Unbanking Οι μη τραπεζικοί

Unbanking Οι μη τραπεζικοί. Αυτά τα αποσπάσματα και οι μυριάδες παραλλαγές τους ήταν η κραυγή πολλών ενθουσιωδών κρυπτογράφησης σε όλο τον κόσμο, ειδικά κατά τη διάρκεια των μανιών του 2017 που περιβάλλουν την κρυπτο-σφαίρα. Οι ουτοπικές έννοιες της οικονομικής ελευθερίας και της ανεξαρτησίας εξαπλώθηκαν σαν πυρκαγιά, με τα cypherpunks να οδηγούν τη χρέωση μέσω της υπεράσπισης κρυπτογράφησης που είναι αποθηκευμένα σε ιδιωτικά πορτοφόλια. Η άνοδος των ICO τροφοδότησε περαιτέρω τη φωτιά, καθώς τα δισεκατομμύρια των χρηματικών ποσών σε USD συγκεντρώθηκαν για αμέτρητα έργα, τα περισσότερα από τα οποία αξίζουν λιγότερο από το αξιόπιστο πληκτρολόγιο warhod στο οποίο γράφω. Οι προαναφερθέντες κρυπτο-άρχοντες, συχνά αυτοανακηρυχθέντες, κοίταξαν με περιφρόνηση για την «παλιά τάξη του κόσμου», πιστεύοντας πραγματικά ότι μια νέα εποχή είχε ήδη ξημερώσει και ότι οι παραδοσιακοί θεσμοί κοιτάζονταν κατευθείαν στο πρόσωπο της άμεσης κατάρρευσης.

“Γίνε η δική σου τράπεζα.”

«Νέα παγκόσμια τάξη: αποκέντρωση έναντι συγκεντρωτισμού»

Με το φως της δημοσιότητας να λάμπει φωτεινότερα στην κρυπτοβιομηχανία μετά την άνοδο του κεφαλαίου κρυπτογράφησης, άρχισαν να εμφανίζονται αργά και σταθερά σημάδια ολοκλήρωσης με άλλες βιομηχανίες, με την υποκείμενη πρόθεση να είναι συχνά η χρήση της υποκείμενης τεχνολογίας, και όχι οποιουδήποτε συγκεκριμένου ενδιαφέρον για το ιδιόκτητο διακριτικό του ίδιου έργου. Εταιρείες που είχαν κάνει την περιουσία τους προσφέροντας τις παροιμίες φτυάρια στις μάζες, επιδίωξαν να ρυθμίσουν τις δραστηριότητές τους και να τις δομήσουν μακροπρόθεσμα. Οι χρηματιστές του ICO ανακάλυψαν γρήγορα ότι η έλλειψη θέσης ως νόμιμου χρήματος για τα περισσότερα κρυπτονομίσματα, μαζί με τη βίαιη μεταβλητότητα που συνοδεύει την αγορά, σήμαινε ότι έπρεπε να μετατρέψουν τις συμμετοχές τους σε σταθερά κέρματα τουλάχιστον, και ιδανικά να μετατρέψουν σε νομίσματα fiat με ασφάλεια κατατίθεται σε πιστωτικό ίδρυμα με άδεια. Είναι ασφαλές να πούμε ότι έπρεπε να έρθουν πολύ οικεία με την Lady Irony και τον Lord Humility.

Περιττό να πούμε, οι τράπεζες σε όλο τον κόσμο έθεσαν ένα συλλογικό φρύδι όταν ορδές πλούσιων κρυπτογράφων εμφανίστηκαν στο κατώφλι τους για να μετατρέψουν ένα μόλις κατανοητό εικονικό περιουσιακό στοιχείο σε κρύο, σκληρό, μετρητά – ειδικά μετά από αυτούς τους ευφορείς λίγους μήνες όπου φαινομενικά οι τράπεζες χτυπούσαν εκτός επιχείρησης (ή έτσι σκέφτηκαν οι έφηβοι πολεμιστές πληκτρολογίου). Η κρυπτοβιομηχανία εν γένει χαρακτηρίστηκε αμέσως ως υψηλού κινδύνου και για εκείνες τις λίγες τράπεζες που δεν εμπόδισαν τις πόρτες τους σε κάτι που έμοιαζε εξ αποστάσεως με το «κρυπτογράφηση» ή το «blockchain», μια άσκηση στην «εύρεση του διαμαντιού στο τραχύ» ακολούθησε. Πολλά διαμάντια προέκυψαν ως αποτέλεσμα, αν και με υψηλό κόστος που τα ίδια τα διαμάντια έπρεπε να στομαχίσουν.

