Σε αυτό το άρθρο, ας καταλάβουμε τι σημαίνει το αέριο Ethereum και γιατί έχει εκτοξευθεί πρόσφατα. Μετά από αυτό, θα δούμε πώς άλλες πλατφόρμες έξυπνων συμβάσεων, όπως η RSK και η EOS, αντιμετωπίζουν τις τιμές του φυσικού αερίου όταν πρόκειται για το Smart Contract Design.

Το Ethereum έχει πρόβλημα αερίου. Όσο αστείο κι αν ακούγεται, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι οι προγραμματιστές κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το γέλιο με αυτήν τη δήλωση.

Η αυξανόμενη ζήτηση για Εφαρμογές DeFi (αποκεντρωμένη χρηματοδότηση) έχει αυξημένη συμφόρηση στο κύριο blockchain Ethereum. Αυτό, με τη σειρά του, αύξησε τις τιμές του φυσικού αερίου στην κύρια αλυσίδα. Σύμφωνα με Bitinfocharts, οι μέσες χρεώσεις συναλλαγών έχουν αυξηθεί στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2018.

Έξυπνη σύμβαση και εικονική μηχανή Ethereum (EVM)

Οι έξυπνες συμβάσεις είναι αυτοματοποιημένες συμβάσεις. Αυτο-εκτελούνται με συγκεκριμένες οδηγίες γραμμένες στον κώδικά της, οι οποίες εκτελούνται όταν γίνονται ορισμένες προϋποθέσεις.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις έξυπνες συμβάσεις στον αναλυτικό οδηγό μας εδώ.

Οι έξυπνες συμβάσεις είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται τα πράγματα στο οικοσύστημα Ethereum. Όταν κάποιος θέλει να κάνει μια συγκεκριμένη εργασία στο Ethereum, ξεκινά ένα έξυπνο συμβόλαιο με ένα ή περισσότερα άτομα.

Τα έξυπνα συμβόλαια είναι μια σειρά από οδηγίες που γράφονται χρησιμοποιώντας τη γλώσσα προγραμματισμού «solidity», η οποία λειτουργεί με βάση τη λογική IFTTT, γνωστή και ως ΕΑΝ-ΑΥΤΟ-ΤΟ ΛΟΓΟ λογική. Βασικά, εάν γίνει το πρώτο σετ οδηγιών, εκτελέστε την επόμενη λειτουργία και μετά από αυτήν την επόμενη και συνεχίστε να επαναλαμβάνετε μέχρι να φτάσετε στο τέλος της σύμβασης.

Αυτή είναι η βασική αρχή πίσω από τις έξυπνες συμβάσεις. Αυτό μας επιτρέπει να έχουμε μια δεσμευτική συμφωνία μεταξύ πολλών μερών που εποπτεύονται με κωδικό, αντί για τρίτο μέρος, όπως δικηγόρος.

Τι είναι η εικονική μηχανή Ethereum?

Οι εικονικές μηχανές Ethereum είναι οικοσυστήματα στα οποία εκτελείτε έξυπνα συμβόλαια. Η σωστή λειτουργικότητα έξυπνων συμβάσεων απαιτεί τρία σημαντικά πράγματα:

 • Ντετερμινιστική.
 • Που μπορεί να τερματιστεί.
 • Απομονωμένος.

Χαρακτηριστικό # 1: Ντετερμινιστική

Ένα πρόγραμμα είναι ντετερμινιστικό αν δίνει την ίδια έξοδο σε μια δεδομένη είσοδο κάθε φορά. Π.χ. Εάν 3 + 1 = 4 τότε 3 + 1 θα ΠΑΝΤΑ να είναι 4 (υποθέτοντας την ίδια βάση). Έτσι, όταν ένα πρόγραμμα δίνει την ίδια έξοδο στο ίδιο σύνολο εισόδων σε διαφορετικούς υπολογιστές, ονομάζεται ντετερμινιστική.

