Τα κρυπτογραφικά στοιχεία που βασίζονται σε blockchain όπως το Bitcoin (BTC) και το εγγενές διακριτικό Ethereum, Ether (ETH), αποτελούν μέρος ενός ταχέως εξελισσόμενου αποκεντρωμένου χρηματοοικονομικού οικοσυστήματος. Εκτός από αυτά τα δύο μεγάλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, υπάρχουν επί του παρόντος πάνω από 2.000 κρυπτονομίσματα για τα οποία έχει γίνει διαπραγμάτευση ανταλλαγές και εξωχρηματιστηριακά γραφεία (OTC). 

Το Bitcoin, το πρώτο και πιο κυρίαρχο κρυπτογράφηση με δυνατότητα blockchain στον κόσμο, κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2009 – αφού ο ψευδώνυμος δημιουργός του Satoshi Nakamoto κυκλοφόρησε το Λευκό χαρτί Bitcoin στις 31 Οκτωβρίου 2008. 

Συγκέντρωση χρημάτων δημιουργώντας και εκδίδοντας Crypto Tokens 

Ενώ το Bitcoin χρησιμεύει κυρίως ως αποκεντρωμένο μέσο ανταλλαγής (MoE) ή ως store-of-value (SoV), το Ethereum επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να αναπτύσσουν αποκεντρωμένες εφαρμογές (dApps). Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν και να εκδώσουν τα δικά τους ERC-20 ή ERC-721 συμβατά διακριτικά κρυπτογράφησης στο δίκτυο Ethereum. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα άτομα και οι οργανισμοί αναπτύσσουν τα δικά τους κουπόνια έτσι ώστε να μπορούν να αντλήσουν κεφάλαια για αυτά επιχείρηση που μπορεί να περιλαμβάνει την κατασκευή νέων προϊόντων ή την εισαγωγή πρόσθετων υπηρεσιών. 

Δισεκατομμύρια δολάρια συγκεντρώθηκαν μέσω αρχικών προσφορών νομισμάτων (ICOs)

Προκειμένου να συγκεντρώσουν κεφάλαια για τα έργα τους, πολλές νεοσύστατες εταιρείες blockchain έχουν ξεκινήσει ιδιωτικές και δημόσιες πωλήσεις διακριτικών μέσω μιας δημοφιλούς μεθόδου crowdfunding, που ονομάζεται αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO). Η πλειοψηφία των εκστρατειών ICO επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν τα διακριτικά κρυπτογράφησής τους με bitcoin ή άλλα σημαντικά κρυπτονομίσματα, όπως αιθέρας, bitcoin cash (BCH), litecoin (LTC), μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με Στοιχεία ICO, υπήρξαν 875 διαφορετικά ICO που ξεκίνησαν το 2017 και συγκέντρωσαν συνολικά 6,22 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2018, οι ICO δημιούργησαν περίπου 7,81 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω 1253 διαφορετικών πωλήσεων διακριτικών. Τον Μάιο του 2019, α κανω ΑΝΑΦΟΡΑ από το τμήμα έρευνας της BitMEX (το μεγαλύτερο χρηματιστήριο παραγώγων κρυπτογράφησης στον κόσμο) αποκάλυψε ότι η αγορά ICO σημείωσε πτώση έως και 97% από τον Μάιο του 2018.

Η αγορά ICO μειώθηκε κατά 97% το 2019, οι προσφορές αρχικής ανταλλαγής (IEO) γίνονται δημοφιλείς

Η έκθεση της BitMEX σημείωσε επίσης ότι μόνο 40 εκατομμύρια δολάρια είχαν συγκεντρωθεί μέσω ICO μέχρι στιγμής φέτος (από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Μάιο του 2019). Ο χειριστής ανταλλαγής ερευνητές επιβεβαίωσε ότι ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών κρυπτογράφησης έψαχνε να συγκεντρώσει κεφάλαια μέσω αρχικών προσφορών ανταλλαγής (IEO) – αντί να ξεκινήσει ICO.

