Τι είναι το Stellar Blockchain; Ο πιο περιεκτικός οδηγός

Το Stellar Blockchain ήταν αρκετά πρόσφατα στις ειδήσεις κυρίως λόγω του γεγονότος ότι είχαν ένα αστρικό (λογοπαίγνιο) 2017.

Contents

Τι είναι η πλατφόρμα Stellar Blockchain?

Ο τελικός οδηγός για το Stellar Blockchain Τι είναι το Stellar Blockchain

Εικόνα παραπάνω: Η απόδοση του Stellar από την 1η Ιανουαρίου 2017 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 (Image Credit: Coin Market Cap)

Το πνευματικό τέκνο του Jed McCaleb και της Joyce Kim δημιουργήθηκε το 2014 όταν διαμορφώθηκε από το πρωτόκολλο Ripple (Αυτό έχει αλλάξει τώρα. Περισσότερα για αυτό αργότερα). Η Stellar, σύμφωνα με τον ιστότοπό της, «είναι μια πλατφόρμα που συνδέει τράπεζες, συστήματα πληρωμών και ανθρώπους. Ενσωματώστε για να μεταφέρετε χρήματα γρήγορα, αξιόπιστα και σχεδόν χωρίς κόστος ».

Χρησιμοποιώντας το Stellar, μπορεί κανείς να μεταφέρει χρήματα πέρα ​​από τα σύνορα γρήγορα, αξιόπιστα και για κλάσματα μιας δεκάρας. Όλα αυτά ακούγονται αρκετά εκπληκτικά, αλλά πώς λειτουργεί όλα?

Σε αυτόν τον οδηγό θα σας δώσουμε μια βαθιά βουτιά της τεχνολογίας πίσω από το Stellar.

Πιστωτική εικόνα: Ideamensch

Ο Jed McCaleb είναι ένας από τους πιο γνωστούς αριθμούς στην κρυπτογράφηση επειδή ήταν ο ιδρυτής (ή συνιδρυτής) 3 πολύ διάσημων (ή διαβόητων αν θέλετε) έργων.

Το 2006 ίδρυσε το χρηματιστήριο Mt. Gox γιατί, με τα δικά του λόγια, ήθελε έναν τρόπο να πάρει περισσότερα Bitcoin. Τελικά το πούλησε στον Mark Karpeles, του οποίου η κακοδιαχείριση έφερε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της κρυπτογράφησης.

Τον Μάιο του 2011 η McCaleb ίδρυσε το Ripple, ένα διασυνοριακό σύστημα πληρωμών που επέτρεψε το διασυνοριακό αποκεντρωμένο σύστημα χωρίς να εξαρτάται από την εξόρυξη. Ωστόσο, τα πράγματα γρήγορα έγιναν ξινά μεταξύ του McCaleb και του Ripple. Συνειδητοποίησε ότι υπήρχε κάποια θεμελιώδης παρεξήγηση μεταξύ των δύο μερών που ήταν παρελθούσα εξαργύρωση.

Το 2014, μαζί με την Joyce Kim, διέφυγαν από το πρωτόκολλο Ripple και ίδρυσαν το Ίδρυμα Stellar Development. Από τότε, το Stellar έχει μεγαλώσει από δύναμη σε δύναμη. Η απλή εξέταση των ονομάτων στο συμβουλευτικό τους συμβούλιο αποδεικνύει τόσο: Keith Rabois, Patrick Collison, Matt Mullenweg, Greg Stein, Joi Ito, Sam Altman, Naval Ravikant κ.λπ..

Χαρακτηριστικά του Stellar Blockchain

Πριν εξετάσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στις λειτουργίες που είναι διαθέσιμες στο Stellar. Το πώς θα αποκτήσει τις δυνατότητες θα είναι σαφέστερο στις επόμενες ενότητες, αλλά προς το παρόν, θα σας δώσει ένα πλαίσιο. Φωνή στο Boxmining για το περιεχόμενο.

 • Έχει αποκεντρωμένη και ανοιχτή βάση δεδομένων.
 • Χρόνος επιβεβαίωσης: 3-5 δευτερόλεπτα.
 • Μπορεί να ενεργοποιήσει χιλιάδες συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο.
 • Χρησιμοποιεί το αστρικό πρωτόκολλο συναίνεσης.
 • Ενεργοποιεί πολλές υπογραφές και έξυπνες συμβάσεις.
 • Το αστρικό διακριτικό ονομάζεται “Lumen” και συμβολίζεται με το “XLM”. Ένα 100 δισεκατομμύριο XLM έχει ήδη προρυθμιστεί.
 • Έχει σταθερό ετήσιο πληθωρισμό 1%.

Λοιπόν, πώς λειτουργεί το Stellar Blockchain?

Ο τελικός οδηγός για το αστρικό Blockchain

Πιστωτική εικόνα: Stellar.org

Τώρα που γνωρίζουμε πώς δημιουργήθηκε το Stellar και τις δυνατότητές του, ας δούμε πώς λειτουργεί πραγματικά. Πρώτον, ας κάνουμε μια σύντομη επισκόπηση και μετά από αυτό, μπορούμε να πάμε σε βάθος.

Ας υποθέσουμε ότι η Άλις θέλει να στείλει χρήματα στον Μπομπ. Η Άλις ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Μπομπ ζει στη Νιγηρία. Θέλει να στείλει 100 $ USD στον Μπομπ που θα μετατραπεί σε Νιγηριανή Νάιρα. Πώς θα λειτουργήσει?

Ας υποθέσουμε ότι η Άλις ανήκει στην Τράπεζα Α με έδρα τις ΗΠΑ και ο Μπομπ ανήκει στην Τράπεζα Β με έδρα τη Νιγηρία. Και οι δύο αυτές τράπεζες συνδέονται με το αστρικό δίκτυο και είναι «Anchors» (περισσότερα για αυτό αργότερα). Εντάξει, ας δούμε τώρα τι συμβαίνει.

Η Alice στέλνει τον Bob 100 $ USD και η πρόθεση συναλλαγής αποστέλλεται στην Τράπεζα B μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα για να δει αν ο Bob συμμορφώνεται ή όχι.

Τη στιγμή που η Τράπεζα Α λαμβάνει το πράσινο σήμα από την Τράπεζα Β, αφαιρούν τα χρήματα από τον προσωπικό λογαριασμό της Alice. Στη συνέχεια, το USD μεταφέρεται στον λογαριασμό της Τράπεζας Α και μετά μεταφέρεται στο δίκτυο Stellar με τη μορφή πιστώσεων aka Lumens, των εγγενών διακριτικών Stellar.

Μόλις έρθει μέσα, το δίκτυο αναζητά την καλύτερη συναλλαγματική ισοτιμία που θα χρησιμοποιηθεί για τη μετατροπή του Lumens σε Naira.

Στη συνέχεια, τα χρήματα μεταφέρονται στον βασικό λογαριασμό της Τράπεζας Β, ο οποίος στη συνέχεια πιστώνεται στον λογαριασμό του Μπομπ.

Αυτή είναι μια γενική επισκόπηση του τρόπου λειτουργίας του συστήματος Stellar. Τώρα, ας πάμε βαθύτερα.

# 1 Ένα αποκεντρωμένο σύστημα

Το πρώτο που πρέπει να γνωρίζετε για το σύστημα Stellar είναι ότι είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο peer-to-peer. Το παρακάτω διάγραμμα σας δίνει μια εικονογραφική ιδέα για το πώς λειτουργεί ένα αποκεντρωμένο δίκτυο σε αντίθεση με ένα κεντρικό δίκτυο:

Ο τελικός οδηγός για το αστρικό Blockchain

Πιστωτική εικόνα: Stellar.org

Σε ένα αποκεντρωμένο δίκτυο, δεν υπάρχει κεντρική οντότητα που να λαμβάνει όλες τις αποφάσεις στο σύστημα.

