Κατ 'εξουσιοδότηση βυζαντινή ανοχή σφαλμάτων (dBFT)

Οι προγραμματιστές του ΝΕΟ, μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες στον κόσμο για τη δημιουργία και την ανάπτυξη αποκεντρωμένων εφαρμογών (dApps), πρότεινε έναν νέο τύπο αλγόριθμου συναίνεσης blockchain που ονομάζεται κατ ‘εξουσιοδότηση Βυζαντινή Σφάλμα Ανοχής (dBFT).

Ως νέος μηχανισμός συναίνεσης της NEO, το dBFT έχει προέλθει από το κλασικό Πρόβλημα των βυζαντινών στρατηγών. Ο Filip Martinsson, συνιδρυτής της Stockholm Blockchain, εξηγεί ότι αυτό το πρόβλημα περιλαμβάνει «Μια ομάδα στρατηγών που προσπαθούν να εισβάλουν σε μια πόλη και η επιτυχία αυτής της εισβολής» εξαρτάται από «όλους τους στρατηγούς που ενεργούν με τον ίδιο τρόπο». Για παράδειγμα, εάν όλοι οι στρατηγοί σχεδιάζουν επίθεση σε μια πόλη, τότε αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι επιτυχές. Εναλλακτικά, εάν όλοι οι στρατηγοί αποφασίσουν να υποχωρήσουν, τότε αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι επιτυχές.

Πρόβλημα των βυζαντινών στρατηγών: Αντιμετώπιση ανέντιμων ηθοποιών

Ωστόσο, πρέπει να εξετάσουμε την πιθανότητα ότι εάν όλοι οι στρατηγοί σχεδίαζαν να επιτεθούν στην πόλη και ένας στρατηγός ψέμαζε και «αντί να επιτεθεί στην πόλη, αυτός ο στρατηγός ή ο στρατός του έφυγε», σημειώνει ο Martinsson. Επισημαίνει ότι αυτό «θα δημιουργούσε πρόβλημα στον στρατό στο σύνολό του γιατί τώρα δεν εργάζονται σε μια μονάδα». Ως αποτέλεσμα, η εισβολή μπορεί να μην πάει όπως είχε προγραμματιστεί και αυτό «μπορεί να αξιοποιηθεί από τον εχθρό». Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, υπάρχουν μερικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, αναφέρει ο Martinsson.

Πρώτα απ ‘όλα, ο Martinsson υποστηρίζει ότι είναι πιθανό οι στρατηγοί να λένε ψέματα για τις προθέσεις τους. Ίσως «λένε ένα πράγμα και κάνουν άλλο». Για παράδειγμα, “μπορούν να πουν ότι” ψηφίζω [υπέρ] να εισβάλουν στην πόλη και έτσι είναι όλοι οι άλλοι. “” Αντ ‘αυτού, μπορούν να αποφασίσουν να υποχωρήσουν με τον στρατό τους. Ένα άλλο πιθανό πρόβλημα, αναφέρει ο Martinsson, μπορεί να προκύψει με τους ταχυμεταφορείς. Επειδή αυτοί οι «Στρατηγοί απλώνονται σε όλη την πόλη», τα μηνύματα πρέπει να αποστέλλονται (από το ένα Στρατηγό στο άλλο) με χρήση αγγελιαφόρου.

Ταχυμεταφορείς υπεύθυνοι για την αξιόπιστη αποστολή μηνυμάτων μεταξύ όλων των στρατηγών

Κάθε στρατηγός μπορεί να λάβει τη δική του απόφαση σχετικά με το τι θέλει να κάνει και πρέπει επίσης να μεταφέρει το σχέδιο δράσης του στους άλλους στρατηγούς. Για να επικοινωνήσουν με τους άλλους στρατηγούς, υπάρχουν άτομα που ορίζονται ως ταχυμεταφορείς που μεταφέρουν μηνύματα στο πεδίο της μάχης μεταξύ όλων των στρατηγών, εξηγεί ο Martinsson. Προσθέτει ότι είναι πιθανό οι ταχυμεταφορείς να είναι διεφθαρμένοι, επειδή δεν μπορούν πάντα να λένε την αλήθεια.

Οι ανέντιμοι ταχυμεταφορείς θα μπορούσαν ενδεχομένως να «παραπλανήσουν» μερικούς από τους στρατηγούς, λέγοντάς τους να επιτεθούν σε μια πόλη ή έναν εχθρό – ενώ όλοι οι άλλοι στρατηγοί υποχωρούν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλά θύματα στο πεδίο της μάχης και επίσης «την αποτυχία της εισβολής».

