10 βιβλία που δεν είναι Blockchain για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε το Blockchain

Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τις τεχνολογίες blockchain. Κυρίως, είναι δύσκολο να αναπτυχθεί μια σταθερή τεχνολογική κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των πρωτοκόλλων όπως το Bitcoin και το Ethereum. Δεύτερον, η ίδια η τεχνολογία βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα και εξελίσσεται συνεχώς μαζί με την ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία. Τρίτον, είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε γιατί αυτή η τεχνολογία θεωρείται από πολλούς ως αλλαγή παιχνιδιού ή γιατί έχει τη δυνατότητα να εισαγάγει μια αλλαγή παραδείγματος.

Οι μετασχηματιστικές τεχνολογίες, όπως η τήρηση βιβλίων διπλής εισόδου, το τυπογραφικό πιεστήριο και το Διαδίκτυο έχουν εισαγάγει σημαντικές κοινωνικές αλλαγές. Αυτές οι αλλαγές δεν έγιναν μια μέρα στην άλλη, αλλά υπέστησαν ασταθή και μακρά ταξίδια. Τελικά, πέτυχαν την γενική υιοθέτηση και έχουν γίνει πανταχού παρόντες. Ο Παγκόσμιος Ιστός είναι μόλις 25 ετών, ωστόσο η πλειονότητα των καθημερινών μας δραστηριοτήτων εξαρτάται από αυτό, είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι.

Για να αρχίσει να εκτιμά τι αντίκτυπο θα μπορούσαν να έχουν οι τεχνολογίες blockchain πρέπει να μελετήσει το παρελθόν. Παρακάτω έχουμε συντάξει δέκα βιβλία χωρίς Blockchain που πιστεύουμε ότι μπορούν να βοηθήσουν να τοποθετήσουμε αυτήν την ανατρεπτική τεχνολογία σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Τα ακόλουθα βιβλία ανατρέχουν στη φύση των μετασχηματιστικών τεχνολογιών, της χρηματοδότησης, του χρήματος και της εξέλιξης των κοινωνικών οργανώσεων.

10 βιβλία χωρίς μπλοκ για να βυθίσετε τα δόντια σας.

10 βιβλία που δεν είναι Blockchain για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε το Blockchain

1) Χρήματα: Η μη εξουσιοδοτημένη βιογραφία του Felix Martin

10 βιβλία που δεν είναι Blockchain για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε το Blockchain

Αν θέλουμε να κατανοήσουμε τις τεχνολογίες blockchain πρέπει να ξεκινήσουμε με χρήματα. Τι είναι, πώς λειτουργεί και από πού προήλθε; Έτσι, λίγοι άνθρωποι σταματούν να κάνουν αυτές τις ερωτήσεις και αυτές που πιστεύουμε ότι πρέπει να έχουν τις απαντήσεις, όπως οι οικονομολόγοι, δεν επικεντρώνονται στο θέμα με ουσιαστικό τρόπο. Ο Μάρτιν κάνει μια φανταστική δουλειά να ορίζει και να αναλύει τα χρήματα ως κοινωνική τεχνολογία. Μας καθοδηγεί στην ιστορία του και επισημαίνει μια σειρά από συναρπαστικές ιστορικές περιπτωσιολογικές μελέτες που βοηθούν στην αποκάλυψη της φύσης του χρήματος. Αυτό το βιβλίο εξετάζει το χρήμα ως κοινωνικό φαινόμενο και δείχνει πώς έχει και θα συνεχίσει να εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου.

2) Το δίλημμα του καινοτόμου από τον Clayton M. Christensen

10 βιβλία που δεν είναι Blockchain για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε το Blockchain

Αυτό είναι ένα κλασική ανάγνωση για οποιονδήποτε στον τεχνολογικό χώρο, ειδικά εάν εστιάζετε στην επιχείρηση. Μελετά τη φύση των καθιερωμένων εταιρειών και στοχεύει να κατανοήσει γιατί οι εταιρείες με καλή διαχείριση αποτυγχάνουν να καινοτομήσουν και υπόκεινται συνεχώς σε αναστάτωση. Πιο σχετικό με το χώρο blockchain, επικεντρώνεται στην εξέλιξη των αναδυόμενων ανατρεπτικών τεχνολογιών από την παιδική τους ηλικία έως την υιοθέτηση της κυριαρχίας και εξετάζει τους ρόλους που έπαιξαν ιστορικά οι πρώτοι υιοθέτες και οι κατεστημένοι. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο για να αρχίσετε να κατανοείτε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κατεστημένοι φορείς κατά την ανάπτυξη των στρατηγικών blockchain.