# 2 Σύστημα καθολικών

Στη συνέχεια, έχουμε το ανοιχτό καθολικό.

Ο τελικός οδηγός για το αστρικό Blockchain

Όλες οι λεπτομέρειες συναλλαγών στο Stellar αποθηκεύονται στο blockchain που λειτουργεί ως διαφανές και ανοιχτό καθολικό. Οποιοσδήποτε στο δίκτυο μπορεί να δει το καθολικό και να δει όλες τις λεπτομέρειες της συναλλαγής.

# 3 Ομοφωνία

Όλες οι αποφάσεις και οι επαληθεύσεις που λαμβάνονται από το δίκτυο γίνονται με συναίνεση. Το Stellar χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο Stellar Consensus Protocol που θα καλυφθεί αργότερα. Η διαδικασία της επίτευξης συναίνεσης για το Stellar γίνεται κάθε 3-5 δευτερόλεπτα.

# 4 Άγκυρες και πίστωση

Έχουμε χρησιμοποιήσει τον όρο «Άγκυρες» νωρίτερα. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Οι άγκυρες είναι οντότητες στο αστρικό δίκτυο που μπορούν να κρατήσουν μια κατάθεση και να εκδώσουν πιστώσεις όπως και όταν απαιτείται.

Ο τελικός οδηγός για το αστρικό Blockchain

Όπως το θέτει ο ιστότοπος Stellar, «Λειτουργούν ως γέφυρα μεταξύ διαφορετικών νομισμάτων και του δικτύου Stellar. Όλες οι συναλλαγές χρημάτων στο αστρικό δίκτυο (εκτός από το φυσικό ψηφιακό νόμισμα lumens) πραγματοποιούνται με τη μορφή πίστωσης που εκδίδεται από άγκυρες. “

Ο μηχανισμός του Stellar εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις άγκυρες και πρέπει κανείς να εμπιστευτεί πλήρως και απόλυτα τις άγκυρες για να κάνουν τη δουλειά τους για εσάς που είναι:

 • Για να κρατήσετε την κατάθεσή σας.
 • Έκδοση πίστωσης για εσάς.

Οι «Άγκυρες» δεν είναι πραγματικά μια νέα ιδέα. Το Paypal είναι ένα πολύ γνωστό παράδειγμα αγκύρωσης. Ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο λειτουργίας του Paypal.

Ο τελικός οδηγός για το αστρικό Blockchain

Πιστωτική εικόνα: Ebay

Εάν σπάσουμε όλα τα βήματα, θα μοιάζει με αυτό. Ας υποθέσουμε ότι η Αλίκη και ο Μπομπ πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω PayPal:

 • Η Αλίκη στέλνει κάποια χρήματα στον λογαριασμό της στο PayPal.
 • Το υπόλοιπό του στο PayPal ενημερώνεται (πιστώσεις).
 • Η Αλίκη αποφασίζει να στείλει κάποια χρήματα στον Μπομπ και του στέλνει τα χρήματα από το υπόλοιπό της στο PayPal.
 • Το υπόλοιπο του PayPal του Bob ενημερώνεται. Ο Μπομπ μπορεί στη συνέχεια να αποσύρει το υπόλοιπο στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Αυτό είναι και το πώς λειτουργούν οι Άγκυρες στο Stellar… ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική διαφορά.

Όλες οι άγκυρες μοιράζονται το ίδιο δίκτυο και το δίκτυο Stellar. Λόγω αυτής της διαφοράς, το σύστημα είναι ταχύτερο και πιο ισχυρό.

# 5 Κατανεμημένες ανταλλαγές

Ένα άλλο σημαντικό συστατικό του αστρικού συστήματος είναι οι ανταλλαγές. Για να το καταλάβουμε αυτό, πρέπει να γνωρίζουμε τι είναι οι “προσφορές”. Οι προσφορές είναι «δημόσιες δεσμεύσεις για την ανταλλαγή ενός τύπου πίστωσης με έναν άλλο με προκαθορισμένη τιμή». Το Stellar καθολικό γίνεται ένα είδος αγοράς που μας βοηθά να αγοράζουμε και να πουλάμε διαφορετικά νομίσματα.

Ο τελικός οδηγός για το αστρικό Blockchain

Όλες οι προσφορές στο αστρικό βιβλίο αποτελούν «βιβλίο παραγγελιών». Το δίκτυο διαθέτει ένα βιβλίο παραγγελιών για ζεύγος νομισμάτων / εκδοτών. Π.χ. υπάρχει ένα βιβλίο παραγγελιών για τη μετατροπή τράπεζας ICICI / Ινδικές ρουπίες σε Bitstamp / Bitcoin.

# 6 Συναλλαγές πολλαπλών νομισμάτων

Ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά του Stellar είναι οι συναλλαγές πολλαπλών νομισμάτων, που σημαίνει ότι η Alice μπορεί να της στείλει USD στον Bob με τη μορφή ευρώ. Αυτό το απρόσκοπτο αποκεντρωμένο forex είναι η ομορφιά του αστρικού. Οι συναλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν με έναν από τους ακόλουθους τρόπους (για λόγους ευκολίας, θα λάβουμε ως παράδειγμα USD / EUR):

Άμεση ανταλλαγή: Το αστρικό δίκτυο μπορεί να κοιτάξει στο USD / EUR για να δει αν κάποιος θέλει να αγοράσει EUR για USD. Αν υπάρχει κάποιος, τότε η συναλλαγή γίνεται αμέσως.

Έμμεση ανταλλαγή: Το δίκτυο μπορεί επίσης να αναζητήσει άτομα που θέλουν να λάβουν USD σε αντάλλαγμα Lumens. Μπορούν να συνδέσουν αυτό το άτομο με κάποιον που αναζητά Lumens σε αντάλλαγμα ευρώ και να πραγματοποιήσει τη συναλλαγή.

Αλυσίδα μετατροπής: Τέλος, εάν καμία από αυτές τις μετατροπές δεν είναι διαθέσιμη, τότε το δίκτυο μπορεί να περάσει από μια αλυσίδα μετατροπών. Π.χ. USD / INR, INR / BTC, BTC / XLM, XLM / EUR.

Ο αστρικός μηχανισμός συναίνεσης

Οι μηχανισμοί συναίνεσης είναι το πώς γίνονται τα πράγματα σε ένα αποκεντρωμένο σύστημα. Ο κύριος στόχος για ένα αποκεντρωμένο σύστημα να ξεπεράσει το πρόβλημα του Βυζαντινού Στρατηγού, πρέπει να λειτουργεί ακόμη και αν ορισμένοι ηθοποιοί συμπεριφέρονται με κακόβουλο τρόπο.

Δεδομένου ότι το Stellar ήταν αρχικά ένα πιρούνι Ripple, συνήθιζαν να έχουν το σύστημα RPCA (Ripple Consensus Algorithm) που ήταν αλγόριθμος πρακτικής βυζαντινής βλάβης (PBFT).

Για να έχετε μια πολύ γενική επισκόπηση του τρόπου λειτουργίας του PBFT:

 • Υπάρχει ένα προκαθορισμένο σύνολο επικυρωτών που επιλέγονται από μια κεντρική αρχή.
 • Αυτοί οι επικυρωτές κυβερνούν το σύστημα συμφωνώντας σε διάφορα πράγματα όπως η επαλήθευση συναλλαγής.
 • Το 66% των επικυρωτών πρέπει να καταλήξουν σε συναίνεση η οποία στη συνέχεια καταγράφεται στο blockchain.

