Η μεγαλύτερη απειλή για τα κρυπτονομίσματα δεν είναι η αστάθεια, όπως υποθέτουν οι περισσότεροι. Αντίθετα, είναι το γεγονός ότι το 99% του εμπορίου κρυπτονομισμάτων εξακολουθεί να συμβαίνει σε κεντρικά χρηματιστήρια.

Μερικές φορές σκέφτομαι πόσο αντιφατικό είναι να χρησιμοποιείς κεντρικές ανταλλαγές όπως το Binance ή το Bittrex ενάντια στο ήθος των αποκεντρωμένων κρυπτονομισμάτων.

Είναι κρίμα που ολόκληρος ο σκοπός της νομισματικής κυριαρχίας για την οποία ο Satoshi Nakamoto δημιούργησε το Bitcoin εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια των κεντρικών κομμάτων.

Πιστεύω όμως ότι ο χρόνος δεν είναι πολύ μακριά όταν θα δούμε αυτήν την τάση να αλλάζει. Στην πραγματικότητα, έχει αρχίσει να αλλάζει καθώς πολλές αποκεντρωμένες ανταλλαγές πολλαπλασιάζονται με τις διαφορετικές προσεγγίσεις τους.

 • Λοιπόν, γιατί χρειαζόμαστε αποκεντρωμένες ανταλλαγές (γνωστός και ως DEX)?

Δεν πρόκειται να απαντήσω ξανά σε αυτό το άρθρο, αλλά θα ήθελα να σας αφήσω έναν σύνδεσμο όπου μίλησα εκτενώς για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και των δύο ειδών ανταλλαγών.

Ορίστε: Γιατί οι αποκεντρωμένες ανταλλαγές Το μέλλον των κρυπτονομισμάτων?

Τώρα που έχετε διαβάσει το προαναφερθέν άρθρο, είναι λογικό να μιλάτε για κεντρικές και αποκεντρωμένες ανταλλαγές από μια βαθύτερη προοπτική.

Κεντρικές κρυπτογραφικές ανταλλαγές

Όλοι γνωρίζουμε για μερικές διάσημες συγκεντρωτικές ανταλλαγές όπως αυτές:

 • Κάθαρση
 • Νομισματική βάση
 • Bitfinex
 • BitMex
 • Bittrex
 • Kraken κ.λπ…

Χωρίς αμφιβολία ότι από την αρχή οι συγκεντρωτικές ανταλλαγές έκαναν κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, το Ethereum κ.λπ. προσβάσιμα στις μάζες σε όλο τον κόσμο. Αναγνωρίζω επίσης το γεγονός ότι έκαναν πολύ καλή δουλειά παρέχοντας την απαραίτητη ώθηση και ρευστότητα στις αγορές κρυπτογράφησης.

Κεντρικές ανταλλαγές

Αλλά είχαν επίσης το δίκαιο μερίδιο των κριτικών και των αποτυχιών τους. Μερικά από τα οποία ήταν:

 • Exchange hacks: Περισσότερα από 30 κρυπτονομίσματα ανταλλάσσουν hacks τα τελευταία 9 χρόνια με μερικά από αυτά τόσο μεγάλα όσο το Mt.Gox, BitGrail, Coincheck κ.λπ..
 • Απαγόρευση κυβέρνησης: Το Απαγόρευση της Κίνας, ο Απαγόρευση της Κορέας, και η απαγόρευση της Ρωσίας κ.λπ..
 • Κακή υποστήριξη: Όποιος έχει χρησιμοποιήσει μια κεντρική ανταλλαγή γνωρίζει αυτό το πρόβλημα.

Τέτοιες απαγορεύσεις και παραβιάσεις συμβαίνουν επειδή όταν αγοράζετε κρυπτονομίσματα σε κεντρικά χρηματιστήρια, όπως το Bittrex ή το Binance, δεν τα έχετε στην πραγματικότητα. Είναι τόσο επειδή αυτά οι ανταλλαγές δεν σας δίνουν τα ιδιωτικά κλειδιά των κεφαλαίων σας. Αντ ‘αυτού, πιστώνουν μόνο τους κατάλληλους αριθμούς κρυπτογράφησης κατά της παραγγελίας σας. (Διαβάστε περισσότερα για τα ιδιωτικά κλειδιά εδώ.)