Τα IEO επιτρέπουν στα έργα να πραγματοποιούν πωλήσεις διακριτικών μέσω καθιερωμένων ανταλλαγών

IEO είναι επίσης ένας τύπος εκδήλωσης crowdfunding που επιτρέπει στις εταιρείες κρυπτογράφησης να αντλούν κεφάλαια για να αναπτύξουν τα προϊόντα τους και να καλύψουν το λειτουργικό κόστος. Σε αντίθεση με τους ICO που διεξάγονται και διαχειρίζονται κυρίως από νεοσύστατες εταιρείες, οι IEO οργανώνονται και διευκολύνονται από καθιερωμένες ανταλλαγές κρυπτογράφησης όπως το Binance που βασίζεται στη Μάλτα.

Προκειμένου να βοηθήσει τις κρυπτογραφικές επιχειρήσεις να διεξάγουν IEO, η ομάδα Binance ανέπτυξε το Binance Launchpad, μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να αποκτήσουν μάρκες που προσφέρονται από νέα έργα. Τα διακριτικά μπορούν εύκολα να αγοραστούν χρησιμοποιώντας χρήματα που μπορεί να έχουν οι χρήστες στα πορτοφόλια ανταλλαγής τους. 

Οι IEO μπορούν να παρέχουν ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για τους επενδυτές Crypto Token

Όπως σημείωσε η διοίκηση του Binance, η τρέλα του ICO το 2017 “αποδείχθηκε ότι ήταν ένα περιβάλλον πολύ υψηλού κινδύνου.” Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο Satis αποκάλυψε (τον Ιούλιο του 2018) ότι περίπου το 80% των ICO που ξεκίνησαν το 2017 ήταν απάτες. 

Οι ανυποψίαστοι επενδυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια λόγω των συστημάτων ponzi ή άλλων τύπων απατηλός προγράμματα ενορχηστρωμένα υπό το πρόσχημα των ICO. Προκειμένου να αποφευχθούν αυτές οι εκμεταλλευτικές δραστηριότητες, οι IEO στοχεύουν να προσφέρουν έναν βελτιωμένο τύπο μεθόδου crowdfunding που μπορεί να προσφέρει στους επενδυτές ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για την αγορά κρυπτογράφησης.

Τα Χρηματιστήρια «Στοιχηματίζουν» τη Φήμη τους πίσω από τα Κρυπτογραφικά Έργα

Όπως εξηγείται από τη διαχείριση του Binance, οι χρήστες μπορούν εύκολα να συμμετάσχουν σε έναν IEO αγοράζοντας διακριτικά (προσφέρονται από κρυπτογραφημένες επιχειρήσεις) πραγματοποιώντας συναλλαγές μέσω των πορτοφολιών ανταλλαγής τους – τα οποία είναι προσβάσιμα μέσω της ασφαλούς διεπαφής που βασίζεται στον ιστό μιας γνωστής πλατφόρμας συναλλαγών. 

Σύμφωνα με την ομάδα Binance, οι ανταλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων «διακυβεύουν τη φήμη τους πίσω από τα έργα» που διεξάγουν IEO μέσω της πλατφόρμας τους. Αυτό, ισχυρίζεται η Binance, προσφέρει «υψηλότερο βαθμό εμπιστοσύνης» πίσω από τα προγράμματα κρυπτογράφησης και τα διακριτικά τους.

«Υπόσχεση Άμεσης Χρήσης»

Άλλα πλεονεκτήματα της διεξαγωγής πωλήσεων διακριτικών μέσω μιας καθιερωμένης ανταλλαγής κρυπτογράφησης περιλαμβάνουν την «υπόσχεση μιας άμεσης βάσης χρηστών». Αυτό, σύμφωνα με την Binance, η οποία δηλώνει ότι οι νεοσύστατες εταιρείες μπορούν να εξοικονομήσουν σημαντικό κεφάλαιο που απαιτείται από το τμήμα μάρκετινγκ μιας εταιρείας για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα έργα τους. 

Εκτός από την εξοικονόμηση δαπανών που σχετίζονται με την ανεξάρτητη διαχείριση των πωλήσεών τους, οι εταιρείες κρυπτογράφησης ενδέχεται να είναι σε θέση να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο και πόρους για να αναπτύξουν πραγματικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που σκοπεύουν να προσφέρουν. 

Οι πωλήσεις BitTorrent και Harmony Token διεξήχθησαν με επιτυχία στο Binance Launchpad

Στα τέλη Ιανουαρίου 2019, πρόγραμμα κοινής χρήσης αρχείων peer-to-peer (P2P) BitTorrent’s (επίκτητος από την TRON) Η πώληση διακριτικών BTT πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μέσω του Binance Launchpad. Συγκεκριμένα, η πώληση διακριτικών BTT με βάση το IEO έληξε σε λιγότερο από 15 λεπτά – με περίπου 60 εκατομμύρια μάρκες να πωλούνται. 

