Η ασφάλεια είναι η καρδιά και η ψυχή όλων των ψηφιακών επιχειρήσεων. Με τη σύγχρονη προηγμένη τεχνολογία, είναι πάντα δυνατό για έναν χάκερ να εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε είδος ευπάθειας στο σύστημά σας για να προκαλέσει ανείπωτα ποσά ζημιών. Αυτό είναι εξαιρετικά προβληματικό για εταιρείες που βασίζονται σε blockchain και συνήθως ασχολούνται με τεράστια χρηματικά ποσά. Προκειμένου να προστατεύσουν τα συμφέροντα του επενδυτή τους, είναι δική τους ευθύνη να διασφαλίσουν ότι λαμβάνουν όλα τα δυνατά μέτρα για να ελέγξουν και να διερευνήσουν τον κώδικά τους διεξοδικά. Εδώ μπαίνει ο έλεγχος διείσδυσης.

Η δοκιμή διείσδυσης έχει αποδειχθεί ότι είναι η καλύτερη μέθοδος εντοπισμού τυχόν παραβιάσεων της ασφάλειας. Σε αυτόν τον οδηγό, θα εξετάσουμε τι σημαίνει ο έλεγχος διείσδυσης και πώς μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία σας.

Τι είναι ο έλεγχος διείσδυσης?

Ένα τεστ διείσδυσης είναι βασικά μια προσομοιωμένη επίθεση στον κυβερνοχώρο εναντίον του συστήματος, προκειμένου να ελεγχθεί για ευπάθειες. Όσον αφορά την ασφάλεια εφαρμογών ιστού, ο έλεγχος διείσδυσης χρησιμοποιείται συνήθως για την ενίσχυση των τείχους προστασίας. Οι γνώσεις από αυτές τις δοκιμές διείσδυσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση του προϊόντος και την αποκατάσταση των τρωτών σημείων.

Τώρα, γιατί χρειάζεται; Λοιπόν, χάρη σε αυτό το άρθρο, συναντήσαμε μερικά αρκετά ενδιαφέροντα στατιστικά.

 • Πάνω από το 69% των οργανώσεων που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν πιστεύουν ότι η προστασία κατά των ιών ή τα τείχη προστασίας τους μπορούν να τους προστατεύσουν αποτελεσματικά από επιθέσεις
 • Το μέσο κόστος αυτών των παραβιάσεων για την αμερικανική εταιρεία έχει φτάσει σχεδόν τα 7,5 εκατομμύρια δολάρια και είναι περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια στη Μέση Ανατολή.
 • Το 2017, μια επίθεση στον κυβερνοχώρο καταγράφεται κάθε 40 δευτερόλεπτα που είχε ως αποτέλεσμα συνολικές απώλειες 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια εντυπωσιακή αύξηση από τα 325 εκατομμύρια δολάρια του 2015
 • Προβλέπεται ότι έως το 2019, μια επίθεση στον κυβερνοχώρο πρόκειται να συμβεί κάθε 14 δευτερόλεπτα το 2019 με συνολικές απώλειες ύψους 21,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 • Οι ιατρικές και χρηματοοικονομικές βιομηχανίες υπέφεραν τα περισσότερα με απώλειες που αντιστοιχούσαν σε 380 $ και 245 $ κατά κεφαλή αντίστοιχα.

Τα ακόλουθα είναι το είδος των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο που έχουν βιώσει εταιρείες από τον Αύγουστο του 2017:

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη δοκιμή διείσδυσης

Τα πέντε στάδια των δοκιμών διείσδυσης

Τα πέντε στάδια των δοκιμών διείσδυσης, σύμφωνα με Ενκάψουλα, μοιάζει με αυτό:

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη δοκιμή διείσδυσης

Εντάξει, οπότε ας ρίξουμε μια ματιά σε κάθε ένα από αυτά τα βήματα.

Στάδιο # 1: Σχεδιασμός και αναγνώριση

Η αναγνώριση είναι η πράξη συλλογής προκαταρκτικών δεδομένων ή πληροφοριών σχετικά με τον στόχο σας.

