Απλώς φανταστείτε έναν κόσμο όπου μπορείτε να βοηθήσετε οποιονδήποτε άνθρωπο έχει ανάγκη και να τους βοηθήσετε με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτό είναι που μπορεί να γίνει η τεχνολογία Blockchain.

Η τεχνολογία Blockchain δημιουργεί ένα νέο μοντέλο για φιλανθρωπικά ιδρύματα, τα οποία διαχειρίζονται μεγάλα χρηματικά ποσά, απαιτούν πολύπλοκη λογιστική και διεξάγουν πολλή έρευνα, έχουν πολλά να κερδίσουν από την τεχνολογία blockchain καθώς οι ψηφιακές συναλλαγές και η έξυπνη τεχνολογία αυξάνονται.

Το Charities Aid Foundation, κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα 20-pagereport, “Giving Unchained – Philanthropy and the Blockchain”, το οποίο εξετάζει πώς η τεχνολογία blockchain θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι φιλανθρωπικές οργανώσεις αντλούν χρήματα και λειτουργούν. Αυτό είναι το μέλλον των Φιλανθρωπικών Οργανώσεων?

Η έκθεση ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία blockchain θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συνεισφέρουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και τον τρόπο με τον οποίο οι φιλανθρωπικές οργανώσεις αντιμετωπίζουν κοινωνικά προβλήματα.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΖΗΤΕΙ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:

 • Μπορούν τα ψηφιακά χρωματιστά νομίσματα που αντιπροσωπεύουν περιουσιακά στοιχεία να δημιουργήσουν έναν τρόπο να κάνουν δωρεές άυλων περιουσιακών στοιχείων όπως η πνευματική ιδιοκτησία?
 • Μπορούν οι αυτοδιοικούμενες συμβάσεις να προσφέρουν νέες ευκαιρίες στις επιχειρήσεις να ενσωματώσουν τη φιλανθρωπία, καθώς και νέους τρόπους για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις να συγκεντρώσουν κεφάλαια και να αντιμετωπίσουν κοινωνικά προβλήματα?
 • Μπορεί το blockchain να προσφέρει μια «ριζική διαφάνεια» για να ξεπεραστεί η έλλειψη εμπιστοσύνης του κοινού?
 • Το “Internet Of Things” που υποστηρίζεται από την τεχνολογία blockchain θα προσφέρει ένα περιβάλλον στο οποίο οι έξυπνες μηχανές θα γίνουν μια “υπερ-λογική” τάξη δωρητών?

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ BLOCKCHAIN ​​ΕΙΝΑΙ:

 • Διαφάνεια: Το καθολικό είναι δημόσιο και είναι ορατό από οποιονδήποτε χρήστη. Κάθε σύστημα που βασίζεται σε αυτό είναι πλήρως διαφανές.
 • Μειωμένο κόστος συναλλαγής: Το καθολικό διατηρείται και ανήκει σε χρήστες, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη για τρίτο μέρος, μειώνοντας έτσι το σχετικό κόστος.
 • Δημιουργία εμπιστοσύνης: Δεδομένου ότι η τεχνολογία blockchain εξαλείφει την ανάγκη τρίτων και κάνει τις συναλλαγές ανοιχτές, θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικά οφέλη στη βελτίωση της εμπιστοσύνης.
 • Ενσωμάτωση του φυσικού και του ψηφιακού: Η τεχνολογία Blockchain παρέχει έναν τρόπο για να αναπαριστά οποιοδήποτε στοιχείο, απτό ή μη, στον ψηφιακό κόσμο. Αυτό το κάνει με τρόπο ώστε η κατάσταση ιδιοκτησίας να μπορεί να προσδιοριστεί ανά πάσα στιγμή, ενώ είναι πλήρως ενσωματωμένη με ψηφιακούς μηχανισμούς πληρωμής.

Η έκθεση αναφέρεται σε εκτενείς λεπτομέρειες για καθένα από τα παραπάνω τέσσερα θέματα.

Καθώς όλο και περισσότερες συσκευές συνδέονται στο διαδίκτυο, θα μπορούσαν να γίνουν μέρος του blockchain, προσθέτοντας την επεξεργαστική τους δύναμη σε αντάλλαγμα για χρήματα.

Παραδείγματα για εξέταση:

Το Ίδρυμα BitGive, το οποίο περιγράφεται ως το πρώτο μη κερδοσκοπικό bitcoin στον κόσμο.

Ο οργανισμός συνεργάζεται με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς όπως το Save The Children and The Water Project, εξηγεί ο ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής, Connie Gallippi, και αξιοποιεί τα οφέλη του Bitcoin – δηλαδή φθηνότερες, ταχύτερες και πιο ασφαλείς συναλλαγές – προκειμένου να συγκεντρώσει φιλανθρωπικά κεφάλαια.

Τον Μάρτιο, BitGive αποκάλυψε ένα πηγάδι σε σχολείο κοριτσιών στη Δυτική Κένυα χρηματοδοτούμενο εξ ολοκλήρου με 11.000 δολάρια σε δωρεές Bitcoin που είχαν μαζευτεί από μέλη της κοινότητας Bitcoin.

