Το Polkadot ήταν το Unicorn Blockchain του 2020

Το Polkadot ήταν το Unicorn Blockchain του 2020

Για να πούμε ότι το 2020 ήταν ένα έτος ξεμπλοκαρίσματος για Πουά θα ήταν υποτιμητικό. Τους τελευταίους 12 μήνες, το διαλειτουργικό οικοσύστημα blockchain και parachain της Gavin Wood άρχισε τελικά να ανταποκρίνεται στην τολμηρή υπόσχεση που περιγράφεται στο ICO του 2017, όταν το πολύ θλιβερό έργο συγκέντρωσε εντυπωσιακά 145 εκατομμύρια δολάρια. Πράγματι, σημειώθηκαν τόσα πολλά ορόσημα φέτος, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε από πού να ξεκινήσω. Στην κριτική του για το τέλος του έτους, που δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου, ο Γκάβιν Γουντ προσπάθησε να σπάσει σε όλες τις καλύτερες στιγμές του δικτύου – αν και του έδωσε το δικό του καλύτερη βολή.

Γεια σας, Genesis Block

«Το Polkadot CC1 γεννιέται πρόσφατα. ξεκινώντας τη «ζωή» του στις 17:36:21, Zug time » έγραψε Ο Γκάβιν Γουντ στις 26 Μαΐου 2020. Για τον συνιδρυτή του Ethereum, έμοιαζε με το αποκορύφωμα ενός ονείρου που ξεκίνησε το 2016 και για τους επενδυτές και τους σχολιαστές που μοιράστηκαν τον ενθουσιασμό του προγραμματιστή, ήρθε η ώρα να ανοίξει η σαμπάνια. Κυκλοφόρησε κάτω από έναν αλγόριθμο συναίνεσης Proof-of-Authority (PoA) που ελέγχεται από το Ίδρυμα Web3, το blockchain τρίτης γενιάς βρισκόταν τώρα σε άγρια ​​κατάσταση και σε καλό δρόμο για να αξιοποιήσει το όραμά του για αυξημένη ασφάλεια, επεκτασιμότητα και καινοτομία.

Στην πραγματικότητα, το μπλοκ γένεσης ήταν το Fake News – όπως αναγνώρισε ο ίδιος ο Γουντ. “Το CC1 είναι ο πρώτος υποψήφιος για το mainnet Polkadot … δεν έχουμε” ξεκινήσει “το Polkadot.” Η πραγματική δράση ήρθε με την εμφάνιση αλεξίπτωτων βιδωμένων στο Polkadot και με την είσοδο του εγγενούς δικτύου Διακριτικό DOT στην πρώτη δεκάδα με ανώτατο όριο αγοράς μετά την πολύ δημοσιευμένη μετατροπή του. (Ο τελευταίος ακολούθησε ένα δημοψήφισμα που είδε την κυκλοφορία της προσφοράς του κουπονιού να διογκώνεται με συντελεστή 100.)

Τον Αύγουστο, ο όγκος συναλλαγών της DOT ξεπέρασε τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, εκλείποντας το Chainlink’s και οδήγησε σε μια σειρά από δύσπνοια. Το Polkadot είχε φτάσει επίσημα.

Αλεξίπτωτο, Έργα και Συνεργασίες

Ένα διαλειτουργικό δίκτυο blockchain που κλιμακώνεται διανέμοντας συναλλαγές σε παράλληλα «θραύσματα» γνωστά ως αλεξίπτωτο, το Polkadot επρόκειτο πάντα να κουνάει τις γλώσσες. Και έτσι αποδείχθηκε το 2020. Μεγάλο μέρος της συζήτησης επικεντρώθηκε στα ίδια τα αλεξίπτωτο, με πολλά τέτοια θραύσματα να εμφανίζονται στο δοκιμαστικό δίκτυο Rococo μετά το Έναρξη Αυγούστου. Το Rococo δίνει τη δυνατότητα στα έργα να επαληθεύουν την τεχνολογία τους πριν από την πραγματική ανάπτυξη Κουσάμα, Το λεγόμενο δίκτυο καναρινιών του Polkadot και αργότερα στο ίδιο το Polkadot.

Τα αλεξίπτωτο συνδέονται με το κύριο Polkadot Relay Chain, όπου διευθετούνται οι συναλλαγές. Φέτος, περιλαμβάνονται και αυτοί που προσελκύουν την προσοχή Ακάλα, μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα stablecoin και liquid staking, και Ακτή σελήνης, ένα συμβατό με Ethereum έξυπνο συμβόλαιο. Σύμφωνα με μια ανάρτηση ιστολογίου που δημοσιεύτηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, εγγραφή parachain θα ανοίξει στην κοινότητα στις αρχές της Πρωτοχρονιάς – έως και 100 θα μπορούσαν τελικά να συνδεθούν στο κύριο δίκτυο.