Στο προσκήνιο, κάποιος τείνει να βρει τις μικρότερες, ιδιωτικές τράπεζες, οι οποίες είναι πρόθυμες να εξυπηρετήσουν μια τέτοια βιομηχανία υψηλού κινδύνου σε αντάλλαγμα για ένα γελοίο ασφάλιστρο σε σύγκριση με το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού για άλλες, «παραδοσιακές» βιομηχανίες. Τέτοιες μικρότερες τράπεζες, που εξαρτώνται πλήρως από τις σχέσεις τους με τις αντίστοιχες τράπεζες, αύξησαν τις δοκιμές δέουσας επιμέλειας και φυσικής κατάστασης έως τις έντεκα, με αποτέλεσμα ένα σχετικά μικρό ποσοστό κρυπτογραφικών εταιρειών από τη χρυσή εποχή του 2017 να έχουν πράγματι πρόσβαση σε εγκαταστάσεις άμεσων τραπεζών . Όλοι εκείνοι οι καουμπόηδες που πίστευαν ότι ήταν τυποποιημένοι, παγκοσμίως εφαρμοστέοι κανονισμοί, όπως νόμοι AML, κατέληξαν να κλωτσούν το κουτί στο δρόμο, με κάθε λάκτισμα να οδηγεί σε μια πτώση της αξίας των κρυπτοσυγκρατημάτων τους, με τα περισσότερα altcoin να υποφέρουν απώλεια που κυμαίνεται από 90% έως 99,9% σε ορισμένες περιπτώσεις. Εκείνοι που ήταν πιο επιμελής και οραματίστηκαν μια συγχώνευση του παλιού με το νέο, επέζησαν του λεγόμενου κρυπτο-χειμώνα.

Οι επιχειρηματίες, με γκρίζα γενειοφόρα στελέχη της κρυπτοβιομηχανίας, συγκεκριμένα τα χρηματιστήρια, οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών και οι πάροχοι υπηρεσιών φύλαξης, εργάστηκαν σκληρά για να εξηγήσουν κυρίως τη φύση και τα οφέλη της νέας παγκόσμιας τάξης και κατά συνέπεια να κερδίσουν την εμπιστοσύνη της παλιάς τάξης του κόσμου. Ορισμένες από τις τράπεζες μεσαίου επιπέδου άνοιξαν επίσης τις πόρτες τους σε καθιερωμένες επιχειρήσεις κρυπτογράφησης, συχνά σε εκείνες που τρέχουν ένα στενό πλοίο ισοδύναμο με άλλους, εξουσιοδοτημένους παρόχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Οι αμφισβητούμενες δικαιοδοσίες των εταιρικών ιδρυμάτων, όπως οι Σεϋχέλλες, τα Νησιά Μάρσαλ, και ο Άγιος Χριστόφορος και ο Νέβις εξαφανίστηκαν για πιο αξιόπιστες επιλογές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Μάλτα, η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Τι γίνεται με τους φίλους μας ICO και άλλους ενδιαφερόμενους στην κρυπτοβιομηχανία?

Ενώ οι ICO αντιμετώπισαν μια πολύ πιο σκληρή διαδρομή, αυτοί που εφάρμοσαν επιμελώς αποδεκτά μέτρα AML κατά τη διαδικασία συγκέντρωσης χρημάτων βρήκαν επίσης τραπεζικούς εταίρους. Τουλάχιστον, η πρόσβαση σε έναν λογαριασμό IBAN δόθηκε χάρη στις συνεργασίες με ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος (EMIs), τα οποία το τελευταίο καθιερώθηκαν ως «ψηφιακές τράπεζες» από αργά. Τα EMI, συχνά αδειοδοτημένα σε δικαιοδοσίες όπως η Λιθουανία και η Εσθονία, ξεπερνούν τις δεκάδες και χρησιμεύουν ως η πολυαναμενόμενη γέφυρα μεταξύ κρυπτογράφησης και fiat για τους περισσότερους παρόχους υπηρεσιών.