Εφόσον τα κακόβουλα στοιχεία δεν επιτυγχάνουν συναίνεση άνω του 33%, όλα λειτουργούν άψογα.

Ο Stellar είχε αυτό το σύστημα μέχρι το σημείο που πέρασαν από ένα πιρούνι και μετά βρήκαν σφάλματα στο σύστημα PBFT που τους εμπόδιζαν να καταλήξουν σε συναίνεση. Ο καθηγητής David Mazières από το Στάνφορντ μπήκε για να εξετάσει το πρόβλημα και συνειδητοποίησε ότι υπήρχαν κάποια θεμελιώδη ζητήματα με το σύστημα PBFT.

Πρώτον, ισχυρίζεται ότι το αδύνατο αποτέλεσμα του Fischer Lynch Paterson (FLP) δήλωσε ότι οποιοδήποτε ντετερμινιστικό ασύγχρονο σύστημα συναίνεσης μπορεί να έχει δύο από τις ακόλουθες τρεις ιδιότητες:

 • Ασφάλεια.
 • Εγγυημένη λύση ή ζωντάνια.
 • Ανοχή σε σφάλματα

Σύμφωνα με τον ίδιο, το PBFT θυσιάζει την Ασφάλεια έναντι των άλλων δύο. Καταλήγει στο συμπέρασμα «Αυτό σημαίνει ότι δίνει προτεραιότητα στα κλειστά των καθολικών και τη διαθεσιμότητα έναντι όλων που πραγματικά συμφωνούν για το τι είναι το καθολικό-ανοίγοντας έτσι πολλά πιθανά σενάρια κινδύνου».

Δεύτερον, το ζήτημα της «αποδεκτής ορθότητας». Ερεύνησε ολόκληρο το σύστημα και διαπίστωσε ότι ο αλγόριθμος δεν είναι ασφαλής σε όλες τις περιπτώσεις.

Το Stellar έκτοτε εργάστηκε στη δική του έκδοση αλγορίθμου συναινετικών βάσει του Federated Byzantine Agreement (FBA). Ο αλγόριθμος ονομάζεται “Stellar Consensus Protocol” aka SCP. Εξαιτίας αυτού, η βάση του Stellar επανακωδικοποιήθηκε πλήρως.

Ο τελικός οδηγός για το αστρικό Blockchain

Λοιπόν, πώς λειτουργεί το SCP?

Σημείωση: Τα ακόλουθα δεδομένα και διαγράμματα προέρχονται από την παρουσίαση του David Mazières στο The Stellar Consensus Protocol, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ εάν το επιθυμείτε.

Για να το καταλάβουμε αυτό, πρέπει να γνωρίζουμε δύο έννοιες:

 • Ομοσπονδιακή βυζαντινή συμφωνία
 • Βέλτιστη ανθεκτικότητα αποτυχίας.

Ομοσπονδιακή Βυζαντινή Συμφωνία (FBA)

Από τη λευκή βίβλο SCP:

«Στο FBA, κάθε συμμετέχων γνωρίζει για τους άλλους που θεωρεί σημαντικό. Περιμένει τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των άλλων να συμφωνήσουν σε οποιαδήποτε συναλλαγή προτού εξετάσει τη διευθέτηση της συναλλαγής. Με τη σειρά τους, αυτοί οι σημαντικοί συμμετέχοντες δεν συμφωνούν με τη συναλλαγή έως ότου οι συμμετέχοντες θεωρούν ότι συμφωνούν επίσης, και ούτω καθεξής. Τελικά, αρκετό από το δίκτυο δέχεται μια συναλλαγή που καθίσταται ανέφικτη για έναν εισβολέα να την επαναφέρει. Μόνο τότε οι συμμετέχοντες θεωρούν ότι η συναλλαγή έχει διευθετηθεί. Η συναίνεση του FBA μπορεί να διασφαλίσει την ακεραιότητα ενός χρηματοοικονομικού δικτύου. Ο αποκεντρωμένος έλεγχός του μπορεί να ωθήσει την οργανική ανάπτυξη. “

Το FBA είναι μια παραλλαγή του προβλήματος της συμφωνίας του Βυζαντίου που επιλύουμε χωρίς να γνωρίζουμε πόσους κόμβους συμμετέχουν. Μία από τις θεμελιώδεις προκλήσεις της δημιουργίας ενός FBA είναι η επιλογή απαρτίας με αποκεντρωμένο τρόπο.

Για να επιλέξετε απαρτία, κάθε κόμβος v επιλέγει ένα ή περισσότερα κομμάτια απαρτίας. Ένα κομμάτι απαρτίας πρέπει να έχει μία από τις δύο ακόλουθες ιδιότητες:

 •  Για έναν κόμβο v, κάθε κομμάτι απαρτίας που επιλέγουν πρέπει να περιλαμβάνει v.
 • Το σύνολο των κόμβων στο slice του v πρέπει να είναι κόμβοι που το v feel είναι αρκετά σημαντικό και αξιόπιστο.

Επομένως, εάν ολόκληρο το κομμάτι συμφωνεί σε μια δήλωση, τότε πρέπει να είναι αλήθεια.

Έτσι, τώρα που ξέρουμε τι είναι τα τμήματα απαρτίας, μπορούμε επίσης να ορίσουμε ένα FBA.

Το FBA είναι ένα σύνολο κόμβων v και μια συνάρτηση απαρτίας Q () έτσι ώστε το Q (v) είναι ένα σύνολο όλων των φετών που επιλέγονται από το v.

Τώρα, μπορούμε επίσης να ορίσουμε απαρτία:

Η απαρτία U είναι ένα σύνολο κόμβων V που περιέχει τουλάχιστον ένα κομμάτι καθενός από τα μέλη του.

Για να θέσω τον λαϊκό όρο. Οι κόμβοι επιλέγουν και γίνονται μέρος των φετών απαρτίας και οι φέτες γίνονται απαρχές.

Ας δούμε μια οπτική αναπαράσταση όλων αυτών των απαρχών και των κομματιών σε δράση και να κάνουμε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα. Εξετάστε το ακόλουθο διάγραμμα:

Ο τελικός οδηγός για το αστρικό Blockchain

Πιστωτική εικόνα: David Mazières Παρουσίαση.

Εξετάστε ένα σύνολο 4 κόμβων v1, v2, v3 και v4. Τα βέλη αντιπροσωπεύουν τις εξαρτήσεις απαρτίας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα v2, v3 και v4.

Ο τελικός οδηγός για το αστρικό Blockchain

Αν κοιτάξετε τους κόμβους v2, v3 και v4, όλοι εξαρτώνται ο ένας από τον άλλο. Ο καθένας από αυτούς τους κόμβους λέει ότι θα συμφωνήσουμε σε κάτι μόνο εάν συμφωνούν και οι άλλοι δύο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα v2, v3 και v4 σχηματίζουν απαρτία, καθώς καθένας από τους κόμβους έχει το δικό του κομμάτι απαρτίας σε αυτό.

Τώρα, ας δούμε v1, v2 και v3.

Σε αυτήν την περίπτωση, το v1 λέει ότι η απόφασή τους θα βασιστεί στην απόφαση των v2 και v3. Ωστόσο, η λήψη αποφάσεων v2 και v3 δεν περιλαμβάνει το v1. Επομένως, ενώ τα v1, v2 και v3 είναι κομμάτια απαρτίας ΓΙΑ v1 ΑΛΛΑ, αλλά δεν είναι απαρτία, καθώς τα v2 και v3 δεν έχουν τα κομμάτια απαρτίας τους στην απαρτία.

Λοιπόν, πώς μπορεί το v1 να είναι μέρος μιας απαρτίας, καθώς και στο παραπάνω παράδειγμα?

