Το να πούμε ότι ζούμε στην «εποχή του ICO» είναι μια ακατανόητη υποτίμηση.

Έχουν δημιουργήσει έσοδα δισεκατομμυρίων δολαρίων και έχουν γίνει σχεδόν οικιακό όνομα στη διαδικασία. Ωστόσο, με τόσα πολλά χρήματα να ρέουν, πρέπει να ληφθεί επιπλέον προσοχή για να διασφαλιστεί ότι δεν θα αξιοποιηθούν τα έξυπνα συμβόλαια και ότι τα χρήματα που δημιουργούνται είναι ασφαλή.

Η λανθασμένη ή απρόσεκτη κωδικοποίηση μπορεί να οδηγήσει σε πλήθος επιθέσεων από χάκερ όπως επίθεση επανεισόδου, επίθεση υπερχείλισης / υπερχείλισης κ.λπ. Θυμηθείτε, στο τέλος της ημέρας, δεν διακυβεύονται μόνο τα χρήματά σας..

Έτσι, έχοντας το πει αυτό, ας καταλάβουμε τι είναι οι έξυπνες συμβάσεις και οι διαφορετικοί τύποι συμβάσεων εκεί έξω.

Γιατί είναι τόσο σημαντικοί έλεγχοι ασφάλειας συμβολαίων?

Γιατί είναι τόσο σημαντικοί οι Έλεγχοι ασφάλειας συμβολαίων;

Διαφορετικοί τύποι έξυπνης σύμβασης

Οι έξυπνες συμβάσεις είναι αυτοματοποιημένες συμβάσεις. Αυτο-εκτελούνται με συγκεκριμένες οδηγίες γραμμένες στον κώδικά της, οι οποίες εκτελούνται όταν γίνονται ορισμένες προϋποθέσεις.

Γιατί είναι τόσο σημαντικοί οι Έλεγχοι ασφάλειας συμβολαίων;

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις έξυπνες συμβάσεις στο ο αναλυτικός οδηγός μας εδώ.

Οι έξυπνες συμβάσεις είναι το πώς γίνονται τα πράγματα στο οικοσύστημα ethereum. Όταν κάποιος θέλει να κάνει μια συγκεκριμένη εργασία στο ethereum, ξεκινά ένα έξυπνο συμβόλαιο με ένα ή περισσότερα άτομα.

Τα έξυπνα συμβόλαια είναι μια σειρά οδηγιών, γραμμένων χρησιμοποιώντας τη γλώσσα προγραμματισμού «στερεότητα“, Το οποίο λειτουργεί με βάση το Λογική IFTTT γνωστός και ως το ΕΑΝ-ΑΥΤΟ-ΤΟ ΛΟΓΟ λογική. Βασικά, εάν γίνει το πρώτο σετ οδηγιών, εκτελέστε την επόμενη λειτουργία και μετά από αυτήν την επόμενη και συνεχίστε να επαναλαμβάνετε μέχρι να φτάσετε στο τέλος της σύμβασης.

Υπάρχουν τρία είδη έξυπνων συμβάσεων:

 • Πλήρως σε συμβατικές συμβατικές συμβάσεις αλυσίδας που δεν έχουν μεταφορές αιθέρα (ή συμβατές μάρκες). Αυτά είναι αυτά που είναι πιο εύκολο να ελεγχθούν καθώς ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρότυπο. Δεδομένου ότι βρίσκονται εντελώς στο blockchain και δεν έχουν μεταφορά αιθέρα, δεν είναι ευάλωτο σε επιθέσεις
 • Πλήρως με συμβατικές συμβατικές συμβάσεις αλυσίδας που έχουν επιτρέψει μεταφορές Ether όπως ICO. Αυτά τα συμβόλαια είναι λίγο πιο δύσκολο να ελεγχθούν από τα προηγούμενα. Τούτου λεχθέντος, οι συμβάσεις που επιτρέπουν στους ICO ακολουθούν συνήθως πρότυπα που διευκολύνουν τον έλεγχο.
 • Τέλος, έχουμε συμβόλαια που έχουν αλληλεπιδράσεις εκτός της αλυσίδας, όπως Oracles, κανάλια κ.λπ. Αυτά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθούν, καθώς περιλαμβάνουν ορισμένες λειτουργίες που βρίσκονται εκτός του blockchain. Στην πραγματικότητα, δεν θα είναι έκταση να πούμε ότι ο πλήρης έλεγχος αυτών των συμβάσεων είναι σχεδόν αδύνατος.

