Ενώ ο Τζακ Ντόρσεϊ, διευθύνων σύμβουλος του Twitter and Square, υποσχέθηκε ανοιχτά την αφοσίωσή του στο Bitcoin στις αρχές του 2018, έγινε γρήγορα ένας φανταστικός χαρακτήρας στην κοινότητα κρυπτογράφησης. Κάποιοι μπορεί να είδαν ότι το στήριγμα της Silicon Valley ζητάει προσοχή, αλλά έγινε γρήγορα εμφανές ότι πραγματικά ερωτευμένος με αυτόν τον χώρο.

Διευθύνων Σύμβουλος Twitter / Square Ερωτευμένος με το Lightning Network

Για τη φαινομενικά δέκατη φορά σε εβδομάδες, ο Dorsey εξέπληξε τον χώρο κρυπτογράφησης. Αυτή τη φορά, ο φανατικός του Bitcoin έγραψε στο Twitter την ανακοίνωση του Tippin, μιας «εφαρμογής αλλαγής παιχνιδιών» που επιτρέπει στους χρήστες των κοινωνικών μέσων στο Twitter να λαμβάνουν συμβουλές BTC για τα σχόλιά τους. Παράλληλα με τον δημοσιευμένο σύνδεσμο υπήρχε ένα απλό, αλλά ισχυρό μήνυμα: “Αυτό είναι εξαιρετικό.”

Αυτό το ξαφνικό μήνυμα έγκρισης έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου ο Αμερικανός επιχειρηματίας σημείωσε ότι «αγαπάει την ιδέα», σε απάντηση σε ένα tweet που περιγράφει ένα ιδεαλιστικό σύστημα όπου οι άνθρωποι μπορούν να συμβουλεύουν το BTC για tweets.

Αυτό είναι εξαιρετικό@tippin_me⚡️ https://t.co/FifrgwBOTp

– Τζακ (@jack) 20 Φεβρουαρίου 2019

Σύμφωνα με ο σύνδεσμος που ο Dorsey μεταδόθηκε στα ακόλουθα εκατομμυρίων, το Tippin είναι μια επέκταση προγράμματος περιήγησης Chrome και Firefox που επιτρέπει απλή και αποτελεσματική ανατροπή του Twitter, παρέχοντας στους δημιουργούς περιεχομένου και την προσωπικότητα τη δυνατότητα να δημιουργούν έσοδα από το περιεχόμενό τους περαιτέρω.

Η Tippin δεν είναι η μόνη καινοτόμος λεγόμενη εφαρμογή Lightning Network (LApp) που κυκλοφόρησε στην πρόσφατη μνήμη. Ξεκίνησε από τον πάροχο υπηρεσιών crypto Fold την περασμένη εβδομάδα, η Lightning Pizza επιτρέπει στους Αμερικανούς πελάτες να αγοράσουν το Domino’s Pizza με ελάχιστες χρεώσεις, επείγοντα και ασφάλεια. Η Fold σκοπεύει να προσφέρει ένα παρόμοιο προϊόν για τα Starbucks, Dunkin Donuts, μεταξύ άλλων καταστημάτων λιανικής στο εγγύς μέλλον.

Ντόρσεϊ & Αστραπή: Μια συνεχής ιστορία

Αν και αυτό το tweet «ευθεία από το αριστερό πεδίο» είναι υπέροχα νέα από μόνο του, είναι μόνο το τελευταίο αισιόδοξο σχόλιο του αρχηγού του Twitter σχετικά με το Lightning.

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, ο Matt Odell, ένας εξέχων προγραμματιστής που επικεντρώθηκε στις προσπάθειές του γύρω από το Bitcoin, ρώτησε εκπληκτικά τον Jack Dorsey εάν ​​ήθελε να αποδεχτεί μια συναλλαγή Lightning Network για να δει το κοινό. Μετά από μια μέρα συζήτησης, ο Dorsey συμφώνησε, επικολλώντας γρήγορα ένα τιμολόγιο Lightning Network ως απάντηση στην ξαφνική ερώτηση του Odell. Ακριβώς έτσι, ο κεραυνός χτύπησε και ο Dorsey στάλθηκε 2,86 εκατομμύρια satoshis (0,0286 BTC) για σχεδόν αμελητέες χρεώσεις και μέσα σε δευτερόλεπτα. Λεπτά αφότου ο Odell εξέδωσε μια συναλλαγή, ο Dorsey, πήρε στην προσωπική του σελίδα στο Twitter, τον πρώτο λογαριασμό που εκδόθηκε (κατανοητά έτσι), για να εξηγήσει τα πλεονεκτήματα της λύσης κλιμάκωσης.

