Μετά το Bitcoin Crash, το Bitmain Alumni κυκλοφόρησε το “Matrix”

Γνωρίστε το Crypto Startup Matrix

Η Bitmain έχει αγωνιστεί τον τελευταίο χρόνο. Η εταιρεία με έδρα το Πεκίνο είδε το στήθος του πολέμου να μειώνεται, καθώς έδωσε πολλά από τα αυγά της στο καλάθι κρυπτογράφησης, κυρίως σε Bitcoin Cash όλων των τόπων. Καθώς οι τιμές έχουν καταρρεύσει, ο γίγαντας της εξόρυξης συμπιέστηκε στα όριά του, αναγκάζοντας έτσι να διακόψει τους δεσμούς με το έργο Copernicus στα τέλη του περασμένου έτους. Ενώ αυτοί απολύθηκαν πιθανότατα επιρρεπείς σε μια κατάθλιψη που προκλήθηκε από «χειμώνα κρυπτογράφησης» για αρκετές εβδομάδες, το CoinDesk Αναφορές ότι οι πρώην υπάλληλοι συνεργάζονται για να ξεκινήσουν μια επιχείρηση που ονομάζεται “Matrix”.

Η Matrix υποτίθεται ότι θα προσφέρει θεσμικά-κεντρικά προϊόντα, όπως επιμέλεια, εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές και δανεισμό. Πηγές λένε στο κατάστημα ότι η Yuesheng Ge, ένας σημαντικός μέτοχος της Bitmain, θα συμμετάσχει στη Matrix. Ο Ge μπορεί ακόμη και να γίνει ο διευθύνων σύμβουλος της νεοσύστατης εταιρείας προς το παρόν.

Η Dovey Wan, μια εξέχουσα Bitcoiner που εδρεύει στην περιοχή της Ασίας, πρόσφατα πήρε στο Twitter για να υποδείξει ότι η Jihan Wu, που ήταν κάποτε πυλώνας της εταιρείας, μπορεί να συμμετέχει στο Matrix. Ο Wan, συνεργάτης της Primitive Ventures, σημείωσε ότι μη επίσημες πηγές της είπαν ότι η Wu βρίσκεται στη διαδικασία ίδρυσης μιας νέας εταιρείας, σαν ένα “spin out” του Bitmain.

https://twitter.com/DoveyWan/status/1100002158261428225

Ενώ η περιγραφή της εταιρείας που απέκτησε είναι διαφορετική από τον τρόπο που περιέγραψε η CoinDesk το Matrix, ορισμένοι λένε ότι ο συγχρονισμός είναι απόκοσμος. Το γεγονός ότι ο Wu δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση, σε κάμερα, Twitter ή ακόμη και σε μια βιομηχανική εκδήλωση, σε μήνες οδήγησε ορισμένους στο συμπέρασμα ότι ο Κινέζος εκατομμυριούχος Bitcoin έχει κάτι στο μανίκι του. Αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν είναι πραγματικά σκληρός στην οικοδόμηση του Matrix.

Το Bitmain εξακολουθεί να επικρατεί

Ενώ οι πρώην υπάλληλοι φαίνεται να κάνουν απολύσεις, το Bitmain μπορεί να μην τα πάει πολύ καλά. Η εταιρεία δεν έχει ακόμη εκδώσει επίσημη, εκτεταμένη απάντηση σχετικά με το θέμα της μείωσης του προσωπικού της, αλλά πιστεύεται ότι η εφαρμογή της Bitmain για διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Χονγκ Κονγκ έχει ολοκληρωθεί. Αλλά τι ξέρουμε εμείς, το κοινό για το τι έχει συμβεί στον μονόκερο κρυπτογράφησης; Και μπορούν να επιστρέψουν στα πόδια τους εγκαίρως?