Εντάξει, οπότε τώρα γνωρίζουμε τι είναι οι έξυπνες συμβάσεις, ας εξετάσουμε τη σημασία του ελέγχου αυτών των συμβάσεων.

Σημασία του ελέγχου

Είναι μάταιο να σας πω για τη σημασία του ελέγχου χωρίς να σας λέμε για το πιο διάσημο hack στην σύντομη ιστορία των ICO.

Το DAO γνωστό και ως η αποκεντρωμένη αυτόνομη οργάνωση ήταν ένα σύνθετο έξυπνο συμβόλαιο που επρόκειτο να φέρει επανάσταση στο Ethereum για πάντα. Βασικά θα ήταν ένα αποκεντρωμένο ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων που θα χρηματοδοτούσε όλα τα μελλοντικά DAPPS που θα γίνουν στο οικοσύστημα.

Ο τρόπος που λειτούργησε ήταν αρκετά απλός. Αν θέλατε να πείτε προς την κατεύθυνση DAPPS που θα χρηματοδοτηθεί, τότε θα πρέπει να αγοράσετε “DAO Tokens” για ένα ορισμένο ποσό Ether. Τα διακριτικά DAO ήταν δείκτες ότι τώρα είστε επίσημα μέρος του συστήματος DAO.

Λοιπόν, πώς πρόκειται να εγκριθεί και να κατασκευαστεί το DAPPS; Λοιπόν, πρώτον, πρέπει να λάβουν τη λίστα επιτρεπόμενων από τους επιμελητές, οι οποίοι ήταν βασικά γνωστοί φιγούρες στον κόσμο του αιθέριου. Αφού λάβουν τη σφραγίδα έγκρισής τους, θα ψηφιστούν από τους κατόχους διακριτικών DAO. Εάν η πρόταση λάβει έγκριση 20% στην ψηφοφορία, τότε θα λάβουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για να ξεκινήσουν.

Το δυναμικό του DAO και η ευελιξία, ο έλεγχος και η πλήρης διαφάνεια που προσέφερε ήταν άνευ προηγουμένου. άνθρωποι πήδηξαν για να πάρουν το μερίδιό τους στην πίτα Μέσα σε 28 ημέρες από τη σύστασή του, συγκέντρωσε πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια αιθέρα σε ένα πλήθος. Εκείνη την εποχή, είχε μέχρι στιγμής 14% όλων των διακριτικών αιθέρα.

Ίσως να αναρωτιέστε, ότι όλα είναι καλά, αλλά πώς βγαίνει κάποιος από το DAO; Τι γίνεται αν κάποιο DAPP εγκριθεί ότι δεν είστε οπαδός του, πώς επιλέγετε να εξαιρεθείτε από το DAO; Για να το ενεργοποιήσετε, δημιουργήθηκε μια πόρτα εξόδου με την ονομασία “Split Function”. Χρησιμοποιώντας αυτήν τη λειτουργία, θα λάβετε πίσω τον αιθέρα που έχετε επενδύσει και, εάν το επιθυμείτε, θα μπορούσατε ακόμη και να δημιουργήσετε το δικό σας “Child DAO”. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε να διαχωρίσετε με πολλούς κατόχους διακριτικών DAO και να δημιουργήσετε το δικό σας Παιδικό DAO και να αρχίσετε να δέχεστε προτάσεις.

Υπήρχε ένας όρος στο συμβόλαιο, ωστόσο, μετά το διαχωρισμό από το DAO θα έπρεπε να κρατήσετε τον αιθέρα σας για 28 ημέρες πριν μπορέσετε να τα ξοδέψετε.