Δυνατότητα # 2: Λήξη

Στη μαθηματική λογική, έχουμε ένα σφάλμα που ονομάζεται «πρόβλημα διακοπής». Βασικά, δηλώνει ότι υπάρχει αδυναμία να γνωρίζουμε εάν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να εκτελέσει τη λειτουργία του σε ένα χρονικό όριο. Αυτό είναι προφανώς πρόβλημα με τις έξυπνες συμβάσεις, διότι οι συμβάσεις, εξ ορισμού, πρέπει να είναι σε θέση να καταγγελθούν σε δεδομένη προθεσμία. Οι έξυπνες συμβάσεις χρειάζονται ένα περιβάλλον όπου μπορούν να ενσωματώσουν έναν μηχανισμό διακοπής.

Χαρακτηριστικό # 3: Απομονωμένο

Σε ένα blockchain, όλοι και όλοι μπορούν να ανεβάσουν ένα έξυπνο συμβόλαιο. Ωστόσο, εξαιτίας αυτού, οι συμβάσεις ενδέχεται, εν γνώσει και άγνωστα, να περιέχουν ιούς και σφάλματα. Εάν το συμβόλαιο δεν είναι απομονωμένο, αυτό μπορεί να παρακωλύσει ολόκληρο το σύστημα. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας ένα συμβόλαιο να διατηρείται απομονωμένο σε ένα κουτί άμμου για να σώσει ολόκληρο το οικοσύστημα από τυχόν δυσμενείς επιπτώσεις.

Το Ethereum παρέχει όλες αυτές τις λειτουργίες μέσω του EVM. Είναι μια απλή αλλά ισχυρή εικονική μηχανή Turing Complete 256-bit.

Τι είναι το Ethereum Gas?

Το αέριο είναι μια μονάδα που μετρά το μέγεθος της υπολογιστικής προσπάθειας που θα χρειαστεί για την εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών. Όλα τα έξυπνα συμβόλαια που εκτελούνται στο EVM κωδικοποιούνται χρησιμοποιώντας σταθερότητα (το Ethereum σχεδιάζει να προχωρήσει στο Viper από το Solidity στο μέλλον.) Κάθε γραμμή κώδικα σε σταθερότητα απαιτεί μια ορισμένη ποσότητα αερίου για να υπολογιστεί.

Η παρακάτω εικόνα έχει ληφθεί από το Ethereum Yellowpage και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσει μια γενική ιδέα για το πόσο συγκεκριμένες οδηγίες κοστίζουν με φυσικό αέριο.

Ευγενική προσφορά εικόνας: Κίτρινο χαρτί Ethereum

Για να κατανοήσουμε καλύτερα πώς λειτουργεί το αέριο στο Ethereum, ας χρησιμοποιήσουμε μια αναλογία. Ας υποθέσουμε ότι πρόκειται για ένα ταξίδι. Πριν το κάνετε, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

 • Πηγαίνετε στο βενζινάδικο και καθορίστε πόσα βενζίνη θέλετε να γεμίσετε στο αυτοκίνητό σας.
 • Συμπληρώνετε αυτό το αέριο στο αυτοκίνητό σας.
 • Πληρώνετε στο βενζινάδικο το χρηματικό ποσό που τους οφείλετε για το βενζινάδικο.

Τώρα, ας σχεδιάσουμε παράλληλες με το Ethereum.

Το αυτοκίνητο είναι η λειτουργία που θέλετε να εκτελέσετε, όπως ένα αέριο ή ένα έξυπνο συμβόλαιο.

Το αέριο είναι καλά… .αέριο.

Το βενζινάδικο είναι ο ανθρακωρύχος σας.

Τα χρήματα που τους πληρώσατε είναι τα τέλη ανθρακωρύχου.

Όλες οι λειτουργίες που οι χρήστες θέλουν να εκτελέσουν στο ethereum πρέπει να παρέχουν αέριο για τα ακόλουθα:

 • Για να καλύψει τα δεδομένα του, όπως και το φυσικό αέριο.
 • Για να καλύψει ολόκληρο τον υπολογισμό του.

Τώρα που έχουμε καλύψει τα γυμνά βασικά, ίσως κάνετε την ακόλουθη ερώτηση.

Γιατί έχουμε αυτό το σύστημα αερίου?

Η απάντηση είναι απλή… κίνητρα.

Όπως κάθε σύστημα peer-to-peer απόδειξη εργασίας, το Ethereum εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το hashrate των ανθρακωρύχων τους. Όσο περισσότεροι οι ανθρακωρύχοι, περισσότερο το hashrate, πιο ασφαλές και γρήγορο το σύστημα.

