εδώ.

Αυτά τα κουπόνια είναι πολύτιμα μόνο μέσα στο δικαστήριο τροφίμων. Δεν είναι πολύτιμα πουθενά αλλού. Σε αυτό το παράδειγμα, το food court είναι μια εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί πάνω από το κύριο πρωτόκολλο, δηλαδή τη Σιγκαπούρη και τα διακριτικά του δικαστηρίου είναι νομίσματα εφαρμογών.

Από τώρα, υπάρχει πολλή συζήτηση γύρω από το χώρο σε ποιο επίπεδο, εφαρμογή ή πρωτόκολλο πρέπει να επικεντρωθεί η ανάπτυξη. Δεν πρόκειται να λάβουμε μέρος σε αυτήν τη συζήτηση. Ωστόσο, αυτό που θα κάνουμε, είναι να παρουσιάσουμε όλα τα επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές. Ελπίζουμε να δείτε το POV και από τις δύο πλευρές της συζήτησης και να καταλήξετε στη δική σας γνώμη.

Υποστήριξη νομισμάτων εφαρμογών

Mason Borda, Διευθύνων Σύμβουλος της Token Soft, πιστεύει ότι ενώ τα διακριτικά πρωτοκόλλου είναι καλά για τους επενδυτές, είναι κακό για τις επιχειρήσεις. Πιστεύει ότι η εστίαση στην περιττή ανάπτυξη πρωτοκόλλου καθιστά τον χώρο ευάλωτο και ανοικτό σε τρεις μεγάλους κινδύνους:

 • Τεχνικός κίνδυνος
 • Επιχειρηματικός κίνδυνος
 • Κίνδυνος εκτέλεσης

Τεχνικός κίνδυνος

Ένα πράγμα που οι άνθρωποι τείνουν να ξεχνούν είναι ότι ο χώρος blockchain εξακολουθεί να είναι ένας σχετικά νέος χώρος. Δεν υπάρχουν πολλοί εξαιρετικά μορφωμένοι ή έμπειροι προγραμματιστές εδώ, επειδή, δεν υπάρχουν πολλά μαθήματα ανάπτυξης και εκπαιδευτικά προγράμματα εκεί έξω. Υπάρχουν πολύ λίγοι προγραμματιστές εκεί έξω που πραγματικά έχουν την εμπειρία να δημιουργήσουν τα απαραίτητα επίπεδα αφαίρεσης για απρόσκοπτη εκτέλεση. Προκειμένου οι προγραμματιστές να δημιουργήσουν ένα σύστημα πρωτοκόλλων χωρίς προβλήματα, πρέπει να αποκτήσουν εμπειρία και εμπειρογνωμοσύνη, τα οποία και τα δύο λείπουν από τώρα.

Επιχειρηματικός κίνδυνος

Όπως το λέει ο Mason, «τα διακριτικά πρωτοκόλλου μπορεί να διαρκέσουν πάνω από πέντε έως δέκα χρόνια για να φτάσει το όριο της αγοράς στις προσδοκίες». Για μια επιχείρηση που επιδιώκει να ενσωματώσει την τεχνολογία blockchain, πρέπει να λάβουν υπόψη ότι απαιτεί σημαντικούς πόρους και προσοχή. Στην πραγματικότητα, τις περισσότερες φορές, απαιτεί πλήρη συγκέντρωση και εστίαση ολόκληρης της ομάδας. Περισσότερο από τότε, πραγματικά καλές επιχειρηματικές ιδέες χάνονται λόγω της αποτυχίας παραγωγής ενός συγκεκριμένου αποκεντρωμένου πρωτοκόλλου.

Κίνδυνος εκτέλεσης

Τέλος, ακόμη και αν έχετε καλή επιχειρηματική ιδέα, η εύρεση της ομάδας και η εκτέλεση της μπορεί να είναι μια τεράστια πρόκληση. Λόγω της απόλυτης έλλειψης προγραμματιστών στο χώρο, είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί η σωστή ομάδα. Οι περισσότεροι από τους καλούς προγραμματιστές blockchain ασχολούνται ήδη με πολλά έργα. Τις περισσότερες φορές, θα πρέπει να επενδύσετε στην εκπαίδευση των μελών της ομάδας σας και να αναπτύξετε τη δική σας ομάδα.