Οπότε όλα φαίνονται ωραία και μυρωδικά προς το παρόν…. Εκτός, υπήρχε ένα μικρό πρόβλημα. Πολλοί άνθρωποι είδαν αυτό το πιθανό κενό και το επεσήμαναν. Οι δημιουργοί του DAO διαβεβαίωσαν ότι αυτό δεν θα ήταν μεγάλο ζήτημα. Το μόνο πράγμα είναι ότι ήταν πραγματικά ένα μεγάλο ζήτημα. Αυτό ακριβώς δημιούργησε ολόκληρη την καταιγίδα που χώρισε το αιθέριο σε Ethereum και Ethereum Classic.

Στις 17 Ιουνίου 2016, κάποιος εκμεταλλεύτηκε αυτό το πολύ κενό στο DAO και αποκάλυψε το ένα τρίτο των κεφαλαίων του DAO. Αυτό είναι περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια. Το κενό που ανακάλυψε ο χάκερ (ες) ήταν αρκετά απλό εκ των υστέρων.

Εάν κάποιος ήθελε να βγεί από το DAO, τότε μπορεί να το κάνει στέλνοντας ένα αίτημα. Η συνάρτηση διαχωρισμού θα ακολουθήσει τα ακόλουθα δύο βήματα:

 • Δώστε στον χρήστη πίσω τον Ether του με αντάλλαγμα τα διακριτικά DAO.
 • Καταχωρήστε τη συναλλαγή στο καθολικό και ενημερώστε το εσωτερικό υπόλοιπο διακριτικών.

Αυτό που έκανε ο χάκερ ήταν ότι έκαναν μια αναδρομική συνάρτηση στο αίτημα, έτσι πήγε έτσι η λειτουργία διαχωρισμού:

 • Πάρτε τα διακριτικά DAO από τον χρήστη και δώστε τους τον αιθέρα Ether.
 • Προτού μπορέσουν να εγγράψουν τη συναλλαγή, η αναδρομική συνάρτηση έκανε τον κωδικό να επιστρέψει και να μεταφέρει ακόμη περισσότερο Ether για τα ίδια διακριτικά DAO.
 • Αυτό συνέχισε και έως ότου ο Αιθέρας αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων αφαιρέθηκε και αποθηκεύτηκε σε ένα Παιδικό DAO και όπως θα περίμενε κανείς, το πανδαιμόνιο πέρασε από ολόκληρη την κοινότητα του ethereum.

Έτσι, για να συνοψίσουμε τα πάντα.

Το DAO έπρεπε να είναι ένα επαναστατικό dApp που επρόκειτο να αλλάξει το Ethereum για πάντα. Ωστόσο, λόγω ενός απλού ελαττώματος στον έξυπνο κώδικα συμβολαίου, ένας χάκερ μπόρεσε να απομακρύνει τον Ether αξίας 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Ως αποτέλεσμα, συνέβησαν τα εξής:

 • Το DAO έκλεισε
 • Η αξία του Ether έπεσε κατακόρυφα
 • Το επόμενο δράμα χωρίζει ολόκληρη την κοινότητα Ethereum σε δύο, Ethereum και Ethereum Classic.

Το DAO, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, χρησιμεύει ως υπενθύμιση του γιατί οι ICO πρέπει να διασφαλίσουν ότι επενδύουν σε ποιοτικές υπηρεσίες ελέγχου. Το πραγματικά λυπηρό μέρος είναι ότι αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν η σύμβαση είχε υποβληθεί σε μια αρκετά αξιοπρεπή ελεγκτική υπηρεσία.

Αυτό προσωποποιεί επίσης το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα σύγχρονα έξυπνα συμβόλαια: υπερ-μηχανική.

Τα περισσότερα από τα συμβόλαια αναπτύσσονται από πολλούς προγραμματιστές, κάτι που αναπόφευκτα οδηγεί σε ένα περιττό υψηλό επίπεδο πολυπλοκότητας. Αυτό το υψηλό επίπεδο πολυπλοκότητας οδηγεί σε μεγαλύτερη ευπάθεια που αυξάνει την επιφάνεια επίθεσης του Dapp.