Δροσερό παράδειγμα του #BitcoinTwitter πειραματιστείτε στο Lightning Network.

&# 128293;

⚡️Ο Τούρκος έλαβε, τώρα περνάει στο @ starkness! #LNtrustchain https://t.co/YVMAv62fCN

– Τζακ (@jack) 5 Φεβρουαρίου 2019

Λίγες μέρες μετά τη δημόσια αγάπη του για τον Lightning, ο Ντόρσεϊ ανέλαβε Στίβεν ΛιβέραΤο podcast που επικεντρώνεται στο Bitcoin μαζί με την Elizabeth Stark, διευθύντρια της Lightning Labs, για να μιλήσει για τις σκέψεις του σχετικά με τα κρυπτονομίσματα. Αφού συζήτησε την ευρύτερη σκέψη του σχετικά με το χώρο, ο γκουρού της Silicon Valley αποκάλυψε εκπληκτικά ότι η ενσωμάτωση του πρωτοκόλλου κλιμάκωσης της Square είναι θέμα «πότε», όχι «εάν». Μιλώντας για το σκεπτικό ότι τελικά θα κάνει μια τέτοια κίνηση, ο Dorsey εξήγησε ότι ο λόγος της επιχείρησής του είναι να εξυπηρετεί καλύτερα τους πελάτες, με τον Lightning να τονίζει μόνο αυτόν τον στόχο.

Πρόσθεσε ότι η Square βλέπει την υποκείμενη φύση του Bitcoin ως νόμισμα, και όχι μόνο ένα κερδοσκοπικό πλεονέκτημα. Και ως έχει, η ευρεία υιοθέτηση του Lightning Network είναι το πιο ελπιδοφόρο μέσο για να επιτευχθεί αυτό.

Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι το Square που ενσωματώνει πλήρως τον Lightning θα ήταν ένα παιχνίδι αλλαγής και θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει τούβλα & υιοθεσία κονιάματος σε όλο τον κόσμο. Ο Alec Ziupsnys, γνωστός ως RhythmTrader στο Twitter, παρατήρησε ότι από την άποψή του, όποια και αν είναι η μορφή που έχει προγραμματιστεί η Dorsey, θα είναι μεγαλύτερη από ένα Bitcoin ETF και το Bakkt που υποστηρίζεται από τη Wall Street.

Το Bitcoin για να γίνει το εγγενές νόμισμα του Διαδικτύου

Η πρόσφατη σταυροφορία του Dorsey για την ανάπτυξη και την υιοθέτηση του Lightning Network έρχεται λίγες μόνο εβδομάδες αφότου πήγε στο “Joe Rogan Εμπειρία” ένα παγκοσμίου φήμης podcast, για να επαινέσει τα πλεονεκτήματα, την υπόθεση και το raison d’etre του Bitcoin.

Ο μακροχρόνιος γίγαντας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης απλώς σημείωσε ότι «το Διαδίκτυο θα έχει [ένα] εγγενές νόμισμα», προσθέτοντας στη συνέχεια ότι πιθανότατα θα είναι το Bitcoin. Ο Dorsey εξήγησε ότι το κρυπτογράφηση είναι το πιο δοκιμασμένο στη μάχη και έχει τις ισχυρότερες αρχές και προτάσεις αξίας. Αναλύοντας τη διαδικασία σκέψης του, δήλωσε:

«Είναι κάτι που γεννήθηκε στο Διαδίκτυο, που αναπτύχθηκε στο Διαδίκτυο, που δοκιμάστηκε στο Διαδίκτυο. Είναι από το Διαδίκτυο. Ο λόγος για τον οποίο ενεργοποιήσαμε την αγορά Bitcoin στην εφαρμογή Cash είναι ότι θέλαμε να μάθουμε για την τεχνολογία και να βρισκόμαστε εκεί έξω και να αναλάβουμε ορισμένους κινδύνους. “

Φωτογραφία από Κον Καραμπέλας επί Απεμπλοκή

ΤιτίβισμαΚοινή χρήση44ΜερίδιοWhatsApp

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me