Ο James Kilroe, ο επενδυτής στο Newtown Partners πιστεύει ότι τα πρωτόκολλα στο σύνολό τους έχουν εξελιχθεί και η διατριβή που παρέσχε ο Joel Monegro είναι ξεπερασμένη. Λέει ότι, αντί να έχουν ένα μόνο στρώμα πρωτοκόλλου, τα έργα σήμερα έχουν πολλαπλά επίπεδα πρωτοκόλλου. Ένα από αυτά τα επίπεδα είναι το πρωτόκολλο εφαρμογής, το οποίο η Kilroe πιστεύει ότι είναι η επόμενη οδός πραγματικών επενδύσεων.

Αυτός δίνει το παράδειγμα του Civic για να δείξει πώς λειτουργούν αυτά τα διαφορετικά επίπεδα. Σύμφωνα με αυτόν,

«Το« επίπεδο επεξεργασίας », είτε Ethereum είτε RSK, ένα στρώμα αποθήκευσης αρχείων (ίσως το FileCoin στο μέλλον), άλλα κρίσιμα επίπεδα υποδομής (όπως διασυνδέσεις μεταξύ πρωτοκόλλων) και τέλος το στρώμα $ CVC, το οποίο διέπει τις κρυπτο-οικονομίες που περιβάλλουν η οικονομία επαλήθευσης ταυτότητας. Όλα αυτά τα επίπεδα είναι πρωτόκολλα από μόνα τους και θα αποτελέσουν τη στοίβα τιμών επαλήθευσης ταυτότητας σε αυτήν την περίπτωση. “

Σε αντίθεση με το αρχικό σύστημα πρωτοκόλλου λίπους, το νέο διάγραμμα θα μοιάζει με αυτό:

κάθετες τιμές dapp

Λοιπόν, γιατί το πρωτόκολλο εφαρμογών έχει γίνει τόσο καταγεγραμμένο σε αντίθεση με το βασικό πρωτόκολλο?

Ένας από τους λόγους θα μπορούσε να είναι η θεωρία συνάθροισης που δηλώνει, «Η αλυσίδα αξίας για οποιαδήποτε δεδομένη καταναλωτική αγορά χωρίζεται σε τρία μέρη: προμηθευτές, διανομείς και καταναλωτές / χρήστες. Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε μεγάλα κέρδη σε οποιαδήποτε από αυτές τις αγορές είναι είτε να αποκτήσετε ένα οριζόντιο μονοπώλιο σε ένα από τα τρία μέρη είτε να ενσωματώσετε δύο από τα μέρη έτσι ώστε να έχετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παροχή κάθετης λύσης. “

Ωστόσο, για τον κόσμο του blockchain, ο ορισμός θα μπορούσε να αναδιατυπωθεί κάπως έτσι,«Η οικονομία για κάθε δεδομένο αποκεντρωμένο κατακόρυφο χωρίζεται σε τρία μέρη: βασικά πρωτόκολλα, πρωτόκολλα εφαρμογών και καταναλωτές / χρήστες. Ο καλύτερος τρόπος για να αποτυπώσετε την υπερβολική τιμή σε κάθετο είναι είτε να αποκτήσετε ένα οριζόντιο μονοπώλιο σε ένα από τα τρία μέρη είτε να ενσωματώσετε δύο από τα μέρη έτσι ώστε να έχετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παροχή κάθετης λύσης. “

Εντάξει, λοιπόν τι σημαίνει αυτό?

Για να κυριαρχήσει ένα πρωτόκολλο στον χώρο κρυπτογράφησης, πρέπει να συμβεί ένα από τα δύο πράγματα:

 • Είτε πρέπει να κυριαρχήσουν σε ένα οριζόντιο επίπεδο
 • Ή έχουν δύο συγκεντρώσει τα δύο επίπεδα πρωτοκόλλου σε ένα.

Ας διερευνήσουμε και τις δύο αυτές επιλογές:

# 1 Κυριαρχήστε σε ένα οριζόντιο επίπεδο

Πόσο πιθανό είναι το επίπεδο πρωτοκόλλου του έργου να κυριαρχεί σε ολόκληρο τον χώρο; Ας πάρουμε το παράδειγμα του Ethereum.