Για να προσελκύσουν περισσότερους ανθρακωρύχους στο σύστημα πρέπει να κάνουν το σύστημα όσο το δυνατόν πιο κερδοφόρο και δελεαστικό για τους ανθρακωρύχους. Στο Ethereum, υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους οι ανθρακωρύχοι μπορούν να κερδίσουν χρήματα:

 • Με εξόρυξη μπλοκ και λήψη ανταμοιβών μπλοκ.
 • Με το να γίνετε προσωρινοί δικτάτορες των ορυχείων τους.

Ας εξερευνήσουμε το δεύτερο σημείο.

Οι ανθρακωρύχοι είναι υπεύθυνοι για την τοποθέτηση συναλλαγών στα μπλοκ τους. Για να το κάνουν, πρέπει να χρησιμοποιήσουν την υπολογιστική τους δύναμη για να επικυρώσουν έξυπνα συμβόλαια. Το σύστημα αερίου τους επιτρέπει να χρεώνουν ένα συγκεκριμένο τέλος για αυτό.

Αυτή η αμοιβή είναι γνωστή ως αμοιβή του ανθρακωρύχου και βοηθά να τους δοθούν κίνητρα ώστε να συμμετέχουν ενεργά στο οικοσύστημα.

Λοιπόν, πόσες χρεώσεις μπορούν να χρεώσουν; Πριν μπορέσουμε να υπολογίσουμε ότι ας καταλάβουμε πώς μετράμε το αέριο.

Η μικρότερη μονάδα μέτρησης αερίου είναι wei. Έτσι, εάν ξοδεύουμε 1 μονάδα αερίου κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας, την ονομάζουμε 1 wei.

Οι μονάδες μετρήσεων αυξάνονται ως εξής:

Πιστωτική εικόνα: Steemit

Προτού προχωρήσουμε περαιτέρω, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε την έννοια του Limit Gas.

Τι είναι το όριο αερίου?

Για να γίνει μια λειτουργία στο Ethereum, η γεννήτρια λειτουργίας (δηλαδή το άτομο που ξεκινά τη συναλλαγή ή ο δημιουργός έξυπνης σύμβασης) πρέπει να καθορίσει ένα όριο αερίου πριν την υποβάλει στους ανθρακωρύχους Όταν έχει οριστεί ένα όριο αερίου, μόνο τότε οι ανθρακωρύχοι θα αρχίσουν να εκτελούν τη λειτουργία.

Κατά την υποβολή ορίου αερίου, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

 • Διαφορετικές λειτουργίες θα έχουν διαφορετικό κόστος φυσικού αερίου (όπως έχει δείξει προηγουμένως).
 • Οι ανθρακωρύχοι θα σταματήσουν να εκτελούν τη στιγμή που εξαντλείται το αέριο.
 • Εάν απομείνει αέριο, θα επιστραφεί αμέσως στη γεννήτρια λειτουργίας.

Ας το δούμε σε λειτουργία σε ένα υποθετικό σενάριο.

Ας υποθέσουμε, προσθέτουμε δύο αριθμούς και για αυτό το συμβόλαιο πρέπει να κάνει τις ακόλουθες ενέργειες:

 • Αποθήκευση 10 σε μια μεταβλητή. Ας υποθέσουμε ότι αυτή η λειτουργία κοστίζει 45 βενζίνη.
 • Προσθέτοντας δύο μεταβλητές, ας πούμε ότι κοστίζει 10 βενζίνη.
 • Αποθήκευση του αποτελέσματος που κοστίζει και πάλι 45 βενζίνη.

Ας υποθέσουμε ότι το όριο αερίου είναι 120 wei.

Το συνολικό αέριο που χρησιμοποιεί ο ανθρακωρύχος είναι (45 + 10 + 45) 100 wei.

Οι χρεώσεις που τους οφείλονται με την προϋπόθεση ότι 1 κόστος κοστίζει 0,02 micro ETH είναι (100 * 0,02 micro ETH) = 0,000002 ETH.

Τώρα, πόσα αέρια έχουν απομείνει?

120 – 100 = 20 wei.

Τα 20 wei επιστρέφονται στη γεννήτρια λειτουργίας.