Συνειδητοποιώντας το πρόβλημα των βυζαντινών στρατηγών στα αποκεντρωμένα δίκτυα Crypto

Αυτοί οι ίδιοι τύποι προβλημάτων μπορούν να προκύψουν σε αποκεντρωμένα υπολογιστικά δίκτυα όπου υπάρχουν πολλοί κόμβοι που επικοινωνούν μεταξύ τους και επεξεργάζονται συναλλαγές, σημειώνει ο Martinsson. Αναφέρει ότι υπάρχει κίνδυνος ελαττωματικών κόμβων ή “αναξιόπιστων” κόμβων σε ένα μπλοκ αλυσίδας δίκτυο. Πρέπει να εξετάσουμε την πιθανότητα ενός κόμβου να ενεργεί ανέντιμα με το να μην “λέει την αλήθεια” ή να μην μεταδίδει ένα σημαντικό μήνυμα στους άλλους κόμβους του δικτύου. Αυτοί οι τύποι ζητημάτων μπορούν να επιλυθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, λέει ο Martinsson.

Οι προγραμματιστές κατανεμημένων συστημάτων χρησιμοποιούν επί του παρόντος διάφορους συναφείς αλγόριθμους όπως απόδειξη της εργασίας (PoW), απόδειξη του πονταρίσματος (PoS), κατ ‘εξουσιοδότηση απόδειξη-πονταρίσματος (DPoS), μεταξύ άλλων, για τη διαχείριση δικτύων blockchain. Το πρωτόκολλο συναίνεσης της NEO, το οποίο έχει αναπτυχθεί εκ νέου με την ανάθεση του βυζαντινού σφάλματος (dBFT), είναι παρόμοιο με το DPoS, καθώς κάθε χρήστης στο blockchain της NEO μπορεί να επιλέξει αντιπροσώπους, εξηγεί ο Martinsson. Προσθέτει ότι οι χρήστες ψηφίζουν και διορίζουν εκπροσώπους που εκπροσωπούν τα συμφέροντά τους (όπως μια δημοκρατία).

Τα ενδιαφερόμενα μέρη ή οι χρήστες που διαθέτουν το εγγενές κρυπτογράφηση ενός δικτύου blockchain, έχουν συγκεκριμένο ενδιαφέρον για την πλατφόρμα. Για παράδειγμα, ο Martinsson σημειώνει ότι όσοι έχουν μερίδιο σε μια πλατφόρμα blockchain θα ήθελαν το σύστημα που διέπει το δίκτυο να είναι ειλικρινές. Προκειμένου να διατηρηθεί η ακεραιότητα του δικτύου blockchain, οι χρήστες προσπαθούν να ψηφίσουν τους εκπροσώπους που πιστεύουν ότι θα ήταν αληθινοί και «θα τους εκπροσωπούν με καλό τρόπο».

Οι ομιλητές τυχαία “Σχεδιάστηκαν από μια ομάδα αντιπροσώπων”

Αφού διοριστούν οι εκπρόσωποι, αρχίζουν να «ψηφίζουν για την αλήθεια», εξηγεί ο Martinsson.

Επισημαίνει επίσης ότι σε ένα δίκτυο κρυπτογράφησης που βασίζεται σε blockchain, αυτό σημαίνει ότι οι εκπρόσωποι ψηφίζουν ποια μπλοκ είναι έγκυρα (περιέχουν ένα νόμιμο σύνολο συναλλαγών) και ποια μπλοκ ενδέχεται να είναι κατεστραμμένα. Κάθε φορά που δημιουργείται ένα νέο μπλοκ στο blockchain, ένας ομιλητής «αντλείται τυχαία από την ομάδα των αντιπροσώπων». Μόλις επιλεγεί ο ομιλητής, θα προχωρήσει να προτείνει ένα νέο μπλοκ ως «η αλήθεια» στους άλλους εκπροσώπους.

Στη συνέχεια εξηγεί ότι τουλάχιστον το 66%, ή τα δύο τρίτα των αντιπροσώπων, θα πρέπει στη συνέχεια να «εγκρίνει» το μπλοκ που πρότεινε ο ομιλητής. Μετά την έγκριση ενός μπλοκ, θα υποβληθεί σε επεξεργασία το σύνολο των συναλλαγών που σχετίζονται με το συγκεκριμένο μπλοκ, προσθέτει ο Martinsson. Ωστόσο, εάν το 66% (ή περισσότεροι) πληρεξούσιοι δεν εγκρίνουν το μπλοκ που προτείνει ένας ομιλητής, τότε αυτό το μπλοκ απορρίπτεται. Μετά από αυτό, ένας ομιλητής «επιστρέφει στο να είναι εκπρόσωπος», σημειώνει ο συνιδρυτής της Stockholm Blockchain.

Οι ομιλητές προτείνουν μπλοκ (για επικύρωση) στους εκπροσώπους

Όταν ξεκινά η διαδικασία έγκρισης του επόμενου μπλοκ, επιλέγεται τυχαία ένας νέος ομιλητής από το σύνολο των αντιπροσώπων. Ο διορισμένος ομιλητής προτείνει στη συνέχεια ένα μπλοκ που πιστεύουν ότι πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία στο δίκτυο. Αυτός ο νεοδιορισμένος ομιλητής μπορεί να έχει «μια διαφορετική αλήθεια» που προτείνουν στους εκπροσώπους.

