Χώρες με 0% φόρο σε Bitcoin / Cryptos: αφορολόγητη ζωή

Ας μιλήσουμε για τη φορολογία Bitcoin / crypto σήμερα.

Έχω δει πολλές χιλιετίες μιλώντας με ανησυχία για τις αφορολόγητες χώρες κρυπτογράφησης και τους φορολογικούς νόμους των χωρών τους. Αυτές οι χιλιετίες, όπως και εσείς και εγώ, είμαστε επίσης επενδυτές Bitcoin / crypto και HODLers.

Κατά τη γνώμη μου, τα Bitcoin / cryptos δεν πρέπει να φορολογούνται επειδή αγοράζουμε ήδη cryptos με τα σκληρά κερδοφόρα χρήματά μας που έχει ήδη φορολογηθεί στις αντίστοιχες χώρες μας. Πιστεύω λοιπόν ότι μετά τον αρχικό φόρο κεφαλαιουχικών κερδών, δεν θα πρέπει να υπάρχει φορολογία, διαφορετικά θα είναι σαν να φορολογείτε τα ίδια χρήματα δύο φορές.

Γεια σου, αυτή είναι μόνο η γνώμη μου…

Ενθαρρυνμένος από αυτήν τη συζήτηση, σήμερα κάνω αυτήν την ανάρτηση για να μιλήσω λίγο αφορολόγητες χώρες κρυπτογράφησης.

Χωρίς αφορολόγητες χώρες κρυπτογράφησης!?!?

Το πρώτο προφανές ερώτημα που μπορεί να θυμάστε είναι:

  • Υπάρχουν χώρες στον κόσμο όπου το Bitcoin / άλλα cryptos δεν φορολογούνται?

Και η απάντηση σε αυτό είναι ΝΑΙ! Υπάρχουν!

Ωστόσο, ορισμένες χώρες είναι πραγματικά μπερδεμένες σχετικά με το αν θα θεωρήσουν το Bitcoin / cryptos ως εμπόρευμα, νόμισμα ή περιουσιακό στοιχείο.

Επομένως, έως ότου επιλυθεί αυτή η σύγχυση, θα μιλήσω για ορισμένες φορολογικές χώρες για Bitcoin / cryptos που μπορούν να σας ωφελήσουν.

Σημείωση: Υπάρχουν διάφοροι φόροι Bitcoin σε διαφορετικές χώρες (όπως GST, ΦΠΑ, Φόρος υπηρεσιών, CGT (Φόρος κεφαλαιουχικών κερδών) κ.λπ.)… Αλλά σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε μόνο για το CGT (Φόρος κεφαλαιουχικών κερδών) επειδή αυτό είναι το μόνο αυτό που έχει σημασία για τους τελικούς χρήστες ή τους επενδυτές σαν εμάς.

Χώρες Bitcoin που έχουν φορολογηθεί

# 1 Γερμανία

Στη Γερμανία, το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα δεν θεωρούνται εμπορεύματα, μετοχές ή οποιοδήποτε είδος νομίσματος. Αντ ‘αυτού, αυτά τα πράγματα θεωρούνται ως ιδιωτικά χρήματα με τρόπο παρόμοιο με το ξένο νόμισμα.

Η συναλλαγή bitcoin / altcoins θεωρείται ως ιδιωτική πώληση σύμφωνα με τον κανόνα 23 EStG που έχει αφορολόγητα οφέλη.

Σύμφωνα με αυτόν τον κανόνα, σημαίνει ότι οποιοσδήποτε εμπορεύεται bitcoin / altcoins απαλλάσσεται τελείως από φόρο εάν τα κέρδη κεφαλαίου τους δεν υπερβαίνουν τα 600 EUR. Επίσης, εάν ένας έμπορος πωλεί τα Bitcoin / altcoin του / της μετά από ένα έτος ή περισσότερο, τότε αυτά τα κέρδη κεφαλαίου απαλλάσσονται επίσης πλήρως.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι βρίσκεστε στη Γερμανία… Αγοράσατε 1 BTC την 1η Αυγούστου 2015 και αγοράσατε άλλο 1 BTC την 1η Σεπτεμβρίου 2017. Στις 2 Σεπτεμβρίου 2017, πουλήσατε το 1 BTC που αγοράσατε την 1η Αυγούστου 2015. Σε αυτό το σενάριο, δεν Δεν απαιτείται να πληρώσετε τυχόν κέρδη από φόρους κεφαλαίου αφού εξαργυρώσετε το 1ο BTC σας σε fiat.

Και εξαιτίας αυτών των κανόνων, νομίζω ότι είναι ένας αφορολόγητος παράδεισος για τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους κυνηγούς.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ και εδώ.

# 2 Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη υπήρξε ιστορικά μια φιλική χώρα από την άποψη των κεφαλαιακών κανονισμών. Γι ‘αυτό στο σενάριο ψηφιακών νομισμάτων όπως το Bitcoin, έχει κάνει ένα μοναδικό βήμα.

Εδώ, το Bitcoin δεν θεωρείται ούτε νόμισμα ούτε εμπόρευμα.

Οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την ανταλλαγή ψηφιακών νομισμάτων φορολογούνται στα κέρδη που προέρχονται από την επιχείρησή τους, αλλά για ιδιώτες, δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας.

Έτσι, εάν βρίσκεστε στη Σιγκαπούρη, μπορείτε να παρακάμψετε τα κέρδη κεφαλαίου Bitcoin / cryptos παρακάμπτοντάς τα καθοριστικοί παράγοντες των συναλλαγών.

Κατά την ανάλυση αυτών των παραγόντων, φαίνεται ότι ένας μακροπρόθεσμος τακτικός επενδυτής δεν θα φορολογείται όταν εξαργυρώνει.

# 3 Λευκορωσία

Η Λευκορωσία, μια μεσόγεια χώρα στην Ανατολική Ευρώπη έχει δείξει ότι είναι πολύ φιλελεύθερη έναντι των ψηφιακών νομισμάτων όπως το Bitcoin, το Ethereum κ.λπ..

Στις 22 Δεκεμβρίου 2017, ο Πρόεδρος της Η Λευκορωσία, ο Alexander Lukashenko νομιμοποίησαν τα κρυπτονομίσματα συμπεριλαμβανομένων των ICO και των έξυπνων συμβάσεων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κήρυξε την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, τις συναλλαγές και τα κέρδη κεφαλαίου σε κρυπτονομίσματα & Οι ICO θα είναι επίσης αφορολόγητοι για τα επόμενα 5 χρόνια έως την 1η Ιανουαρίου 2023.

Νομίζω ότι είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση και ανοίγει τις πύλες για τη νομιμοποίηση των κρυπτονομισμάτων σε διεθνή σκηνή.

# 4 Σλοβενία

Η Σλοβενία ​​είναι ένα άλλο φορολογικό καταφύγιο Bitcoin για μεμονωμένους επενδυτές, όπου τα κέρδη κεφαλαίου δεν φορολογούνται και δεν θεωρούνται μέρος του εισοδήματός τους.

Αλλά οι επιχειρήσεις Bitcoin / cryptos φορολογούνται, καθώς και τα άτομα που λαμβάνουν τα εισοδήματά τους σε Bitcoin.

Όμως, όλοι αυτοί οι κανόνες ήρθαν πριν από πολύ καιρό το 2013 και από τότε, δεν έχουν υπάρξει περαιτέρω ενημερώσεις σχετικά με το νόμο περί φορολογίας εισοδήματος της Σλοβενίας.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ Ο νόμος περί φόρου εισοδήματος της Σλοβενίας για το Bitcoin (αρχειοθετήθηκε από έναν χρήστη Reddit με το όνομα “calyxxx” και επιβεβαιώθηκε επίσης από Κοιντέσκ στην παρακολούθηση τους).

Φορολόγηση Bitcoin

Προς το παρόν, υπάρχουν μόνο αυτές οι χώρες που έχουν ρητά και επίσημα λάβει θέση σχετικά με τη φοροαπαλλαγή των υπεραξιών στο Bitcoin / cryptos.

Τούτου λεχθέντος, πολλές χώρες είναι “ανεπίσημα” φορολογικοί παράδεισοι Bitcoin, καθώς δεν έχουν φόρους κεφαλαιουχικών κερδών εκεί. Ορισμένες από αυτές τις χώρες είναι Χονγκ Κονγκ, Νέα Ζηλανδία, Ελβετία, Μπαρμπάντος, ΜαλαισίαΜαυρίκιος, και άλλοι.

Έτσι, εάν ζείτε σε μια από τις προαναφερθείσες χώρες, απολαύστε την ελευθερία κεφαλαίου. Και αν δεν είστε από αυτές τις χώρες, τότε ίσως θελήσετε να μετακινηθείτε εκεί!

Όποιο σενάριο και αν βρίσκεστε, συνεχίστε να διαδίδετε τη λέξη Bitcoin με το CoinSutra!

Αυτό είναι όλο από την πλευρά μου.

Adios!

Αυτή η λίστα είναι προϊόν πολλών ερευνών. Εάν γνωρίζετε άλλες χώρες όπου το Bitcoin / cryptos απαλλάσσεται από φόρο, μοιραστείτε το μαζί μας στα παρακάτω σχόλια και μην ξεχάσετε να μοιραστείτε την απόδειξη!

Σας αρέσει αυτή η ανάρτηση; Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

Ακολουθούν περισσότερα επιλεγμένα άρθρα που πρέπει να δείτε στη συνέχεια:

  • Τι δεν πρέπει να κάνετε μετά την επένδυση σε Bitcoin & Άλλα Cryptos
  • Κριτική CEX.io: Είναι ασφαλής αυτή η πλατφόρμα για αγορά Bitcoin & Αιθέρας?
  • Χώρες με φιλική στάση προς το Bitcoin [Έκδοση 2018]
  • Earn.com: Ο ευκολότερος τρόπος για να κερδίσετε επιπλέον κρυπτονομίσματα
  • Πώς να ξεκινήσετε να επενδύετε σε Bitcoin – Ο οδηγός για αρχάριους
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map