Έτσι, αφού το διευκρινίσαμε, υπάρχουν δύο σενάρια που πρέπει να λάβουμε υπόψη:

 • Το όριο αερίου είναι πολύ χαμηλό.
 • Το όριο αερίου είναι πολύ υψηλό.

Σενάριο # 1: Το όριο αερίου είναι πολύ χαμηλό

Εάν μια λειτουργία εξαντληθεί από φυσικό αέριο, τότε επανέρχεται στην αρχική της κατάσταση, όπως δεν συνέβη τίποτα, ωστόσο, η γεννήτρια λειτουργίας πρέπει Ακόμα να πληρώσει στους ανθρακωρύχους το τέλος για το υπολογιστικό τους κόστος και η λειτουργία προστίθεται στο blockchain δεν έχει εκτελεστεί).

Επιστροφή στην αναλογία του οδικού ταξιδιού μας, εάν δεν έχετε γεμίσει αρκετό αέριο στο αυτοκίνητό σας, τότε δεν θα μπορείτε να φτάσετε στον προορισμό σας, αλλά ακόμα και τότε πληρώσατε στο βενζινάδικο τα χρήματα για το σωστό καύσιμο?

Ας δούμε πώς λειτουργεί αυτό το υποθετικό έξυπνο συμβόλαιο προσθήκης. Το βήμα ήταν:

 • Αποθήκευση 10 σε μια μεταβλητή. Ας υποθέσουμε ότι αυτή η λειτουργία κοστίζει 45 βενζίνη.
 • Προσθέτοντας δύο μεταβλητές, ας πούμε ότι κοστίζει 10 βενζίνη.
 • Αποθήκευση του αποτελέσματος που κοστίζει πάλι 45 βενζίνη.

Ωστόσο, αυτή τη φορά, το όριο αερίου είναι 90 wei.

Τώρα, γνωρίζουμε ότι το αέριο που απαιτείται για την εκπλήρωση της σύμβασης είναι 100 wei, αλλά έχουμε μόνο όριο 90 wel.

Σε αυτό το σενάριο, ο ανθρακωρύχος θα κάνει υπολογισμό αξίας 90 wei και στη συνέχεια θα χρεώσει τα τέλη γεννήτρια λειτουργίας για τα 90 wei που αποδεικνύεται (90 * 0,02 micro ETH) 0,000018 ETH.

Επίσης, το συμβόλαιο επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση και προστίθεται στο blockchain.

Σενάριο # 2: Το όριο αερίου είναι πολύ υψηλό

Λοιπόν, τι γίνεται αν θέσουμε το όριο αερίου πολύ υψηλό?

Αυτό θα είχε νόημα να κάνεις σωστά; Μετά από όλα όσα απομένουν επιστρέφονται στη γεννήτρια λειτουργίας δεξιά?

Αυτό ακούγεται καλό στα χαρτιά, αλλά στην πραγματικότητα δεν λειτουργεί τόσο καλά στην πραγματικότητα. Πρέπει να θυμάστε ότι κάθε μπλοκ στο Ethereum έχει ένα συνολικό όριο αερίου. Οι ανθρακωρύχοι μπορούν να προσθέσουν μόνο λειτουργίες που θα είναι μικρότερες ή ίσες με το όριο του μπλοκ αερίου.

Ευγενική προσφορά εικόνας: Hackernoon

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει μια συναλλαγή Α που έχει όριο φυσικού αερίου 42.000 και δύο συναλλαγές Β και Γ που έχουν κανονικά όρια 21.000.

Αυτό θα έχει πιο νόημα για έναν ανθρακωρύχο να βάλει στο μπλοκ του?

 • Θα βάλουν τη συναλλαγή Α και θα επιστρέψουν μια τεράστια ποσότητα φυσικού αερίου?
 • Ή θα βάλουν τις συναλλαγές B και C και θα επιστρέψουν ελάχιστα σε τίποτα?

Το δεύτερο σημείο είναι πιο λογικό για αυτούς σωστά από οικονομική άποψη?

Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που το να έχετε ένα φουσκωμένο όριο αερίου δεν είναι ο λογικός τρόπος να πάτε.

