Πώς να υπογράψετε ένα μήνυμα με τη διεύθυνση Bitcoin σας [Πορτοφόλι καθολικού]

Τα τελευταία χρόνια είδαμε αρκετά δραματικό αριθμό δικράνων Bitcoin, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin Cash, Bitcoin Gold και Bitcoin Diamond. Και ήταν επίσης υπέροχα επειδή οι HODLers του BTC πήραν δωρεάν περονοφόρα νομίσματα με αεροπλάνο ως επιπλέον χρήματα.

Στις προηγούμενες δημοσιεύσεις μου σχετικά με τα πιρούνια, ανέφερα πώς όλα αυτά τα διχαλωμένα νομίσματα έχουν τη δική τους μοναδική ατζέντα για να προτείνουν το Bitcoin και η αποτυχία εκτέλεσης είχε ως αποτέλεσμα τα νομίσματα να διαμορφωθούν ως δωρεάν νομίσματα.

Φέτος, παρακολουθώ περισσότερα από 10 πιρούνια Bitcoin που θα μεταφερθούν στους κατόχους BTC. Περιττό να πούμε, όπως πάντα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, επειδή το CoinSutra, με όλη τη δέουσα επιμέλεια, θα σας βοηθήσει να διεκδικήσετε τα νομίσματα σας που είναι.

Με την αύξηση του αριθμού των πιρούνι, ο τρόπος διανομής τους εξελίσσεται επίσης. Το 2018, η πλειοψηφία των διχαλωτών νομισμάτων θα εμφανιστεί, κάτι που θα απαιτήσει από εσάς να υπογράψετε ένα μήνυμα χρησιμοποιώντας τα προσωπικά σας κλειδιά για να αποδείξετε ότι είστε πραγματικά ο κάτοχος των Bitcoin που διεκδικείτε.

Και αυτός είναι ο λόγος για αυτό το γράψιμο σήμερα – για να σας πω πώς να υπογράψετε με ασφάλεια τα μηνύματα χρησιμοποιώντας τα ιδιωτικά σας κλειδιά μέσω ενός Ledger Nano S.

Σημείωση: Κάποιος μπορεί να υπογράψει μηνύματα χρησιμοποιώντας άλλα πορτοφόλια, αλλά για αυτό το σεμινάριο, θα κολλήσω στο Ledger Nano S λαμβάνοντας υπόψη ότι άλλα πορτοφόλια είναι πέρα ​​από το πεδίο αυτού του άρθρου.

Πρέπει να διαβάσετε:

  • Αναθεώρηση Ledger Nano S: Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν παραγγείλετε το πορτοφόλι Ledger
  • Ποια κρυπτονομίσματα υποστηρίζονται από το πορτοφόλι Ledger?

Πώς να υπογράψετε ένα μήνυμα με τη διεύθυνση Bitcoin σας & Γιατί

Η υπογραφή ενός μηνύματος με τη διεύθυνση Bitcoin χρησιμοποιώντας τα ιδιωτικά σας κλειδιά ονομάζεται υπογραφή Bitcoin. Υπογράφοντας ένα μήνυμα με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποδείξετε ότι ελέγχετε μια συγκεκριμένη διεύθυνση Bitcoin και, ως εκ τούτου, διεκδικείτε την κυριότητα των χρημάτων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα για να υπογράψετε ένα μοναδικό μήνυμα και να το σφραγίσετε με τα προσωπικά σας κλειδιά. Στη συνέχεια, μπορείτε να παρέχετε αυτό το υπογεγραμμένο μήνυμα σε οποιονδήποτε χρήστη τρίτου μέρους που μπορεί να επαληθεύσει την ιδιοκτησία χρημάτων σας.

Αλλά περίμενε!

Μερικοί από εσάς πιθανότατα σκέφτεστε γιατί να μην χρησιμοποιείτε μόνο τη δημόσια διεύθυνσή σας για να δείξετε στο τρίτο μέρος ότι έχετε τα χρήματα.

Σκεφτείτε για μια στιγμή. Η δημόσια διεύθυνση είναι ανοιχτή για οποιονδήποτε να ελέγξει, ενώ τα ιδιωτικά κλειδιά είναι αυτά που καθορίζουν εάν ελέγχετε ή όχι τα bitcoin σας.

Λογικά, η απόδειξη της ιδιοκτησίας των ιδιωτικών κλειδιών αποδεικνύει στην πραγματικότητα ότι διαθέτετε αυτά τα bitcoin. Αλλά δεν μπορείτε και δεν πρέπει ποτέ να δώσετε τα προσωπικά σας κλειδιά, επομένως υπογράφετε ένα μοναδικό μήνυμα χρησιμοποιώντας το ιδιωτικό σας κλειδί για να δημιουργήσετε ένα υπογεγραμμένο μήνυμα που μπορεί να επαληθευτεί με το δημόσιο κλειδί.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την παράδοση των ιδιωτικών κλειδιών σας σε κανέναν και μπορείτε να αποδείξετε ότι είστε ο κάτοχος του εν λόγω δημόσιου κλειδιού (Διεύθυνση Bitcoin).

Εν ολίγοις, παρέχοντας το υπογεγραμμένο μήνυμα και το δημόσιο κλειδί, μπορείτε να αποδείξετε την κυριότητα των ιδιωτικών κλειδιών της συγκεκριμένης διεύθυνσης Bitcoin. Το πώς συμβαίνει αυτό είναι ένα περίπλοκο μαθηματικό παζλ που θα αφήσω για μια άλλη μέρα.