3) Το τέλος της αλχημείας: Τραπεζικές εργασίες, η παγκόσμια οικονομία και το μέλλον του χρήματος από τον Mervyn King

10 βιβλία που δεν είναι Blockchain για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε το Blockchain

Ο Mervyn King ήταν ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας από το 2003-2013. Απεικονίζειπώς η σύγχρονη χρηματοδότηση και η κεντρική τραπεζική πλοήγηση σε αδιατάραχτα νερά. Ο King υποστηρίζει ότι εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για την κατανόηση και τη σωστή ρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα. Πιστεύει ότι πολλές από τις πολιτικές μας δεν αντιμετωπίζουν ζητήματα ριζικής αβεβαιότητας. Προκειμένου να εκτιμήσουμε τις τεχνολογίες blockchain ως ένα εναλλακτικό σύστημα για την παραδοσιακή χρηματοδότηση, πρέπει να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε ποια είναι τα τρέχοντα προβλήματα με τον χρηματοπιστωτικό μας τομέα και πώς (ή εάν) οι τεχνολογίες blockchain μπορούν να τις αντιμετωπίσουν.

4) The Sovereign Individual: Mastering the Transition to the Information Age Paperback από τους James Dale Davidson και Lord William Rees-Mogg

10 βιβλία που δεν είναι Blockchain για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε το Blockchain

Αυτοί οι συγγραφείς προτείνουν ότι οι κοινωνικές οργανώσεις υφίστανται θεμελιώδεις αλλαγές και ότι τελικά τα έθνη-κράτη θα ανατραπούν ή θα καταστραφούν. Αυτό οδηγείται ή καθίσταται δυνατή από την πρόοδο των υπολογιστών και των τεχνολογιών πληροφοριών. Η μεθοδολογική προσέγγιση των συγγραφέων που χρησιμοποιήθηκε για να κάνει πολλές τολμηρές προβλέψεις βασίζεται στην αξιολόγησή τους για μακρο-ιστορικά γεγονότα που ονομάζουν «τη μελέτη των μεγαπολιτικών» και τις θεωρίες τους σχετικά με το ρόλο της βίας. Βλέπουν την παλιά κοινωνική τάξη της Βιομηχανικής Εποχής που χαρακτηρίζεται από διακυβέρνηση διοίκησης και ελέγχου μεγάλης κλίμακας, κυριαρχούν σε έθνη-κράτη και εταιρικούς ομίλους που τελειώνουν και προβλέπουν μια νέα εποχή του κυρίαρχου ατόμου. Είναι το όνειρο του bitcoiner.

5) Η εταιρεία: Μια σύντομη ιστορία μιας επαναστατικής ιδέας από τους Adrian Wooldridge και John Micklethwait

10 βιβλία που δεν είναι Blockchain για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε το Blockchain

Ταυτός Εταιρεία είναι ένα υπέροχο βιβλίο που χρονολογεί την ιστορία της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, μια καινοτομία από μόνη της που άλλαξε την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας. Αυτό το βιβλίο είναι ιδιαίτερα κατάλληλο γιατί χρονολογεί την άνοδο μιας νέας μορφής κοινωνικών σχέσεων που είχε δραματικές και απροσδόκητες επιπτώσεις. Αυτές οι ιδέες είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες από την προοπτική του πώς χρηματοδοτούνται τα νέα κρυπτο-έργα και πώς τα διάφορα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν κίνητρα σε μια εποχή blockchain και tokenization. Οι νέες ICO (αρχικές προσφορές νομισμάτων) που τροφοδοτούν έργα όπως το Ethereum μπορεί να είναι η τελευταία επανάληψη εταιρικών οργανισμών.

6) Η φύση της τεχνολογίας: Τι είναι και πώς εξελίσσεται από τον W. Brian Arthur

10 βιβλία που δεν είναι Blockchain για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε το Blockchain

Αυτό το βιβλίο προσπαθεί να διατυπώσει μια θεμελιώδη κατανόηση της τεχνολογίας και αξιολογεί τη φράκταλ φύση του πώς οι νέες τεχνολογίες βασίζονται σε προηγούμενες καινοτομίες. Αυτό το βιβλίο καθιστά προφανές ότι η τεχνολογία είναι ένα ποικίλο και προσαρμοστικό κοινωνικό φαινόμενο, αλλά το οποίο έχει κάποια θεμελιώδη και συνεπή χαρακτηριστικά στα οποία μπορούμε να βασιστούμε κατά τη μελέτη του. Αυτό θα βοηθήσει να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες ότι οι τεχνολογίες blockchain δεν είναι μια άκαμπτη ή μοναδική οντότητα, αλλά μια ποικίλη τεχνολογία που διαμορφώνεται από τους προγραμματιστές της, τους χρήστες της και την αγορά-στόχο της.

7) Χρέος – Τα πρώτα 5.000 χρόνια του David Graeber

10 βιβλία που δεν είναι Blockchain για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε το Blockchain

Αυτό το βιβλίο, γραμμένο από τον ανθρωπολόγο David Graeber, προσπαθεί να καταγράψει την προέλευση και την ιστορία του χρέους σε όλες τις μορφές του. Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι το χρέος υπήρχε πριν από τη δημιουργία χρήματος, και ότι υπάρχουν ορισμένες υποκείμενες ιδεολογικές και ηθικές δεσμεύσεις που εξακολουθούν να διαπερνούν τη διαχείριση των χρεών μέχρι σήμερα. Αν θέλετε να καταλάβετε το τρέχον χρηματοοικονομικό σύστημα, είναι σημαντικό να έχετε πλήρη κατανόηση του χρέους – καθώς είναι αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας δημιουργίας σύγχρονων χρημάτων. Επιπλέον, αυτό το βιβλίο αποκαλύπτει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του χρέους σε πολλούς κοινωνικούς θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου του γάμου, των κυβερνήσεων και των θρησκειών. Οι τεχνολογίες Blockchain έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την πρόσβαση σε σύγχρονα χρηματοοικονομικά μέσα που παρακάμπτουν τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Οι επιπτώσεις αυτού θα μπορούσαν να είναι πιο διαδεδομένες από ό, τι πιστεύεται αρχικά.

