Πολλοί άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι για το Grin (δείτε τον οδηγό μας εδώ), ένα λιτό, αποτελεσματικό και πολύ ιδιωτικό blockchain που βασίζεται στο σχετικά νέο πρωτόκολλο Mimblewimble. Για αυτούς τους λόγους, το Grin ή το Grin Mimblewimble (εφεξής Grin), προσφέρει την υπόσχεση ενός κλιμακούμενου ιδιωτικού blockchain, με μέγεθος αποθήκευσης πολύ μικρότερο από τις υπάρχουσες αλυσίδες που επικεντρώνονται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και το Bitcoin.

Υπήρχε πολλή διαφημιστική εκστρατεία γύρω από το Grin κατά τη διάρκεια της δίκαιης κυκλοφορίας του (χωρίς πώληση token, όχι premine, απλά εξόρυξη), καθώς ιδρύματα συσσωρεύτηκαν να εξορύξουν το νέο νόμισμα ακριβώς έξω από την πύλη.

Κάποιος μπορεί να καταλάβει, λοιπόν, ότι θέλει να “αρχίσει νωρίς” σε αυτό το έργο – αλλά προσέξτε. Το Grin είναι ένα νόμισμα υψηλών εκπομπών, με ένα νέο νόμισμα κόβεται κάθε δευτερόλεπτο (για πάντα, οι προγραμματιστές του Grin περιμένουν) και δεν υπάρχουν μισά συμβάντα.

Αυτό σημαίνει ότι ο πληθωρισμός στο Grin θα είναι αρκετά υψηλός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτός είναι ο τρόπος που το θέλουν οι προγραμματιστές, καθώς δεν στοχεύουν σε ένα νόμισμα αποθήκευσης αξίας. Θέλουν το χαμόγελο να χρησιμοποιείται περισσότερο ως νόμισμα και όχι ως περιουσιακό στοιχείο.

Αλλά, αν μετά από όλα αυτά, εξακολουθείτε να θέλετε να αγοράσετε (και hodl) Grin – έτσι μπορείτε να το κάνετε.

Αγορά ή πώληση

Μια νεότερη και χαμηλού κεφαλαίου κρυπτογράφηση, οι επιλογές αγοράς και πώλησης Grin for fiat είναι κατά τη στιγμή της δημοσίευσης ανύπαρκτες. Τα μέσα θα πρέπει πρώτα να αγοράσετε bitcoin (εδώ είναι ένας οδηγός) ή Ether και να το στείλετε σε άλλα ανταλλακτικά μόνο με κρυπτογράφηση για να αγοράσετε το Grin.

Ακόμα και μετά από αυτό, η Grin δεν διαπραγματεύεται επί του παρόντος στα πιο εμφανή χρηματιστήρια. Όντας περισσότερο από μια εντυπωσιακή επιχείρηση που βασίζεται εξ ολοκλήρου σε δωρεές της κοινότητας για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, οι προγραμματιστές δεν είναι σε θέση ή δεν είναι πρόθυμοι να πληρώσουν τέλη καταχώρησης για να πάρουν αυτά τα μεγάλα χρηματιστήρια εισιτηρίων.

Οι λίστες έρχονται, ωστόσο. Η πιο εξέχουσα ανταλλαγή μέχρι στιγμής για την καταχώριση της κρυπτογράφησης είναι ίσως το Poloniex, το οποίο απαιτεί ισχυρές εισαγωγές KYC / AML – μια περίεργη περίσταση για ένα νόμισμα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Αλλά ο Grin διαπραγματεύεται ευρέως στα πιο οριακά χρηματιστήρια. Τώρα μπορεί να βρεθεί σε Hotbit, Bgogo, BitForex, Gate.io, Bittrex και KuCoin με επαρκή ποσότητα ρευστότητας. Οι περισσότερες από αυτές τις ανταλλαγές δεν απαιτούν ελέγχους KYC / AML και είναι πολύ εύκολο να εγγραφείτε και να κάνετε συναλλαγές. Φυσικά, η διαπραγμάτευση σε τόσο μικρά χρηματιστήρια έρχεται με μια συγκεκριμένη κατηγορία κινδύνων, επειδή συνήθως δεν προσφέρουν επιτακτικές ή ισχυρές πρακτικές κηδεμονίας..

Σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά ειδικά κατά τη διαπραγμάτευση αυτών των μικρών χρηματιστηρίων, πρέπει κανείς να διατηρεί το crypto στο χρηματιστήριο μόνο αρκετό καιρό για να το ανταλλάξει και όχι περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα πορτοφόλι Grin. Αυτό είναι ένα ολόκληρο θέμα από μόνο του, που καλύπτεται παρακάτω.

Πορτοφόλια

Τώρα έχετε αγοράσει λίγο Grin με bitcoin ή Ether και δεν θέλετε να το αφήσετε στο χρηματιστήριο. Πώς το ξεφορτώνεις?