 • Οι ανθρακωρύχοι Ethereum κερδίζουν χρήματα μέσω τέλους συναλλαγής, ωστόσο, η Ethereum εργάζεται σε διάφορες λύσεις κλιμάκωσης για τη μείωση των τελών συναλλαγής.
 • Δεδομένου ότι τα περισσότερα από τα έργα, συμπεριλαμβανομένου του Ethereum, είναι κώδικα ανοιχτού κώδικα, επιτρέπει την πόρτα για διαμόρφωση και δημιουργία πιο εξειδικευμένης μορφής κρυπτογράφησης για πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις χρήσης. Σκεφτείτε πώς η Litecoin διέφυγε από το πρωτόκολλο Bitcoin. Αυτό αραιώνει πολύ την αξία του πραγματικού βασικού πρωτοκόλλου.
 • Τέλος, η διαλειτουργικότητα είναι πολύ κοντά χάρη σε έργα όπως το Cosmos, το AION κ.λπ. Αυτά θα οδηγήσουν επίσης σε μειωμένες χρεώσεις συνολικά.

Ως εκ τούτου, είναι γενικά πολύ δύσκολο για ένα έργο να κυριαρχεί απλώς σε ένα επίπεδο.

# 2 Συγκέντρωση δύο επιπέδων σε ένα

Η ιδέα είναι να συγκεντρωθούν το πρωτόκολλο εφαρμογής και το βασικό πρωτόκολλο και να ενσωματωθούν με τρόπο που οι χρήστες χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο χωρίς καν να γνωρίζουν ότι υπάρχει. Πρόκειται για μια άντληση υψηλού επιπέδου που στοχεύουν τα περισσότερα αποκεντρωμένα έργα. Όπως το θέτει ο Δρ Gavin Wood, ο απώτερος στόχος του Ethereum είναι να εξαφανιστεί εντελώς στο παρασκήνιο.

Ο λόγος για τον οποίο αυτό είναι επιθυμητό είναι επειδή είναι πολύ πιο εύκολο για τα πρωτόκολλα εφαρμογής να προσελκύσουν χρήστες από ένα βασικό πρωτόκολλο. Εάν αυτό γίνει σωστά, τότε μπορείτε να δείτε γιατί το πρωτόκολλο εφαρμογής γίνεται η παγίδα πραγματικής αξίας αντί για το απλό βασικό πρωτόκολλο.

Διακριτικά πρωτοκόλλου υποστήριξης

Ο Will Warren, Διευθύνων Σύμβουλος του 0x Protocol, από την άλλη πλευρά, το πιστεύει αυτό «Η τρέχουσα κουλτούρα που περιβάλλει τις πωλήσεις διακριτικών έχει δημιουργήσει κίνητρα που δεν συμβαδίζουν με αυτές τις ευεργετικές πρακτικές»

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πωλήσεις διακριτικών ενθαρρύνουν τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν αξία γύρω από συγκεκριμένη εφαρμογή (dApps) αντί για το πρωτόκολλο στο σύνολό του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το cryptovere είναι γεμάτο με κέρματα εφαρμογών που δεν εξυπηρετούν κανέναν άλλο σκοπό, αλλά για χρήση σε πωλήσεις πλήθους και για την τήρηση κανονιστικών οδηγιών.

Το πρόβλημα με την εστίαση σε κέρματα APP και όχι στα κέρματα πρωτοκόλλου είναι ότι αφορά ειδικά το έξυπνο συμβόλαιο της dApp. Από την άλλη πλευρά, τα κοινά πρωτόκολλα παρέχουν τυποποιήσεις που προωθούν τη συνολική ανάπτυξη ολόκληρου του χώρου. Ως Γουόρεν το βάζει, αυτά τα νομίσματα είναι τα « αντίθεση τυποποίησης: πολλά προσαρμοσμένα και ασυμβίβαστα συμβόλαια με διαφορετικά επίπεδα ποιότητας και ασφάλειας, όλα εφαρμόζουν την ίδια λειτουργικότητα. Τι βγαίνουν από τους τελικούς χρήστες; Μια μεγαλύτερη επιφάνεια επίθεσης, πολλαπλές διαδικασίες διαμόρφωσης, νομίσματα εφαρμογών και καμπύλες εκμάθησης για αντιμετώπιση. “