Υψηλό και χαμηλό αέριο έναντι υψηλού και χαμηλού τέλους

Θα πρέπει να είναι σαφές μέχρι τώρα ότι το αέριο και ο αιθέρας δεν είναι το ίδιο πράγμα. Το αέριο είναι το ποσό υπολογιστικής ισχύος που απαιτείται, ενώ ο αιθέρας είναι η τιμή γνωστή ως ΤΕΛΗ που πρέπει να πληρώσει κάποιος για αυτό το αέριο.

Τώρα με τη γνώση όλων όσων έχουμε αποκτήσει μέχρι τώρα, ας δούμε ορισμένα σενάρια φυσικού αερίου και τελών.

 • Εάν μια λειτουργία έχει χαμηλό αέριο, τότε οι ανθρακωρύχοι δεν θα το πάρουν καν γιατί δεν έχει αρκετό αέριο για να ολοκληρώσει τον υπολογισμό.
 • Εάν μια λειτουργία έχει χαμηλά τέλη, τότε μπορεί να έχει αρκετό αέριο για να την καλύψει, αλλά ακόμα οι ανθρακωρύχοι δεν θα κοροϊδεύουν τα κομμάτια για να το πάρουν, επειδή μια επιχείρηση με χαμηλές χρεώσεις δεν είναι οικονομικά βιώσιμη.
 • Εάν μια λειτουργία έχει ΥΨΗΛΟ αέριο, τότε σημαίνει ότι η λειτουργία έχει φουσκώσει με υψηλό όριο αερίου και ως εκ τούτου οι ανθρακωρύχοι δεν θα το παραλάβουν.
 • Εάν μια επιχείρηση έχει ΥΨΗΛΗ αμοιβή, τότε οι ανθρακωρύχοι γνωρίζουν ότι θα βγάλουν πολλά χρήματα και θα τα πάρουν αμέσως.

Οι συνιστώμενες τιμές φυσικού αερίου για διαφορετικά τέλη συναλλαγής, σύμφωνα με αιθυσιοσταθμός είναι:

Αύξηση τιμών αερίου Ethereum

Το Ethereum blockchain έχει δει αυξημένη χρήση τα τελευταία χρόνια. Αυτό οφείλεται στην αύξηση της χρήσης πιο περίπλοκων έξυπνων συμβολαίων.

Σύμφωνα με το βενζινάδικο Ethereum, σταθερά νομίσματα όπως το USDT και αποκεντρωμένες ανταλλαγές όπως το Uniswap είναι τα πιο έξυπνα συμβόλαια για το φυσικό αέριο. Αυτή η αυξημένη χρήση ωθεί τους χρήστες να πληρώσουν υψηλότερα τέλη για να γίνουν πιο γρήγορες οι συναλλαγές τους. Ως εκ τούτου, όταν υπάρχει πολλή δραστηριότητα, τα ποσοστά των τελών μπορούν γρήγορα να αυξηθούν προς τα πάνω.

Για να καταλάβετε πόσο δραστική είναι η κατάσταση, σκεφτείτε το. Σύμφωνα με την Coin Metrics, σε ένα σημείο, το μέσο κόστος ανά συναλλαγή αυξήθηκε σε μέσο όρο 7 ημερών περίπου 91 σεντ, από περίπου 8 σεντ στις αρχές του 2020. Ο Connor Abendschein της Digital Assets Data σημειώνει:

«Από τώρα, τα υψηλά τέλη αερίου δεν επιτρέπουν στους μικρότερους παίκτες να συμμετέχουν σε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα πρωτόκολλα της DeFi, όπως το Synthetix.»

Αυτό είναι απολύτως ντροπή γιατί η Ethereum και η DeFi πρόκειται να δημιουργήσουν ένα ανοιχτό και εύκολα προσβάσιμο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα.

Το χειρότερο είναι ότι αυτό το πρόβλημα θα επιδεινωθεί μόνο καθώς πιο περίπλοκα πρωτόκολλα DeFi και οι χρήστες εισέρχονται στο οικοσύστημα.

Λοιπόν, πώς αντιμετωπίζουν οι ανταγωνιστές της Ethereum το πρόβλημα του φυσικού αερίου; Ας ΡΙΞΟΥΜΕ μια ΜΑΤΙΑ..