8) Antifragile – Πράγματα που κερδίζουν από διαταραχή από τον Nassim Taleb

10 βιβλία που δεν είναι Blockchain για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε το Blockchain

Nassim Taleb είναι ένας πρώην έμπορος επιλογών που έγινε φιλόσοφος και έχει μια πολύ μοναδική και πολύτιμη προοπτική να προσφέρει. Το Antifragile αναλύει τον τρόπο με τον οποίο τα σύνθετα οικονομικά, κοινωνικά και βιολογικά συστήματα αντιδρούν σε απρόσμενα ή βαθιά σοκ. Εισάγει την αντίληψή του για το anti-fagile, το οποίο είναι ιδιοκτησία κάτι που ωφελείται από σοκ και γίνεται ισχυρότερο ως αποτέλεσμα, όπως ορισμένα χρηματοοικονομικά παράγωγα όπως τα συμβόλαια επιλογών. Ορισμένα συστήματα είναι ανθεκτικά έναντι τυχαίων κραδασμών, ενώ άλλα συστήματα είναι εύθραυστα και υποφέρουν πολύ. Τα συστήματα που είναι αντι-εύθραυστα από την άλλη πλευρά, επωφελούνται από σοκ. Τα πρωτόκολλα Blockchain, όπως το πρωτόκολλο Διαδικτύου, είναι τεχνικά σχεδιασμένα ώστε να είναι ανθεκτικά και έχουν ενισχυθεί μέσω διαφόρων σοκ και καινοτόμων επαναλήψεων. Στην περίπτωση δημόσιων πρωτοκόλλων blockchain όπως το bitcoin και το Ethereum, προσφέρουν ένα εναλλακτικό κατάστημα αξίας που ζει εκτός του παραδοσιακού χρηματοοικονομικού μας συστήματος. Γεγονότα όπως χρηματοπιστωτικές κρίσεις ή η αβεβαιότητα γύρω από την επικείμενη νομισματική κρίση της Κίνας θα μπορούσαν (ή έχουν) δημιουργήσει μια ζήτηση για τέτοια εναλλακτικά επενδυτικά μέσα που ζουν εκτός του υπάρχοντος χρηματοοικονομικού μας συστήματος.

9) Οι πληροφορίες: Μια ιστορία, μια θεωρία, μια πλημμύρα του James Gleick

10 βιβλία που δεν είναι Blockchain για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε το Blockchain

Τζέιμς Γκλέικ Το αριστούργημα περιγράφει την ιστορία του πώς η πληροφορία έχει ορίσει τη σύγχρονη εποχή μας. Το βιβλίο αναλύει τα διάφορα στάδια μέσω των οποίων οι άνθρωποι βελτιώνουν συνεχώς την ικανότητά μας να καταγράφουμε και να διαδίδουμε πληροφορίες, είτε είναι πολιτιστικές, στρατιωτικές είτε οικονομικές. Αυτό το βιβλίο είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση των τεχνολογιών blockchain επειδή το χρήμα (ειδικά το σύγχρονο χρήμα) είναι απλώς πληροφορίες – πιστώσεις και χρεώσεις σε ορισμένα βιβλία. Η λαμπρή διορατικότητα που πυροδότησε το κίνημα blockchain περιλαμβάνει μια νέα φαντασία των τεχνικών, πολιτικών και κοινωνικών πλαισίων που χρησιμοποιούμε για να σκεφτούμε την αξία και τη μετάδοση πληροφοριών που κατέχουν αυτήν την αξία.

10) Χρήματα άλλων ανθρώπων: Η πραγματική επιχείρηση χρηματοδότησης από τον John Kay

10 βιβλία που δεν είναι Blockchain για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε το Blockchain

Αυτό το βιβλίο ήταν το βιβλίο των Financial Times της χρονιάς το 2015 για έναν λόγο. Ο συγγραφέας, John Kay, αναλύει τον σκοπό του χρηματοπιστωτικού τομέα – γιατί το χρειαζόμαστε και τι κάνει; Μετά την οικονομική κρίση του 2008, η Kay παρέχει μια επισκόπηση του περίπλοκου χρηματοπιστωτικού συστήματος που οδήγησε στη συντριβή και βοηθά τους αναγνώστες να καταλάβουν ότι τα πράγματα μόλις έχουν αλλάξει τα 9 χρόνια μετά την «μεγάλη ύφεση». Αυτό είναι ένα σημαντικό βιβλίο που είναι διεξοδικό, αλλά προσιτό.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map