Είναι λογικό να είναι αυτό το πρώτο στάδιο της δοκιμής, επειδή βοηθάει κάποιον να μάθει περισσότερα για τον στόχο του και ως εκ τούτου να αποφασίσει για την καλύτερη πορεία δράσης. Υπάρχουν δύο είδη αναγνώρισης:

 • Ενεργή αναγνώριση: Σε αυτήν την περίπτωση, ο ελεγκτής αλληλεπιδρά άμεσα με τον στόχο του και τους ρωτάει ερωτήσεις για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του τρόπου επίθεσης
 • Παθητική αναγνώριση: Αλληλεπιδρούν με έναν διαμεσολαβητή για να λάβουν τις πληροφορίες αναγνώρισης.

Σε αυτό το στάδιο, ο ελεγκτής καθορίζει το εύρος και τους στόχους της δοκιμής του, όπου δηλώνουν τα συστήματα που πρόκειται να αντιμετωπίσουν και τις μεθόδους δοκιμών που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν.

Στάδιο # 2: Σάρωση

Η φάση σάρωσης αποτελείται από τη χρήση τεχνικών εργαλείων για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τον στόχο. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν σαρωτή ευπάθειας στο δίκτυο προορισμού. Αυτό το στάδιο θα βοηθήσει τον ελεγκτή να καταλάβει πώς ο στόχος θα ανταποκριθεί σε διάφορες προσπάθειες επίθεσης. Υπάρχουν δύο μορφές δοκιμών που γίνονται σε αυτό το στάδιο:

 • Στατική Ανάλυση: Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο του κώδικα της εφαρμογής για να προβλέψει πώς συμπεριφέρεται κατά τη διάρκεια του χρόνου εκτέλεσης. Αυτή η ανάλυση μπορεί να γίνει με ένα μόνο πέρασμα.
 • Δυναμική ανάλυση: Σε αυτήν την ανάλυση, ελέγχετε τον κωδικό της εφαρμογής ενώ εκτελείται. Αυτή η ανάλυση είναι πολύ πιο πρακτική, καθώς παρέχει μια εικόνα σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τον τρόπο απόδοσης της εφαρμογής.

Στάδιο # 3: Απόκτηση πρόσβασης

Σε αυτό το στάδιο, αποκτάτε πρόσβαση λαμβάνοντας τον έλεγχο μιας ή περισσότερων συσκευών δικτύου είτε:

 • Εξαγωγή δεδομένων από τον στόχο
 • Χρησιμοποιήστε τη συσκευή για να ξεκινήσετε επιθέσεις σε άλλους στόχους

Αυτό το στάδιο χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους για να αποκαλύψει τις ευπάθειες του στόχου, όπως scripting μεταξύ ιστότοπων και backdoors. Οι δοκιμαστές μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ευπάθειες κλιμακώνοντας προνόμια, κλέβοντας δεδομένα, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία κ.λπ..

Στάδιο # 4: Διατήρηση της πρόσβασης

Αυτό είναι το κρυφό μέρος του τεστ. Σε αυτό, ο υπεύθυνος δοκιμών προσπαθεί να διατηρήσει την πρόσβαση στο δίκτυο λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσει να το κάνει.

Λοιπόν, ποιος είναι ο σκοπός αυτού του σταδίου?

Λοιπόν, ο υπεύθυνος δοκιμών ελέγχει ουσιαστικά εάν μπορεί να αξιοποιηθεί η ευπάθεια που εντοπίστηκε για να παραμείνει μέσα στο οικοσύστημα Dapp / έργου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με άλλα λόγια, εάν ο χάκερ εκμεταλλευτεί την ευπάθεια, τότε πόσο καιρό μπορούν να παραμείνουν στο σύστημα χωρίς να εντοπιστούν.

Στάδιο # 5: Ανάλυση

Εντάξει, λοιπόν τώρα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο.

Σε αυτό το στάδιο, το μόνο που χρειάζεται ο υπεύθυνος δοκιμών είναι να καλύψει τα ίχνη του για να αφαιρέσει όλες τις πιθανότητες εντοπισμού. Βασικά, τυχόν αλλαγές που έχει κάνει ο υπεύθυνος δοκιμών πρέπει να επιστρέψουν στην αρχική τους κατάσταση ή σε κατάσταση μη αναγνώρισης από τους διαχειριστές του δικτύου κεντρικού υπολογιστή.