ΚΕΡΑΙΑ.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο το v1 μπορεί να γίνει μέρος της απαρτίας είναι IF και μόνο εάν συμπεριλάβουμε και τους τέσσερις κόμβους. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε κόμβος περιλαμβάνει το τμήμα απαρτίας τους.

Αυτή είναι μια πολύ απλοϊκή ρύθμιση κόμβων. Ας αυξήσουμε λίγο τη δυσκολία και να δούμε ένα κλιμακωτό παράδειγμα.

Αυτό που βλέπετε παραπάνω είναι μια κλιμακωτή έκδοση των κόμβων. Έχουμε μια ανώτερη, μια μεσαία και μια φύλλα. Σε αυτό το παράδειγμα:

Στην πρώτη βαθμίδα κάθε κόμβος μπορεί να κάνει ένα κομμάτι από τους δύο από τους άλλους τρεις κόμβους στην ανώτερη βαθμίδα.

Στη μεσαία βαθμίδα, κάθε κόμβος μπορεί να δημιουργήσει ένα κομμάτι με οποιονδήποτε από τους δύο κόμβους ανώτερης βαθμίδας.

Στο επίπεδο φύλλων, κάθε κόμβος μπορεί να δημιουργήσει ένα κομμάτι με δύο από τους κόμβους της μεσαίας βαθμίδας.

Το ανώτερο επίπεδο δεν αποφασίζεται από κεντρική αρχή αλλά από την αγορά.

Ας δούμε ένα πραγματικό παράδειγμα για το πώς μπορεί να λειτουργήσει αυτό. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε μια κλιμακωτή δομή τραπεζών.

Έχουμε, λοιπόν, τράπεζες όπως η Citibank, η Wells Fargo κ.λπ. στην πρώτη βαθμίδα και υποθέτουμε ότι οι κόμβοι στη μέση και η σειρά φύλλων είναι πελάτες / πελάτες.

Τώρα, ας κάνουμε μια τροποποίηση εδώ.

Ας υποθέσουμε ότι οι κόμβοι μεσαίου επιπέδου δεν εμπιστεύονται πλήρως τις τράπεζες, δεν θέλουν τη συναίνεση να εξαρτάται πλήρως από αυτές. Μπορούν να φέρουν σε τρίτο μέρος χρηματοοικονομικούς οργανισμούς για να γίνουν ένα άλλο παράλληλο κορυφαίο επίπεδο.

Τώρα, τα κομμάτια συναίνεσης και απαρτίας αλλάζουν. Έχουμε ένα παράλληλο ανώτερο επίπεδο όπου ένα κομμάτι για κάθε κόμβο στην ανώτερη βαθμίδα μπορεί να σχηματιστεί με έναν άλλο κόμβο στην βαθμίδα τους.

Τώρα, το μεσαίο επίπεδο σχηματίζει ένα κομμάτι μόνο με τον εαυτό του, 2 από τα 4 στην κορυφή της τράπεζας και 1 στα 3 στην παράλληλη κορυφή.

Απλώς για να επαναλάβω:

Q (κόμβος μεσαίου επιπέδου) = {κόμβος μεσαίου επιπέδου, κόμβος από ανώτερο επίπεδο τράπεζας, κόμβος από ανώτερο επίπεδο τράπεζας, κόμβος από τρίτο παράλληλο ανώτερο επίπεδο}

Τώρα, θα δούμε πώς αυτή η δομή και η τροποποίηση εμποδίζουν την πραγματοποίηση διπλών δαπανών.

Ας υποθέσουμε, η Citibank είπε στο v7 ότι θα τους δώσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για τις υπηρεσίες τους.

Σε αυτήν την περίπτωση, ας δούμε τα τρία κομμάτια της απαρτίας που βρίσκονται εδώ:

3 από τις 4 τράπεζες στο ανώτερο επίπεδο τράπεζας θα σχηματίσουν ένα κομμάτι.

2 από τους 3 κόμβους στην παράλληλη τρίτη βαθμίδα χρηματοοικονομικής οργάνωσης θα σχηματίσουν το κομμάτι τους.

Ο μεσαίος κόμβος θα σχηματίσει ένα κομμάτι με τον εαυτό τους, 2 από τα 4 στην κορυφή της τράπεζας και 1 στα 3 στην παράλληλη κορυφή.

Όλες αυτές οι φέτες θα ενώνονται και θα σχηματίσουν απαρτία.

Ο τελικός οδηγός για το αστρικό Blockchain

Αυτά που επισημαίνονται με πράσινα σημάδια είναι μέρος της απαρτίας.

Ας υποθέσουμε τώρα ότι η Citibank θέλει να αντιστρέψει τη συναλλαγή και να στείλει τα χρήματα στο v8 αντ ‘αυτού, στην ουσία κάνοντας διπλή δαπάνη. Και, ας υποθέσουμε ότι οι τράπεζες σχηματίζουν μια φέτα και αποδείχθηκαν επίσης κακές.

Ο τελικός οδηγός για το αστρικό Blockchain

Η συναίνεση δεν θα επιτευχθεί δεδομένου ότι το v8 θα πρέπει να περάσει από την ίδια διαδρομή με το v7 και να σχηματίσει απαρχές τόσο με την κορυφή της τράπεζας όσο και με την τρίτη παράλληλη κορυφή. Το τρίτο επίπεδο δεν θα συμφωνήσει με τη συναλλαγή, επειδή έχουν ήδη συμφωνήσει για την ίδια συναλλαγή με το v7.

Τώρα, αναρωτιέστε, το v8 πρέπει απλώς να έχει ένα πάρτι από την παράλληλη ανώτερη βαθμίδα για να συμφωνήσει μαζί τους, οπότε γιατί δεν μπορούν να πάνε στο ACLU (ο τρίτος κόμβος στην παράλληλη βαθμίδα).

Ο λόγος για τον οποίο αυτό δεν θα λειτουργήσει είναι επειδή το ACLU θα πρέπει ακόμα να δημιουργήσει μια σύνδεση με έναν από τους άλλους δύο κόμβους και δεδομένου ότι αυτοί οι κόμβοι έχουν ήδη αρνηθεί τη συναλλαγή, το ACLU θα πρέπει επίσης να αρνηθεί (δεδομένου ότι αυτός είναι ο κανόνας απαρτίας φέτες).

Έτσι, αυτό είναι ένα παράδειγμα του πώς λειτουργεί το FBA στην πραγματική ζωή.

Βέλτιστη ανθεκτικότητα αποτυχίας

Η βέλτιστη ανθεκτικότητα αποτυχίας έχει να κάνει με το πόσο ασφαλής μπορούμε να κάνουμε το πρωτόκολλο συναίνεσης. Για να ελέγξουμε το σύστημα μας για ανθεκτικότητα, πρέπει να το ελέγξουμε για δύο σενάρια όπου το σύστημά μας μπορεί να καταρρεύσει. Αυτά τα δύο σενάρια είναι η αποτυχία και η έλλειψη ζωτικότητας.

Περίπτωση 1: Αποτυχία

Ένα από τα πιο θεμελιώδη σημεία αποτυχίας για αυτό το σύστημα θα μπορούσε να είναι η ύπαρξη δύο ανεξάρτητων και διαχωρισμένων απαρχών όπως αυτό:https://blockgeeks.com/guides/best-bitcoin-script-guide/

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν δύο διαφορετικές απαρτίες και αυτή η δυνατότητα μπορεί να προκαλέσει καταστροφή σε ένα σύστημα. Δεν μπορούμε να έχουμε δύο διαφορετικές τελικές αποφάσεις σε ένα σύστημα λήψης αποφάσεων.

Λοιπόν, ποια είναι η λύση?