Πώς να υπογράψετε ένα μήνυμα με το πορτοφόλι Ledano Nano S

1. Εκκινήστε την εφαρμογή Ledger Wallet Bitcoin στην επιφάνεια εργασίας σας.

2. Συνδέστε τη συσκευή σας και εισαγάγετε τον κωδικό PIN.

3. Μόλις συνδέσετε τη συσκευή Ledger, ανοίξτε την εφαρμογή Bitcoin στη συσκευή. Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε Bitcoin ή Bitcoin μετρητά. Επιλέξτε “Bitcoin”.

4. Μόλις επιλέξετε “Bitcoin”, θα δείτε αυτήν την οθόνη.

Επιλέξτε “SEGWIT” ή “Legacy”, ανάλογα με τον τύπο διεύθυνσης όπου έχετε μη μηδενικό υπόλοιπο BTC.

5. Για αυτό το σεμινάριο ας υποθέσουμε ότι έχετε ένα μηδενικό υπόλοιπο BTC στο “Legacy” και έχετε επιλέξει το Legacy για να δείτε αυτήν την οθόνη.

6. Τώρα κάντε κλικ στο «Ρυθμίσεις» > «Εργαλεία» όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα για να το δείτε:

7. Κάντε κλικ στο “Sign message” για να δείτε την παρακάτω οθόνη. Μπορείτε να επιλέξετε τη διεύθυνση BTC και να πληκτρολογήσετε το μήνυμα στο πεδίο μηνύματος και να κάνετε κλικ στο «σημάδι». Το μήνυμα “CoinSutra-Simplifying Bitcoin and Cryptocurrency” είναι απλώς ένα παράδειγμα. Συνήθως, το μήνυμα δίνεται από τρίτο μέρος που σας ζητά να αποδείξετε την ιδιοκτησία σας.

8. Μόλις κάνετε κλικ στο “Sign” θα δείτε αυτό:

5. Στη συνέχεια, μεταβείτε στη συσκευή σας και επιβεβαιώστε “Υπογραφή του μηνύματος” στη συσκευή σας.

7. Αφού το υπογράψετε στη συσκευή σας, θα δείτε αυτήν την οθόνη. Αντιγράψτε το κείμενο μεταξύ Αρχής υπογραφής και Τέλους υπογραφής. Αυτό, φίλοι μου, είναι το υπογεγραμμένο μήνυμά σας.

Στην παραπάνω εικόνα, η υπογραφή σας είναι:

IAqCpjxYFTl / OtYzLYb8VVYgyspmiEj43GQoG8R10hLKVOWF6YNXdBlx2U08HEG + oyyu3eZGoYoAfFcRFcQ + dBM =

8. Αντιγράψτε αυτήν την υπογραφή και αποθηκεύστε την σε ένα αρχείο και δώστε αυτήν τη δημόσια διεύθυνσή σας σε οποιονδήποτε τρίτο για να αποδείξετε ότι ελέγχετε πραγματικά τη συγκεκριμένη διεύθυνση και τα bitcoin σε αυτήν..

συμπέρασμα

Κατά τη γνώμη μου, αυτός είναι ένας ασφαλής τρόπος για να διανείμουν τα Bitcoins και άλλα κέντρα κρυπτογράφησης τα διχαλωμένα νομίσματα, επειδή αυτό δεν απαιτεί την εισαγωγή / εξαγωγή ιδιωτικών κλειδιών κάποιου.

Επίσης, αυτός είναι ένας ασφαλής τρόπος για να αποδείξετε την ιδιοκτησία των ιδιωτικών κλειδιών σας χωρίς να τα αποκαλύψετε.

Υπάρχουν και άλλα πορτοφόλια που έχουν τα χαρακτηριστικά υπογραφής Bitcoin.

Μερικά από αυτά είναι Bitcoin core, Electrum, Blockchain.info, Coinomi κ.λπ..

Αλλά για αυτό το σεμινάριο, το εξήγησα για το Ledger Nano S μόνο επειδή είναι το πορτοφόλι μου.

Αυτό είναι όλο από την πλευρά μου σε αυτό το άρθρο. Μη διστάσετε να αφήσετε ένα σχόλιο ή να κάνετε την ερώτηση εάν υπάρχει.

Πείτε μας επίσης: Έχετε χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα υπογραφής Bitcoin στο παρελθόν; Έχετε αξιώσει μέχρι τώρα διχαλωτά νομίσματα υπογράφοντας ένα μοναδικό μήνυμα?

Εάν σας αρέσει αυτό το άρθρο, μοιραστείτε το στο Facebook & Κελάδημα!

Σας αρέσει αυτό το άρθρο; Ακολουθούν μερικά ακόμη άρθρα που πρέπει να διαβάσετε:

  • Τα 3 καλύτερα πορτοφόλια υλικού για Bitcoin (υποστηρίζονται + Altcoins)
  • Πώς να χρησιμοποιήσετε το Neo Wallet στο Ledger Nano S με δυνατότητα αξίωσης GAS
  • Bitcoin Diamond (BCD): Μια πλήρης λίστα ανταλλαγών Bitcoin Diamond
  • Ρύθμιση του Ledger Nano S: Ένας οδηγός για αρχάριους
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map