Ο αριθμός των έργων που έχουν βαρυθεί στο Polkadot φέτος, εν τω μεταξύ, ήταν συγκλονιστικός. υπάρχουν πάνω από 320 τη στιγμή της σύνταξης, που περιλαμβάνει πρωτόκολλα γεφυρών αλυσίδων, πορτοφόλια κρυπτογράφησης, σταθερά νομίσματα, DEX, υπηρεσίες στοιχήματος και όλα τα ενδιάμεσα. Σύμφωνα με μια έκθεση του Outlier Ventures, το οικοσύστημα Polkadot σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο στη δραστηριότητα προγραμματιστών όλων των blockchain στο μέσο του 2020, με την κοινότητα να αυξάνεται κατά 44%.

Αν και Polkadot ανακοίνωσε Τον Φεβρουάριο ότι θα ενσωματωθεί στο δίκτυο δεδομένων Oracle Chainlink, που θα γίνει το πρώτο οικοσύστημα έξω από το Ethereum που το έκανε, ο δεσμός ενισχύθηκε περαιτέρω αυτόν τον μήνα με την έναρξη ενός αποκεντρωμένη χρηματοοικονομική συμμαχία. Στο μέλλον, το Chainlink θα συμμετάσχει σε μεγάλο βαθμό στην προώθηση του αναπτυσσόμενου οικοσυστήματος της Polkadot με αποκεντρωμένες εφαρμογές χρηματοδότησης (defi). Όχι άσχημος σύμμαχος να έχεις πλευρά.

Το Defi έρχεται στο Polkadot

Η αποκεντρωμένη χρηματοδότηση ήταν η δραπετεύουσα ιστορία επιτυχίας του 2020, που έφτασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε αξία κλειδωμένη τον Φεβρουάριο και έφτασε στα 13 δισεκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο. Μεταξύ του αυτοματοποιημένου κατασκευαστή αγοράς της Uniswap, διαφόρων συστημάτων εξόρυξης ρευστότητας και αμέτρητων πρωτοκόλλων δανεισμού, αποταμίευσης και στοιχήματος, ο Defi έπιασε όλους έκπληξη φέτος και έκλεψε το επίκεντρο από το Bitcoin – έως ότου ο τελευταίος πέρασε 20 χιλιόμετρα.

Αν και ο Defi ζει επί του παρόντος στο Ethereum, η περίπλοκη στοίβα του Polkadot αυξάνεται με εκπληκτικό ρυθμό. Έργα όπως Polkastarter, ένα DEX και launchpad που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν μάρκες χρησιμοποιώντας ETH και Ισορροπία, μια εγκάρσια χρηματαγορά που περιλαμβάνει συγκεντρωτικό δανεισμό με παραγωγή / διαπραγμάτευση συνθετικών περιουσιακών στοιχείων, βοηθά το blockchain να παίξει το στέμμα του Ethereum.

Το ερώτημα εάν το Polkadot μπορεί να διαδραματίσει επιτυχία στην ETH ως το κυρίαρχο δίκτυο defi προσέλκυσε συζήτηση όλο το χρόνο, κυρίως από την Crypto Zombie, η οποία συλλογισμένος την ιδέα με τους 149K συνδρομητές του στο YouTube.

Το Polkadot έχει ένα εγγενές πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου του, καθώς οι προγραμματιστές μπορούν να αναπτύξουν την υποδομή τους πάνω από τις αλυσίδες defi στο οικοσύστημα τους αντί να σφυρηλατήσουν τις δικές τους φυσικές αλεξίπτωτο. Φυσικά, τα defi που βασίζονται στο Ethereum και το Bitcoin μπορούν επίσης να επικοινωνούν εντός του οικοσυστήματος Polkadot χρησιμοποιώντας γέφυρες. Επιπλέον, μια νέα τυλιγμένη έκδοση Bitcoin (PolkaBTC) που βασίζεται στο Polkadot επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με το defi χρησιμοποιώντας το παγκόσμιο κρυπτογράφηση που προτιμάται.

Όλα αυτά είναι να πούμε ότι το Polkadot είναι ένα από τα πολλά έργα για τα οποία το μέλλον φαίνεται απίστευτα λαμπρό (το DOT έχει κέρδισε 62% τον περασμένο μήνα). Ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από την επιτυχία διαφορετικών αλεξίπτωτων και έργων που διαχέονται από το Relay Chain, για να μην αναφέρουμε το ευρύτερο αποκεντρωμένο χρηματοοικονομικό κίνημα, η Polkadot έθεσε τα θεμέλια για μια ακόμη ισχυρή χρονιά το 2021.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map