Η λύση ονομάζεται «διασταύρωση απαρτίας». Η διασταύρωση απαρτίας ουσιαστικά σημαίνει ότι δύο απαρτίες σε ένα σύστημα FBA θα μοιράζονται έναν κοινό κόμβο επαφής, έτσι ώστε το παραπάνω σενάριο να μοιάζει με αυτό:Ο τελικός οδηγός για το αστρικό Blockchain

Στο παραπάνω διάγραμμα, το v7 είναι η διασταύρωση απαρτίας.

Τώρα, αυτό προφανώς οδηγεί σε ένα πολύ έγκυρο πρόβλημα.

Τι γίνεται αν το v7 αποδειχθεί κακόβουλο?

Έτσι, μια άλλη ιδιότητα που πρέπει να έχει ένα FBA είναι η ανθεκτικότητα, δηλαδή μια διασταύρωση απαρτίας θα πρέπει να είναι πιθανή να υπάρχει κακόβουλος κόμβος. Έτσι, ακόμη και αν διαγράψετε αυτούς τους κακόβουλους κόμβους, ένα σύστημα θα πρέπει να λειτουργεί άψογα.

Αυτό προφανώς δεν θα λειτουργήσει στο παραπάνω διάγραμμα, επειδή ο δεδομένος κόμβος v7 είναι ένας μονός μοναχικός κόμβος και εάν διαγραφεί, το σύστημα θα επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση όπως αυτό:Ο τελικός οδηγός για το αστρικό Blockchain

Περίπτωση 2: Έλλειψη ζωτικότητας

Εντάξει, λοιπόν, τι γίνεται με τη ζωντάνια και την εγκυρότητα κάθε απαρτίας; Ένας κόμβος στο FBA απολαμβάνει ζωντανή αν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τη συμμετοχή κακόβουλων κόμβων.

Ο τελικός οδηγός για το αστρικό Blockchain

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε την παραπάνω απαρτία.

Κάθε κόμβος εξαρτάται από τον εαυτό του και 2 από τους άλλους 3 κόμβους για τη διατήρηση απαρτίας. Τώρα τι γίνεται αν υπάρχει σενάριο όπου οι κόμβοι v3 και v4 γίνονται κακόβουλοι?

Και έχουμε μια τέτοια κατάσταση:

Ο τελικός οδηγός για το αστρικό Blockchain

Ακόμα και αν τα v1 και v2 είναι και τα δύο ειλικρινείς κόμβοι, δεν μπορούν να δημιουργήσουν slice απαρτίας, επειδή δεν θα μπορούν να εμπιστεύονται τα v3 και v4 και τα δύο συμβεί κακόβουλα.

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, οι δύο πιθανές φέτες απαρτίας είναι:

Q (v1) = v1 και 2 από {v2, v3, v4}

Q (v2) = v2 και 2 από {v1, v3, v4}

Όπως μπορείτε να δείτε, τα κοινά στοιχεία και στις δύο αυτές φέτες είναι τα v3 και v4, και ως εκ τούτου ονομάζονται συλλογικά «v-blocking».

Ο όρος “αποκλεισμός V” ορίζεται ως ένα σύνολο που περιέχει τουλάχιστον έναν κόμβο από καθεμία από τις φέτες του v.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, σε αυτό το σενάριο, αυτή η απαρτία αποτυγχάνει στη δοκιμή ζωτικότητας επειδή αποκλείεται v από κακόβουλους κόμβους.

Ως εκ τούτου, μπορούμε να συμπεράνουμε με ασφάλεια ότι μόνο οι σωστοί και μη κακόβουλοι κόμβοι πρέπει να αποκλείουν v.

Τελικό συμπέρασμα για την ασφάλεια

Τώρα που έχουμε δει και τις δύο περιπτώσεις, τι μπορούμε να αποφασίσουμε; Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένα σύνολο καλών κόμβων Α και ένα σύνολο κακών κόμβων Β. Οι κόμβοι Α μπορούν να θεωρηθούν ανθεκτικοί σε αστοχία μόνο εάν:

Ο Α μπορεί να απολαύσει τη διασταύρωση απαρτίας παρά το Β.

Το Α είναι απαρτία που δεν αποκλείεται από τον Β.

Εάν το A πληροί και τις δύο αυτές προϋποθέσεις, τότε το A ονομάζεται «άθικτος κόμβος».

Τι είναι το αστρικό πρωτόκολλο συναίνεσης (SCP)?

Τώρα, έχουμε δει πώς λειτουργεί ένα FBA και τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσει ένα πρωτόκολλο FBA για να γίνει ανθεκτικό στην αποτυχία, ας ρίξουμε επιτέλους μια ματιά στην εμφάνιση του SCP.

Το SCP είναι ένα πρωτόκολλο FBA που εγγυάται ότι οι κόμβοι με καλή συμπεριφορά απολαμβάνουν τη διασταύρωση απαρτίας παρά την παρουσία κακόβουλων κόμβων. Αυτό σημαίνει ότι είναι Βυζαντινό Σφάλμα Ανοχής.

Ο τρόπος με τον οποίο το SCP επιτυγχάνει αυτό και η βασική ιδέα πίσω από αυτό είναι η ομοσπονδιακή ψηφοφορία.

Ομοσπονδιακή ψηφοφορία

Κάθε κόμβος v στο οικοσύστημα μπορεί να ψηφίσει μια δήλωση «a», υπό την προϋπόθεση ότι το «a» είναι συνεπές με τις προηγούμενες δηλώσεις που έχουν συμφωνηθεί εκ των προτέρων..

Τώρα ας υποθέσουμε ότι έχουμε απαρτία U που περιλαμβάνει τον κόμβο v, τότε έχουμε τις ακόλουθες δύο προϋποθέσεις επικύρωσης:

Το U επικυρώνει ένα εάν και μόνο εάν κάθε μέλος του U επικυρώνει a.

Ο κόμβος v επικυρώνει a εάν και μόνο εάν η απαρτία U επικυρώνει a.

Η θεωρία πίσω από αυτό είναι πολύ απλή. Εάν έχουμε πράγματι ένα βυζαντινό σύστημα ανοχής σφαλμάτων, τότε παρά το γεγονός ότι έχουμε κακόβουλους κόμβους, η δήλωση “a” μπορεί ακόμα να επικυρωθεί.

Ωστόσο, ακόμα και τότε έχουμε δύο σενάρια αποτυχίας:

Ο κόμβος v δεν μπορεί στην πραγματικότητα να ψηφίσει ένα.

Ορισμένοι κόμβοι που έχουν ψηφίσει ενδέχεται να σταματήσουν να λειτουργούν.

Λοιπόν, πώς θα έπρεπε να είναι το αποτέλεσμα της ομοσπονδιακής ψηφοφορίας; Είναι το ίδιο με το αποτέλεσμα για κάθε απλή καθημερινή ψηφοφορία που θα μοιάζει με αυτό:

Ο τελικός οδηγός για το αστρικό Blockchain

Τι συμβαινει εδω?

Στην αρχή έχουμε ένα μικτό σύνολο ανθρώπων. Ψηφίζουν είτε «a» είτε «ā». Αυτό το μικτό κράτος που μπορεί να ψηφίσει για ένα από τα δύο κράτη ονομάζεται «δισθενές» κράτος.

Τώρα έχουμε τρία σενάρια. Και οι δύο κόμβοι ψηφίζουν «a».

Ή, η πλειοψηφία των κόμβων ψηφίζει «ā».

Ή, δεν υπάρχει σαφής πλειοψηφία και ολόκληρο το σύστημα έχει κολλήσει.

Έτσι λειτουργεί σε ένα κεντρικό σύστημα ψηφοφορίας και έτσι θα έπρεπε να μοιάζει το αποτέλεσμα της ομοσπονδιακής ψηφοφορίας.

