Λεπτομερής ανάλυση του QTUM Cryptocurrency – Οδηγός για αρχάριους

Οδηγός κρυπτονομισμάτων QTUM

Αργά αλλά σταθερά, η έννοια του blockchain ως υπηρεσία για χρήσεις όπως έξυπνα συμβόλαια και DApps για διαφορετικές επιχειρήσεις διαμορφώνεται καλά. Ως αποτέλεσμα των οποίων, με την πάροδο του χρόνου, τέτοιες πλατφόρμες blockchain γίνονται πιο πολύτιμες.

Αν κοιτάξετε πίσω και συγκρίνετε, αυτή τη φορά πέρυσι, δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου όρια αγοράς με δισεκατομμύριο δολάρια, με εξαίρεση το Bitcoin.

Ωστόσο, σήμερα θα βρείτε πάνω από 30 έργα στο CMC που έχει ανώτατο όριο αγοράς άνω των 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Από αυτά τα 30, 11 έργα είναι αποκεντρωμένες πλατφόρμες εφαρμογών blockchain. Μερικά από αυτά είναι:

 • Αιθέριο
 • Κλασικό Ethereum
 • Μέταλλο
 • Ήθος
 • ΝΕΟ
 • ΕΠΙΣΚΕΨΗ
 • Στρατής κ.λπ…

Όλες αυτές οι πλατφόρμες προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα της υιοθέτησης blockchain μέσω διαφόρων μοναδικών εφαρμογών. Περιττό να πούμε ότι το Ethereum οδηγεί το δρόμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλοι είναι πολύ πίσω.

Μία τέτοια αποκεντρωμένη πλατφόρμα εφαρμογών blockchain για την οποία μόλις μιλάμε αλλά έχει τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί τα έργα που αναφέρονται παραπάνω είναι QTUM.

Σε αυτήν τη θεμελιώδη ανάλυση του QTUM, θα ασχοληθώ με τα ακόλουθα:

 • Τι είναι το QTUM?
 • Πώς λειτουργεί?
 • Ομάδα QTUM
 • QTUM ICO: Συνολική προσφορά QTUM
 • Πώς να αγοράσετε κρυπτογράφηση QTUM
 • Πορτοφόλια QTUM & Ποντάρισμα QTUM
 • Το μέλλον και ο χάρτης πορείας της QTUM

Τι είναι το QTUM?

Το QTUM είναι ένα blockchain ανοιχτού κώδικα και κρυπτογράφηση που αναπτύχθηκε / συντηρείται από το ίδρυμα QTUM. Πρόκειται για μια αποκεντρωμένη πλατφόρμα εφαρμογών Blockchain, ικανή να εκτελεί έξυπνα συμβόλαια σε πολλές εικονικές μηχανές, με συναίνεση Proof-of-Stake.

Κατά κάποιο τρόπο, το blockchain QTUM είναι ένα υβρίδιο των blockchain Bitcoin και Ethereum και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως το Ethereum για την ανάπτυξη έξυπνων συμβάσεων και DApps που δεν έχουν ούτε ένα σημείο αποτυχίας.

 • Αλλά όταν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα με το Ethereum, γιατί χρειαζόμαστε το QTUM?

Λοιπόν, επειδή η υποδομή του Qtum είναι μάλλον διαφορετική σε σύγκριση με το Ethereum και υπόσχεται μεγαλύτερη κλιμάκωση και ασφάλεια στο μέλλον. Για να μάθετε πώς, διαβάστε…

Πώς λειτουργεί?

Το QTUM είναι το υβρίδιο των Bitcoin και Ethereum. Παίρνει τα καλύτερα μέρη και των δύο blockchain και το συνδυάζει στον πραγματικό κόσμο για να μας δώσει τα καλύτερα τόσο του Bitcoin όσο και του Ethereum.

Παρακολουθήστε αυτό το σύντομο βίντεο για καλύτερη κατανόηση:

Στην απλοϊκή του μορφή, οι προγραμματιστές του QTUM πήραν τον κώδικα του Bitcoin core και άλλαξαν τον μηχανισμό συναίνεσης από POW σε POS και στη συνέχεια εφάρμοσαν το EVM του Ethereum (γνωστός και ως Εικονική μηχανή Ethereum) πάνω από την τροποποιημένη βάση κώδικα Bitcoin.

Αποφάσισαν να διατηρήσουν τον κώδικα του Bitcoin λόγω του UTXO λογιστικό μοντέλο που, στο μέλλον, θα βοηθήσει το QTUM να ενσωματώσει όλες τις σημαντικές προτάσεις βελτίωσης Bitcoin. Έχουν επίσης κολλήσει με την εικονική μηχανή Ethereum με συναίνεση απόδειξης συμμετοχής, επειδή οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο προτιμούν να χρησιμοποιούν ένα μοντέλο POS για τις επιχειρήσεις τους.