Έτσι, έχοντας το πει αυτό, ας δούμε τις θεμελιώδεις προσεγγίσεις που υπάρχουν για τον έλεγχο των συμβάσεων.

Θεμελιώδεις προσεγγίσεις στον έλεγχο

Υπάρχουν δύο θεμελιώδεις προσεγγίσεις στον έξυπνο έλεγχο συμβολαίων:

 • Μη αυτόματη ανάλυση κώδικα
 • Αυτόματη ανάλυση κώδικα.

Μη αυτόματη ανάλυση κώδικα

Η χειροκίνητη ανάλυση πρέπει να γίνει εάν έχετε μια ομάδα ανάπτυξης αξιοπρεπούς μεγέθους. Βασικά, η ομάδα θα περάσει και θα εξετάσει κάθε γραμμή κώδικα και θα τις δοκιμάσει για διαφορετικά θέματα ασφαλείας. Αν και είναι αυτονόητο ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για τον έλεγχο, το πρόβλημα παραμένει στο γεγονός ότι είναι εξαιρετικά χρονοβόρο. Επίσης, εάν δεν έχετε ήδη τη δική σας ομάδα προγραμματιστών, θα σας κοστίσει πολλά χρήματα για να προσλάβετε τον απαιτούμενο αριθμό προγραμματιστών για να διαβάσετε τον κωδικό σας σε βάθος.

Αυτόματη ανάλυση κώδικα

Από την άλλη πλευρά, η αυτόματη ανάλυση κώδικα εξοικονομεί στους προγραμματιστές πολλά χρήματα καθώς χρησιμοποιούν εξελιγμένα τεστ διείσδυσης για να τους βοηθήσουν να βρουν ευπάθειες. Οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν λογισμικό όπως το Truffle για τη διεξαγωγή αυτόματων δοκιμών κώδικα. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το Populus, το οποίο είναι ένα πλαίσιο βασισμένο σε πύθωνα.

Ενώ αυτή η μέθοδος είναι γρήγορη και οικονομικά αποδοτική, έχει πολλά προβλήματα.

Η αυτόματη δοκιμή μπορεί να χάσει πολλές ευπάθειες και μπορεί επίσης να αναγνωρίσει ψευδώς έναν κώδικα ως προβληματικό, παρόλο που δεν είναι.

Έτσι, η πιο ιδανική λύση θα είναι ένας συνδυασμός της πληρότητας της χειροκίνητης ανάλυσης και του χρόνου και της οικονομικής απόδοσης της αυτόματης ανάλυσης. Αυτό επιτύχαμε με την BountyOne.

Θα σας παρουσιάσουμε σύντομα στο BountyOne, ωστόσο πριν το κάνουμε αυτό, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε για την τρέχουσα κατάσταση της ελεγκτικής βιομηχανίας.

Η τρέχουσα κατάσταση του ελέγχου

Λοιπόν, για να το πούμε ελαφρώς, η τρέχουσα κατάσταση της ελεγκτικής βιομηχανίας είναι σπασμένη. Υπάρχουν δύο πράγματα που αξίζει να λάβετε υπόψη:

 • Πρώτον, η παροχή προγραμματιστών που έχουν αρκετή γνώση για να εκτελέσουν διαφορετικές επαναλήψεις του κώδικα για να βρουν ευπάθειες είναι εξαιρετικά χαμηλή. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα εξειδικευμένη περιοχή.
 • Δεύτερον, η ζήτηση είναι εξαιρετικά υψηλή. Απλώς κοιτάξτε τον τεράστιο αριθμό ICO εκεί έξω. Προφανώς, όλοι θέλουν κατάλληλους ελεγκτές για τα έξυπνα συμβόλαιά τους.

Εξαιτίας αυτών των λόγων, η τιμή του σωστού ελέγχου και των δοκιμών περνά από την οροφή.