Στη συνέχεια, όλα τα αποτελέσματα των δοκιμών συγκεντρώνονται σε μια έκθεση που περιγράφει τα ακόλουθα:

 • Οι ευπάθειες που εκμεταλλεύτηκαν
 • Όλα τα ευαίσθητα δεδομένα στα οποία έγινε πρόσβαση
 • Το χρονικό διάστημα που ο ελεγκτής μπόρεσε να παραμείνει στο σύστημα μη ανιχνευμένο.

Στη συνέχεια, η έκθεση μελετάται για να ελέγξει όλες τις ευπάθειες.

Μέθοδοι δοκιμής διείσδυσης

Εντάξει, οπότε τώρα γνωρίζουμε για τα διάφορα στάδια της δοκιμής διείσδυσης, ας δούμε τις διαφορετικές μεθόδους δοκιμής.

 • Εξωτερικές δοκιμές: Στόχευση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που είναι ορατά στο Διαδίκτυο. Παράδειγμα αυτού είναι ο ιστότοπος της εταιρείας, η ίδια η εφαρμογή ιστού, το email και οι διακομιστές ονομάτων τομέα.
 • Εσωτερικές δοκιμές: Ένας δοκιμαστής αποκτά πρόσβαση στην εφαρμογή πίσω από το τείχος προστασίας και προσομοιώνει μια επίθεση που θα έκανε ένας κακόβουλος εισβολέας. Αυτός ο εισβολέας θα μπορούσε να είναι κακόβουλος υπάλληλος ή θα μπορούσε επίσης να είναι επίθεση ηλεκτρονικού ψαρέματος
 • Τυφλή δοκιμή: Σε αυτήν τη δοκιμή, στον υπεύθυνο δοκιμών δίνεται μόνο το όνομα της επιχείρησης που στοχεύει. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει το προσωπικό ασφαλείας να εξετάσει σε πραγματικό χρόνο πώς θα πραγματοποιηθεί μια πραγματική επίθεση.
 • Διπλή δοκιμή τυφλών: Σε αυτήν την περίπτωση, η εφαρμογή δεν θα έχει προηγούμενη γνώση σχετικά με το πότε θα πραγματοποιηθεί η επίθεση από τον εξεταστή. Αυτό προσομοιώνει πραγματικές συνθήκες όπου ένας εισβολέας δεν θα ενημερώσει εκ των προτέρων την εταιρεία για την επίθεσή τους
 • Στοχευμένη δοκιμή: Σε αυτό το σενάριο τόσο ο δοκιμαστής όσο και η εταιρεία συνεργάζονται για να ενημερώνονται ο ένας τον άλλον για τις κινήσεις τους. Πώς είναι χρήσιμο αυτό; Λοιπόν, παρέχει στην εταιρεία σχόλια σε πραγματικό χρόνο από την άποψη ενός πιθανού χάκερ.

Διαφορετικά είδη δοκιμής διείσδυσης

Οι δοκιμαστές διείσδυσης πρέπει να κάνουν πολλές δοκιμές και ελέγχους. Ας περάσουμε μερικές από τις κοινές δοκιμές που κάνουν οι δοκιμαστές για τις εταιρείες που βασίζονται σε blockchain.

# 1 Δοκιμή αλγόριθμου συναίνεσης

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να δοκιμαστεί είναι ο αλγόριθμος συναίνεσης, καθώς είναι ίσως το πιο κρίσιμο μέρος του blockchain. Ο αλγόριθμος συναίνεσης πρέπει να ελεγχθεί για να δει εάν είναι ευάλωτος στην επίθεση 51% ή όχι.

Σε ένα δίκτυο όπως το Bitcoin που χρησιμοποιεί το Proof of Work, είναι εξαιρετικά ακριβό να ξεκινήσει η επίθεση 51%. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει με πολλά από τα νέα νομίσματα. Ας δούμε το θεωρητικό κόστος μιας επίθεσης 51% σε διάφορα δίκτυα που εφαρμόζουν το Proof of Work.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη δοκιμή διείσδυσης

Πιστωτική εικόνα: ICO Crowd

Θυμηθείτε ένα πράγμα, το κόστος επίθεσης εδώ δεν περιλαμβάνει τις ανταμοιβές μπλοκ που θα λάβει ο ανθρακωρύχος για εξόρυξη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να είναι αρκετά σημαντικό και να μειώσει το κόστος επίθεσης έως και 80%.