Ωστόσο, έχουμε και πάλι δύο σημεία αποτυχιών:

 • Ολόκληρη η βάση ψηφοφορίας λειτουργεί με την υπόθεση ότι το σύστημα δεν μπορεί να αποτύχει. Ωστόσο, αυτό δεν το καθιστά ανεκτικό Βυζαντινό Σφάλμα.
 • Ένας κόμβος v σε μια απαρτία Q δεν μπορεί απλώς να υποθέσει ότι οι άλλες απαρτίες θα είναι σωστές.

Λοιπόν, πώς ξέρουμε ότι ένα αποκεντρωμένο σύστημα στο SCP πρόκειται πράγματι να ψηφίσει μια δήλωση «α» και να την κάνει σθένος; Για να συμβεί αυτό, κάθε κόμβος πρέπει να έχει από πρώτο χέρι επικύρωση.

Για να το επιτύχουμε αυτό, πρέπει να απαντήσουμε στις ακόλουθες δύο ερωτήσεις:

Πώς μπορεί ένας κόμβος v να καταλήξει σε συναίνεση σχετικά με τη δήλωση «a» ακόμα και μετά την ψήφο του?

Πώς ξέρετε ότι ολόκληρο το σύστημα έχει καταλήξει σε συναίνεση για το «α»?

Ας αντιμετωπίσουμε λοιπόν αυτές τις ερωτήσεις.

Απάντηση στην ερώτηση 1

Πρώτον, ας απαντήσουμε στην πρώτη ερώτηση: Πώς μπορεί ένας κόμβος v να καταλήξει σε συναίνεση σχετικά με τη δήλωση “a” ακόμα και μετά την καταψηφία της?

Για να γίνει αποδεκτή η δήλωση “a” από τον κόμβο “v”, πρέπει να πληροί δύο προϋποθέσεις:

Η απαρτία στην οποία ανήκει το «v» πρέπει να έχει ψηφίσει ή αποδεχθεί το «a».

Κάθε μέλος του συνόλου αποκλεισμού v, δηλαδή οι κόμβοι που κάνουν φέτα απαρτίας με “v” πρέπει να δέχονται “a”.

Το τελευταίο σημείο διασφαλίζει ότι ο κόμβος “v” αποδέχεται τη δήλωση “a” ακόμη και μετά την ψήφο του.

Ωστόσο, δεν έχουμε ακόμη σαφή συναίνεση. Αντιμετωπίζουμε ακόμη δύο ακόμη ζητήματα:

Δεν γνωρίζουμε εάν όλοι οι άθικτοι κόμβοι θα δεχτούν τη δήλωση “a” ακόμα.

Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την άριστη ασφάλεια των μη ανέπαφων κόμβων που απολαμβάνουν τη διασταύρωση απαρτίας.

Απάντηση στην ερώτηση 2

Για να αντιμετωπίσουμε και τα δύο αυτά ζητήματα, πρέπει να απαντήσουμε στη δεύτερη ερώτηση: Πώς ξέρετε ότι ολόκληρο το σύστημα έχει καταλήξει σε συναίνεση για το «α»?

Η λύση για αυτό είναι μια άλλη ψήφος. Είναι μια ψηφοφορία που επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η πρώτη ψηφοφορία πέτυχε.

Πώς λειτουργεί αυτή η επιβεβαίωση?

Η απαρτία U επιβεβαιώνει μια δήλωση α, επικυρώνοντας ότι «ψηφίσαμε υπέρ».

Ο κόμβος v επιβεβαιώνει “a” εάν και μόνο εάν ανήκει στην απαρτία “a”.

Τώρα, πώς αυτή η δεύτερη ψηφοφορία θα λύσει και τα δύο προβλήματα που περιγράφηκαν προηγουμένως?

Πρόβλημα: Δεν γνωρίζουμε εάν όλοι οι άθικτοι κόμβοι θα δεχτούν τη δήλωση “a” ακόμα.

Λύση: Οι άθικτοι κόμβοι ενδέχεται να καταψηφίσουν τη δήλωση “a” αλλά δεν θα καταψηφίσουν το γεγονός ότι η απαρτία τους ψήφισε υπέρ της δήλωσης “a”.

Πρόβλημα: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την άριστη ασφάλεια των μη ανέπαφων κόμβων που απολαμβάνουν τη διασταύρωση απαρτίας.

Λύση: Οι μη ανέπαφοι κόμβοι δεν υποφέρουν πλέον λόγω κακόβουλων κόμβων αποκλεισμού v, καθώς η επικύρωση σε αυτό το στάδιο είναι από πρώτο χέρι και δεν εξαρτάται από την απόφαση της απαρτίας του.

Η υποκείμενη θεωρία επιβεβαίωσης έχει ως εξής: εάν ένας άθικτος κόμβος επιβεβαιώσει μια δήλωση, τότε όλοι οι άθικτοι κόμβοι θα ακολουθήσουν.

Φέρτε τα όλα μαζί

Τέλος, ας συνδυάσουμε τα πάντα και να δούμε πώς είναι η τελική επισκόπηση της διαδικασίας Ομοσπονδιακής Ψηφοφορίας.

Στην παραπάνω εικόνα, τα δύο επίπεδα ψήφου στο ομοσπονδιακό σύστημα ψηφοφορίας.

Λοιπόν, πώς μετρά η SCP σε άλλους γνωστούς μηχανισμούς συναίνεσης?

Ο τελικός οδηγός για το αστρικό Blockchain

Πιστωτική εικόνα: Λευκή Βίβλος SCP

Σε τι χρησιμοποιείται το αστρικό?

Μέχρι τώρα έχουμε δει πώς λειτουργεί το Stellar ως πλατφόρμα πληρωμών. Πώς μετράται όταν πρόκειται για πλατφόρμα ICO; Το Ίδρυμα Stellar κυκλοφόρησε ένα βίντεο με λεπτομέρειες για το γιατί το Stellar θα μπορούσε να είναι η ιδανική πλατφόρμα για ICO Όταν πρόκειται για μια πλατφόρμα ICO, υπάρχουν τέσσερις ιδιότητες που πρέπει κανείς να αναζητήσει:

 • Ρευστότητα.
 • Εκτέλεση.
 • Ασφάλεια.
 • Ευκολία στη χρήση.

# 1 Ρευστότητα

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν οι περισσότεροι δημιουργοί ICO είναι η λίστα με διακριτικά. Η εγγραφή σε ένα γνωστό χρηματιστήριο όπως το Poloniex είναι το «τέλος όλων και να είναι όλοι» των περισσότερων δημιουργών ICO. Ωστόσο, δεν είναι συχνά τόσο απλό. Ένας δημιουργός ICO μπορεί να αντιμετωπίσει ένα από τα ακόλουθα ζητήματα:

 • Η ανταλλαγή μπορεί να χρειαστεί πολύ χρόνο για να καταγράψει τα κουπόνια τους.
 • Η ανταλλαγή μπορεί να ζητήσει βαρύ τέλος για τη λίστα.
 • Η ανταλλαγή ενδέχεται να μην αναφέρει καθόλου το διακριτικό.

Το Stellar διαθέτει ενσωματωμένο DEX (Αποκεντρωμένη ανταλλαγή). Αυτό σημαίνει ότι οι ICO θα μπορούν να παραθέσουν τα αντίστοιχα κουπόνια τους από την Ημέρα 1 και δεν χρειάζεται να εξαρτώνται από ανταλλαγή τρίτων.

Ωστόσο, οι ICO περιορίζονται μόνο στο DEX. Έχουν απόλυτη ελευθερία να καταχωρίσουν τα διακριτικά τους που βασίζονται σε αστέρια και σε ανταλλαγές τρίτων.