Θα χρειαστείτε ένα πορτοφόλι – και, προς το παρόν, υπάρχουν δύο αξιόπιστα. Δυστυχώς για τους χρήστες των Windows, και τα δύο αυτά πορτοφόλια είναι προς το παρόν διατίθεται μόνο για λειτουργικά συστήματα Mac OSX ή Linux. Αυτό θα αλλάξει αναπόφευκτα καθώς το οικοσύστημα δημιουργείται, και υπάρχουν ήδη πιο φιλικές προς το χρήστη λύσεις.

Η πολύ εύκολη λύση σε αυτό το πρόβλημα, για τους χρήστες των Windows, είναι να εγκαταστήσετε μια δωρεάν διανομή Linux (το Ubuntu είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα) σε μια εικονική μηχανή (εδώ είναι μια οδηγόςκαι, στη συνέχεια, εγκαταστήστε ένα πορτοφόλι στο σύστημα Linux που φορτώνεται με VM.

Και τα δύο πορτοφόλια είναι Command-Line Interfaces ή CLIs – που σημαίνει ότι λειτουργούν σχεδόν εξ ολοκλήρου πληκτρολογώντας εντολές σε ένα πεδίο κειμένου. Αλλά μην τρέχετε για τους λόφους εάν είστε νέοι σε αυτό. δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται και είναι ένα καλό σύνολο δεξιοτήτων για να ξεκινήσετε να χτίζετε εάν βρίσκεστε σε κρυπτογράφηση.

Το ένα πορτοφόλι είναι το επίσημο πορτοφόλι Grin και το άλλο είναι μια ελαφρώς τροποποιημένη έκδοση αυτού του (ανοιχτού κώδικα) πορτοφολιού Πορτοφόλι. Το Wallet713 έχει σχεδιαστεί για να είναι τόσο πιο εύκολο στη χρήση και πιο ιδιωτικό. Μπορείτε να κατεβάσετε το επίσημο πορτοφόλι Grin εδώ, και Πορτοφόλι713 εδώ.

Θα δώσουμε μερικά πολύ σύντομα παραδείγματα συναλλαγών στο επίσημο πορτοφόλι, για να δείξουμε την αρκετά στοιχειώδη διαδικασία συναλλαγής – αλλά οι αντίστοιχοι οδηγοί έχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Βρίσκεται ένας οδηγός συναλλαγών για το επίσημο πορτοφόλι Grin εδώ, και για το Πορτοφόλι713 εδώ.

Συναλλαγές

Ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό του Grin γενικά, ειδικά όταν εξετάζουμε τη συναλλαγή και την αποθήκευσή του, είναι ότι δεν χρησιμοποιεί δημόσιες διευθύνσεις. Είναι μια από τις πιο μοναδικές και εντυπωσιακές πτυχές του Grin, καθώς ξεχωρίζει εντελώς από την «κλασική» σύμβαση blockchain μιας σύζευξης δημόσιων / ιδιωτικών διευθύνσεων-κλειδιών. Όπως εξηγήσαμε στον οδηγό Grin, αυτή η έλλειψη συστήματος διευθύνσεων είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας της κρυπτογράφησης.

Όλα αυτά κάνουν τις συναλλαγές στο Grin πολύ διαφορετικές από αυτές που έχουμε συνηθίσει όλοι – και επίσης πολύ δυναμικές, επειδή οι μέθοδοι συναλλαγών είναι εντελώς ανοιχτές στην ανάπτυξη από μέλη της κοινότητας.

Οι βασικοί προγραμματιστές του Grin δεν επιδιώκουν οι ίδιοι την ανάπτυξη νέων μεθόδων συναλλαγών, πέρα ​​από τις βασικές μεθόδους που έχουν ήδη εφαρμόσει για την κυκλοφορία και αναμένουν από την κοινότητα να πάρει το χαλαρό.

Επομένως, αυτό ενδέχεται να αλλάξει πέρα ​​από την ημερομηνία δημοσίευσης αυτού του οδηγού.

Οι δύο βασικές, αρχικές μέθοδοι που είναι διαθέσιμες τη στιγμή της γραφής είναι μεταφορά αρχείων και ακροατής https. Προς το παρόν, αυτές είναι οι μόνες δύο μέθοδοι που χρησιμοποιούνται από τις ανταλλαγές.

Οι συναλλαγές με χαμόγελο επιτυγχάνονται μοιράζοντας δύο ιδιωτικά κλειδιά, «συνδυάζοντας» τους για να παράγουν έξοδο στο blockchain. Επομένως, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε αυτά τα κλειδιά σε κάποιον τρόπο. Οι περισσότερες ανταλλαγές χρησιμοποιούν απλώς τη μία ή την άλλη μέθοδο, χωρίς την επιλογή μεταξύ μεταφοράς αρχείων και ακροατή https.

Μια σημαντική σημείωση: Η λήψη Grins από τη μέθοδο ακρόασης https είναι ουσιαστικά πιο δύσκολη από τη μέθοδο αρχείου και δεν αποτελεί πραγματικά επιλογή για αρχάριους.

