Bitcoin je najbolj znana kriptovaluta. Znan je bil že po svoji osnovni tehnologiji, verigi blokov, vendar je postal izjemno znan po tem, ko je njegova cena leta 2017. nenadoma porasla. Čeprav Bitcoin ostaja najpomembnejša kriptovaluta, so druge kriptovalute še vedno sila pomembne v okviru blockchain prostora.

Ko je Satoshi Nakamoto leta 2009 prišel do ideje o bitcoinu, je bila ena od težav, ki jo je nameraval rešiti, potreba po zaupanju, ko gre za denar. Drugi, ki so si delili isto idejo o ustvarjanju decentralizirane valute, so Satoshiju pomagali ustvariti bitcoin. Ta dva elementa sta postala gradnika mnogih kriptovalut. Medtem ko je bitcoin zapolnil vrzel teh dveh elementov, so pozneje kriptovalute dodale večjo vrednost. Ethereum je utrl pot programabilnim decentraliziranim aplikacijam (dApps), medtem ko so se Monero in druge kriptovalute osredotočile na anonimnost. Znano je, da so transakcije s kriptovalutami hitre, saj jih večina potrebuje manj kot 10 minut. Ključnega pomena je tudi varnost. Večina kriptovalut je nespremenljivih, za razliko od fiat valut, ki so povezane s prevarami na področju kibernetske in kreditne kartice. Tudi provizije za transakcije so nižje v primerjavi s fiatnimi valutami. Ob upoštevanju zgornjih argumentov in številnih drugih razlogov je zlahka videti, kako so si kriptovalute privoščili mnogi. Ne samo to, kriptovalute lahko motijo ​​številne panoge, kot bomo pokazali spodaj.

Spletne igre na srečo in igre na srečo

Igralništvo je ena izmed panog, ki je kriptovalutam najbolj koristila. S pomočjo blockchaina so spletne igralnice lahko izboljšale svoje storitve, tako da so igralcem med drugim omogočile dokazljivo poštene igre, enostavno registracijo, prijavo brez preverjanja in anonimnost. Igranje z uporabo kriptovalut se ne razlikuje od uporabe fiat denarja; igre, kot so Baccarat še lažje igrati z uporabo kriptovalut. V številnih kripto igralnicah je na voljo igralni avtomati in namizne igre, kot so ruleta, karte in poker, ki igralcem omogočajo boljšo izbiro iger v primerjavi s kockarnicami. Bonusov in promocij prav tako ne gre zanemariti, saj imajo številne kripto spletne igralnice mamljive bonuse dobrodošlice in druge bonuse, ki dobro spodbujajo igralčeve bankovce. In kar je še bolj fascinantno pri spletnih igrah na srečo z uporabo kriptovalut, je, da vaši dobitki ne pritegnejo obdavčitve.

Letalska potovanja, nastanitev, luksuzna potovanja in gostinstvo

Gostinstvo je še ena panoga, pri kateri lahko uporabniki kriptovalut porabijo bitcoin in altcoin. Z rezervacijo letov, hotelov ali celo križark lahko to storite z uporabo kriptovalut. Spletna mesta za rezervacije letov, kot so Cheap Air, Expedia in BTCtrip, omogočajo popotnikom, da rezervirajo let, rezervacijo hotelov in križarjenja po morju z uporabo bitcoinov. Številni hoteli zdaj sprejemajo bitcoin kot običajno. Bitcoin ponuja standardizirano valuto, ki služi popotnikom z različnih koncev sveta, ne da bi za izmenjavo denarja potrebovali storitve forex urada..

Darilne kartice

Darilne kartice so eden izmed najbolj priljubljenih načinov, kako ljudje denar porabljajo na spletu. Dobra stvar darilnih kartic je, da jih lahko unovči nekdo drug. Tudi kriptovalute so našle pot na tem trgu, bitcoin in drugi altcoin pa se zdaj uporabljajo za nakup darilnih kartic. Spletna nakupovalna mesta za porabo bitcoinov z darilno kartico, kupljeno pri Gyft ali eGifter, vključujejo: iTunes store, Amazon, eBay, Nike in druge. Darilne kartice lahko porabite na toliko različnih načinov, od uporabe za vožnjo z Uberjem do nakupa pice, hkrati pa lahko izkoristite popuste s kuponi.

Dobrodelna podpora in množično financiranje

Bi radi vedeli, kako zapraviti kripto v dobrodelne namene ali v projektu, ki vam lahko zagotovi, da bo vaš prispevek porabljen za pravi namen? Doniranje kriptovalut v dobrodelne namene postaja zdaj norma. Kriptovalute, kot sta Ethereum in Bitcoin, darovalcem zagotavljajo pregledne načine, s katerimi lahko vidijo, kako je bil porabljen njihov denar. Primeri dobrodelnih organizacij, ki sprejemajo bitkoine, so Rdeči križ, Svetovna pomoč za brezdomne otroke in Zeleni mir. Po poročanju CNBC, Bitcoin v vrednosti 22 milijonov dolarjev je bil leta 2017 podarjen dobrodelnim organizacijam. Lahko porabite svoje bitcoine in v množičnem financiranju, ki vas zanima, naj bo to projekt, povezan s podnebnimi spremembami, zeleno energijo ali drugimi okoljskimi projekti.  

Plačilo za izdelke in storitve, povezane z IT

S klikom na gumb lahko neposredno izvedete plačilo za številne storitve in izdelke, povezane z IT. Primeri izdelkov in storitev, povezanih z IT, ki jih je mogoče kupiti s kriptovalutami, so: VPN-ji, protivirusni programi, prenosniki, video igre. Spletna mesta, kot je Overstock, zalagajo te izdelke in sprejemajo Bitcoin, Ethereum, Litecoin in druge kriptovalute.

Zaključek

Uporaba in priljubljenost kriptovalut naraščata. Vse več podjetij sprejema bitcoin in druge altcoine kot plačilna sredstva, kar nam daje še več načinov in krajev za porabo naših kriptovalut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me