# 2 Απόδοση

Ας συγκρίνουμε την απόδοση του Stellar με την πιο δημοφιλή πλατφόρμα ICO εκεί έξω, το Ethereum. Αν θέλουμε να αναλύσουμε τι σημαίνει απόδοση σε αυτόν τον τομέα, υπάρχουν δύο κατηγορίες που πρέπει να λάβουμε υπόψη:

 • Ταχύτητα.
 • Τιμή.

Όπως είδαμε, χάρη στο SCP, η Stellar έχει ήδη γρήγορο χρόνο επιβεβαίωσης συναλλαγής 3-5 δευτερολέπτων.

Όσον αφορά την τιμή, το Stellar είναι απίστευτα φθηνό. Όλο και περισσότεροι προγραμματιστές απογοητεύονται από τις υψηλές τιμές και τις απαιτήσεις του Ethereum. Το Stellar μπορεί να προσφέρει ένα χαμηλό εμπόδιο για την είσοδο σε νέους προγραμματιστές.

# 3 Ασφάλεια

Τα έξυπνα συμβόλαια Ethereum συντάσσονται χρησιμοποιώντας το Solidity που είναι μια γλώσσα «Turing-Complete». Ένα μηχάνημα που μπορεί να “υπολογίσει οτιδήποτε” δεδομένου ότι υπάρχει απεριόριστος διαθέσιμος χώρος μνήμης ονομάζεται “Turing Complete”. Τώρα, αυτό ακούγεται πολύ ωραίο σε χαρτί, αλλά δημιουργεί επίσης πολλές περιττές επιπλοκές.

Το γεγονός είναι ότι τα περισσότερα Dapps απλά δεν χρειάζονται μια γλώσσα Turing Complete. Αντί να κρατούν τα πράγματα απλά, περιπλέκουν άσκοπα τα πάντα, αφήνοντας λαμπερά κενά.

Το DAO και το Parity hack συνέβησαν και τα δύο λόγω ενός λαμπερού παραθυράκι στον έξυπνο κώδικα συμβολαίου. Επιπλέον, ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους η ταχύτητα του Ethereum επιβραδύνεται είναι επειδή κάθε κόμβος στο σύστημα πρέπει να επεξεργάζεται μεμονωμένα αυτά τα περίπλοκα έξυπνα συμβόλαια.

Το σύστημα Stellar θα χρησιμοποιεί έναν απλό, ελλιπή κώδικα Turing, ο οποίος με τη σειρά του θα κάνει το σύστημα πιο ασφαλές.

# 4 Ευχρηστία

Το σύστημα Stellar είναι εξαιρετικά φιλικό προς το χρήστη. Πρώτον, η δημιουργία διακριτικών για κάθε προγραμματιστή Dapp θα είναι εξαιρετικά εύκολη. Ισχυρίζονται ότι μπορούν να δημιουργηθούν απλά κουπόνια με μια μέρα.

Δεύτερον, δεδομένου ότι τα έξυπνα συμβόλαια δεν θα κωδικοποιηθούν από πολύπλοκες γλώσσες όπως το Solidity, οι δημιουργοί ICO δεν θα χρειαστεί να ξοδέψουν χρήματα προσλαμβάνοντας ακριβά προγραμματιστές Solidity.

Τέλος, οι επενδυτές δεν θα αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν τη Lumen για να επενδύσουν σε Stellar ICOs. Έχουν την ελευθερία να χρησιμοποιούν Bitcoin, Ethereum και Lumen.

Φαίνεται ότι οι δημιουργοί του ICO βλέπουν ήδη αξία στο αστρικό δίκτυο. Π.χ. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Mobius Network, που είναι ο μεγαλύτερος ICO σε αστρικό επίπεδο, έχοντας συγκεντρώσει 39 εκατομμύρια δολάρια, είπε: «Εξετάζουμε το ethereum όπως το AOL ή το Myspace».

Το MAD Network επέλεξε επίσης να δημιουργήσει το ICO τους πάνω από το Stellar παρά το Ethereum, αναφέροντας τους ακόλουθους λόγους:

 • Η εντυπωσιακή εξέλιξη και τα ιδανικά του Stellar.
 • Τα χαμηλά τέλη, η υψηλή απόδοση και η συνεχής ανάπτυξη
 • .Το γεγονός ότι η Stellar έχει πολλά blockblackers στην ομάδα τους.
 • Η ενθουσιώδης και πιστή κοινότητα.

Αστρικό και Lumen

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το “Lumen” είναι το όνομα του διακριτικού που χρησιμοποιείται στο αστρικό οικοσύστημα. Πριν αλλάξει ο κωδικός συναίνεσης το 2015, τα διακριτικά ονομάστηκαν “αστέρια”. Οι Stellar lumens εξυπηρετούν κυρίως δύο σκοπούς:

 • Για να ενεργήσει ως ενδιάμεσος μεταξύ συναλλαγών πολλαπλών νομισμάτων: Όπως είδαμε παραπάνω, εάν κάποιος θέλει να αλλάξει το δολάριο ΗΠΑ σε ευρώ, τότε θα πρέπει να το αλλάξει σε XLM για να αλληλεπιδράσει στο οικοσύστημα.
 • Για να σταματήσετε τις ανεπιθύμητες συναλλαγές: Η αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων σε δίκτυο με συναλλαγές για επιβράδυνση του συστήματος μπορεί να είναι πολύ προβληματική. Για να σταματήσει αυτή η επίθεση, ο Stellar κάνει δύο πράγματα.

Πρώτον, η Stellar χρεώνει μια μικρή χρέωση ανά συναλλαγή. Αυτό θα εμποδίσει τους spammers να κάνουν πολλές συναλλαγές, καθώς δεν θα είναι οικονομικά βιώσιμο.

Δεύτερον, κάθε λογαριασμός στο Stellar δίκτυο κατέχει τουλάχιστον 20 XLM. Αυτό βοηθά στη διασφάλιση της αυθεντικότητας του λογαριασμού.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, 100 δισεκατομμύρια XLM έχουν ήδη προρυθμιστεί. Το Stellar Development Foundation (SDF) υποτίθεται ότι θα επιβλέπει τη διανομή των 95 δισεκατομμυρίων lumens (95%). Η διανομή θα γίνει ως εξής:

 • 50% θα δοθεί σε μικρές αυξήσεις σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα για 10 χρόνια. Ευρύτερη διανομή, πιο αποκεντρωμένο σύστημα.
 • 25% που πρέπει να δοθεί σε άλλες επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς σκοπούς για να προσεγγίσετε άτομα που διαφορετικά δεν θα μπορούσε να προσεγγίσει το Stellar μέσω του προγράμματος Direct Signup.
 • Το 20% θα πάει σε κάτοχους bitcoin και κυματισμών
 • 5% θα διατηρηθεί από τη Stellar για μελλοντική ανάπτυξη και άλλα έξοδα λειτουργίας.

Η Stellar διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα σταθερού πληθωρισμού. Κάθε χρόνο, ο συνολικός αριθμός των αυλών αυξάνεται κατά 1%. Επίσης, όπως εξηγείται παραπάνω, κάθε συναλλαγή έχει επίσης κάποιες «χρεώσεις spam» μαζί με αυτήν. Όλα αυτά προστίθενται στην ομάδα πληθωρισμού.

Λοιπόν, σκέφτεστε πιθανώς, “Τι συμβαίνει με τον αυλό στην πισίνα;”

Όποιος διαθέτει lumens μπορεί να ψηφίσει για το πού θα διατεθούν τα χρήματα στο pool. Κάθε εβδομάδα, το lumen διανέμεται σε οποιονδήποτε λογαριασμό λαμβάνει πάνω από το 0,05% των ψήφων από τους λογαριασμούς.

Ripple εναντίον Stellar.

