Γιατί η ομάδα CryptoCompare επέλεξε πορτοφόλια υλικού

Όπως λέει ο τίτλος, τα μέλη της ομάδας CryptoCompare έχουν επιλέξει το πορτοφόλι Ledger για να κρατήσουν την ιδιωτική τους εκμετάλλευση κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής περιεχομένου μας και μελών της ομάδας περιεχομένου. Σε αυτόν τον οδηγό, θέλουμε να σας πούμε γιατί συμβαίνει αυτό.

Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να εξελίσσεται και να παγιώνεται ως μέρος του τρέχοντος οικονομικού παραδείγματος, συνεχίζουμε να βλέπουμε την εμφάνιση αρκετών νέων λύσεων λογισμικού και υλικού που στοχεύουν στη βελτίωση της ασφάλειας και του ελέγχου των χρηστών πάνω από τα κρυπτονομικά τους στοιχεία. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική πτυχή της υποδομής κρυπτογράφησης, καθώς οι νέοι χρήστες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς για να επωφεληθούν πλήρως από την κρυπτογράφηση.

Αρκετές εταιρείες σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται καθημερινά για να εμποδίσουν τη ζωή όσων προσπαθούν παράνομα να πάρουν τον έλεγχο των ιδιωτικών κλειδιών και νομισμάτων σας. Για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτές τις λύσεις και τι έχουν να προσφέρουν, θα συζητήσουμε εν συντομία ορισμένες πτυχές ασφάλειας των τρεχουσών λύσεων πορτοφολιών κρυπτογράφησης. Επιπλέον, θα μιλήσουμε επίσης για τις αγαπημένες μας λύσεις για να διατηρήσουμε τα νομίσματά σας ασφαλή, το Πορτοφόλι καθολικών και το Πορτοφόλι Trezor.

Μέρος 1: Πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων και τα ελαττώματα τους

Πορτοφόλια Ιστού – Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα πορτοφόλια ιστού είναι πορτοφόλια στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω του διαδικτύου. Αυτές είναι συνήθως οι πιο γνωστές και χρησιμοποιούνται λόγω της διαισθητικής λειτουργικότητάς τους και της εύκολης πρόσβασης, δεδομένου ότι οι χρήστες πρέπει απλώς να έχουν πρόσβαση στη σελίδα του πορτοφολιού και να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό για να αρχίσουν να τα χρησιμοποιούν. Ωστόσο, με αυτήν την εύκολη πρόσβαση, συμβαίνει συνήθως μια ανταλλαγή μεταξύ απλότητας και ασφάλειας. Για παράδειγμα, με πολλά πορτοφόλια ιστού, τα ιδιωτικά σας κλειδιά αποθηκεύονται σε διακομιστή τρίτου μέρους (που σημαίνει ότι έχετε εγκαταλείψει τον έλεγχο των κρυπτογραφικών στοιχείων σας, τα ιδιωτικά κλειδιά σας είναι η ταυτότητά σας στο blockchain). Παρόλο που ορισμένα πορτοφόλια ιστού χρησιμοποιούν προηγμένες τεχνικές όπως η κρυπτογράφηση και η τεχνολογία πολλαπλών σημείων, εξακολουθείτε να βασίζεστε σε τρίτους.

Φυσικά, τα πορτοφόλια Ιστού μπορεί να είναι ιδανικά για μερικούς συμμετέχοντες χρήστες, καθώς συνήθως επιτρέπουν στους χρήστες να επαναφέρουν τον λογαριασμό τους εάν το ιδιωτικό κλειδί ή το σπόρο έχει χαθεί, αλλά από άποψη ασφάλειας, είναι η χειρότερη λύση εκεί έξω.

Πορτοφόλια επιφάνειας εργασίας – Στην περίπτωση του πορτοφολιού επιφάνειας εργασίας, η ασφάλειά σας θα εξαρτάται πάντα από το συγκεκριμένο λογισμικό που χρησιμοποιείται, καθώς μπορείτε να έχετε τα κλειδιά σας αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας (με ή χωρίς κρυπτογράφηση) ή στον διακομιστή του προγράμματος. Σε κάθε περίπτωση, είναι δυνατό να κλαπεί τα κλειδιά σας, είτε από τον διακομιστή της εταιρείας είτε από τον δικό σας υπολογιστή. Η διατήρηση των ιδιωτικών κλειδιών στον υπολογιστή σας είναι σίγουρα καλύτερο από το να τα έχετε σε διακομιστή τρίτου μέρους, αλλά είναι πάντα δυνατό για κάποιον να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή σας, είτε από απόσταση είτε φυσικά, και να κλέψει αυτά τα ιδιωτικά κλειδιά. Σε περιπτώσεις όπου το ιδιωτικό κλειδί αποθηκεύεται από τον χρήστη, η ανάκτηση του πορτοφολιού σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής ιδιωτικών κλειδιών είναι αδύνατη.