Το ακριβές κόστος διενέργειας ενός έξυπνου ελέγχου συμβολαίου εξαρτάται πραγματικά από έναν αριθμό βασικών παραγόντων.

Όπως είπαμε προηγουμένως, εάν δεν έχετε τη δική σας ομάδα προγραμματιστών, τότε θα πρέπει να αναθέσετε τη σύμβασή σας σε εξωτερικούς συνεργάτες, κάτι που θα αυξήσει σημαντικά τον προϋπολογισμό σας.

Τούτου λεχθέντος, μια απλή έξυπνη σύμβαση χωρίς επιχειρηματική λογική κοστίζει περίπου 4000 $. Τα πιο περίπλοκα και προηγμένα έξυπνα συμβόλαια μπορούν να φτάσουν από 50.000 $ έως 100.000 $.

Επιπλέον, αν αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχει συνήθως μια λίστα αναμονής 3-4 εβδομάδων και στη συνέχεια χρειάζονται 8 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου.

Έτσι, όχι μόνο ξοδεύετε πολλά χρήματα, αλλά σπαταλάτε πολύ χρόνο επίσης. Γι ‘αυτό έχουμε εισαγάγει την πλατφόρμα BountyOne, για:

 • Συγκεντρώστε διαφορετικούς προγραμματιστές από όλο τον κόσμο σε μια πλατφόρμα
 • Δεύτερον, θα βοηθήσει τους δημιουργούς έργων να εξοικονομήσουν πολύ χρόνο και χρήμα και να επιτύχουν τον καλύτερο δυνατό έλεγχο.

Εντάξει, ας σας παρουσιάσουμε BountyOne.

Τι είναι διαφορετικό για το BountyOne?

Σκεφτείτε το BountyOne ως το “Uber” έξυπνων ελεγκτών συμβολαίων. Οποιοσδήποτε ελεγκτής μπορεί να επιλέξει να εργαστεί σε οποιοδήποτε συμβόλαιο που είναι επί του παρόντος ενεργό στην πλατφόρμα. Κάθε ελεγκτής ελέγχεται εκτενώς από εμάς. Περνούν μια λεπτομερή διαδικασία υποβολής αιτήσεων που διασφαλίζει ότι μόνο οι καλύτεροι ελεγκτές μπαίνουν στην πλατφόρμα μας.

Η όλη διαδικασία ελέγχου διέρχεται από τρία στάδια:

 • Στάδιο 1: Οι ελεγκτές εργάζονται στη σύμβαση και υποβάλλουν τις εκδόσεις τους
 • Στάδιο 2: Οι ανώτεροι ελεγκτές στη συνέχεια εξετάζουν τη δουλειά που έχουν γίνει από τους ελεγκτές και το επισημαίνουν από το 0-10
 • Στάδιο 3: Η κοινότητα ελέγχει τη δουλειά που έχει γίνει από τους ελεγκτές και τους ελεγκτές για να διαπιστώσει εάν όλα είναι σωστά.

Αυτός ο “έλεγχος τριπλής τάφρου” διασφαλίζει ότι η δουλειά όλων γίνεται, όχι μόνο διπλή, αλλά τριπλή. Λοιπόν, τώρα που γνωρίζουμε μια γενική επισκόπηση, ας δούμε λεπτομέρειες.

Στάδιο 1: Έλεγχος

Γιατί είναι τόσο σημαντικοί οι Έλεγχοι ασφάλειας συμβολαίων;

Ο χορηγός της σύμβασης υποβάλλει ένα συμβόλαιο και του αναθέτει ένα συγκεκριμένο ποσό Ether. Τα bounties θα εμφανίζονται στην πλατφόρμα σαν ένα είδος πίνακα ανακοινώσεων. Τα συμβόλαια θα αναφέρονται ως “Σε εξέλιξη”.