Λοιπόν, ποιες είναι οι κύριες διαφορές μεταξύ του Ripple και του Stellar; Ας τα δούμε:

Ο τελικός οδηγός για το αστρικό Blockchain

Ο τελικός οδηγός για το αστρικό Blockchain

Πιστωτική εικόνα: Μεσαία

Χάρτης αστρικού χάρτη

Η Stellar σχεδιάζει να έχει ένα αρκετά φιλόδοξο 2018 που μπορεί να δει στον τεχνικό χάρτη πορείας τους.

Πρώτον, σκοπεύουν να εκτελέσουν το SDEX, Stellar Decentralized Exchange. Οι βασικές ιδιότητες του SDEX θα είναι:

 • Πρώτη ημέρα συναλλαγών για οποιοδήποτε διακριτικό Stellar ICO.
 • Ατομική αναζήτηση για να ανακαλύψετε τις φθηνότερες τιμές μεταξύ των δύο στοιχείων.
 • Πολύ χαμηλές χρεώσεις συναλλαγών.
 • Έλεγχος μυστικών κλειδιών από τον τελικό χρήστη

Το δεύτερο στοιχείο στη λίστα τους είναι να δημιουργήσουν μια καλύτερη υποστήριξη οικοσυστημάτων. Με την «υποστήριξη του οικοσυστήματος» εννοούν:

Καλύτερη συνολική επικοινωνία επωνυμίας.

 • Περισσότερες οδηγίες εφαρμογής για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να προχωρήσουν.
 • Καλύτερη τεχνική τεκμηρίωση, συμπεριλαμβανομένων σημειώσεων έκδοσης.
 • Συνεχής βελτίωση στο Horizon API και στα γύρω SDK

Τρίτον, θέλουν να εφαρμόσουν το Lightning Network έως το 2018.

Το δίκτυο αστραπής είναι ένα σύστημα μικροπληρωμής εκτός αλυσίδας, τύπου HTLC, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να κάνει τις συναλλαγές να λειτουργούν πιο γρήγορα στο blockchain. Το εννοιολογήθηκε από τους Joseph Poon και Tadge Dryja στη Λευκή Βίβλο τους, με στόχο την επίλυση του ορίου μεγέθους του μπλοκ και των προβλημάτων καθυστέρησης συναλλαγής. Λειτουργεί πάνω από το Bitcoin και συχνά αναφέρεται ως “Layer 2”.

Όπως σημειώνει ο Jimmy Song στο μεσαίο άρθρο του:

«Το Lightning Network λειτουργεί δημιουργώντας μια συναλλαγή διπλής υπογραφής. Δηλαδή, έχουμε έναν νέο έλεγχο που απαιτεί από τα δύο μέρη να υπογράψουν για να είναι έγκυρο. Ο έλεγχος καθορίζει το ποσό που αποστέλλεται από το ένα μέρος στο άλλο. Καθώς γίνονται νέες μικροπληρωμές από το ένα μέρος στο άλλο, το ποσό της επιταγής αλλάζει και τα δύο μέρη υπογράφουν το αποτέλεσμα. “

Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις δυνατότητες που έρχονται χάρη στο δίκτυο αστραπής (τα ακόλουθα πλεονεκτήματα είναι ειδικά το Bitcoin):

Γρήγορες πληρωμές: Οι πληρωμές είναι σχεδόν στιγμιαίες.

Δεν εξαρτάται από τους ανθρακωρύχους: Οι συναλλαγές δεν χρειάζεται να εγκριθούν και να επαληθευτούν από ανθρακωρύχους για να περάσει.

Φιλικό προς τις μικροπληρωμές: Οι προηγούμενες μικροπληρωμές ήταν εξαιρετικά άβολες στο blockchain bitcoin. Τώρα είναι δυνατά χάρη στο δίκτυο αστραπής.

Φιλικό πολλαπλών υπογραφών: Οι συναλλαγές θα πραγματοποιηθούν εάν και μόνο εάν εγκριθούν όλοι οι συμμετέχοντες στο κανάλι.

Μειώνει το φορτίο blockchain: Με τόσες πολλές συναλλαγές στην αλυσίδα, μειώνει σημαντικά το φορτίο που πρέπει να αναλάβει η κύρια αλυσίδα.

Μειώνει τον χρόνο αναμονής: Δεδομένου ότι οι συναλλαγές πραγματοποιούνται εκτός αλυσίδας και χωρίς παρέμβαση ανθρακωρύχου, υπάρχει ελάχιστος ή καθόλου χρόνος αναμονής. Βοηθά στην επεκτασιμότητα, καθώς θα αυξήσει τον αριθμό των συναλλαγών που πραγματοποιούνται ανά δευτερόλεπτο.

Ο τελικός οδηγός για το αστρικό Blockchain

Infographic για το πώς λειτουργεί το Lightning Network στο Bitcoin. Πιστωτική εικόνα: SpringRole

Ο συνεργάτης του Bitcoin Core, Jeremy Rubin, είναι ο κορυφαίος προγραμματιστής του δικτύου αστραπής της Stellar. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κεραυνός είναι «αναγκαιότητα για οποιαδήποτε πλατφόρμα που θα ήθελε να παραμείνει αποτελεσματική για τις πληρωμές».

«Η αστραπή είναι ίσως η πιο σημαντική καινοτομία πρωτοκόλλου που συμβαίνει στον χώρο κρυπτογράφησης αυτήν τη στιγμή. Όταν το δίκτυο αστραπής του bitcoin συνδεθεί πλήρως στο διαδίκτυο, οποιαδήποτε κοινότητα που δεν προετοιμάζει επεκτάσιμες λύσεις εκτός αλυσίδας θα παραμείνει στη σκόνη των πληρωμών. ” Ο Ρούμπιν είπε.

Τέλος, θέλουν να επιτύχουν δύο ακόμη στόχους το 2018:

Σκληρωτικός: Η επιφάνεια επίθεσης θα μειωθεί στο επίπεδο πρωτοκόλλου με την προσθήκη αναλλοίωτης υποστήριξης μέσω συνεχών ελέγχων επικυρωτή. Οι έλεγχοι θα μειώσουν την επίδραση των σφαλμάτων στην κατάσταση του καθολικού. Αυτό θα κάνει το δίκτυο ασφαλές και θα βοηθήσει να παρέχει μια σταθερή βάση για περαιτέρω βελτιώσεις πρωτοκόλλου.

Περαιτέρω αποκέντρωση: Η ομάδα Stellar θέλει να κάνει τους κόμβους πιο αξιόπιστους και αυτάρκης, έτσι ώστε οι χειριστές κόμβων να μπορούν να περνούν περισσότερο χρόνο κάνοντας άλλα πράγματα. Διευκολύνοντας την εκτέλεση ενός κόμβου, σκοπεύουν να φέρουν περισσότερους επικυρωτές δικτύου και να κάνουν το σύστημα πιο αποκεντρωμένο.

Τι είναι το Stellar Blockchain Συμπέρασμα

Το Stellar έχει τεράστιες δυνατότητες και η ανάπτυξή του πρέπει να είναι κάτι που πρέπει να προσέξετε. Η ποιότητα των συνεργασιών που έχουν αποκτήσει είναι πολύ εντυπωσιακή. Η παρακάτω εικόνα είναι μόνο μια ματιά στη λίστα συνεργατών τους.

πίστωση εικόνας: Stellar.

Με τη σταθερή ανάπτυξή τους, την καταπληκτική ομάδα, τους εντυπωσιακούς συμβούλους και τις συνεργασίες, σίγουρα έρχεται περισσότερη υιοθεσία. Ας δούμε πώς ταιριάζουν με την ανάπτυξή τους και ας δούμε αν μπορούν πράγματι να εκπληρώσουν τις υψηλές υποσχέσεις τους.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map