# 2 κλειδιά και πορτοφόλια

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία αυτών των έργων είναι η ασφάλεια των πορτοφολιών του χρήστη μέσω της χρήσης ιδιωτικών κλειδιών και κωδικών πρόσβασης. Υπάρχουν δύο δοκιμές που πρέπει να εκτελέσει ένας δοκιμαστής για να κάνει τα πορτοφόλια πιο ασφαλή:

 • Έλεγχος ισχύος κωδικού πρόσβασης: Η ισχύς του κωδικού πρόσβασης είναι απολύτως κρίσιμη, καθώς απαιτείται από έναν εισβολέα μαζί με το ιδιωτικό κλειδί για πρόσβαση στο πορτοφόλι του χρήστη. Μια απλή ωμή βία και επίθεση στο λεξικό μπορεί να γίνει για να επιχειρήσετε να σπάσετε τον κωδικό πρόσβασης. Εάν ο κωδικός πρόσβασης σπάσει εύκολα τότε σημαίνει ότι είναι αδύναμος.
 • Αποθήκευση κλειδιών: Η αποθήκευση ιδιωτικών κλειδιών είναι εξαιρετικά σημαντική και είναι μια καρδιά και ψυχή της σύγχρονης κρυπτογραφίας. Προφανώς, υπάρχουν πολλές μέθοδοι αποθήκευσης. Οι άνθρωποι προτιμούν τα πορτοφόλια με ζεστά και πολλαπλών υπογραφών, ωστόσο, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούν κρύα πορτοφόλια, όπως πορτοφόλια υλικού. Τούτου λεχθέντος, δεν είναι απαλλαγμένοι από αμυχές. Οι δοκιμές διείσδυσης διασφαλίζουν ότι η αποθήκευση κλειδιών γίνεται με όσο το δυνατόν πιο ασφαλή τρόπο.

# 3 Δοκιμή συγχρονισμού

Δεδομένου ότι το δίκτυο blockchain αποτελείται από κόμβους peer-to-peer, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορούν να συγχρονίζονται μεταξύ τους. Γι ‘αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να ελέγξετε το συγχρονισμό μεταξύ κόμβων για να βεβαιωθείτε ότι η διαδικασία είναι γρήγορη και αποτελεσματική.

# 4 Δοκιμή πλεονασμού

Αυτή η δοκιμή αποκαλύπτει οποιοδήποτε και όλα τα ζητήματα σχετικά με τον πλεονασμό σχετικά με την κοινή χρήση δεδομένων σε κόμβους. Τέτοιες δοκιμές αποκαλύπτουν την επίδραση πολλαπλών κόμβων που αποτυγχάνουν ταυτόχρονα.

# 5 Επίθεση Timejacking

Κάθε φορά που ένας κόμβος συμμετέχει σε ένα δίκτυο, πρέπει να παρακολουθεί τον χρόνο ΚΑΙ πρέπει να είναι σε συγχρονισμό με τους άλλους ομότιμους κόμβους του. Ο τρόπος που το κάνει αυτό είναι διατηρώντας ένα εσωτερικό σύστημα ρολογιού το οποίο τυχαίνει να είναι ίδιο με τον υπολογισμένο μέσο χρόνο ρολογιού όλων των συνομηλίκων του. Εάν αυτός ο μέσος χρόνος διαφέρει κατά πολύ από τον χρόνο του συστήματος, τότε το εσωτερικό ρολόι επαναρυθμίζεται και επανέρχεται στον χρόνο του συστήματος.

Έτσι, εάν ένας κακόβουλος κόμβος εισέλθει στο δίκτυο με ανακριβή χρονική σήμανση, θα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον μετρητή ώρας δικτύου. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ζητήματα όπως η διπλή δαπάνη και η σπατάλη πόρων εξόρυξης.

# 6 Δοκιμή API Blockchain

Το API είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς βοηθά τους χρήστες να αλληλεπιδρούν με το blockchain. Οι δοκιμές πένας γίνονται για να βεβαιωθείτε ότι τα τελικά σημεία API είναι απαλλαγμένα από όλες τις ευπάθειες.

# 7 Επίθεση DDoS

Η επίθεση DDos ή Distributed denial of service είναι μια από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις εκεί έξω. Περιλαμβάνει την αποστολή μεγάλου αριθμού παρόμοιων αιτημάτων για απόφραξη του δικτύου και άρνηση του δικτύου από τη διεξαγωγή οποιασδήποτε μορφής λειτουργίας. Πρέπει να γίνουν δοκιμές για να βεβαιωθείτε ότι οι εφαρμογές είναι απαλλαγμένες από πιθανές επιθέσεις DDos.