Γιατί είναι τόσο σημαντικοί οι Έλεγχοι ασφάλειας συμβολαίων;

Τώρα κάθε ελεγκτής που έχει εκκαθαριστεί από την BountyOne μπορεί να επιλέξει να εργαστεί σε αυτήν τη σύμβαση. Ο τρόπος με τον οποίο το ξεκινούν είναι με το να μπαίνουν μέρος του αιθέρα τους στη σύμβαση. Ο συλλογισμός πίσω από αυτό το στοίχημα είναι απλός, για να βεβαιωθείτε ότι τα πράγματα γίνονται εγκαίρως.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με τις τρέχουσες έξυπνες υπηρεσίες ελέγχου συμβολαίων είναι ότι είναι εξαιρετικά καταναγκαστικό. Όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, μπορεί να χρειαστεί >50 ημέρες για να ελεγχθεί μια κανονική σύμβαση.

Στο BountyOne διασφαλίζουμε ότι ο συγχρονισμός αποτελεί προτεραιότητα, επιτρέποντας στους ελεγκτές μας να συνάπτουν συμβόλαιο ευαίσθητο στο χρόνο. Βασικά, εάν δεν ολοκληρώσουν τη δουλειά τους στο δεδομένο χρονικό διάστημα, τότε θα χάσουν το μερίδιό τους.

10 ελεγκτές μπορούν να εργαστούν σε ένα έργο κάθε φορά.

Στάδιο 2: Βαθμολόγηση

Γιατί είναι τόσο σημαντικοί οι Έλεγχοι ασφάλειας συμβολαίων;

Τώρα έρχεται το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας.

Οι ελεγκτές δημιούργησαν και υπέβαλαν τις εκδοχές τους για τη σύμβαση, οπότε τώρα, πώς επιλέγουμε το καλύτερο συμβόλαιο με δίκαιο τρόπο; Για αυτό, πρέπει να επιλεγεί μια κριτική επιτροπή.

Τρεις ανώτεροι ελεγκτές μπορούν να επιλέξουν να γίνουν ένορκοι για μια συγκεκριμένη υπόθεση ελέγχου τοποθετώντας το ethereum στη σύμβαση. Ο ανώτερος ελεγκτής είναι βασικά ελεγκτής που έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 3 επιτυχείς ελέγχους στο οικοσύστημα BountyOne. Έτσι, αυτοί οι ανώτεροι ελεγκτές μπορούν να ταξινομήσουν τη δουλειά κάθε ελεγκτή ξεχωριστά από 0-10, 0 από τις χαμηλότερες και 10 είναι εξαιρετικές.

Φανταστείτε ότι έχουμε μια υποθετική έξυπνη σύμβαση Α και μόνο δύο ελεγκτές εργάζονται σε αυτό, η Άλις και ο Μπομπ. Φανταστείτε ότι τρεις ανώτεροι ελεγκτές επισημαίνουν την Άλις και τον Μπομπ ως εξής:

Γιατί είναι τόσο σημαντικοί οι Έλεγχοι ασφάλειας συμβολαίων;

Εντάξει, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι η Άλις έκανε εξαιρετική δουλειά και ο Μπομπ έκανε τρομερή δουλειά. Αυτό τουλάχιστον αποφάσισε η κριτική επιτροπή μας.

Ωστόσο, πρέπει να γίνει ένα ακόμη επίπεδο ελέγχου. Θυμάστε πώς είπαμε ότι κάθε ανώτερος ελεγκτής πρέπει να διακυβεύσει το δικό του ethereum για να γίνει μέλος της κριτικής επιτροπής; Εδώ μπαίνει αυτό το στοίχημα.

Στάδιο 3: Επαλήθευση

Γιατί είναι τόσο σημαντικοί οι Έλεγχοι ασφάλειας συμβολαίων;

Το τελικό στάδιο του ελέγχου είναι ο κοινοτικός έλεγχος. Ολόκληρη η κοινότητα ελεγκτών του BountyOne θα πάρει τα εξής:

 • Η αρχική σύμβαση που δόθηκε για έλεγχο
 • Όλες οι ελεγμένες συμβάσεις που υποβλήθηκαν από τους ελεγκτές
 • Τα σήματα που δόθηκαν στις ελεγχόμενες συμβάσεις από τους ανώτερους ελεγκτές

Ο κοινοτικός έλεγχος αξιοποιεί τη «σοφία του πλήθους» για να διασφαλίσει ότι οι ανώτεροι ελεγκτές έχουν σημειώσει δίκαια τις ελεγμένες συμβάσεις.