Κάτω από την κουκούλα, η δημιουργία ενός τέτοιου υβριδίου δεν είναι παιδικό παιχνίδι. Για αυτό, το QTUM χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζεται AAL (Επίπεδο αφαίρεσης λογαριασμού) μεταξύ του EVM και του κώδικα του Bitcoin, ώστε να μπορούν και οι δύο να επικοινωνούν.

Qtum-Working

Η ανάμιξη Bitcoin και Ethereum δίνει στο QTUM την αξιοπιστία του blockchain του Bitcoin και την ικανότητα του Ethereum blockchain να εκτελεί οποιονδήποτε κώδικα ή DApp στο blockchain του χωρίς κανένα σημείο αποτυχίας.

Ομάδα QTUM

Καθώς το έργο QTUM είναι ένα υβρίδιο των Bitcoin και Ethereum, η ομάδα του αποτελείται από μέλη από την κοινότητα Bitcoin και Ethereum. Έχουν επίσης μέλη της ομάδας που παλαιότερα συνεργάστηκαν με τους Tencent, Alibaba, Nasdaq κ.λπ..

Εκτός από αυτό, υποστηρίζονται από ορισμένα αξιόλογα VC και εξέχοντα άτομα από την κοινότητα Blockchain.

 • Patrick Dai (Συνιδρυτής του έργου)
 • Neil Mahi (Αρχιτέκτονας Blockchain / Συνιδρυτής)
 • Jordan Earls (Επικεφαλής προγραμματιστής / συνιδρυτής)

QTUM ICO: Συνολική προσφορά QTUM

Εάν συγκρίνετε το QTUM ICO με τα πρόσφατα ICO, μπορεί να φαίνεται μέτριο, αλλά κατά τη διάρκεια του συμπεράσματός τους ICO πέρυσι, συγκέντρωσε ένα επιβλητικό 15,6 εκατομμύρια $ – το τέταρτο υψηλότερο στον τομέα κρυπτογράφησης εκείνη την εποχή.

Συνολικά διατέθηκαν 51 εκατομμύρια μάρκες QTUM στο ICT QTUM από σύνολο 100 εκατομμυρίων προμήθειας QTUM που δημιουργήθηκε κατά τη στιγμή της Γένεσης, συν ~ 1% ετήσιος πληθωρισμός Proof of Stake (PoS).

Εδώ είναι η τελική διάλυση:

Συνολική προσφορά διακριτικών: 100 εκατομμύρια (100.000.000) QTUM + 1% PoS πληθωρισμός

 • Το 51% των διακριτικών QTUM (51.000.000) διανέμονται μέσω της πώλησης πλήθους
 • 20% των διακριτικών QTUM (20.000.000 QTUM) διανέμονται μεταξύ των ιδρυτών, των πρώτων υποστηρικτών και της ομάδας ανάπτυξης
 • 29% των διακριτικών QTUM (29.000.000 QTUM) διατίθενται σε κοινοτικές πρωτοβουλίες σχετικά με την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, καθώς και ακαδημαϊκή έρευνα, εκπαίδευση και επέκταση της αγοράς

QTUM MarketCap

Σύμφωνα με CoinMarketCap, η συνολική κυκλοφορία του QTUM είναι 88.933.692 QTUM και η τρέχουσα τιμή κάθε μονάδας είναι 3,71 $. Αυτό το εκτιμά σε περίπου 330 δισεκατομμύρια δολάρια (κατά τη στιγμή της σύνταξης αυτού του άρθρου).

Πώς να αγοράσετε κρυπτογράφηση QTUM

Για καλά έργα όπως το QTUM, υπάρχουν αρκετές ανταλλαγές που παρέχουν αξιοπρεπή ρευστότητα κατά την αγορά και πώληση της, μερικές από τις οποίες αναφέρονται παρακάτω.

 • Binance: Τα υποστηριζόμενα ζεύγη είναι QTUM / BTC, QTUM / ETH
 • Huobi: Τα υποστηριζόμενα ζεύγη είναι QTUM / BTC, QTUM / ETH, QTUM / USDT
 • KuCoin: Τα υποστηριζόμενα ζεύγη είναι QTUM / BTC, QTUM / NEO
 • Gate.io: Τα υποστηριζόμενα ζεύγη είναι QTUM / BTC, QTUM / ETH, QTUM / USTD
 • Bittrex: Τα υποστηριζόμενα ζεύγη είναι QTUM / BTC, QTUM / ETH
 • Bitfinex: Τα υποστηριζόμενα ζεύγη είναι QTUM / BTC, QTUM / ETH, QTUM / USD
 • Livecoin: Τα υποστηριζόμενα ζεύγη είναι QTUM / BTC, QTUM / ETH, QTUM / USD

Πορτοφόλια QTUM & Ποντάρισμα QTUM

Το QTUM διαθέτει επαρκή υποδομή πορτοφολιού σε όλα τα μέσα σε ένα μόνο χρόνο ύπαρξης, γεγονός που δείχνει την αφοσίωση της ομάδας.