Άλλα αξιοσημείωτα IEO διεξήχθη μέσω του Binance Launchpad συμπεριλαμβάνεται η πώληση διακριτικών Harmony (ONE). Το Harmony, ένα έργο που βοηθά τους χρήστες να ανταλλάσσουν μόνιμα μάρκες, είδε την πώληση των διακριτικών της να κυκλοφορεί στις 27 Μαΐου 2019 – με το 12,5% της μέγιστης προσφοράς διακριτικών 12,6 δισεκατομμυρίων να πωλείται κατά τη διάρκεια του IEO που βασίζεται στο Binance Launchpad.

Τα IEO μπορούν να γίνουν «η πιο συναρπαστική επιλογή» για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις

Το δίκτυο Elrond που βασίζεται σε θραύση είναι ένα από τα πιο πρόσφατα έργα για τη χρήση του Binance Launchpad για τη διεξαγωγή της πώλησης των διακριτικών του. Ο Beniamin Mincu, ο ιδρυτής του Elrond, είπε CryptoGlobe ότι ενώ οι IEO πιθανότατα δεν θα αντικαταστήσουν όλους τους ICO, μπορεί να γίνουν η «πιο συναρπαστική επιλογή» για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για startup blockchain. 

Άλλα μεγάλα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης, όπως το Huobi, πραγματοποίησαν επίσης αρχικές προσφορές ανταλλαγής (IEO) προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές στην ταχέως εξελισσόμενη ψηφιακή οικονομία. Στις 27 Μαρτίου 2019, η διεύθυνση του Huobi ανακοίνωσε ότι και τα 1.5 δισεκατομμύρια διακριτικά Top Network (TOP) που προσφέρθηκαν είχαν εξαντληθεί σε μόλις 19 δευτερόλεπτα. 

Όπως εξηγείται από τη διοίκηση του Huobi, οι IEO τους επιτρέπουν στους επενδυτές να «αποκτήσουν πρώιμη πρόσβαση» σε μάρκες κρυπτογράφησης που βρίσκονται κάτω από την αγορά τιμές. Οι εκπρόσωποι της Huobi ισχυρίζονται επίσης ότι τα tokens υπόκεινται σε εκτεταμένες διαδικασίες ελέγχου, έτσι ώστε να επιλέγονται μόνο έργα υψηλής ποιότητας για πωλήσεις διακριτικών μέσω του Huobi Prime.

Το OKEx και το Bitfinex διεξήγαγαν επίσης IEO Στις 27 Ιουνίου 2019, ψηφιακή πλατφόρμα συναλλαγών περιουσιακών στοιχείων OKEx αποκάλυψε ότι η Wirex, ένας πάροχος καρτών Visa που βασίζεται σε crypto και fiat νόμισμα, θα διεξάγει το IEO της στην πλατφόρμα Jumpstart του χρηματιστηρίου με έδρα τη Μάλτα. Οι κάτοχοι καρτών Wirex μπορούν να ξοδεύουν την κρυπτογράφηση τους σε όλα τα εμπορικά καταστήματα που δέχονται VISA. 

Ένα από τα μεγαλύτερα IEO που διεξήχθη φέτος από την IFinex, Inc., τη μητρική εταιρεία κρυπτογράφησης Bitfinex, κατάφερε να λάβει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε «σκληρές και ήπιες δεσμεύσεις» (τον Μάιο του 2019). Μετά την επιτυχή πώληση ιδιωτικών διακριτικών, η διοίκηση της IFinex επιβεβαίωσε ότι δεν θα πραγματοποιεί δημόσια πώληση για το UNUS SED LEO.

Η τιμή του διακριτικού LEO αυξάνεται σταθερά από την έναρξη της δημόσιας διαπραγμάτευσης. Συγκεκριμένα, το διακριτικό εισήχθη λίγο μετά την έναρξη του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης κατηγορούμενος Τόσο η Bitfinex όσο και η Tether Ltd. για κακή διαχείριση και φερόμενη απώλεια χρημάτων αξίας περίπου 850 εκατομμυρίων δολαρίων.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me