Για να το κάνουν αυτό, θα ελέγχουν κάθε ελεγχόμενη σύμβαση και θα δουν πόσο βελτιώνεται σε σχέση με την αρχική υποβληθείσα σύμβαση. Μετά από αυτό, πρόκειται να ελέγξουν τα σημάδια που έδωσε ο ελεγκτής Sr. και να δουν αν είναι δίκαιο ή όχι.

Εάν η κοινότητα δεν εντοπίσει σφάλματα, τότε καλά και καλά. Ωστόσο, ας υποθέσουμε ότι βρίσκουν κάποιες εμφανείς αποκλίσεις. Ας υποθέσουμε ότι έλεγξαν τους ελέγχους του Μπομπ και πιστεύουν ότι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και το 2/10 είναι πολύ λιγότερο σκορ για αυτόν. Αν συμβεί αυτό, θα σηκώσουν μια κόκκινη σημαία.

Αυτό λειτουργεί και αντίστροφα.

Ας υποθέσουμε ότι ένας Sr. Auditor έδωσε πραγματικά καλά σημάδια σε έναν έλεγχο κάτω του μέσου όρου. Στη συνέχεια, η κοινότητα θα σηματοδοτήσει τον έλεγχο και θα ακυρώσει τα σημάδια που έχει λάβει ο ελεγκτής.

Στάδιο 3Β: Κόκκινη σήμανση (προαιρετικά)

ΕΑΝ η κοινότητα υψώνει μια κόκκινη σημαία, τότε και μόνο τότε σχηματίζεται αυτή η δεύτερη ομάδα κριτών ανώτερων ελεγκτών. Οι ανώτεροι ελεγκτές που έλαβαν μέρος στην αρχική κριτική επιτροπή δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό.

Εάν αυτή η κριτική επιτροπή ανακαλύψει ότι ορισμένοι ανώτεροι ελεγκτές δεν έχουν κάνει σωστά τη δουλειά τους στην αρχική κριτική επιτροπή, τότε το μερίδιο τους αφαιρείται αμέσως. Ως εκ τούτου, οι ανώτεροι ελεγκτές έχουν πάντα ένα οικονομικό κίνητρο για να βεβαιωθούν ότι σημειώνουν τους ελέγχους σωστά.

Στάδιο 4: Ανταμοιβή

Γιατί είναι τόσο σημαντικοί οι Έλεγχοι ασφάλειας συμβολαίων;

Εντάξει, τώρα που ξέρουμε πώς λειτουργεί ολόκληρη η διαδικασία, ας δούμε βαθύτερα τον μηχανισμό ανταμοιβής. Πώς ανταμείβει η πλατφόρμα BountyOne τους συμμετέχοντες για να βεβαιωθεί ότι όλοι λαμβάνουν τις εύλογες ανταμοιβές τους?

Η ανάλυση λειτουργεί ως εξής:

 • Το 70% της συνολικής ανταμοιβής αιθέρα παρέχεται στους ελεγκτές
 • Το 20% του συνολικού αιθέρα πηγαίνει στους ελεγκτές Senor.
 • ΕΑΝ η κοινότητα βρει κάτι λάθος με τους ελέγχους ή το έργο του Ανώτερου Ελεγκτή, τότε μπορεί να σηκώσει μια κόκκινη σημαία που θα ελέγχεται από μια νέα κριτική επιτροπή Ανώτερων Ελεγκτών. Εάν αυτό το ελέγξει, τότε η κοινότητα και αυτή η δεύτερη κριτική επιτροπή ανώτερων ελεγκτών θα λάβουν το 10% του συνολικού Ether.
 • Ωστόσο, εάν η κοινότητα δεν βρει απολύτως τίποτα λάθος, τότε το επιπλέον 10% του συνολικού αιθέρα θα επιστρέψει στους ελεγκτές. Σε αυτήν την περίπτωση, λαμβάνουν συνολικά 80%
 • Οι ελεγκτές θα πληρώνονται ανάλογα με τα σήματα που έχουν λάβει.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα αυτού και ας δούμε πώς θα περάσει η κατανομή των ανταμοιβών.