Μελέτη περίπτωσης δοκιμής διείσδυσης

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη περίπτωσης έχει παρουσιαστεί από το ιστολόγιο isecurion.Αυτή η μελέτη περίπτωσης δείχνει τα οφέλη της δοκιμής διείσδυσης. Ας ρίξουμε μια ματιά.

Το εν λόγω θέμα ήταν μια ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων με έδρα την Ινδία. Οι προκλήσεις για τους δοκιμαστές ήταν οι εξής:

 • Ο βασικός επιχειρηματικός στόχος του πελάτη ήταν να παρέχει στους πελάτες του μια ασφαλή πλατφόρμα συναλλαγών.
 • Ο πελάτης ήθελε διαβεβαίωση ότι ο ιστότοπος και η εφαρμογή για κινητά ήταν ασφαλείς και περιείχαν κατάλληλους ελέγχους ασφαλείας.
 • Ο πελάτης είχε παράσχει κρυπτονομίσματα όπως Bitcoin, Ethereum και Litecoin & Κυματισμός για διαπραγμάτευση στην πλατφόρμα τους.
 • Η προσδοκία του πελάτη ήταν να ξεπεράσει τη βασική απόδειξη της ιδέας για αναγνωρισμένα τρωτά σημεία και θέλουν να μάθουν εάν κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε πορτοφόλια που περιέχουν κρυπτογράφηση για να τους κλέψει.

Η προσέγγιση του ISECURION

 • Συνδυασμός μαύρου κουτιού & Χρησιμοποιήθηκε μεθοδολογία δοκιμής γκρι κουτιού για να μιμηθεί όλα τα πιθανά σενάρια επίθεσης.
 • Προσδιορίστηκαν όλα τα σημεία εισόδου στον Ιστό & Κινητή πλατφόρμα.
 • Πραγματοποίησε διαφορετικά σενάρια επιθέσεις επί της ανταλλαγής.

Αποτελέσματα

 • Στο αρχικό στάδιο των δοκιμών διαπίστωσαν ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας KYC κατά την οποία ένας χρήστης μπορεί να ανεβάσει έγγραφα, τα στοιχεία κοινωνικής ασφάλισης του χρήστη ήταν ευάλωτα σε κακόβουλη μεταφόρτωση αρχείων και καταφέραμε να εκτελέσουμε κώδικα κελύφους στον διακομιστή.
 • Κατά τη δοκιμή της ένεσης SQL, διαπίστωσαν ότι η κεφαλίδα USER-AGENT ήταν ευάλωτη στην τυφλή έγχυση sql που έδωσε πλήρη πρόσβαση στη βάση δεδομένων.
 • Κατά τη διάρκεια της δοκιμής εφαρμογής για κινητά Android, κατάφεραν να παρακάμψουν τον μηχανισμό σύνδεσης και να έχουν πρόσβαση στα πορτοφόλια άλλων χρηστών και κατάφεραν να μεταφέρουν το κρυπτογράφηση στο πορτοφόλι μας.
 • Τα πλήρη στοιχεία του χρήστη, όπως ο αριθμός A / C Bank, ο κωδικός IFSC και οι πλήρεις λεπτομέρειες των χρηστών αποθηκεύτηκαν σε κινητό σε καθαρό κείμενο.
 • Η εφαρμογή για κινητά ήταν ευάλωτο σε παράκαμψη ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων.
 • Η κρυπτογράφηση των χρηστών αποθηκεύτηκε σε ένα ζεστό πορτοφόλι στον διακομιστή, αυτό σημαίνει ότι τα ιδιωτικά κλειδιά τους αποθηκεύονται στον διακομιστή, ώστε όποιος λάβει τα ιδιωτικά κλειδιά να έχει κλέψει τα νομίσματά του.