Πορτοφόλια smartphone – Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούμε να επισημάνουμε δύο σημαντικούς παράγοντες: το UI για τα Πορτοφόλια Ιστού θα φέρει τα ίδια προβλήματα με τα πορτοφόλια ιστού παραπάνω και τα Αυτόνομα πορτοφόλια καταλήγουν να έχουν τις ίδιες ευπάθειες με τα πορτοφόλια επιφάνειας εργασίας.

USB Flash Drive – Μπορεί εύκολα να συγχέεται με τα πορτοφόλια υλικού αλλά είναι αρκετά διαφορετικά. Μπορείτε, σε ορισμένες περιπτώσεις, να προστατεύσετε τις πληροφορίες σας με έναν πείρο κρυπτογραφώντας τη μονάδα δίσκου που περιέχει τα ιδιωτικά σας κλειδιά. Ωστόσο, εάν ο υπολογιστής σας έχει παραβιαστεί, οι εισβολείς μπορούν εύκολα να κλέψουν τα ιδιωτικά σας κλειδιά από την ξεκλείδωτη συσκευή ή να χρησιμοποιήσουν το πορτοφόλι σας μόλις το ξεκλειδώσετε. Επιπλέον, εάν χάσετε τη συσκευή, μπορείτε να χάσετε όλα τα αποθηκευμένα στοιχεία σας για πάντα.

Χαρτί πορτοφόλι – Αυτά μπορούν να θεωρηθούν ως ένα από τα ασφαλέστερα, αλλά και τα πιο άβολα. Το γεγονός ότι πρέπει να γράψετε το ιδιωτικό σας κλειδί όποτε θέλετε να υπογράψετε και να μεταδώσετε μια συναλλαγή είναι ενοχλητικό για το λιγότερο. Επιπλέον, η χρήση του ιδιωτικού κλειδιού για πρόσβαση στο πορτοφόλι σας θα σας αφήσει ακόμα ευάλωτους σε παραβιάσεις..

Πορτοφόλια υλικού – Τώρα, πρόκειται να μιλήσουμε για πορτοφόλια υλικού, τα οποία είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για την ασφαλή αποθήκευση των προσωπικών σας στοιχείων. Πορτοφόλια υλικού όπως το Πορτοφόλι καθολικών και το Πορτοφόλι Trezor διατηρεί τα νομίσματά σας εύκολα προσβάσιμα μέσω φυσικής συσκευής (συνήθως προστατεύεται από PIN), ενώ διατηρεί επίσης τα ιδιωτικά κλειδιά σας ασφαλή. Δεδομένου ότι οι συναλλαγές υπογράφονται εντός της συσκευής, το ιδιωτικό κλειδί δεν φτάνει ποτέ στον υπολογιστή και επομένως είναι ασφαλές από τους χάκερ.

Μέρος 2: Χαρακτηριστικά και μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται από το Ledger

Καθολικό Nano S είναι ένα πορτοφόλι υλικού Bitcoin, Ethereum και Altcoins, βασισμένο σε ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας για την αποθήκευση κρυπτογραφικών στοιχείων και την εξασφάλιση ψηφιακών πληρωμών. Συνδέεται με οποιονδήποτε υπολογιστή (USB) και διαθέτει μια ασφαλή οθόνη OLED για διπλό έλεγχο και επιβεβαίωση κάθε συναλλαγής με ένα μόνο πάτημα στα πλευρικά του κουμπιά. Με το Ledger Nano S, τα ιδιωτικά σας κλειδιά δεν εκτίθενται ποτέ: οι ευαίσθητες λειτουργίες απομονώνονται στο πορτοφόλι του υλικού σας μέσα σε ένα προηγμένο ασφαλές στοιχείο, κλειδωμένο με κωδικό PIN. Δεν είναι δυνατή η παραβίαση των συναλλαγών, καθώς επαληθεύονται φυσικά στην ενσωματωμένη οθόνη με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού.

ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Το Ledger Nano S βασίζεται σε αρχιτεκτονική διπλού τσιπ (ST31 / STM32, Επίπεδο πιστοποίησης: CC EAL5 +). Η ακεραιότητα του υλικολογισμικού διασφαλίζεται με κρυπτογραφική βεβαίωση.