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε συμβόλαιο με τιμή ανταμοιβής 10 ETH. Ας υποθέσουμε ότι μόνο δύο ελεγκτές, η Αλίκη και ο Μπομπ εργάστηκαν σε αυτό, και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου, η κοινότητα όχι πρέπει να παίξετε.

Έτσι, η Άλις και ο Μπομπ θα λάβουν το 80% της συνολικής τιμής ανταμοιβής Ether, δηλαδή 8 ETH.

Τώρα, ας υποθέσουμε ότι οι ανώτεροι ελεγκτές σημείωσαν έτσι την Άλις και τον Μπομπ:

Γιατί είναι τόσο σημαντικοί οι Έλεγχοι ασφάλειας συμβολαίων;

Η συνολική βαθμολογία που λήφθηκε είναι: 9 + 10 + 9 + 3 + 3 + 2 = 36

Από αυτό, το μερίδιο της Αλίκης είναι: 9 + 10 + 9 = 28 στα 36 που είναι 28/36 * 100 = 77,78%

Το μερίδιο του Bob είναι: 3 + 3 + 2 = 8 στα 36 από τα οποία 8/36 * 100 = 22,22%

Έτσι, μετά τον έλεγχο, η Άλις θα πάρει 6,24 ETH (77,78% από 8) και ο Bob θα πάρει 1,76 ETH.

Μπορείτε να δείτε το γράφημα όλων των διαδικασιών στο BountyOne εδώ.

Γιατί το BountyOne πέρα ​​από άλλες πλατφόρμες?

Γιατί λοιπόν να επιλέξετε το BountyOne σε σχέση με άλλες πλατφόρμες ελέγχου; Λοιπόν, ας ρίξουμε μια ματιά:

 • Είναι φθηνότερο επειδή δεν έχουμε ελεγκτές πλήρους απασχόλησης που πρέπει να πληρώσουμε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Έχουν άλλες εργασίες ανάπτυξης σταθερότητας και το κάνουν ακριβώς στο πλάι σαν οδηγός Uber.
 • Τους πληρώνουμε με βάση την απόδοση και όχι απλώς ότι λέμε ότι διαβάζουν τον κώδικα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ελεγκτικά κίνητρα έχουν οικονομικά κίνητρα για να κάνουν την καλύτερη δυνατή δουλειά.
 • Οι ελεγκτές κινδυνεύουν να χάσουν όλα τα στοιχήματά τους εάν δεν κάνουν καλή δουλειά και δεν υποβάλουν την εργασία τους εγκαίρως. Αυτό διασφαλίζει ότι δεν υπάρχουν περιττές καθυστερήσεις.
 • Επίσης, η κοινότητα (συμπεριλαμβανομένων άλλων ελεγκτών) μπορεί να κερδίσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό απορρίπτοντας τα έργα που έχουν κάνει άλλοι.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνδυάζονται για να διασφαλίσουν ότι το τελικό προϊόν που λαμβάνετε είναι ο καλύτερος δυνατός έλεγχος του έξυπνου συμβολαίου σας.

συμπέρασμα

Λοιπόν, το έχετε. BountyOne, η αποκεντρωμένη αγορά Bounty. Πιστεύουμε ότι αυτό το μοντέλο, το οποίο χρησιμοποιεί οικονομικά κίνητρα και ένα πιο φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον, θα βοηθήσει να φέρει κάποια πολύ απαραίτητη παραγγελία σε έναν εξαιρετικά χαοτικό και σπασμένο χώρο, δηλαδή έξυπνο έλεγχο συμβολαίων.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για εμάς, τότε μπορείτε ξεκινήστε εδώ

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me