Οφέλη

 • Το ISECURION ελαχιστοποίησε τους κινδύνους ασφαλείας αξιολογώντας τις ευπάθειες εφαρμογής του πελάτη και προτείνει λύσεις με αποδεδειγμένες μεθόδους για την ενίσχυση της ασφάλειας.
 • Το βάθος κάλυψης που πραγματοποιήθηκε από την ομάδα και τα παραδοτέα που υποβλήθηκαν βοήθησαν τον πελάτη όχι μόνο να εντοπίσει τεχνικά θέματα και ευπάθειες που σχετίζονται με τη διαδικασία, αλλά και τους βοήθησε να μάθουν πώς να τα διορθώσουν.
 • Συμμορφώθηκε με όλους τους κανονισμούς, απέκτησε τη δυνατότητα να επικεντρωθεί μόνο στα γεγονότα υψηλού κινδύνου και να αναλάβει άμεση δράση.

Αξιολόγηση ευπάθειας έναντι δοκιμής διείσδυσης

Προτού προχωρήσουμε περισσότερο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις διαφορές μεταξύ της αξιολόγησης ευπάθειας και της δοκιμής διείσδυσης. Ας κάνουμε μια συγκριτική μελέτη.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη δοκιμή διείσδυσης

Κόστος δοκιμής διείσδυσης

Σύμφωνα με χακέν, το μέσο κόστος μιας δοκιμής διείσδυσης μπορεί να κυμαίνεται από 4.000 έως 100.000 $. Ο λόγος για την τιμή είναι:

 • Προσλαμβάνετε έναν ειδικό ή μια ομάδα ειδικών για να εκτελέσετε δοκιμές στο έργο σας
 • Λαμβάνετε επίσης μια πρόταση σχετικά με τις ευπάθειες που ανακαλύφθηκαν.
 • Οι δοκιμές διείσδυσης πρέπει επίσης να γίνονται τακτικά για να διασφαλιστεί ότι γίνονται όλες οι πιθανές διεργασίες και ότι δεν εμφανίζονται ευπάθειες. Αυτές οι επαναλαμβανόμενες δοκιμές αυξάνουν την τιμή

Αντί για ειδικούς, μπορείτε επίσης να κάνετε δοκιμές διείσδυσης μέσω λογισμικού που μπορεί να κοστίσει από $ 1000- $ 2000. Ενώ αυτή είναι σίγουρα μια φθηνότερη επιλογή, οι έλεγχοι δεν είναι τόσο διεξοδικοί, ενώ μόνο ένας ειδικός μπορεί να σας συμβουλεύσει για το πώς να συνδέσετε τις τρύπες στο σύστημα.

Ακόμα και αν προσλάβετε ειδικούς, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που μπορούν να καθορίσουν την τιμολόγηση των δοκιμών σας:

 • Ο βαθμός πολυπλοκότητας στο σύστημά σας. Όσο πιο περίπλοκο είναι το σύστημά σας, τόσο ακριβότερος θα είναι ο έλεγχος διείσδυσης.
 • Το μέγεθος του δικτύου σας. Θα απαιτηθεί περισσότερη δουλειά από τους υπεύθυνους δοκιμών εάν το μέγεθος του δικτύου είναι μεγάλο
 • Εάν απαιτούνται πρόσθετα εργαλεία για τη δοκιμή, τότε μπορεί να αυξήσει την τιμή του τεστ. Στην πραγματικότητα, ας επεκταθούμε σε αυτά τα εργαλεία, ώστε να μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τις τιμές.

Ακολουθούν οι τύποι εργαλείων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

 • Στατικά εργαλεία για την εκμετάλλευση γνωστών τρωτών σημείων στον κώδικα
 • Δυναμικά εργαλεία για την προσομοίωση δοκιμών σφαλμάτων στο σύστημα για να ανακαλύψετε ευπάθειες κατά τη διάρκεια του χρόνου εκτέλεσης.
 • Διαδραστικά εργαλεία ανάλυσης για την εκτέλεση ενός πράκτορα σε έναν διακομιστή ή μια ενσωματωμένη βιβλιοθήκη κώδικα για ευκολότερη ανίχνευση ευπαθειών.

Αυτά τα εργαλεία μπορούν να δημιουργήσουν μια τεράστια ποσότητα δεδομένων για την επεξεργασία του υπεύθυνου δοκιμών και έτσι θα πρέπει να προσαρμοστούν για να καλύψουν τις ανάγκες της εταιρείας.