Επίσης, υπάρχει ένας επιπλέον πονοκέφαλος της συμμόρφωσης με το KYC και της υποβολής εγγράφου ταυτότητας που πρέπει να κάνετε κατά τη χρήση τέτοιων κεντρικών υπηρεσιών. Και αυτό σας ανοίγει σε μια άλλη ευπάθεια της κλοπής ταυτότητας ή της διαρροής των προσωπικών σας στοιχείων ταυτότητας μέσω κεντρικών ανταλλαγών.

Όχι μόνο αυτό, οι δημοφιλείς συγκεντρωμένες ανταλλαγές σήμερα δεν απαριθμούν τις περισσότερες πωλήσεις ICO ή token λόγω της αυξημένης ρυθμιστικής πίεσης από την US SEC και τον υπόλοιπο κόσμο. Οι ανταλλαγές όπως η Bittrex και η Poloniex δεν έχουν αναφέρει κανένα διακριτικό ICO εδώ και μήνες που μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ρευστότητας για καλές πωλήσεις ICO ή token.

Διασκεδαστικό γεγονός: Οι αποκεντρωμένες ανταλλαγές μπορούν να παραθέσουν οποιοδήποτε ICO ή διακριτικό επειδή δεν μπορούν να τερματιστούν, καθώς δεν υπάρχει κανένα σημείο αποτυχίας στο μοντέλο τους. Δεν υπάρχει διακομιστής για τερματισμό!

Αποκεντρωμένες ανταλλαγές (DEX)

Πώς λειτουργεί η αποκεντρωμένη ανταλλαγήΠώς λειτουργεί η αποκεντρωμένη ανταλλαγή

Λόγω των προαναφερθέντων περιορισμών και ζητημάτων, συμφωνώ με αυτό που ανέφερε πρόσφατα ο Vinny Lingham.

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα δούμε μια κορυφαία ανταλλαγή κρυπτογράφησης 25 ή να κλείσει τους επόμενους μήνες. Αυτό θα είναι ο καταλύτης για την εμφάνιση αποκεντρωμένων ανταλλαγών και αυτό είναι ένα βασικό θέμα που περιμένω το 2018.

– Vinny Lingham (@VinnyLingham) 18 Ιανουαρίου 2018

Φυσικά, δεν θα αποτύχουν όλες οι ανταλλαγές, αλλά η αποτυχία ορισμένων σημαντικών ανταλλαγών, σε συνδυασμό με τις κυβερνήσεις που καταστρέφουν τις κεντρικές ανταλλαγές, μπορεί να καταλύσει την εμφάνιση αποκεντρωμένων ανταλλαγών.

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν είμαστε ακόμη εκεί, παρά τις αποκεντρωμένες ανταλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αυτό συμβαίνει επειδή οι αποκεντρωμένες ανταλλαγές έχουν όλους τους εγγενείς περιορισμούς της τεχνολογίας blockchain και ένας από αυτούς είναι η επεκτασιμότητα.

Μερικές από αυτές τις αποκεντρωμένες ανταλλαγές και πρωτόκολλα είναι:

 • Binance Dex
 • EtherDelta
 • Bisq
 • 0x
 • Δίκτυο Kyber
 • Πρωτόκολλο Bancor
 • Ανταλλαγή αέρα
 • WavesDex
 • Ωμέγα
 • BarterDex
 • Nxt
 • Counterparty Dex κ.λπ..

Επίσης, σχεδόν όλες οι αποκεντρωμένες ανταλλαγές που λειτουργούν σήμερα, σας δίνουν την αίσθηση των ιστοτόπων διαδικτύου γήρατος που είναι αργές και μερικές φορές ασυνήθιστες λόγω έλλειψης επαρκούς κυκλοφορίας σε αυτό. Και όταν δεν έχετε αρκετούς αγοραστές / πωλητές σε ανταλλαγή, είναι παρόμοιο με το θάνατο αυτής της πλατφόρμας.