Συνεχίζει να σημειώνει ότι εάν τουλάχιστον το 66% των αντιπροσώπων αποφασίσει να εγκρίνει το μπλοκ που προτείνει ο ομιλητής, τότε το συγκεκριμένο μπλοκ υποβάλλεται σε επεξεργασία και οι συναλλαγές που σχετίζονται με αυτό καταγράφονται στο blockchain. Ωστόσο, εάν τουλάχιστον τα δύο τρίτα των αντιπροσώπων δεν εγκρίνουν ή συμφωνήσουν να επεξεργαστούν το μπλοκ, ο ίδιος κύκλος (όπως περιγράφεται) συνεχίζει να επαναλαμβάνεται.

Πιθανά προβλήματα διακυβέρνησης Blockchain: Οι εκπρόσωποι ενδέχεται να είναι ανέντιμοι κατά την ψηφοφορία στην πρόταση του ομιλητή

Ορισμένα πιθανά προβλήματα σε αυτόν τον τύπο διακυβέρνησης blockchain περιλαμβάνουν τους αντιπροσώπους να είναι ανέντιμοι όταν ψηφίζουν σχετικά με την πρόταση του ομιλητή.

Για παράδειγμα, ένας πληρεξούσιος μπορεί να λάβει μια πρόταση για ένα νέο μπλοκ και μπορεί να παραπλανήσει τους συμμετέχοντες στο δίκτυο να πιστεύουν ότι ένα μπλοκ είναι έγκυρο παρόλο που γνωρίζουν ότι το μπλοκ είναι κατεστραμμένο ή ελαττωματικό.

Οι προγραμματιστές του αλγορίθμου dBFT υποθέτουν ότι μόνο μια μειονότητα εκπροσώπων θα ενεργήσει ανέντιμα, εξηγεί ο Martinsson. Με βάση αυτήν την υπόθεση, δεν θα επιλεγεί ένα κατεστραμμένο ή ελαττωματικό μπλοκ και θα απορριφθεί. Οι υπεύθυνοι χρήστες των δικτύων κρυπτογράφησης που βασίζονται σε dBFT «πρέπει να μάθουν ποιος εκπρόσωπος δεν είναι αξιόπιστος, ποιος εκπρόσωπος μας λέει ψευδής και ποιος εκπρόσωπος κάνει κακή συμπεριφορά με την ψήφο του», αναφέρει ο Martinsson. Γνωρίζοντας ποιοι εκπρόσωποι είναι ειλικρινείς και ποιοι ενεργούν κακόβουλα βοηθά τους χρήστες να αποφασίσουν ποιοι εκπρόσωποι θα πρέπει να επιλέξουν να τους εκπροσωπήσουν.

Ένα άλλο πιθανό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει σε ένα δίκτυο blockchain (που χρησιμοποιεί το dBFT ως μηχανισμό συναίνεσης) έχει τα ανέντιμα ηχεία. Αυτό σημαίνει ότι ο κόμβος που προτείνει το νέο μπλοκ θα μπορούσε να προτείνει ένα ελαττωματικό μπλοκ. Σε αυτήν την περίπτωση, «πρέπει να βασιστούμε στους εκπροσώπους για να ψηφίσουμε [τον κατεστραμμένο ή ελαττωματικό] αποκλεισμό». Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα εγκριθεί ένα ελαττωματικό μπλοκ, η πλειοψηφία (ή το 66%) των αντιπροσώπων πρέπει να ενεργεί με ειλικρίνεια. Εάν ένας εκπρόσωπος συμπεριφέρεται εσφαλμένα, πρέπει να αντικατασταθεί έτσι ώστε το δίκτυο blockchain να μπορεί να λειτουργεί αξιόπιστα.

Κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του NEO του dBFT

Στις 14 Μαρτίου 2019, ο Erik Zhang, συνιδρυτής της NEO, ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη της έκδοσης 2.0 της NEO dBFT (σύμφωνα με ένα έγγραφο προδιαγραφών) και ότι η έκδοση διεπαφής της γραμμής εντολών NEO (CLI) 2.10.0 είχε κυκλοφορήσει. Ο Zhang αποκάλυψε επίσης ότι η τελευταία έκδοση του αλγορίθμου dBFT της NEO θα εφαρμοζόταν στο testnet της πλατφόρμας. Εάν το πρωτόκολλο συναίνεσης που εφαρμόστηκε πρόσφατα λειτουργεί σωστά στο testnet, τότε οι προγραμματιστές της NEO θα ενεργοποιήσουν τον τελευταίο μηχανισμό συναίνεσης dBFT στο έξυπνη σύμβαση mainnet του δικτύου.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me