Έξυπνος σχεδιασμός συμβολαίου στο EOS: Μοντέλο ιδιοκτησίας

Το σύστημα αερίου Ethereum μπορεί να θεωρηθεί ως μοντέλο ενοικίασης. Το Ethereum είναι ένας παγκόσμιος υπερυπολογιστής, όπου νοικιάζετε πόρους (φυσικό αέριο) για να δημιουργήσετε και να εκτελέσετε την εφαρμογή σας.

Η EOS, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιεί ένα μοντέλο ιδιοκτησίας. Αντί να είναι ένας αποκεντρωμένος υπερυπολογιστής, η EOS σχεδιάζει να γίνει ένα αποκεντρωμένο λειτουργικό σύστημα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι προγραμματιστές της Dapp για να δημιουργήσουν και να κωδικοποιήσουν διάφορα Dapps. Τα διακριτικά EOS λειτουργούν ως θάλαμος διοδίων και η κράτησή τους σας δίνει πρόσβαση σε διάφορους πόρους, όπως εύρος ζώνης, υπολογισμός και μνήμη RAM.

Δεδομένου ότι αυτοί οι πόροι είναι λιγοστοί, το EOS δεν θέλει να διατηρείτε τα διακριτικά τους για πολύ καιρό. Η εταιρεία πίσω από την EOS, Block.one, ανέφερε ρητά στο σύνταγμα της πλατφόρμας ότι τα μέλη της EOS που δεν χρησιμοποιούν τα διακριτικά τους για τρία χρόνια θα τερματίσουν τον λογαριασμό τους.

Με την τοποθέτηση και το κλείδωμα των διακριτικών EOS, σας παρέχεται αντίστοιχο ποσό πόρων σε εύρος ζώνης δικτύου και CPU. Ωστόσο, δεδομένου ότι η μνήμη RAM είναι ένας λιγοστός πόρος, δεν το λαμβάνετε αυτόματα στοιχηματίζοντας. Έτσι, για να τα αποκτήσετε, θα πρέπει να το αγοράσετε απευθείας από την αγορά RAM.

Κάθε φορά που κάποιος αγοράζει ή πωλεί RAM, ισχύει χρέωση 0,5% τόσο από την πλευρά του αγοραστή όσο και από την πλευρά του πωλητή (1% συνολικά). Αυτό πραγματικά δίνει στους χρήστες ένα οικονομικό κίνητρο για να πουλήσουν τη μνήμη RAM τους και αποθαρρύνουν το κερδοσκοπικό μάρκετινγκ και τον πληθωρισμό καθώς τα εισπραχθέντα τέλη καίγονται αμέσως (αφαιρούνται από το οικοσύστημα).

Αυτή η εσωτερική αγορά RAM θα ​​διασφαλίσει ότι υπάρχει σταθερή διαθεσιμότητα RAM και θα αντισταθμίσει τυχόν μελλοντικές προβλεπόμενες ελλείψεις. Θα μπορείτε να αγοράσετε RAM με βάση την τιμή στην οποία το σύστημα το καθορίζει, με βάση την τρέχουσα διαθέσιμη μνήμη RAM.

Με την αγορά και τη χρήση αυτών των πόρων, οι προγραμματιστές μπορούν στη συνέχεια να δημιουργήσουν αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Κόστος ανάπτυξης EOS

Σε αντίθεση με το Ethereum, δεν χρειάζεται να πληρώνετε τιμές φυσικού αερίου στο EOS. Πρέπει να ποντάρετε τα διακριτικά EOS για να λάβετε εύρος ζώνης, CPU και αποθηκευτικό χώρο για το έξυπνο συμβόλαιό σας. Μαζί με όλα αυτά, θα χρειαστείτε ακόμα RAM. Δεδομένου ότι η μνήμη RAM είναι ένας σπάνιος πόρος, πρέπει να το αγοράσετε από μια εσωτερική αγορά RAM. Σύμφωνα με Σχεδιαστής πόρων EOS, Η μνήμη RAM κοστίζει 0,154 USD ανά KiB

Λοιπόν, έχοντας όλες αυτές τις πληροφορίες κατά νου, ας δούμε πόσο EOS θα πρέπει να διακινδυνεύσετε για να εκτελέσετε μια εφαρμογή. Ας υποθέσουμε ότι πρόκειται να υποβάλουμε αίτηση για 1000 χρήστες. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες μετρήσεις:

 • Πληρώστε για κάθε λογαριασμό χρήστη.
 • Θα πρέπει να πληρώσετε για τον αποθηκευτικό χώρο τους
 • Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το εύρος ζώνης δικτύου και το εύρος ζώνης CPU που θα χρειαστείτε επίσης.