ΚΩΔΙΚΟ PIN: Το Ledger Nano S διασφαλίζει ότι μόνο εσείς έχετε πρόσβαση στους λογαριασμούς σας απαιτώντας έναν τετραψήφιο κωδικό PIN κάθε φορά που συνδέεται στον υπολογιστή σας.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ MALWARE: Η προετοιμασία ή η αποκατάσταση της διαμόρφωσής σας γίνεται πλήρως στο ασφαλές περιβάλλον του Ledger Nano S. Τα κρυπτογραφικά μυστικά σας δεν εκτίθενται ποτέ στον εξωτερικό κόσμο.

ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ: Τα προσωπικά σας κλειδιά δεν κρατούνται ποτέ ούτε είναι γνωστά από το Ledger ή από τρίτο μέρος: είναι κλειδωμένα στο Secure Element. Με το Ledger Nano S, το πορτοφόλι σας παραμένει αποκεντρωμένο, είστε δική σας τράπεζα.

Το Ledger Nano S περιλαμβάνει Bitcoin, Litecoin, Ethereum και Ethereum Classic συνοδευτικές εφαρμογές και άλλα κρυπτονομίσματα που βασίζονται σε blockchain. Μπορείτε να στείλετε και να λάβετε πληρωμές, να ελέγξετε τους λογαριασμούς σας και να διαχειριστείτε πολλές διευθύνσεις για κάθε νόμισμα από την ίδια συσκευή. Το Nano S υποστηρίζει επίσης το πρότυπο FIDO® Universal Second Factor που απλοποιεί τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας σε συμβατές διαδικτυακές υπηρεσίες όπως GMail, Dashlane, Dropbox ή GitHub.

Μέρος 3: Συνοδευτικά πορτοφόλια

Το Ledger Nano S εκτελεί ειδικές συνοδευτικές εφαρμογές. Για να επωφεληθείτε από τις πιο πρόσφατες εφαρμογές και τις λειτουργίες ασφαλείας, το Ledger Manager επιτρέπει ενημερώσεις υλικολογισμικού και περιήγηση στον κατάλογο εφαρμογών.

Προς το παρόν οι διαθέσιμες συνοδευτικές εφαρμογές είναι: Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Fido U2f, Dogecoin, Zcash, Dash, Stratis, Ripple, Hello, Bitcoin Cash, Komodo, Ethereum Classic, Posw, Ark, Expanse, Ubiq, Pivx, Vertcoin, Viacoin , Neo, Stealthcoin, Bitcoin Gold, Stellar, Hcash, Digibyte και QTUM και άλλα νομίσματα προστίθενται συνεχώς (δείτε: https://trello.com/b/5nQ1mdzt/ledger-roadmap)

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο πορτοφόλι Trezor Model T, στο TREZOR Model T CryptoCompare κριτική.

Μέρος 4: Ενσωματώσεις

Το Ledger Nano S λειτουργεί με τις δικές του διεπαφές πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων: Εφαρμογές Ledger (δωρεάν εφαρμογές Google Chrome) και μια εφαρμογή για επιτραπέζιους υπολογιστές θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε άλλα συμβατά πορτοφόλια λογισμικού όπως Ledger Wallet Bitcoin, Ledger Wallet Ethereum, Ledger Wallet Ripple, Copay, Electrum, Mycelium, MyEtherWallet, GreenBits ή BitGo

Μέρος 5: Συμπέρασμα

Οι πιο σημαντικές δυνατότητες σε αυτήν τη συσκευή θα είναι το γεγονός ότι μπορείτε να διατηρήσετε διαφορετικά στοιχεία στο ίδιο πορτοφόλι υλικού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνοδευτικές εφαρμογές όπως πορτοφόλια κρυπτογράφησης και επίσης FIDO® U2F, GPG, SSH ή να δημιουργήσετε τις δικές σας εφαρμογές, δείτε και επιβεβαιώστε τις συναλλαγές στην οθόνη και επιβεβαιώστε με τα φυσικά κουμπιά (δεύτερος παράγοντας κατά του κακόβουλου λογισμικού), το γεγονός ότι το καθολικό Nano S υποστηρίζει το πρότυπο ελέγχου ταυτότητας FIDO® Universal Second Factor σε Google, Dropbox, GitHub ή Dashlane. Και το πιο σημαντικό είναι ότι τα εμπιστευτικά σας δεδομένα δεν εκτίθενται ποτέ: είναι ασφαλισμένα μέσα στο έντονα κλειστό περιβάλλον κλειδωμένο με κωδικό PIN, αλλά με τη δυνατότητα ανάκτησης των κλειδιών σας σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής, οι λογαριασμοί σας μπορούν να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας σε ένα φύλλο ανάκτησης. Ως αποτέλεσμα, είναι εύκολο να αντικαταστήσετε οποιαδήποτε συσκευή Ledger ή συμβατά πορτοφόλια (BIP39 / BIP44)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map