 • Πορτοφόλια για κινητά: Πυρήνας QTUM (Android, iOS), Bitpie (AndroidiOS)
 • Πορτοφόλια προγράμματος περιήγησης / Ιστού: Πορτοφόλι QTUM
 • Πορτοφόλια επιφάνειας εργασίας: Πυρήνας QTUM (Mac, Windows, Linux), QTUM Electrum (Mac, Windows)
 • Πορτοφόλι υλικού: Ledger Nano S, Ledger Blue,

Από αυτά τα πορτοφόλια, το QTUM μπορεί να στοιχηματιστεί σε επιτραπέζια πορτοφόλια για να κερδίσει παθητικά με τη μορφή μερίσματος. Για το ποσό «Χ» των συμμετοχών QTUM, μπορείτε να αναμένετε περίπου 8% ετήσιες αποδόσεις. Μπορείτε να ελέγξετε το ίδιο εδώ, υπολογιστής στοιχήματος.

Επίσης, σημειώστε ότι το στοίχημα δεν μπορεί να γίνει σε κινητά πορτοφόλια. Προς το παρόν δεν είναι δυνατή ούτε στα πορτοφόλια υλικού, αλλά σύντομα θα είναι δυνατή σε συσκευές Ledger.

Το μέλλον και ο χάρτης πορείας της QTUM

QTUM-Road-Map

Εννοιολογικά, αν με ρωτήσετε, το μέλλον της QTUM φαίνεται πολύ φωτεινό γιατί με μια βάση κώδικα Bitcoin θα μπορεί να ενσωματώσει τις βελτιώσεις του Bitcoin όπως το Sewgit, το Lightning κ.λπ. και με το EVM θα μπορεί να φιλοξενήσει οποιοδήποτε DApp ή έξυπνο συμβόλαιο με βάση το Ethereum.

Μπορεί να μην φαίνεται πολύ σημαντικό αυτή τη στιγμή, αλλά στο μέλλον, με το πλήθος των εφαρμογών να βασίζονται στο QTUM, αυτή η καινοτομία θα βοηθήσει το QTUM να κλιμακώσει γρήγορα.

Επίσης, το QTUM είναι μια υποδομή φιλική για κινητά, όπου μπορείτε να αναπτύξετε έξυπνα συμβόλαια από ελαφρές διεπαφές που μοιάζουν με κινητό.

Επί του παρόντος, το Qtum φιλοξενεί περισσότερα από 20 DApps, τα ICO των οποίων εκτελέστηκαν στο ίδιο το blockchain QTUM. Μπορείτε να δείτε μερικά από τα DApps στην παρακάτω εικόνα.

Qtum-Dapps

Η μόνη ανησυχητική πτυχή είναι το γεγονός ότι έργα όπως το Ethereum έχουν ισχυρή βάση χρηστών και συμμαχία. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς το QTUM προχωρά περαιτέρω λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν διαθέτει τόσο ισχυρή βάση χρηστών. Ωστόσο, η εργασία στη συμμαχία και τη βάση χρηστών αποτελεί μέρος του χάρτη πορείας της QTUM.

Πιστεύω ότι αυτός ο χώρος δεν είναι παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος και ότι μπορούν να υπάρχουν σίγουρα περισσότερες από μία πλατφόρμες blockchain για έξυπνες συμβάσεις και DApps.

Αυτό είναι όλο από την πλευρά μου σε αυτό το εισαγωγικό άρθρο για το έργο QTUM. Σύντομα θα επιστρέψω με μια νέα συλλογή προϊόντων blockchain.

Μέχρι τότε, μείνετε συντονισμένοι και συνεχίστε να απολαμβάνετε την επανάσταση του blockchain.

Επίσημοι πόροι QTUM

Μερικοί επίσημοι σύνδεσμοι που θα σας κρατούν ενημερωμένους στο QTUM:

Ακολουθούν μερικά επιλεγμένα άρθρα για να διαβάσετε στη συνέχεια:

 • Κορυφαία 10 κρυπτονομίσματα με πρακτικές περιπτώσεις χρήσης
 • Zcash Cryptocurrency: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
 • UBIQ Cryptocurrency: Κορυφαία πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν οι αρχάριοι
 • Monero Cryptocurrency: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
 • Litecoin Cryptocurrency: Ένας πλήρης οδηγός για απόλυτους αρχάριους
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map