Ορισμένα σημεία συμφόρησης κατά τη χρήση ΕΝΙ και μικρών τραπεζών ξεπερνούν επίσης αυτήν τη στιγμή μέσω της χρήσης ιδρυμάτων πληρωμών, τα οποία συχνά μπορούν να χειριστούν μια υψηλή ροή συναλλαγών και να χειριστούν το τέλος της ημέρας με την τράπεζα, προσφέροντας το καλύτερο και των δύο κόσμων όσον αφορά λύσεις για την κρυπτοβιομηχανία. Πράγματι, το Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Μάλτας (MFSA) επιτρέπει νόμιμα τη χρήση EMI και ιδρυμάτων πληρωμών για το χειρισμό χρημάτων σε fiat από εκείνους που αποκτούν άδεια βάσει του νόμου περί εικονικών χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων, διευρύνοντας σημαντικά το σύνολο των διαθέσιμων επιλογών για τους παρόχους υπηρεσιών που αναζητούν πρόσβαση στον κόσμο των fiat.

Μιλώντας για τις ρυθμιστικές αρχές, έχει καταστεί προφανές ότι η καθιέρωση λειτουργιών ενός ατόμου σε αξιόπιστη δικαιοδοσία με ένα υγιές νομικό πλαίσιο που ρυθμίζει τους παρόχους υπηρεσιών κρυπτογράφησης είναι σημαντική στην προσπάθεια πρόσβασης σε τραπεζικές συναλλαγές. Η εγκατάσταση σε δικαιοδοσίες όπως η Μάλτα, η Γαλλία, το Λιχτενστάιν και η Γερμανία μπορεί σίγουρα να ισοδυναμεί με την πρόσβαση είτε σε τοπικούς τραπεζικούς εταίρους, είτε ακόμη και σε εξωτερικές τράπεζες που είναι ευτυχείς να διαπραγματευτούν με οντότητες που υφίστανται μια σωστή και αυστηρή διαδικασία αδειοδότησης υπό την πτέρυγα ενός αξιόπιστου ρυθμιστική αρχή.

Ως ένας που μετανάστευσε από την υπόγεια, σκληρή κρυπτο-κοινότητα στον έξω κόσμο της κανονιστικής συμβουλευτικής, ακόμη και καθοδηγώντας και βοηθώντας αρχηγούς κρατών και αρχών, έχω δει σίγουρα την αλλαγή νοοτροπίας να συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, με ανοιχτή νοοτροπία η συνεργασία υιοθετείται στη θέση της αντιπαράθεσης. Έχω δει ακόμη και κάποια ενθαρρυντικά επεισόδια αμοιβαία επωφελών συνεργασιών, μεταξύ εταιρειών που αναζητούν τραπεζικές λύσεις και τραπεζών που αναζητούν καθοδήγηση σχετικά με τη σωστή χρήση και ενσωμάτωση της τεχνολογίας blockchain.

Unbanking The Unbanks – Συμπέρασμα

Ακριβώς όπως εκείνοι που πίστευαν ότι το να ζουν στην άγρια ​​άγρια ​​δύση θα ήταν προς όφελός τους και ήταν λανθασμένα λάθος, όσοι στο άλλο άκρο του φάσματος, δηλαδή οι παροιμιώδεις λιπαρές γάτες που μεταμφιέζονται στις «άθικτες τράπεζες», θα αντιμετωπίσουν επίσης το θάνατό τους εκτός αν πιάσουν γρήγορα και προσαρμοστούν ανάλογα. Εάν ένας παλιός δεινόσαυρος σαν τον Ομοσπονδιακό αποθεματικό των ΗΠΑ διερευνά ρεαλιστικά τη δημιουργία ενός κεντρικού κρυπτονομίσματος, τότε η προσαρμογή είναι ζήτημα επιβίωσης και όχι ζήτημα επιλογής. Η νέα παγκόσμια τάξη διαμορφώνεται, και κάνουμε ό, τι μπορούμε για να σχεδιάσουμε με σύνεση τις χορδές έτσι ώστε να ανοίξουμε τις κουρτίνες σε μια σκηνή που θα μοιάζει με οτιδήποτε έχουμε δει προηγουμένως, με θετικό τρόπο. Ονομάστε την εποχή μετά το COVID, αν θέλετε (με πραγματική παρά ιογενή θετικότητα).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map