Έτσι, ενώ τα κοινόχρηστα πρωτόκολλα μπορούν να αναπτύξουν ολόκληρο το δίκτυο με συνεργικό τρόπο, τα κέρματα εφαρμογών μπορούν να κατακερματιστούν τους χρήστες σε διαφορετικά καλώδια, γεγονός που καθιστά το συνολικό σύστημα εξαιρετικά αναποτελεσματικό. Για να καταλάβουμε πώς θα λειτουργήσει, ας εξετάσουμε κάτι που ονομάζεται Metcalfe’s Law.

Ο νόμος του Metcalfe είναι μια θεωρία του αποτελέσματος του δικτύου. Σύμφωνα με Βικιπαίδεια, «Ο νόμος της Metcalfe αναφέρει ότι η επίδραση ενός δικτύου τηλεπικοινωνιών είναι ανάλογη με το τετράγωνο του αριθμού των συνδεδεμένων χρηστών του συστήματος (n ^ 2).”

Διατυπώθηκε από τον Bob Metcalfe, τον εφευρέτη του Ethernet και συνιδρυτή της 3Com.

Ο απόλυτος οδηγός για νομίσματα εφαρμογών και διακριτικά πρωτοκόλλου

Πιστωτική εικόνα: Άντριου Τσεν

Εάν επρόκειτο να το εξισώσουμε με το δίκτυο blockchain, ο νόμος της Metcalfe δηλώνει V ∝ N² όπου V είναι η συνολική τιμή ενός δικτύου, ενώ το N είναι ο συνολικός αριθμός κόμβων μέσα σε αυτό το δίκτυο.

Τώρα, ας υποθέσουμε ότι για λόγους επιχειρήματος φανταστείτε ότι έχουμε τρία σύνολα κόμβων, N1, N2 και N3. Αυτά τα σύνολα αποτελούν μέρος δύο δικτύων. Το ένα δίκτυο χρησιμοποιεί ένα κοινόχρηστο πρωτόκολλο, ενώ το άλλο δίκτυο έχει τρεις εφαρμογές που χρησιμοποιούν το δικό τους συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Πώς πιστεύετε ότι το γράφημα νόμου του Metcalfe θα αποδειχθεί σε αυτές τις δύο περιπτώσεις?

Κάτι σαν αυτό:

Το πρώτο δίκτυο, το οποίο χρησιμοποιεί τρία Dapps με τα δικά του πρωτόκολλα και όπως μπορείτε να δείτε, αντί να συνεργάζονται μεταξύ τους, οι κόμβοι κάνουν ξεχωριστά το δικό τους πράγμα. Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το νόμο της Metcalfe, η συνολική τιμή είναι N1 ^ 2 + N2 ^ 2 + N3 ^ 2.

Από την άλλη πλευρά, το δεύτερο δίκτυο που χρησιμοποιεί ένα κοινό πρωτόκολλο, έχει το Dapps να λειτουργεί σε συνδυασμό. Έτσι, η συνολική αξία του δικτύου βγαίνει να είναι (N1 + N2 + N3) ^ 2.

(N1 + N2 + N3) ^ 2 > N1 ^ 2 + N2 ^ 2 + N3 ^ 2

Γι ‘αυτό, η συνολική αξία του δεύτερου δικτύου είναι υψηλότερη από το πρώτο δίκτυο.

συμπέρασμα

Ελπίζουμε να καταστήσουμε σαφή τη διαφορά μεταξύ των διακριτικών πρωτοκόλλου και των κερμάτων εφαρμογών. Σας παρουσιάσαμε και τις δύο πλευρές της συζήτησης. Τα διακριτικά πρωτοκόλλου οδηγούν τη συνολική αξία του συστήματος πρωτοκόλλου, ενώ τα κέρματα της εφαρμογής τροφοδοτούν τις εφαρμογές που εκτελούνται πάνω από το εν λόγω πρωτόκολλο. Πού πιστεύετε ότι πρέπει να επικεντρωθεί το συνολικό οικοσύστημα?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map