Το πηγάδι εξυπηρετεί 500 Κένυους που διαφορετικά δεν θα είχαν πρόσβαση σε νερό, λέει ο Gallippi, ork City. “Έχει τεράστιο αντίκτυπο.”

«Ενώ πολύ λίγες φιλανθρωπικές οργανώσεις ή δωρητές μπορεί σε αυτό το στάδιο να γνωρίζουν ακόμη και το blockchain, φαίνεται σχεδόν βέβαιο ότι η τεχνολογία, με τη μία ή την άλλη μορφή, θα διαδραματίζει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο τα επόμενα χρόνια. Όσοι θέλουν να ευημερήσουν σε αυτό το νέο περιβάλλον θα έκαναν λοιπόν καλά να σκεφτούν τώρα τις συνέπειες. “

BLOCKCHAIN ​​+ ΠΙΘΑΝΕΣ ΔΩΡΕΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ?

Μειώθηκε ριζικά το κόστος συναλλαγής.

Η τεχνολογία Blockchain είναι αποκεντρωμένη. Αυτό σημαίνει ότι δεν ανήκει ή λειτουργεί από κανένα άτομο ή οργανισμό, αλλά μάλλον κοινοποιείται μεταξύ των χρηστών. Οι συναλλαγές στο blockchain δεν απαιτούν μεσάζοντες (PayPal, Charity reps), καθώς το οικοσύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πραγμάτων όπως «έξυπνα συμβόλαια», τα οποία είναι πρωτόκολλα υπολογιστών (γραμμές σκέψης κώδικα) που καταγράφουν και ενεργοποιούνται βάσει ενεργοποιήσεων.

Απλή συζήτηση: Αντί να λάβετε χρέωση 5 $ για να στείλετε χρήματα με τρίτο μέρος που διαρκεί μέρες και μερικές φορές δεν λειτουργεί καθόλου. Τώρα μπορείτε να στείλετε οποιοδήποτε ποσό για κυριολεκτικά πένες, χωρίς να συμμετέχει κάποιος μεσαίος.

ΑΥΞΗΣΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Η τεχνολογία Blockchain είναι από τη φύση της εντελώς διαφανής (Λοιπόν, όχι 100% ακριβώς). Οποιοσδήποτε χρήστης του συστήματος μπορεί να δει ακριβώς ποιος κατέχει ό, τι ανά πάσα στιγμή και ποιος έχει δώσει σε ποιον. Έτσι, όταν πρόκειται για χρήματα? δεδομένου ότι η κρυπτογράφηση δεν είναι ευπροσάρμοστη (δηλαδή κάθε κομμάτι είναι μοναδικό, ώστε ένα κομμάτι δεν μπορεί απλώς να ανταλλάσσεται με άλλο), ένας μεμονωμένος δωρητής θα μπορούσε κυριολεκτικά να παρακολουθεί τη δωρεά του μέσω μιας φιλανθρωπίας και από την άλλη πλευρά.

Βελτιωμένη εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη πρέπει να είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στις φιλανθρωπικές οργανώσεις, αλλά αυτές τις μέρες δεν φαίνεται να συμβαίνει. οργάνωση, η τεχνολογία Blockchain προσφέρει πραγματικές ευκαιρίες για να δείξει εμπιστοσύνη.

Η άρση της ανάγκης για τρίτα μέρη (Συστήματα πληρωμών, οργανισμοί και κυβερνήσεις) σημαίνει ότι τα νέα φιλανθρωπικά ιδρύματα 2.0 (Εσείς στα απαραίτητα) και τα μη κερδοσκοπικά όργανα δεν θα έπρεπε πλέον να βασίζονται σε άλλα ιδρύματα όπως τράπεζες, δικηγόροι και κυβερνητικοί φορείς με τον ίδιο τρόπο.

Συνολικά οφέλη:

 • Σχεδόν μηδενικό κόστος συναλλαγής
 • Εξαλείψτε τον μεσαίο άνθρωπο
 • Εξάλειψη της διαφθοράς

«Αν οι άνθρωποι μπορούν να δουν ακριβώς πού πηγαίνουν οι δωρεές τους, και τι ακριβώς ξοδεύει χρήματα ένας« οργανισμός », τότε υπάρχει λίγος χώρος για να κρυφτεί. Για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη «ριζική διαφάνεια» για να αποδείξουν ότι ξοδεύουν χρήματα σχετικά αποτελεσματικά, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένη υποστήριξη. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης κίνδυνοι. Όπως επεσήμανα στην έκθεσή μας σχετικά με το κρυπτογράφηση, ο κίνδυνος μιας τέτοιας ριζοσπαστικής διαφάνειας είναι ότι χωρίς περαιτέρω προσπάθειες να εκπαιδεύσει τους δωρητές σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των φιλανθρωπικών οργανώσεων, θα μπορούσε απλώς να οδηγήσει τους ανθρώπους να κάνουν παράλογες απαιτήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι δικές τους δωρεές. “

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ?

 1. Αγοράστε κρυπτογράφηση και δείτε πώς λειτουργούν.
 2. Διαβάστε την έκθεση CAF στο νομίσματα με βάση το blockchain 
 3. Σκεφτείτε τις πιθανές χρήσεις της τεχνολογίας blockchain σε αναπτυσσόμενες χώρες του τρίτου κόσμου

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me