Αλλά όπως ανέφερα νωρίτερα, οι κανονισμοί κρυπτογράφησης, οι απαγορεύσεις και οι παραβιάσεις θα καταλύσουν την ανάπτυξη αποκεντρωμένων ανταλλαγών. Και σίγουρα θα πρέπει να περιμένετε καλύτερη εμπειρία χρήστη και ρευστότητα στα DEXs, όπως οι έξυπνες τεχνολογίες συμβολαίου ατομικά ανταλλακτικά εκτός αλυσίδας και ατομικά ανταλλακτικά εκτός αλυσίδας πρόκειται να πραγματοποιήσουν τις ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων peer-to-peer και λιγότερο εμπιστοσύνη.

Συμπέρασμα: Αποκεντρωμένες ανταλλαγές Vs. Κεντρικές ανταλλαγές

Οι αποκεντρωμένες ανταλλαγές θα είναι σύντομα ένα όνομα οικιακής χρήσης, επειδή αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο τα κρυπτονομίσματα μπορούν να ευδοκιμήσουν λαμβάνοντας υπόψη τις απαγορεύσεις και τους κανονισμούς.

Και η ανάπτυξη τόσων πρωτόκολλων DEX και DEX δείχνει σαφώς ότι οι πρωτοπόροι της κρυπτογράφησης έχουν συνειδητοποιήσει ότι εάν τα κρυπτονομίσματα πρέπει να προχωρήσουν στο mainstream, πέρα ​​από το FUD, σίγουρα θα απαιτήσουμε αποκεντρωμένες ανταλλαγές ανθεκτικές στη λογοκρισία peer-to-peer στην αγορά.

Ωστόσο, η ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων σε νομίσματα fiat όπως USD, EUR κ.λπ. είναι πολύ πιο δύσκολο να αποκεντρωθεί, διότι συστήματα όπως το ίδιο το US Dollar είναι συγκεντρωτικά.

Γι ‘αυτό βλέπετε χαμηλούς όγκους σε ανταλλαγές όπως το LocalBitcoins και το Bisq.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτό το πρόβλημα μπορεί επίσης να λυθεί με την ύπαρξη κρυπτονομισμάτων που συνδέονται με νομίσματα fiat. Το κλασικό παράδειγμα ενός τέτοιου κρυπτονομίσματος είναι το Tether. Δυστυχώς, ο Tether πρόσφατα κατηγορήθηκε για χειραγώγηση της αγοράς, επειδή δεν είχαν αποθεματικά USD σε σχέση με το πραγματικό Tether (USDT) που είχαν εκδώσει.

Αλλά αυτό μπορεί να γίνει εύκολα, με δίκαιο τρόπο, διατηρώντας έναν αυστηρό ελεγκτή στη θέση του. Μερικά από τα προγράμματα συναλλάγματος με συναρμολόγηση συναντώνται που παρέχουν την απαραίτητη ρευστότητα, δικαιοσύνη και αλληλεπίδραση fiat που απαιτείται στην αγορά. Και αυτό σίγουρα θα χρησιμεύσει ως θεραπεία για την επίλυση / απενεργοποίηση προβλημάτων που ενδέχεται να συναντήσουν στο μέλλον αποκεντρωμένες ανταλλαγές.

Περιττό να πούμε ότι όλα τα κομμάτια που λείπουν για τη δημιουργία μιας ισχυρής υποδομής αποκεντρωμένων ανταλλαγών ενώνονται. Γι ‘αυτό είναι σοφό να μην καταργήσετε τις αποκεντρωμένες ανταλλαγές τώρα, ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι η αγαπημένη σας κεντρική ανταλλαγή.

Τώρα ήρθε η ώρα να ακούσετε από εσάς: Τι πιστεύετε για τις κεντρικές και αποκεντρωμένες ανταλλαγές; Ποιο έργο DEX ακολουθείτε / χρησιμοποιείτε; Πώς ήταν η εμπειρία σας; Έχασα καλά έργα DEX σε αυτήν τη λίστα; Επιτρέψτε μου να ξέρω τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Ακολουθούν μερικά άρθρα που είναι δημοφιλή αυτήν τη στιγμή στο CoinSutra:

 • 5 Καλύτερες Αποκεντρωμένες Ανταλλαγές τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για συναλλαγές αυτή τη στιγμή
 • LocalEthereum: LocalBitcoins για Ethereum [ETH P2P Market]
 • Τα καλύτερα βιβλία για ανάγνωση σε Blockchains και Cryptocurrencies

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me