Πλεονεκτήματα της δοκιμής διείσδυσης

δοκιμή διείσδυσης

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στη δοκιμή διείσδυσης. Ας δούμε μερικά από αυτά:

 • Μας βοηθά να προσδιορίσουμε τι είδους διανύσματα επίθεσης θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εφαρμογή
 • Μας βοηθά να ανακαλύψουμε το σημείο ευπάθειας
 • Προσδιορίζει τις μεγάλες ευπάθειες που θα μπορούσαν να ανακαλυφθούν λόγω του συνδυασμού αρκετών ευπαθειών χαμηλού κινδύνου
 • Προσδιορίζει τον πραγματικό αντίκτυπο των επιτυχημένων επιθέσεων στην επιχείρηση και τις γενικές επιχειρήσεις.
 • Αποκαλύπτει επίσης πόσο καλή είναι η ασφάλεια του συστήματος
 • Αντίθετα, εάν το σύστημα διασπάται εύκολα, τότε δείχνει στην εταιρεία ότι πρέπει να επενδύσουν σε καλύτερες μετρήσεις ασφάλειας
 • Λόγω της έκθεσης που αποκτήθηκε μετά από δοκιμή διείσδυσης, η εταιρεία μπορεί να κάνει όλες τις απαραίτητες προσαρμογές για να βελτιώσει τις λειτουργίες και τις επιχειρήσεις της.

BountyOne: Οι ειδικοί της δοκιμής διείσδυσης

Μια δοκιμή πένας πρέπει πάντα να πραγματοποιείται από πιστοποιημένο ειδικό με αποδεδειγμένο ιστορικό. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, είναι δύσκολο να βρεθούν, πάντα σε υψηλή ζήτηση και ακριβό.

Ωστόσο, τι θα γινόταν αν είχαμε μια πλατφόρμα, η οποία έφερε όλους αυτούς τους δοκιμαστές μαζί, και τα κίνητρα οικονομικά για να κάνουν την καλύτερη δουλειά που θα μπορούσαν να κάνουν; Αυτό ακριβώς είναι το BountyOne.

Σκέφτομαι BountyOne ως το “Uber” των δοκιμαστών διείσδυσης. Οποιοσδήποτε υπεύθυνος δοκιμών μπορεί να επιλέξει να εργαστεί σε οποιοδήποτε συμβόλαιο που είναι επί του παρόντος ενεργό στην πλατφόρμα. Κάθε ένας από αυτούς τους ελεγκτές εξετάζεται εκτενώς από εμάς. Περνούν μια λεπτομερή διαδικασία αίτησης που διασφαλίζει ότι μόνο οι καλύτεροι υπεύθυνοι δοκιμών μπαίνουν στην πλατφόρμα μας.

Μπορείτε να δείτε αυτό γράφημα για να μάθετε πώς λειτουργεί όλη η διαδικασία. Για να συνοψίσουμε όλα:

 • Οι δοκιμαστές μπορούν να αποφασίσουν να εργαστούν στο έργο που θέλουν.
 • Όλη η εργασία που έχει γίνει από τους δοκιμαστές ελέγχεται τριπλά από άλλα μέλη του οικοσυστήματος
 • Εάν οι δοκιμαστές δεν κάνουν καλή δουλειά, τότε το στοίχημά τους κόβεται και χάνουν όλα τα χρήματά τους

Λοιπόν, γιατί πρέπει να επιλέξετε BountyOne πάνω από άλλες πλατφόρμες ελέγχου / μαρκαδόρων; Λοιπόν, ας ρίξουμε μια ματιά:

 • Είναι φθηνότερο επειδή δεν διαθέτουμε έναν δοκιμαστή πλήρους απασχόλησης που πρέπει να πληρώσουμε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Έχουν άλλες εργασίες ανάπτυξης σταθερότητας και το κάνουν ακριβώς στο πλάι σαν οδηγός Uber.
 • Τους πληρώνουμε με βάση την απόδοση και όχι απλώς ότι λέμε ότι διαβάζουν τον κώδικα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι υπεύθυνοι δοκιμών έχουν οικονομικά κίνητρα για να κάνουν την καλύτερη δυνατή δουλειά.
 • Οι υπεύθυνοι δοκιμών κινδυνεύουν να χάσουν όλα τα στοιχήματά τους εάν δεν κάνουν καλή δουλειά και δεν υποβάλουν την εργασία τους εγκαίρως. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν υπάρχουν περιττές καθυστερήσεις.
 • Επίσης, η κοινότητα (συμπεριλαμβανομένων άλλων ελεγκτών) μπορεί να κερδίσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, απορρίπτοντας τα έργα που έχουν κάνει άλλοι.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me