Επομένως, προσπαθήστε να βρείτε μια ανταλλαγή που χρησιμοποιεί τη μέθοδο μεταφοράς αρχείων (απλώς μεταβείτε στη σελίδα ανάληψης για το Grin και δείτε τι λέει). Εάν θέλετε πραγματικά να δοκιμάσετε να λάβετε από τον δικό σας ακροατή https, διαβάστε τον επίσημο οδηγό που συνδέεται παραπάνω.

Υποθέτουμε ότι το πορτοφόλι μας έχει ήδη αρχικοποιηθεί (με την εντολή “init”), ότι έχει δημιουργηθεί ένα νέο πορτοφόλι (και ο σπόρος του γράφεται!) Και ότι το πορτοφόλι είναι συγχρονισμένο και συνδεδεμένο με συνομηλίκους. Παρακάτω είναι ένα παράδειγμα εικόνας ενός πορτοφολιού που τρέχει, σε Linux. Αφήστε αυτό το παράθυρο σε λειτουργία και ανοίξτε ένα άλλο παράθυρο τερματικού στον ίδιο κατάλογο.

 Αγοράζοντας Γκριν

Ας πάρουμε την πρώτη μέθοδο, μεταφορά αρχείων και να στείλουμε το Grins στο πορτοφόλι μας.

Υποβάλετε αίτημα για ανάληψη χρημάτων. Η ανταλλαγή θα δημιουργήσει ένα αρχείο, το οποίο πρέπει να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας. Είναι ευκολότερο να τοποθετήσετε το αρχείο στον ίδιο κατάλογο με το πορτοφόλι Grin, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τοποθετήσετε το πορτοφόλι σε διαφορετική τοποθεσία.

Ας υποθέσουμε ότι το αρχείο που κατεβάσατε από το Exchange βρίσκεται τώρα στον ίδιο φάκελο με το πορτοφόλι σας, κατευθύνετε το παράθυρο του τερματικού σας στο φάκελο πορτοφολιού σας.

Εάν σε Mac, πληκτρολογήστε χωρίς εισαγωγικά “grin wallet menerima -i [όνομα αρχείου]”; εάν στο Linux, “./grin wallet Rece-i [όνομα αρχείου]”.

Εισάγετε τον κωδικό σας. Το πορτοφόλι θα ανταποκριθεί στην “Εντολή” λήψη “ολοκληρώθηκε με επιτυχία” και θα παράγει ένα αρχείο με την ονομασία [όνομα αρχείου]. Απόκριση στον ίδιο κατάλογο με τον οποίο είχε ληφθεί το αρχείο λήψης.

Επιστρέψτε στην ανταλλαγή. Θα υπάρχει ένα κουμπί για να ανεβάσετε το αρχείο *. Ανέβασε το. Αυτό είναι. Η απόσυρσή σας θα πρέπει να εκτελεστεί.

Προσοχή, οι αναλήψεις μπορεί να κολλήσουν – αλλά οι κολλημένες συναλλαγές μπορώ να ακυρωθεί αν χρειαστεί. Μην πανικοβληθείτε, στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο να ακυρώσετε τις κολλημένες συναλλαγές – είναι απλώς μια εντολή στο πορτοφόλι. Δείτε τις αναλυτικές οδηγίες συναλλαγής που συνδέονται παραπάνω.

Όπως τονίστηκε παραπάνω, η λήψη του Grins από τη μέθοδο του ακροατή https είναι λίγο πιο δύσκολη από τη μέθοδο του αρχείου και δεν είναι πραγματικά μια επιλογή για αρχάριους. Αλλά η αποστολή Grins σε έναν ακροατή https είναι εξαιρετικά εύκολη.

Για να στείλετε σε έναν ακροατή https, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε κατάθεση σε ένα χρηματιστήριο και να αντιγράψετε τη διεύθυνση URL που παρουσιάζεται. Το KuCoin είναι, για παράδειγμα, “https://depositgrin.kucoin.com/deposit/[Ορισμένοι αριθμοί και γράμματα].”

Μεταβείτε στο τερματικό σας. Στο OSX, πληκτρολογήστε “grin wallet send -d [url] [ποσό για αποστολή]” και στο Linux “./grin wallet send -d [url] [ποσό για αποστολή]” – θα ζητηθεί ο κωδικός πρόσβασής σας. Είναι τόσο απλό.

Ξεκινώντας το ταξίδι με το χαμόγελο Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός ήταν αρκετός για να βραχείς τα πόδια σου με τον Γκριν, και ελπίζουμε να βγάλεις τα νέα σου κέρματα από το χρηματιστήριο και σε ασφαλές μέρος. Ο Γκριν φαίνεται να έχει λαμπρό μέλλον και είναι πρώτες μέρες. Ο χρόνος θα δείξει αν ανταποκρίνεται στη διαφημιστική εκστρατεία του ως “Bitcoin 2.0”.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me