RSK – Η γέφυρα μεταξύ Bitcoin και Ethereum – Έξυπνος σχεδιασμός συμβολαίων

Το Rootstock (RSK) είναι μια έξυπνη πλατφόρμα συμβάσεων που συνδέεται με το blockchain Bitcoin μέσω της τεχνολογίας sidechain. Το Rootstock γεννήθηκε για να είναι συμβατό με τις εφαρμογές του Ethereum (το μοντέλο web3 / EVM / Solidity) και το bitcoin ως το υποκείμενο κρυπτογράφηση. Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία του RSK ήταν να δώσει τις λειτουργίες έξυπνης σύμβασης Bitcoin blockchain. Στον πυρήνα του, το Rootstock είναι ένας συνδυασμός:

 • Μια ντετερμινιστική εικονική μηχανή που βασίζεται σε πόρους Turing (συμβατή με έξυπνα συμβόλαια) συμβατή με το EVM της Ethereum.
 • Μια αμφίδρομη πλατφόρμα Bitcoin (για συναλλαγές σε BTC) που βασίζεται σε μια ισχυρή ομοσπονδία
 • Ένα πρωτόκολλο συναίνεσης συγχώνευσης εξόρυξης SHA256D (για συναίνεση ασφαλείας που βασίζεται σε ανθρακωρύχους Bitcoin) με διάλειμμα 30 δευτερολέπτων. (για γρήγορες πληρωμές).

Το RSK σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε γέφυρες διακριτικών που συνδέονται απευθείας με το blockchain Ethereum. Αυτό επιτρέπει στον δημιουργό της σύμβασης να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα και των δύο blockchain, αλλά επιτρέπει επίσης τη δημιουργία ενός ακμάζοντος, διαλειτουργικού οικοσυστήματος μεταξύ των δύο.

Λοιπόν, πώς αυτό μεταφράζεται σε τιμές φυσικού αερίου? Η RSK ήταν ιστορικά φθηνότερη από την Ethereum όσον αφορά το κόστος φυσικού αερίου.

Η μπλε γραμμή παραπάνω είναι η τιμή του φυσικού αερίου της Ethereum, ενώ η πράσινη γραμμή κάτω είναι η τιμή του φυσικού αερίου της RSK. Εάν χρειάζεστε περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με το πόσο πιο αποδοτικό RSK είναι σε σύγκριση με το Ethereum, ελέγξτε το:

Εδώ είναι ο μέσος όρος σύγκριση χρεώσεων συναλλαγής Ethereum και RSK τις τελευταίες δέκα ημέρες. Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι όχι μόνο το RSK είναι φθηνότερο, αλλά φέρνει και τη συνολική ασφάλεια του Bitcoin blockchain, δίνοντάς του ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα σε σχέση με το Ethereum και το EOS.

συμπέρασμα

Καθώς μπαίνουμε σε μια εντελώς νέα εποχή καινοτομίας DeFi και ευρύτερης υιοθέτησης, οι προγραμματιστές θα χρειαστούν μια πλατφόρμα όπου θα μπορούν να αναπτύξουν αποτελεσματικά τις εφαρμογές τους. Αν και κανείς δεν αμφισβητεί ότι το Ethereum είναι ο πρώτος-μετακινούμενος, άλλες πλατφόρμες όπως η RSK έχουν κάνει σίγουρα ισχυρές υποθέσεις ως πιθανοί βαριές επιτυχίες στο μέλλον. Εάν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι ανάπτυξη έξυπνων συμβάσεων και κάθε είδους μύκητες μάρκες και μη εύφλεκτα κουπόνια είναι μια απρόσκοπτη διαδικασία στο RSK, οι προγραμματιστές έχουν μεγάλα κίνητρα για να δοκιμάσουν αυτήν την έξυπνη πλατφόρμα συμβάσεων.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me