Λοιπόν, όπως υπαινίχθηκε νωρίτερα σε αυτήν την έκθεση, η εταιρεία εγκατέλειψε για πρώτη φορά την ομάδα Bitcoin Cash, γνωστή ως Copernicus, μετά το καταστροφικό σκληρό πιρούνι του Νοεμβρίου. Τις επόμενες εβδομάδες, οι υπάλληλοι της εταιρείας άρχισαν να αποκαλύπτουν ότι δεν ήταν μόνο ο Κοπέρνικος που κόπηκε, αλλά και μερικές άλλες εταιρείες και επιχειρήσεις. Ο διακεκριμένος ερευνητής κρυπτογράφησης Alex Krüger σημείωσε ότι πιθανότατα, έχουν αποκοπεί 535 υπάλληλοι, με επίκεντρο τη λειτουργία της εξόρυξης και τα ιδιόκτητα τμήματα εξόρυξης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ακριβώς ότι το Bitmain είναι φανταστικό.

Σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα H1 της Bitmain, οι λειτουργικές ομάδες ανήλθαν στο 1,5% των εσόδων της Bitmain. Ενώ το Bitmain mining crypto από μόνο του, μια πρακτική που θεωρείται αμφιλεγόμενη, δημιούργησε ένα σχετικά απλό 3,3% των σωρευτικών εσόδων της.

Ακόμα, όλα αυτά φέρεται ότι ήρθαν καθώς η Bitmain βίωσε μια αναταραχή C-Suite, η οποία είδε τον προαναφερθέντα Wu και τον συνεργάτη του στο έγκλημα, Micree Zhan, να αφήνουν δυνητικά τους συν-διευθύνοντες συμβούλους τους για λιγότερο επιδραστικά στάδια στην εταιρεία. Η φήμη στο μπλοκ (αλυσίδα) είναι ότι ένας επικεφαλής μηχανικός με το επώνυμο Wang ανέλαβε τον επικεφαλής εκτελεστικό μανδύα, ως το βλέμμα του προκατόχου του να αποσυρθεί από την εταιρεία.

Επιστρέφοντας στα πόδια του

Ωστόσο, η εταιρεία φαίνεται φαινομενικά να επιστρέψει στα πόδια της. Σύμφωνα με μια αναφορά από το 8BTC, η Bitmain ψάχνει να αναπτύξει 100.000 από τα δικά της μηχανήματα ASIC στην επαρχία Sichuan της Κίνας, γνωστή για τα εργοστάσια υδροηλεκτρικής ενέργειας τους, τους επόμενους μήνες. Δεν είναι σαφές γιατί η Bitmain ξεκινά αυτήν την προσπάθεια, αλλά πιθανότατα, η εταιρεία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα χαμηλά ποσοστά ηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής για να ενισχύσει την κατώτατη γραμμή τους, ειδικά καθώς ο χειμώνας κρυπτογράφησης συνεχίζει να χτυπά μαζικά τους επενδυτές.

Είμαστε υπερήφανοι που ανακοινώνουμε το BM1397, το ολοκαίνουργιο ASIC 7nm για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιώντας το SHA256 PoW, μέχρι στιγμής το πιο αποτελεσματικό ASIC. Μάθε περισσότερα: https://t.co/cW3Sh2IgNL

Ακολουθηστε @Antminer_main και μείνετε συντονισμένοι για # AntminerS17 και # AntminerT17.#BitcoinCash # Bitcoin

– BITMAIN [Δεν δίνει ETH] (@BITMAINtech) 18 Φεβρουαρίου 2019

Σε μια άλλη φαινομενική προσπάθεια ανάκαμψης, η Bitmain παρουσίασε πρόσφατα το τελευταίο της προϊόν – το BM1397 που βασίζεται στα 7nm – το οποίο θα έχει υψηλότερη απόδοση, μικρότερο και πιο ενεργειακά αποδοτικό στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, όπως το Bitcoin και το Bitcoin Cash, σε σύγκριση με τους νεότερους αδελφούς της. Αλλά θα πουλήσει το BM1397; Προς το παρόν, κανείς δεν είναι πολύ σίγουρος.

Φωτογραφία από Markus Spiske επί Απεμπλοκή

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map